Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2010 18:12 - Завърши заседанието на 26.03.2010 година на ОбС Оряхово.
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 5650 Коментари: 29 Гласове:
-1



    Днес 26.03.2010 година около 16:30 - 17:00 часа завърши заседанието на Общинския съвет в Оряхово. Както винаги имаше от всичко по малко като дори накрая се насладихме  на сълзливи политически речи, какво да се прави, явно този скромен блог доста е уплашил някои хора. Ще се опитам да получа и CD от видеото на заседанието за да го публикувам в youtube.com - ще бъде доста интересно.  По надолу ще ви запозная с изказването, което направих по една от докладните, а именно безвъзмездното предоставяне на къщата на пазара на СНЦ "Алено мушкато". Ако се чудите какво е СНЦ - сдружение с нестопанска цел.

"Благодаря Ви г-н Председател, уважаеми колеги, кметове, съграждани. По отношение на докладна вх.№ 812. -         Г-н Кмета първо твърди че СНЦ „Алено мушкато” в докладна до него е заявило определени намерения. Къде е тази докладна г-н Кмете, практика е когато има такива докладни да се комплектоват заедно. За да се види кой е подписал тази докладна до вас и какви точно намерения има. -         Вторият притеснителен момент за мен възникна, когато погледнах решението на съда за регистрация на СНЦ „Алено мушкато” притесни ме това че въпросното сдружение е регистрирано на адреса на общината. Може би е регистрирано в кабинета на кмета или секретаря. Г-н Кмете, може ли да ми посочите в коя стая на общината се помещава СНЦ „Алено мушкато”? -         Третият притеснителен за мен момент е че доколкото виждам по-голямата част от управителния съвет на дружеството се състои от служители на общинската администрация, за мен е учудващо че тези хора на един и същи адрес работят като служители на общината, а също така и като управители на частно сдружение. Като работодател на част от тези хора, какво е Вашето отношение към това г-н Кмете?  Оставам настрана въпроса колко е редно частно сдружение да се регистрира на адреса на общината и съответно да се финансира от бюджета на общината. По този въпрос ще се произнесат компетентните органи, включително от службите за борба с измамите към европейския съюз. -         Последния притеснителен за мен момент като разглеждах решението на съда е че никой не си беше направил труда като преснима документа да закрие ЕГН-тата на т.нар. управители. Всички помните миналата година колко време ни мотаха да не можем да получим договора за управление на МБАЛ, поради това че ще нарушим закона за личните данни като видим ЕГН-то на управителя. Сега няколко ЕГН-та и лични адреси са на показ. Разбира се това не ме учудва, тъй като за общинската администрация в Оряхово законите важат само в определени случаи. Колеги, идеята да се ремонтира и отвътре къщата на пазара сама по себе си не е лоша. Интересно защо не са кандидатства за това по проект и миналата година. Помните тук се разнасяха разни КСС-та и ние да сме намерели фирма, която до панаира да я ремонтира. Видяхме че до панаира не беше ремонтирана, но пък активно се ползваше от хората по временната заетост тази зима. Така и не разбрахме имаше ли различни оферти за ремонта, колко излезе ремонта – това обаче както винаги са подробности. Вярно е че са подробности, но да се замислим – тези подробности не ги плаща кмета на общината, не ги плаща СНЦ „Алено мушкато” , нито членовете и управителите му. Тези подробности ги плащаме всички ние, а в този случай ще ги плащат евентуално и европейските данъкоплатци. Благодаря ви за вниманието."
  
Поставих някои въпроси, естествено кмета не намери за нужно да ми отговори, а г-н Калиничов побърза да обяви гасуване. В крайна сметка не успях в този случай. Това обаче няма да ми попречи да се опитам да разнищя  случая и действащите лица да си получат заслуженото. Като за начало още другата седмица ще отправя официални питнания към кмета и към управителя на болницата. След официалните им отговори ще сезирам компетените органи по поставените от мен въпроси. Бих публикувал тук решението на съда за регистрация на СНЦ "Алено мушкато", но се опасявам че ще разглася лични данни, а аз за разлика от администрацията имам навика да спазвам законите.  Скоро ще публикувам и официалния протокол с решенията, ще публикувам кой как е гласувал за да може обществеността да види кой как защитава интересите на община Оряхово.
       
 


Тагове:   Оряхово,   ОбС,


Гласувай:
0



1. анонимен - Бре, я пъ глей ти, почвам да ти с...
26.03.2010 21:19

Бре,я пъ глей ти,почвам да ти симпатизувам.Седа на миндера у мутвака и те слушам по точката.Арно ги онаждаш приказкетье,дече си репортерин,па каеш,че и у вибохът ли, у тубата ли нещо ше пуснеш,па пусни го ка викат ората:" за панаиро панаир праим",нека ни види свето.То кво,да не земе да се окаже,че тия де разбират от мушката,чинат и да мушкат пари в джеба си.
цитирай
2. анонимен - Най -после да се намери един добл...
26.03.2010 22:09
Най -после да се намери един доблестен и съвестен общински съветник .
Благодарим Ви Господин Петранов.
На фона на този необразован ,позорен и пропит с конфликт на интереси общински съвет , Вие трябва да положите огромни усилия за да се запазите чист.
Възмутителен е и факта, че общински съветници гласуват съмо и единствено водени от лични интереси.
цитирай
3. анонимен - . . . . . . . Какво е общото между кмета ...
26.03.2010 22:16
.......Какво е общото между кмета Пенков и председателя на Общинския съвет в Оряхово. ..........
цитирай
4. анонимен - Безхаберие
26.03.2010 23:01
Преди няколко години намуснах със семейството си родния си град. В продължение на много дълго време не свикнахме на новото място въпреки че за децата ни беше по-добре. И всеки един път когато се прибирахме в Оряхово ставаше все по трудно да си тръгнем. Но до скоро...
Сега градчето ни се е превърнало в пустиня. Обезлюдя запустя и върви все по надолу и по надолу. Никой ли не го интересува защо предприятиятя не работят. Защо боклука е по улиците и дори контейнерите пред детската градина са препълнени и децата газят в отпадъци . На никой ли не му прави впечатление нетърпимия пушек от училищата през зимата и непочистените улици. Нали плащаме данъце г-н кмете.
А може би целта на управляващите тази малка община е да я доведат до пълна разруха. Може би....
цитирай
5. анонимен - . . . . . . . Какво е общото между кмета ...
26.03.2010 23:05
.......Какво е общото между кмета Пенков и председателя на Общинския съвет в Оряхово. ..........


В час по биология учителката носи табло с различни видове птичи опашки. Задава въпрос на Иванчо :
- Иванчо, можеш ли да кажеш тази шарената опашка на коя птица е?
Иванчо :
- Госпожо, как мога по гъза да позная птицата?
Учителката бясна :
- Марш вкъщти и утре ела с баща си!
На следващия ден на вратат на класната стая се подава един космат рунтав гъз и се чува :
- Айде сега, умна даскалице, познай на кой баща му е дошъл в училище!
цитирай
6. анонимен - И ако все пак някой го интересува как ...
27.03.2010 13:12
И ако все пак някой го интересува как се спазват законите от страна на общинското ръководство нека отвори сайта на общината и прочете всичките лични данни на новоназначената държавна служителка Широканска.Там пише даже и номера на дипломата и заплатата и ЕГН - абе всичко. Но все пак и вижте и снемката щото нищо че е мома- като я видите ще разберете че още дълго ще бъде.
цитирай
7. анонимен - Ялете сиги у Ореео да видете ква е ...
27.03.2010 15:58

Ялете сиги у Ореео да видете ква е пепель. Они циганьете я събраа на купчине и разлепия едни листовки,това българете да излаат да си събират пепельтъ от пред врайте, сами.И то па я издуа ветъро накъде синца.Е като нема сливи,ще иедем пепелъ,шото какъв колец сме си струговале,такъв ще ни и...
цитирай
8. petranov - Благодаря на всички за коментар...
27.03.2010 20:41
Благодаря на всички за коментарите. Радвам се че за по-малко от месец чрез този скромен блог успях да предизвикам дискусия по проблемите в община Оряхово, които никак не са малко. Знаете ли...миналата седмица ми направи впечатление нещо - кметът на Козлодуй си е направил профил във Facebook и там всеки гражданин може да му задава въпроси. Дали ще доживеем и в нашата община да се случи същото...аз наистина съм песимист в това отношение. Та там му бяха зададени и въпроси за пепелта по улиците останала след опесъчаването през зимата, и за бездомните кучета и други подобни. И кметът отговаря... А нашият г-н Пенков се крие...може би защото дори не живее в нашата община! Не искам да коментирам личните отношения на представителите на местната власт, засегнати в някои от вашите коментари, защото това е публичен блог...нищо чудно някои от тези господа и дами да решат че ги обиждам и да се опитат да ми конфискуват клавиатурата...:)))). Наскоро обаче хора които срещнах на улицата и които не бих могъл да разпозная по никакъв начин ми разказаха една приказка, която ще се постарая да стане ваше достояние... Искам да ви помоля и за още нещо...тъй като сам трудно ще постигна нещо, хубаво е всеки който има информация за нередности в нашата община ако желае и има доверие в мен да ме информира. Може да стане тук, може на лични съобщения в блога, ако не желаете коментара ви да се вижда от другите, а може да използвате и e-mail адреса ми: n.petranov@gmail.com ще се постарая по всеки въпрос да предизвикам дискусия в общинския съвет...да отправя питане към кмета, а ако има достатъчно данни - и сигнал към прокуратурата. Мисля че е крайно време всички да бъдем по-активни за да могат ефективно да се решават проблемите на община Оряхово. Надявам се че не съм ви отегчил с дългите си писания....
цитирай
9. анонимен - Епа ти се не радвай толикова бръже, ...
28.03.2010 00:16
Епа ти се не радвай толикова бръже,нали знаеш кова е казал един
Каква е тази участ бе Ореео, какъвто и байряк да се развее, дръжката му ти е все в гъза!

цитирай
10. анонимен - До писалия по-горе Анонимен
28.03.2010 10:19
Оставяйки без коментар простоватите изказвания искам да попитам - на теб добре ли ти е с дръжката отзад. Ако се чувстваш от това щастлив -продължавай в същия дух.
цитирай
11. анонимен - КПП
28.03.2010 21:42
глей па ти,опри се мълинко,ние сме ора естете,ти сеги кво ше ми каеш,че на простия му дай,леб,зрелища/като аленото мушката/,па му фърли пепль в Очите,ако е тики значи синца са токива,кво от тови ,че ние пиеьм/хме/ бира при Папинко и вие у Капитанюи ако ше ма делийтваш и този път,поне ми остай абревиатурата на постиньгя,че она означава
КПП-Култув Пъп на Пъпъ на Ореево,респективно затворената кръчма на Папинко
цитирай
12. анонимен - ДО АНОНИМНИЯ ОТ ЕДНА МОМА
29.03.2010 11:56
[quote=анонимен] И ако все пак някой го интересува как се спазват законите от страна на общинското ръководство нека отвори сайта на общината и прочете всичките лични данни на новоназначената държавна служителка Широканска.Там пише даже и номера на дипломата и заплатата и ЕГН - абе всичко. Но все пак и вижте и снемката щото нищо че е мома- като я видите ще разберете че още дълго ще бъде.[/quoСИГУРНО ИМАШ 5 ДЕЦА, 2 ЛВ. В ДЖОБА, НИТО ЕДНА ГЪНКА В МОЗЪКА И ЦЯЛ ЖИВОТ ЩЕ СИ ОСТАНЕШ АНОНИМНИЯ!!! А МОЖЕ БИ ВИЗИЯТА ТИ Е ЖЕСТОКА КАРИКАТУРА ЗА ДА СИ ПОЗВОЛЯВАШ ТАКИВА КОМЕНТАРИ И ВОЛНОСТИ!!!
цитирай
13. petranov - Съжалявам ако някои се е обидил от ...
29.03.2010 16:37
Съжалявам ако някои се е обидил от постингите на другите. По принцип не толерирам в този блог лични нападки и както добре виждате не си позволявам такива. От друга страна и въз основа на същите принципи съм решил да не трия нито един постинг. Смятам че интернет е свободно пространство и всеки има право да изразява мнението си. Разбира се аз също предпочитам да няма анонимни постинги, както сами виждате аз винаги пиша с името си. Понякога обаче хората с право се страхуват, тъй като някои индивиди в Оряхово наистина използват дори и малката си власт за да се опитват да мачкат тези под тях.
цитирай
14. анонимен - Христов
29.03.2010 17:13
Защо се стремите да изместите мили анонимни същтността на проблема. Това дали сме грозни или бедни ни е най-малкия проблем. Истината е че от средата на 2009 няма обявена обществена поръчка освен тази за доставка на храни. А по-голямата истина е че в общината ни има доста хора без работа и с нужната квалификация но общинската управа реши че работното място е за определена дама от друго място . И в стремежа си да и угоди даже я настаниха и в общинско жилище. А може би при нас няма безработица та сме принудени да "внасяме"
цитирай
15. анонимен - бре ти моме си много ичигьоз, ако ...
29.03.2010 17:51
бре ти моме си много ичигьоз,ако имаш предвид мене от сичкете анонимне,да занеш че язе нямам нишо против момите,те у назе са о Култ,нье си тачим момите и коьъ момъ е дошлъ тукь, не е сбръкала,що ние ка пиемье,таки и други работи си уможваме/ма коги сме трезве/,па и другото,те момите не са за политикьтъ,нека не ги онождаме у ний,момите са да ги гледаме у очите.
цитирай
16. анонимен - e, тови не мое бъде, не мое мъж на м...
30.03.2010 06:46
e, тови не мое бъде,не мое мъж на место от нази си, да кае на таа мома тики,мисла си цела нош по туа въпрос и заключавам,че товъ верно ше да е некоя,ама от онее де се викат кисьявици,кисльи ча да кръвто си,смръдът на кисеьо от мегдана още,поди бозките сака че са сложили един бидонь с кисеьо зелье,па да се не и тръкат тамо,че оно засмърдева още повичи,питам се и се чуда що пишат у форумете та смръди из целъта Мрежъ ,ако още малинко попише ше и напраа кръчмарскио профил и ша я сложим у фейсбукота
цитирай
17. анонимен - мъж на място
31.03.2010 11:20
Когато се изразява мнение по даден въпрос е хубаво да бъдеш запознат с някой закони и наредби. Обществена поръчка не е само тази която се обявява на сайта на общината или в АОП, т.е. Агенция по обществените поръчки. Доколкото съм запознат по чл. 2 от Наредбата за възлагане на ОП, конкурс по оферти или директни възлагания - няма как да се знае в Публичното пространство. И оставете момичето най-после намира, има си капацитет, образование и всичко...Трябва да толерирате такива хора, а не да ги нападате.
Но за едно сте прави УМЕН ЧОВЕК НЕ ВИРЕЕ В ОРЯХОВО, ЗНАЧИ И ТОВА МОМИЧЕ НЕ Е МНОГО ДОБРЕ ЩОМ ОЦЕЛЯ ТОЛКО ВРЕМЕ ТУК. А И СТРУКТУРАТА ВИ КАТО ГЛЕДАМ Е НАПИСАНА ПОВЕЧЕ ЗА СПЕЦИАЛИСТИ(С СРЕДНО ОБР.), ПОРАДИ ЛИПСА НА КВАЛИФИЦИРАН ПЕРСОНАЛ.
.......и може ли да се включи преводач, че не мога да разбера какво пише в тези блогове нагоре, на влашки ли е, на некои селски диалект ли е....??????Ако някой го познава да му подъри един правоговорен речник или да му посвети един урок, че живеем в 21 век, още ли има хора които не могът да пишат правилно????
P>S> и безработица има в цяла България, умни хора малко.
цитирай
18. petranov - Г-не/г-жо "мъж на място"
31.03.2010 12:11
Явно сте много запознат с Закона за обществените поръчки. Проблема на нашата общинска администрация е, че рядко някои се сеща че има и такъв закон. Това е констатирано и от финансовите инспектори, ако се поразтърсите в блога ще го откриете. Колкото за конкурсите по оферти и директни възлагания - самия министър-председател нареди да се избягват подобни схеми. По подобна схема вече изгърмя и един действащ министър. Ако кмета харчи собствените си пари, би могъл да го прави както намери за добре, когато обаче харчи парите на българските и европейските данъкоплатци същите тeзи данъкоплатци имат право да му търсят сметка за всяка похарчена стотинка!!! Така че не ми излизайте с номера за какво трябва и какво не трябва да се знае в публичното пространство.
Колкото до това че умен човек не вирее в Оряхово, отминавам го с иронична усмивка. Бих желал обаче да Ви поправя - умен човек ТРУДНО вирее в общинската администрация в Оряхово. В общинската администрация има наистина много умни и работещи хора и те са по-голямата част от служителите, за съжаление има и от другия тип - хората в общината знаят кой от кои е. Колкото да човека който пише УМИШЛЕНО на така наречения Северозападен диалект, аз лично нямам нищо против това - човекът по този начин се забавлява и съм сигурен, че говори и пише на български не по-зле и от Вас. Всъщност погледнете Вашия правопис преди да правите забележка на другите.
Останете си със здраве и не се засягайте. В моя блог всяко мнение има право на съществуване :)))
цитирай
19. анонимен - До "мъж на място"
31.03.2010 14:49
Ей, сладурчо ,абе как се пише " подъри"? Дали на влашки или на селановски диалект правописа си е правопис.
цитирай
20. анонимен - Правопис
31.03.2010 15:03
Проблем с правописа в този блог е най - малкия. Срамота е обаче когато в общинска администрация работят "квалифицирани" кадри сайта да е опсипан с правописни грешки. Там има доста даскалици и би било добре г-н Петранов в удобен момент да ги подсетите да хванат и червения химикал преди да публикуват информация .
цитирай
21. анонимен - малеееееееееееее сеги се н...
31.03.2010 16:15


малеееееееееееее сеги се наведох,шо бех оПсипан от приказкье де ме слагате на псето у гъзо,ма май виа ратия само за гъз ползувате,що язе не съм писал от пръви клас и може и да съм забоварил нещо,ама не и вие,я ви пишем те тики,ка си приказвамье у кръчмата 1:1,щото иначе нема да ме разберът пъ моите си ора за кво иде реч у тоа блогъ и тогива ше требва да и превеждам,на назе платени преводачи не ни требат,ние насекъде улазаме с един език - и у пулитикуту и у пу.../ше са самоцензурирам/,па не ни е срам от таа работа
цитирай
22. petranov - Относно сайта на общината аз лично ...
31.03.2010 17:27
Относно сайта на общината аз лично си имам своето обяснение защо е така списван, но за сега ще го запазя за себе си. Разбира се като си изясня докрай нещата ще ги споделя с вас. По-важния проблем в сайта на общината е защо се затвори форума към него. От години вече при опит за влизане във форума на общината излиза съобщението: "Затворено за профилактика! Моля опитайте по-късно!". Не е ли малко тъпо? Ако не искаш да има форум, просто премахни линка. Обяснението като зададох веднъж въпроса беше че форума се пълнел със спам. Е то за това всяка голяма организация си има системен администратор или пък ако и е трудно да си осигури такъв възлага на външна фирма да поддържа сайта и да не допуска спам, линкове към нецензурно съдържание и т.н. Но....колкото и да разсъждаваме тук, едва ли ще накараме някои там да се размърда....:))))
цитирай
23. анонимен - Тука си много прав. Ние у кръмтата ...
31.03.2010 18:18

Тука си много прав.Ние у кръмтата пускаме секи,па коги нема пари,пие на версия.Верно е,че понекога,когито некой се напие,го цензурираме,като му затискваме гръцмунья,ама това е в негова ползъ,защото той псува жена си в такива мументи.И ние се опитааме да стигнем до тоа прословут форум,ама за клопнали врайте тамо.У кручмата се предполага,че тови не е заради спамот,а зариди тови,че много ще засмръди и това се виде,като некой от общинатъ почнаа да посещават тоа блог,що засмърде на кисельо и не баш,а ча на прокиш,бееме оП/с П/ипани с приказкье, кой не съ кливиатурни лапсуси
цитирай
24. анонимен - пояснение
01.04.2010 09:43
"Колкото за конкурсите по оферти и директни възлагания - самия министър-председател нареди да се избягват подобни схеми. По подобна схема вече изгърмя и един действащ министър. "
Не е нужно да си много запознат с общ.поръчки, а малко да се запознаеш... Схеми не се позволяват, има прагове до които се провежда конкурс по оферти по НВМОП.
Този термин "СХЕМА" не съществува в закона за обществените поръчки.
цитирай
25. petranov - Г-не анонимен - пояснение
01.04.2010 10:08
Много добре знам за праговете и за практиките да се разбиват поръчките на по-дребни за да са под праговете. Именно за това употребих думата "схема". Знам че много често за която и да е администрация е въпрос на чест да заобиколи ЗОП. Сакън да не би да не спечели "правилната" фирма. Поради тези причини много от стоките ни са дори по скъпи от тези в "белите" държави. Та дори и по оферти да се провеждат търговете най-малко редно е да ги оповестите по-широко за да се включат повече фирми, защо не и на сайта на Общината? Хайде, разчупете стереотипа и покажете че наистина работите прозрачно...тогава, не че има особено значение за вас ще заслужите и моите адмирации....
цитирай
26. анонимен - браво
02.04.2010 19:46
браво
цитирай
27. анонимен - Специалиста по разбити сърца
02.04.2010 19:51
А госпожица Широканска не бе ли доведена и изоставена в нашия град от един "мъж на място"? МНОГО УМНА- ДА СТОИ В ОРЯХОВО ЗА ДА ГО ДРАЗНИ! А че е тъпа и грозна-то е ясно! Който е имал "честа" да разговаря с нея разбира за какво става дума!
цитирай
28. анонимен - До "анонимния селянин"
02.04.2010 21:53
"Анонимния селянин" си е баш ачик граждаднин,ми не ми е ясно какво прави на село,та не дойде да си лекува хората в града.По въпросаНе съм на ясно обаче,дали г-ца Широканска е най-тъпа в тази ОБЩИНА...Погледнете "специалистките"в отдел"Екология" и още и още...
цитирай
29. анонимен - я ви казах да остайте женорята у дома ...
02.04.2010 22:46
я ви казах да остайте женорята у дома си,те са си за там,да го праат убав,вие като сте ичигьозе,не си плакнете устата с тех,що они като ги отворат техните, нема спиранье,тоа форум е за политикъ,за унуй си има други форуме,що вече сиги излааме от темата и се онождаме у спамери
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5806895
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930