Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2010 23:50 - МИГ "Оряхово"
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 2647 Коментари: 9 Гласове:
0



       Днес получих покана и присъствах на така наречената "Първа сесия на граждански форум гр.Оряхово". Доста помпозно заглавие за присъстващите по-малко от 30 човека.  Идеята е да се създаде МИГ "Оряхово". За тази цел обаче трябва да се похарчат 160 000,00 лева взети от европейските данъкоплатци, в това число и наша милост. Трябва да се направят анализи, да се идентифицират донори, програми, оси и т.н. и т.н, да не ви отегчавам с термини, които ни заливат отвсякъде и чиято цел е да облечем усвояването на едни парички в благоприлични одежди. Та аз лично се насладих на лекция, която продължи около час и половина, а практически основното и интересното в нея можеша да се събере в рамките на 10 минути. Е да ама за 10 минути хонорарите са едни, а за час и половина съвсем други. Искам да бъда разбран правилно - идеята за тези местни инициативни групи е много добра. Аз лично я подкрепям, но начина по който се осъществява в Оряхово е меко казано безобразен... Една от лекторките не се посвени да се похвали, че проекта имал офис в....ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГАЛЕРИЯ "МАРИН ВЪРБАНОВ". Моля Ви Професоре простете и...те вече толкова са се самозабравили, че не знаят какво говорят. Да разположиш офис в художествена галерия и дори да се хвалиш с това - имаше една операция "Наглите"...дали не е време да се повтори? За всеки участник имаше подготвена хубава папчица с документи и програмата на събирането. Добре направено, тук организаторите заслужават похвала. Какво беше учудването ми обаче, когота обърнах на последната страница и там видях дори подчертано: Координатор на проекта: Виктор Кунчев. И съответно телефона и мейла на колегата общински съветник и Председател на комисията за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси и етика на общинския съветник. Че този същия господин нали беше напуснал проекта? И то това напускане уж стана след като аз повдигнах въпроса пред горната комисия, че г-н Виктор Кунчев е гласувал за този проект в Общинския съвет и след това през януари сключва договор да бъда ПЛАТЕН координатор на проекта. Някои каза, че папките били отпечатани вече и човекът не бил вече координатор ама нямало как да се коригира... Абсолютно аматьорско обяснение...и такива хора ще одобряват проекти за хиляди евро...Как ли ще реагират те ако им занеса проект с друго име, щото съм сбъркал ама да не го поправям сега, че пак ще трябва да хвърлям пари. Щеше да е смешно ако не беше тъжно. Това е ярък пример КАК В НАШАТА ОБЩИНА ЕДНА ЛЪЖИЦА Л....А МОЖЕ ДА ПОХАБИ ЦЯЛАТА КАЦА С ХУБАВ МЕД!
За да не съм голословен представям на вашето внимание последната страница на папката и името на колегата оградено с жълто:
image


Тагове:   МиГ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - г-н петранов вижда се вашето ...
15.07.2010 08:35
г-н петранов

вижда се вашето безсилие да направите каквото и да е, това се проектира в начина Ви на изразяване

цитирай
2. petranov - Сигурно е така. Опитвам се да сдъ...
15.07.2010 14:46
Сигурно е така. Опитвам се да сдържам емоциите си, но много се ядосвам като гледам как някои субекти се опитват да осребрят влизането си в политиката. Не съм съвсем безсилен, но съм поставен пред дилема - ако сигнализирам в ОЛАФ (службата за борба с измамите към ЕС) те сигурно ще направят разследване и могат да не платят, ако открият нарушения. Общината обаче авансово плаща проекта и ако от ЕС не платят, разходите остават за сметка на всички нас, жителите на община Оряхово. Разбира се съществува и възможността да бъде сезирана Прокуратурата, но съм песимист, че някой ще получи справедливо наказание. Като информирам възможно най-широк кръг от хора, за случващото се в общината обаче се надявам тези хора да се осъзнаят и да престанат да вършат нарушения. Дали пък не съм прекален оптимист...
цитирай
3. анонимен - До №1 Правенето на "каквото ...
15.07.2010 17:55
До №1
Правенето на "каквото и да е" ,не е решение на конкретно посочените проблеми. Още повече ,тук думата бизсилие е доста не на място - понякога нещата се случват не само със сила , умните го правят с акъл. А що се отнася до начина на изразяване на пишещите в блога - то това е най-малкия проблем на фона на случващото се в НАШАТА община.
цитирай
4. анонимен - Предварително се извинявам за това ...
15.07.2010 18:03
Предварително се извинявам за това че искам именно тук да споделя нещо съвсем различно от темата по-горе. Наложи ми се за последният месец да пътувам три пъти до с. Остров. И искам чрез блога да попитам някой който да ми отговори - общинските управници знаят ли че и там живеят хора. И знаят ли че тези хора дори имат автомобили. Кошмарът започва още преди да се стигне в с. Лесковец а след това в посока с.Остров просто е невъжможно да се пътува . Не става въпрос за дупките по пътищата в общината а за това че храстите са стигнали до средата на пътя. Трудно минава 1 кола а не ми се мисли как ще се разминат два автобуса.
Предлагам на весочайшите особи от общинската администрация 1 ден в седмицата да им се изключат климатиците в удобните кабинетчета и слезат долу- сред простолюдието което им плаща заплати.
цитирай
5. petranov - Към 4
15.07.2010 23:39
Копирах въпроса Ви и във форума на официалния сайт на община Оряхово. Ето Ви линк: http://oriahovo.bg/forum/index.php?f=2&t=21&rb_v=viewtopic
Точно този въпрос поставих на 12.06.2010 година, когато тук бяха депутатите от ГЕРБ - за пътищата между населените места в общината. За съжаление за общинската администрация подобни проекти не са приоритет. Засегнал съм въпроса и в писмото до Николай Коцев, което е публикувано тук. Наистина положението с пътищата е отчайващо и решението може да бъда само с проекти, финансирани от ЕС.
цитирай
6. анонимен - Благодаря за отделеното внимание. ...
16.07.2010 15:12
Благодаря за отделеното внимание. Но като не става, с проекти или по-точно тези за пътищата не са на първо място, то би могло да се помисли и за вариант "Пътно поддържане"Оряхово да изкоси с машината, която имат именно с такова предназначение. Това се правеше до преди 2-3 години. И за толкова ли няма пари.
цитирай
7. анонимен - у Кръчмата има една приказка &qu...
18.07.2010 08:00
у Кръчмата има една приказка "не е важно калко си пил,важно е кой ще плаща"и знаеш ли защо,да моа удариш още едно като за капак наподире и да зАспиш спокойно,дече ти си платил сичко,щото авантата не се брОй,тики че улазането у Политиката и у Кръчмата са ъбсълютну тъждествени,в пръвия случай одиш посребрен,а у втория попикан
цитирай
8. анонимен - Тук защо не се пише и за Зубия. Някак ...
25.07.2010 21:26
Тук защо не се пише и за Зубия. Някак липсва. Идеята наистина не е нова. Тя се зароди още когато две общински служителки /едната временно изпълняваше длъжността - Н-к сектор Инвестиции - със средно образование/ отидоха на разходка до Испания със любимеца на общината - Михаил Петров. И сега започва да става интересно какво са измислили. Или по-точно вече не е интересно а просто едни пари трябва да се усвоят по определен начин............
цитирай
9. petranov - Повдигнал съм въпроса във форума на ...
26.07.2010 13:17
Повдигнал съм въпроса във форума на общината: http://oriahovo.bg/forum/index.php?f=2&t=23&rb_v=viewtopic
Когато имам повече подробности ще ги споделя тук.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5812713
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930