Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2011 20:03 - Болницата, овърдрафта и...компетентността.
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 13439 Коментари: 90 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Преди няколко часа в Общинския съвет в гр.Оряхово се получи Определението на Административния съд гр.Враца по административно дело № 16/2011 година. Става въпрос за това, че Общинския съвет в гр.Оряхово искаше да предостави помощ на болницата в гр.Оряхово за да може тя да изплати поне отчасти задълженията си, респ.заплатите на работещите в нея лекари, сестри, санитари и др.персонал. За съжаление нашето решение беше атакувано от Областния управител и след потвърждаването му от Общинския съвет беше обжалвано пред Административния съд гр.Враца от ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ВРАЦА. Аз и колегите, които подкрепихме предоставянето на кредита бяхме обвинявани, че не познаваме законите и с нашето решение не помагаме на болницата, защото нямаме законово основание за това. Съдът обаче потвърди, че сме били прави! Според определението на съда се оказва, ЧЕ ОСПОРВАНЕТО Е НЕДОПУСТИМО! Между другото утре, 17.03.2011 година от 14:00 часа ще има приемна за граждани в сградата на общината. Ще бъде самият областен управител, както и представители на други институции. В официалният сайт на община Оряхово няма и думичка по въпроса. Защо ли?
Надявм се, че работещите в болницата ще зададат утре въпросът на Областния управител защо всячески пречи на Общинския съвет да помогне на болницата си. За да не съм голословен, както винаги, публикувам по-долу Определението на Административния съд Враца по въпроса. За разлика от зложелателите на блога аз винаги работя с документи и проверени факти!

image
image 



Гласувай:
1



1. анонимен - бат' Станчо
16.03.2011 20:32
Пак ли това учреждение? Вече започвам да си мисля дали сенатор Петранов няма достатъчно потенциал, че едно и също му е в главата! Но давай, може пък някой ден и да оздравееш.
цитирай
2. petranov - Бат`Станчо, "това учрежд...
16.03.2011 20:38
Бат`Станчо, "това учреждение" е едно от най-важните на територията на община Оряхово. И ние искрено искаме да му помогнем. Обаче всяко наше решение беше обжалвано от Областния управител. От решението на съда се вижда кой какъв потенциал има - администрацията с висококомпетентни юристи срещу мен и няколко колеги от Общинския съвет в Оряхово...но се оказа че ние сме прави! Дали някой ще понесе отговорността за това, че помоща за болницата се бави вече месеци наред? Едва ли....
цитирай
3. анонимен - бат' Станчо
16.03.2011 20:56
Разбирам сенаторе, но останалите тук отново ли трябва да се съсредоточаваме върху едни и същи теми. Малко с малко обърни внимание и на другите. Автогарата като не съществува от години, някой зачеквал ли е темата, мисля че няма и да се случи! ДАП го няма повече от 10 години, някои заговарял ли е за това?
цитирай
4. petranov - Бат`Станчо, разбирам мъката ти за ...
16.03.2011 21:55
Бат`Станчо, разбирам мъката ти за града. Даже наскоро говорехме за автогарата, че е опасна за жителите на града и за децата, които влизат вътре. За съжаление те не е общинска собственост. Това не значи обаче, че общината не може да се опита поне да промени нещата - постоянно изискваме от сектор "Устройство на територията" да вземе мерки и да ни дава отчет какво е предприел за да бъдат тези сгради оезопасени. Освен автогарата има и десетки сгради в града и общината, които се рушат и дори са опасни. Много пъти е повдиган въпросът и за тези сгради и за БКС и за известната в близкото минало фирма "Вариана". За ДАП - също отдавна не е общинска собственост и за това може да се благодари на един бивш кмет. Въпросът е, че стремежа на определени кръгове в общината и областта е болницата да последва техния пример. Това не бива да се допуска! Приемете че нямам потенциал, че се боря с вятърни мелници - бил съм обвинявам във всички тези неща, но дори със съвсем малко да помогна болницата ни да остане ще е имало смисъл от това, че съм понесъл тези негативни мнения за моята скромна личност. Основния проблем на общината е инфраструктурата - пътища, улици, рушащи се сгради, В и К, комуникации...Този проблем обаче със собствени приходи не може да се реши. Необходимо е финансиране от ЕС, но не проекти от рода на "Чантичките", "Зубия", "Птичките" и др.подобни, а проекти подобряващи инфраструктурато, каквито успешно се изпълняват дори в съседните ни общини. Тези проекти обаче не са по вкуса на сегашното управление на общината. Защо - всеки може да се досети. Дори и горните проекти са пълни с нарушения, констатирани от компетентните органи и наложени наказания. Най-голямото наказание обаче е за данъкоплатците - общината е платила за тези проекти, но поради нарушенията едва ли ЕС ще възстанови парите и всичко остава за сметка за жителите на община Оряхово. Ето кмета преди няколко дни се върна от Норвегия-с чии пари мислите че е бил там?Дали ще има резултат от екскурзията?Надявайте се...
цитирай
5. анонимен - бат' Станчо
16.03.2011 22:14
Болницата как е станало ясно функционира. Посочете ми пример в Източна Европа, къде функционира болница, в най-деградиращата и се територия. Ако не следите, да Ви кажа, че района от Видин до Монтана е най-бедния в ЕС. Мислите ли, че с повече приказки или по-малко действия ще обърнете съотношението. Просто сме си обречени Оряхово да пропада /не само природно/. И Цонко Цонев кмет да ни стане, оряхвчина си е е оряховчин. А пък ако и Бойко Борисов се окаже кмет, оряховчина, ще е два пъти оряховчинин:) Дано разбирате за какво говоря /пиша/, защото ми писна от хора, които са празномозъчни да изказват мнение. Нека сме малко по-културни, така или иначе живеем сред цигани. И да не забравите да чуката тази вечер! Ваш Бат' Станчо
цитирай
6. анонимен - Ясно беше, че нашата болница пречи ...
16.03.2011 22:15
Ясно беше,че нашата болница пречи на някой!То не бяха спънки от кметове,областни управители.........Обаче доброто побеждава!
цитирай
7. анонимен - към 2
16.03.2011 22:19
Помощта за болницата се бави с месеци!Обаче заемчето от 800 000 лв. беше много лесно одобрено!Ми да-на чужд гръб и 100 тояги са малко. Нали ние служителите на болницата трябва да го изплащаме!Пък и тая заплатка от 5600 лв. на бившия не бе ли твърде,,скромна,, за неговите деяния?
цитирай
8. анонимен - бат' Станчо към 6
16.03.2011 22:25
Спънки не е имало, брачед, сами се спъваме. Такива сме си, само на нас си трябва да се сърдим. Аман от някой, който ни е виновен. Не потърсим ли вината в себе си, много трудно ще стане. Гадни сме и не го ли променим става пагубно.
цитирай
9. petranov - 7 - в грешка си нещо! Не е одобряван ...
16.03.2011 22:34
7 - в грешка си нещо! Не е одобряван заем на болницата. Какви 800 000,00 лева визирате не знам. Беше поискано тегленето на 600 000,00 лева кредит-овърдрафт от общината и да бъде предоставен на болницата. Този кредит беше също облжалван пред Административния съд от Областната управа и все още чакаме решението по въпроса. Колкото до заплатата от 5 600,00 лв - такава заплата НИКОГА НЕ Е ОДОБРЯВАНА ОТ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ И ПРОВЕРКАТА В БОЛНИЦАТА ЩЕ ГО ДОКАЖЕ. Дано всички виновни за източването на болницата си понесат заслуженото. Правосъдието обаче не е бърза работа.
Бат`Станчо - когато фактите говорят по-добре е и бат`Станчо да замълчи. Виждаш много добре Определението на съда. Областната управа не е имала право да оспорва решението на Общинския съвет в Оряхово. Но го е направила! Това какво е? Може би е благотворителност!
цитирай
10. анонимен - от бате Стани
16.03.2011 22:35
Ники, или ще се публикува или не се прави на редактор. Ако исках да го редактирам, да съм го сторил аз.
цитирай
11. petranov - 10 - не разбирам какво точно искате. ...
16.03.2011 22:40
10 - не разбирам какво точно искате. Това одорение на постингите го въведох за да пресека безсмислените постинги в блога. Не си позволявам да редактирам коментари, а и няма такава възможност. Мога само да ги одобрявам за публикуване или не. Всички неодобрени от мен коментари ги прехвърлих в "Кошчето на комплексаря" за да не би някоя велика мисъл да се изгуби.
цитирай
12. анонимен - аз съм 8ми
16.03.2011 22:46
аз съм Бат'Станчо и смея да твърдя, че мнението ми е редактирано. Лошо, Седларов, лошо
цитирай
13. petranov - Бат`Станчо - няма възможност за ...
16.03.2011 23:02
Бат`Станчо - няма възможност за редакция на мнения. Хайде стига с тези номера. Бъдете коректен! Ако си направите блог ще видите, че радакция на мнения не е възможна - има възможност да се одобри или не. През вече близо година откакто съществува този блог се опитваха да ме изкарват че трия мнения, че пиша под чужда име или като анонимен и какво ли не още. Нито съм го правил, нито имам намерение да го правя. Единствената цел на този блог е гражданите на община Оряхово да са информирани и да могат свободно да изкажат мнението си по въпросите повдигнати тук или самите те да поставят въпроси. Хубаво щеше да е това да става и във форума на официалния сайт на общината, но така или иначе никой от общинската администрация не се нае да отговаря на въпросите и лека-полека дискусията там замря.
цитирай
14. анонимен - В крайна сметка пари за болницата ще ...
16.03.2011 23:20
В крайна сметка пари за болницата ще има или е?Нищо не се разбира,уж вие сте били прави,а защо е организирана тази среща утре,какво да се говори за нуждата от болницата пред обл. управител,след като искането ви е одобрено?!
цитирай
15. petranov - Надявам се че ще има. Остава кметът ...
16.03.2011 23:25
Надявам се че ще има. Остава кметът Пенков да изпълни Решението на Общинския съвет. Утрешната приемна на Областния управител не е свързана с болницата. Това си е идея на областната администрация да посети всички общини в областта и да могат хората да поставят проблемите си. Е, аз лично се надявам да има повече хора, които да изразят подкрепа за болницата пред Областната управа. Защото властта е податлива към исканията на "електората" особено в предизборна ситуация. Всеки сам си решава. Аз просто информирам, че такава приемна ще има и моята скромна личност има намерение да я посети. Ето линк към новината в един информационен сайт: http://www.vratzaplus.com/index.php?lang=bg&r=home/t161/t4776 . Просто ми е интересно дали хората, които блокираха сметките на болницата заради неизплатените заплати ще имат смелостта да се изправят пред Областната управителка и да попитат защо блокира помоща, която Общинския съвет се опитва да окаже на здравното заведение. Защото едно е да плюеш пред компютъра или да внесеш писмено иск в съда, а съвсем друго е да се изправиш очи в очи с човека, който се опита да спре кредита за нашата си болница.
цитирай
16. анонимен - Бат' Станчо каза, че сами се спъв...
17.03.2011 00:41
Бат' Станчо каза, че сами се спъваме. Много съм съгласен с него, няма кой друг да ни спъва. Евала бат' Станчо
цитирай
17. анонимен - от nikolay_cska
17.03.2011 09:03
Вместо да се жалвате анонимно по форуми, помислете дали не можете да направите сами нещо за града си. Ето, аз оня ден им писах на меките китки от фирма Екопак да си изхвърлят препълнения с пластмасови бутилки контейнер, разположен на нашата улица и те веднага го изпразниха, като даже ми се обадиха по телефона да ме уведомят. Един техен служител ми препоръча при проблеми с техни контейнери да търся еколожката на общината, аз го уверих, че докато сегашния кмет е на власт, нямам никакво намерение да търся общински служител за каквото и да било. Ходих преди 2 години и при директорката на училището до нас по проблемите с обгазяването, но след като не получих подкрепа нито от нея, нито от който и да било оряховчанин, реших, че това е кауза пердута. Само да спомена, че от тия канцерогенни пушеци страдат и децата на сенатор Петранов и на заместник кметицата Шенай Амиш...
цитирай
18. анонимен - Гери съм. Ясно е, че въпроса с овъ...
17.03.2011 09:16
Гери съм.Ясно е,че въпроса с овърдрафта за болницата интересува много хора-и най вече тези,които работят там.Има обаче и един друг въпрос,който е много по важен -ще я има ли изобщо тая болница.В медиите прочетох/а и някъде из блога беше споменато/че в общини с население до 25 000 жители болници не се предвиждат.Ако,не дай боже,това се окаже вярно,според мен отпускането на тоя овърдрафт се обезсмисля.И ако днес изобщо бъдат задавани въпроси на обл.управителка,то един от тях задължително трябва да е "Предвиждат ли се изобщо болници в малките общини".Извън това бат.танчо е прав-това,което сами си направим,никой не може да ни го направи.Народа го е казал:"Вола рие с копита,ама си хвърля на гърба".
цитирай
19. анонимен - Да бе нямало кой да ни спъва!А тоя ...
17.03.2011 10:13
Да бе нямало кой да ни спъва!А тоя дето ни заглоби в заеми?Работехме и печелехме добре.Но къде ни отиваха парите-в изплащане на безмислени заеми!
цитирай
20. анонимен - до petranov
17.03.2011 11:30
За прецизност искам да кажа/напиша/, че съдът не е доказал правилността на решението на ОбС Оряхово. Няма произнасяне по същество от съда с решение. Съдът само е посочил, че областния управител няма право да оспорва това решение. Отделно от това не е коректно да публикувате определението на съда и да го коментирате в смисъл, че е правилно решението на ОбС Оряхово, тъй като същото не е окончателно и подлежи на обжалване, както е отбелязано в него. Не се знае ВАС какво ще се реши при евентуалното оспорване на определението.
цитирай
21. petranov - До 20
17.03.2011 12:13
За прецизност искам да кажа (напиша), че самият Административен съд публикува Решенията и Определенията си. Както винаги не съм голословен и предоставям линк към Определението, което не е публикувано първо от мен, а от самият Административен съд гр.Враца: http://asvr.comxa.com/2011/0061eb11_01621511.htm. Така че абсолютно коректно е аз да публикувам в блога си едно Определение на съда, което самият съд преди това е публикувал в сайта си! Абсолютно коректно съм публикувал ЦЯЛОТО Определение и в него ясно е указано, че то подлежи на обжалване. Съдът ясно е указал, че ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НЯМА ПРАВО ДА ОСПОРВА ТОВА НАШЕ РЕШЕНИЕ. Защо го е направил? Предполагам, че всеки може да се досети сам...
цитирай
22. анонимен - Аз несм всеки,
17.03.2011 12:52
Опитвам се да се досетя,но немога! Разясни ми г-н Петранов,но на достъпен език,че да ми стане ясно!
цитирай
23. petranov - 22 - това, че не можете да се досетите ...
17.03.2011 13:14
22 - това, че не можете да се досетите сам(а) си е Ваш проблем. Когато човек не може да свърши дадена работа сам, си наема хора, които да я свършат вместо него...:))). Така е от най-древни времена....
цитирай
24. анонимен - Абе Петранов отговори му ясно на ...
17.03.2011 13:24
Абе Петранов отговори му ясно на тоя.Ясно е че областната и пенковеца искаха да ни бастисат по поръчение на дупетата Янко за да са отвори път на новитечастни болници в Враца.Там всички са оплетени като черва, а язък че въвлякоха и областната а и ГЕРБ в тази каша.Предполага се че е платена нейната помощ.
цитирай
25. petranov - 24 - такива неща аз лично не мога да ...
17.03.2011 13:33
24 - такива неща аз лично не мога да твърдя, тъй като не мога да ги докажа. Именно поради тази причина аз изнасям фактите, които знам и са безспорни, а изводите всеки е редно да си ги прави сам.
цитирай
26. анонимен - от 20 до petranov
17.03.2011 15:44
да, съдът е приел, че ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НЯМА ПРАВО ДА ОСПОРВА ТОВА НАШЕ РЕШЕНИЕ, но това не означава, че вашето решение е правилно по същество, както твърдите, това имах предвид и мисля че ме разбирате много правилно.
цитирай
27. petranov - 26 - въпросът е, че държавата се о...
17.03.2011 16:03
26 - въпросът е, че държавата се опита да се намеси неправомерно в местното самоуправление. А дали е правилно Решението ни по същество решават гражданите на община Оряхово! Между другото бързо-бързо приключи приемната на областния управител. Самата г-жа Владимирова не присъства - беше нейната заместничка г-жа Теофилова, както и представители ва други държавни институции. Срещата протече вяло при почти нулев интерес от гражданството на община Оряхово. 3-4 граждани поставиха проблемите си и след по-малко от час срещата приключи.
цитирай
28. анонимен - до petranov
17.03.2011 16:41
И защо според вас така е протекла срещата ? - въпроса е реторичен, всеки може да си даде отговор сам за себе си. "...А дали е правилно Решението ни по същество решават гражданите на община Оряхово!..." не сте прав, законосъобразността се преценява от съда, а целесъобразността от гражданите. Целесъобразност съдът не преценява. Не се заяждам, просто ви казвам мнението си съобразно законите в РБ, които всички трябва да спазваме. Останалото е популизъм. Радвам се, че има независим съд, който чете и прилага закона, независимо от натиска, на който е подложен.
цитирай
29. petranov - До 28
17.03.2011 16:50
28 - разбира се, че всички трябва да спазваме законите. Страшно обаче е, когато облечени с власт държавни институции не спазват закона, както става ясно от Определението публикувано тук. Защото тези държавни институции разполагат с цели юридически отдели, които би трябвало да знаят какво може и какво не може.
Между другото изключително ценя мнението Ви и не го считам за заяждане. Всеки има право на мнение и се радвам, че в последните постинги тук се получава една нормална дискусия без лични обиди и безпочвени обвинения.
цитирай
30. анонимен - Бай Глигор
17.03.2011 17:39
Само да ви кажа,де...с бат' ви Станчо си пиеме ракиата отавна и той от сума време не е писал,и гледаме каква гъста дунавска мъгла се спуска "у блого",та всите учени тука не можаха да познаят лудия с новата козина,ама то с времето сам ще се издаде,досташа го май от тоз дето толкова пъти призоваваше да го...такова де ,ви сте чели,па сте и по-учени.
цитирай
31. анонимен - Бай Глигор
17.03.2011 17:40
Пърдон,чорбаджи Колю,може и да го пущи това писмо....;)
цитирай
32. анонимен - Срещата е протекла така, защото ...
17.03.2011 17:49
Срещата е протекла така, защото гражданите нямат интерес и доверие към власто имащите,както на местно ниво така и на по- високо!
цитирай
33. анонимен - Бай Глигор до 32
17.03.2011 18:30
Прав си 32,ама донякъде.Гражданите, " па и селянете" (бат,Станчо ме ръга в ребрата да не го забравям),нямат доверие но имат ИНТЕРЕС,само че вече нямат вяра дори в себе си,или ако имат останала такава тя е само в това,че наоколо "всички са маскари".За жалост..
цитирай
34. анонимен - Бай Глигор
17.03.2011 18:36
Па да кажа и нещо друго де,дали народа като знаа,че Бубойко е заделил над 20 млн. лева за слухтене зад вратниците на ората,не са сещат за едно друго време и за плюските по краката коги са ритале срещу ръжено така е на мегдана???
цитирай
35. анонимен - Бог-високо, Цар-далеко, дето има ...
17.03.2011 19:43
Бог-високо,Цар-далеко,дето има една приказка.Везири-много,ама техните уши не разумяват обикновенния човек с обикновенните му житейски проблеми.Стълбата винаги е била висока за нашите властимеющи люде,и понеже се притесняват да не им се завие свят и да паднат от стълбата,не смеят да поглеждат надолу,а само така-с огледалце....;)
цитирай
36. анонимен - Как може да бъде изтеглен заем от 600 ...
17.03.2011 21:12
Как може да бъде изтеглен заем от 600 хил.лв без да бъде одобрен от принципала.По тая логика човека е можел да си изтегли 2 млн.Какво е това нещо бе хора?Никой ли не контролира действията на управителя?
цитирай
37. анонимен - към 16
17.03.2011 21:17
и как по-точно се спъваме сами?Като ходим всеки ден на работа и си вършим работата ли?А вместо заработената заплата ни подхвърлят трохи!
цитирай
38. анонимен - ние не се, , спъваме, , Ние спън...
17.03.2011 21:20

ние не се ,,спъваме,,Ние спънахме няколко човека като им секнахме,,кранчето,,.Лошото е,че ги оставихме дълго време да ни пият кръвчицата.Та те направо ни обезкръвиха!
цитирай
39. анонимен - Добре де-били са поискани да бъдат ...
17.03.2011 22:02
Добре де-били са поискани да бъдат изтеглени 600 хил.лв.Но доколкото знам парната инсталация е за 800 000 лв.Откъде идват другите 200 хил.?И как общ.съвет да не е давал съгласието си?Нали общината е гарант по заема.....
цитирай
40. анонимен - Петранов, ти казваш, че не е одоб...
17.03.2011 22:07
Петранов,ти казваш,че не е одобряван заем за болницата от общ.съвет.Не е одобрявана заплатата от над 5000 лв.на бившия управител от общ.съвет.....ами този общ.съвет за какво е?Нали общ.съвет е принципала?Кой тогава е вземал решения вместо него?
цитирай
41. анонимен - В същото време обаче на сесията на ...
17.03.2011 22:11
В същото време обаче на сесията на общ.съвет на 27.08.2010г.,когато беше поискано от Петранов и Николов намаление на заплатата на Кочев повечето от общ.съветници не се съгласиха!Те бяха съгласни с президентската му заплата.Защо г-да общ. съветници?С какво този човек беше заслужил тази заплата?
цитирай
42. анонимен - Щото ходеше с пистолет и ви беше с...
17.03.2011 22:14
Щото ходеше с пистолет и ви беше страх да не ви гръмне ли?
цитирай
43. анонимен - И като не е одобрявана заплатата на, ...
17.03.2011 22:24
И като не е одобрявана заплатата на ,,бившия,, от общ.съвет какво?Тези пари ще бъдат ли върнати на болницата?Защото те са взети от болницата.И ако се разкрият финансови злоупотреби -парите ще бъдат ли върнати на болницата?
цитирай
44. petranov - 36 - заем от 600 000, 00 лева болни...
17.03.2011 22:57
36 - заем от 600 000,00 лева болницата не е теглила! Единствения заем, която този общински съвет одобри е през февруари миналата година за 150 000,00 лева от ОББ - ето линк към протокола и кой как е гласувал: http://oriahovo.bg/images/stories/files/obshtinski_suvet/reshenia/52_05_03_2010.doc
Парната инсталация е правена с ВАШИТЕ пари! Нито е искано разрешение от Общинския съвет, нито е давано такова. На 26.11.2010 година беше поискано с моя докладна общината да изтегли 600 000,00 лева кредит, който да предостави на болницата. Това беше прието (Решение № 650): http://oriahovo.bg/images/stories/files/obshtinski_suvet/reshenia/prot%2068.doc
Това обаче Решение беше дадено на Административния съд Враца от Областния управител и още чакаме съдът да се произнесе.
На 17.12.2010 година по моя докладна беше решено от овърдрафта за проектите свободните парични средства да се предоставят на болницата. Тогава тези свободни парични средства представляваха около 120 000,00 лева. Това също беше оспорвано от Областния управител пред Административния съд и по-горе може да видите определението на този съд, че оспорването е напровомерно. Ети линк към Решението: http://oriahovo.bg/images/stories/files/obshtinski_suvet/reshenia/protokol%2069.doc . Решението е № 668.
40 - общинския съвет не е питан изобщо за заплатата на предишния управител и решението за това е вземано еднолично от кмета на общината. Проверката ще го докаже.
41 - Корекцията на заплатата на Управителя Кочев беше поискана от мен и г-н Николов още на 25.09.2009 година - ето линк към протокола и можете да видите кой как е гласувал:http://oriahovo.bg/images/stories/files/obshtinski_suvet/reshenia/43_25_09_2009.pdf - Решение №397
Нашето предложение не беше прието и ние на следващото заседание на 30.10.2009 поискахме прекратяване на договора на Управителя и сключване на нов с коригирана заплата - ето линк: http://oriahovo.bg/images/stories/files/obshtinski_suvet/reshenia/44_30_10_2009.pdf Решение № 423. Това обаче не се прие. Решенията са вземани с поименно гласуване и можете да видите кой как е гласувал. Моля да ме извините ако съм досадил с обяснения и линкове, но исках да ви разясня, че доста отдавна се борим болницата да не достигне това положение в което е сега. Тогава обаче не можахме да убедим останалите общински съветници, че сме прави. А може би е имало и други "по-убедителни" от нашите аргументи.
цитирай
45. анонимен - П.Н.
18.03.2011 08:43
Г-н Петранов уважавам желанието Ви да въведете ред в блога Ви и да контролирате коммплексарските опити на .... да го саботира, но сега прекия диалог между читателите се загуби.
цитирай
46. анонимен - от nikolay_cska
18.03.2011 13:58
Господин 45, никакъв пряк диалог не се е загубил. Преди си беше пълна слободия, платените драскачи на овластените престъпници (а може би и самите престъпници) плюеха и ругаеха. Забелязахте ли, че откакто коча си е намерил работа, почти липсват просташки обиди? Оптималният вариант се използва в clubs.dir.bg – там всеки може да пише, но ако не се спазва приличие, мнението се трие.
цитирай
47. анонимен - бат' Станчо
18.03.2011 13:58
Напротив,я па си викам,дека е прав чорбаджията,така онуй чадо ше му се отще да драска по дуваро разни работи,дека не и е местото тука.Тука требва да са каже нещо коги имаш нещо да окнеш по въпросо.Е,те кажи сега като дириш ептен прек диалог отиде ли на "рандевуто" с властта?То приказките у кръчмата понекогиш дават много фира,ама има и златни зрънца,добре е кога има кой да оттача фирата и да види зрънцата,па дано ги посее коги требе..
цитирай
48. анонимен - бат' Станчо
18.03.2011 16:02
Предното ми драскане с тебеширо беше за П.Н.,а nikolay_cska право дума,ама иначе-"само Левски"...;)
цитирай
49. анонимен - Поздравление за упоритостта с к...
19.03.2011 08:59
Поздравление за упоритостта с която се бориш за болницата Петранов.Дано сега в болницата влязат поне малко пари и да се изплатят част от заплатите защото това положение вече не се издържа!Моля накарайте Луканов да обърне повече внимание на хората,защото скоро ще остане и без нас.
цитирай
50. анонимен - 49
19.03.2011 14:01
Брато Петранов,сам си пишеш.Кефи ли те?
цитирай
51. анонимен - Ограничавайки свободния достъп до ...
19.03.2011 19:57
Ограничавайки свободния достъп до блога си спестяваш неудобните въпроси за теб и твоите приятели Николов и Сапунов,но тук допусна голяма грешка...
цитирай
52. анонимен - от nikolay_cska
19.03.2011 20:21
Бат' Станчо я окни, тава не знам консервативно ли а, ама би са пробал дорде пушим, с еднътъ ръка да скопявам шипар, другата да реже кукурузина за телците, а с уста да съм заапал един маркуч и да претакам зелето...
цитирай
53. анонимен - към 50
19.03.2011 20:30
А теб сигурно те е яд,че не четем твоите писания!
цитирай
54. анонимен - Брато Петранов, сам си пишеш. Кефи ...
19.03.2011 22:36
анонимен написа:
Брато Петранов,сам си пишеш.Кефи ли те?

цитирай
55. petranov - Брато 54, нямам нужда сам да си пиша ...
19.03.2011 22:52
Брато 54, нямам нужда сам да си пиша коментари. Колкото и да ти е тъжно блогът има достатъчно читатели и съответно пишещи коментари.
Между другото комплексарските коментари от днес могат да се видят там където им е мястото, а именно в "Кошчето на комплексаря".
51 - не ограничавам никакви въпроси към мен и публикуването на Вашия коментар го доказва. Стига да не съдържат директни обиди към който и да било всеки е добре дошъл да задава каквито и да са въпроси, свързани с работата ми като общински съветник. Неведнъж съм декларирал готовност да отговарям на всякакви въпроси, ако те са общественозначими, а не засягат лични или семейни взаимоотношения. Досега съм спазвал това и ще продължа да го спазвам. Между другото, откакто съм въвел правилото за одобрение на коментари не съм изтрил нито един коментар, а всички неотговарящи на добрия тон и съдържащи обиди може да бъдат прочетени в "Кошчето на комплексаря".
цитирай
56. анонимен - Кондуктор, пардон, диспечерю, ...
19.03.2011 22:53
Кондуктор,пардон,диспечерю,умираш ли си от радост да разпределяш и триеш постинги?Сега си светеца.
цитирай
57. анонимен - По никакъв начин не можеш да докажеш ...
19.03.2011 22:55
По никакъв начин не можеш да докажеш че не триеш неудобни въпроси.
цитирай
58. petranov - 56 - никога не съм искал да трия ка...
19.03.2011 22:59
56 - никога не съм искал да трия каквото и да било от блога и дори сега не го правя. Просто превърлям коментарите с обиди в "Кошчето на комплексаря". Знам много добре, че атаката от безсмислени коментари в блога беше предприета от хора като Вас, за да въведа тук подобно правило и да започнете да ме обвинявате, че тук има ограничения. Между другото откакто спрях безсмислените коментари виждам, че посещаемостта на блога се повиши. Ако желаете да коментирате повдигнатите теми или други смислени теми, коите Вие поставите сте добре дошъл(ла). Ако ли пък не и ви сърбят ръцете да пишете - "Кошчето на комплексаря" е винаги отворено за Вас :)))).
57 - аз не е необходимо нищо да доказвам. Целта ми е да извадя на бял свят нарушенията, които се извършват в община Оряхово. Ако блогът ми не Ви харесва на Вас лично, аз нито мога, нито искам да Ви задължа да го посещавате и да публикувате коментари тук.
цитирай
59. анонимен - бат' Станчо - оригинален
19.03.2011 23:02
Прав си Петранов. Кой има на некой нещо криво да каже, малък град сме и може да се намерим. Ако ли не, най-много да пита за коордидати, лично гарантирам че намирам всичко.
цитирай
60. petranov - Така е бат`Станчо. Лошото е обаче, ...
19.03.2011 23:08
Така е бат`Станчо. Лошото е обаче, че много от тези анонимни коментатори не смеят да се изправят очи в очи с мен или който и да е друг. Те са смели само пред компютъра, дойде ли време за реални действия се крият в миша дупка.
Между другото да дам и една друга идея - ако някои мисли, че му трия коментарите с "неудобни въпроси" може спокойно да зададе същите тези "неудобни въпроси" във форума на община Оряхово. Там аз гарантирано нямам администраторски достъп и не бих могъл да ги изтрия.
цитирай
61. анонимен - бат' Станчо - оригинален
19.03.2011 23:33
Петранов, остави ги, те ще се нахранят сами. Няма смисъл да им даваш ефир, който иска-да се цивилизова. Иначе само в скат тв.
цитирай
62. анонимен - еБати Станчо, като си толкова от...
20.03.2011 08:51
еБати Станчо,като си толкова отворен, виж приятеля на Петранов ,З.Николов колко придобивки и ремонти е направил откакто е съветник.Щото тази тема е неудобна за Петранов.
цитирай
63. анонимен - И ако не ги триеш, каква е логиката да ...
20.03.2011 09:34
И ако не ги триеш,каква е логиката да са в кошчето на комплексара ? Нали ги публикуваш според теб без да триеш нищо ? Като чета само ти и Ники-ЦСКА си коментирате в блога, "под прикритие" понякога-като анонимен или бат Станчо...Жалка работа си Петранов,жалка...
цитирай
64. petranov - 62 - аз лично не знам колко "...
20.03.2011 11:33
62 - аз лично не знам колко "придобивки и ремонти" е направил г-н З.Николов откакто е съветник. Темата не е неудобна за мен, но не мога да коментирам нещо, за което няма документи и проверени факти. Ако имате документи и проверени факти за нарушения, съмнения, че който и да е неправомерно се е облагоделествал - има Прокуратура, има Съд сезирайте ги и те ще вземат отношение. Както е видно от документите, които публикувам аз така правя. Иначе "една жена ми каза, че еди кой си е взел подкуп" просто не върши работа.
63 - логиката е да видят читателите на блога, че не ми пука от обидните коментари и просто ги премахвам за да не "цапат" останалите теми. Забелязвам и друго - щом се появи положителен коментар, то значи аз съм го написал. Смешно е. Аз винаги пиша с името си в блога и не ме е страх всичко това, което пиша да се изправя срещу човека, за който го пиша и да му го кажа в очите. Това е разликата между Вас, 63, и мен. Знам, че на някои хора им е много мъчно, че изваждам на бял свят по какъв начин се управлява общината и как с пари на данъкоплатците си организират екскурзийки и семинарчета без никаква практическа полза за който е да е освен за участниците в тях, но така ще бъде. Силата на информацията е огромна и аз лично ще я използвам за да може НАШАТА община да стане едно по-добро място за живеене и НАШИТЕ пари да отиват за осъщестгвяване точно на тази цел, а не да пълнят нечии дълбоки джобове!
цитирай
65. анонимен - смешник и шут си петранов, но си и ...
20.03.2011 12:39
смешник и шут си петранов,но си и вярваш,че със сигналите,които уж си подал си постигнал нещо.дай пример за резултат от твоите сигнали до прокуратурата.и защо отговаряш на 62-ри или наистина си бат станчо.призна си че пишеш и от друго име.елементарно петранов елементарно.
цитирай
66. petranov - 65 - 62-ри ми поставя въпрос. А Ва...
20.03.2011 13:05
65 - 62-ри ми поставя въпрос. А Вашият разсъдък толкова е замъглен от злоба, че не можете да разсъждавате трезво.
цитирай
67. анонимен - бат' Станчо - оригинален
20.03.2011 13:14
Петранов, има доза логика в 65. Всички знаем за твоите сигнали до Прокуратурата, кмета и всякакви инстанции. Никой обаче не знае какви са последствията. Без излишна емоция може да обясниш. Не е срамно и ако нищо не се е получило, все пак и на национално ниво нищо не се получава от подобни сигнали.
цитирай
68. petranov - бат`Станчо за съжаление по голяма ...
20.03.2011 14:32
бат`Станчо за съжаление по голяма част от сигналите продължават разследванията. Това е например прословутото "Алено мушкато", за което бяха похарчени над 100 000,00 лв. общински пари без решение на Общинския съвет. В момента е върнато от Апелативна прокуратура София на Окръжна прокуратура Враца за допълнително разследване.По въпроса за подмяната на парните котли в училищата и детските градини все още върви разследване и дори от инспектората на Министерството на образованието бяха тук преди месец. Всички знаем за бълващите отрова комини на НУ "Св.св.Кирил и Методий" и СОУ "Христо Ботев". Скоро обаче общините, които не са изготвили програма за опазване чистотата на въздуха ще започнат да плащат санкции. И тези санкции ще излязат пак от нашия джоб. Проверката на прословутия проект "Чантичките" приключи до момента с 26 акта за административни нарушения наложени на кмета и екипът му. Това обаче не е най-лошото. Най-лошото е че е много вероятно тези 500 000,00 лева хвърлени за този безсмислен проект да не ни се възстановят от ЕС, а те вече са платени от всички нас. Многобройните ни сигнали за източването на болницата доведоха до това в момента няколко институции да правят пълна проверка там. Въпросът е, че още разследванията не са приключили и не е редно да коментирам каквото и да е, свързано с тях. Иначе когато има някакво Решение на съда, както тук в този постинг то аз веднага ще го оповестя. Аз не си правя илюзия, че ще има кой знае какви последици от моите сигнали. Всички виждаме какво става и на национално ниво. Въпросът е обаче, че според мен тези сигнали действат възпиращо на хората, които вършат нарушенията. Ако ги нямаше нарушенията щяха да са още по-сериозни, сумите естествено по-големи, а болницата щеше да е вече история. Има и още доста сигнали от мен и други колеги, за които до момента няма произнасяне от съответния компетентен орган и аз не бих искал предварително да коментирам каквото и да е. Ако има конкретни въпроси към мен съм готов да отговоря винаги
цитирай
69. анонимен - Болницата вече е история. Прочети ...
20.03.2011 15:01
Болницата вече е история.Прочети "Труд".
цитирай
70. анонимен - от nikolay_cska
21.03.2011 07:54
Уважаемо число 63,

Никога и по никакъв начин не съм писал и няма да пиша анонимно в този или който и да било друг форум (вижте и форумите на dir.bg, където съм с потребителско име nikolayyy (cskar). Намирам твърдението ви за безкрайно некоректно. Пропуснали сте да добавите потребител Гери в списъка на пишещите с истинската си самоличност. Изпращам поздрави на базирания в Мизия бат’ Станчо.
цитирай
71. petranov - Коментарът под № 71 е изтрит, тъй ...
21.03.2011 12:07
Коментарът под № 71 е изтрит, тъй като съдържа обидни квалификации към читателите на блога!
цитирай
72. анонимен - Петранов, осигури си комфорт, но ...
21.03.2011 12:35
Петранов,осигури си комфорт,но блога загуби много.
цитирай
73. petranov - 73 - какъв комфорт съм си осигурил? ...
21.03.2011 12:59
73 - какъв комфорт съм си осигурил? Виждате, че пускам всички критични коментари, включително и тези, които съдържат обидни квалификации спрямо мен. Не мога да допусна обаче да се цитират откъси от "Кама сутра" в блога ми и аз да ръкопляскам, не мога също да позволя да продължават обиди в блога към трети лица. Това място между другото загуби само сентенциите, на които мястото им не е тук. Благодаря Ви за загрижеността относно блогът ми, но откакто въведох правилото за одобрение и секнаха несъстоятелните коментари посещаемостта се увеличи, което може да се види от статистиките. В крайна сметка целта ми не е да печеля изпразнени от съдържание коментари, а да информирам гражданите на община Оряхово, за това което се случва в Общинския съвет и общинската администрация. Между другото се спекулира с това, че не съм одобрявал неудобни въпроси към мен. Знам, че каквото и да на направя някои хора ще продължат да твърдят че не одобрявам или трия неудобните въпроси. Поради тази причина призовах тези хора да задават тези "неудобни въпроси", които аз уж съм изтрил, освен тук и във форума на община Оряхово, където аз нямам права да администрирам и аз гарантирам, че ще им отговоря както тук така и във форума на община Оряхово.
цитирай
74. анонимен - бат' Станчо
21.03.2011 13:01
Какво се сърдите, кой не иска да си създаде комфорт. Хората цял живот се борят за това, вие се разсърдихте за една седмица. Като ви не изнася има и други места за изливане на вашата мръсотия. Пример блога на Общината.
Петранов, не съм съгласен с теб, че пускаш реверанси /71/. Гони го от тука и да си търси някаде другаде място.
цитирай
75. анонимен - Бай Глигор
21.03.2011 13:31
И мой Станчо мисли така ;)! Рекох та прочетох у веснико дето каза 69...малей,ич ми не ареса,дано джурналята да са са изсилиле у приказките,оти ако си е верно,ептен затънааме.:(:(:(
цитирай
76. анонимен - бат станчо и петранчо са едно и също ...
21.03.2011 14:12
бат станчо и петранчо са едно и също лице;
цитирай
77. petranov - 74 - съгласен съм с теб и поради тази ...
21.03.2011 14:50
74 - съгласен съм с теб и поради тази причина преди малко изтрих коментара на 71.
цитирай
78. анонимен - Бай Глигор
21.03.2011 15:32
76,не са едно и също лице,ми стига сме са офлянквале за глупости.Ако некой го е прочел това дето пише у газетата за общинските болници,да земе да каже какво мисли по вапросот,па и чорбаджиата може да каже,малко по-окат е за тиа работи,може да мисли оти не сме затънале толко,а?
цитирай
79. анонимен - Окръжна прокуратура отказва до...
21.03.2011 16:41
Окръжна прокуратура отказва досъдебно производство за "Алено мушкато".Коментар Петранов!
цитирай
80. petranov - 79 - разбира се, получавате коме...
21.03.2011 18:22
79 - разбира се, получавате коментар веднага! Вие твърдите, че Окръжна прокуратура отказва досъдебно производство - така е. Окръжна прокуратура обаче не е последната инстанция. Вече за втори път Окръжна прокуратура отказва досъдебно производство по този казус и за втори път Апелативна прокуратура - София отменя постановлението на Окръжна прокуратура гр.Враца и разпорежда да бъде образувано досъдебно производство. При желание от Ваша страна ще публикувам постановлението на Апелативна прокуратура. Коментар 79!
цитирай
81. petranov - Бай Глигоре,
21.03.2011 18:45
Ето линк към статията във в."Труд" от 16.03.2011 г.: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=818507
Препоръчвам да разгледата галерията от снимки към статията - там има една карта на България, където е изобразена и Оряховската болница и колко е намалението на нейния бюджет. Ето и втори линк с позицията на НЗОК в същия вестник от 19.03.2011 г.: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=823930
Мисля, че е най-добре статиите да се четат в оригинал и тогава да се преценява дали болницата е история!
цитирай
82. анонимен - бат' Станчо
21.03.2011 23:58
Японците са отвърнали дипломатично на предложението, че в безлюдните места в България им се предлага място за живеене с думите:
"Благодарим, но ние няма да напускаме страната си"?
цитирай
83. анонимен - бат' Станчо
22.03.2011 00:07
Японците са отвърнали дипломатично на предложението, че в безлюдните места в България им се предлага място за живеене с думите:
"Благодарим, но ние няма да напускаме страната си"?
цитирай
84. анонимен - 79
22.03.2011 06:43
Ти си бил по-информиран и от Петранов.Изяде му поредния постинг,как Прокуратурата пречи на процъфтяването на Община Оряхово.Язък!!!
цитирай
85. анонимен - Бай Глигор
22.03.2011 09:42
Чорбаджи Колю,пет пъти ми са изпотиа очилите като прочетох тия статии,мене ми са чини работата,че ич не е читава още откъде високото.Инак,доле на поляната добре си копаме градинчето да не исъне,ама май ша ни бие град,да опустее...
цитирай
86. анонимен - Бай Глигор
22.03.2011 09:45
Тиа с по-големите ниви от наш'та риват,та не знам колку зеере ке ни остане от наш'та нивица,белким ни подмине таа градушка...
цитирай
87. анонимен - от nikolay_cska
23.03.2011 11:57
Това е диалект, на който говорят в Мизия, Б. Слатина и разни други съседни нам общини. За справка вижте форумите на http://severozapad.org/ и на http://mizia.info/.
цитирай
88. petranov - Преди по малко....
25.03.2011 18:58
Преди по-малко от два часа приключи сесията и по-късно днес или утре в нов постинг ще се постарая да направя анализ и да запозная читателите на блога с взетите решения.
цитирай
89. petranov - Интервюто на г-н Санков беше изк...
30.03.2011 23:03
анонимен написа:
Ние от болницата не разбрахме какво г-н Санков изтъкваше в изказването си по Рава тв. Харесахме предложението му освен освен че сме гладни да останем и бездомни като ипотекираме имуществото си в полза на болницата или на някой друг - на който той каже!


анонимен написа:
Санков е гений! Как не се сетихме по- рано. Това е начина да се спасим! Браво на него!


Интервюто на г-н Санков беше изключителен пример за гениалност и себеотрицание :)))). Поради тази причина аз днес го записах и в момента подготвям записа за да може светът да се запознае с неговите изключителни мисли. Ще го кача в youtube и естествено ще го публикувам тук!
цитирай
90. petranov - Петранов, оправи си блога пък то...
31.03.2011 09:54
анонимен написа:
Петранов,оправи си блога пък тогава качвай записи където искаш.Тю,как не са взели интервю от тебе,а са взели от Санков.Лоши хора,брей!

Че аз какво казвам? Трябва да се учим от господина, в отделен постинг ще публикувам интервюто за да е светъл пример за нас, простосмъртните...:))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5813094
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930