Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2010 14:08 - Писмото, или как се харчат парите на гражданите на община Оряхово
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 10465 Коментари: 30 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Вчера на заседанието на Общинския съвет стана дума за писмо от Министерството на околната среда и водите, с което се прекратява договора за проектиране на пречиствателни станции и канализации в община Оряхово. До момента обаче са похарчени значителни средства, които общината трябва да връща. Тази сутрин в пощенската си кутия открих документи, които изглеждат автентични и аз реших да ги публикувам тук за да могат да се запознаят с тях всички желаещи граждани на община Оряхово. Позволил съм си само да изтрия ЕГН-та и номера на банкови сметки, тъй като не бих искал да нарушавам закона за личните данни. При положение, че документите са автентични и сумите в тях отговарят на истината, а това беше потвърдено отчасти от кмета Пенков на сесията вчера, смятам че Общинския съвет в Оряхово трябва да сезира Прокуратурата на Република България, тъй като са изплащани големи суми при положение, че все още нямаме окончателно одобрени площадки за пречиствателни станции и на мен лично не ми е ясно какво проектиране е извършвано. Също така съм учуден от сумите, които са получавани от служителите на общинската администрация по ГРАЖДАНСКИ ДОГОВОРИ, при положение, че тази общинска администрация е назначена НА ТРУДОВИ ДОГОВОРИ именно с цел да върши тази работа!   Значи пари за болницата нямаме, но иначе плащаме стотици хиляди левове, които сега трябва да връщаме! На това аз му казвам наистина ПРОЗРАЧНО УПРАВЛЕНИЕ! Сега обаче тези пари няма да ги връща кмета или фирмите или служителите на общинската администрация, а всички ние, ГРАЖДАНИТЕ И ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ НА ОБЩИНА ОРЯХОВО! Да не се учудваме, че ще се бавят или няма да се изплащат заплатите на служителите в общината или на учителите в училищата и детските градини - ето къде са ТЕХНИТЕ пари! Всъщност сценария с "МБАЛ-Оряхово" ЕООД се повтаря и в общината. Двамата изключителни икономисти и управленци Кочев и Пенков сигурно са се учили при едни и същи професори...
ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ И Д**Е ДА НИ Е ЯКО!
image
image
image
image


Тагове:   община,   как,   Оряхово,


Гласувай:
0



1. анонимен - Пенков като гледам не е забравил ...
25.09.2010 18:43
Пенков като гледам не е забравил навиците си от централата.Добре че беше Каленичев тогава да го отърве от затвора.А тая Широканска не е ли на Кочев държанката дето ни я домъкна в Оряхово?
цитирай
2. анонимен - A-ха точно държанката на Кочев! Ами ...
25.09.2010 19:49
A-ха точно държанката на Кочев! Ами сега ? Ще си я земе и нея заедно с цигането.То разлика в акъла и нема много и на двете та ще се разберат!
цитирай
3. анонимен - Зад горепосочените фирми и имена ...
25.09.2010 19:53
Зад горепосочените фирми и имена стои само едно лице- Михаил Петров. Нека както го доведе Ценков така сега и да измислят как да връщат парите. А за Румяна се знае - мъжа и е винаги на работа там където тя урежда нещата - първо при Савчев сега при Петров.
цитирай
4. анонимен - дали прокуратурата ще се самосизира
26.09.2010 00:44
Чудя се дали прокуратурата ще се самосезира за такива престъпления или пак ще чакаме инициативни комитетти да ескалират проблемите в общинската администрация. Г-н Пенков, кой ви дава право да харчите парите ни по този начин.
цитирай
5. анонимен - Абе Петранов и тук ли Кочев е вино...
26.09.2010 08:59
Абе Петранов и тук ли Кочев е виновен.Ставаш смешен,ясно че си му дигнал мерника и ползваш всякакви удари под кръста по негов адрес,ама да има вина и тук...
цитирай
6. petranov - Към 5
26.09.2010 09:30
Аз анонимни г-не/г-жо никога не ползвам удари под кръста. Тук г-н Кочев няма абсолютно никакво участие или вина. Правя паралел между МБАЛ и общината единствено защото община Оряхово трупа огромни дългове по безсмислени програми и единствено това, че е институция като община ще и попречи да обяви фалит. Всъщност общината ни е практически във фалит и това много скоро ще го усетим всички ние. Тогава предполагам ще се намерят хора, които ще кажат - А къде бяхте вие, защо не алармирахте, защо не сезирахте Прокуратурата? Именно за това аз съм длъжен да публикувам тук тези документи и съответно да подам сигнал до Прокуратурата. Ако няма нарушения, всичко е наред - ако обаче има нека всеки си понесе "наградата" за действията или бездействията.
цитирай
7. анонимен - Г-н Петранов, вие и общинските с...
26.09.2010 09:58
Г-н Петранов,вие и общинските съветници къде дремахте 2 години а сега преди изборите започнахте да лаете.айде стига че ни писна от вас.
цитирай
8. petranov - Към 7
26.09.2010 10:24
Уморих се вече да обяснявам - проверете протоколите на Общинския съвет, изобщо не съм "дремал 2 години". Знаете ли колко сигнали до Прокуратурата съм подал лично аз и заедно с колегата Николов? За съжаление правосъдието е бавна процедура. Но харесва ли ни или не ние трябва да спазваме законите на Република България. А до изборите има повече от година, ако не знаете.
цитирай
9. анонимен - Пич объркал си рейса, живееш в друг ...
26.09.2010 11:11
Пич объркал си рейса,живееш в друг паралелен свят.Слез на Земята в Оряхово.
цитирай
10. анонимен - Това ако се случи в нормална евро...
26.09.2010 11:33
Това ако се случи в нормална европейска страна този кмет отдавна да гледа небето на квадратчета. Тук обаче Ванко пак ще го отърве.
цитирай
11. анонимен - Де да бехме европейска държава, ама ...
26.09.2010 11:39
Де да бехме европейска държава, ама ние само по географски принцип сме европейска.
цитирай
12. анонимен - Врачанският областен управител се ...
26.09.2010 22:53
Врачанският областен управител се намеси и спаси всички болници в новата здравна карта
(26.09.2010, 15:57)

Във Врачанско си остават всички болници, диспансери и частни клиники. Това стана ясно след извънредното събиране на комисията, която подготви новата здравна карта на областта. След връщането си на работа от отпуск врачанският областен управител Пепа Владимирова събра членовете на тази комисия. Документът е обстойното разгледан и обсъден под нейно ръководство като председател. Областната здравна карта вече има окончателен вид, съобщиха от Пресцентъра на областния управител.

Подписите си под протокола са положили всички членове, без регионалния председател на БЛС д-р Георги Комитски. БЛС е дал забрана на членовете си да участват в заседания на комисии и дебати, относно здравната реформа. Това е част от решенията на извънредния лекарски събор.

Необходим минимален брой на лекарите и лекарите по дентална медицина в първичната извънболнична помощ и специализирана извънболнична помощ са 129 лекарски практики, при среден брой здравноосигурени 1529 човека. Минималният брой на лекарите специалисти по дентална медицина са 12.

Комисията взе следното решение, относно минимален и максимален брой легла за активно лечение (терапевтични, хирургични, педиатрични, акушеро-гинекологични и легла за интензивно лечение) и за долекуване и продължително лечение:
- МБАЛ ЕООД гр. Бяла Слатина ще функционира с отделения І-во ниво по „Детски болести”, „Нервни болести”, „Вътрешни болести”; “АГО”, “Хирургия” и едно отделение ІІ-ро ниво по “Инфекциозни болести”. Разкрива се отделение за долекуване и продължително лечение с 10 легла.
- МБАЛ ЕООД гр. Оряхово ще функционира с отделения І-во ниво по „Детски болести”, „Нервни болести”, „Вътрешни болести”, “Хирургия” и отделение ІІ-ро ниво по “Инфекциозни болести”. Разкрива се отделение за долекуване и продължително лечение с 10 легла.

- МБАЛ ЕООД гр. Козлодуй ще функционира с отделения І-во ниво по „Вътрешни болести", „Детски болести”, “АГО”, “Хирургия” и “Неврологично отделение”. Разкрива се отделение за долекуване и продължително лечение с 10 легла.

- МБАЛ ЕООД гр. Мездра ще функционира с отделения І-во ниво по “Анестезиолгия и интезивно лечение”, „Нервни болести”, „Детски болести”,, Вътрешни болести”, “АГО”, “Хирургия”.

- МБАЛ “Христо Ботев” АД Враца отделения ще функционира с отделение І-во ниво по “Урология”, отделения ¬ІІ-ро ниво по “Анестизия и интензивно лечение”, „Нервни болести”, „Детски болести”,, Вътрешни болести”, “АГО”, “Хирургия”, “Гастроентерология”, “Кардиология”, “Нефрология”, “Инфекциозни болести”, “Психиатрия”, “Неонатология”, “Ортопедия и травматология”, “Очни болести”, “УНГ”, “Детска хирургия”, “Съдова хирургия”. Във вътрешно отделение се включват 10 ендокринологични и 8 хематологични легла. В кардиологично отделение се включват 5 ревматологични легла. Разкрива се отделение за долекуване и продължително лечение с 40 броя легла.

- МДОЗС ЕООД гр. Враца се преобразува в КОЦ Враца със следната структура:
Отделение “Лъчелечение” ІІ-ро ниво – 52 легла
Отделение “Гинекологично” І-во ниво – 10 легла
Отделение “Урология” І-во ниво – 10 легла
Отделение “Хирургия” І-во ниво – 27 легла
Отделение “Медицинска Онкология” ІІІ-то ниво – 40 легла

- ОДПЗС ЕООД гр. Враца се преобразува в Център за психично здраве с 40 броя легла ІІ-ро ниво.

- ОДПФСЗ ЕООД гр. Враца се преобразува в Специализирана болница за активно речение по пнемвофтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) със следната структура:
Отделение по “Пулмология ” 30 легла ІІ-ро ниво
Отделение по “Фтизиатриячно” с 35 легла ІІ-ро ниво
Разкрива се отделение за долекуване и продължително лечение с 15 легла.

- ОДКВЗС ЕООД гр. Враца се преобразува в Център по Кожновенерически заболявания с 10 легла.

- СБРССЗ ЕООД гр. Мездра се запазва с 80 броя легла.

- СБДПЛББ ЕООД гр. Роман се запазва с 90 броя легла.

Лечебните заведения за болнична помощ, с които Националната здравноосигурителна каса задължително сключва ежегодно договори по смисъла на Закона за здравното осигуряване:

Комисията единодушно прие предложението, че с всички лечебни заведения за болнична помощ, които отговарят на клиничните стандарти, правилата на добра медицинска практика и условията на НЗОК за болнична медицинска помощ, трябва да се сключат договори.

В този вариант областната здравна карта на Враца ще бъде внесена в Министерство на здравеопазването.
Агенция Ню Вижън


цитирай
13. анонимен - Петранов спокойно - насочи сили към ...
26.09.2010 22:57
Петранов спокойно - насочи сили към друг проблем който носи дивиденти.
цитирай
14. petranov - Това е изключитгелно добра новина. ...
27.09.2010 09:25
Това е изключитгелно добра новина. За съжаление не виждам АГО в Оряхово, но може би е пропуск. Колкото до дивидентите - най-добрия дивидент, който искам да получа и който със сигурност ще разделя с всички жители на община Оряхово и всички съседни общини е "МБАЛ-ОРЯХОВО" ЕООД ДА ПРОДЪЛЖИ ДА СЪЩЕСТВУВА И ДА ВЪЗРОДИ СЛАВАТА СИ НА ЗДРАВНО ЗАВЕДЕНИЕ В КОЕТО ЧОВЕК ПОЛУЧАВА НАИСТИНА КАЧЕСТВЕНА ПОМОЩ!
цитирай
15. анонимен - КАЧЕСТВЕНА ПОМОЩ!!!
27.09.2010 09:44
КАЧЕСТВЕНА ПОМОЩ!!!
цитирай
16. анонимен - Нито един разумен лекар, който с...
27.09.2010 11:19
Нито един разумен лекар,който стане ще стане следващ управител на здравното заведение няма да го "оздравява",това е работа на неговия принципал.Не е възможно болница с вече 60 легла,от които 10 за долекуване, да връща дълг за повече от милион и половина.Ето сега е времето г-н Санков да възкликне "Това е утопия".С цените на новите клинични пътеки за първо ниво на компетентност,каквото ще е болницата,ще има пари за издръжката на не повече от 50 човека персонал,от които около 15 лекари.Ще трябва да се направят сериозни структурни реформи вкл. и с пребазиране на цели отделения.Всяка една болнична стая ще трябва да има санитарен възел,централна кислородна и оповестителна инсталация.Въпреки направените ремонти до момента,нито една фирма на заложи модули в стените,с които да подготви тези системи,които на последваш етап да бъдат централизирани и сега те трябва се правят бързо и външно.Това е така,защото или проектите са били такива или надзора по изпълнението е бил слаб.Като в много други болници,пералнята и кухнята трябва да бъдат дадени на външни фирми.Всички приемно-консултативни кабинети трябва да бъдат изкарани от отделенията и да се върнат на старите и места,в поликлиниката,като частно практикуващите лични лекари и специалисти да наемат помещения в другата сграда с оглед на това,че здравната каса ще изкара много от дейностите от болничната в доболничната помощ и самите лекари ще имат нужда поне от две помещения за откриване на легла за доболнична помощ.Това ще доведе до спиране на потока от частни пациенти в работно време към отделенията,което в момента е нарушение.Може да се обмисли статуса на отделението по Образна диагностика и Физиотерапията да стане такъв,какъвто е статуса на Клинична лаборатория.На господата общински съветници обаче трябва да е ясно,че лекарите със своя труд няма да връщат дългове,защото нямат физическата възможност за това,ето защо ако искат да запазят и тези 60 легла по здравна карта,трябва да ПРОДАВАТ нещо,което не е толкова ценно,за да купят нещо безценно-здраве.


цитирай
17. анонимен - анон.
27.09.2010 13:05
А така, г-н анонимнии ми докторе,дойдохте си на заветната мечта,да дозаграбвате от останалото. А ще има ли от кой да събирате финикииските знаци.
Медицина без колектив/екип/ не се прави-всички да работят за един , макар и да е както се изразява сам,че може всичко. От баницата трябва да има за всички.
цитирай
18. анонимен - г-н анонимни нелекар, много сте ...
27.09.2010 14:20
г-н анонимни нелекар,много сте далеч от лекарската професия,така както аз съм далеч от цифрите с който боравите,защото три години само това правихте,явно във ваша полза.Доказано е, че екип за извършване на дадена дейност се сформира от човек,който я е упражнявал и има опит в това.Екипа, който вие сформирахте беше от икономисти,прависти,Пиари,пенсионери лекуващи по джисиеми,лекари на хартия.Време е някой друг да сформира екип,не даже да го сформира,а просто да го събере отново,без селекция.Който мисли за здравето,като за баница,нека осчетоводява баничарница.Здравеопазването в момента е в това положение,заради такива като вас.Пациента върви с парите си,но на първо място върви с болката си.Но каквото горе,това и долу,този херметичен принцип се прояви с всичките му нюанси и тук.

цитирай
19. анонимен - Към 14
27.09.2010 14:36
Ти си бил много щедър бе брато делиш чуждото за всички.
цитирай
20. анонимен - Към 12 и14
27.09.2010 19:43
Това са все още предложения - истината е че Оряховска болница няма да има, колкото и жалко да е. Общинските съветници и по-точно част от тях с техните инициативи се явиха не като спасители а като ликвидатори.
цитирай
21. анонимен - Вярно е! Общинските съветници и по ...
27.09.2010 20:36
Вярно е! Общинските съветници и по точно част от тях натрупаха два милиона и половина дългове и сега да дойдат те да ни ги плащат!
цитирай
22. анонимен - 20-ти съгласен съм с теб! Тези които ...
27.09.2010 21:18
20-ти съгласен съм с теб! Тези които подведаха лекарите и общинските съветници с техните тъпи инициативи къде са? Май наистина ще излезе верно че всичко е на лична основа
цитирай
23. анонимен - към 14
27.09.2010 23:34
Уважаеми г-н Петранов, защо и е на Оряховската болница такова отделение, да има един да събира парите в брой, един да лежи и трупа килограми, а трети по цял ден да се шляе и да ползва сградата на болницата за общежитие.
Моля обърнете внимание или може би това е за одитора, от колко време сградата на Болницата се ползва за общежитие, и кои са лекарите, които живеят там като на курорт- all inclusive - защо с какво са те повече от другите, така ли ?!?
цитирай
24. анонимен - Към 21
28.09.2010 10:53
Сичките са в кюпа.Няма част те са едно цело.
цитирай
25. анонимен - Като в роман на Оруел почти по едно и ...
28.09.2010 10:54
Като в роман на Оруел почти по едно и също време се случват събития,които на пръв поглед нямат нищо общо,но тяхното случване почти по едно и също време ги прави толкова общи,че всяка приликата с действителни такива е почти уместна.Държавата абдикира от здравеопазването.Спасението на давещия се,остана в самия давещ се.Една община абдикира от болницата си и защо не,да си заровиш главата в пясъка е трудно,след като целия,дори и ръцете ти са вече под него,за това търсиш друг да го направи ,за да кажеш:"Не бях аз.Недоверие за правителството,същото и за общинския съвет.Министри подават и ще си подават оставки,в общинския съвет също валят и ще валят оставки, и всичко това за... "кожата на един болен",но..."кожата на един болен" е безценна.Електронната здравна карта ще гарантира за това и никой няма да може да я копува или продава.Това ще регламентира реалния достъп до здравни услуги,без да се надписва дейност.Интересно е ,че електронните датчици в спиртоварните,бяха въведени преди електронните здравни карти.Може би това ще отрезви политиците.


цитирай
26. анонимен - Електронната здравна карта е си...
28.09.2010 11:58
Електронната здравна карта е сигурна защита срещу злоупотреби и най-лесния начин за контрол.
цитирай
27. petranov - 25 и 26 са абсолютно прави. Елект...
28.09.2010 14:33
25 и 26 са абсолютно прави. Електронната здравна карта е сигурна защита срещу злоупотреби и поради тази причина никой няма воля да я въведе!
Информираността е най-силното оръжие срещу злоупотреби от всякакъв род - и в здравеопазването и във финансите и в бизнеса. Например единната информационна система на митниците би осигурила повишаване на приходите в бюджета, както и електронната здравна карта би свела до минимум източването на НАШИТЕ здравни вноски, но това значи в джобовете на някои хора да спрат да се пълнят. Дано най-после управляващите да имат куража да свършат работата докрай.
Във връзка с горните разсъждения вчера кмета Пенков е написал писмо до Областния управител, в което излага фактите и моли за помощ за спасяването на проекта за пречиствателни станции и канализации, по който общината има да връща над 800 000,00 лева. Сетил се е...макар и малко късно - дата на писмото е 31.08.2010 година. Дали обаче ако не бяха изнесени данни за това писмо на заседанието на Общинския съвет миналия петък г-н Пенков би се задействал така скоростно? Лошото е че в община Оряхово тези писма и кореспонденция се крият дори от Общинския съвет и трябва будни граждани на общината да ни подхвърлят документи за да можем да разберем какво се върши в кабинета на кмета. Надявам се да съберем необходимото мнозинство и Общинския съвет да сезира Прокуратурата за ставащото в общината и да се направи дори пълна ревизия на Оряховската община. Да се надяваме, че "старите сървъри" няма да почнат да "гърмят" скоропостижно.
цитирай
28. анонимен - Какво АГО бе човек то няма доктори, а и този Балев,който има само диплома за доктор освен да осакатява жените друго неможе да направи за да оцелее отделението и
29.09.2010 00:13
petranov написа:
Това е изключитгелно добра новина. За съжаление не виждам АГО в Оряхово, но може би е пропуск. Колкото до дивидентите - най-добрия дивидент, който искам да получа и който със сигурност ще разделя с всички жители на община Оряхово и всички съседни общини е "МБАЛ-ОРЯХОВО" ЕООД ДА ПРОДЪЛЖИ ДА СЪЩЕСТВУВА И ДА ВЪЗРОДИ СЛАВАТА СИ НА ЗДРАВНО ЗАВЕДЕНИЕ В КОЕТО ЧОВЕК ПОЛУЧАВА НАИСТИНА КАЧЕСТВЕНА ПОМОЩ!

цитирай
29. анонимен - бавна, бавна, ама чак пък толкоз
03.12.2010 10:26
бавна, бавна , ама чак пък толкоз
цитирай
30. анонимен - коментара на 29 е адресиран към 8
03.12.2010 10:27
а ти що не заърза бе петранов
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5812599
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930