Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2010 10:32 - Кмета Пенков и злободневните проблеми на Оряхово.
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 25533 Коментари: 105 Гласове:
1

Последна промяна: 24.11.2010 10:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Уважаеми съграждани,
Преди малко попаднах на статия в сайта http://news.vratza.com където кмета на града Георги Пенков споделя вижданията си по злободневни въпроси за града ни, включително и за болницата ни. Ето линк: http://news.vratza.com/?id=1890852&adate=. Оригиналната статия е във вестник Зов нюз ето линк и към нея: http://zovnews.com/bg/georgi-penkov-kmet-na-oryahovo-naskoro-podpisahme-sporazumenie-s-rumaniya-za-mosta-oryahovo-beket/ .
Болница няма да имаме ама ще ни построят мост и сигурно ще се лекуваме в Бекет, училищата и детските ни градини бълват отровен пушек, но пък е топло и излиза почти без пари. Защо ли общината не се топли също на въглища...
Аз лично съм възмутен от тази статия. Ако желаете, прочетете я внимателно и сами си отговорете на въпроса колко истина има в думите на кмета.
Публикувам я и тук: Георги Пенков, кмет на Оряхово: „ Наскоро подписахме споразумение с Румъния за моста Оряхово-Бекет” image

Георги Пенков е градоначалник на Оряхово от 2007 година. Това е първия му мандат на „горещия стол”. През тези три години той е наследил много проблеми от предишното ръководство, но побърза да сподели хубавите неща. Административната сграда на общината е съвсем нова. Завършена е през 2008 година и е строена по програма „Красива България”. Преди това кметството се е помещавало в стара сграда, намираща се на улица „Васил Левски”. Но в тази сграда отоплението е излизало твърде скъпо за „свития” бюджет на малкото градче. Равносметката е излизала от порядъка на 90 000 лева на година. Това е накарало кметът Пенков да търси по-удачен вариант. И той го е открил в новата и санирана сграда в центъра на Оряхово. До нея се намира сграда, която все още не е довършена. Била е предвидена за партиен дом. Строителството му е започнало в началото на 80-те години и сградата е била пред завършване до 2003 година. След това проектът е бил „замразен”.
Днес най-големия проблем на оряховския кмет е многопрофилната болница за активно лечение, която е нерентабилна. „Не може да функционира нормално болница в община, в която живеят не повече от 12 000 жители. Всяка болница в страната, която обслужва население под 30 000 жители работи на загуба” – заяви Георги Пенков. Според него Оряхово, като всяка една малка община, има много проблеми. Например пътната инфраструктура в района е остаряла и амортизирана, трябват спешно много средства, за да се нормализира обстановката в региона. Най-проблемните пътища са тези, които свързват Оряхово със селата Горни и Долни Вадин, Остров и с град Кнежа. Агенция републиканска пътна инфраструктура отпуска твърде малко пари за пътищата в региона. Тази година са успели да запълнят само по-големите дупки в града, а за другите не е имало средства, поради прекалено свития общински бюджет. Както за цялата страна, така и за Оряхово безработицата е съществен проблем. Нещата не са никак „розови”. Кметът е бил принуден да съкрати 16 човека от общината, пак поради недостиг на средства. Това са били специалисти и експерти, които са останали на улицата, заради „умния финансов министър”, който реши, че на общините не им трябват много пари.
Иначе Георги Пенков отбеляза и някои положителни насоки, в които се развива градът. Община Оряхово е кандидатствала по всички възможни програми в министерствата, чиито средства се отпускат от Европейския съюз. В повечето случаи неговите експерти са се справили отлично и в момента чакат субсидии по проектите: „Развитие на селските райони”, „Регионално развитие”, „Трансгранично сътрудничество” и „Интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”. Откакто е поел поста, Община Оряхово е кандидатствала за над 40 програми от Европейски съюз. Но най-важната придобивка за града е подписаното споразумение между Румъния и България за двустранно сътрудничество при изграждане на мост Оряхово – Бекет. Това е станало в началото на този месец, като лично румънският посланик Антон Пъкурецу е дошъл на официална визита в Оряхово, където са обсъдили с господин Пенков бъдещия проект.
В крайдунавския град има три училища и две детски градини, на които е направен цялостен ремонт. Санирани са сградите и са подменени отоплителните системи, които преди това са работили неефективно и нерентабилно. Така разходът за отопление е паднал над 3 три пъти. Отоплението на училищата е било с дизелово гориво, а сега, след подмяната на инсталацията се плаща не повече от 7 000 лева за дърва и въглища. Преди санирането температурата в класните стаи е достигала едва 16 градуса, а в момента е над 20.
Едно от училищата е било пред закриване, но общинските съветници са гласували да остане. Кметът не смята този акт за правилен, защото за годишната издръжка на това школо общината дава над 100 хиляди лева, а в него се обучават твърде малко учениците.
И все пак надежда за добро бъдеще на Оряхово има. В последните години е засилен интересът от страна на туристите към крайдунавския град. На пристанището акустират круизни кораби, а от там отправната точка на туристите е пътя за древната римска крепост в местността „Калето”, както и към историческия музей, който разполага с много и разнообразни находки.
 



Тагове:   Оряхово,


Гласувай:
1



1. анонимен - Човеко, какво работиш мама му ст...
24.11.2010 11:05
Човеко,какво работиш мама му стара,та имаш толкова свободно време за интернет?
цитирай
2. анонимен - Във въпроса Ви се крие и отговора!!!
24.11.2010 12:42
Във въпроса Ви се крие и отговора!!!
цитирай
3. анонимен - Няма проблем. Вече сме в евросъюза. ...
24.11.2010 12:51
Няма проблем.Вече сме в евросъюза.Ще станем общи на Бекет
цитирай
4. petranov - 1 - както сега така и на предишните си ...
24.11.2010 13:07
1 - както сега така и на предишните си работни места ВИНАГИ съм имал свободно време за интернет. Въпрос на организация и на разпределение на задачите. Във века на технологиите и интернет човек може да работи по всяко време и не е ангажиран с определено работно място. Трябва да има обаче необходимите познания и съответното образование за да може да се възползва от тези "екстри".
цитирай
5. анонимен - Явно няма шеф над тебе освен Бог. ...
24.11.2010 13:13
Явно няма шеф над тебе освен Бог.Двама сте в България:Б.Борисов и Н.Петранов.А щом си имал и други работни места,явно не си много желан кадър.
цитирай
6. petranov - 5 - много сме в България хората, к...
24.11.2010 13:24
5 - много сме в България хората, които нямаме шеф! Точно от такива като нас се страхувате Вие - защото сме независими и никой не може да диктува действията ни, защото не чакаме с паничката да ни бъде сипана поредната порция милостиня, а с това, което Бог ни е дал успяваме да се справим и без шеф над себе си.
цитирай
7. анонимен - И с жена,която те търпи.
24.11.2010 13:37
И с жена,която те търпи.
цитирай
8. анонимен - Аз не се стахувам от теб-да си знаеш, ...
24.11.2010 13:40
Аз не се стахувам от теб-да си знаеш,и да го имаш впредвид.Да има нещо невярно в това,което казва кмета?И стига с тая болница,че омръзна на всички вече.
цитирай
9. petranov - 7 - имам прекрасно семейство и може ...
24.11.2010 13:46
7 - имам прекрасно семейство и може би това Ви дразни.
8 - аз не бих желал някой да се страхува от мен. Никого до сега нито съм нагрубил, нито съм наранил в буквалния и преносния смисъл. Колкото за болницата, това е една от най-важните институции на територията на общината ни според мен и жителите на общината ни имат нужда от нея. Ако Ви е омръзнало - мисля че не Ви принуждавам по никакъв начин да четете написаното от мен.
цитирай
10. анонимен - Към 6
24.11.2010 13:47
Много сте.В това число и безработните.Разликата между тях и теб е че ти взимаш две заплати за това че си чешеш езика по форумите.
цитирай
11. анонимен - Че имаш прекрасно семейство-това ...
24.11.2010 13:53
Че имаш прекрасно семейство-това го прочетохме.Че болницата е важна-също.А напиши нещо,дето още не сме го чели.Само папагалите повтарят едно и също нещо.А храна за папагали се сее и в оряховските ниви.Ако не вярваш-питай един дългогодишен селскостопански ръководител.
цитирай
12. анонимен - Държи на нещо, което той самият не ...
24.11.2010 13:57
Държи на нещо,което той самият не ползва.Тук се крие нещо друго.
цитирай
13. анонимен - Ей, това е идея. Ето ви изход от кр...
24.11.2010 13:59
Ей,това е идея.Ето ви изход от кризата
1.Петранов става кмет.
2.С кметска заповед и решение на Общ.съвет общинската земя се засява с канабис
3.Плащат се 300 лв.подкуп на Селскостопанска академия за документ,удостоверяващ,че канабиса не е канабис,а храна за папагали.
4.Канабиса се изнася зад граница и приходите влизат в общинската хазна.
цитирай
14. анонимен - Голяма работа, като държи. Нито ...
24.11.2010 14:02
Голяма работа,като държи.Нито болницата ще оцелее,нито пък той кмет ще стане.Но нека си мечтае-мечтите са безплатни.
цитирай
15. анонимен - Ей, не подстрекавайте населението ...
24.11.2010 14:17
Ей,не подстрекавайте населението към наркомания........иначе идеята не е лоша-и най важното е печеливша.
цитирай
16. анонимен - Да, бе-що ни е да го изнасяме зад г...
24.11.2010 14:25
Да,бе-що ни е да го изнасяме зад граница-та и на митничарите подкуп да даваме.вътрешния пазар е достатъчно добре развит.
цитирай
17. анонимен - Да-Сапунов и Здравко ще продават ...
24.11.2010 14:26
Да-Сапунов и Здравко ще продават канабиса......супеееееееер
цитирай
18. анонимен - az
24.11.2010 14:51
evala momceta i momiceta...nai posle prozryahte shto za zagrijen za vsicki nas element e avtora na tozi blog....prekrasno semeystvo,gospod shtedar kam nego,bez shef.......istinsko neporocno tvorenie............ANGEL.......pazaruva ne v oruahovo,lekuva sebe si i prekrasnoto si semeystvo ne v tazi bolnica,deteto mu uci dalec ot tazi ne nivo gimnazya.....
цитирай
19. анонимен - Петранов, мъцни нещо, бе-що мъл...
24.11.2010 15:07
Петранов,мъцни нещо,бе-що мълчиш?Щото е терсене,а?Е терсене е,баце!И още по терсене ще става оттук нататък.Що пазаруваш извън Оряхово,а?
цитирай
20. анонимен - сапунов
24.11.2010 15:08
сапунов незнам какво може да продаде....но за здравко -клоуна-е повече от очевидно че става само за нивата с тикви...голям гъз-празна тиква
цитирай
21. анонимен - И що се лекуваш извън Оряхово, а?
24.11.2010 15:17
И що се лекуваш извън Оряхово,а?
цитирай
22. анонимен - ееееееееи
24.11.2010 15:18
еееееееееи 18-ти. ти си прав-не просто ангел е този Петранов,а ФЕЯТА НА ЗЪБКИТЕ....те всички феи вършат чудесиики
цитирай
23. анонимен - az
24.11.2010 16:08
neshto losho li napisah be brato,ta mluknahte kato.....
цитирай
24. анонимен - 1
24.11.2010 16:09
анонимен написа:
Ей,това е идея.Ето ви изход от кризата
1.Петранов става кмет.
2.С кметска заповед и решение на Общ.съвет общинската земя се засява с канабис
3.Плащат се 300 лв.подкуп на Селскостопанска академия за документ,удостоверяващ,че канабиса не е канабис,а храна за папагали.
4.Канабиса се изнася зад граница и приходите влизат в общинската хазна.

цитирай
25. анонимен - заяви Георги Пенков. Според него ...
24.11.2010 16:13
заяви Георги Пенков. Според него Оряхово, като всяка една малка община, има много проблеми.
Кой ли е виновен за тях?
цитирай
26. анонимен - vsicki
24.11.2010 16:16
katoceli may nie vsicki sme si vinovni
цитирай
27. анонимен - Хора не сте ли се замисляли защо г...
24.11.2010 16:34
Хора не сте ли се замисляли защо гръмнаха цял блок заради Пенков,защото някой е искал да ни спаси от пенков
цитирай
28. анонимен - Да за нас са мислили! Той си знае з...
24.11.2010 16:49
Да за нас са мислили! Той си знае защо?
цитирай
29. анонимен - към 28
24.11.2010 17:51
И от АЕЦ-а са го извели по подобаващ начин!
цитирай
30. анонимен - към 21
24.11.2010 17:55
И от какво е бил болен Петранов,че не съм разбрал?
цитирай
31. анонимен - Ние зоологическата градина на Б...
24.11.2010 17:56
Ние зоологическата градина на Бекет ли ще ставаме-чета ,че голяма атракция ще бъдем за румънците.
цитирай
32. анонимен - Най голямата полза обаче от тези 40 ...
24.11.2010 18:02
Най голямата полза обаче от тези 40 програми е прокта ,,чантичките,, и ,,екскурзията до Испания,,за няколко персони.Едно е да кандидатстваш за проек-друго е да те одобрят.Явно ношата община е одобрена само за,,чантичките,, и ,,екскурзията,,.А каква е ползата за оряховската община?Тези чантички ще ни ги раздават ли?И защо няма за всички данъкоплатци от общината по една екскурзия до Испания?Разбрах,че тази екскурзия е само за няколко служителки от общината.
цитирай
33. анонимен - Може.....
24.11.2010 18:15
Може и да е прав кмета,че на 12 к жители не трябва болница, но питам аз при такова малобройно население в общината, за чий дедов ни е пък кмет като тоя.Някой да ме светне за нещо направено от него за града ни.Е ако не смятаме там "чантичките" му, екскурзиите до "Зубия" или "Субия", така и не можах да разбера, и честите командировки до Козлодуй.Не знам, дали не е бил и той от многобройните "консултанти" към болницата, на които неговия приятел Кочев е давал баснословни суми за консултантси услуги.
цитирай
34. анонимен - За екскурзията се искат по-особени ...
24.11.2010 18:15
За екскурзията се искат по-особени заслуги-ти свирки правиш ли на който трябва?
цитирай
35. анонимен - към 33
24.11.2010 18:18
Не знам кой я е консултирал болницата-ама яко я е ,,консултирал,,
цитирай
36. анонимен - към 33
24.11.2010 18:26
Е как без кмет бе!Нали трябва някой да ни оправя!И на екскурзии трябва да се ходи.И чантички трябва да се правят.Абе,не разбрах само,какви са тези чантички-от найлон ли,от хартия ли?Да не са предназначени за из път на екскурзиянтите-като им стане лощо и да повръщат в тях?Ако са за повръщане да си поискам и аз,че лошо пътувам-много повръщам.
цитирай
37. petranov - 19 - всеки ден пазарувам в Оряхово. ...
24.11.2010 19:03
19 - всеки ден пазарувам в Оряхово. Разбира се посещавам и други магазини и това е въпрос на личен избор. 21 - за сега все още не ми се е налагало да се лекувам от нещо по-сериозно от грип и тогава съм се консултирал с личния си лекар, който е от Оряхово. Ако имате конкретни въпроси към мен съм готов да отговорям.
цитирай
38. анонимен - Аз пък съм с прекрасни впечатления ...
24.11.2010 19:27
Аз пък съм с прекрасни впечатления от Петранов.Не мога да разбера какво искате от него.Тая човек навсякаде вади факти не говори наидуст.Вие го плюете без никакви факти.Не се предавай Петранов тия които те обиждат са тия на които си развалил мръсните игрички.
цитирай
39. анонимен - Протокол №55/30.04.2010 г.
24.11.2010 19:33
- Вх.№ 836 - Финансов отчет, счетоводен баланс и отчет за приходите и
разходите на „МБАЛ - Оряхово” ЕООД за 2009година
Предложени бяха два проекта за решение:
1. Предложение от Николай Петранов- общински съветник
Да се отхвърли от разглеждане Финансовия отчет, счетоводния баланс и
отчет за приходите и разходите на „МБАЛ - Оряхово” ЕООД за 2009година
Гласували: „за”3, „против”9, „въздържали се”2
Предложението не се приема
Р Е Ш Е Н И Е № 503 :
Общински съвет Р Е Ш И:
На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА,
1. Общинският съвет приема Финансовия отчет, счетоводния баланс и
отчет за приходите и разходите на „МБАЛ - Оряхово” ЕООД за 2009година
Гласували: „за”10, „против”2, „въздържали се „2
Предложението се приема
2. Общинският съвет задължава Управителя на „МБАЛ-Оряхово”ЕООД, да
изготви оздравителен план за работата на МБАЛ, в срок до 15.06.2010год.
Гласували : „за”14 Предложението се приема
цитирай
40. анонимен - А за съда чухте ли?!? И той отива към ...
24.11.2010 19:46
А за съда чухте ли?!? И той отива към Козлодуй. Полицията също! Какво става бе хора, престанете с ежбите и работете за благото на града и общината!!!
цитирай
41. анонимен - E то под мъдрото ръководство на п...
24.11.2010 20:30
E то под мъдрото ръководство на пенковеца града ни си отива.Как да работят за града хора като санков,каленичов,диков,домата,пианицата кунчо,безличната светла, куклата на конци милов,дъртите комуняги-е те това ни е народнио съвет.Тиа повече гледат какво ше им влезе в джоба.На тех болница не им требе.Или по точно требе им ама да е техна.
цитирай
42. анонимен - Опаа......
24.11.2010 20:41
Опаа, дали и тея 10-мата не са от консултантите. Ма то нема начин да не са, като толкова реват за бившия управител. Ама и в болницата, колко работещи на "граждански договор" е имало, мамма миа. Да се чудиш как са успявали да си вършат работата по основния трудов договор, и по няколко граждански. Е, не сте прави като казвате, че в болницата не се работи. Я сметнете отработените часове на тези хора, да видите как се падат по 30-35 часа работа в денонощието. Все ми се струва,че ревизията трябва да почне от гражданските договори и консултантски услуги. Лека вечер!
цитирай
43. анонимен - Към 40
24.11.2010 20:51
На хората им писна от Петранов да ги сезира с разни глупости и ще бягат.
цитирай
44. анонимен - Един цървул/nikolay_cska/ във ...
24.11.2010 21:01
Един цървул/nikolay_cska/ във форума на общината е написал нещо на родния си език/кравешко-маймунски/.Дали се е изкъпал преди това в гооолямата си баня.
цитирай
45. анонимен - от nikolay_cska
24.11.2010 21:34
Сенатор Петранов, бихте ли ми отговорили какео е общото между Александър Лилов и Янаки Стоилов, Сергей Станишев и Азер Меликов, Сергей Станишев и Кристиян Вигенин и Георги Пенков и Янко Кочев? Благодаря! Да спомена между другото, че се радвам на прекрасни отношения със законната съпруга на Георги Пенков - госпожа Сийка Пенкова, достойна дъщеря на Родопите, използвам случая да я уверя в най-топлите си чувства към нея като уважаван ръководен кадър на АЕЦ Козлодуй. Красива, синеока дама, която с готовност и познания ми помогна да в нелесната ми битка с корумпираното ръководството на централата в далечната 2003 година.
цитирай
46. анонимен - Докато Кочев беше управител на б...
24.11.2010 21:39
Докато Кочев беше управител на болницата, последната беше много нужна на общината.Сега след като го няма вече-не ни трябва болница!Защо бе кмете?Какво загуби ти като си тръгна Кочев?Я, да започва тази ревизия да видим какво ще излезе!
цитирай
47. анонимен - Ма той не е само кмета!И други опе...
24.11.2010 21:42
Ма той не е само кмета!И други опечалени има!Да видим колко и кои са опечалени!
цитирай
48. анонимен - към 39
24.11.2010 21:51
И като направи Кочев оздравителния план какво стана-аз не видях нещо да се оздрави.Напротив потънахме в мизерия,защото бяха уволнени част от санитарките.И пак една заплата я вземахме в рамките на 2 месеца.
цитирай
49. анонимен - към 39
24.11.2010 21:59
Оздравителните планове се правят от експерти.,а не от хора показали незадоволителни резултати след 2 год.управление.
цитирай
50. анонимен - А защо общ. съвет не потърси експ...
24.11.2010 22:03
А защо общ.съвет не потърси експерт/и?
цитирай
51. анонимен - Общ. съвет сигурно е решил, че след ...
24.11.2010 22:08
Общ.съвет сигурно е решил,че след като му е гласувана толкова висока заплата той е длъжен да се справи.Обаче едно е да ти се иска,а съвсем друго е да можеш!
цитирай
52. анонимен - Абе то или го можеш, или не го можеш., ...
24.11.2010 22:10
Абе то или го можеш, или не го можеш.,,Моженето,, не е по задължение.
цитирай
53. анонимен - съсед на пивницата
24.11.2010 22:29
В голямата баня има ли сапунчета и шампоанчета?
АЕЦ-а сигурно им подсигурява !
На сутрешните медицински прегледи къпани ли ходят,или се къпят в Козлодуй,за да икономисват и от битовите си разходи?
цитирай
54. анонимен - към 43
24.11.2010 22:29
Абе той Петранов добре ги сезира.Да не стане само пенковеца да го изведат с белезници от общината както навремето от АЕЦ.Че сега вече каленичов не е прокурор да го оправи.
цитирай
55. анонимен - Не може всички да се къпят в АЕЦ-а. ...
24.11.2010 22:36
Не може всички да се къпят в АЕЦ-а.Гоцо затова са го изритали оттам-нали разбирате.............трябва да се правят икономии............
цитирай
56. анонимен - Ако знаете как ми се иска и на мен да се ...
24.11.2010 22:37
Ако знаете как ми се иска и на мен да се къпя в АЕЦ.
цитирай
57. анонимен - към 55
24.11.2010 22:46
Най-вече да се икономисва сапуна!Той се купува.
цитирай
58. анонимен - Към 45
24.11.2010 23:22
Цървул и ти ли стана борец за правда?Бориш корупцията в АЕЦ.Пребори ли я?
цитирай
59. анонимен - Пичове не дразнете цървуля niko...
24.11.2010 23:35
Пичове не дразнете цървуля nikolay_cska,че започна отново да пише във форума,разбираеми само от него бисери.Кой знаел български език,ама той е най-големия специалист.
цитирай
60. анонимен - КЪМ 59
24.11.2010 23:51
КОЙ Е ТОЙ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ
цитирай
61. анонимен - Полуидиот-най общо казано.
25.11.2010 10:37
Полуидиот-най общо казано.
цитирай
62. анонимен - Има полупроводници, полуидиот ...
25.11.2010 11:23
Има полупроводници,полуидиот няма.Направо си е идиот.
цитирай
63. анонимен - Има-това е идиот без документ.
25.11.2010 11:36
Има-това е идиот без документ.
цитирай
64. анонимен - И знае английскииии!!!!!!!!!!...
25.11.2010 12:06
И знае английскииии!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
65. анонимен - И още 5 езика. Най му се отдава гов...
25.11.2010 12:21
И още 5 езика.Най му се отдава говеждия.
цитирай
66. анонимен - НЕ
25.11.2010 13:45
НЕ ГОВОРЕТЕ ПО НЕГОВ АДРЕЗ,ЗАЩОТО ИМА КЪДЕ,КЪДЕ ПО ИНТЕРЕСНИ ТЕМИ.НАПРИМЕР-МЕРАКЛИИТЕ ЗА КМЕТОВЕ.ПАК ЩЕ СА МНОООООООГО БЕ.ЧУВА СЕ ДАЖЕ И ЗА МИЛОВА-ПОЛОВИНКАТА НА ДОКТОРЧЕТО НА КОНЦИ,И ЗА ШАРКОВ.КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ
цитирай
67. petranov - Познавам много добре nikolay_c...
25.11.2010 14:12
Познавам много добре nikolay_cska. Не мисля, че сте прави да го наричате идиот. Ако под "идиот" разбирате човек като него на мен лично ми се иска в нашата мила родина да има повече такива "идиоти". Друг е въпросът, че nikolay_cska понякога е доста емоционален и преминава границите на добрият тон. Трябва да отбележа обаче, че той за разлика от повечето хора тук не го прави анонимно, а повечето хора знаят кой се крие зад ник-а му. Между другото направи ми впечатление, че се правят опити да се пишат постинги от негово име. Повечето от вас знаят, но ще повторя - ако след номера на постинга пише "анонимен" независимо, че след това може да пише напр. "nikolay_cska" то това не е гаранция, че написаното е точно от този потребител. Мисля че това е изключително грозно - човек, който не стига че го е страх да изрази мислите си като застане с името си зад тях, но и освен това се опитва да се представи за друг.


цитирай
68. анонимен - Не е само до преминаване границата ...
25.11.2010 14:38
Не е само до преминаване границата на добрия тон.В някои от предишните теми/особено за болницата/освен липса на добър тон четем псувни и откровени цинизми.Нека не забравяме обаче,че в блога,макар и случайно,може да влезе и дете.Все пак ти си модератор на блога си-вземи някакви мерки.То във форумите на медийте впрочем е същата работа.В llog.bg обаче има блогъри,които сами цензурират такива неща и го обявяват официално-в това число и М.Станева.
цитирай
69. petranov - 68 - Наистина съжалявам за това, че в ...
25.11.2010 14:59
68 - Наистина съжалявам за това, че в блога ми се намират коментари в които има псувни и откровен цинизъм. Аз лично избягвам да се изразявам по този начин, както в основните си постинги, така и в коментарите си. Поел съм обаче още когато създадох този блог едно задължение - да не трия коментари. До сега съм го спазвал. По отношение на това, че в блога може да влезе и дете сте абсолютно прав. Интернет обаче е пълен с доста по-травмиращи психиката на едно дете неща от моя блог. Все още не е намерен начин да се контролира съдържанието в интернет и аз честно казано се радвам на това. Вярно е че има и порно и цинизми и насилие и каквото още се сетите, но това е неизбежно и всички ние, потребителите на интернет правим компромиси. По същата логика използването на моторно превозни средства трови природата и нас самите, но ние правим компромис и ги ползваме. Все пак в блога ми съм написал, че в него се касае за политика, а всички знаем че политиката не е само цветя и усмивки. Наше задължение като родители е да обясним на децата си какво биха могли да очакват да срещнат в интернет и съответно да ги учим как да се пазят от опасностите, които ги дебнат в нет-а. Мисля, че това е правилният подход, а не простото триене на коментари.
цитирай
70. анонимен - Виж сега-ти си модератор, ти реш...
25.11.2010 15:19
Виж сега-ти си модератор,ти решаваш какво да има в блога ти.Само че помисли дали тая свобода на мнения няма да удари по теб самия.Нямам впредвид това,че някой може да напсува теб лично или членове на семейството ти-ти навярно си се подготвил за това.Имам впредвид друго,а именно,че в твоя блог влизат и четат и хора сериозни и с ум в главата и те си правят някои изводи-а те може и да не са непременно в твоя полза.
цитирай
71. petranov - 70 - искрено Ви благодаря за добр...
25.11.2010 15:45
70 - искрено Ви благодаря за добронамереното мнение и съвет. Мислил съм върху тези въпроси и съм стигнал до извода, че свободата на изразяване е по ценна от моята евентуална полза. Все ми се иска да вярвам, че сериозните хора биха оценили това, което пиша и правя, а не модераторските ми способности.
цитирай
72. анонимен - http://vbox7. com/play:b7d...
25.11.2010 16:07

http://vbox7.com/play:b7d5c273 Това е поздрав за г-н Пенков
цитирай
73. анонимен - Не е въпрос в личните нападки срещу ...
25.11.2010 16:27
Не е въпрос в личните нападки срещу Петранов.Просто на базата на анонимността все повече се стеснява кръгът на участвуващите и може би ще се сведе накрая до един-двама в коментариите на коит ще има самовъпроси и самоотговори.Подобно шизофренно поведение е безсмислено и едва ли добавя нещо към сериозността на блога.Почва да прилича на гласуването в тъмната стаичка-и там има такива,които драскат и късат бюлетини като израз на "високо гражданско чувство".Е,после гласуват за когото трябва...Така че,Николай,замисли се.
цитирай
74. анонимен - Свободата на изразяване, а и сво...
25.11.2010 18:23
Свободата на изразяване,а и свободата по принцип е много относително понятие.Това тук обаче на мен почва да ми прилича на свободия-нещо,характерно за тези географски ширини.Аз съм сигурен,че друг е бил замисъла на тоя блог-нещата обаче почват да загрубяват
цитирай
75. анонимен - ...опошляват и обезсмислят.
25.11.2010 19:14
...опошляват и обезсмислят.
цитирай
76. анонимен - Към 66
26.11.2010 06:20
Какво ако се кандидатира Шарков,не една и две общини се упрабляват от лекари.Най-близък пример- Мизия.Защо се страхувате от неизвестното.Нека тогава някой от нашите лекари се кандидатира,а не да се съгласяват да фигурират в някоя листа на неизбираемо място и това да не ги обижда.Пред тях винаги има по-необразовани хора и ми е чудно как се съгласяват да ги слагат в миманса само и само в листата да присъства и лекар.От pieros
цитирай
77. анонимен - Естествено, че няма нищо лошо. В...
26.11.2010 15:35
Естествено,че няма нищо лошо.Впрочем,къде изчезна Мерито Станева?май се уплаши......
цитирай
78. анонимен - Не викай дявола,пардон лудата.
26.11.2010 15:52
Не викай дявола,пардон лудата.
цитирай
79. анонимен - Аз съм ловец на вещици-не ме е страх. ...
26.11.2010 16:07
Аз съм ловец на вещици-не ме е страх.Мерчееееее,къде си,миличкоооооо!
цитирай
80. анонимен - Няма да се появи. Тоя тип откачалки ...
26.11.2010 16:12
Няма да се появи.Тоя тип откачалки искат да си говорят с някого-демек да им се върже на акъла.Тук с малки изключения такива няма.
цитирай
81. анонимен - "Преди малко попаднах&qu...
07.12.2010 00:15
"Преди малко попаднах" ,така започва постинга,тоя само попада,пропада и не знам какво...
цитирай
82. анонимен - Боже Пази този град от кмета П. . . в и ...
07.12.2010 09:00
Боже Пази този град от кмета П... в и управител на болница като К....в!
Идва коледа по коледа стават чудеса!
цитирай
83. анонимен - Оряхово се нуждае наистина от Чу...
07.12.2010 09:24
Оряхово се нуждае наистина от Чудеса,две мнения няма,
но когато има Ореховчани,а не преобладаващо управляващи ни пришълци,
търсещи в града ни само лични облаги!
цитирай
84. анонимен - Вас ви мързи да работите камо ли да се ...
07.12.2010 16:09
Вас ви мързи да работите камо ли да се управлявате.
цитирай
85. анонимен - Срамуват се от името на града което в ...
07.12.2010 16:22
Срамуват се от името на града което в миналото е било Орехово,заради многото орехи и са го погражданили на Оряхово.Вижте си историята бе цървули.
цитирай
86. анонимен - анон.
07.12.2010 16:54
Цървула приходанец знае ли какво е Рахово?
Простотията ще ни съсипе градчето.
цитирай
87. анонимен - Вие сте си го съсипали достатъчно, ...
07.12.2010 17:04
Вие сте си го съсипали достатъчно,наркомани нещастни.
цитирай
88. анонимен - QbQNwtzVuqhAaisUO
25.05.2011 07:45
Wow, thatВ’s a really clever way of tnhiking about it!
цитирай
89. анонимен - eJOKjdgfg
25.05.2011 08:55
Good point. I hadn't tohhugt about it quite that way. :)
цитирай
90. анонимен - EDbJRiMemNWgWHahIQr
25.05.2011 09:42
Now thatВ’s stulbe! Great to hear from you.
цитирай
91. анонимен - FxppwFLZckQvBW
25.05.2011 15:02
loPniT <a href="http://asrgwrdsupqy.com/">asrgwrdsupqy</a>
цитирай
92. анонимен - KQxmcwza
25.05.2011 15:05
Fell out of bed feeling down. This has brighnteed my day!
цитирай
93. анонимен - oSiMMtJBORsrMZeIskG
25.05.2011 15:09
q94BnD <a href="http://ujmkdutnngxg.com/">ujmkdutnngxg</a>
цитирай
94. анонимен - FNLfBnqoryMJlmTrGmh
25.05.2011 15:24
RP2JVW <a href="http://zibgyvrwkyyv.com/">zibgyvrwkyyv</a>
цитирай
95. анонимен - DQykHOJY
25.05.2011 20:31
Kewl you should come up with that. Execllnet!
цитирай
96. анонимен - HLQInPXYJTo
26.05.2011 14:17
XF2Tpo <a href="http://sojzmvbowcac.com/">sojzmvbowcac</a>
цитирай
97. анонимен - qiGCmYKuVGjculq
26.05.2011 18:21
x47GP3 , [url=http://tjeezundkafe.com/]tjeezundkafe[/url], [link=http://bcpdnqpxbsid.com/]bcpdnqpxbsid[/link], http://bmtjkqhoguhd.com/
цитирай
98. анонимен - vSnmaDRwfEoYYPV
26.05.2011 20:42
5fXJVD , [url=http://fpsqtovqalef.com/]fpsqtovqalef[/url], [link=http://rnpnidujzvee.com/]rnpnidujzvee[/link], http://injunrueqwdt.com/
цитирай
99. анонимен - IWqATbZqBtDcaKVxWnL
28.05.2011 16:31
lOzndu <a href="http://opfsuaefzgla.com/">opfsuaefzgla</a>
цитирай
100. анонимен - GNKNmsRnJv
28.05.2011 16:48
Bl6TxL <a href="http://aeeaetbrkixs.com/">aeeaetbrkixs</a>
цитирай
101. анонимен - kdvlAGssewxpJv
28.05.2011 16:52
OMNBtz <a href="http://buyipnsmhpyj.com/">buyipnsmhpyj</a>
цитирай
102. анонимен - qiiRUOYQK
28.05.2011 18:38
n4m0c9 <a href="http://gljtxjewyqag.com/">gljtxjewyqag</a>
цитирай
103. анонимен - KPpdozJRNB
31.05.2011 19:16
Bzo4At , [url=http://rbfybiwvwddc.com/]rbfybiwvwddc[/url], [link=http://kzqtnzitfddd.com/]kzqtnzitfddd[/link], http://fxiqbfhmhyoz.com/
цитирай
104. анонимен - mLQIMOwqubUFywz
31.05.2011 20:11
bytpAm , [url=http://qzitrcseitbk.com/]qzitrcseitbk[/url], [link=http://kfsbsthhtjvr.com/]kfsbsthhtjvr[/link], http://cnpkkdxuqhfr.com/
цитирай
105. анонимен - GTfsUETuLIdShM
01.06.2011 13:21
vYUpo5 , [url=http://myxzywehvbhf.com/]myxzywehvbhf[/url], [link=http://pyxrbuxlpvqr.com/]pyxrbuxlpvqr[/link], http://jojpihoxafzr.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5807088
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930