Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2011 23:51 - Община Оряхово и допълнителните възнаграждения.
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 4427 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 10.05.2011 00:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Днес, като си тръгвах от сградата на общината под чистачката на автомобила си забелязах доста дебел пакет от листове формат А4. След бегъл поглед върху тях разбрах, че става въпрос за автентично изглеждащи копия от заповеди, касаещи прословутите допълнителни възнаграждения за добре свършена работа в община Оряхово. По този въпрос колегата Милен Кирилов Николов неколкократно е отправял питане към кмета на общината да бъде даден отчет колко и какви допълнителни възнаграждения са раздавани в последните години, но това се оказа една от най-строго пазените тайни на община Оряхово. Стигна се дотам г-н Николов да отправи питане към кмета чрез в-к "Оряховска трибуна" (броят от 10.05.2011 г.), но едва ли отговорът ще дойде по официалните канали. Така или иначе част от тези "секретни" документи са вече у мен и аз ще започна да ги публикувам. Предварително бих искал да се извиня, че заповедите ще бъдат в оригинал и в тях фигурират имената на общинските служители, получили допълнителните възнаграждения - народът е казал: "Не е луд този, който яде зелника, а онзи, който му го дава...". Аз съм далеч от мисълта да твърдя, че хората получили тези възнаграждения не ги заслужават, но като имам предвид тежкото финансово положение на общината, бедственото положение в МБАЛ - Оряхово, нарастващите дупки и липсващата настилка по част от улиците, в населените места и ред други неуредици, мисля, че е меко казано нагло раздаването на тези допълнителни възнаграждения. Тук ще публикувам една от първите такива заповеди, а именно № 202/28.07.2008 г. На пръв поглед прави впечатление, правното основание за издаването и - чл.44, ал.2 от ЗМСМА. Този член и алинея гласят следното: "Чл. 44. (1) Кметът на общината:......
             (2) В изпълнение на своите правомощия кметът на общината издава заповеди." Ето линк към ЗМСМА:  lex.bg/bg/laws/ldoc/2132580865 
Много интересно...и смешно. Второто основание е чл.10, ал.1 от вътрешните правила за организация на работната заплата в община Оряхово. Тези вътрешни правила се оказаха едни от най-секретните документи в община Оряхово и поради тази причина не мога да цитирам чл.10, ал.1 от тях. Надявам се кметът да ги разсекрети и да бъдат публикувани на сайта на общината - нали уж сме прозрачна община и с прозрачно управление. За да не бъда голословен публикувам първата от заповедите, която е така да се каже една от "най-невинните". Но...апетитът идва с яденето. Приятно четене:
image
Поради това, че анонимните коментари изчезват от този блог дублирам публикуването на всички материали във втори блог petranov.blogspot.com.
 



Гласувай:
1



1. petranov - Петранов, досега те гледаме как ...
10.05.2011 09:13
анонимен написа:
Петранов, досега те гледаме как атакуваш всички чужди, кога торбата Здравко Николов ще покаже своите доходи и дипломата си за висше образование. Кога ще обясниш какви са доходите на жена ти.
Петранов отговаря - доходите на жена ми са подадени в данъчна декларация, а торбата сам може да докаже своите доходи и образование. Браво господин Петранов, "достоен" отговор!

Доходите на съпругата ми, както и моите наистина са декларирани до стотинка и тук не става въпрос за това. Както виждате аз не желая кмета на общината да огласява доходите на фирмата си или своите лични доходи, а да даде обяснение за харченето на НАШИТЕ пари. Колкото до доходите на г-н Николов, както и дипломите му, Ви предлагам да му зададете въпросът лично на него. Доколкото ми е известно г-н З.Николов не се разпорежда с парите на данъкоплатците както го прави кметът на общината. Ако не можете да направите разлика между лични доходи и средства, които са предназначени за благоденствието на гражданите на общината ми е просто мъчно за Вас.
В отговор на leskovchanin - автомобилът, под чиято чистачка открих пакета е собственият ми FIAT Uno. Уверявам Ви, че има една голяма предна чистачка и под нея може да бъде поставен голям пакет :)))). Колкото до вторият Ви въпрос, пак ще повторя, мисля че е редно да задавате въпроси за ЛИЧНИ доходи и образование ЛИЧНО на хората, за които се интересувате. Ако става въпрос за моето образование с удоволствие ще си публикувам дипломата - нито е тайна, нито имам какво да крия, но това едва ли ще представлява интерес за читателите на блога.
Между другото се оказа, че пакетът документи освен всичко друго съдържа и такива как след проведен търг за помещение общинска собственост като бъде подадена молба наемът е намален неколкократно. И това е свързано с колега, общински съветник. В момента ми се иска да потвърдя автентичността на документа от алтернативен източник за да го публикувам тук и да подам сигнал до Прокуратурата.
цитирай
2. petranov - Между другото уважаеми leskovc...
10.05.2011 20:18
Между другото уважаеми leskovchanin днес споделих с г-н Здравко Николов Вашите "притеснения и тревоги" относно неговото образование и доходи. Той изрази изрази задоволството си от това, че неговата личност е породила такива дебати тук и Ви кани при него или на избрано от Вас място, където ще Ви покаже всички документи и дипломи които има, както и ще отговори на всички Ваши въпроси относно доходите му. Това се отнася до всички, които изразяват съмнения и тревоги относно неговото образование и доходи. Г-н Николов сподели, че винаги е готов на цивилизован дебат и разговор с всеки, но предпочите да води този вид разговори очи в очи с човека, който желае да научи повече подробности.
цитирай
3. анонимен - Г-н Петранов, каква марка автом...
15.06.2011 13:29
leskovchanin написа:
Г-н Петранов,каква марка автомобил карате,че под чистачките Ви се събират такива обемисти пакети?Вие на предното стъкло като че ли имате пощенска кутия.По тази логика,нека "икономиста" Николов докаже собствените си доходи и образование.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5810484
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930