Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2010 22:41 - На 17.11.2010 г.-извънредно заседание на ОбС Оряхово
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 39231 Коментари: 154 Гласове:
1

Последна промяна: 14.11.2010 10:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    По искане на 6 общински съветници на 17.11.2010 година от 13:30 часа ще се проведе извънредно заседание на Общинския съвет в гр.Оряхово. Основната част от въпросите са свързани с "МБАЛ-Оряхово" ЕООД. Дневният ред публикувам накрая. Първата точка от него е искане за пълна финансова ревизия на лечебното заведение. Свързана с тази първа точка е интересната активност днес в Оряхово и срещите проведени на бившият вече управител Янко Кочев с подкрепящи го управляващи. Беше направен жалък опит от страна на кмета пред BTV отново да обвини общинския съвет за това, че болницата ни е с около 2,5 милиона дългове. Че Общинския съвет има вина за това е безспорно - най-вече това е липсата на какъвто и да е контрол. Аз и още някои колеги се борим срещу това вече две години. Все пак се радваме, че успяхме да убедим мнозинството общински съветници, че болницата се води към фалит и предприехме действия за смяна на ръководството и съответно ревизия за да се види как в крайна сметка са харчени парите. Явно някои хора доста се уплашиха от тези действия, защото би могло да се окаже, че в здравното заведение са вършени грандиозни нарушения. Както стана ясно от репортажа на BTV сметките за електроенергия например не са плащани от Август миналата година. Тогава искам да напомня нямаше никакви проблеми с плащанията от здравната каса, нито пък делегирани бюджети и болницата в Оряхово беше първа по приходи в региона. Защо и кой е решил да не се плаща тока? Това сигурно е висшия пилотаж в мениджърското майсторство - личен патент на Янко Василев Кочев!
  Втората точка е искане на Управителя Луканов за назначаване на заместник. Такова искане е трябвало да получим преди 2,5 години от бившият управител, но...надявам се той или лицето Пенков да допише многоточието.
    Третата точка е за провеждане на процедури по Закона за общиствените поръчки (ЗОП) и Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки (НВМОП) в "МБАЛ-Оряхово" ЕООД. Както е известно в последната година такива няма... Защо ли?
    Четвъртата точка е относно определяне на длъжностно лице от община Оряхово за участие в инвентаризацията на болницата - такава не е била правена от 2000 година. Пита се в задачата - защо?
    Петата точка е свързана с драстичното нарушаване на Закона за общинския дълг. Лично запознах ръководството на Интернешънъл Асет банк с това нарушение. Въпреки, че на предишното заседание обърнах внимание на колегите, че нарушаваме Закона, решението беше гласувано. В крайна сметка се оказа, че и правното основание е невярно, бил цитиран и невалиден Акт за общинска собственост - получи се скандал заради опита за фалшификация на нашето решение и изобщо според мен е редно предишните решения за овърдрафта на общината да се отменят и да се приеме (или не се приеме) ново решение. Според мен този кредит е напълно излишен и се тегли единствено с цел да се покрият задължения по нарушения на европейски проекти - пари, които са похарчени от кмета Пенков, но няма да се възстановят на общината от ЕС поради една или друга причина. В крайна сметка да си ги възстановява този, който ги е харчил, а не да се теглят кредити, които ще плащаме всички ние!
   Шестата точка е свързана с корекция в Наредба № 3. Предстои да се запознаем с корекцията, да я обсъдим и да решим как и какво да променим.
   Комисиите, на които ще се обсъждат докладните са в пинеделник 15.11.2010 година от 17:00 часа. 
    Искам да напомня на всички, че заседанията на Общинския съвет са открити и всеки може да присъства на тях. Вече доказахме, че в Оряхово има гражданско общество - нека да продължим започнатото.
    По-долу публикувам проекта за дневен ред:

О Б Щ И Н С К И С Ъ В Е Т – ОРЯХОВО, обл. ВРАЦА               ДО                                                                ОБЩИНСКИТЕ                 СЪВЕТНИЦИ

         ДО          КМЕТА НА          ОБЩИНА ОРЯХОВО     Госпожи и господа общински съветници,                     На основание чл.23, ал.4, т.2 от ЗМСМА, С В И К В А М :                 Общинският съвет на заседание на 17.11.2010 година от 13.30ч.  в заседателната зала на община Оряхово, при следния проект за             Д Н Е В Е Н  Р Е Д :         1.Докладна Вх.№ 1071относно, пълна финансова ревизия на „МБАЛ – Оряхово” ЕООД                                                                                              Докл. Цв.Янкова - общ.съветник       2.Докладна Вх.№ 1072относно, одобряване на Заместник Управител на „МБАЛ – Оряхово” ЕООД    Докл. Цв.Янкова - общ.съветник                   3.Докладна Вх.№ 1073 относно, провеждане процедури по ЗОП и НВМОП в „МБАЛ – Оряхово” ЕООД                                                                                   Докл. Здр.Николов - общ.съветник                   4.Докладна Вх.№ 1074 относно, определяне на длъжностно лице от община Оряхово, за участие в инвентаризацията в „МБАЛ – Оряхово” ЕООД                                                                                   Докл. Здр.Николов - общ.съветник                   5.Докладна Вх.№ 1075 относно,нарушение на Закона за общинския дълг и поправка на правното основание на Решение №624 по Протокол №66 Докл. Н.Петранов - общ.съветник                  6.Докладна Вх.№ 1077 относно, промяна в Наредба №3 на ОбС гр.Оряхово Докл. М. Кирилов - общ.съветник                  7.Разни       - Докладна Вх.№ 1064 относно, извършена поправка на явна фактическа грешка      8.Изказвания, питания, становища и предложения на граждани.                                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ НА                                                                                   ОБЩИНСКИ СЪВЕТ:     / п /                                                                                                                       / инж.В.Кънев /  image  


Тагове:   Оряхово,   заседание,   ОбС,


Гласувай:
1



1. анонимен - ..........
12.11.2010 23:04
Моля, включете и точка за финансиране на Болницата. Ежбите между кмета и ОбС не водят до добро, но от репортажа по бтв стана ясно, че са запорирани сметките на болницата и това е по страшно. Махленските караници не ползват никого, надявам се го осъзнавате.Работете заедно!!!
цитирай
2. petranov - Абсолютно прав/а сте 1. За съжал...
12.11.2010 23:25
Абсолютно прав/а сте 1. За съжаление общината ни е в същото положение като болницата ни. От фалит я пази само това, че все пак е община и няма как да фалира. Единствения начин да се осигури финансиране на болницата е чрез продажба на общинско имущество и приоритетно насочване на средствата от продажби към болницата. Вече работим и по този въпрос, но в тази област нещата се случват бавно.
цитирай
3. анонимен - е от къв зор, птам аз?значи общината ...
12.11.2010 23:43
е от къв зор,птам аз?значи общината има някакви активи ,и да ги продадем в името на болницата,така ли?А няма нужда....първо да престанат шибеняците да се джогат помежду си в твоя блог,пък тогава....каквото бог дал.В края на краищата не всичко в тоя град е болница,нали така?Тия,дето се мислят за велики и незаменими,да си.....
цитирай
4. анонимен - кандидат-кмете, нищо не каза за ...
13.11.2010 00:09
кандидат-кмете,нищо не каза за конкурса.и не обвинявай БТВ-не те са виновни,кретен с кретен,и ти го знаеш много добре.Ама нищо,зъбат изрод-изборите идват,ти ще гризнеш дръвцето и аз ще съм супер доволен.Ми да е жива и здрава жена ти-че си увяхнал отвсякъде..............аман от плодове на спукани презервативи
цитирай
5. petranov - 4-ти, никога не съм обвинявал BTV - ...
13.11.2010 09:14
4-ти, никога не съм обвинявал BTV - напротив, хората бяха изключително обективни и в първия и във втория си репортаж. Колкото до изборите - те все още са далеч. Тогава ще се опитам да убедя хората, че общината ни може да се управлява по един по-добър начин, че "кацата с меда" не е за лична употреба, че евопейските проекти не са частната ми банкова сметка и други такива неща. Ако успея да убедя жителите на общината в това, те ще ми дадат възможност да го докажа, ако ли пък не - не е чак такава драма. Слава Богу все още мога да си изкарвам хляба по честен начин. Колкото до конкурса - за момента процедурата тече и се надявам на 18-ти Ноември "МБАЛ-Оряхово" ЕООД да има Управител без абревиатурата ВРИД пред длъжността му. За етапите на протичането на конкурса може да се информирате от сайта на общината, а аз съм готов да отговарям на всякакви конкретни въпроси.
На въпроса на 3 - става въпрос малко да помогнем на болницата да излезе от тежкото финансово положение в което беше набутана от последните управляващи, а не да разпродадем всички активи. Разбира се града и общината не е само болницата, но тя е един от факторите града и общината ни да съществуват. Знаете как с лека ръка Оряхово се е лишило от много неща и от един проспериращ и развит град в началото на 20-ти век се е превърнал в това, което е сега.
цитирай
6. анонимен - Stiga s taq bolnica be kompleksari. ...
13.11.2010 09:14
Stiga s taq bolnica be kompleksari. Nqma li drugi nechta za opravqne.
цитирай
7. анонимен - Г-н Петранов, учудва ме вашата м...
13.11.2010 13:32
Г-н Петранов, учудва ме вашата метаморфоза - не бе далеч времето, когато подозирайки вашите амбиции да се кандидатирате за кмет ,направих коментар, че си правите PR за предстоящите избори. Тогава /преди около месец/, Вие отрекохте това ! Чест Ви прави,че открито вече си го признахте! Но защо трябваше да бъде за сметка на Болницата?.... Тези изтъркани фрази за "спасителя ", който се изживявате ,че сте...повярвайте - омръзнаха ни! А кой е искал от Вас това? Може би будната Ви гражданска съвест ... ?
цитирай
8. анонимен - Г-н Петранов, кажете колко от тези ...
13.11.2010 14:27
Г-н Петранов, кажете колко от тези липсващи 2,5млн.лв.отМБАЛ се очаква да бъдат преведени от НЗОК,тъй като знаем,че тя също е длъжница на болницата ни.Така ще разберем с колко ни е загробил Янко Кочев и сие.
цитирай
9. анонимен - ЩОМ ТОЛКО СЕ ДЪРПА КМЕТА, ЗНАЧИ НЕ МУ ...
13.11.2010 14:33
ЩОМ ТОЛКО СЕ ДЪРПА КМЕТА,ЗНАЧИ НЕ МУ Е ЧИСТА РАБОТАТА.И ТОЙ Е БЛИЗНАЛ ОТ КАЦАТА С МЕДА НА БОЛНИЦАТА.ТАКИВА ПАРИ НЕМОЖЕ ДА СА ПОТЪНАЛИ ВДЪН ЗЕМЯ САМО ОТ ЕДИН ЧОВЕК.ДАНО ИМ ЛЪСНАТ ГЪЗОВЕТЕ НА ВСИЧКИ,АМА НЕВЕРВАМ.ВСИЧКО ЩЕ СА ПОТУЛИ.ДАНО САМО ДА НИ СЕ СПАСИ БОЛНИЦАТА,ЧЕ БЕЗ НЕЯ ОЩЕ ПО-ЗЛЕ.
цитирай
10. анонимен - към 6
13.11.2010 17:24
Има.Теб например.
цитирай
11. анонимен - към 8
13.11.2010 17:27
Само 80 хил. лв. ни дължи НЗОК.ДРУГОТО ДО 2.5 млн.ГО НЯМА.Е сметни с колко ни е заглобил ЧОВЕКА.
цитирай
12. анонимен - Ами щом като общината е в същото с...
13.11.2010 17:36
Ами щом като общината е в същото състояние както болницата този ,,кмет,, що седи още?
цитирай
13. анонимен - Kam 10
13.11.2010 17:51
Hei man polzvai energiqta za jena si be man.
цитирай
14. анонимен - без заглавие
13.11.2010 21:00
Предлагам на санитарки и сестри да се забрани достъпът до компютри през работно време. Стига изгъзици и плющене по колеги. Който има някакви претенции, да си ги изяснява когато му е времето. И да плюеш в блога, заплатата на никой няма да се вдигне. Стига с тази омраза, назмразиха ни хората. Кой ще се лекува след като проследи 5 коментара на някоя сестра, която е в пъти неграмотна. Поне от това си показва кой пише.
цитирай
15. анонимен - Енчо Петков Уважаеми г-н Петранов..........
13.11.2010 21:05
Уважаеми г-н Петранов, не зная от какви източници черпите информация, но изнесеното по точка четвърта от настоящия постинг "....инвентаризацията на болницата - такава не е била правена от 2000 година. Пита се в задачата - защо?.", не отговаря на истината. Последната ми инвентаризация като МОЛ в МБАЛ-ЕООД гр.Оряхово е проведена на 09.03.2009 год. Комисията подписала документацията по извършената инвентаризация е четиричленна. 1.д-р Сийка Балева- Началник ДО ; 2.Младен Иванов-Гл.счетоводител ; 3.Пенка Иванова- Гл.мед.сестра ; Габриела Лалова- Маг.фармацевт.От постъпването ми в болницата през 1975 год до настоящия момент, пазя материалите от всички правени ми инвентаризации. Много моля, пишещите в блога да бъдат коректни при изнасянето на факти свързани с МБАЛ-ЕООД гр.Оряхово.Благодаря Ви!
цитирай
16. анонимен - към 14
14.11.2010 00:38
Предлагам да се забрани достъпът до компютри на лекари в работно време.Вместо това да се отдадат на лечение на пациентите или на грамотно собственоръчно писане на епикризите си,без прибягване до ксерокопиране.
цитирай
17. анонимен - Към 16
14.11.2010 08:02
Те търсят симптомите на заболяванията в интернет и тогава назначават лечение.
цитирай
18. анонимен - Не стреляйте по пианиста, той то...
14.11.2010 08:34
Не стреляйте по пианиста,той толкова си може...
цитирай
19. анонимен - Към14
14.11.2010 08:50
Абе,"грамотния"/съжалявам,че не мога да ти поправя текста с червена химикалка/,ами ти какво правиш в момента?Нещастно докторче!Такива "доктори"петнат името на цялата гилдия!Ако не са сестрите да оправят бакийте на такива като теб.....Като си много кадърен,защо стоиш още в болница,където не дават заплати?Ама къде да те вземат на друго място-НЕ СТАВАШ
цитирай
20. анонимен - Подкрепям Енчо Петков!Инвента...
14.11.2010 08:55
Подкрепям Енчо Петков!Инвентаризация е правена всяка година.Всичко е документирано!Друг е въпроса,че не е присъствало лице от Общината-това си е техен проблем!Ако и другата информация в блога е вярна,колкото тази за инвентаризацията-жалко!
цитирай
21. petranov - Към 15. анонимен - Енчо Петков
14.11.2010 10:50
Уважаеми 15. анонимен - Енчо Петков ,
Не бих искал по какъвто и да е начин да влизам в конфликт с Вас или който и да била друг. Аз както съм декларирал нееднократно работя с документи. На 08.11.2010 година в Общински съвет Оряхово е постъпило писмо вх.№1068/08.11.2010 година (изх.№ от МБАЛ Оряхово 1730/08.11.2010 г.), подписано от г-н Светозар Луканов - ВРИД Управител на "МБАЛ-Оряхово" ЕООД. В него се твърди, че "...е необходимо да бъде извършено в спешен порядък пълна инвентаризация на дружеството, като такава не е извършена от 2000 г. или от създаването на дружеството като юридически субект.". Писмото можете да видите сканирано по-горе в основния ми постинг - качих го преди малко. Така че източниците, от които аз черпя информация са ОФИЦИАЛНИ ПИСМА ОТ ВРИД УПРАВИТЕЛЯ НА "МБАЛ-ОРЯХОВО" ЕООД ! Ако г-н Луканов е изнесъл некоректни факти за лечебното заведение, то аз също съм бил некоректен. Никога не съм си позволявал да изнасям некоректни факти, и такива неподкрепени с официални документи! В понеделник 15.11.2010 г. от 17:00 часа ще има заседание на здравната комисия и на комисията по бюджет и фананси на Общинския съвет, на които ще се вземат решение по тези докладни. Поканен е и г-н Луканов. Ще Ви помоля г-н Петков да присъствате и Вие и да се изясни този изключително сериозен въпрос, тъй като според Вас, тук става дума за заблуда на Общинския съвет в официално писмо.
цитирай
22. анонимен - Към 21
14.11.2010 12:22
Трябва и г-н Енчо Петков да присъства,за да се докаже дали г-н Луканов умишлено въвежда в заблуда Общинския съвет или поради недоглеждане от негова страна.Дано управлението му не започва с гаф.
цитирай
23. анонимен - Дали под "инвентаризация...
14.11.2010 12:22
Дали под "инвентаризация" разбирате едно и също?Щото някои си мислат,че одит и финансова ревизия пак е едно и също...
цитирай
24. petranov - Към 22
14.11.2010 12:36
Както виждате в постинга си отправям покана към г-н Петков да присъства на комисиите от 17:00 часа на 15.11.2010 г. в заседалната зала на община Оряхово - третият етаж. Държа да припомня, че заседанията на комисиите и на Общинския съвет са открити и всеки може да присъства. Предполагам, че тогава ще се изясни какво е коректното положение, а аз ще информирам всички читатели на блога за това.
цитирай
25. анонимен - към 12
14.11.2010 16:08
Съвсем не отдавна имаше подписка срещу кмета Пенков,а той самият каза, че ако гражданството не го иска сам ще си подаде оставката ,не знам какво още чака ,за два часа бяха събрани около хиляда подписа...
цитирай
26. анонимен - Това че гражданята не го искат не е ...
14.11.2010 16:14
Това че гражданята не го искат не е причина да напусне.Не са го избирали само урехофчани.Айде чао!
цитирай
27. анонимен - До работещите в болницата
14.11.2010 16:26
Лекари плюят сестри и санитарки,но без сестри и санитарки трудно биха работили те вършат доста работа и върпеки ,че са "неграмотни"на тяхната работа се разчита именно от грамотните лекари .Сестри плюят доктори,но без докторите те няма да имат работа ,колкото и да са кадърни... Хайде всеки да започне да си върши работата,за да потръгнат нещата в тая обрана от кочев болница.Станахме за смях...нека се засрамим и да работи,защото "Човек оценява това ,което има ,когато го загуби."
цитирай
28. анонимен - Да, не са го избирали само ОРЯХОВ...
14.11.2010 16:32
Да, не са го избирали само ОРЯХОВЧАНИ за съжаление иначе нямаше той да е на този ПОСТ - селянино - той е кмет на цялата община
цитирай
29. анонимен - Към 28
14.11.2010 16:50
Знам бе гражданино,знам.Но вие с вашите тъпи ежби да не бъде Дингила си го нахакахте.Следващият кмет на общината ще бъде от Лесковец/все пак трябва да има ротация на застояли кадри на БКП/.
цитирай
30. анонимен - Енчо, я обясни на хората какво значи ...
14.11.2010 17:34
Енчо,я обясни на хората какво значи инвентаризация!Тези дето ги изброи,че са инвентаризирали болницата членове на медицинския съвет ли са?Защото всички знаем,че ПОВЕЧЕТО от членовете на мед.съвет подкрепяхя Кочев.Някои и досега обикалят улиците и разправят колко велик управител бил Кочев.....И как молел да сме го държали само до НОВА ГОДИНА!
цитирай
31. анонимен - Важното е как е протекла самата и...
14.11.2010 17:40
Важното е как е протекла самата инвентаризация.Да Не Е ПРАВЕНА САМО,,НА ПОДПИС,,
цитирай
32. анонимен - към 4
14.11.2010 17:48
Този изказ ми е до болка познат.Яд ли те е, яд те е,че ти определено гризна дръвцето и страх трябва да те е, направи ли се финансова ревизия на болницата ти може и в затвора да влезеш,а там не прощават на женски задници като тебе,ще лапаш пишки по 24 часа в денонощието.
цитирай
33. анонимен - Абе този 4-ти май е на дедо Кочо вн...
14.11.2010 17:55
Абе този 4-ти май е на дедо Кочо внука.:):):)Той уж шеф на ДКЦ щеше да е ,а все в Оряхово се върти.Май не маже да остави циганката,а не може и с него да я вземе,че го е срам да я покаже пред хората, тя освен за свирки и ебане нали за друго не става...,а да.... може да я пусне на някоя магистралка ,че сега ще му трябват пари, а "тъпите ореховчани"вече го изритаха...
цитирай
34. анонимен - Енчо Петков до 30 и 23-ти
14.11.2010 19:17
Инвентаризация е процесът на подготовка и фактическа проверка чрез различни способи на количествените и стойностните параметри на активите и пасивите на предприятието към точно определена дата, съпоставянето им със счетоводните данни и установяването на евентуални разлики.Тя включва:
инвентаризация на основните средства
инвентаризация на малоценните и малотрайните средства
инвентаризация на материалите
инвентаризация на паричните средства
Ако сте обърнали внимание в предишния си коментар съм написал, "... Последната ми инвентаризация като МОЛ в МБАЛ-ЕООД гр.Оряхово е проведена на 09.03.2009 год....", което мога да докажа документално. Тоест имал съм впредвид инвентаризациите проведени на мен и другите МОЛ в МБАЛ-ЕООД. "23-ти", Вие сте много прав. За една и съща дума, се влага различен смисъл.Всичко зависи от ъгъла и камбанарията от която се гледа. Тъй като, в голяма част от коментарите долавям политически отенък, а думата "политика" не е сред любимите ми, преустановявам по нататъшното си участие в постинга. Желая Ви успех!

цитирай
35. анонимен - Що се нахвърляте на 4-ти, щото плюе ...
14.11.2010 21:32
Що се нахвърляте на 4-ти,щото плюе по кандидат кмета ли? Ба си мамата.
цитирай
36. анонимен - Към 35
14.11.2010 21:41
Ма то кандидат-кмета опраи болницата,сега остава и общината.Иначе твърди че без болница се погубваме като община.Колко общини има в България,нима всички имат болници пък съществуват.
цитирай
37. анонимен - Енчо бил много начетен, бе, хора!Не ...
14.11.2010 22:53
Енчо бил много начетен,бе,хора!Не знам кой за какво е отговарял и какво му се е водело,но и до ден днешен се чудим къде потънаха помощите от бельо,посуда,одеала.Дори местните разправят,че имало и дрехи,които след това се озовали в някои магазини.Жалко за дарителите!В отделенията е пълна мизерия,няма 1 здрав чершаф,болните лежат направо на одеало,което в повечето случаи е било някога опикано,олигавено и в което се е въртял някой бълхясал циганин.Който пожелае да заповяда да види за какво става въпрос.Енчо,Менчо,Пенка,Менка едва ли биха легнали там
цитирай
38. анонимен - към 37
15.11.2010 09:40
Абе умник начетен що не провериш кой за какво отговаря и тогава говори.За чаршафите и одеалата отговарят старшите на отделенията на тях се водят .Енчо отговаря за апаратурата тъпанар такъв
цитирай
39. анонимен - Май всички сте тъпанари. Как усп...
15.11.2010 10:29
Май всички сте тъпанари. Как успявате, направо се чудя!
цитирай
40. анонимен - Към 39
15.11.2010 11:18
Що бе пич? Тук е единствената трибуна,където анонимно и необезкоявани от никой медицинския персонал на болницата може да си каже всичко без страх,а и да видим че не си заслужава борбата за оцеляване на болницата.При толкова злоба и злъч се чудя как въобще лекуват хората.Не си заслужава такова медицинско заведение където 7-8 лекари да работят часпром.Като са такива специалисти да отидат да работят в други лечебни заведения.Отговора го очаквам в сайта на общината подписан от някой смелчак.
цитирай
41. анонимен - анон.
15.11.2010 12:40
Д-р Гуленов ще бъде "Първия", той е най-всичкознаещ и всичкоможещ и е
подходящ за "хороводец"!
Той ще възроди хирургията, че и болницата!
цитирай
42. анонимен - Към 41
15.11.2010 12:56
А защо не?Той наистина е такъв!А за надменното му поведение понякога със сигурност има причина-доста помия се изсипа и по него!То си е казано:НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО!
цитирай
43. анонимен - В тая болница много надменни раб...
15.11.2010 14:34
В тая болница много надменни работят.
цитирай
44. анонимен - анон.
15.11.2010 14:54
Чукат си часпрома,за друго немислят.
Докато вземаха,вероятно неотработени големите пари си мълчаха.
Кранчето им го врътнаха и веднага гракнаха колко са онеправдани.
Да му мисли средния и обслужващия персонал.
Иначе умници много.
цитирай
45. анонимен - от утре спирам да пуша
15.11.2010 15:53
часпрома всеки го прави. да не би полицате да не го правят. един прави ел. инсталации, друг ВиК, трети взима рушвет, четвърти прави изолации. нямате право да се оправдавяте с часпрома на лекарите. все пак един пациент идва заради доктора, а не че сестрата или санитарката са големи професионалисти. който може да си прави часпром, просто не завиждайте. но като гледам, май сме отседнали в меката на завистта. едва ли има град, кадето това "изкувство" е толкова развито. жалко за града ни, а беше добър. навсякаде се плюеме, като се започне от месния парламент и се стигне до санитарките в болницата. всеки е имал шанса да стане доктор, но не всеки успява. успех на завистливите копелета.
цитирай
46. анонимен - Към 45
15.11.2010 17:48
Ако ти си доктор поне се справяй с правописа - иначе си гола вода.
цитирай
47. анонимен - 46. анонимен
15.11.2010 18:13
а ако си курва, поне се наведи
цитирай
48. petranov - Относно инвентаризацията - преди ...
15.11.2010 20:05
Относно инвентаризацията - преди малко се върнах от комисията по бюджет и финанси. Оказа се, че са правени частични инвентаризации, но не и пълни. Управителя Луканов каза, че поне това са документите, с които той разполага. Ако има някакви допълнителни документи ще е щастлив ако му ги предоставите. Така или иначе мисля, че е редно при поемането на дружеството от нов управител да се направи пълна инвентаризация. Още повече, че се носят слухове, че от склада са изнасяни легла без санкцията на Управителя или на Общинския съвет.
цитирай
49. анонимен - от nikolay_cska
15.11.2010 21:27
Уважаеми сенатор Петранов, преди час получих информация от достоверен източник, че бившия областен антонио георгиев се е въртял тия дни из болницата заедно с тънкогласния възпитаник на спортно училище с мерак да закупува легла. Като цяло пъзела се заформя - бачо антонио си има частна СБАЛ във Враца, а има мераци оряховската болница да фалира и той да я закупи за жълти стотинки с помощта на нежните души Неградския и на дедо Кочо унука. Тъжни новини долитат от Селановци - там местния шовинизъм взима връх над разума и Неградския засега се радва на немалка подкрепа (той се радва на такава и от загорелите мангали в Централния Софийски, но т'ва е друга тема)...
цитирай
50. анонимен - На дедо ти Коча унука сега какъв го ...
15.11.2010 22:40
На дедо ти Коча унука сега какъв го раздава в Оряхово?Нали си беше намерил работа в някаква частна болница?Той там сигурно работи както тук работеше -през ден,през два,веднъж в седмицата.Тоя работодател и той ще фалира.....
цитирай
51. анонимен - към 49
15.11.2010 22:52
и аз така си мисля.Но понеже на Коча унука е аут сега- А.Г. сигурно ще се уповава на Неградския.
цитирай
52. анонимен - към 50
15.11.2010 23:16
Много си тъп бе 50.На Коча унука може точно за това да е нает-да фалира друга болница.С тази негова репутация .Сигурно е попаднал на точния работодател.Ако изобщо някъде работи.....
цитирай
53. анонимен - Към 49
15.11.2010 23:19
Ченге пак черпиш поверителна информация.Мани,маани.
цитирай
54. анонимен - Към 45
15.11.2010 23:24
Пич,горепосочените професионалисти,които изброяваш като частници не ползват за разлика от теб скъпо струваща ДЪРЖАВНА апаратура за своя часпром.А при теб срама няма.
цитирай
55. анонимен - 54. анонимен
15.11.2010 23:43
Пич/ка, това, че не използват ДЪРЖАВНА АПАРАТУРА, не ги оневинява пред закона. Всеки служител към МВР/МО няма право да изпълнява частна дейност.
цитирай
56. анонимен - Към 47
15.11.2010 23:45
Докторе ако ти се навеждаш на разни е....,аз имам достойнство.Ние сме на това положение заради такива като теб.
цитирай
57. анонимен - Към 55
15.11.2010 23:47
Не говорим за ченгета и военни, не се прави на ощипан.
цитирай
58. анонимен - към 38
15.11.2010 23:48
Тя и апаратурата е като чаршафите,не се безпокой.В Реанимацията има 2 апарата за обдишване и дано не ти се налага да те закачат теб на третия неработещ,ако другите 2 са заети.
цитирай
59. анонимен - Като няма толкова неща да пускат ...
15.11.2010 23:51
Като няма толкова неща да пускат кепенците и чао.
цитирай
60. анонимен - Към 49
15.11.2010 23:59
Вие като се прецакахте и не подкрепихте Дингила ние си държим на кадрите.
цитирай
61. анонимен - nikolay_cska
16.11.2010 00:44
nikolai4o, jultata ti knijka mai e za podnovqvane. idi pak na pregled, moje da se okajesh i po-zle
цитирай
62. анонимен - от nikolay_cska
16.11.2010 06:54
61, айде излизайте от гьола и се покажете, че ставате банални - Лилка, М.М.Б. и другите фосилни изкопаеми...
цитирай
63. анонимен - Ченгето 62-ри пак го подгони пар...
16.11.2010 08:18
Ченгето 62-ри пак го подгони параноята.
цитирай
64. анонимен - Васил Асенов Христов-кмет на об...
16.11.2010 08:46
Васил Асенов Христов-кмет на общинката!Здравко Николов-заместник!Петранов-управител на болницата!Ураааааа-да живей!Само "Дунав"-Селановци!
цитирай
65. анонимен - Към 64
16.11.2010 08:53
Евала,дойдохме на темата.Триумвирата ще възтържествува.
цитирай
66. анонимен - Само се намирате на приказка!Нека ...
16.11.2010 09:12
Само се намирате на приказка!Нека Петранов да отговори верно ли е или не ,че ОБНС и той в частност са гласували безумната заплата на Коча,защото в предаването на Рава-ЕТА в неделя ,Пенков носеше документи и с подписа на Петранов,под решение на ОБНС за заплатата наУправителя.Нека се разберат с Кмета кой лъже и кой-не!
цитирай
67. анонимен - Сенаторе, мълчанието ти е доста...
16.11.2010 12:34
Сенаторе,мълчанието ти е достатъчен отговор.
цитирай
68. petranov - Уважаеми 66. анонимен, Кметът няма ...
16.11.2010 12:43
Уважаеми 66. анонимен,
Кметът няма как да носи такива документи, тъй като договорът на г-н Кочев НИКОГА не е одобряван от Общинския съвет. В тази връзка съм поискал право на отговор в телевизия Рава-ЕТА и в неделя 21.11.2010 година, аз, г-н Здравко Николов и представители на МБАЛ-Оряхово сме поканени в гр.Бяла Слатина, където ще вземем участие в същото предаване в което участва и кмета Пенков. Предполагам, че г-н Пенков е предоставил документи за твърдeнията си и ще искаме тези документи ако ги има да бъдат показани. Утре на заседанието на Общинския съвет от 13:30 също ще присъства екип на Телевизия Рава-ЕТА и една от репортерките на предаването. От телевизията ми изпратиха повторенията на предаването с кмета - давам ги и тук ако някои има желание да гледа г-н Георги Пенков - повторенията на предаването са в понеделник - 13 часа, сряда - 16 часа и петък - 20 часа. Предаването е "Матине с Рава". Повечето от Вас знаят, че ние се борим срещу управлението на болницата повече от година и половина, миналата година през октомври искахме да прекратим договора на г-н Янко Кочев - за съжаление нашето предложение не беше прието. Аз никога не съм казвал, че не съм знаел каква заплата е получавал г-н Кочев, както се твърдеше и коментираше в предаването излъчено миналата неделя. Така или иначе имаме право на отговор и ще се възползваме от него. А с г-н кмета на общината аз не контактувам освен чрез официални писма и на заседанията на Общинския съвет, когато той благоволи да присъства на тях.

Уважаеми 67. анонимен - нямам навика да мълча и да не отговарям на въпроси поставени към мен. Просто до преди малко бях в общината, тъй като имаше сигнали, че в болницата е извършена кражба от склада - изнасяни са материални активи и откарвани в неизвестна посока, без подписа на управителя и без уведомяване на Общинския съвет и неговия Председател.
цитирай
69. анонимен - Филма става криминален!Някой има ...
16.11.2010 15:20
Филма става криминален!Някой има ключ от склада?А къде е бодигарда?
цитирай
70. анонимен - при Тевекелева ако е бил Юри
16.11.2010 17:13
при Тевекелева ако е бил Юри
цитирай
71. анонимен - Опса,става интересно.
16.11.2010 17:15
Опса,става интересно.
цитирай
72. анонимен - Филма освен криминален е с елементи ...
16.11.2010 17:38
Филма освен криминален е с елементи и на драма.
цитирай
73. анонимен - Много чудно кой отключи склада!...
16.11.2010 18:07
Много чудно кой отключи склада!!!???Може да са хората ,който събираха в маалата подписи за връщането на Ковчев.
цитирай
74. анонимен - Какви кадри бе 49-ти, това са кадри, ...
16.11.2010 18:12
Какви кадри бе 49-ти ,това са кадри,но за затвора.Дано ги пратят прокурорчетата там ,а ако им харесат задниците ох лелееее....
цитирай
75. анонимен - Към 74
16.11.2010 18:20
Пишеш като човек с опит,такъв който знае много за затвора.
цитирай
76. анонимен - Чека криминалета... :)
16.11.2010 18:26
Чека криминалета... :)
цитирай
77. анонимен - Към 76
16.11.2010 18:36
Не си много грамотен.Прочети си написаното.
цитирай
78. анонимен - Гоцо и собственика на частната б...
16.11.2010 19:03
Гоцо и собственика на частната болница във Враца са товарили легла от склада в петък срещу събота. Интересно обаче дали са ги платили или по стар навик Гоцо си присвоява това което му трябва.
цитирай
79. анонимен - Към 78
16.11.2010 19:48
Като си толкова информиран иди в полицията.
цитирай
80. анонимен - анон.
17.11.2010 07:05
Пенчето и съпруга Крумчо обикалят махлата да събират подписи за връщане на Кочев!!!
Браво Пенче,браво Крумчо!
цитирай
81. анонимен - грешките на ОС гр. Оряхово, ...
17.11.2010 10:21


грешките на ОС гр.Оряхово,които доведоха до закриване на болницата

-не бе проучен Я.К. преди да се подпише договора с него

-подписан бе договор с 380 процента от средната за ВП заплата ,а не от средната за ЛЗ,или от недоглеждане или тенденциозно/което доведе до тенденциозно увеличение на средната за ВП заплата/

-наследения дълг от В. беше 460 000,а не 760 000,а това не се знаеше в ОС,или някои не искаха да го "знаят"

-съветниците трябваше да искат отчет на Я. К. на всеки три месеца и това трябваше да бъде формулирано в договора му за управление

-още миналата година по това време при дълг над 1 000 000 трябваше да се прекрати договора му и да се иска независим финансов одит

-не трябваше да се използват лекари от болницата без необходимия ценз за иницииране на процеса на сваляне от длъжност

-освобождаването му можеше да стане внезапно ,с една заплата обезщетение,като преди това трябваше да се намери ВИД с необходимия ценз,като не трябваше да става точно във време за пререгистрация на ЛЗ,грубо необмислено действие

-грубо непознаване на законите и нормативните актове,поради липса на добър юрист/и

-липсата на каквато и да е съгласуваност на действия на ОС и кмет,поради политически/респ.икономически/ и лични интереси

ето защо този ОС ликвидира болницата



цитирай
82. анонимен - Така е като се взимат емоционални ...
17.11.2010 10:45
Така е като се взимат емоционални решения на една морска почивка от две приятелски семейства,решили по този начин да станат главни действащи лица.Едните,тласкани от мечтата да управляват болницата,а другите преследващи политическа кариера.И двете се провалиха,но ликвидираха и болницата.
цитирай
83. анонимен - Не си спомням последните 4 мандата ...
17.11.2010 11:21
Не си спомням последните 4 мандата да сме имали толкова слаб местен парламент. 81 е прав, затриваме се от некомпетентността ни. А и не само с болницата е така. Да не би да имаме неюо работещо в Оряхово. От авто до ЖП гара, пристанище, ДАП и какво ли още не. Сега сме на етап да спасяваме болницата, после ще дойде етап да спасяваме общината и ще правим "протести", за да не си сливат с друга община, понеже сме некадърни да се управляваме. Жалка гледка сме, жалко!
цитирай
84. анонимен - и още
17.11.2010 11:54
Лично Кочев ни е показвал отчети, в които се вижда, че задълженията към март 2008г. са 873 000 лева.
Сапунов се изложи за пореден път, освен това снаха му - д-р Тевекелева беше доста активна по отношение на Кочев и нататък е ясно какво се случи.
А иначе Сапунов като юрист е пълен неграмотник.
Зъбльо заради власт е готов да продаде и града ни. Интересно ми е как зъбчето ще обясни това - Тридесет и четири дка с ганджа бяха открити на остров Есперанто край Оряхово. Това е най-голямата площ в България, на която досега е откриван култивиран индийски коноп. Земята, на която беше засята дрогата, е собственост на земеделска кооперация. Вероятният добив от нея е около 15-20 тона зелена маса, чиято стойност е няколко милиона лева. След разпит на председателката на кооперацията Добра Петранова (майка на Николай Петранов – общински съветник в гр. Оряхово), станало ясно, че гръцка фирма поръчала семена от индийски коноп за храна на птички. Вероятно за организиран канал става дума.
Общината трябваше задължително да извършва финансов одит в края на всяка година.
Защо общината не извърши одит на предишния управител - д-р Велков за да се знае какво е положението.
Здравко Николов е толкова тъп, че ако му кажат скачай в Дунав, ще скочи без да мисли.
А новия управител Луканов вече затвори АГО и Инфекциозно отделение, както е тръгнал ще ни закрие всички отделения.
Антимова нещо се сниши доста напоследък, май и тя самата разбра, че е глупава кокошка и не става за управител.
Статията - в сигурните ръце на една дама - в която става дума за тевекелева ... защо обиждат дамите, тя си е една плевенска нимфоманка.
А новият управител Луканов има ли диплома за здравен мениджмънт и откога е издадена тази диплома - ПЕТРАНОВ ще отговориш ли на този въпрос ...
цитирай
85. petranov - 84. анонимен
17.11.2010 12:38
Уважаеми СТРАХЛИВЕЦО,
Много Ви бива да отправяте обвинения анонимно. Оставям настрана обидните епитети по мои адрес - явно пропуски във възпитанието Ви. Да говорите за майка ми е меко казано неприлично. Тя е агроном с дългогодишна практика и за разлика от някои доморасли прокурорчета много добре знае какво е посадила. Анализа в Българската Академия на Науките ДОКАЗА, че посаденото е обикновен коноп и тогава един небезизвестен прокурор от Оряхово беше ПРИНУДЕН да прекрати делото срещу майка ми. Това беше акция на няколко кариеристчета от града ни, част от които в последните години си "намериха майстора". Оказа се, че това, което е било посадено си е чист коноп, а не канабис - но просвещаването Ви в разликата между двете не е предмет на този постинг. Много хора искаха да видят майка ми в затвора, но когато фактите говорят и Боговете мълчат, пък какво остава за страхливци като Вас. Аз за разлика от Вас и кликата Ви работя само с документи и факти. От човек като Вас аз не мога да се обидя. Думите Ви предизвикаха искраен смях у мен. Моля Ви обаче да не използвате обидни епитети спрямо хора, които не познавате достатъчно добре и които утре може да се случи да спасят Вашият нещастен живот или този на Ваши близки!
По отношение на г-н Луканов - той има всички необходими документи. Дипломата му по "Здравен мениджмънт" е издадена от Югозападен университет "Неофит Рилски", гр.Благоевград. Дипломата му за магистър по икономика е издадена от УНСС гр.София, за датите не съм сигурен, но ще проверя и ще ви осведомя ако държите на това.
цитирай
86. анонимен - Съветнико, как пък всички мразят ...
17.11.2010 12:51
Съветнико, как пък всички мразят семейството ти? Не си ли си задавал въпроса защо толкова ви мразят?Как все другите са клика, кариеристчета и т.н.,само ти си безгрешен Иисусе?
цитирай
87. анонимен - Към петранов
17.11.2010 14:25
използваш епитети като "вашия нещастен живот" е не всички са живели щасливо като теб щасливецо и твоето семейство.Ако жена ти не изкарва пари едва ли ще си вееш дебелия задник така ами ще се наложи и да бачкаш.
цитирай
88. анонимен - Абе, хора, коя е нимфоманката. . . . . ...
17.11.2010 14:48
Абе,хора,коя е нимфоманката......бих желал да си поговоря с нея
цитирай
89. анонимен - Петранофффф, вярно ли е, че твоя ...
17.11.2010 14:52
Петранофффф,вярно ли е,че твоя душеприказчик и акълодател-лицето Сапунов-е депозирал жалба срещу кмета по причина,че той е подсигурил транспорт за желаещите да изпратят в последния му път човека,общественика и доктора д-р Иванчев/бог да го прости/.И питам аз-има ли нещо лошо в това,че го е направил?Задавам конкретен въпрос и искам конкретен отговор.
цитирай
90. анонимен - Към 89
17.11.2010 15:00
Ако това е вярно да ги е.. в боклуците, ако и тия пари са и се досвидели за един наистина ГОЛЯМ човек и лекар.
цитирай
91. анонимен - Вярно е-жалбата е депозирана вч...
17.11.2010 15:05
Вярно е-жалбата е депозирана вчера.работата е в това,че автобуса,осигурен от кмета,е училищния,което е формално нарушение на закона.Само че освен писаните правила има и неписани,които ,впрочем,са по важни.и едно от тях е общината да уважава изтъкнатите си личности,какъвто д-р Иванчев безспорно беше...Но-идиотите са си идиоти-лошото е,че има кой да им се води по акъла.
цитирай
92. анонимен - Към 91
17.11.2010 15:23
От бивше ченге какво може да се очаква.Юрист ли.Какъв юрист е този нещастник,а и тия дебелогъзите дето му се водят по акъла.Леле какви съветници си имаме само.
цитирай
93. анонимен - Нали знаете кога оня на ловния дом ще ...
17.11.2010 15:50
Нали знаете кога оня на ловния дом ще изпусне пушката от ръцете си/за паметника говоря/.Когато адвокат Сапунов спечели дело и когато сенатор Петранов стане кмет.
цитирай
94. анонимен - и още
17.11.2010 16:34
Петранов, Петранов ….Кочев, че не е цвете – не е, ама и ти си ми едно жалко съветниче.
Незнам дали Кочев е правел далавери, но поне до момента не сее семе за птички …нали разбираш ..ха-ха-ха-ха, но нищо не пречи другарката петранова да ползва ливадите на болницата.
Кочев публично е коментирал, че когато е постъпил на работа в Оряхово - Здравко Николов веднага е стъпнал при него за да иска за работа на свой близък. Кочев му помогнал да започне работа в охранителната фирма, която пази болницата и след това – пак коментирано публично от Кочев, този близък на Здравко Николов започнал още на третия ден да се кара на колегите си – „вие знаете ли кой е чичо ми, ще ви уволня всички”.
Аз съм бил свидетел на слухове, че Здравко Николов събрал по 500лв. под масата от кандидат ловджии, за да ги уреди за ловни билети и не стига, че не ги уредил, ами и не върнал парите – това вярно ли е……айде, айде, момчето е поставено в трудна ситуация и като не ви цепи басма – за вас е най-виновен за всичко.
И ние оряховчани сме си дупедавци, защо никой нищо не казва, за това че предишния шеф на болницата Велков бил оставил близо един милион лева задължения, поне това го четох в статията на Кочев.
Петранов, на теб все другите са ти виновни. Държа да се каже открито за дипломата на Луканов - дата на издаване, и не само аз - предполагам, че и на хората ще им е интересно какво става. Освен това не говоря без основание - информацията за майка ти я има в медиите. А тогава не беше ли прокурор Викентиев партньора на Тома Томов.
цитирай
95. анонимен - А още не е дошла и кметската кампания ...
17.11.2010 17:04
А още не е дошла и кметската кампания и Вие туширахте Петранов. Оставете го малко и той си има цел в живота. Нека поне стигне до там да ни агитира, а не да се откаже от сега още. Не мога да разбера, как всеки има недостатъци, само наш Кольо няма. Как става това, не ми е ясно...
цитирай
96. анонимен - от nikolay_cska
17.11.2010 17:20
Интересно как започнаха да валят обвинения срещу сенатор Петранов, след като стана ясно, че коча няма да се върне на работа и след като Петранов развали заверата по оста АГ- Неградския - коча. Май става ясно, че АГ е мислел, че ще се сдобие с болница за жълти стотинки, а Неградския не е и подозирал (гледайки к'ви кютуци са общински съветници), че някой ще скочи срещу действията му. Кокалът започва да се изплъзва от ръцете на споменатата троица и нападките стават все по-ожесточени. Няма да коментирам г-н Здравко Николов, защото дори не знам как изглежда, но да отворя отново дума за лицето Сапунов. На всеки е ясно, че Сапунов е юрист толкова, колкото аз съм шофьор, но съгласете се, че той е рожба на зловещата ДС и като такъв владее голяма част от гнусните прийоми за окалване и дискредитиране на дадено лице. На тоя етап той е потребен на Петранов, защото ходи и се занимава с неша, които Петранов няма как да извърши от морални и други съображения. Ако сенатора стане кмет, то нормалната човешка логика изисква да го шитне у лево и да мери улиците. Един съвет и към самия сенатор - нападките и гнусните обвинения тепърва ще се сипят като самосвал върху теб, защото си заплаха не само за бъдещия перманентен кандидат на прокуратурата - Неградския, но и за лицето с белите чорапи, дори подозирам, че част от нападките идват от неговите платени слуги. Хванал си се на хоро, в което няма място за достойни противници, така че запази спокойствие и смело напред. Неградския все някога ще го издуха финално ...
цитирай
97. анонимен - Да, гнусните нападки пак започн...
17.11.2010 21:44
Да,гнусните нападки пак започнаха,защото МУ СТАНА ЯСНО,че няма да го върнем.
цитирай
98. анонимен - към 81
17.11.2010 21:52
Болницата не е ликвидирана.Ще се борим за нея.
цитирай
99. анонимен - ЛУКАНОВ УТРЕ ЩЕ Е НОВИЯТ УПРАВИТЕЛ. ...
17.11.2010 22:05
ЛУКАНОВ УТРЕ ЩЕ Е НОВИЯТ УПРАВИТЕЛ.УСПОКОЙ СЕ КОЧЕВ-БОЛНИЦАТА Е В СИГУРНИ РЪЦЕ.
цитирай
100. анонимен - Към 96
17.11.2010 22:05
Владееш ченгеджийските номера - първо да окаля опонентите на Петранов,след това и потоп.Ти си по гнусно ченге и от Сапунов.Хората добре ти казват - поднови си жълтата книжка поне имаш някакви предимства.
цитирай
101. анонимен - Ако гнусните нападки са цената, ...
17.11.2010 22:17
Ако гнусните нападки са цената,която трябваше да платим за нашето оцеляване-това си е нищо.Но след днешната сесия стана ясно,че борбата не е приключила.Борбата продължава.......Не сме се отказали и няма да се откажем.
цитирай
102. анонимен - Защо ли ми се струва, че в постингите ...
17.11.2010 22:29
Защо ли ми се струва ,че в постингите активно участие взимат кочев балев....
цитирай
103. petranov - Отговори
17.11.2010 22:33
87...моля да ме цитирате поне правилно - употребил съм израза "...Вашият нещастен живот...", а не "...вашия нещастен живот..." - вярно една главна буква, но нямам намерение да Ви обяснявам, че тя значи много в българския език, явно имате пропуски там, които аз едва ли ще успея да попълня - прекалено късно е...
89 - дали г-н Сапунов е депозирал жалба или не аз не мога да кажа. И отговарям веднага - нищо лошо няма в това да се осигури от общината транспорта на желаещите да изпратят в последния му път д-р Иванчев (Бог да го прости). Този Човек и Лекар е заслужил много повече и не оправдавам действията на г-н Сапунов ако наистина го е направил.
93 - не ми е основната цел в живота това да ставам кмет. Казвал съм го, но ще повторя - имам си достатъчно много начини да си изкарвам честно и почтено хляба. Обаче наистина ми се иска да направя нещо за града и общината ни и да докажа, че този град и тази община все още има потенциал, но просто трябва на този потенциал да му се даде шанс да се развие.
94 - не Ви прави чест да се подигравате с майка ми. Жена, която в момента е на легло и не може да се защити. Нормално е когато прокуратурата съобщи, че е хванала най-големия наркопроизводител на Северозапада пресата да отрази това. Нормално е, когато същата тази прокуратура разбере, че е надувала един голям балон да се скрие в миша дупка, както между другото го направи тогава. Има архиви в съда, потърсете ги и ще видите, че обвиненията срещу майка ми бяха един ГОООЛЯЯЯМ сапунен мехур. Обидите по мои адрес ги оставям без отговор - щом съм се хванал на хорото, ще търпя и да бъда настъпван. За дипломата по здравен мениджмънт на г-н Луканов още утре ще проверя и ще Ви информирам за датата на издаване.
Никога не съм твърдял, че нямам недостатъци - всеки човек има такива. Човешко е да се греши - знаете притчата където е казано - "Който е безгрешен нека пръв да хвърли камъка...". Готов съм и за гнусните нападки - просто отправяйте ги към моята личност, а не към моите близки..
цитирай
104. petranov - . . . и специално към болната ми ма...
17.11.2010 22:35
...и специално към болната ми майка. Просто не Ви прави чест.
цитирай
105. анонимен - към 84
17.11.2010 22:46
Явно, уважаеми 84 много те е яд ,че кочев е изпратен в забвението,но ФАКТ....
аз все още не мога да разбера как може да има хора като теб....ти изглежда си голям глупак щом все още вярваш на разни неща, който кочев е показвал на хвърчащ лист- евала точно такива глупави наивници му вярваха и го оставиха да пилее парите на болницата.
,а що се касае до АГО, то отдавна не съществува, свършиха и циганките ,които да поверят живота си в ръцете на Балев това отделение е един паразит за болницата ...
цитирай
106. анонимен - И понеже Г-да сте все "анон...
17.11.2010 22:46
И понеже Г-да сте все "анонимни" се обръщам към всички.
вече затъркахте МБАЛ Оряхово за какво всъщност още си чешете езиците?
Насочете се към следващата за затъркване болница
цитирай
107. анонимен - Затова ли сме затънали в цигани, че ...
17.11.2010 23:22
Затова ли сме затънали в цигани, че балев ги е изродил всичките. Добре, че ще закрият поне аго, дано настане суша при тях
цитирай
108. анонимен - към 102
17.11.2010 23:28
Да де,но Кочев и Балев вземат активно участие само в постингите,защото тяхното участие в болницата приключи.
цитирай
109. анонимен - към 108
17.11.2010 23:32
ИМА ГОСПОД.И ТОЙ Е БЪЛГАРИН.ОТЪРВАХМЕ СЕ ОТ ТЯХ.
цитирай
110. анонимен - В лицето на шефа на путкоремонтния ...
17.11.2010 23:35
В лицето на шефа на путкоремонтния цех загубихме един специалист-сексолог.Кой сега ще ни разяснява спецификата на нимфоманията.
цитирай
111. анонимен - Да, има Господ и той не оставя никой ...
17.11.2010 23:46
Да, има Господ и той не оставя никой ненаказан...
Няма да е далеч момента в ,който ГъСанков ще прерита и ще му трябва спешна лекарска намеса,но тя ще е на 80км.,ЗАЩОТО "ОБЩИНА ОРЯХОВО НЕ Е СОМО БОЛНИЦА".Съветниците от Селановци и те са с доста увредено здраве,но и за тях "ОБЩИНА ОРЯХОВО НЕ Е СОМО БОЛНИЦА"...
цитирай
112. анонимен - какво стана на днешното заседание, ...
17.11.2010 23:49
какво стана на днешното заседание,някой има ли инфо?
цитирай
113. анонимен - ТО В ТАЯ ОБЩИНА НАЙ-ПРОСПЕРИРАЩ МАЙ ...
17.11.2010 23:51
ТО В ТАЯ ОБЩИНА НАЙ-ПРОСПЕРИРАЩ МАЙ ЩЕ Е БИЗНЕСА НА ОРХАН ЮМЕРОВ И НА ГОШО ДОМАТА,НО ТО И ОБЩИНАТА ПЕНКОВ ,КАКТО Е ПОЧНАЛ ЩЕ ПОГРЕБЕ,ЗАТОВА ....НАРОДЕ БЯГАЙ ,СПАСЯВАЙТЕ СЕ ХОРА ,ЧЕ ДА НЕ ПЛАЩАТЕ ДОЛГОВЕТЕ НА ГОЦО СЕЛСКИЯ И ХОРАТА МУ.
цитирай
114. анонимен - Ми да, хората се грижат за бизнеса. . ...
17.11.2010 23:52
Ми да ,хората се грижат за бизнеса....
цитирай
115. анонимен - към 112
17.11.2010 23:53
четете новия постинг на петранов
цитирай
116. анонимен - Не коментирайте здравословното ...
18.11.2010 00:14
Не коментирайте здравословното състояние на съветниците и на когото и да било.Не се знае Вашето какво е.
цитирай
117. анонимен - Хора, болница ще има. Вярно, че м...
18.11.2010 00:46
Хора,болница ще има.Вярно,че много се намъчихме.и още ще се помъчим,но се отървахме от всички изроди.
цитирай
118. анонимен - от nikolay_cska
18.11.2010 06:58
Г-н 108, отдавна подозирам, че Ми. Ми. Ба. е един от анонимните палавници в тоя форум. Този колекционер на туршии и компоти, събирани чрез изнудване от бедни селянки с гинекологични проблеми и бивш председател на комисията за борба с корупцията в тогавашния ОбС, не се посвени през 1998 да се изтъпани и да ме обвини в колаборационизъм с онова същество с белите чорапи. Да не забравим и брат му ПеМеБе-то, заради когото тичах по Враца да убеждавам депутатите какъв кадърен икономист е и в същия този ден за благодарност, той се коалира със шайката на Лилка и на Вилка. Но, съгласете се, че докато балевите се крият (евентуално) зад клавиатурите, аз нищо не мога да докажа. Факт е, че си създадох врагове през 1997-8 и няма логика някой друг извън техния порочен кръг да ме напада. Така, че МеМеБе, ако си ти, изскачай овреме от землянката, че ще ти настинат петите...
цитирай
119. анонимен - Към 118
18.11.2010 08:06
Ченгето се е събудило рано.Каква памет само.Колко години назад помни горкия и то все кофти за него неща.Ужас!
цитирай
120. анонимен - 118 - забавен си, искрено се смея с ...
18.11.2010 15:38
118 - забавен си, искрено се смея с това ,което пишеш,но май сериозно ти се е разхлопала дъската бре човек иди се лекувай...:)
цитирай
121. анонимен - от nikolay_cska
18.11.2010 16:50
120, лапай хурката, додето е блажна...
цитирай
122. анонимен - Към 121
18.11.2010 17:27
Ти къпеш ли се бе нещастник?
цитирай
123. анонимен - Сексологът е бесен, защото при в...
18.11.2010 17:38
Сексологът е бесен,защото при всяка смяна на управител на болницата все го пренебрегват.А последният път даже му бе обещано.И за капак на това му затварят и путкоремонтния цех(който и без това бе с лош имидж).
цитирай
124. анонимен - Бесен, бесен, ама много жени са м...
18.11.2010 17:42
Бесен,бесен,ама много жени са минали през ръцете му и къде ли още...
цитирай
125. анонимен - Нека да види сега този дето е гонил- ...
18.11.2010 17:44
Нека да види сега този дето е гонил- КАК САМ СЕ ИЗГОНИ.
цитирай
126. анонимен - 124
18.11.2010 17:45
Циганки да бъдем по-точни.......
цитирай
127. анонимен - към 123
18.11.2010 17:49
И кой му беше обещал?Кочев.
цитирай
128. анонимен - 126
18.11.2010 17:52
Циганките също са жени.Стига расизъм.
цитирай
129. анонимен - към 128
18.11.2010 20:56
Който за каквато се прецени!
цитирай
130. анонимен - от nikolay_cska
18.11.2010 22:10
уважаема госпожо 122, еби си путката майчина. Банята на апартамента ми струва повече от стойността на всичките имоти, които вие и циганския си род, някога сте имали. Духай го, педал влашки!
цитирай
131. анонимен - Към 130
18.11.2010 22:13
О, лудия се пробуди!
цитирай
132. анонимен - от nikolay_cska
18.11.2010 22:21
Към 131, кога успя да го изкараш от устата си, кога успя да го напишеш. Айде, майната ти, педал цигански!
цитирай
133. анонимен - Да го духаш бате циганския, като ...
18.11.2010 22:44
Да го духаш бате циганския, като толкова ни обичаш.
цитирай
134. анонимен - Кой е този николай-цска, така и не ...
18.11.2010 23:35
Кой е този николай-цска,така и не разбрах!
цитирай
135. анонимен - Един мухлъо.
19.11.2010 06:29
Един мухлъо.
цитирай
136. анонимен - от nikolay_cska
19.11.2010 09:22
135, мангал смотан, поне да те бяха научили, че в българската азбука има буква ер малък, когато се самоопределяш в епистоларна форма.
цитирай
137. анонимен - Чингето изпълзе.
19.11.2010 09:33
Чингето изпълзе.
цитирай
138. анонимен - Към 83
19.11.2010 17:14
Най-после една реална оценка на положението в общината ни.Към това искам да добавя още един факт. Настоящите общински съветници, ако си спомняте преди година и половина с лека ръка решиха проблемите в образованието. Сега ще решат проблемите в здравеопазването .... Жалкото е,че хората поели инициативите не знаят каква голяма вреда нанасят на обикновените гражданите и все още намиращите се млади хора.След като постигнат целите си се отдават на вегетация. Прав сте, че сме некомпетентни, некадърни, жалки и какво ли още не.
Петранов, какво ще кажете за образованието и моля Ви като решите проблемите на болницата се поинтересувайте какви са положителните промени в все още съществуващото средно учебно заведение.
цитирай
139. petranov - В образованието проблемите също са ...
19.11.2010 18:44
В образованието проблемите също са много. Аз все още съм на мнение, че направихме грешка като закрихме Професионалната гимназия. Лошото е, че в СОУ "Христо Ботев" положението като че ли не се е подобрило. Такова е субективното ми мнение. Вярно е също, че проблемите в общината ги решаваме "на парче". А трябва да има цялостна визия и програма за развитието на общината. Виждате, че в града и общината ни нищо не се случва - за това разбира се голяма вина има Общинския съвет, но също така и кмета и общинската администрация. Няма качествени проекти - за това и парите от ЕС никакви ги няма. Изобщо въпросът, който повдигате се нуждае от многостранен и задълбочен анализ.
цитирай
140. анонимен - И така -кой е този николай цска, май ...
20.11.2010 01:01
И така -кой е този николай цска,май само аз пак не съм разбрала.Да не е на Мариела от Детско брат й?
цитирай
141. анонимен - Един мухльо.
20.11.2010 08:25
Един мухльо.
цитирай
142. анонимен - Мууульо с голема баня...
20.11.2010 09:16
Мууульо с голема баня...
цитирай
143. анонимен - до Петранов
20.11.2010 10:53
Петранов, благодаря за навременния отговор. Радвам се за разбирането и наполовина точното според мен мнение, но за закриването на Професионалната гимназия Пенков няма абсолютно никаква вина . Вие много добре знаете как стана всичко. Тази година от ръководството на СОУ никой не се сети да отбележи факта, че в Оряхово 45 години има професионално образование. А качествените проекти нали разбирате,че трябва да се изработят от качествени хора, които преди това трябва да пожелаят и съответно поработят в тази насока За съжаление на 100- годишния си юбилей едвали ще могат да се похвалят със значително развитие.
цитирай
144. анонимен - до 143
21.11.2010 08:09
Приятел,нали разбра,че на Петранов все някой друг му е виновен! А той горкия все последен научавал за провлемите и започва да "спасява"!
цитирай
145. анонимен - Петранов, по принцип те подкрепям в ...
22.11.2010 22:27
Петранов,по принцип те подкрепям в позицията ти за болницата,но не съм съгласна с мнението ти за Професионалната гимназия.Слава Богу,че закриха това"учебно"заведение,което осакатяваше децата ни.Пример-паралелката от 12клас,която е останка от ПГ.В нея учениците са абсолютно неграмотни и проблема не е в тях,а в тези,които са ги обучавали през миналите години.Всички знаехме,кои бяха учителите им и как се провеждаха часовете без ученици.Всички знаеха и как се вземат матури при условие,че не можеш правилно името да си напишешТам беше пълна анархия и ако има все пак приети студенти -бивши възпитаници на ПГ,то е благодарение на частните уроци ,заплащани от родителите им и това,че във ВУЗ-те в момента приемат куцо,кьораво и сакато.Трябва да видите молба попълнена от питомец на техникума ,за да ви стане ясно за какво говоря!
цитирай
146. анонимен - Ama te sa dva klasa 12, samo 4e edinia ...
22.11.2010 22:35
Ama te sa dva klasa 12,samo 4e edinia e na gimnaziata i tam sa samo otli4nici,a drugia na biv6ia tehnikum i sa mnogo ama mnogo zle i sa negramotni
цитирай
147. petranov - Знаете ли. . . една дискусия за ка...
22.11.2010 23:06
Знаете ли...една дискусия за качеството на образованието наистина ще се проточи страшно дълго. Ако наистина е имало такива компромиси в обучението според мен това е непростимо. Преди години техникумът ни се славеше като едно добро място за професионално образование. Аз лично нямам впечатления от професионалната гимназия, но си мисля, че все пак хората се стараеха да дадат едно добро професионално образование. Лошото е, че някак си учителите загубиха своя авторитет и вината не е само тяхна. Цялото ни общество е виновно за това. Така или иначе професионалната гимназия вече е история. Лошото е, че и в гимназията (имам предвид СОУ "Христо Ботев") като че ли не всичко е наред. При желание ще отворя отделна тема за да направим една дискусия по проблемите на образованието. Тревожно е, че децата в общината ни намаляват и може би в близките няколко години на дневен ред ще бъде закриване на още училища. Неграмотността е често срещано явление в последните години и за това има много причини. Примерите, които виждат децата ни с нищо не ги мотивират да се образоват. Наистина ми е трудно да пиша за СОУ "Христо Ботев", защото това е моето училище и съм пристрастен. Мисля обаче, че в голяма степен обучението е задължение не само на учителите, но и на самите ученици, както и на семействата им. Говоря като родител, който вече е минал по пътя до 7-ми клас и миниматурите. Моята дъщеря обаче не избра да остане в Оряхово. Държа да отбележа обаче, че изкара най-високите оценки на миниматурите по БЕЛ и математика в СОУ "Христо Ботев" и беше приета навсякъде, където кандидатства. В момента се справя също толкова добре и в Ловешката езикова гимназия и това се дължи от една страна на прекрасните учители, които има в Оряхово (една част от тях са били и мои учители) и от друга на това, че в семейството ни успяхме да я накараме да прави едно много простичко нещо - да чете книги. Колкото до висшето образование-темата е не по-малко обширна. Аз съм на мнение, че все пак не може всяко градче да има ВУЗ и оттам идват основните проблеми.
цитирай
148. анонимен - Към 145
23.11.2010 08:14
Уважаема госпожо,употребявате израза "куцо,кьораво и сакато".Това не Ви ли звучи като обида към хората с увреждания?
цитирай
149. анонимен - Да, звучи грозно, съжалявам за к...
23.11.2010 12:21
Да,звучи грозно ,съжалявам за което,но нямах това впредвид!По-скоро трябваше да напиша тъп,по-тъп,най-тъп!
цитирай
150. анонимен - Към 146
24.11.2010 12:56
Ама 146, Вие сте от отличниците на 12 клас от гимназията предполагам. Случайно да се сещате тези неграмотните възпитаници на бившия техникум къде по-точно са получили свидетелство за завършено основно образование? Струва ми се,че повечето от тях са завършили същото СОУ, с което толкова много се гордеете.
цитирай
151. анонимен - до Петранов
24.11.2010 13:04
Подкрепям Ви за отварянето на темата за образованието. Ще има интересни мнения на компетентни и не чак толкова компетентни лица, какъвто смятам че е 145.
цитирай
152. анонимен - към 150
24.11.2010 21:29
90%от учащите се в ПГ бяха двойкаджии от гимназията,които там ставаха отличници
цитирай
153. анонимен - до 152
25.11.2010 08:34
Нямате право да обиждате голяма част от завършилите в ПГ.Въобще сте далеч от истината. Когато даден ученик прояви интерес към определена професия и има условия да я придобие би могъл да промени успежа си. Ло-голям процент от настоящите отличници притежават знания равняващи се на добро ниво и ако случайно сте се поинтересували такова е състоянието в образователната система и както 149 твърди за студентите нали разбирате, че те не са възпитаници само на ПГ. Не е лошо, когато не сте подготвени да не изявявате желание да ви изпитват, защото ще имате и Вие двойка.
цитирай
154. анонимен - update flash player 10
17.02.2012 17:30
pdf viewer android flash player 10 updates http://etbyppp.hostingsociety.com/acrobat-8-pro.html acrobat 8 pro
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5813547
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930