Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2010 10:21 - Комисията за конфликт на интереси и нейния председател.
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 2679 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 26.04.2010 10:23


       Напоследък е доста модерно използването на словосъчетанието "конфликт на интереси". Това доколкото аз го разбирам означава че ако по някаква причина избирателите са те поставили на някакъв ръководен пост то не би трябвало да вземаш решения, които лично те облагодетелстват... Да ама не, както обичаше да казва Петко Бочаров.
   В Оряховоския Общински съвет си имаме Комисия за разкриване и предотвратяване на конфликт на интереси и етика на общинския съветник. Неин председател е  г-н Виктор Кунчев. Само по себе си в това няма нищо лошо, но какви са фактите:
   1. На 14.08.2009 година се проведе заседание на Общинския съвет в Оряхово. На него освен всичко друго се взе и следното решение, цитирам:
 " По т.7 от дневния ред - Докладна Вх.№ 631, относно подготовка на проект по под-мярка 431-2 „Придобиване на умения и постигане на обществена активност на потенциални МИГ в селските райони”

Р Е Ш Е Н И Е № 370

Общински съвет

Р Е Ш И:

На основание чл.21, ал.1,т.15 от ЗМСМА,

1. Общински съвет

2. Общински съвет

3. Въз основа на Протокол от съвместна среща, състояла се на 26.05.09 год., приема като партньори за подписване на партньорската декларация и подаване на Заявлението следните организации:
- за стопанския сектор – „Хидком” АД- Оряхово

4. Водещата организация по проекта, която в качеството си на

Община Оряхово

5. Определя за свой представител по изпълнение на проекта и подписване на партньорската декларация - Камелия Пламенова Иванова- галерист.

6. Община Оряхово се ангажира да оказва съдействие и участва чрез своя представител и други лица в подготовката на Заявлението за кандидатстване по под-мярка 431-2, ос 4 ЛИДЕР от ПРСР.

7. Във връзка с успешното изпълнение на проекта, общината осигурява:

помещение за офис на проекта в сградата на община Оряхово, ул.”Летнишка” № 1, ет.1, офис техника / компютър, принтер, телефон/ и оборотни финансови средства, които да послужат за стартиране на дейностите до получаване на първото плащане по проекта.

ОТМЕНЯ Решения №№ 107, 139 и 140 за участия на общината в други сдружения.ОДОБРЯВА участието на община Оряхово в създаване на публично-частно партньорство за подаване на Заявление за подпомагане по под-мярка 431-2 „Придобиване на умения и постигане на обществена активност за териториите на потенциални МИГ в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони /2007-2013г./, за създаване на местна инициативна група на цялата територия на общината., със седалище и адрес на управление- гр. Оряхово, ул.”Левско шосе” № 4, ЕИК 106 009 053, представлявана от Детелин Минков Ангелов – Директор;
- за нестопанския сектор – ФК”Дунав-09” – със седалище и адрес на управление – с. Лесковец, ул. ”Г.Димитров”№ 22, ЕИК 175 690 776, представлявана от Ивайло Вагенщайн Русинов, член на Управителния съвет, упълномощен да представлява Председателя на тази организация, където е необходимо.КАНДИДАТ, да подаде документи и подпише договор за безвъзмездна финансова помощ по под-мярка 431-2 „ Придобиване на умения и постигане на обществена активност за териториите на потенциални МИГ”от Програмата за развитие на селските райони, да бъде:, седалище и адрес на управление: гр. Оряхово,ул.”Андрей Чапразов” № 15, ЕИК 000 193 414, представлявана от Георги Иванов Пенков – кмет на община Оряхово.

Гласували поименно общинските съветници:

„ЗА”12

- в т.ч: Ванко Калиничов, Васил Асенов, Виктор Кунчев, Венцислав Кънев, Гошо Тодоров, Дико Диков, Милен Милов, Милен Кирилов, Светла Илиева, Светлозар Василев, Стефан Тодоров и Цветана Янкова.

„ПРОТИВ

”- няма

„ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ”- 2 –

Здравко Николов и Николай Петранов

Предложението се приема

   Обърнете внимание, че г-н Председателя на Кимисията за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси участва в гласуването и гласува "ЗА".

Какво четем по-нататък в официалния сайт на Община Оряхово в секция "Новини" от 17.02.2010 година.

По програмата на Европейския съюз за развитие на селските райони 2007 - 2013 година, община Оряхово спечели проект “МИГ “Оряхово” за местно гражданско самоуправление”.
На срещата, проведена на 16 февруари т. г. в офиса на проекта на ул. “Андрей Чапразов “ 15 в Оряхово, присъстваха много граждани - представители на бизнеса, неправителствени организации и общинската администрация.
Срещата откри Петя Русинова - секретар на община Оряхово. Накратко тя разясни целите на проекта и партньорите в него. От страна на бизнеса това е Детелин Ангелов, от неправителствения сектор Иво Вагенщайн, от общинската администрация Камелия Иванова, а координатор на проекта е Виктор Кунчев - лица, определени преди това на обща предварителна среща.
С кратки изказвания към присъстващите се обърнаха Ванко Калиничов - председател на Общинския съвет и Георги Пенков - кмет на община Оряхово. Конкретните цели, основните дейности и очакваните резултати пред аудиторията представи Виктор Кунчев - координатор на проекта.
От изказванията стана ясно, че е назрял моментът за създаването на такава местна инициативна група, на която от тук занапред предстои да даде своя принос за промяна облика и развитието на общината. Тази възможност, която дава държавата и ЕС за сътрудничество между бизнеса, администрацията и неправителствените организации, е възможност при добра инициатива и кандидатстване с добри проекти за общината да бъдат отпуснати безвъзмездно 2,5 млн. евро. Но, за да стане възможно всичко това, хората трябва да станат по-инициативни, да се обучат как да правят проекти, защото подходът ЛИДЕР дава възможността движението на нещата да е отдолу нагоре. Това красноречиво говори, че всичко е в ръцете на хората от бизнеса, неправителствените организации и администрацията.
Ако дейността на инициативната група е на нужното ниво и Министерството на земеделието и храните припознае МИГ “Оряхово” за междинно разплащателно звено, то тогава можем да разчитаме на по-горе споменатите милиони. А всичко това зависи от нас - жителите на община Оряхово. Защото, както се изрази Виктор Кунчев, че ако седим и чакаме света да дойде при нас, то нищо няма да се получи.
Последваха въпроси от присъстващите на които отговор дадоха Петя Русинова, Виктор Кунчев, Георги Пенков.


   ТА ЗНАЧИ РЪКОВОДСТВОТО НА ПРОЕКТА Е ОПРЕДЕЛЕНО /ОТ КОГО????/ НА ПО РАННА СРЕЩА. За координатор на проекта е определен Председателя на комисията за разкриване и предотвратяване на конфликт на интереси г-н Виктор Кунчев. Да, това е същия г-н Виктор Кунчев, който на 14.08.2010 година гласува "ЗА" създаването на тази МИГ. Сега вече е неин координатор. Длъжността разбира се е ПЛАТЕНА, това го потвърди и г-н Виктор Кунчев в личен разговор с мен.  Мнение по въпроса аз няма да изказвам - ИЗВОДИТЕ ОСТАВЯМ НА ВСИЧКИ ЧИТАТЕЛИ НА БЛОГА МИ.



Гласувай:
1



1. анонимен - . . . . . . . . . . . . . . . и какво от това. . . ...
26.04.2010 13:03
...............и какво от това..................
Едва ли има разумен човек, интересувящ се от работата на местните парламентаристи, който да се изуми от гореизложеното. Като избирател се срамувам от това ,че съм гласувал.
цитирай
2. анонимен - малий, каквъ длъжност има у тоа с...
26.04.2010 20:13
малий, каквъ длъжност има у тоа селсъвет-"ГАЛЕРИСТ",тови направо ме фърли поди масъта,даже ми завирисА дече съм у Паришшш -терпентин,къфе и кроъсан...само, че го нема Рубенс да изпише тия обли облоти на общинарките и да ги заложи у гълериъта,що ние кръчмата много се падаме по такива жени.
цитирай
3. petranov - Доста тъжно звучи. . . . и какво от ...
26.04.2010 23:22
Доста тъжно звучи ....и какво от това... мисля си че просто не трябва да допускаме да ни се качват на главите. Мисля си че ако имаме повече подкрепа от гражданите на Община Оряхово тези хора все пак ще спрат да бъдат толкова нагли... Но ако седим отстрани и гледаме безучастно...това ще продължи....
Към 2...преди време, когато искахме да провеждаме заседанията на Общинския съвет в галерията "Марин Върбанов" за да е по-лесно и по-удобно за хората да наблюдават работата ни един от колегите ни се изцепи, че там се съхраняват картини и ние с присъствието си ще ги повредим, тъй като трябвало да има определена температура, влажност и т.н. Днес видях табелата на проекта МИГ Оряхово окачена до вратата...значи офиса на тази МИГ (Местна Инициативна Група) не пречи на картините... и как ще пречи...там са все богопомазани люде...и от техния дъх картините стават по-хубави...:))))
цитирай
4. анонимен - Ние у кръчмата организирааме една ...
27.04.2010 16:14
Ние у кръчмата организирааме една спецоперация "НАГЛИТЕ" и друга с код"МИГ".Достигнааме до извода,че в основата стои един човек дека координира всички инициативи,който обаче е невидим.Кой е, ще се разбере,като той улезне у Галерията и картините дека са там, земат та разцъфнат или наобратно,той Дъъ си знае работата,ние на тови разчитаме,по Дъъ се познваме,по Дъъ ше ги познаеме..
цитирай
5. анонимен - Г-н Виктор Кунчев така ли му викате ...
07.05.2010 23:17
Г-н Виктор Кунчев така ли му викате вече на този пияница?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5812157
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930