Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2010 16:50 - МБАЛ Оряхово - ОБЩИЯТ УСПЕХ!
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 6831 Коментари: 18 Гласове:
0

Последна промяна: 03.11.2010 17:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Най-после сагата с болницата в Оряхово свърши. Днес около 15:00 часа беше подписан договорът за временно възлагане на управлението на лечебното заведение. Г-н Луканов вече е новият ВРИД Управител на "МБАЛ-Оряхово" ЕООД. Разбира се това са случи най-вече благодарение на усилията на персонала на лечебницата, които отново няколко часа стояха в сградата на общината и се срещнаха с лицето Георги Пенков ПРЕД КОГОТО ДЕКЛАРИРАХА ТВЪРДАТА СИ ПОЗИЦИЯ.  Така наречения кмет на община Оряхово обаче така и не пожела да подпише договора на г-н Луканов и издаде пълномощно на Председателя на Общинския съвет В.Кънев да подпише договора в този случай. Тук идва логичният въпрос - след като лицето Георги Пенков отказва да поеме отговорностите си като кмет, то по каква причина все още седи в топлата стая на чиято врата пише "КМЕТ" !? В крайна сметка договорът беше подписан от г-н Кънев и за най-голямо съжаление на плюещите една от най-старите болници в България ще продължи да съществува!  За моя най-голяма радост всички с общи усилия успяхме да спасим болницата си и се надяваме да не се сбъднат мрачните прогнози за "изтриването" на една от първите болници в Северозападна България от здравната карта на страната.  Радвам се, че едно от първите неща, които новият управител декларира, че ще направи е да внесе докладна в Общинския съвет с искане за пълна финансова ревизия за 5 години назад. Надявам се тогава да се види на кой етап са се натрупали огромните дългове и причината за това. Все ми се струва, че тази новина ще развали спокойния сън на някои хора. Отново искам дебело да подчертая, ЧЕ СПАСЯВАНЕТО НА БОЛНИЦАТА СЕ ДЪЛЖИ НАЙ-ВЕЧЕ НА АКТИВНАТА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ НА ПЕРСОНАЛА НА ЛЕЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ И В НАЙ-ГОЛЯМА СТЕПЕН НА ТАЗИ, КОИТО СТОЯХА НА СТУДА И ВИСЯХА ПРЕД КАБИНЕТА НА КМЕТА.
   В техните и нашите действия НЯМА НИКАКВИ ПОЛИТИЧЕСКИ ИЛИ КОРПОРАТИВНИ ИНТЕРЕСИ - КОЙТО ТВЪРДИ ПРОТИВНОТО ДА БЪДЕ ТАКА ДОБЪР ДА ДОКАЖЕ ТВЪРДЕНИЯТА СИ, А НЕ ДА СЕ ОПИТВА ДА ПРОКАРА СВОИТЕ ИНТЕРЕСИ!
      Пожелавам успех на новото ръководство на болницата и на целия персонал и дано с общи усилия да успеем да възвърнем поне отчасти старата слава на ОРЯХОВСКАТА БОЛНИЦА!


Тагове:   Оряхово,   МБАЛ,


Гласувай:
0



1. анонимен - Само една корекция-всичко сега ...
03.11.2010 17:12
Само една корекция-всичко сега започва и дано да тръгне!
Съветниците не вдигайте ръце от управителя.Точно сега той ще има най-голяма нужда от Вас.
цитирай
2. анонимен - Молба
03.11.2010 17:15
Г-н Петранов, моля Ви само не използвайте думите така гръмко! Победа е силна дума. Употребете я, когато болницата мине пререгистрацията, когато ясно се види спад в дълговете, когато имате поне ясен финансов анализ на задълженията. Дотогава не виждам какво сте победили! Желая Ви успех, а на докторите, сестрите и персонала стискам палци! Все пак нашия град заслужава болница и аз лично подкрепям Вас и хората, заинтересувани болницата да съществува (без користни цели) в начинанието!
цитирай
3. petranov - Да. . . може би сте прави и двамата. По ...
03.11.2010 17:51
Да...може би сте прави и двамата. По никакъв начин няма да "вдигаме ръце" от управителя. Напротив - аз лично смятам да направя всичко възможно да му помагаме по всякакъв начин. Колкото до думата "победа" емоционално е - признавам. Но толкова много плюене имаше по наш адрес, толкова помия се изля...и в медиите и на заседанията на Общинския съвет. Един от хората, които гласуваха против г-н Луканов дори се появи в сградата на Общината да го поздравява - какво лицемерие. Наистина желая успех на новия управител и искрено се надявам да успее! Аз лично ще вложа всичките си усилия да му помагам с каквото мога като общински съветник. Не тая абсолютни никакви користни цели, а единствено бих искал гражданите на община Оряхово и съседните общини да имат болница, в която да получават необходимата помощ, а не да пътуват десетки километри, които могат да се окажат фатални... Все пак 2 прав/а сте за силата на думите за това ще променя името на постинга от "МБАЛ Оряхово - ПОБЕДАТА!" НА "МБАЛ Оряхово-ОБЩИЯТ УСПЕХ!"
цитирай
4. анонимен - Ники, Гери съм. Не бях в града няк...
03.11.2010 18:28
Ники,Гери съм.Не бях в града няколко дни.Доколкото ми е известно,вие взехте решение вр.и.д.управител на болницата да е д-р Тевекелева.Току що прочетох,че има сключен вече договор с друг човек.Коя е причината за това нещо?
цитирай
5. petranov - Гери, върху д-р Тевекелева според ...
03.11.2010 19:02
Гери, върху д-р Тевекелева според мен беше оказан натиск да се откаже от управлението на болницата. Кмета на общшината отказа да подпише договор за управление с нея. Имахме среща с ръководството на РЦЗ и Здравната каса и те също бяха с резерви към нея, единствено поради факта че не притежава квалификация "здравен мениджмънт". Поради тази причина взехме ново решение и утвърдихме г-н Светозар Луканов за ВРИД Управител на "МБАЛ-Оряхово" ЕООД. Кметът отказа да подпише и неговия договор и даде пълномощно на Председателя на Общинския съвет да го направи. Г-н Кънев подписа договора на ВРИД Управителя и по този начин болницата ще продължи да съществува. Между впрочем в петък г-н Луканов е подал необходимите документи за пререгистрация, така че и тук срокът е спазен. Както ние, така и персонала на болницата вложихме доста усилия в последните дни и се надявам в крайна сметка болницата ни да я има и да си върне поне отчасти мястото, което заслужава.
цитирай
6. анонимен - Да-гледах протеста снощи по тел...
03.11.2010 19:12
Да-гледах протеста снощи по телевизията.От теб обаче разбирам,че д-р Тевекелева няма нужната квалификация.В тоя случай РЦЗ и НЗОК имат основание-закона категорично изисква такава квалификация без оглед на това,че може да става дума и за временно управляващ.Защото дори да е на временен пост,на управителя може да се наложи да подпише важни за болницата документи,и става лошо,ако се окаже,че е нелегитимен.Както и да е-важното е,че болницата вече има управител и дано оттук нататък нещата тръгнат в правилна посока.
цитирай
7. анонимен - Наисита е Победа!!!
03.11.2010 19:25
Поздрави за всички извоювали тази Победа! Да победа, прав сте г-н Петранов, Победа е, дори и малка, защото това е едно ново начало за една над сто годишна болница . Познавам г-н Луканов и се радвам, че е поел тази пост макар и временно. Надявам се да се да участва в конкурса и му желая успех в този не лек път. Позради за всички работещи в болницата. Желая ползотворна работа на всички.
цитирай
8. анонимен - Е.Петков Длъжен съм....
03.11.2010 20:59
Длъжен съм да внеса едно малко уточнение относно възрастта на болницата ни. Всеки един от нас, посетил я по една или друга причина, преди да прекрачи входа може да прочете текста върху една мраморна плоча на която пише, че през 1979 год. са чествани 100 години от създаването на болница в гр.Оряхово. По това време Главен лекар, беше д-р Иван Цолов, който намери средства и за боядисването на фасадата от една русенска бригада. Така по прости сметки нашата болница е на 131 години. Миналата година тя имаше 130 годишнина и много бях огорчен, не само аз, а и голяма част от персонала, че това не се отрази дори във местната "Оряховска трибуна".
цитирай
9. анонимен - ДАМИ И ГОСПОДА, ВСИЧКО ОТВА МИ НА...
04.11.2010 00:13
ДАМИ И ГОСПОДА,ВСИЧКО ОТВА МИ НАПОМНЯ НА ПЪРВИТЕ ДНИ ОТ ЗАПОЧВАНЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА КОЧЕВ.ВСИЧКИ БЯХА ТОЛКОВА ВЪЗТОРЖЕНИ,ЛИКУВАХА ОТ ПОБЕДАТА НАД ВЕЛКОВ,СТАРШИЧКИТЕ ЕДВА ЛИ НЕ НЕ СПЯХА И САМО ЧАКАХА ДА СЕ СЪМНЕ ,ЗА ДА ЗАТЪРЧАТ ПРИ УПРАВИТЕЛЯ ДА ЧУЯТ НЕГОВИТЕ СВЕЖИ ИДЕИ.ВСИЧКИ СЕ ВЪЗХИЩАВАХА НА ХЪСА МУ ЗА РАБОТА,ДОКАТО НЕ ОСЪЗНАХА,ЧЕ ТОЙ ПРОСТО НАХЪСА ТЯХ ДА МУ ИЗКАРВАТ ПОВЕЧЕ ПАРИЧКИ ЗА НЕГОВОТО ДЖОБЧЕ.СЪЩИТЕ ТЕЗИ ХОРА ВЧЕРА ВИКАХА ОСТАВКА.ДАНО НЕ СЪМ ПРАВА,НО СЕ СТРАХУВАМ ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ СЪЩИЯТ СЮЖЕТ.
цитирай
10. анонимен - Към 9-ти
04.11.2010 07:11
На малко прасе и нов началник не се радвайте, че не се знае каква свиня ще стане.Дано най после всичко утихне и в този блог да не се лее толкова злоба.
цитирай
11. анонимен - спокойствие
04.11.2010 17:10
Колко е спокойно-направо се радвам.
цитирай
12. анонимен - За прасето ли.....?
04.11.2010 17:37
За прасето ли.....?
цитирай
13. анонимен - Бог да прости хирурга д-р Иванчев. ...
04.11.2010 20:52
Бог да прости хирурга д-р Иванчев. Пколно пред паметта на един Човек и Лекар!
цитирай
14. анонимен - ПОКЛОН!
04.11.2010 22:56
ПОКЛОН!
цитирай
15. petranov - Бог да прости д-р Иванчев и поклон ...
05.11.2010 16:50
Бог да прости д-р Иванчев и поклон пред паметта му!
цитирай
16. анонимен - В памет на Д-р Иванчев!
06.11.2010 21:24
Поклон пред паметта на Д-р Иванчев!Само можем да се гордеем ,че сме работили заедно с един невероятен хирург,който не само не беше променил човешкия си облик ,но до последно си остана ЧОВЕК.Той беше ПОСЛЕДНИЯТ ЛЕКАР в оряховската болница,който предаваше знанията си и държеше ръцете на младите лекари ,без да се притеснява,че някой може да го надмине.За дълбоко съжаление трудът му в Оряхово ще бъде оценен след години.Д-р ИВАНЧЕВ,ПОЧИВАЙТЕ В МИР!
цитирай
17. анонимен - Поклон!
07.11.2010 17:25
Поклон!
цитирай
18. анонимен - поклон
07.11.2010 23:43
поклон
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5813062
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930