Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2011 22:38 - Болницата в Свищов и нейният консултант.
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 2787 Коментари: 5 Гласове:
0



   Днес във в."Труд" попаднах на една новина. За съжаление тя не бе изненада за мен. Предполагам, че много хора от Оряхово и региона си спомнят кой беше консултант на тази болница. Да се готви Благоевград....
Ето линк към новината: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=857105 , а ето я и самата новина:

12:18
15.04.11 Болницата в Свищов с дълг от 1,7 млн. лв. автор(и): Веселина Ангелова, прочитания: 252, коментари: 0 image Снимка: Архив

Болницата в Свищов е натрупала борч от 1,7 млн. лв. Задълженията към доставчиците са за над 1,3 млн. лв., а останалата част е от неразплатените данъци, осигуровки към персонала и др. Вземанията са за 291,432 лв., показва доклад за дейността на здравното заведение за м.г.

Според данните болните са намалели с над 20 % заради по-малкия брой клинични пътеки. И приходите на лечебното заведение са се стопили с 363 хил. лева спрямо предходната 2009-а. Според кмета на Свищов Станислав Благов болницата е втежко финансово състояние, а общината е изчерпала експертния си финансов ресурс да й помага. “Преведохме й 1,2 млн. лв. от общинския бюджет. Това не е правено от нито една община у нас. Но процесът на икономически упадък продължава”, коментира Станислав Благов.




Гласувай:
1



1. petranov - Не сте прав leskovchanin. Не съм ...
18.04.2011 10:03
Не сте прав leskovchanin. Не съм сложил постинга тук за да не се чете този на З.Николов. Както виждате отговора на З.Николов се радва на значително по-голям читателски интерес. С този постинг искам да покажа докъде води некомпетентността или просто изпълнението на поръчки. Наистина ще бъде много жалко ако след време проченем в пресата същите констатации за благоевградската болница. Именно на това разчитат някои хора - ще махнем с ръка и ще кажем: Кой ли го интересува...
Не съм адвокат на г-н Николов, не мога да коментирам морални категории като възпитание или твърдения за злоупотреби, но поне по образование с г-жа Илиева са на едно ниво - и двамата имат висше образование.
цитирай
2. nikolaycska - от nikolay_cska
18.04.2011 13:48
Начинът на изказ на цитираното от вас лице се нарича “ Поток на съзнанието” или “Вътрешен монолог” и представлява привидно нередактирани, спонтанни, представени на живо или записани изпълнения във филм, музика и драматични и комични монолози, предназначени да пресъздадат суровия опит на изобразеното лице или на изпълнителя. За повече подробности, моля, посетете http://en.wikipedia.org/wiki/Stream_of_consciousness_(narrative_mode). По мое скромно мнение, гореспоменатото лице е представител на оряховски вариант на това литературно течение, което бих определил, като “ГъСънковщина” или “ГаСаковщина”.
цитирай
3. petranov - leskovchanin, само ще Ви помоля ...
18.04.2011 19:03
leskovchanin, само ще Ви помоля когато коментирате коментар на анонимен потребител да го цитирате, тъй като коментарите на анонимните потребители продължават да изчезват от блога и например трети коментар в момента е Вашият, а аз дори не съм видял оригиналния 3-ти коментар, който явно е бил от анонимен потребител. Това сигурно е практика напоследък в blog.bg коментарите на анонимни потребители се премахват. Аз лично вече няколко пъти пиша на администраторите, но нямам никакъв отговор и обмислям да прехвърля блога на друга платформа поради тази причина.
цитирай
4. petranov - leskovchanin, не искам да Ви оби...
19.04.2011 14:37
leskovchanin, не искам да Ви обиждам, но от начина по който задавате въпросите си личи, че не сте си направили труда да се запознаете с естеството на проектите и повтаряте като папагал чужди думи. Първият проект е за двойно по-малка сума. Става въпрос за левове, а не за евро. Много щедро раздавате милионите! Не го одобрихме, защото този проект не би донесъл никаква полза за жителите на община Оряхово. Ние бихме искали в община Оряхово да се изпълняват инфраструктурни проекти - улици, тротоари, пътища между селата, канализации, дейности по укрепване на свлачищата и др.подобни. Те ще допринесат за подобряване на качеството на живот в общината, а не проект като "Птичките" парите от който бързо ще потънат в нечии джобове, а резултатът ще е едно голямо НИЩО. Радвам се, че успяхме да предотвратим източването на общината с този проект. Защото ако не знаете - проектът първо се заплаща от общината, изпълнява се, проверява се и едва след това се чака възстановяването на средствата от ЕС. Между другото дори началникът на сектора, изготвил този проект сподели пред мен и други общински съветници, че не вижда ползата от този проект, никога не е посещавала местата, които ще се "облагородяват", но трябва да го внесе. На заседанието тя беше в отпуск, а колежката и която я заместваше отказа да дойде да отговаря на въпросите. Кметът също го нямаше, еколозите ги нямаше... Нямаше никой от общинската администрация! Как да одобрим проект, който дори създателите му не дойдоха в залата да го защитят!?
По въпроса за "Камъка" - г-н Рашидов не "връща" историческият обект на община Оряхово, а го предоставя за безвъзмездно ползване. Държавната бюрокрация всячески се опитва да абдикира от дейности в малките населени места. Защо ние трябва да подкрепяме държавните организации в това начинание? Защо Министреството на културата не кандидатства с проект за "Камъка" и да го осъществи? Между другото в района на "Камъка" имаше изградена по друг проект екопътека, имаше осветление...Къде са те сега?
Парите обаче се "усвоиха" отдавна, а каква беше ползата? Не сме толкова богати за да си хвърляме парите на вятъра. В съседната ни община Козлодуй същите тези държавни институции искат "Ботевия парк", на нас се опитват да ни подарят "Камъка". Защо? Ако перифразирам една реклама - Не става само с ядене, трябва и акъл и много четене и събиране на много информация преди да се изправиш и да защитиш позицията си и след това да дадеш гласът си.
По въпроса за анонимните потребители - всички блогъри се оплакват, че коментарите им изчезват, само Вие си мислите, че аз ги трия. Не ме е страх да отговарям на всякакви въпроси - в следващия брой на "Оряховска трибуна" дори ще публикувам статия-отговор на г-жа Светла Илиева. Моето заглавие е "Театърът на абсурда и ролята на машата в него". До довечера ще гледам да пусна статията и тук. Аз от никого и от нищо не се страхувам и заставам винаги с името си и за предпочитане очи в очи с човекът, с който споря! Вие лично ако желаете също мога да Ви обясня надълго и нашироко за този и други проекти в разговор на по кафе или чай.
цитирай
5. petranov - Ясно, съжалявам ако съм Ви засег...
19.04.2011 20:22
Ясно, съжалявам ако съм Ви засегнал. Значи моя матгериал си е мой на г-н Николов също си е негов. Преценка на редакцията е кой и кога да се публикува. Редакторката на "Оряховска трибуна" ме увери, че ще публикува моя материал в следващия брой, който ще излезе между 26 и 28 Април.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5812026
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930