Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2010 09:46 - МБАЛ Оряхово и ветропоказателите...
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 23296 Коментари: 60 Гласове:
1

Последна промяна: 25.09.2010 09:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Вчера както може би е известно на читателите на блога приключи поредното заседание на Общинския съвет в Оряхово. По-късно ще анализирам цялото заседание и взетите решения. Освен това ще изнеса в този блог документи и информация как в общинската администрация някои служители се облажват с тлъсти заплати по граждански договори сключени със същата тази община. В същото време пари за "МБАЛ-Оряхово" разбира се няма...
   Вчера по време на заседанието на Общинския съвет бяхме обвинени във всички възможни грехове за болницата. Добронамерената среща, която проведохме с колектива на МБАЛ беше класифициране като "изземване на функциите на общинския съвет". Това, че Председателя на Общинския съвет изпрати писмо на г-н Кочев, с което иска информация за моментното икономическо състояние на болницата и му нарежда да не прави кадрови промени и да не обявява конкурси до избирането на нов Управител беше класифицирано като самоуправство. Приемам, че може би писмото не поражда правни последици - щом това е така не виждам от какво се притесняват някои хора, за срещата обаче не съм съгласен - мисля че беше добронамерена и спомогна за поне малко уталожване на напрежението в МБАЛ Оряхово. В същото време бяхме подложени на невероятен натиск - още в понеделник при нас се появи г-н Кочев и внесе предизвестие да напускане - очудващо за мен, тъй като Общинския съвет ясно прекрати договора му.  Малко след това в края на работния ден постъпи докладна от кмета, с която той връща нашето Решение за освобождаване на Кочев за ново обсъждане. Ясно е че със зъби и нокти защитава човека, когото лично е довел. Какво беше очудването ни обаче, когато на другия ден получихме писмо от кмета на община Оряхово Георги Пенков, с което оттегля докладната си. На мен ми прилича на детска игра, а не на сериозно отношение. Предизвестието и докладните на Пенков публикувам по долу:
image
image
image


Тагове:   Оряхово,   МБАЛ,


Гласувай:
1



1. анонимен - Стига с тия подробности. прави се ...
25.09.2010 12:46
Стига с тия подробности. прави се лоша услуга на работещите в болницата.Ефекта от изнесените факти е обратен на това което искате да постигнете с болницата.Така вредите на целия ни колектив доколкото го има.
цитирай
2. petranov - Според мен подробностите са изк...
25.09.2010 13:27
Според мен подробностите са изключително важни, защото трябва да стане ясно как се управлява болницата в Оряхово и кой желае нейното закриване. Преди няколко дни стана известно, че до края на този месец е необходимо доставката и монтажа на DAP камери за рентгеновото отделение. В края на месец Октомври изтича лиценза на ренгеновите апарати и трябва да се поднови в АЯР. Според част от многогодишните общински съветници ние нямаме право да се срещаме с никого в болницата, защото изземваме функциите на Общинския съвет. Значи ние трябва да чакаме мирно и тихо да не се направи нищо по въпроса и щом болницата остане без образна диагностика, тя просто ще се самозакрие...За това мисля, че като изнасям данните ще накарам повече хора да се включат и да принудим Кмета и всички от които зависи болницата вместо да се чудят какви пари да раздадат по разни измислени програми да помогнат със средства на най-важната институция в този град - "МБАЛ-Оряхово" ЕООД!
цитирай
3. анонимен - Стига с тая болница. Колко още пр...
25.09.2010 14:57
Стига с тая болница.Колко още проблеми има в общината.Свлачища,нередовно извозване на боклука,дупките по пътищата на общината, ..отоплението на учебните заведения и какво ли още не.
цитирай
4. анонимен - Петранов писна ни от теб, като какъв ...
25.09.2010 16:04
Петранов писна ни от теб,като какъв се изживяваш! Някой да те е упълномощил да вършиш наща работа? Айде стига вече.Гледай си твойта работа,че май наистина се вживяваш много
цитирай
5. анонимен - към1
25.09.2010 16:11
Напълно съм съгласен с теб.Петранов обърка работата в Болницата и сега разбирайки какво направи /да се надяваме,че е разбрал/ се опитва да прехвърли вината на други.Петранов не трябваше да ползваш болницата и нас персонала за пазменна монета.На вички е ясно какво целиш,но ние сме потърпевшите.Ще си окаже,че Кочев натрупа дългове,ама имаше болница,а ти ше я затвориш с твойте глупости.
цитирай
6. анонимен - Петранов, само според теб. . . не ...
25.09.2010 16:13
Петранов,само според теб...не разбра ли това ?
цитирай
7. анонимен - Аз пък ще защитя обратната теза ако ...
25.09.2010 16:20
Аз пък ще защитя обратната теза ако не беше Петранов и още няколко човека Кочев още щеше да се подвизава в болницата. Пенков, Калиничев, Дико и Санков още щяха да грабят колкото могат. Петранов, продължавай да ни информираш - тези плужеци се страхуват от това че далаверите им ще излязат наяве за това те заплашват и обиждат. Не се предавай защото целта на Пенков е да закрие и болницата и общината и не му пука за нас.
цитирай
8. анонимен - Абе що сте се хванали с Кочев, той ви е ...
25.09.2010 17:56
Абе що сте се хванали с Кочев, той ви е причината. А ние като сме много умни защо не направихме нещо за да не се стигне дотук.
цитирай
9. анонимен - Щото докато лекарите се опитваха да ...
25.09.2010 19:02
Щото докато лекарите се опитваха да лекуват,този иконмически гений беше доведен да "оправи" икономиката на болницата.Само че освен дето се накраде и направи два милиона дълг,друго не направи.Така че естествено Той е виновен.
цитирай
10. анонимен - Той виновен че ни е оправил, ние си ...
25.09.2010 19:52
Той виновен че ни е оправил,ние си траехме че ни е хубаво! Не го оправдавам,ама не е само той виновен да си признаем.
цитирай
11. анонимен - Г-да работещи в болницата, вие май ...
25.09.2010 21:00
Г-да работещи в болницата,вие май не знаете какво искате.Що помия изляхте по този Кочев,а сега като го махнаха кървави сълзи леете за него.Знаете ли какво искате?
цитирай
12. анонимен - Ми да го върнат и без това май нямало ...
25.09.2010 21:05
Ми да го върнат и без това май нямало желаещи за поста му.Ма то требва да си малоумен,че да се хванеш да управляваш болница с 2мил.дълг.То тва е наказание.
цитирай
13. анонимен - Да ни управлява Петранов, нали той е ...
26.09.2010 08:54
Да ни управлява Петранов,нали той е всезнаещия и можещия! Като махна Кочев че нестава,сигурно е имал нещо наум,ама да не се окаже че не Кочев а некой друг иска да затрие болницата ни за да я ликвидира.Я да си помислим хубаво,кой доведе болницата до тези проблеми последните няколко седмици и то когато се решава съдбата ни .ПЕТРАНОВ,СПАСИТЕЛЮ...КЪДЕ СЕ СКРИ???
цитирай
14. анонимен - анон.
26.09.2010 09:39
Ало, незабравяйте действията и на Гуленов и Калиничов.
Човек се увлича и забравя подстрекателите!
цитирай
15. petranov - Към анонимен 13
26.09.2010 09:52
За съжаление нямам необходимото образование за да управлявам болница. Смятам че една болница трябва да се управлява от ЛЕКАР! Така е в цяла България с изключение на 2-3 болници. Много отдавна аз предупреждавах накъде върви болницата с трупането на дългове, не само през последните няколко седмици. И то не анонимно и скрит зад компютъра си, а на заседания на Общинския съвет, където се води протокол и думите ми се записват! Така че аз не съм се скрил. Просто сега и другите колеги в Общинския съвет видяха накъде отиват нещата и подкрепиха нашата справедлива кауза. Аз ако можех сам да махна г-н Кочев щях да го направя преди година и половина, когато дълговете на МБАЛ бяха наполовина и нямаше да има сегашните проблеми или поне те биха били много по смекчени. Благодаря ви за определението, че съм всезнаещ и всеможещ. За съжаление не е така. Все пак ми се струва, че човек с елементарни познания по икономика и мениджмънт би могъл да предвиди сегашната ситуация преди повече от година и да вземе съответните мерки. Не можете да ме обвините, че не съм алармирал за това преди повече от година и половина. В момента обаче все още МБАЛ Оряхово се управлява от г-н Янко Василев Кочев - тече предизвестието му от един месец. Преди изтичането му никой друг не може да управлява болницата - законът, харесва ли ни или не трябва да се спазва. А я да си помислим хубаво анонимни г-не/г-жо персоналът в болницата от кога не е взимал заплати? Сигурно само от последните няколко седмици? Сигурно за това пак е виновен Петранов? Ставата смешни в опита си да защитавате един провален човек. Видяхте че в последните две години и половина единственото, което трупаше МБАЛ Оряхово бяха дълговете. Разбира се направиха се и някои положителни неща - ОБАЧЕ! всеки може да вдига заплати и да прави ремонти като трупа дългове. Опитайте се да си отговорите на въпроса КЪДЕ СА ВАШИТЕ ПАРИ? Приходите са ви увеличени двойно както се хвали Кочев, а дълговете са увеличени 2-3 пъти? Защо?
цитирай
16. анонимен - Заплати няма защото има забавяне от ...
26.09.2010 10:03
Заплати няма защото има забавяне от НЗОК и това не е само при нас,а за всички болници в страната.Ако искате да не се излагате -бъдете информиран
цитирай
17. petranov - Към 16
26.09.2010 10:29
Много добре знам, че има забавяне - но НЗОК е платила до Юли месец включително, а в "МБАЛ-Оряхово" доколкото знам са получени заплати за Май преди няколко дни и то 60%. В болничната аптека няма елементарни лекарства и консумативи. Нещо сметката не се връзва....
цитирай
18. анонимен - Петранов болница няма да има в Ор...
26.09.2010 11:29
Петранов болница няма да има в Оряхово! Това е решено отдавна от един от заместник кметовете на Враца и един собственик на болница също във Враца заедно с съответната политическа подкрепа. Сегашния управител е тяхно подставено лице! Така че и да се пънете и да не се пънете болницата си отива. Не се сърди на двамата Гошовци че са от защитниците на управителя. Те имат ангажименти към онези хора. Може би знаеш колко пари смъкнаха по изборите а и след това. Май и ти беше в коалицията на кмета.
цитирай
19. анонимен - Не май а от същата коалиция.
26.09.2010 11:36
Не май а от същата коалиция.
цитирай
20. анонимен - Уважаеми господа!Хората напускат ...
26.09.2010 11:47
Уважаеми господа!Хората напускат само по една единствена причина - Работят без заплати месеци наред! Каквото и даговорите истината е такава!
цитирай
21. petranov - 18 - повидганл си въпроси, на които ...
26.09.2010 12:05
18 - повидганл си въпроси, на които трябва да отговоря. Гледам говориш без имена, но то всеки разбира за кого става дума. Мисля, че усилията ни да има болница в Оряхово ще бъдат възнаградени и ще успеем. Кандидати да работят в болницата ни има, още повече след освобождаването на Кочев някои лекари и сестри искат да се върнат, а има и други. Те обаче биват разколебавани предполагам че се сещате от кой. За това кой какви пари е смъкнал аз не знам. Лично аз никакви пари не съм смъкнал. Да бях в коалицията на кмета. И кмета също така нямаше желание да бъда още в началото, но нямаше избор. На мен пари не са давани - нито по избори, нито след това. В началота на тази година си подадох оставката от НДСВ, защото не смятам че координатора г-н Георги Санков провежда политиката на тази партия. Месец след подаването на тази оставка беше свикано бутафорно събрание на НДСВ в Оряхово, на което съм бил изключен от тази партия и то без дори да бъда поканен и изслушан. Научих от медиите за това. Но от хора като местните координатори какво друга да очаквам? Та толкова по въпросите за коалициите. По въпроса за заплатите в болницата - надявам се новия управител да запуши дупките откъдето изтичат парите и постепенно положението да се нормализира.
цитирай
22. анонимен - Г-н Петранов обезпокоен съм от ф...
26.09.2010 15:31
Г-н Петранов обезпокоен съм от факта,че нашите двама счетоводители работят неуморно в счетоводството по цели съботи и недели.Ние сме в тежко финансово състояние и няма да можем да им платим извънреден труд.Те са високоплатени труженици и както разбирате техния извънреден труд ще ни струва скъпо.Така и така болницата няма пари.Не можеше ли икономическа полиция да запечати счетоводството,за да не кипи този труд там.
цитирай
23. анонимен - Ами ти анонимен 22, какво правиш в ...
26.09.2010 15:48
Ами ти анонимен 22,какво правиш в почивните дни в болницата? Ако си на дежурство,то работата ти е в отделението и да си гледаш болните,а не да си кореспондираш с Петранов в блога. Звъни му по телефона,по-лесно ще ти бъде!
цитирай
24. анонимен - Хората напускат болницата не за...
26.09.2010 15:58
Хората напускат болницата не защото Кочев си тръгва,а защото не се дават заплати.В другите болници ежемесечно се изплащат по 80% от трудовите възнаграждения,защото НЗОК превежда по 80% от изработеното.А ние една заплата вземаме за 2 месеца.На кашоните за лекарства пише съдебно дело.И защо след като приходите на болницата скочиха с 50%,дълговете и се увеличиха тройно.Е какъв е този мениджмънт?Е какви заплат искаме да получаваме.Мисля,че най-малкия проблем в момента е кой ще ни е управител.Всеки лекар от болницата може да заеме този пост.А чувам,че има желаещи.И това е добре.Лошото е когато никой не иска.
цитирай
25. анонимен - анон.
26.09.2010 16:02
Младенчо,знаеш,че не може да се крие много!
Недей за сбогом да правиш фатални стъпки. Покровителя така и така те изоставя.
Иди, зареди на Шел и пътувай!
цитирай
26. анонимен - Проблема на болницата не е кой ще ...
26.09.2010 16:03
Проблема на болницата не е кой ще стане управител,а как да се задържат кадрите,защото ще има още напускащи.Хората започнаха да напускат още преди свалянето на Кочев и ако не се затегнат коланите ще продължат да напускат.
цитирай
27. анонимен - към 23
26.09.2010 16:15
Може да съм шофьор на линейка например.Може да идвам на свиждане на болен например.А като казах шофьор на линейка-питам г-н Кочев къде е ситроена купен за 5000лв.от Смолян.Кога единствената линейка ще мине технически преглед ,а не да се двжим като престъпници по пътищата.Колите на Младенчо и зам.счетоводителчето са даже със сервизни книжки а единствената линейка е по-зле от катафалка.
цитирай
28. анонимен - анон.
26.09.2010 16:18
Крайно време е да се даде възможност да се изяви като ръководител на д-р Гуленов,а не само да дава съвети и да изказва висококомпетентни мнения и да върне хирурзите отново в Оряхово.
Както си пише той до момента е бил все недооценяван,а е бил завършил с шестица.
цитирай
29. анонимен - Айде стига бе. В тая линейка возите ...
26.09.2010 16:26
Айде стига бе.В тая линейка возите болни,а не Аделинка.Кво кат не сте минали техн.преглед най-много да ви вземат шоф.книжки.И кво кат ви ги земат.Няма да работите.Че вие сега кат работите кви пари земате?
цитирай
30. анонимен - Друг е въпроса, че стая изгнила л...
26.09.2010 16:28
Друг е въпроса,че стая изгнила линейка може да утепете някой болен.Ма за тва не сте виновни вие.
цитирай
31. анонимен - 29, КВО ТИ ПРЕЧИ АДЕЛКА, КАТО ИМА КОЙ ...
26.09.2010 20:24
29,КВО ТИ ПРЕЧИ АДЕЛКА,КАТО ИМА КОЙ ДА Я ВОЗИ .МИ НА СЧУПЕНА ЛИНЕЙКА ШЕ СЕ ВОЗИ ДА НЕИСКАШ В МЕРЦЕДЕС ДА Я СЛОЖИМ
цитирай
32. анонимен - Към 28
26.09.2010 21:40
Частника Гуленов а не доктор.
цитирай
33. анонимен - към 5
27.09.2010 12:38
Не може да се трупат дългове до безкрай,защото идва ден ,в който кредиторите ще искат да си им върнем парите.А откъде ще ги връщаме-ще работим за без пари ли?Ти като искаш пари назаем не ги ли връщаш?
цитирай
34. petranov - Точно това искам да кажа и аз. Всеки ...
27.09.2010 14:20
Точно това искам да кажа и аз. Всеки знае да управлява с трупане на дългове. Развързваме кесията, плащаме заплати на хора, които не знаят къде е Оряхово, правим скъпи (и не винаги нужни или приоритетни) ремонти, собствената ни заплата хвръква до непознати за града ни висини и после като кредиторите си поискат парите надаваме вой колко много сме направили ама никой не ни признава. Миналата година по собствените думи на управителя на МБАЛ Оряхово е направен ремонт на парното на стойност 500 000,00 лева. Ако тези пари не тежаха като воденичен камък на шията на болницата нещата май щяха да са по-различни-това са за 5-6 месеца заплатите на всички служители....и не е само това. Къде е линейката със смолянски номер, която платихте с вашите пари? Къде е лекия автомобил, който твърдят някои хора че е купен с пари на болницата, а както изглежда се води на частно лице? Колко пари са платени за прословутата "детска градина" и т.н. и т.н. И после Петранов бил объркал работите... Да! Объркал съм ги ама само на някои хора и затова сега те ронят горчиви сълзи....
цитирай
35. анонимен - Към 33
27.09.2010 14:32
Звучиш ми някак си познато и после веднага си отговаряш.
цитирай
36. анонимен - http://www. zdrave. net/Porta...
27.09.2010 14:47
http://www.zdrave.net/Portal/news/default.aspx?evntid=n9g6EYaHBNA%3D
И това е от януари
цитирай
37. анонимен - от 33-служител на болницата
27.09.2010 14:52
Нямам навика да си общувам сам.Репликата ми бе отправена към номер 5.Между другото видяхме,кои наистина са дошли в болницата за,,големите пари,,.И те сега като видяха,че пари вече няма си обират крушите.Защо не останат като нас да работят за процентите.
цитирай
38. анонимен - Това е радостно. поне ще останат ...
27.09.2010 14:59
Това е радостно. поне ще останат тези които наистина искат да упражняват лекарската професия.
цитирай
39. анонимен - към 36-от 33
27.09.2010 15:00
Шефе,що не си пишеш името.От какво те е страх.Ние се страхуваме все още да си пишем имената,защото ти още си тук.Нали все пак имаш газов пистолет....
цитирай
40. анонимен - 0т 33
27.09.2010 15:10
Докато разполагаш с пари можеш да правиш каквото си искаш.Като свършиш парите-те правят каквото си искат.Майката му е така да управляваш,че да има винаги пари,колкото и малко да са те.
цитирай
41. анонимен - Към 33
27.09.2010 15:17
Браво Б.Б.
цитирай
42. анонимен - Може да е А.А
28.09.2010 09:48
Може да е А.А
цитирай
43. анонимен - Той Б. Б. ползва готови сентенции.
28.09.2010 09:56
Той Б.Б. ползва готови сентенции.
цитирай
44. анонимен - petranov SPRI
28.09.2010 11:35
pETRANOV MOLQ TE, SPRI
цитирай
45. анонимен - от 33
28.09.2010 12:36
Ма що си мислите,че е Петранов.Между другото -Шефе,виждам,че нещата започват да си идват на мястото.И моля те върни ни линейката ситроен купена с нашите пари от търга в Смолян.
цитирай
46. анонимен - това е написано на маймунски език, ...
28.09.2010 12:39
това е написано на маймунски език,на езика на мутрите има следната транскрипця:
СПРИ! "ЩЕ ПОЛУЧИШ ВЕСТНИЦИ!"
цитирай
47. анонимен - Ма те мутрите четат ли вестници.
29.09.2010 18:11
Ма те мутрите четат ли вестници.
цитирай
48. анонимен - О, да. Нашта МУТРА даже пише на ко...
30.09.2010 21:43
О,да.Нашта МУТРА даже пише на компютър.
цитирай
49. анонимен - em bal, em ne sum
01.10.2010 12:03
edin priqtel mi kaza, 4e kato si tursq jena da gledam da imam cici, zashtoto pu*ka vsqka ima. ta gledaite za sledvashtata/sledvashtiq/. izvinqvam se za latinicata, no na cyrilic ne pisha. ako iska petranov da me premahne
цитирай
50. анонимен - Един приятел, когато се развеждаше ...
01.10.2010 22:26
Един приятел,когато се развеждаше ми каза,че жената освен цици и ОГРОМЕН И МАЗЕН ГЪЗ трябва да има и акъл.Защото магазинерка и сервитьорка всяка може да бъде.
цитирай
51. анонимен - А за старша сестра тази без акъл може ...
01.10.2010 22:28
А за старша сестра тази без акъл може само да си мечтае.Да не говорим пък за главна сестра.....
цитирай
52. анонимен - Ма много и се искаше на милата да с...
01.10.2010 22:34
Ма много и се искаше на милата да стане главна сестра...Много от нас са я чували-особено в махлата.....
цитирай
53. анонимен - Пенче, Браво!Е, нямаш конкуренция ...
01.10.2010 22:42
Пенче ,Браво!Е,нямаш конкуренция и т,ва си е!
цитирай
54. анонимен - към 49
01.10.2010 23:04
ама ти щом имаш цици- значи си жена и трябва теб да те ебат...Каква жена си търсиш бе мила.Ми така де-виж се какво пишеш,,da imam cici,,.Ма теб май вече те наебаха...Е,честито.
цитирай
55. анонимен - 49 може да е хермафродит. Отгоре ...
02.10.2010 00:28
49 може да е хермафродит.Отгоре -жена,а отдолу-мъж.Така ще да е.Щото хем пише,,da imam cici,,хем пише -като си търся жена.
цитирай
56. анонимен - cici
02.10.2010 14:02
nqkoi put kato pravq polov akt se pipam men si, 4e sa po-golemi ot na jenata s koqto go pravq vse pak sum 100kg i sa mi dobre oformeti
цитирай
57. анонимен - Е, то всичко е до килограмите-като ...
04.10.2010 14:12
Е, то всичко е до килограмите-като имаш сланини те се трупат навсякъде.Е на някои са им повече на задника и корема.Но това си е божа работа...Важното е мозъка да ти е оформен.Щот кат гледам тия с големите задници и шкембета имат малко акъл.
цитирай
58. анонимен - Ние все от такива си страдаме-от ...
04.10.2010 23:08
Ние все от такива си страдаме-от ЗАДНИЦИ с малко акъл.
цитирай
59. анонимен - След прочита на тези коментари, си ...
23.11.2010 13:48
След прочита на тези коментари, си зададох няколко въпроса:
Как сериозната тема се обърна в махленски ругатни?
Какви са служебните задължения на г-н Петранов, та е непрекъснато в интернет с всякакви коментари по познати и не чак толкова теми? Май се взема твърде на сериозно. Сигурно струи от щастие като се гледа с вратовръзка на всяка сесия, а нощем се сънува като бъдещия кмет. Може би г-н Петранов за Вашето лъчезарие е добре да поработи и съпругата Ви.
Защо никой не забелязва как зад очаквания крах на болницата, ни лук яли ни лук мирисали, се снискват с незадоволените си страсти и амбиции на представители на клана Сапунови? За съжаление, не са само там! Спомнете си всеки обществен скандал от настоящето и от близкото минало - в училище, в община и общински съвет, в болницата и всички отдавна закрити общински фирми.
цитирай
60. анонимен - Ти гусин Петранов го остави. Той е ...
23.11.2010 22:17
Ти гусин Петранов го остави.Той е малко като Б.Борисов, където може да го забележат той е там.А дали работи само Господ знае,а има и кой да го храни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5811898
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930