Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2010 23:09 - Болницата в Оряхово - борбата продължава!
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 24140 Коментари: 99 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Преди няколко часа завърши заседанието на Общинския съвет в гр.Оряхово. Беше обсъден докладът за тежкото финансово положение на "МБАЛ-Оряхово" ЕООД. Временния Управител на здравното заведение се беше постарал да направи сравнително подробен отчет за състоянието на болницата. Нещо, което аз и още някои колеги искахме безуспешно от г-н Янко Кочев в продължение на две години и така и не го получихме. Данните в този отчет се оказаха отчайващи. Оказа се, че болницата спешно дължи и то с влезли в сила съдебни решения над 600 000,00 лева! Ако поне част от тези пари не се осигурят до дни, то във всеки един момент 130 годишното здравно заведение може да се окаже запечатано и активите му обявени за продан. Поради тази причина аз и още някои колеги решихме да предложим овърдрафта, за който общината кандидатства и получи вместо за проекти от рода на "Чантичките", "Зубия" и други подобни от които жителите на Община Оряхово НЯМАТ НИКАКВА ПРАКТИЧЕСКА ПОЛЗА да бъдат предоставени на болницата. Не успяхме...бяхме предадени от хора, чиито живот е БИЛ СПАСЯВАН ОТ ЛЕКАРИТЕ ОТ ТАКА НЕНАВИСТНАТА ИМ БОЛНИЦА!  Не била само болницата в Оряхово...имало и други цели. Да...сигурно за три години бяха асфалтирани улиците, или бяха направени качествени ремонти на детските градини, или бяха поставени качествени филтри на димящите "крематориуми", тровещи бъдещето на община Оряхово - нашите деца... Нищо подобно - парите на общината отидоха за химерни проекти като този за пречиствателна станция (кой и как ще връща 830 000,00 лева не е ясно), като проекта "Чантичките" - над 500 000,00 лева, проекта "МИГ-Оряхово" (още стоят закупените климатици и техника в художествената галерия "Марин Върбанов") и там 130 000,00 лева, проекта "Зубия" - нали трябва някои хора да си направят някоя и друга екскурзийка до Испания. Проекта за ранно предупреждение - над 700 000,00 лева - да болница може и да нямаме, но ще бъдем навреме предупредени, ако градът ни потъне в Дунава. Дали тези пари ще ни бъдат възстановени от ЕС? Не се знае - знае се, че част от тези средства вече трябва да връщаме. И няма да ги връща кмета, а ще ги връщаме всички ние - жителите на община Оряхово! 
  Все пак има светлина макар и мъничка в тунела - беше взето решение да се извърши пълна финансова ревизия на болницата и да се направи инвентаризация. След многочасовите дебати в крайна сметка беше гласувано решение свободните средства по овърдрафта на общината да се предоставят за подпомагане на болницата.  Беше декларирано желание от Общинския съвет, община Оряхово да изтегли кредит, с който да подпомогне болницата си. Остава кметът да изпълни взетите решения...


Тагове:   Оряхово,


Гласувай:
0



1. анонимен - Политическите врътки до това во...
17.11.2010 23:42
Политическите врътки до това водят.Винаги могат да те продадат за нещо друго.Сменихте Калиничов с Кънев и отново НИЩО.Пускайте кепенците.
цитирай
2. анонимен - АКО СЕ ДОКАЖЕ ВИНАТА НА КОЧЕВ ИМА ЛИ ...
18.11.2010 00:02
АКО СЕ ДОКАЖЕ ВИНАТА НА КОЧЕВ ИМА ЛИ НЯКАКЪВ ЮРИДИЧЕСКИ ШАНС ТОЙ ДА ВЪЗСТАНОВИ ОТКРАДНАТИТЕ ,ПАРДОН-ОТКЛОНЕНИТЕ СРЕДСТВА,Г-Н ПЕТРАНОВ?ЯВНО ИМА ЗЛОУПОТРЕБИ,НО КОГА И ОТ КОГО ДА ОЧАКВАМЕ РЕШЕНИЕТО,ПРАВЯТ ЛИ СЕ НЯКАКВИ РАЗСЛЕДВАНИЯ ПО СЛУЧАЯ?МИНИСТЕРСТВАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ИЛИ ПРОКУРАТУРАТА НЕ СЕ ЛИ САМОСЕЗИРАХА СЛЕД НЯКОЛКОТО РЕПОРТАЖА ПО БТВ?ИЗЛИЗА,ЧЕ КОЧЕВ ЩЕ СЕ ИЗМЪКНЕ,А ДЪЛГОВЕТЕ ЩЕ МУ ПЛАТЯТ ОБЩИНАТА И ПЕРСОНАЛА,КОЙТО ЕВЕНТУАЛНО ЩЕ ПОЛУЧИ ЗАПЛАТА ЗА КОЛЕДА-50% ОТ ЮНСКАТА!КАК МОЖЕ ТАКОВА НЕЩО,КЪДЕ ЖИВЕЕМ,ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА!
цитирай
3. анонимен - Да, за пореден път общинските съ...
18.11.2010 00:03
Да, за пореден път общинските съветници доказаха ,че са продажници и интересчи.
цитирай
4. анонимен - Iредствата не са отклонени, те са ...
18.11.2010 00:07
Iредствата не са отклонени ,те са присвоени,а що се отнадя да държавата ....та нима това е държава.. :(
цитирай
5. анонимен - Към 3-ти
18.11.2010 00:12
анонимен написа:
Да, за пореден път общинските съветници доказаха ,че са продажници и интересчи.

Това чак сега ли го разбрахте.
цитирай
6. анонимен - Кой отключи склада ...
18.11.2010 00:13
Кой отключи склада ...
цитирай
7. анонимен - Към 6
18.11.2010 00:16
Човека с ключа...
цитирай
8. анонимен - към 5
18.11.2010 00:18
Не 5, това всички го знаем, затова съм написал: "за пореден път"...
цитирай
9. анонимен - Хахахаха кой е тоя човек да обере ...
18.11.2010 00:22
Хахахаха кой е тоя човек да обере банка ,че трябват парички и на общината и на болницата и на Пенков ,че нещо и той като кочев е спрял да плаща заплати на работниците във частната си фирма,а нали се сещате до какво води това...
цитирай
10. анонимен - Към 2
18.11.2010 00:29
По казуса трябва да се произнесе ГОООЛЕМИЯ юрист Сапунов.
цитирай
11. анонимен - към 9
18.11.2010 00:49
Уволнение.
цитирай
12. анонимен - към 7
18.11.2010 00:51
Е,кой е тоя човек с ключа?Да се уволни охраната щом,,нищо не са забелязали,,За какво им се плаща?
цитирай
13. анонимен - Кольо, за сетен път се убеждавам - не ...
18.11.2010 01:58
Кольо, за сетен път се убеждавам - не си ни нужен!
цитирай
14. анонимен - това ще и нашя кмет
18.11.2010 06:10
Секретаря и кмета на едно село се разхождали вечерта в гората но изведнъж притъмняло и паднал дъжд. Най - близо била къщата на бай Иван. Влезли при него и седнали гладни:
- Бай Иване, да имаш нещо така пържолки да сложиш?
- Нямам кмете, сиромах човек съм аз.
- Секретар, пиши едно прасе на бай Иван от общината. А нещо сиренце, млекце да имаш?
- Нямам, много съм беден.
- Секретар, пиши една крава на Бай Иван от общината!
Легнали и заспали гладни. На сутринта станали те и кмета рекъл:
- Бай Иване абе ти оправяш ли я твойта баба?
- Кур нема, кмете. Кур нема.
- Секретар! Задраскай прасето и кравата и пиши - кур за бай Иван
цитирай
15. анонимен - Към 14
18.11.2010 08:03
Като чета това което си написал в ранни зори явно имаш проблеми със съня.Прегледай се,Антимова все още работи.
цитирай
16. анонимен - От БФБ/Българска федерация по б...
18.11.2010 08:15
От БФБ/Българска федерация по борба/ като прочели постинга на Петранов,че борбата продължава , са взели решение да помогнат с двама борци.Изпращат Николай Гергов и Венелин Венков,нали все пак са местни момчета.
цитирай
17. petranov - Колкото и да са подигравателни н...
18.11.2010 09:40
Колкото и да са подигравателни някои от постингите - да, борбата продължава! Защото това е наистина борба - мисля, че когато става въпрос за спасяването на болницата ни тази ирония и присмех са неуместни. Съдбата на болницата беше предрешена още преди повече от две години, но се радвам, че мрачния сценарий не можа да се осъществи така както беше замислен. За това е голямото реване и вчера част от персонала на болницата го каза! Просто тези, които вземаха огромните заплати избягаха, защото нямаше да може вече да ги вземат! Тук останаха действително достойните хора! Тези хора уважаеми присмехулковци не са вземали заплата вече 5 месеца! Но продължават да работят! Те заслужават да им целуваме ръцете за това! Защото ежедневно спасяват живот...защото и на вас уважаеми присмехулници утре може да се наложи същите тези хора да помагат...
цитирай
18. анонимен - Подигравките и понякога откров...
18.11.2010 10:27
Подигравките и понякога откровения цинизъм в постингите са въпрос на възпитание,а може би и на големият гняв събран у хората.ИСТИНАТА е,че ако Петранов не беше започнал да рови и сигнализира и най-вече не се предаде пред разни нападки ,болницата ни просто щеше вече да бъде останала назад в историята на града,семействата на работещите в нея щяха да напуснат Оряхово поради липса на работа,а възрастните и немощни хора щяха да мрат по домовете си поради невъзможност да пътуват по ясни причини.Може да се добавят още черни краски към тази тягостна картина.Нито познавам Петранов,нито познавам семейството му,нито знам от коя партия е,а и не ме интересува.Знам само,че на това момче трябва да бъдем всички ние БЕЗКРАЙНО БЛАГОДАРНИ и да се молим нещата да бъдат сведени до един хепи енд.Аз лично и семейството ми му благодарим!Трябва да се благодарим и на Г-н Луканов,който се е нагърбил с безумната за някои кауза да спасява загинала болница!Не на последно,а може би на първо място трябва да благодарим и на стоицизма на работещите в болницата,които не я зарязаха,макар и без заплати и ежедневно спасяват живота на хората!Те са истинските,фалшивите я напуснаха и Слава Богу!Нека се стараем да бъдем по-позитивни и да признаваме труда и успехите на съгражданите си.Защо задължително трябва да се причисляваме към общото мнение за северняци-лоши и завистливи хора?
цитирай
19. анонимен - Към 17 и18
18.11.2010 11:08
Много еднакво ми звучиш.Колкото до стоицизма на лекарите - не са напуснали,защото няма къде да отидат.Заплати може и да не са взимали, но от часпрома се докарват добри пари без данъци.Ето Белоградчишката болница затвори поради липса на пари.По-добре, господа съветници,помислете за конкурс за автобусна линия до Кнежа,където жителите на общината ни ще се лекуват.Тя песента на нашата болница е изпята.Само чудо може да я спаси,а защо не я продадете?
цитирай
20. анонимен - Няма как да звуча еднакво, защото не ...
18.11.2010 11:20
Няма как да звуча еднакво,защото не съм писала друг път в този блог,а и не знаех за съществуването му.Това първо.Второ -именно за такива като теб говоря по-горе,които гледат в паничката на другите и все са недоволни,но явно ти не си оттук и не се интересуваш от този град.Видно е от желанието ти за автобус до Кнежа.Ако ти или твой близък "приритат"няма да чакаш автобуса до Кнежа,а ще те спасяват пак онези,които плюеш.Вярвай ми тогава няма да те интересува кой какъв часпром върти.Но истината е,че такива като теб много бързо забравят!Съжалявам,че съм рязка!
цитирай
21. анонимен - Към19
18.11.2010 11:31
Боклук!Заминавай си насело такива като тебе расипаха Оряхово!
цитирай
22. анонимен - Хей хора, днес е големия ден - съб...
18.11.2010 11:32
Хей хора, днес е големия ден - събеседване с кандидатите,пардон,с кандидата за управител на болницата.Леле колко желаещи и можещи имаше,а то бил само Луканов.Голяма масовост.
цитирай
23. анонимен - А на18 браво. Напиши си кой си да ти ...
18.11.2010 11:34
А на18 браво.Напиши си кой си да ти стисна раката!
цитирай
24. анонимен - Към 21
18.11.2010 11:34
Боклук, много правописни грешки само в едно изречение.
цитирай
25. анонимен - Към 23
18.11.2010 11:35
Оправи си правописа бе боклук!
цитирай
26. анонимен - анон.
18.11.2010 11:58
Как само един кандидат за управител?
Всезнаещия и имащ "виждания" по всичко Гуленов не е ли кандидат за управител?
Вероятно след конкурса ще има специално изявление?
Важно е да върви часпрома в болничния кабинет и общинската заплата!
цитирай
27. анонимен - Един свестен лекар остана в тая б...
18.11.2010 12:25
Един свестен лекар остана в тая болница и вие неспирате да го плюете.При тия 2,5млн.задължения да не е луд да се хване на въдицата.
цитирай
28. анонимен - Добре, че се махна оня великия ре...
18.11.2010 12:29
Добре,че се махна оня великия реаниматор-философа,че колко кадърни лекари напуснаха заради него.Ами бил откраднал от отделението някакъв телевизор-дарение.Ха-ха,ми той е беден..
цитирай
29. анонимен - Не се радвайте, ще се върне!Никъде ...
18.11.2010 12:34
Не се радвайте,ще се върне!Никъде няма да го търпят,той е с психични отклонения и всички го знаят!
цитирай
30. анонимен - Към 26
18.11.2010 12:48
Толкова.Като няма - няма.А гуленов и останалите "специалисти" само на маса знаят нещата.
цитирай
31. анонимен - 22
18.11.2010 15:17
И на конкурса на Кчев нямаше други кандидати и какво от това.Важно е този, който е на поста да е съвестен и да не краде като Кочев .Чест му прави на Г-н Луканов ,че се нагърби с тая не лека задача да оправя батака на ореховските ...........
/кой какъвто епитет иска такъв да слажи/ бощински съветници,който допускат Оряхово да затъва от ден на ден все повече .Незнам кога ще му стане ясно на Светльо Трохата,че като закрият болницата ще посегнат и на училищата и няма да има кой да му взима миризливите баници.
цитирай
32. анонимен - Вачев сигурно се махна, защото не ...
18.11.2010 15:28
Вачев сигурно се махна ,защото не можа да договори по-голяма заплата с кочев,а той е свикнал да взима най-големите пари в болницата и все се оплаква ,че не му стигат. А телевизора ,който е взел тръгвайки си е бил подарен на персонала на реанимация от благодарен пациент ....
цитирай
33. анонимен - ама не е било само телевизор, а и ел. ...
18.11.2010 15:32
ама не е било само телевизор,а и ел.печка....Да съберем пари и да му ги дадем да си вземе нови,а тези да си ги върне,че и без това са стари....
цитирай
34. анонимен - Стари, стари, ама при инвентари...
18.11.2010 15:36
Стари,стари,ама при инвентаризацията старшата плаща липсите от отделението.Те не стига,че заплати не взимат,ами трябва и пари от джоба си да дават заради такива безобразници!Не го е срам-кокошкар!
цитирай
35. анонимен - Дреме му на вачев, че някаква там ...
18.11.2010 15:42
Дреме му на вачев ,че някаква там сестра ще плаща той винаги е бил мизерник ....изобщо не се очудвам,че го е направил -ма що не взе от ФСМП /бърза помощ /,е как нали там МОЛ е "хубавата "му женичка...
Безсрамник
цитирай
36. анонимен - На Луканов трябва да ме се каже, че ...
18.11.2010 15:46
На Луканов трябва да ме се каже,че сега болницата се е изчистила от плевели/само на Б.Б.трябва да му се надене осмирителна риза/.Оттук нататък трябва да назначава на работа лекари,които не само са кадърни, но и да са нормални хора,защото пациента се нуждае и от добра дума,а не само да бъде хокан и унижаван.Така е в белия свят.
цитирай
37. анонимен - Вече имате нов управител сега се ...
18.11.2010 15:49
Вече имате нов управител сега се стегнете и работете здраво...Човека ви е като дар от Господ - Манна небесна
цитирай
38. анонимен - Като затвориха АГО и инфекциозн...
18.11.2010 15:50
Като затвориха АГО и инфекциозното,на практика остават 3 отделения.Да прехвърпят неврологично на мястото на АГО и другия корпус да бъде ипотекиран или продаден.За какво да се руши.Без това "геройте" от общински съвет закриха на практика болницата.
цитирай
39. анонимен - На Б. Б. жена му да му дава успокои...
18.11.2010 15:53
На Б.Б. жена му да му дава успокоителни.Наистина не е добре този човек.
цитирай
40. анонимен - Болницата все още няма управител, ...
18.11.2010 15:55
Болницата все още няма управител,нали трябва да бъде гласувано назначаването му и от общ.съвет.
цитирай
41. анонимен - Вачев не е лош човек, той е искал да ...
18.11.2010 15:56
Вачев не е лош човек,той е искал да покаже нещо с тази си постъпка.
цитирай
42. анонимен - Радвате се че са закрили АГО. Защ...
18.11.2010 16:01
Радвате се че са закрили АГО.Защо?Балев е надничал в интимните части на вашите жени,а вие не можете да му го върнете.Смешници.
цитирай
43. анонимен - това е само твое мнение 41
18.11.2010 16:03
това е само твое мнение 41
цитирай
44. анонимен - хахахаха -да, точно така надничал ...
18.11.2010 16:05
хахахаха -да ,точно така надничал е,защото за друго не го бива....
цитирай
45. анонимен - Към 44
18.11.2010 16:13
Сигурен ли си? Може и друго да е правил.
цитирай
46. анонимен - 44, само с надникването пак е пос...
18.11.2010 17:24
44, само с надникването пак е постигнал нещо. На теб жана ти едва ли ти е дала да зърнеш какво и става между краката. Може да има пишка и да незнаеш. Тогава гаранция е нямало какво да право при Балев. Само ебачи и разбирачи тук. Аман
цитирай
47. анонимен - 44, много пресилен смях, явно жена ...
18.11.2010 17:54
44, много пресилен смях, явно жена ти е била честа пациентка на Балев.
цитирай
48. анонимен - Хайде стига с тоя Балев. Той не е за ...
18.11.2010 18:32
Хайде стига с тоя Балев.Той не е за съжаление отдавна работи само за талони и пари а всъщност нищо незнае и неможе.Той отдавна съсипа АГО защото за нищо не става .Защо докато беше д-р Димитров завеждащ в отделението имаше ред.Знаете ли в АГО откога не се е минавано на визитация ако все пак има болни и защо нормалните жени не посещават АГО - Оряхово ами заради Балев.Съжалявам само за горките акушерки който ще останат без работа а досега му изкарваха парите.ТЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ТОВА- е поне някой от тях !
цитирай
49. анонимен - Има ли някой да работи за мерси?
18.11.2010 20:35
Има ли някой да работи за мерси?
цитирай
50. анонимен - Да!Сестрите и санитарките, които ...
18.11.2010 20:45
Да!Сестрите и санитарките,които от няколко месеца не са получавали заплати!
цитирай
51. анонимен - към 45,46,47
19.11.2010 00:45
Не съм била пациентка на Балев,но познавам добре "работата "му,този човек съсипа АГО. Кочев му запушваше устата с парички от ДМС /допълнително материално стимулиране /
цитирай
52. анонимен - Големи наивници сте, ако все още ...
20.11.2010 14:37
Големи наивници сте,ако все още вярвате че Луканов е дошъл да спаси Болницата! Помислете малко и ще Ви светне! А що се отнася до дипломата по Здравнен мениджмънт- много набързо му дадоха да си вземе оставащите изпити ,и то веднага след като го назначиха в Оряхово / кога ли се е готвил за изпити,кога е ходил на работа...кога се готви за конкурса/ Много кадърно момче ще да е - само като се сетя как го изритаха от Болницата Враца... Но политическата поръчка на комунистите трябва да се изпълни! Защо сега ще дават пари за Болницата- да бяхте сторили това преди няколко месеца , а не да се извиват ръцете на лекарите и да ги настройвате за "стачки".Повечето от тях съжаляват вече за това!
цитирай
53. анонимен - съсед на пивницата
20.11.2010 19:49
Към 52. По въпроса се допитайте до димитър гъндев,д-р ставрева от РЦЗ,зам. кмета парашутиста шарков,попитайте Партията на кого е обещана Болницата ни и техните местни лакей!
Същите продадоха и земя от болницата ни на шаркови,за да забогатяват за наша сметка.
Защо не се запитаме, защо същите се спотайват и кроят пъклените се планове?
цитирай
54. анонимен - Към 53
20.11.2010 21:09
Като те е страх да не го купи некой извън Орехово,купи си и ти земя.
цитирай
55. анонимен - съсед на пивницата
20.11.2010 21:12
Тя,земята не се дарява на всеки.
Трябва да си заслужил.
цитирай
56. анонимен - Не си намерил точния човек.
20.11.2010 21:14
Не си намерил точния човек.
цитирай
57. анонимен - съсед на пивницата
20.11.2010 21:21
Няма да е далече и Той ще се появи!
Да му мислим робите!
цитирай
58. анонимен - Пискахте срещу Кочев, сега новия ...
20.11.2010 21:24
Пискахте срещу Кочев,сега новия още не е одобрен и вие скачате срещу него.Ба си хората какво искате?Идете в общината и кажете че не искате Луканов понеже бил човек на Шаркови.
цитирай
59. анонимен - съсед на пивницата
20.11.2010 21:38
Някой да е написал нещо против Луканов?
Той трябва да знае с какви си има работа,щях да напиша "хора"но не трябва.
цитирай
60. анонимен - Основния постинг е "Борбата ...
20.11.2010 21:45
Основния постинг е "Борбата продължава",ама вече забравихме за кво да се борим.
цитирай
61. анонимен - 36- this shirt is for you ...
21.11.2010 00:43
36-

this shirt is for you

fuck you
цитирай
62. анонимен - Към 61
21.11.2010 09:14
браво бетов знаеш и английски
цитирай
63. анонимен - към 52
21.11.2010 16:49
На кой да се бяха дали пари преди няколко месеца?На Кочев ли?Че малко ли пари му изкарвахме?По 200 хил. на месец.И какво правеше той с тях-и заплати не ни даваше.
цитирай
64. анонимен - към 52
21.11.2010 16:54
А за какво е дошъл Луканов?Ще видим!То ще си покаже.НИЕ ЩЕ МУ ПОДАДЕМ РЪКА-КАКТО ПОДКРЕПИХМЕ КОЧЕВ В НАЧАЛОТО!ВРЕМЕТО ЩЕ ПОКАЖЕ-АКО ОБАЧЕ ВРЕМЕТО Е С НАС.
цитирай
65. анонимен - Към 63
22.11.2010 06:58
Сега ли доби кураж да се жалваш?Защо не пищяхте когато беше Кочев?Това,че е ходил с газов пистолет на кръста не ви оневинява.Има полиция,да сте подали жалба.
цитирай
66. анонимен - Към 63
27.11.2010 20:14
На теб като ти опрат пистолета го главата какво би направил? Персонала на болницата ходи със страх на работа, защото господин Кочев не веднъж е посягал на хора от персонала и освен е послягал и жестоко е бил......
цитирай
67. анонимен - Щом ви е послягал, както се израз...
02.12.2010 00:53
Щом ви е послягал,както се изразявате,има полиция,да сте подали жалби.Все пак сте зрели хора ,не сте от детската градина.
цитирай
68. анонимен - Къв Господин бе, това беше дяволско ...
04.12.2010 21:47
Къв Господин бе,това беше дяволско изчадие.
цитирай
69. анонимен - Кво тежко състояние, бе дрога?С...
07.12.2010 00:29
Кво тежко състояние,бе дрога?Стига с тая болница.Вунка вие вук-що ще праим като ни затрупа?
цитирай
70. анонимен - ScWZAAnqNLXvjEfxck
24.05.2011 21:57
Thanks for the insight. It birngs light into the dark!
цитирай
71. анонимен - oCpQGTcczaCbwkXMtSI
24.05.2011 22:26
YouВ’re on top of the game. Thanks for shranig.
цитирай
72. анонимен - jQezuKUM
25.05.2011 00:17
Kudos to you! I hadn't tohught of that!
цитирай
73. анонимен - IVpixlsGQ
25.05.2011 04:24
HHIS I should have tuhgoht of that!
цитирай
74. анонимен - MafeaIWzo
25.05.2011 10:30
What a joy to find someone else who tihkns this way.
цитирай
75. анонимен - sgRDvdkFCJkCk
25.05.2011 13:11
ZhDUHN <a href="http://eeriuyvsbsqf.com/">eeriuyvsbsqf</a>
цитирай
76. анонимен - OHhrMdjCkiyBiZ
25.05.2011 13:43
TlsoSl <a href="http://lxaqyyknrzky.com/">lxaqyyknrzky</a>
цитирай
77. анонимен - VzwTTLvVEemNFPlyI
25.05.2011 14:47
icthl3 <a href="http://ysbdklikcxoa.com/">ysbdklikcxoa</a>
цитирай
78. анонимен - hEqRtLChGtLhDw
25.05.2011 15:33
6E5teC <a href="http://qhuzjcwggtik.com/">qhuzjcwggtik</a>
цитирай
79. анонимен - SeNEQgyvWXr
25.05.2011 17:04
YMMD with that aswner! TX
цитирай
80. анонимен - rXrfxkIaFXvaYFT
25.05.2011 19:04
Ppl like you get all the brains. I just get to say thanks for he awnser.
цитирай
81. анонимен - WxrEKAweurdnC
25.05.2011 19:08
i9defG , [url=http://bnsaiqbnerua.com/]bnsaiqbnerua[/url], [link=http://gdqyxfjihmlx.com/]gdqyxfjihmlx[/link], http://hqkwbseuwbnn.com/
цитирай
82. анонимен - BPUSbDECBKAkv
25.05.2011 20:07
thMJpl , [url=http://pnhnhotbakdz.com/]pnhnhotbakdz[/url], [link=http://jmppoczxovbs.com/]jmppoczxovbs[/link], http://mqocgfrawqnt.com/
цитирай
83. анонимен - TKaRTeuKlfcaI
25.05.2011 20:40
That's 2 clever by half and 2x2 clever 4 me. Tahkns!
цитирай
84. анонимен - qgfblnIIvWjoEDjXiDi
26.05.2011 13:13
jFJeak <a href="http://oolsxoniqfcu.com/">oolsxoniqfcu</a>
цитирай
85. анонимен - UfAlepyoZS
26.05.2011 13:47
vPmlnY <a href="http://hssbsgnqkqvp.com/">hssbsgnqkqvp</a>
цитирай
86. анонимен - XmULxmYoEwygtcC
26.05.2011 18:12
oWUhZw , [url=http://okiujymzbutp.com/]okiujymzbutp[/url], [link=http://urdetrvzqvbo.com/]urdetrvzqvbo[/link], http://schnwibshoib.com/
цитирай
87. анонимен - bIkODkSMoBibxlTyIOI
26.05.2011 18:17
MEPiVa , [url=http://ottyeksxdkkk.com/]ottyeksxdkkk[/url], [link=http://sfyyzqwzujmg.com/]sfyyzqwzujmg[/link], http://rctkglpseycz.com/
цитирай
88. анонимен - unjWinyXDcwg
28.05.2011 14:10
J564IL <a href="http://uwxjjdoxckad.com/">uwxjjdoxckad</a>
цитирай
89. анонимен - xBjIjwvlbT
28.05.2011 14:14
O0b3Vj <a href="http://rtitcewesgyy.com/">rtitcewesgyy</a>
цитирай
90. анонимен - HTDjLMGB
28.05.2011 16:32
bywGm1 <a href="http://qmlxzlbbkshq.com/">qmlxzlbbkshq</a>
цитирай
91. анонимен - CiNwQmsmI
28.05.2011 18:28
8SfxKI <a href="http://rwyagthjxngs.com/">rwyagthjxngs</a>
цитирай
92. анонимен - cEedNXintFdqCg
28.05.2011 19:04
WdNUle <a href="http://oqactsiqspvo.com/">oqactsiqspvo</a>
цитирай
93. анонимен - aVNVVZOUT
31.05.2011 20:02
aOPt9C , [url=http://mhuwggjmehqp.com/]mhuwggjmehqp[/url], [link=http://bsmxzqoejnez.com/]bsmxzqoejnez[/link], http://kmwcylgmjlcs.com/
цитирай
94. анонимен - kbhpgPCZnaTYV
31.05.2011 20:02
sMACPb , [url=http://tyqcajdkllmx.com/]tyqcajdkllmx[/url], [link=http://cpcybekfmdfz.com/]cpcybekfmdfz[/link], http://robsrjtjefzt.com/
цитирай
95. анонимен - fUiEqoGQLDukwMQqcEx
31.05.2011 20:12
AIAQhh , [url=http://dbcifptiwiws.com/]dbcifptiwiws[/url], [link=http://tdbjcvntqjez.com/]tdbjcvntqjez[/link], http://ggwckzgogapl.com/
цитирай
96. анонимен - dtymDWZHusvTsk
31.05.2011 20:17
YE0CyC , [url=http://kacaengfsgby.com/]kacaengfsgby[/url], [link=http://kxhnldgfxngb.com/]kxhnldgfxngb[/link], http://uryjkueajdim.com/
цитирай
97. анонимен - NdhfLMfSNBy
01.06.2011 13:43
dlqWDx , [url=http://sxciwowxydlc.com/]sxciwowxydlc[/url], [link=http://ormhkeeruyoh.com/]ormhkeeruyoh[/link], http://jcihbgfvcaka.com/
цитирай
98. анонимен - rcNFqoTOItgdfwxkt
01.06.2011 13:55
7cMFDQ , [url=http://xuaufbbnxtsq.com/]xuaufbbnxtsq[/url], [link=http://yrwwpbpbbsdp.com/]yrwwpbpbbsdp[/link], http://tlwkmoallchb.com/
цитирай
99. анонимен - order kamagra online
17.01.2012 21:36
Your post has information that i haven't heard before. I am really glad that your blog brings new and useful information. kamagra quick <a href=http://medsildenafil.com/>erectile disorder</a> cheap kamagra
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5804905
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930