Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2010 16:46 - Община Оряхово - поредният скандал!
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 16206 Коментари: 69 Гласове:
0

Последна промяна: 05.11.2010 18:07


      За мое най-голямо съжаление се налага да пиша отново в негативни краски за нашата община. Този път става въпрос за фалшифициране на Решение № 624 от Протокол № 66/29.10.2010 година. Става въпрос за прословутия овърдрафт от 650 000,00 лева, който кмета на община Оряхово желае да получи, тъй като поради неправилни управленски решения е довел нашата община до ръба на фалита. Решение за получаване на този овърдрафт беше взето на Заседанието на Общинския съвет на 24.09.2010 година (http://www.oriahovo.bg/images/stories/files/obshtinski_suvet/reshenia/prot%2063.doc). Оказа се, че взетото тогава решение не е според изискванията на банката и се наложи да се отмени и да се вземе ново решение на заседанието на 29.10.2010 година (http://www.oriahovo.bg/images/stories/files/obshtinski_suvet/reshenia/protokol%2066.doc). До тук всичко е нормално и в рамките на Закона. Какво беше очудването ми обаче, когато снощи отворих сайта на община Оряхово и открих, че има допълнение към Протокол № 66 и Решение № 624/29.10.2010 година кой знае как през почивните дни се е видоизменило! (http://www.oriahovo.bg/images/stories/files/obshtinski_suvet/reshenia/dopalnenie%20kam%2066.doc)
   Оказа се, че на 03.11.2010 година лицето Георги Иванов Пенков в качеството си на кмет на община Оряхово  е изпратило писмо до г-н Председателя на Общинския съвет, в което моли, че тъй като общинската администрация е предоставила старият акт за общинска собственост на един от имотите които се залагат пред банката, то да се промени описанието на имот "Общински паркинг" в Решение № 624/29.10.2010 година. В писмото няма нищо незаконно, ако изключим това, че поради изключителната некомпетентност, която цари в община Оряхово се налага Общинския съвет на гр.Оряхово за трети път да се произнася по един и същи казус.
   НЕЗАКОННОТО В СЛУЧАЯ Е, ЧЕ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ИНЖ. ВЕНЦИСЛАВ КЪНЕВ СИ Е ПОЗВОЛИЛ ЕДНОЛИЧНО  ДА ВИДОИЗМЕНИ РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВТ В ГР.ОРЯХОВО!!!  С това си свое действия той вероятно е нарушил редица закони и аз лично ще сезирам Прокуратурата на Република България за това откровено погазване на основни принципи на демокрацията! В края на този постинг ще приложа сканирани документите, за които става думи и от които е видно, че Решение № 624/29.10.2010 година е видоизменено и НИКОГА НЕ Е ГЛАСУВАНО В ТОЗИ СИ ВИД ОТ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ!!! Освен всичко останало не са спазени изискванията на Закона за общинския дълг - дългът не е краткосрочен, тъй като е със срок над една година и в т.2 от решението е цитирана погрешна алинея от Закона за общинския дълг. Това обаче явно няма значение за господин кмета и председателя на общинския съвет. Според мен това Решение няма правна сила, тъй като е взето в нарушение на ЗМСМА и Закона за общинския дълг. Като гражданин и общински съветник ще сезирам и Интернешенъл асет банк клон Оряхово, тъй като с това фалшиво решение се вкарва в заблуждение и тази институция. По надолу публикувам сканирани копия на документите. Най-отдолу прилагам снимка на екрана на сайта на община Оряхово, тъй като преди малко там се появи докладна за поправка на явна фактическа грешка. В нея се казва, че председателя на Общинския съвет гр.Оряхово в петденвния срок съгласно чл. 97 от ПОДОбСНКВОА е поправил явна фактическа грешка (http://www.oriahovo.bg/images/stories/files/obshtinski_suvet/reshenia/dokladna.doc). Напомням на господата, че петдневния срок отдавна е изтекъл и освен това се опасявам, че допълнението към протокол № 66 ще изчезне, поради което прилагам снимка на общинския сайт в края на сканираните документи.
imageimageimageimage


Тагове:   община,   Оряхово,   скандал,


Гласувай:
0



1. petranov - Докато пишех този постинг в сайта на ...
05.11.2010 17:40
Докато пишех този постинг в сайта на общината се появи "Докладна, относно извършена поправка на явна фактическа грешка в Решение № 624 по Протокол № 66/29.10.2010 г. (http://www.oriahovo.bg/images/stories/files/obshtinski_suvet/reshenia/dokladna.doc). Явно господин кмета и председателя на Общинския съвет се чудят как да излязат от ситуацията. В писмото на кмета никъде не се цитира явна фактическа грешка - това и умувано този следобяд и явно са решили да вървят по този път. Надявам се да не изчезне фалшивото решение - аз имам копие от него но ми се струва, че в нашата община всичко е възможно!
цитирай
2. анонимен - Към 1-ви
05.11.2010 20:36
И какво от това?Пренебрегнаха Светата троица/Петранов,Николов,Христов/,а пардон и цял зам.председател на Общ.съвет.Вие без това сте гласували против.
цитирай
3. анонимен - Браво на Гоцо. Пак ви е извозил яко. А ...
05.11.2010 22:01
Браво на Гоцо. Пак ви е извозил яко. А от Венци какво очаквате? Гоцо държи компромати срещу него и др.партиен секретар ще играе по свирката му.
цитирай
4. анонимен - Ще плачете вие за дедо Ванко. Днес ...
05.11.2010 22:31
Ще плачете вие за дедо Ванко. Днес следобед една г-жа от Враца - Пепа и други представители на бойковата партия бяха в Партийния дом и кмета и партийния бяха в отлично настроение. Така че Светата троица/Петранов,Николов,Христов/ само дигат пушилка.
цитирай
5. анонимен - Към 4-ти
05.11.2010 22:41
Те тия тримцата освен болницата разбиха и ОС.
цитирай
6. анонимен - от nikolay_cska
06.11.2010 18:12
На 21 септември във форума на общината ((http://oriahovo.bg/forum/index.php?f=9&t=45&p=556&rb_v=viewtopic#p556) написах: "Ванко Живов бил заменен от В. Кънев - тръгнал си един комунистически номенклатурчик и дошъл друг. Къде е промяната?". Ето че, за съжаление, беше въпрос на време да изляза прав.
Господин анонимник 4, мога да ви уверя, че Неградския и неговата тайфа въобще не са в приповдигнато настроение. Преди няколко дни срещнах на улицата най-доверения му човек, сестра на пенсиониран преди 2 месеца офицер от ДС, както и разговарях с един от най-добрите му приятели, роден и израсъл в Селановци. Мога да ви гарантирам, че хич не са във възторг от случващото се със него. Убеден съм, че Неградския и неговия толкова (ама наистина толкова) близък авер със звучното българско име янко на бай кочо унука, изпълняват политически поръчки на управляващата партия. Използвам случая да уверя сенатор Петранов (знам го то прекалено сигурни източници), че ПП ГЕРБ няма да подкрепи неговата кандидатура на предстоящите избори, както няма да бъде подкрепен и от БСП (к). Поради това е крайно време да помисли дали да бъде издигнат от инициативен комитет или да се яви като кандидат на дясна партия или формация. Питам ви вас, които хулите сенатор Петранов и неговите хора, вие поддръжници на онова същество с белите чорапи ли сте, след като не показвате, че подкрепяте Неградския възпитаник на спортно училище или просто ей така си хулите по стар оряховски навик?
цитирай
7. анонимен - Към 6-ти
06.11.2010 19:28
Незнам Петранов кой ще го издигне.Според все още неприетия Изборен кодекс квотата за общински съветници се намалява с 20%.Политическото номадство ще бъде забранено,така няма да се подменя вота на избирателите.А Вие много контактувате ту с приятели на кмета,ту с бивши служители на службите,които хей така между другото ви дават информация. Вие самият дали нямате нещо общо със службите?
цитирай
8. анонимен - от nikolay_cska
06.11.2010 20:05
Уважаеми господин анонимник 7, въпросния приятел на кмета беше години наред мой колега, срещнах го малко преди да заснеме пресконференцията на министър Трайчо оня ден, докато си говорех за отбора на етническите българи ЦСКА с един от зам. директорите на едно българско предприятие. Приятелят на зайцевъда беше много недоволен от атаките (ни) срещу Неградския. Бивши служители от службите ми дават инфо за тоз или онзи в малкия ни градец, не виждам нищо лошо в това, n'est-ce pas? Според мен тези 20% редукция са добре
дошли за бюджета на българските общини. Така наречените общински съветници, които аз любезно ще нарека "гьотферени" (http://www.bgjargon.com/word/meaning/%D0%B3%D1%8C%D0%BE%D1%82%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD), в момента лапат пари от нашите данъци, за да нищоправят или за да "венцекънят". Вие виждате ли някаква полза за обществото от тях, моля?
цитирай
9. анонимен - Към 8-ми
06.11.2010 21:08
Те от всичките хрантутници няма полза,ама не забравят да си получат възнагражденията.Поне един месец да се откажат от парите,които вземат и ги дадат за лечението на момчето/извинявам се,забравих името му/ за което са гласували общината да му ги отпусне по незнам какъв параграф.Поне ще направят едно добро дело,но алчниците едва ли ще го направят.
цитирай
10. petranov - Аз лично подкрепям не само 20 про...
06.11.2010 23:19
Аз лично подкрепям не само 20 процентно съкращение, но и много повече. И то не само сред общинските съветници, а и сред цялата държавна администрация. Предполагам знаете статистиката, че преди 20 години при изцяло държавна икономика държавната администрация е била 3 пъти по-малко. И в момента и в нашата община има примери на хора, които не знаят за какво днес са дошли на работа и други такива, които не могат да си вдигнат главата от задължения. Лошото е че първите май напоследък само се увеличават. Но това е друга тема. На 9-и бих казал, че заплатата на един общински съветник не е кой знае каква - около 210 лева чисто - не е малко,но и много не е. Освен това г-н кмета ни дължи вече 5 заплати. На никой общински съветник не се покриват разходи почти нищо, а когато трябва да присъстват на заседания на комисии и на сесии, са в неплатен отпуск от другата си месторабота.Чудя се - тук изнесох данни, че общината трябва да връща 800 000,00 лева на МОСВ и тези пари трябва да ги плащаме всички ние, още 100 000,00 лева от проекта "Разбираема администрация и тинтири минтири.." няма да бъдат платени на общината,700 000,00 лева ще се хвърлят за напълно ненужен трансграничен проект, повече от 150 000,00 лева за проекта "Зубия"-и това на фона на тези 210 лева, които получава всеки общински съветник... Смешно е...Когато трябваше да гласуваме вноската от 2000,00 лева за МИГ - Оряхово-един проект на който ръководител стане един бивш кмет - Нейчо Савчев - веднага бяха намерени тези пари. Жалкото е, че въпреки здравните вноски, които всички плащаме хората изпадат в безизходица, като майката на това дете с тежка болест, което зависи от тези 2 000,00 лева. Фалшифицирано Решение на Общинския съвет, с което се разрешава 650 000,00 лева банков кредит - овърдрафт които разбира се ще връща следващия кмет...и 210-те лева на алчниците общински съветници. Просто правя паралели 9-ти. Доколкото знам доста от колегите дават пари за благотворителност, но не смятам че трябва да бият тъпана за това..
цитирай
11. анонимен - към 6-ти
07.11.2010 07:31
Сигурен съм че неградския и Коча изпълняват нечия поръчкарама не е на управляващите! Нали знаете кой ги доведе тук!
цитирай
12. анонимен - От единия се отървахме. Що да не се ...
07.11.2010 15:49
От единия се отървахме.Що да не се отървем и от другия.?Кажете как става и да действаме!
цитирай
13. анонимен - А що се отнася до болницата -сега ...
07.11.2010 15:51
А що се отнася до болницата -сега сърбаме попарата но Коча.2,400 000 лв.дълг.
цитирай
14. анонимен - И на големите "специалист...
07.11.2010 17:36
И на големите "специалисти" които си вземаха заплатите и мълчаха.Говоря за местните...
цитирай
15. анонимен - незнам
07.11.2010 21:45
Незнам, май Кочев споменаваше сумата 1800 000лева дългове. Не беше цвете за мирисане но поне не позволяваше на разни фръцли да си правят каквото си искат да не говорим че имахме пациенти
цитирай
16. анонимен - лъжа
07.11.2010 22:02
Кои пациенти имахте и кога всички знаем че Кочев го интересуваха само статистическите данни и ви беше притиснал да пускате листове без значение дали човека лежи в отделение или въобще го няма.Докторите си взимаха паричките без да полагат особен труд .
цитирай
17. анонимен - И на големите "специалист...
08.11.2010 17:31
анонимен написа:
И на големите "специалисти" които си вземаха заплатите и мълчаха.Говоря за местните...

Егати омразата!Ма това не е проблем бе комплексар.Имаш право на обществена инициатива.Отиди в Общинския съвет и предложи закриване на болницата-ще се отървеш от "местните" и ще ти падне мед на душата!
А и все пак темата на постинга е друга.
цитирай
18. анонимен - Не е омраза, а въпрос защо всички си ...
08.11.2010 17:39
Не е омраза,а въпрос защо всички си мълчаха.Не завиждам на ничия заплата,могли са взимали са.А темата наистина е друга.
цитирай
19. анонимен - Към 17
08.11.2010 21:20
Докторе не се нервирай бе човек.
цитирай
20. анонимен - Съветниците като пищят за големите ...
09.11.2010 07:53
Съветниците като пищят за големите харчове с гласуването за нова щатна бройка "главен специалист" няма ли да се увеличат харчовете на общината и за кого се прави този щат .Едва ли ще има конкурс.Това върви към темата нали?
цитирай
21. анонимен - анон.
09.11.2010 10:05
Вярно ли е,че на лекар от болницата се дават пари по граждански договор
понеже съпругата му работи в общината?
цитирай
22. анонимен - Към 21
09.11.2010 10:41
По приятели не се стреля.
цитирай
23. анонимен - към 15
09.11.2010 19:11
Кочев едно е споменал-ДРУГО СЕ ОКАЗА 2,4млн.
цитирай
24. анонимен - към 14
09.11.2010 19:14
Работата е там,че малко време ги вземаха.
цитирай
25. анонимен - към 11
09.11.2010 19:16
Е кой ги доведе?Май само аз незнам.
цитирай
26. анонимен - Към 20
09.11.2010 22:09
Не се напъвай отговор нема да получиш.Пак ще се уреди некой чичов.
цитирай
27. petranov - Към 20-ти и 26-ти
09.11.2010 22:18
Ако погледнете протокола от последното заседание ще видите, че нова щатна бройка НЕ Е ГЛАСУВАНА. http://oriahovo.bg/images/stories/files/obshtinski_suvet/reshenia/protokol%2066.doc
Моето лично мнение е, че за всяка длъжност в общината трябва да има конкурс. Преди време приехме и за трансграничния проект екипа да се определи с конкурс, но на кмета и на администрацията това хич не им се иска. Подозирам, че това ще е следващото нещо с което ще се заема...
цитирай
28. анонимен - Айде не ни говори за конкурси. Знаем ...
10.11.2010 00:15
Айде не ни говори за конкурси.Знаем как се правят конкурсите.Явява се само определеният кандидат и умишлено се възпрепятства явяването на друг.Не е да не сме гледали.
цитирай
29. анонимен - Че стана дума за конкурси-днес би ...
10.11.2010 15:55
Че стана дума за конкурси-днес би трябвало да е конкурса за управител на МБАЛ.Не-що по въпроса?
цитирай
30. анонимен - Всичко върви както трябва. Що пи...
10.11.2010 19:09
Всичко върви както трябва .Що питаш?
цитирай
31. анонимен - Върви народе възродени, към светли ...
10.11.2010 20:13
Върви народе възродени,към светли далавери ти върви...
цитирай
32. анонимен - Кво теб яд ли те е ?Що не стана ти уп...
10.11.2010 21:06
Кво теб яд ли те е ?Що не стана ти управител?
цитирай
33. анонимен - А за далаверите-ТЕ ТОЛКОВА СВЕТЛИ ...
10.11.2010 21:09
А за далаверите-ТЕ ТОЛКОВА СВЕТЛИ БЯХА,ЧЕ ВСИЧКИ ГИ ВИЖДАХМЕ -АМА НИКОЙ Не МОЖЕ ДА ГИ ДОКАЖЕ!
цитирай
34. анонимен - Към 32
10.11.2010 21:30
Нема вече далавера.
цитирай
35. анонимен - В сайта на общината има само един ...
10.11.2010 22:46
В сайта на общината има само един кандидат за шеф на болницата!Нали бяха много?
цитирай
36. анонимен - От pieros
11.11.2010 06:16
Интересно., Какъв конкурс само,уж много желаещи и можещи,даващи акъл отвсякъде,а то какво стана.Всеки може да се хване на хорото,но не от всеки става хороводец.И за какво беше цялата борба и това конкурс ли е като няма друти кандидати?
цитирай
37. анонимен - към 36
11.11.2010 07:27
А кога коча беше кандидат колко бяха? Трудно е да си хороводец с толкова дългове. То пак че някои се нави да ни измъква за пореден път от блатото. Дано поне този успее, че в последните десет години само потъваме.
цитирай
38. анонимен - За огромният дълг на МБАЛ Оряхово и ...
11.11.2010 17:45
За огромният дълг на МБАЛ Оряхово и неизплатените заплати на персонала носят отговорност тези които подкрепяха УПРАВЛЕНИЕТО на бившият Управител! Болницата е все пак собственост на община Оряхово. Служителите на общината и те ли чакат заплати от м.юни?
цитирай
39. анонимен - Към 38
11.11.2010 20:02
Според 10-ти не са получавали заплати като общински съветници за 5 месеца,но за разлика от медицинските работници това не е основната им работа.Всеки работи някъде или има частен бизнес така че не чакат да живеят от тези пари.
цитирай
40. анонимен - А общинска администрация? От кога. ...
11.11.2010 21:28
А общинска администрация? От кога...?
цитирай
41. анонимен - анон.
12.11.2010 07:46
За повече информация и въпроси към др.Янко Здравков,РЦЗ и сие%.
Пъзела се подрежда!
цитирай
42. анонимен - Като не са получавали възнаграж...
12.11.2010 08:05
Като не са получавали възнаграждения има Кодекс на труда според който могат да напуснат без предизвестие.Съветвам и общ.съвет и администрация да сторят същото,но едва ли ще се случи.Местенцата са топли,а и все пак ще си получат заплатите.
цитирай
43. анонимен - И кво стана. Пак сме първи. Първата ...
12.11.2010 21:19
И кво стана.Пак сме първи.Първата закрита общинска болница в страната,поне така казаха в новините по BTV.Кой ще гризне дръвцето - пациентите.
цитирай
44. petranov - Eто линк към "Новините" ...
12.11.2010 21:38
Eто линк към "Новините" на BTV http://www.btv.bg/news/zdraveopazvane/story/966052706-Bolnitsata_v_Oryahovo_pred_zatvaryane.html
В сряда ще има заседание на Общинския съвет в Оряхово и една от докладните е да се иска пълна финансова ревизия на болницата. Някои хора май се уплашиха от това. Освен това инвентаризация не е правена от 2000 година. Интересно - кмета Пенков не се интересува от болницата, но преди няколко дни се е появил да провери склада... Защо ли?
цитирай
45. анонимен - И какво стана, фааааааалит, бра...
13.11.2010 00:06
И какво стана,фааааааалит,братче!Няма оправяне тази болница,ами Общинския съвет да гласува да отпуснат пари за изплащане на заплатите на персонала и да затварят кепенците.Няма смисъл от повече мъки!
цитирай
46. анонимен - Да го чуе Янко Здравков
13.11.2010 09:49
Да го чуе Янко Здравков
цитирай
47. анонимен - към 35
13.11.2010 17:32
Кой е луд да се занимава с нашите бакий!То това от 1 година вече не е болница.
цитирай
48. анонимен - Струва ми се, че Луканов вече съж...
14.11.2010 00:17
Струва ми се,че Луканов вече съжалява,че се хвана на хорото.Жалко,изглежда ми свестен.Коча май все още се върти в Оряхово.Дали ще има ревизия на болницата?На нищожеството Младенчо май му трепери памперса.Само като си помисля какъв беше по времето на Велков и как напълни гушка покрай Янко...В последно време си позволяваше да държи тон и на лекарите този недоносетия,все едно болницата е негова собственост.Той ще ги учи как ще лекуват!Мислеше си,че за престоя на баба му в болницата не важат клиничните пътеки,но не винаги му се отваряше парашута.И апартамент си купи човечето за отрицателно време...ДАНО ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ВСИЧКО!ДАНО!Стои си мекотелото на топличко в кабинетчето,духат му 2 калорифера да не простине,ходи си на банкомата за парички,прави си далаверките ,докато ние изкарвахме парите и студувахме като кучета,топлейки се с печки Елва с половин работещ реотан,и чакахме кога ще благоволят да ни дадат поредния %.ДАНО ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ!
цитирай
49. анонимен - Като съжалява да вдига гълъбите ...
16.11.2010 00:01
Като съжалява да вдига гълъбите докато не са го назначили на постоанно място.
цитирай
50. анонимен - az
23.11.2010 17:15
stiga negativi,stiga 4erni kraski iopluvane....stiga ste maskarili sami sebesi...edinstveniyat izvod ,koito si pravya e 4e sled hristos nyama koi da hvane kam6ika i izgoni "turgovcite ot hrama ".....viziram tuy nare4enite na6i senatori
цитирай
51. анонимен - ма ти вдруги краски писал ли си.
07.12.2010 00:09
ма ти вдруги краски писал ли си.
цитирай
52. анонимен - Къф си ти бе Петранов?Изнасяш ин...
07.12.2010 00:34
Къф си ти бе Петранов?Изнасяш информация която те устройва.Изнеси един финансов отчет на стоматологичния кабинет на жена ти.Цветанов ви подпука-нека хората видят за какви пари става дума.Като си толкова честен направи го.
цитирай
53. анонимен - payday loans online 565 3335
19.10.2012 06:16
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#13585>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#9481>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#10076 payday loans online
цитирай
54. анонимен - viagra online 861 9643
19.10.2012 19:20
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#611>buy viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#8714>buy viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#6582 viagra online
цитирай
55. анонимен - cheapest kamagra 9267
20.10.2012 03:07
<a href=http://orderkamagranow.com/#qqvhr>order kamagra online</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#cacki >order kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#mkamy order kamagra online
цитирай
56. анонимен - buy cheap levitra
20.10.2012 04:39
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#1229 - levitra without prescription, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#6945>purchase levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#2355 online
цитирай
57. анонимен - generic cialis 5315
20.10.2012 06:25
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#ecild>cialis online without prescription</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#etlsx >cialis 60 mg</a> , http://ordercheapcialishere.com/#zsect cialis 10 mg
цитирай
58. анонимен - levitra online without prescription 4937
20.10.2012 17:19
<a href=http://orderlevitrahere.com/#urqpe>buy generic levitra</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#iliyg >cheap generic levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#zqjeu levitra 10 mg
цитирай
59. анонимен - buy viagra online 10429
21.10.2012 13:08
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#cgpva>cheap viagra online</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#owubg >generic viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#tvaxo viagra 120 mg
цитирай
60. анонимен - cialis online 1734
24.10.2012 03:01
<a href=http://cialisstorehere.com/#tgixq>cheap cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#gsxta >buy cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#rbnol cialis online
цитирай
61. анонимен - cheap kamagra 12115
24.10.2012 06:22
<a href=http://kamagrastorehere.com/#oread>cheap kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#bvddt >generic kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#tvlbn generic kamagra
цитирай
62. анонимен - generic viagra 10627
24.10.2012 15:48
<a href=http://viagrastorehere.com/#mvrac>viagra online</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#whxrs >buy viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#ehzwi generic viagra
цитирай
63. анонимен - payday loans 572 21057
24.10.2012 19:02
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#7153>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#15480>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#10704 payday loans
цитирай
64. анонимен - buy cialis online 765 10205
24.10.2012 20:17
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#8772>buy cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#14842>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#2654 buy cialis
цитирай
65. анонимен - buy levitra 4286
25.10.2012 07:42
<a href=http://levitrastorehere.com/#lhvxj>buy levitra online</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#ujfgt >cheap levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#ifeaj buy levitra online
цитирай
66. анонимен - buy cialis 552 12986
30.10.2012 09:58
<a href=http://buycialisonlinepharma.com/#3067>cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinepharma.com/#21240>buy cialis online</a> , http://buycialisonlinepharma.com/#19449 generic cialis
цитирай
67. анонимен - payday loans online 641 18982
30.10.2012 11:45
<a href=http://paydayloansonlinenofaxusa.com/#12920>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansonlinenofaxusa.com/#8956>payday loans online</a> , http://paydayloansonlinenofaxusa.com/#6841 payday loans online
цитирай
68. анонимен - levitra without prescription 5379
31.10.2012 07:55
<a href=http://cheapgenericlevitranow.com/#nwiwe>levitra online</a> - <a href=http://cheapgenericlevitranow.com/#usopc >levitra online without prescription</a> , http://cheapgenericlevitranow.com/#jbkxk buy cheap levitra
цитирай
69. анонимен - buy cheap cialis 690
06.11.2012 02:31
<a href=http://ordergenericcialishere.com/#agduw>cheap cialis</a> - <a href=http://ordergenericcialishere.com/#krfbq >cialis 10 mg</a> , http://ordergenericcialishere.com/#fxgzm generic cialis
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5807238
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930