Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2011 23:22 - Кметът на Оряхово, проектите и...нарушенията.
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 7401 Коментари: 46 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Миналата седмица до Общинския съвет в Оряхово беше изпратен доклад на Държавна финансова инспекция. Проверяван е небеизвестния проект "Разбираема администрация  в диалог с гражданите и бизнеса за прозрачно управление", по известен като проекта "Чантичките". За този проект кмета Пенков е платил от НАШИТЕ ПАРИ над 500 000,00 лева. Инспекторите обаче при проверка на проекта са установили нарушения и са съставили 26 АКТА ЗА АДМИНИСТРАТИВНИ НАРУШЕНИЯ. Изпратили са и съответно доклада си до Окръжна прокуратура Враца. Едва ли ЕС ще ни възстанови цялата сума по този проект при положение, че са установени тези нарушения. Кой ще плати тогава? Естествено парите ще се вземат от всички нас. Така че драги съграждани още дълго ще гледаме преливащите контейнери, ще газим по калните и осеяни с кратери улици...и ще пием по една студена вода.
По-долу както винаги може да видите документи, които доказват твърденията ми:
image
image



Гласувай:
1



1. анонимен - Хората работят за общините си, само ...
30.01.2011 11:15
Хората работят за общините си,само Петранов се скъса да подава сигнали до разни институции.И какво постигна - насади общината на пачи яйца.Ти си ликвидатор на общината,но това е семейна черта.Виж сайта на Мизия - едва ли и там да е по-добро положението,но хората не са такива боклуци.
цитирай
2. анонимен - към 1
30.01.2011 11:23
Ти не гледай двора на комшията-гладай своя.Защото наистина преливащите контейнери са ужасни.Кучетата влачат всякакви боклуци.Не е изключено да пламне някоя епидемия-като хепатита в Южна България.А ние си плащаме данъците ........
цитирай
3. анонимен - и винетки си купуваме-кой по една, ...
30.01.2011 11:26
и винетки си купуваме-кой по една ,кой по две...И от данъците измъкване няма........Обаче мизерията е тотална!!!
цитирай
4. анонимен - Към 2
30.01.2011 12:00
Той,самият Петранов, обича да ни навира в очите опита на други общини.
цитирай
5. анонимен - ами можем да им го изпратим да и ра...
30.01.2011 12:06
ами можем да им го изпратим да и разкаже играта !
цитирай
6. анонимен - И Крушовенски няма да му хареса.
30.01.2011 12:25
И Крушовенски няма да му хареса.
цитирай
7. анонимен - откъде
30.01.2011 12:37
Путаранов, откъде си толкова сигурен, че всичко в доклада е вярно. Нали има компетентни органи, които да преценят /съд например/. Това се казва опит за манипулиране на общественото мнение драго ми лалугерче Путаранов.
Путаранов, забелязал съм нещо в теб, все се изхвърляш като чикия на пясък, не се вземай толкова насериозно бе момче, ще вземат да ти пораснат и ушите освен зъбките.
цитирай
8. анонимен - моля, моля оставете путаранчо, ...
30.01.2011 13:21
моля,моля оставете путаранчо ,щото той като стане голям ще видите вие ! с тези ушаци и зъбки ще ви разкаже играта ! я си трайте бе плъхчетааа !!!
цитирай
9. petranov - 7 - направо сте жалък. Е, щом от Ми...
30.01.2011 14:39
7 - направо сте жалък. Е, щом от Министерството на финансите и Държавната финансова инспекция са тръгнали да манипулират общественото мнение и по специално да подкопават доверието в топикономист като лицето Георги Пенков значи доста го е закъсала държавата ни.
Разбирам Ви обаче - не е лесно когато господарите Ви се сриват в калта. Лошото е обаче, че за грешките на същите тези Ваши господари ще плащаме всички ние - данъкоплатците от община Оряхово!
цитирай
10. анонимен - Путаранчо на теб все кмета ти пречи. ...
30.01.2011 14:59
Путаранчо на теб все кмета ти пречи.Огледай се на сесиите какви престъпници седите един до друг,а и твоето приятелче Николов ще те предаде скоро.Май започва сондажи зад гърба ти.Виждам го в града с твой врагове да говори.Заформя се нова коалиция.А и хората ти го казват непрекъснато -нищо ново не излиза от твоята клавиатура.Смени я, може вината да е в нея.
цитирай
11. petranov - 10 - Кмета не пречи лично на мен - той ...
30.01.2011 15:20
10 - Кмета не пречи лично на мен - той пречи на гражданите на община Оряхово. Не за първи път контейнерите преливат и бездомните кучита разнасят всякакви гадости по улиците и тротоарите. Газим по калните и разбити улици и тротоари, осеяни с всякакви боклуци и разнасяме зарази. В същото време се оказва че има нарушения точно на закона за обществените поръчки - то е ясно защо. И над 500 000,00 лева хвърлени на вятъра дори не се знае дали ще ни се възстановят поне отчасти от ЕС.
А кой какви сондажи и коалиции прави много слабо ме интересува дори и да е истина. Всеки има право да се среща и говори с който желае - поне свободата на словото още не е отменена, въпреки че има усилия и в тази посока на национално ниво. Много пъти съм казвал - не ми е детска мечта да ставам кмет. Просто ще се опитам да покажа, че има и друг начин да се управлява - честно, компетентно и прозрачно. Разбира се, ако не успея да убедя хората в правотата си просто няма да спечеля изборите. Нали това е демокрацията? Няма нищо страшно в това да се формират коалиции, граждански сдружения и инициативни комитети. Нека има разнообразие от гледни точки, позиции и програми. По умни от Вас и мен хора са казали, че в спора се ражда истината. Но в културния спор - където се използват факти и където хората не се крият зад анонимни профили, а застават с името си зад определена позиция или програма и я защитават.
цитирай
12. анонимен - 11
30.01.2011 15:26
За една предизборна кампания трябват много пари.Пирянкова няма да ти ги даде.Значи някой трябва да ги даде и този някой ще иска да си ги възстанови поне в петорен размер.Е как става това? С поети ангажименти към този който дава парите.Нали така Петранов?Там разните лозунги за благоденствие на хората и прочие фалшиви лозунги не вървят вече.
цитирай
13. petranov - Уважаеми 12, в евентуална преди...
30.01.2011 15:44
Уважаеми 12, в евентуална предизборна кампания аз поемам ангажименти само към жителите на община Оряхово. Дали лозунгите са фалшиви се вижда с просто око. Точно за това се дразнят сегашните управници и кликата около тях - защото изнасям информация колко немощни и некомпетентни са и как ощетяват всички граждани на общината. Ако действително искат да покажат, че не е така нека ми опонират с документи и факти. Те обаче предпочитат да сипят обиди. Това просто доказва, че съм прав. Една предизборна кампания се прави както с много, така и с малко пари. Няма нужда някои да ми "дава" пари за предизборна кампания - слава на Бога, той ме е надарил с достатъчно "сиво вещество" за да мога да печеля достатъчно пари и то по честен начин. По Вашите думи няма такова понятие като "честни избори", тъй като се поемат определени ангажименти. Аз лично ще представя отчет за всеки лев откъде е дошъл и как е бил изхарчен. Нещо, което не е правено до сега от никого в този град и което е практика в демократичните държави към които сме се запътили!
цитирай
14. анонимен - Аман от балони. Ти още сега омръзна ...
30.01.2011 16:47
Аман от балони.Ти още сега омръзна на хората.Вечно си прав.Кажи какво свърши лично ти в този общински съвет,като изключиш доносите и сигналите,нещо полезно с което да те запомнят хората.
цитирай
15. petranov - Много неща съм свършил лично аз 14 и ...
30.01.2011 17:45
Много неща съм свършил лично аз, 14, и ако си направите труда да прочетете блога ми ще разберете. Доноси не пиша - винаги се подписвам с името си и стоя зад думите си. Ако не беше така и съм оклеветил някого отдавна да са ме дали под съд. Надявам се, че сигналите са предотвратили пълното източване на общината, така както едни други приятели на кмета почти източиха болницата.
цитирай
16. анонимен - ?
30.01.2011 20:04
Абе, вие нормални ли сте? Може Петранов да е Яне, може да има големи зъби, може да е следващия Ивайло свинаря, може кандидат-кмет да е... Ама при написан документ, черно на бяло, държавата ни казва, че закона е нарушен. И това е само за този проект... Петранов бая документи с нарушения показа. А вие мишки такива, освен да го наричате грозен, не се сещате, че в нормална държава тоя кмет щеше да си е отишъл, заедно с цялата администрация. Колко време ви е нужно да се сетите какво става? А може би в тоя блог вече пишат само злобарите? Жалки сте!
цитирай
17. анонимен - ти ли си Спасителя бе пич. Огледай се ...
30.01.2011 20:09
ти ли си Спасителя бе пич. Огледай се около тебе си и виж жена ти да не е при комшията отишла. Ама от разбирачи
цитирай
18. анонимен - !
30.01.2011 20:31
Аз съм жена, мишко, и за разлика от теб ходя да гласувам винаги, а не само, когато кандидатите са ми приятели.
цитирай
19. анонимен - ти
30.01.2011 20:43
Ти да не си оная дебеланата от вътрешно дето се оправя с д-р Али в свободното време, а там има вече много свободно време.
цитирай
20. анонимен - 15-ти
30.01.2011 21:01
Четох,четох и между редовете четох,нищо полезно не видях освен сигнали дето пишеш че си подавал.Публикувай какви сигнали си подавал,няма начин да нямаш копия от тях.Тогава ще разберем дали е истина или не.И не се оправдавай че ще повлияеш на проверките.Хайде смелчак застани с името си.
цитирай
21. анонимен - 18ти номер сигурно е от ония с мус...
30.01.2011 21:16
18ти номер сигурно е от ония с мустаците. Като гласуваш какво си спечелила, освен някой хуй в повече. Не сте ли разбрали, че се не гласува в днешно време
цитирай
22. petranov - 20, явно не сте чел достатъчно об...
30.01.2011 23:07
20, явно не сте чел достатъчно обстойно. И винаги заставам с името си. Знам, че на Вас лично Ви е трудно да разберете това. Вие, 20, просто се срамувате от това, което сте.
цитирай
23. анонимен - 22
30.01.2011 23:27
Ти нали не се срамуваш и не те е страх.Публикувай копия на жалбите които си подал.
цитирай
24. анонимен - Петранов радвам се че така го начука ...
30.01.2011 23:53
Петранов радвам се че така го начука на кмета.Тоя не става за нищо.От централата го изведоха с белезници.Май и от общината ще стане същото.Той ще си плати обаче и нищо няма да му направят.Както навремето позлати прокурора на Козлодуй който по една случайност беше председател на съветницити.Само едно лошо има в това писмо-тия се гепили големите пари,сега ще ги глобят с по някой лев които пак ще платим ние и парите няма да ни върнат,значи пак ние ще платим.
цитирай
25. анонимен - Най-после да се докаже крадливата ...
31.01.2011 08:37
Най-после да се докаже крадливата същност на тази администрация.Защото не е само Пенков.Мимето проектантката колко свирки е направила по пътя на проектите.Да не говорим за секретарката що пари прибра,Вероника-също, най-важната-Дингиловица-тя има и 15 и 16 заплата.Много работи жената.Ама май повече по гръб.Петранов,ако успеете тоя кмет да го вкарате в затвора ще ве е благодарна цялата община с изключение на малка част от Селавомци.
цитирай
26. анонимен - Кое е това населено място СЕЛАВО...
31.01.2011 08:57
Кое е това населено място СЕЛАВОМЦИ?
цитирай
27. анонимен - анон.
31.01.2011 10:04
СЕЛАЙНОВЦИ !
цитирай
28. анонимен - 27
31.01.2011 14:41
Ти да не си от Уреово?
цитирай
29. анонимен - А кой от общината прави проектите по ...
31.01.2011 19:19
А кой от общината прави проектите по оперативни програми? Да не е онова недоразумение с дипломата от Ботевградския университет?
цитирай
30. анонимен - Ботевградското недоразумение е ...
31.01.2011 20:32
Ботевградското недоразумение е спец по обществените поръчки.Всъщност е спец как да се заобикаля закона.Ама е толко залюхана та толкоз актове са направили на шефа и точно по обществените поръчки,а баш проектантката е Мими-флашката.
цитирай
31. анонимен - 19
06.02.2011 12:40
В свободното и в работното време!Али ще да е доста здрав мъж,това не е просто дебелана,а....нещо огромно,лоена топка,но те кюрдите такива харесват.Ще да е забавно да се види такъв акт,ха-ха-ха!
цитирай
32. анонимен - нали
08.02.2011 10:10
Да не говориш за Миглена Кирилова и доктор Али, ако е така, да, кюрдите харесват такива с много сланина, че нали им е забранено да ядат свинско, поне да го ебат, като немогат да го ядат.
цитирай
33. анонимен - от nikolay_cska
08.02.2011 14:46
Призовавам собственика на този блог сенатор Петранов да въведе някакви правила за спазване на човешкото достойнство на отделните личности. Знаеш че, защитавайки твоята кауза, отнасям редовно обиди от някаква анонимница (подозирам, че е благоверната половинка на компотаджията/туршияджия) и си затварям очите, но гнусните нападки срещу добрите ми приятели Миглена и доктор Али преминават всякакви граници. Свободата на словото не е слободия, а правото на анонимност в нета не дава право на гнусни обиди. Знаеш много добре, че критикувайки редовно и неприкрито лицето Г. П. - Негр., най-вероятно ще си имам огромни неприятности със законната му съпруга, която вече е петия човек по позиции в централата, но аз не спирам да го правя. Дори смятам съвсем скоро да разкрия факти за крупни злоупотреби с парните инсталации на училищата в Оряхово. В един момент се питам, а има ли смисъл всичко това...
цитирай
34. анонимен - ЦСКА-то, стига с тия управленски ...
08.02.2011 15:13
ЦСКА-то,стига с тия управленски позиции бе човек.Кога ще разкриеш факти,ако въобще ги има.Много си смел като пишеш и се хвалиш с банята си,а и Петранов го каза - недей да влизаш в блога и готово.Той е пуснал свободен достъп,за да се чуят повече мнения.А ти пиши в сайта на Мизия,нали и там присъстваш.Кажи им каква гоооляма баня имаш и направо ще ги шашнеш.И последно тъпчо - Петранов не е сенатор, а общински съветник.
цитирай
35. petranov - Наистина е много неприятно това, че ...
08.02.2011 20:11
Наистина е много неприятно това, че в злобата си някои хора преминават границата на добрия тон и сипят доста гнусни лични обиди. И д-р Али и г-жа Миглена Кирилова и nikolay_cska са ми много добри приятели и им прави чест, че когато пишат в блога го правят неанонимно. Това са хора достойни за уважение. В крайна сметка нека да има сблъсък на мнения и факти, а не на лични нападки. Много пъти съм призовавал читателите на блога ще го направя още веднъж - МОЛЯ ВИ НАЙ-ИСКРЕНО ДА СПРЕТЕ С ЛИЧНИТЕ ОБИДИ КЪМ ОСТАНАЛИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ. Наистина съм против каквато и да е цензора и до сега не съм изтривал мнения в блога и много ми се иска това да продължи така. Всеки има право на мнение - но свободата е не само право, а и отговорност все пак. Благодарение на този блог получих много лични съобщения и съответно много документи, които съм публикувал тук. Въпреки увереността ми, че някои хора в общинската администрация и Общинския съвет вършат злоупотреби никога не съм си позволявал да обиждам някого лично. Смятам, че личните обиди са признак на безсилие и комплексарщина, особено ако са анонимни. Аз лично приемам всякакви писаници по отношение на моята особа. Когато реших да създам този блог си давах ясна сметка, че ще бъда обект на всякакви обиди. Това лично мен дори ме радва - колкото по-злостни са анонимните нападки към мен - толкова по-ясно става че съм на прав път. Всеки има право да защитава каузата си, още веднъж моля всички читатели и пишещите в този блог да спазват правилата на добрия тон и да избягват личните обиди. Моля ви!
цитирай
36. анонимен - от nikolay_cska
09.02.2011 09:17
Благодаря за мнението на сенатор Петранов! Моля, посетете http://mizia.info. В този сайт също критикуват местните управляващи, но забележете какъв е тона и как не се използват цинизми. И всичко това става в Мизия, която винаги е била възприемана скептично от оряховчаните. Но тези мизийци не се крият зад анонимността и не се давят в собствената си жлъч. Колкото до отоплителните инсталации, само ще подметна на сенатор Петранов да се запознае с документацията за стойността на подмененото котле в гимназията и да отиде на място да види каква е температурата в сградата на гимназията. Политиците винаги са били непреходна мярка за наглост, но си мисля, че актуалните управници из нашия регион вече прекаляват. Дали ще се казват Гошо Тъпото, Гоце Крадливото или по някакъв друг начин, резултата е един и същ. Е, аз бях дотук. Вчера виден фактор в нашата фирма недвусмислено ми подсказа да спра да се занимавам с разни управленски персони от ореовските вилаети и аз наистина спирам с пожелание за ползотворен ден.
цитирай
37. анонимен - ЦСКА-то, какъв е тоя виден факто...
09.02.2011 10:06
ЦСКА-то,какъв е тоя виден фактор?Самия ти сипеш обиди към хората,а искаш от другите да спазват добрия тон.И отново,Петранов не е сенатор, а общински съветник.
цитирай
38. анонимен - Щи спреш, защото те е шубе, нали?На ...
10.02.2011 15:04
Щи спреш,защото те е шубе,нали?На какъв се правиш тук,все едно не те знаем какво представляваш!!!Явно ти и твоите приятели медици ви тресе една и съща треска-вирнали сте човчици,но всичко ви е без покритие,жалки картинки!
цитирай
39. анонимен - Николайчо, не е зле преди да коме...
10.02.2011 19:43
Николайчо,не е зле преди да коментираш твоите добри приятели да бъдеш свидетел на отвратителното им отношение към колегите.От ранни зори се разнася воя на старшата сестра,която не върши работа за пет пари.Как не я е срам да държи отвратителен тон но колежките си,които са на възрастта на майка й и тя не може да им стъпи на малкия пръст.Т.н. доктор пък освен да пуска фалшиви листове за друго не става,а всъщност става-да се мазни на циганите,много ги обича,върволица от мангали ,добре,че са неграмотни и нищо не разбират.
цитирай
40. анонимен - Николайчо-ЦСКА, лекарите който ...
10.02.2011 19:56
Николайчо-ЦСКА,лекарите който изброяваш не са ти приятели - ти си техен пациент и това е професионално отношение към пациент.Като си плащаш приятели много...
цитирай
41. анонимен - от nikolay_cska
11.02.2011 09:39
Уважаеми оспожи 39 и 40, доктор Саддадин Али и Миглена са ми приятели, защото са мои курсисти. Приятели са ми и всички останали дами, които завършиха успешно моя курс. Както виждате, в областта на преподаването си създавам само приятели, а в политиката само врагове. Ето защо политиката мина отдавна в забвение за мен. Поведението на доктор Али и на Миглена на работните им места си е лично тяхна работа и въобще няма да е коректно да го коментирам. Доктор Али лекува успешно мой близък роднина преди 2 години от бронхопневмония и напълно безплатно прегледа и лекува родителите ми на 3 пъти тази зима, идвайки със собствената си кола на място. Готов е по всяко време да ми помогне с транспорт до Плевен на болен член на семейството ми. Двамата с Миглена изрично настояха да замина с болен роднина до Плевен, когато установиха състоянието му. Никога нищо не са искали от мен и са били максимално коректни. Надявам се да съм ви бил полезен с разяснението, желая ви приятен ден.
цитирай
42. анонимен - Николайчо-ЦСКА, гледай си преп...
11.02.2011 09:48
Николайчо-ЦСКА,гледай си преподаването и ни освободи от присъствието си от форумите.От зелена кратуна и Николайчо акъл не взимаме.
цитирай
43. анонимен - В една нормална европейска дължава ...
14.02.2011 10:11
В една нормална европейска дължава Гоцо Селския отдавна да е на пълна държавна издръжка и с раирани дрехи.Ние обаче не живеем в такава държава.
цитирай
44. анонимен - 43
14.02.2011 10:19
С Гоцо трябва да си отидат и всички олигофрени от общинския съвет,без изключение.
цитирай
45. анонимен - Не знаех, че Миглена и Али работят в ...
09.03.2011 19:34
Не знаех,че Миглена и Али работят в екип и толкова коректно преценяват състоянието на болните.По-скоро са отпратили роднината ти ,защото са оплюли някой от работния екип в отделението.Много странно как съпругата ти се озова в неврологично отделение,може би пак от компетентност,и как като компетентните видяха,че става напечено потърсиха консултация и помощ от некомпетентните,които постоянно обсъждат и плюят.Извода е за теб.Просто някои с чужда пита помен правят,и то доста често.
цитирай
46. анонимен - Hello!
02.02.2012 08:44
Hi! my identify is Jully. I would like to meemeet seemly brat :)
This is my homepage - http://jskdh5jkd7djh4.com/l
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5812316
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930