Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2011 20:33 - МБАЛ Оряхово, овърдрафта и поредният шамар за чиновниците от Административният съд Враца
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 12605 Коментари: 42 Гласове:
1

Последна промяна: 13.05.2011 20:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Преди малко в сайта на Административният съд гр.Враца беше публикувано  Определението на същия по административно дело № 17/2011 година (asvr.comxa.com/2011/0061eb11_01751011.htm). Става въпрос за това, че Общинския съвет в гр.Оряхово искаше да предостави помощ на болницата в гр.Оряхово за да може тя да изплати поне отчасти задълженията си, респ.заплатите на работещите в нея лекари, сестри, санитари и др.персонал. За съжаление нашето решение беше атакувано от Областния управител и след потвърждаването му от Общинския съвет беше обжалвано пред Административния съд гр.Враца от ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ВРАЦА. Аз и колегите, които подкрепихме предоставянето на кредита бяхме обвинявани, че не познаваме законите и с нашето решение не помагаме на болницата, защото нямаме законово основание за това. Съдът обаче потвърди, че СМЕ БИЛИ ПРАВИ! Според определението на съда се оказва, ЧЕ ОСПОРВАНЕТО Е НЕДОПУСТИМО! Eто линк към гласуването: oriahovo.bg/images/stories/files/obshtinski_suvet/reshenia/protokol%2069.doc . Всеки сам може да прецени кой от настоящите общински съветници колко е компетентен, кой желае да болницата ни да бъда подпомогната и да продължи да съществува и кой изпълнява воля, която не е в интерес на гражданите на община Оряхово! Отворен остава въпросът обаче кога Н.В. Краля, пардон, кмета на Община Оряхово Пенков ще благоволи да изпълни Решението на Общинския съвет гр.Оряхово. По-долу публикувам и самото Определение на Административния съд гр.Враца:
 

                      О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

       гр. Враца, 10.  05. 2011 год.

 

 

             АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД гр. Враца, ІІ- ри състав в закрито заседание на 10. 05. 2011 г. / десети май две хиляди и единадесета година/ в  състав:

 

АДМ. СЪДИЯ:  ЮЛИЯН  КИРОВ

            

 

Като разгледа докладваното от съдия Киров адм. дело № 17/ 2011 г. и за да се произнесе  взе предвид следното:

 

            Производството е по реда на чл. 145 и сл. от АПК, във вр. с чл. 45

от  ЗМСМА  (Закон за местното самоуправление и местната администрация).

 

            Делото е образувано по постъпила жалба, формулирана в Заповед № 13/ 10. 01. 2011 г. на Областния управител на област Враца, подадена против Решение

669 и Решение 672, взети с Протокол № 69 от 17.12. 2010 г. на Общински съвет Оряхово. 

            С първоначалното Решение650, взето с Протокол № 68 от 26. 11. 2010 г., на основание чл.21, ал.1, т.10 от ЗМСМА от Об С Оряхово, е прието община Оряхово да ползва краткосрочен банков кредит- овърдрафт от “Интернешънал Асет банк” АД. С решението са посочени условията, като максималния размер на дълга***, вида на дълга, който съгласно чл.3, ал.2 от Закона за общинския дълг е дълг поет по договор за общински заем в български левове, срок на погасяване до 30. 09. 2011 г., начина на обезпечаване – ипотека на недвижими имоти, условията за погасяване – еднократно в края на периода, лихвен процент- до блп + 1, 5 %. В следващата точка се възлагат права на Кмета на общината да подписва всички документи, свързани с кредита и обезпеченията по него. В другите точки се определят паричните средства да се предоставят на МБАЛ Оряхово ЕООД за погасяване на задължения на лечебното заведение, както и в бюджет 2011 г. на община Оряхово да се планират парични средства от продажби на имоти частна общинска собственост, с които да се погасят ползваните суми по искания овърдрафт, в срок до 30. 08. 2011г.

             Със заповед № 84 от 13. 12. 2010 г., издадена на основание чл.32, ал.1 и ал.2 от Закона за администрацията и чл.45, ал.4 и ал.6 от ЗМСМА от Областния управител на област Враца посоченото решение е върнато за ново обсъждане. 

              При повторното обсъждане на решението от общински съвет Оряхово са приети оспорените по делото решения № 669 и № 672, взети с Протокол № 69 от 17. 12. 2010 г.  С Решение № 669 на основание чл.21, ал.1, т.10 от ЗМСМА, във връзка с чл.3 от Закона за общинския дълг (ЗОД) се потвърждава първоначално приетото Решение № 650, взето с Протокол № 68 от 26. 11. 2010 г.

В резултат на разглеждане на постъпила докладна с вх. № 1124, относно допълнителни изисквания във връзка с първоначалното Решение № 650/ 2010 г. е прието Решение 672/ 2010 г., с което на основание чл.21, ал.1, т. 8 и т.10 от ЗМСМА, във връзка с чл.3, ал.3, чл.5, ал.1 от ЗОД се допълва т. І, т. 4 – начин на обезпечаване на кредита– ипотека на имоти частна общинска собственост, като се посочват с техните идентификационни белези конкретни недвижими имоти,  находящи се в гр. Оряхово,  с.Горни Вадин и с.Селановци.

Така постановените решения са оспорени от страна на областния управител и с оглед тяхната свързаност и общ предмет подлежат на разглеждане в настоящото съдебно производство.

 Съдът, след преценка на представените писмени доказателства, намира от правна страна следното:

            Съгласно чл.17, ал.1, т.1 от  ЗМСМА местното самоуправление се изразява в правото и реалната възможност на гражданите и избраните от тях органи- общинските съвети, да решават самостоятелно всички въпроси от местно значение, които законът им предоставя в сферата на общинското имущество, общинските предприятия, общинските финанси, данъци, такси и общинската администрация. На основание чл.21, ал.1, т.10 от ЗМСМА в правомощията на общинските съвети, като органи на местното самоуправление е да приемат решения за ползване на банкови кредити, за предоставяне на безлихвени заеми и решения за поемане на общински дълг чрез сключване на договор за заем или емитиране на общински ценни книжа и за издаване на общински гаранции при условия и ред, определени със закон.  Съгласно разпоредбата на чл.54, ал. 3 от ЗМСМА Общинският съвет може да помага с финансови средства  общински предприятия и търговски дружества, чиято дейност е свързана със задоволяване потребностите на населението.

             Приемането на решение, като акт на общинския съвет не е достатъчно основание, за да се приеме, че това решение е индивидуален административен акт, съобразно дефиницията на чл.21 от АПК. За да е постановен индивидуален административен акт е необходимо този акт да е издаден от изпълнително- разпоредителен орган или от друг овластен със закон орган, с който едностранно да се пораждат права или задължения или да се засягат права, свободи или законни интереси на трети лица, независимо от тяхната воля. ИАА е властническо волеизявление, насочено спрямо определени адресати и предвижда настъпване на конкретни правни последици.

              Решенията на общинските съвети, като органи на местното самоуправление по чл.18 от ЗМСМА, с правомощия посочени в чл. 21, ал.1 от ЗМСМА, ограничено подлежат на контрол за законосъобразност от областния управител по реда на

чл. 32 от ЗАд и чл. 45, ал.4 от ЗМСМА, съобразно своя характер и предвидените в тях последици. Тълкуването на тези разпоредби налага правния извод, че областните управители упражняват контрол за законосъобразност на актовете на общинските съвети, които са административни актове. Такива решения на общинските съвети са акт на волеизявление на административен орган и с тях се нарежда, предписва, забранява, разрешава или отказва, като непосредствено се пораждат и правни последици за адресатите. За оспорените решения на общинския съвет тези критерии не са приложими. Общинският съвет при приемане на посочените решения не е действал, като административен орган регулиращ правоотношения на местното самоуправление, а като орган на юридическото лице- съответната община с цел поемане на общински финансов дълг.

        Законодателят е допуснал контрол на актовете на общинските съвети от областните управители, но при определен ред и "освен ако в закон е предвидено друго” (чл. 45, ал.1 от ЗМСМА). В конкретния случай, решенията на общинския съвет, взети на основание чл.21, ал.1, т.10 от ЗМСМА и чл.3 от Закона за общинския дълг (ЗОД) не подлежат на оспорване по реда на чл. 45, ал.4, т.1 от ЗМСМА, защото в приложимия материален закон- ЗОД е предвидено друго. Законодателят е предвидил контрол върху управлението на общинския дълг от Сметната палата. В чл.10 от Закона за общинския дълг е постановено, че "Сметната палата осъществява одит върху възникването и управлението на общинския и на гарантирания от общината дълг и използването на дълговите инструменти". В случая сме изправени пред хипотезата на управление на общински дълг, тъй като решението касае поемане на краткосрочен общински дълг, т. е. неговото възникване, както и начина на изразходване на средствата получени от него.

        Разпоредбата на чл.10 от ЗОД е специална по отношение на общата разпоредба на чл.45, ал.4 от ЗМСМА, във вр. с чл. 145 и сл. от АПК, при което положение следва да се приложат разпоредбите на специалния закон. По изложените съображения областният управител е оспорил решение на общинския съвет, което не е от категорията актове, които подлежат на оспорване по реда на чл. 45, ал.1, т.1 от ЗМСМА. 

        Липсата на годен предмет за обжалване е абсолютна отрицателна процесуална предпоставка за допустимостта на производството, за която съдът е длъжен да следи служебно. Нейното установяване препятства надлежното упражняване на правото на жалба и обуславя прекратяване на делото.

        С оглед гореизложеното подадената жалба е процесуално недопустима поради липсата на предмет на обжалване– годен за оспорване административен акт. При така установеното, са налице условията на чл. 159, т. 1 от АПК и подадената жалба следва да се остави без разглеждане, като заведеното дело подлежи на прекратяване.

Водим от горното и на основание чл. 159,  т. 1 от АПК, АС Враца

 

                                    О П Р Е Д Е Л И :

 

           ОТМЕНЯ протоколно определение от 12. 04. 2011 г., с което е даден ход на делото по същество.

           ОСТАВЯ  БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата формулирана в Заповед № 13/ 10. 01. 2011 г. на Областния управител на област Враца, подадена против Решение

669 и Решение 672, взети с Протокол № 69 от 17. 12. 2010 г. на Общински съвет Оряхово.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 17 по описа за 2011 г. на А С  Враца.

 

           ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба в 7- дневен срок от получаването му, чрез АС Враца, пред  Върховен административен съд.

 

 Да се изпрати съобщение, ведно с определението на страните.

                                                    Адм. съдия: /п/

 




Гласувай:
2



1. vagoro - Абе Лесковчанина, Дингилето да не ...
17.05.2011 19:06
Абе Лесковчанина, Дингилето да не ти е общел да ставаш заместник кмет? Че то вече на повече от 20 човека е обещал.Ти кой си по ред в списъка?
А колкото до хората те ще запомнят, че който веднъж е извеждан с белезници от работното си място то той "занаята" си не забравя.И прокурора дето го спаси го знаем кой е.И безвъзмездно не е това спасение.
цитирай
2. vagoro - Не го познавам този човек. Отдавна ...
17.05.2011 22:36
Не го познавам този човек.Отдавна не живея в Оряхово.Но ще поговоря с хора, които предполагам ще ми кажат мнението си.Може и ти да ми помогнеш-като начало какво е направил за града ни?И в какво се изразява тази предизборна кампания? Нова и БТВ искат страшно много пари за такива кампании.Сигурно е много богат човек?Ако пък някой друг плаща-ще си върне парите от всички граждани на Оряхово.Повярвай ми,доста съм навътре в медиите и с парите които искат за такива услуги.
цитирай
3. nikolaycska - Уважаеми потребителю vagoro, може ...
18.05.2011 08:20
Уважаеми потребителю vagoro, може да видите двете тв емисии в интернет на адреси:
http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/reportazhi/story/1122979435-Balgari_rumantsi_i_ganaytsi_v_nayekzotichniya_otbor_v_amatyorskata_futbolna_grupa.html и http://play.novatv.bg/play/247158/. За мен по-важното в случая е, че се популяризира футбола, любимия ми местен отбор Дунав Лесковец и най-вече най-известния лесковчанин за изминалото и настояще хилядолетие - Светослав Йорданов Георгиев – бате Кольо. Аспирации за кметския пост в Оряхово, Ивайло Вагенщайн декларира преди още доста време, спомням си през септември 2005 г., с него и с Петьо Василев, треньора на Дунав Селановци, ходихме на мач на ЦСКА в Леверкузен, Германия и той още тогава заяви тези си намерения, дори проведе своеобразна предизборна кампания, като купи водка на двама журналисти в рейса и те го кръстиха “Кмета”. Аз ще гласувам само на втория тур за съперника на онова (вече одъртяло)същество с белите чорапи, което се бе превърнало в посмешище за националните медии, така, както постъпих и на миналите избори. Засега никой от кандидат-мераклиите не е заявил как ще се справи с почистването на улиците и сметоизвозването и как (дали) ще спре обгазяването на града с отровните пушеци на настоящия любовник на една дама на длъжност отговорен счетоводител в атомната централа.
цитирай
4. petranov - Уважаеми Петранов и СиЕ, какво с...
20.05.2011 09:28
анонимен написа:
Уважаеми Петранов и СиЕ,какво става с Болницата НИ?
Защо се умълчахте,или поръчката е изпълнена?
Ще има ли редовна автобусна линия до частната болница на БСП-депутата митко гъндев във Враца,за да може да се лекуват избирателите от Оряхово?
Изтрии питането,но ако можеш отговори!!!


Аз отговарям от името на Петранов само. За "с-ие"-то не знам :)))).
Болницата ще я има! Въпреки поръчката на някои депутати от управляващата партия! Много добре знаете чии поръчки изпълняваше ръководството преди. Новият управител е набелязал редица оздравителни мерки, които ще бъдет разгледани на заседанието на 27.05.2011 година. Беше представен и финансовия отчет за 2010 година, както и отчет за получените и изразходените средства от м.ноември до края на април. На 17.05.2011 г. в болницата се проведе среща между общинските съветници и персонала на болницата. Разговорът беше много ползотворен. На следващия ден в пощенската си кутия открих "флашка" с аудиозапис от срещата. Зарадвах се много, тъй като вече някои хора се опитват да преиначат казаното там. В най-скоро време ще публикувам записът тук и във форума на общината за да стане достояние на всички граждани на общината.
цитирай
5. petranov - 12-ти, какво да ти отговори като и ...
20.05.2011 09:33
анонимен написа:
12-ти,какво да ти отговори като и той не знае.Остави човека да почива.Сега жена му я няма и той забива чуждо,не му е до болницата.


13 - рядко ми остава време за почивка, а да "забивам чуждо" въобще и не мисля. Моето си ми е достатъчно :))).
цитирай
6. анонимен - The fight for mayor is really funny. ...
25.05.2011 05:39
The fight for mayor is really funny. Go Further
цитирай
7. анонимен - Щ + Щ, Петранов!
25.05.2011 12:27
Щ + Щ, Петранов!
цитирай
8. анонимен - От Клуба на явните гейове в Оряхово
26.05.2011 14:13
Ники,ние сме твърдо зад теб!Ти си един от нас!
цитирай
9. анонимен - НикиГЕЙт, няма ли нещо в пощенската ...
26.05.2011 18:19
НикиГЕЙт, няма ли нещо в пощенската ти кутия?Зарадвай ни с нещо!
цитирай
10. анонимен - Да очакваме ли някой да подхвърли ...
27.05.2011 07:49
Да очакваме ли някой да подхвърли доклада относно дейността и финансовия отчет на болницата за 2010г. и ще го публикувате ли г-н Петранов?
цитирай
11. анонимен - Само ако е на флашка и му е пусната в ...
27.05.2011 08:19
Само ако е на флашка и му е пусната в пощенската кутия.
цитирай
12. анонимен - Излезте от филма преди да е станал ...
27.05.2011 08:22
Излезте от филма преди да е станал сериал!
цитирай
13. анонимен - Наивник от Оряхово
27.05.2011 09:09
Каква флашка,какви пет лева?
Няма,няма, а вярно ли е,че от м. юни няма да има и физиотерапия?
Това не е ли сериал със залязващи сериалчета?
Най-важно е да има земя за лабораторията на възвеличаваните шаркови,но до кога?
Изчезнаха ли местните,та краеведите ще величаят чужденците?
цитирай
14. анонимен - Удри баце, тая мачка не е наща
27.05.2011 09:48
Удри баце, тая мачка не е наща
цитирай
15. анонимен - Физиотерапия все още ще има, но д...
27.05.2011 18:47
Физиотерапия все още ще има, но докторката щяла да работи два дни в седмицата в Оряхово и останалото време в клиниката на А .Георгиев във Враца. Ако идва колкото идват и другите врачански специалисти, не им завиждам на болните.
цитирай
16. анонимен - Кво стаа с отчета на Луканов?
27.05.2011 23:32
Кво стаа с отчета на Луканов?
цитирай
17. анонимен - Бойко Бетов пак напуска, т. е. ре...
28.05.2011 00:47
Бойко Бетов пак напуска,т.е. рекетира!За колко ли пари става въпрос сега,след като всички разбраха,че е бил на 1500 лв.,при положение,че останалите му колеги са били едва на 500!Поне да вършеше нещо в името на болницата,а той действаше и действа само за собствения си джоб.Голяма алчност,голямо нещо,само те имат деца,само те имат заеми...Дано Луканов му подпише и да се маха,а не да се поддаде на провокациите и преговорите му.
цитирай
18. анонимен - FsYNQBlYgvYKJyFr
28.05.2011 16:28
ncWe0P <a href="http://zlvrssdrlwmo.com/">zlvrssdrlwmo</a>
цитирай
19. анонимен - Петранов, не всички гледат РАВА. ...
28.05.2011 20:50
Петранов,не всички гледат РАВА.Дай малко инфо за отчетния доклад за болницата.
цитирай
20. анонимен - Като стана въпрос за отчети, кога ...
28.05.2011 22:03
Като стана въпрос за отчети, кога г-н управителя на МБАЛ възнамерява да осведоми всеки един от персонала за изплатените и дължими суми. Това се правеше в недалечното минало посредством т.н. фишове за заплати. Не ми се иска да коментирам чл.128 ал.1,2и3-та от КТ, но те те въобще нямат място в полезрението на управата на МБАЛ. Преди няколко дни мед. сестра напускаща болницата, иска справка за дължимите и суми в счетоводството и от там отговора е "-Управителя е забранил да даваме такава информация!". Приемете извиненията ми, но ние не сме длъжници на МБАЛ, още по малко на г-н Управителя ,да не можем да ползваме тази касаеща ни информация уредена в наша полза от КТ. Лека вечер!!!
цитирай
21. анонимен - Между другото ние получаваме па...
29.05.2011 10:24
Между другото ние получаваме парите си на ръка,без да виждаме фишовете си.А за заплатите за коитотолкова много плюехте Кочев да ви кажа че пулмоложката е с 1200 лв .заплата .,а кога идва на работа всеки може да провери. А след като знаем колко мъртви души се водят на работа в болниоцата защо не питате Луканов къде са истинските лекари-не тези коити идват по един път в седмицата да не кажа и в месеца.А той Луканов няма и как да разбере,защото и той толкова идва на работа в Оряхово. Е то не може да се работи на две и повече места едновремено-нали г-н Луканов СРАМНО Е ДА ЗАРЕЖДАТЕ С ПАЦИЕНТИ БОЛНИЦАТА НА ГЪНДЕВ И САБОТИНОВА.НА ВСИЧКИ Е ЯСНО КАКВИ СА ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА ТИ С ТЯХ! ПЕТРАНОВ КЪДЕ СЕ СКРИ ИЛИ ЗА ТОВА НЕ ТИ Е ИЗВЕСТНО-МАЙ ТАКА ТИЕ Е УДОБНО ДА ГОВОРИШ!
цитирай
22. анонимен - Петранов, поредният шамар от ов...
29.05.2011 11:30
Петранов,поредният шамар от овърдрафта не е за чиновниците,а за нас,които остонахме да роботим за болницата за по 200-300-в най-добрия случай за 400 лв. месечно.какво се напъваш да пишеш и се лигавиш по този въпрос,след като резултата е нулев.На срещата с персонала какво се случи-просто бяхме свидетели на личните конфликти между общинските съветници,приехме благодарственото ви слово за всеотдайността ни да работим без заплати,което звучеше повече от цинично и унизително,имайки предвид дебелите ви гуши.Но нищо,никога не се знае кога някой от вас ще бъде някой от тях-пациентите,и тогава със сигурност ще усетите силата на това,което се случва с болните хора в региона.
цитирай
23. анонимен - За заплатите на лекарите не се пр...
29.05.2011 11:43
За заплатите на лекарите не се притеснявайте,те чукат частно в работно време,а тези,които нямат специалност и не могат да го правят събират егн-та и пускат фалшиви листове ,като за всеки един лист получават съответното възнаграждение-% от кл. пътека.Да му мислят сестрите и санитарките!Е,не всички,някои от тях са бизнесдами,поне така си мислят!
цитирай
24. petranov - Събрали са се доста въпроси към мен и ...
29.05.2011 17:36
Събрали са се доста въпроси към мен и е врме да отгворя. По отношение отчета на г-н Луканов - той декларира, че ще го предостави на всеки интересуващ се от болницата. Така или иначе ако читателите на блога желаят аз ще го сканирам и ще го публикувам тук. Срещата в болницата беше организирана за да може всеки да постави въпросите, които го интересуват. Дори въпросите за "мъртвите души" бяха повдигнати от мен и бяха подробно разяснени от управителя. Интересно обаче защо освен д-р Бетов никой не постави никави въпроси? Тук в блога гледам се повдигат много въпроси, а на срещата никой нямаше смелостта да ги постави! Май не е лесно човек да застане с името си и очи в очи с този, когото критикува да отстоява позиция. Доста се колебах, но днес или утре ще публикувам аудиозаписа от срещата в МБАЛ за да стане ясно, кой какво е казал и кой какви въпроси е повдигнал.
От публикувания тук материал става ясно, че действията на Общинския съвет са били правилни. Ние направихме всичко възможно да помогнем на болницата. Използвахме всяка ЗАКОНОВА възможност за това. За съжаление изпълнителната власт в лицето на кмета на общината изпълнява своята политическа поръчка и не желае да помогне на болницата. Между другото общината е пред фалит също като болницата благодарение на г-н кмета и обкръжението му. И тези документи и факти съвсем скоро ще излязат на бял свят.
цитирай
25. анонимен - Напротив, не само приятеля ти д-р ...
29.05.2011 19:05
Напротив,не само приятеля ти д-р Бетов е поставил въпроси,а относно него той продължава да рови не защото му е мило за болницата,а защото е лично засегнат от неспечелването на конкурса.А как си точеше зъбите...все пак заплатата на завеждащ отделение е доста примамлива,нали имат да изплащат заеми,горките...По същата причина е заявил ,че напуска от 1 август?!Защо ли,може би да даде време за размисъл на Луканов да му увеличи заплатата?!
цитирай
26. анонимен - И какъв е отговора за мъртвите души, ...
29.05.2011 19:11
И какъв е отговора за мъртвите души,защото последният път когата взехме някакви пари срещу имената на живите мощи пишеше суми от 400-450-500 лв.,а срещу мъртвите -1000!Справедливо ли е според теб,при положение,че са идвали 1-2 пъти,и то идват към 11-12 часа,когата работата е свършила!
цитирай
27. petranov - Напротив, не само приятеля ти д-р ...
29.05.2011 20:26
анонимен написа:
Напротив,не само приятеля ти д-р Бетов е поставил въпроси,а относно него той продължава да рови не защото му е мило за болницата,а защото е лично засегнат от неспечелването на конкурса.А как си точеше зъбите...все пак заплатата на завеждащ отделение е доста примамлива,нали имат да изплащат заеми,горките...По същата причина е заявил ,че напуска от 1 август?!Защо ли,може би да даде време за размисъл на Луканов да му увеличи заплатата?!


За съжаление с д-р Бетов си развалихме приятелството поради проблемите в болницата. Аз лично съм му казвал, че от тези сигнали, които подава болницата само губи и няма никаква практическа полза от това. Той обаче е в правото си да подава всякакви жалби и мисля, че сам може да прецени резултата от действията си. Това, че напуска също си е негово лично решение и аз не бих могъл да го коментирам.

анонимен написа:
И какъв е отговора за мъртвите души,защото последният път когата взехме някакви пари срещу имената на живите мощи пишеше суми от 400-450-500 лв.,а срещу мъртвите -1000!Справедливо ли е според теб,при положение,че са идвали 1-2 пъти,и то идват към 11-12 часа,когата работата е свършила!


Ако сте присъствали на срещата на 17 Май ще знаете какъв е отговора за "мъртвите души". Така или иначе казах вече, че разполагам с аудиозапис на срещата от тогава и ще го публикувам тук. В момента правя опит да го кача във vbox7.com и да публикувам линк към него.
Аз пак казвам - срещата на 17.05.2011 година беше точно за това, да си кажем "право куме в очи" всички наболели въпроси. За съжаление почти никой не повдигна въпросите, които ми поставяте тук. Аз не управлявам оперативно болницата и трудно мога да отговоря на конкретни въпроси "от кухнята". Нали за това беше срещата? Да се зададат тези въпроси...
цитирай
28. анонимен - Ами като не си в кухнята и не си наясно ...
30.05.2011 07:45
Ами като не си в кухнята и не си наясно какво става в болницата защо предизвика тези рокади в болницата,като от всичко което се случи пострадахме ние работещите в нея! Освен теб и Луканов,а също и тези които ти поръчаха да махнеш Кочев май други доволни няма!
цитирай
29. petranov - Кочев трябваше да се махне, защото ...
30.05.2011 08:55
Кочев трябваше да се махне, защото доказа, че освен да увеличава дълговете на лечебното заведение, нищо друго няма да направи. Със старото управление болницата щеше да е вече история. Човек не може да си затвори очите, когато види увеличение на дълга с 1,5 милиона само за една година. Не е необходимо да знаеш всяка финансова опрация за да е ясно, че това води лечебното заведение към сигурен фалит.
цитирай
30. анонимен - ". . . . . Тук в блога гледам се ...
30.05.2011 08:59
".....Тук в блога гледам се повдигат много въпроси, а на срещата никой нямаше смелостта да ги постави!...." Петранов нали се сещаш, че 20-тината човека присъствали на "историческата" среща, не са целия персонал на болницата. Работи се на смени /нощна,предобедна , следобедна и т.н./, а и някъде да видя обявена информация за срещата,било на информационно табло или някъде другаде.
цитирай
31. petranov - Доста повече от 20 човека бяха на ...
30.05.2011 12:38
Доста повече от 20 човека бяха на срещата. Управителят пое ангажимент да покани целия персонал на болницата. Аз лично също когото срещах от болницата го канех на срещата. Мисля, че срещата беше добре разгласена, включително и тук в блога бях обявил за нея. А какво се е случило на срещата - в момента качвам аудиозаписа в youtube. Просто е доста голям като обем и трябва време. Ще го публикувам тук.
цитирай
32. анонимен - И какво от това. . . Заплатите на п...
30.05.2011 14:52
И какво от това ...Заплатите на персонала са ОТКРАДНАТИ !
цитирай
33. анонимен - Е ясно щом са присъетвали 20 -тина ...
30.05.2011 20:03
Е ясно щом са присъетвали 20 -тина служители на болницата какъв е авторитета на управителя! А доколкото за задълженията на болницата-това май само ти си го пееш Петранов! И коя болница не си е увеличила задълженията?
цитирай
34. анонимен - Присъстващите на събранието в и...
30.05.2011 20:21
Присъстващите на събранието в интерес на истината ги интересуваше,кога ще си получат забавените заплати ,а не авторитета на управителя .Стига повече спекулаций!
цитирай
35. анонимен - Като си отида и болницата ще си &q...
30.05.2011 21:12
Като си отида и болницата ще си "отиде"!
цитирай
36. анонимен - И пътят към ада също е постлан с добри ...
30.05.2011 21:49
И пътят към ада също е постлан с добри намерения.
цитирай
37. анонимен - Доста повече от 20 човека бяха на ...
31.05.2011 09:39
petranov написа:
Доста повече от 20 човека бяха на срещата. Управителят пое ангажимент да покани целия персонал на болницата. Аз лично също когото срещах от болницата го канех на срещата. Мисля, че срещата беше добре разгласена, включително и тук в блога бях обявил за нея....

Какво като си обявил в блога си?Това да не е официална страница на общината и болницата?Има сайт на общината,там трябваше да се обяви срещата.
цитирай
38. анонимен - в-к "Козлодуй днес"бр.271 от 25.05 до 30.05.2011г.А Община Оряхово кога?? Може би Октомври:)
31.05.2011 13:16
Започнаха навреме войната с комарите
Тази година пръскането
против комари беше
извършено своевре-
менно и вероятно ще ни спес-
ти досадата от кръвосмуче-
щите насекоми по време на
празниците в града. В почив-
ния понеделник от фирмата
ангажирана с дезинсекцията
„ДДД груп” предприеха първо-
то за този сезон пръскане от
въздух със селскостопански
самолет и по земя.
Дезинсекцията започна около
20 часа и продължи с общо
шест полета – четири над
града и два над острова.
Веднага след това имаше и
наземна обработка на край-
брежните зони на територия-
та на целия град. Срещу
комарите беше ползван пре-
парата „Микрозин”, който е с
карантинен период от 24
часа. Управителят на фирма-
та Светослав Арнаудов обяс-
ни, че кампанията е съгласу-
вана с кметовете на населе-
ните места, Регионалната
ветеринарно-медицинска
служба и дружеството на пче-
ларите, тъй като ползваните
химикали вредят предимно на
пчелните семейства.
„Времето сега е най-подходя-
що за третиране, тъй като
популацията на комарите
тепърва нараства и се над-
яваме да я овладеем преди
да достигне до миналогодиш-
ните размери. Нашата цел е
да пресечем това навреме”,
обясни Арнаудов и допълни,
че ще има и още едно пръс-
кане през този сезон.

цитирай
39. анонимен - Ох, Селановци!
31.05.2011 14:09
Глупости. Комари,комари. През зимата няма да ги има.
Важно е да се строят ветрогенератори на плодородна земя и да се печели независимо от поразиите,които се нанасят на земята и хората.
Да се строи,макар и с "особен ОВОС",може и без него. Ще се сетят,но ще бъде късно.
цитирай
40. анонимен - Петранов, голяма посещаемост в ...
31.05.2011 17:37
Петранов,голяма посещаемост в постинга ти за 24 май!Май стоиш пред компа и цъкаш,за да видят хорат колко си четен.
цитирай
41. анонимен - Петранов, докато си мерите пишк...
15.06.2011 13:28
leskovchanin написа:
Петранов,докато си мерите пишките,мандата ви измина без да се запомни с нещо което сте свършили.Твоята идея фикс беше болницата,но нищо не направи за нея.Жалко за пропиления мандат.Просто хората няма с какво да ви запомнят.Дано Христо Иванов/Дингила/ се кандидатира за кмет,другото е пълнеж.

цитирай
42. анонимен - анонимен
24.09.2011 17:47
Какво да Ви кажа и Луканов нищо не направи въпреки неговите обещания .До колкото разбрах болницата потъна с още с петстотин хиляди плюс задълженията на Кочев.Съжелявам работещите в тази болница не знам как издържат без заплати.А до колкото изборите Шарков няма да оправи болницата той ще я затвори както затвори лабораторията.Единствения който мисли за нас ,и нашия град е г-н Иванов.По времето на г-н Иванов ,имаше болница имаше пациенти а нямаше фалшиви листове тоест ментета.Всички работеха и получаваха редовно месечните си възнаграждения.Дойде Кочев заедно с Пенков затвори лабораторията и приказката вече я знаете.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5807661
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930