Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2010 22:17 - Размисли относно структурата на община Оряхово
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 4551 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 26.03.2010 08:42


    Напоследък следя новините от общинския съвет във Враца. Това е с цел да го сравня с нашия Общински съвет. Някои колеги смятат че би трябвало да се сравняваме с козлодуйския общински съвет, но лично аз считам, че трябва да се целим по-нависоко. Както и да е...в последните дни ми направи впечатление новината за новата структура на Община Враца. Тази вечер научих че колегите съветници във Враца не са одобрили допълнителните 10 щатни бройки, поискани от кмета на общината с аргумент че по време на криза не се увеличава щата. Де да мислеше така държавнически и нашия Общински съвет. Но нещо друго ми направи впечатление - общата численост на община Враца е 196 щатни бройки. От които 171 получават заплата от делегирани от държавата дейности, а едва 25 са към местните дейности. Доколкото знам в Община Оряхово не е така и бройките, финансирани от местни дейности са доста повече. Дори наскоро се обяви конкурс и се назначи човек на длъжността "Главен експерт обществени поръчки" - държавен служител, от тези дето не плащат сами осигуровките си, а ги смъкват от нашия гръб. Колко ли много обществени поръчки има общината та се налага да си имаме "Главен експерт обществени поръчки" - всеки може да провери това на сайта на общината www.oriahovo.bg или на сайта на Агенцията за обществени поръчки www.aop.bg като гледам ще се скъса от работа новия главен експерт :))))).  Освен това ми се струва че общата численост на персонала в община Оряхово е около 140 човека, а на община Враца 196. От друга страна бюджета на нашата община е 5 милиона, докато на Враца е 50 милиона. За населението в момента не мога да направя сравнение. Доста богата община е Оряхово като гледам тези цифри.... Да не говорим че плащаме и на единственото си общинско предприятие - МБАЛ заплата доста по-висока от тази на министър-председателя. Но...ние сме друга България...или може би Южна Румъния :))))


Тагове:   община,   Оряхово,   Относно,


Гласувай:
1



1. анонимен - МБАЛ-ла ви явно е гуулема паръ у вазе ...
26.03.2010 07:04
МБАЛ-ла ви явно е гуулема паръ у вазе щото и броат два милиона и половина на годин,тови е половината от бюджето на общинъта
епа убава булка за испускянье ли е
ше ви я дръпнат софиянци,я тъкъ мислим
ше ви я дръпнат за жлъти стотинки
па вий после стой та гледайте
ма вие и сеги си стоитье и гледатье у небесата
цитирай
2. petranov - Предполагам че не ме причислявате ...
26.03.2010 09:58
Предполагам че не ме причислявате към тези, които стоят и гледат "у небесата". Въпросът е че една птичка пролет не прави. Когато всички са единни в исканията си, властта, каквато и да е тя е безсилна... Но когато сме разединени и всеки гледа частния си интерес много е лесно всеки да се справи поотделно с нас. Има една легенда за Хан Кубрат...и заветът към синовете му и трябва по-често трябва да си я припомняме. Цитирам:

"Заветът на Кубрат

Хан Кубрат се стресна, отвори очи и се огледа. Напоследък често му се случваше да заспива внезапно. Годините си казваха думата.
Огледа синовете си изправени пред него, а после даде знак на слугите да сменят топлите камъни под краката му. Гепардът полегнал до трона се стресна, изръмжа леко, но и той беше на години и задряма отново.
Синовете му стояха с наведени глави след безславните опити, да счупят снопът от пръчки. Баян, Котарг, Аспарух и Кубер- все лични юнаци, но не мислеха. Алцек пак се беше запилял нанякъде и никой не знаеше къде е.
Кубрат протегна треперещата си ръка към снопа пръчки, развърза възелът, а след това една по една начупи пръчките.
-Не ме гледай умно, Баяне! И не се почесвай, все едно мислиш. Пръчките сами по себе си са слаби, но в снопът взимат силата на другите и никой не може да ги победи. Разбрахте ли бе, калпазани?
-Мъдър си хан Ювиги! Разбрахме всичко. –отговориха вкупом синовете му."

Та когато и ние в Общинския съвет в Оряхово и вие в МБАЛ разберете поуката от това, тогава никой няма да успее да се подиграва с нас и ще се гордеем с болницата си...както са се гордяли тези преди нас...
цитирай
3. анонимен - Този "Главен експерт обще...
26.03.2010 21:58
Този "Главен експерт обществени поръчки" не би трябвало да върши никаква работа. В нашата община се търси работа на човека а не човек за работа. И как да я карат да работи тази "кукличка" - Петя Широканска като и тя е подарък за Пенковеца от Янко Коча
цитирай
4. анонимен - Кой плаща за жилището в което живее ...
27.03.2010 11:10
Кой плаща за жилището в което живее гореспоменатата госпожица? До колкото се знае то е общинско. Тя ли е най нуждаеща се? И в крайна сметка - да се радваме че Кочев не доведе още държанки защото трябваше и на тях да им се намира работа и жилище.
цитирай
5. анонимен - малее, ча сиги видех що момъта е б...
29.03.2010 18:48
малее,ча сиги видех що момъта е бесна и с прао,тоа деке я е назовал дръжанка или ше да е нейкой педерунгел или ще да е некоя загорела,ама и у двата маменти не е оти нашите,ни немеме текива приказкье за момите,ше ви каем що,що коги на петио ден/или шесто,вече ги обръках/ джизас е создал пръо мъжъ е имало времь,по нашти измерения не се знае колико,докато след това е создал женъта,ако тови е било около ракиеньо време,то от създаваньето на мъжо, до создавъньето на женъта се и минало бая,значи за товъ целето време от събълем до пръвата ракия,жената си е била у мъжо,до сръцето,тя му е била ребрО и го е удрЪжала да не заожда на ний си и таа удръжка него го е направила баш човек,тя му е дръжала сърцето и го направила такъв,де е сеги,ма и сеги пак го удръжа,що ако не е она он отдавнашка да е залетел нъкаде нанадолнището,ка викат у назе накъде Дунавъ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5813158
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930