Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2010 19:49 - Питане
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 2786 Коментари: 12 Гласове:
-1



   Както обявих в един от постингите тук на 30.03.2010 година отпpавих питане към кмета на Община Оpяхово, тъй като на заседанието на Общинския съвет никой не намеpи за нужно да ми отговоpи. Прилагам го тук. Естествено ще приложа и отговора, когато го получа.

                                                 Чрез

                                                 Председателството на Общинския съвет

                                                 Гр. Оряхово

                                                 До

                                                 Г-н Кмета на Община Оряхово

 

 

 

ПИТАНЕ

От инж. Николай Йорданов Петранов – Общински съветник.

 

 

                       Уважаеми Г-н Кмете,

     На последното заседание на Общинския съвет в Оряхово (26.03.2010 г.) отправих към Вас няколко въпроса както в изказването си, така и във времето определено за питания. Разбира се във времето определено за питания Вие отсъствахте от залата, но това вече не учудва никого, който е запознат с работата в Община Оряхово. Така или иначе по време на заседанието Вие не дадохте отговор на въпросите ми и поради тази причина аз се принуждавам чрез председателството на Общинския съвет в Оряхово да отправя към Вас следните питания:

1.      В материалите, предоставени ни за заседанието на 26.03.2010 година в докладна вх.№ 812 вие твърдите че СНЦ «Алено мушкато» в докладна до Вас е изразило определени намерения. За съжаление подобна докладна от СНЦ «Алено мушкато» не беше приложена в материалите за сесията, въпреки че до сега винаги докладните от съответните вносители са прилагани. У мен възникна въпроса, наистина ли такава докладна съществува и ако да бих желал да ми я предоставите.

2.      От решението на съда е видно, че регистрацията на СНЦ «Алено мушкато» е на адреса на Община Оряхово. Може ли да ми посочите, г-н Кмете, в коя точно стая се помещава СНЦ «Алено мушкато», и по интересния въпрос, ако аз реша да регистрирам неправителствена организация на адреса на Община Оряхово, бихте ли имали нещо против?

3.      От решението на съда е видно, че в ръководството на СНЦ «Алено мушкато» присъстват служители от Община Оряхово. За мен е учудващо, че тези хора работят на един и същи адрес и като служители на Община Оряхово и като ръководители на частно сдружение. Това не ви ли притеснява г-н Кмете? Оставам настрана въпроса дали такива отношения са в рамките на закона – по този въпрос ще се произнесат компетентните за това органи.

    Надявам се на честен и коректен отговор от Ваша страна.

 

 

 

 

30.03.2010 г.                    инж.Николай Петранов

Гр.Оряхово                     общински съветник в Общински съвет Оряхово.

 

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Ясно е че отговор едва ли ще има. К...
07.04.2010 14:39
Ясно е че отговор едва ли ще има. Казвам го защото се сещам как кмета беше попитан дали ползва служебният автомобил за да ходи до фермата си в Селановци . След много дълго време чрез страниците на вестника си отговори че "една лъжа повторена сто пъти се превръща в истина"- цитирам по памет. Но "лъжата" се вижда защото не е игла да се скрие пред портала.
И защо господа съветници не го попитате този господин градоначалник счетоводителя на фирмата му със средно образование ли е . След като за общинското счетоводство е достатъчно да имаш средно образование за да те вземат на работа то сигурно в другите отдели стига и основното.
цитирай
2. анонимен - Когато започна работа този общи...
07.04.2010 14:59
Когато започна работа този общински съвет имаше големи дебати и недоволство породени от факта че кмета на общината не присъства. Инициатор беше председателя на общинския съвет а сега какво се промени.
цитирай
3. petranov - Относно служебния автомобил - в...
07.04.2010 19:12
Относно служебния автомобил - всички знаем че г-н кмета на Община Оряхово го използва като личен - пътува всеки ден от Козлодуй до Оряхово и къде ли не. Кой плаща - питали сме нееднократно, но отговор няма или ако има то започват нападки че се заяждаме на дребно. Да...заяждаме се на дребно, но плащаме всички данъкоплатци. Този автомобил дори не е собственост на Общината. Точно тези проблеми през есента искахме да се изяснят, дори щяхме да наемаме някакъв топюрист, но както винаги работата се забатачи. Чакаме края на мандата :))).
На фирмата си кмета може да има какъвто иска счетоводител. Ние го питаме само за общинската администрация.
Кмета и сега рядко присъства на сесиите и никога на последната точка, когато са въпросите към него. Вече няма дебати и недоволство и то е ясно защо - просто всеки получи това, което искаше. Съжалявам че не мога да бъда по-конкретен, но както знаете аз и още някои колеги сме "черните овце" в този Общински съвет и само търсят как да ни запушат устите. Всеки, който е поне малко запознат с нещата в нашата община може да се досети защо е така. Разбира се ако имаме конкретни факти и доказателства веднага ще сезираме прокуратурата. Надявам се че с наближаването на изборите догодина още колеги ще станат "черни овце" защото в един момент Н.В.Избирателя ще им потърси сметка :).
Накрая на този пост бих искал да честитя празника на лекарите, медицинските сестри и на всички, чиито професии пряко или косвено са свързани с медицината.
цитирай
4. анонимен - у еднъ кошаръ, коги чърните овце, са ...
07.04.2010 19:34
у еднъ кошаръ,коги чърните овце,са по-малко от другите/не уточневам цветъ/,пръо влъкъ на тех налита,шо они не моат да мимикрират,затови овчаринът или ги колье или ги стриже...вие,чърните, ше удръжите ли до поредното преброеване-преебване

цитирай
5. анонимен - в проекта "Монтоук" ...
07.04.2010 20:02
в проекта "Монтоук" много документи са изчезвали и... хора
цитирай
6. petranov - Надявам се да издържим. Поне ще се ...
07.04.2010 22:50
Надявам се да издържим. Поне ще се опитаме. Както казах по-горе мисля си че ще имаме още последователи. Няма да е лесно за някои хора да обяснят поведението си само след няколко месеца...;))).
Проекта "Монтоук" - една толкова обширна и интересна тема. За съжаление нашите усилия са далеч по-прозаични и по-несъществени....
цитирай
7. анонимен - запознат
09.04.2010 20:30
Петранов, Петранов...трябва да ти е ясно че Калиничов и Пенков са омотани като свински черва. И с теб ще се разправят и на теб ти кроят шапката. Пожелавам ти успех все пак!
цитирай
8. анонимен - До там ли я докарахме бе хора. Ако ...
09.04.2010 22:45
До там ли я докарахме бе хора. Ако някой каже истина да го накажем. Жалко за нас.
А номер 7 ако знае нещо - нека го сподели .На всички ни ще е интересно.
цитирай
9. анонимен - па тия чирва за кои иде реч он, П...
10.04.2010 00:52

па тия чирва за кои иде реч он, Петранов знае кво да ги праи,ше ги сложи у тенжурата да ги свари,па после ше бръкне с машъта да ги извади и ка ги е така фанал ша ги мууне у шпора да ги жарне на въгленете,тики за секунда две само да ги почерни леко,по после,ка е благо с вино...мале...
цитирай
10. petranov - Към № 7 - възможно е. Аз обаче винаги ...
10.04.2010 20:54
Към № 7 - възможно е. Аз обаче винаги пиша с името си и за това винаги трябва да имам нещо черно на бяло - иначе някои хора само това чакат да се направят на обидени и да хукнат към съда. А относно шапката - тъкмо ще си имам нова шапка :))).
Към № 9 - дааа...страхотно мезе става по тази рецепта....:))))
цитирай
11. анонимен - кмету
21.04.2010 21:15
Поздравления г-н Петранов, кажете го както си е !
цитирай
12. анонимен - до кмета
28.12.2010 17:01
г-н кмете интересева ме ,кога ще излезе проек за ул"Витоша",т.като в дъждовно време само, дето не се е преплувала калта тук.Улицата е около 200-300м. и на нея играят деца и минават хора. Въпреки всичко ние сме хора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5807043
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930