Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2011 10:45 - Наглите и община Оряхово
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 16617 Коментари: 49 Гласове:
1

Последна промяна: 15.06.2011 11:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вчера, както обикновено минах през общината за да проверя какви нови докладни са постъпили за предстоящото заседание на Общинския съвет. Каква беше изненадата ми обаче, когато пред погледа ми попадна едно така наречено „Допитване до гражданите”. В него ставаше въпрос не за някои от злободневните въпроси на потъналата ни в разруха община, а за небезизвестния, така наречен „международен фестивал Алено мушкато”. Този същия фестивал, за чието провеждане през 2009 година бяха прахосани над 100 000,00 ( СТО ХИЛЯДИ ЛЕВА) от НАШИТЕ ПАРИ. Този същият фестивал, за който продължава разследването на Прокуратурата за изразходваните средства. Сега по същия начин брадатите „спонсори” ги няма и целта е кмета и кликата му да си направят реклама с НАШИТЕ ПАРИ. Този път обаче са решили да ни питат. Разбира се това допитване се разпространява сред общинските служители и семействата им, които под заплахата да бъдат уволнени се подписват доброзорно, че са съгласни да бъдат спонсори на кмета, кликата му и ръководството на така нареченото сдружение с (не)стопанска цел „Алено мушкато”. Отново ще се раздават огромни награди за проявена инициативност, за изпълнение на задачите по поддържане на чистотата по време на фестивала, ще бъдат раздавани огромни хонорари, ще бъдат организирани коктейли и т.н. и т.н. И сметката накрая няма да бъде представена на „брадатковците”, а на всички граждани на общината. Които пък ще продължат да чупят колите си по улиците, приличащи на тези в Косово след бомбардировките, ще продължат да дишат „аромата” от преливащите контейнери, ще минават през сводовете от растителност надвиснала над главите им по голяма част от пътните артерии. Но пък ще могат с гордост да кажат, че с данъците си са финансирали един грандиозен фестивал. На това народните мъдреци много отдавна са се изсмели с думите „На гол корем, чифте пищови”. В същото време вчера попаднах на информация как са организирани празниците на маестро Дико Илиев в Монтана:
  Дико Илиев стана почетен гражданин Великият Дико Илиев бе обявен за почетен гражданин на Монтана. Общинските съветници в града присъдиха посмъртно отличието на гениалния музикант и композитор. То бе връчено на внука му Пламен Илиев по време на тържествена сесия вчера на празника на Монтана Свети Дух.
Бай Дико, както го наричат всички в града, изживя последните си дни край Огоста. Съветниците и гостите засвидетелстваха почитта си към музиканта със ставане на крака, докато на сцената духовият оркестър „Дико Илиев” свиреше великото „Дунавско хоро”.
В празничния ден вчера бе открита ремонтираната детска градина “Здравец” в монтанския ж.к. „Младост”. Парите за реконструкцията на най-голямото детско заведение в града, посещавано ежедневно от 130 деца, са отпуснати от военния отдел на посолството на САЩ у нас. За тържествената церемония в града пристигнаха щатски дипломати. В реконструкцията на забавачката са вложени 150 000 лв. Сградата е санирана, сменени са всички врати и прозорци. Ремонтирани са покривът, занималните и спалните, кухненският блок, басейнът. Подменени са ВиК и електроинсталациите, обновен е и дворът.
„Това е най-големият проект в Северозапада, спечелен по хуманитарната програма на военния отдел на посолството на САЩ”, припомни градоначалникът Живков, който посрещна за празника 5 делегации от градове-побратими, депутати и кметове от цяла България. В тържествата се включи и кметът на Враца д-р Костадин Шахов. Видинският владика Дометиан пък благослови всички жители на Монтана. Историята на празника датира от началото на миналия век, когато в понеделник след Петдесетница в някогашното селище Кутливица се е организирал най-големият пазар за животни. През годините денят се превръща в празник и пазарът събира хора от цяла България, идват и фокусници и пътуващи артисти. Традицията е прекъсната през 1948 г. През 1993 година, по времето на първия син кмет на Монтана Людмил Сандов с решение на общинския съвет денят на Светия Дух е обявен за празник на града.
Ето и линк: www.konkurent.bg/novini/10680/diko-iliev-stana-po4eten-grajdanin
Без излишна помпозност и разточителство Общинския съвет на Монтана е обявил великият композитор за почетен гражданин на тържествена сесия.
За "великите" управници на Оряхово обаче това не е достатъчно. Може би защото в този случай няма как да добавят по някоя и друга нула в банковата си сметка. На тях не им пука за маестро  Дико Илиев и неземната му музика. За тях е важно да се изтъпанят на сцената и да "приемат парада".  В същото време дечицата от нашите детски градини и ясли едва дишат от летните жеги в приличащите на сауна стаи, за тях не може да се отдели нито лев за климатици, за хората от болницата не може да се отдели нито лев да им бъде помогнато, за дупките - нито лев, за автогарата, която заплашва да се срути - нито лев, за чистота - нищо, но за маститите управници от общината и сдружението пари винаги ще се намерят.  И в заключение ще публикувам така нареченото "Допитване да гражданите":
image
 


Тагове:   Оряхово,   кмет,   петранов,


Гласувай:
2



1. petranov - Допълнителна информация
15.06.2011 19:45
Преди няколко часа бях свидетел на грозна картина. Една от ръководителките на сектор "Опазване на околната среда, хигиена, поддръжка и озеленяване" разнасяше по магазините из града "Допитването до гражданите" и убеждаваше хората да се подписват БЕЗ ДА ОБЯСНЯВА ОТКЪДЕ ЩЕ СЕ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО НА ФЕСТИВАЛА. Малка подробност е, че същата госпожа е получила хиляди левове допълнителни възнаграждения за "добре свършена работа". Сигурно в работно време работата и е да събира подписи от гражданите на общината. Сигурно за това почти всеки месец получава по 200 - 300 лева ДОПЪЛНИТЕЛНО НАД ЗАПЛАТАТА СИ за да изпълнява ролята на събирач на подписи! Разбира се тези заповеди за допълнителни възнагражденя още през следващите дни ще бъдат публикувани в блога ми за да може всеки да си направи изводите....
цитирай
2. petranov - Петранов само коментарите от теб не ...
16.06.2011 08:55
анонимен написа:
Петранов само коментарите от теб не изчезват,а к'во става с болницата?


анонимен написа:
С болницата става това, че имаме проверка от медицински одит, която е предизвикана от д-р Бетов. Ще ни видят всичките лекари на хартия, ще ни видят всичките пациенти на хартия. Анестезиоложката не знае къде е болницата, но си получава 1500 лева заплата. Пациенти не знаят, че са лекувани при нас, но имат заведена документация, това става с болницата. Айде Петранчо-марихуанчо, бързай да изтриеш коментара.


За коментарите ми омръзна да обяснявам. Част от коментарите на анонимните потребители изчезват. Доскоро leskovchanin ги цитираше стриктно за да не изчезваш. Аз също го правя. Нямам никакъв интерес да трия коментари, защото нямам какво да крия от никого. Относно болницата - и аз чух че върви проверка в момента. Ако има нарушения нека всеки си понесе отговорността. Друго няма какво да кажа в момента.
цитирай
3. анонимен - Петранов и Кънев, вземете мерки по най бързия начин.
16.06.2011 14:28
Господа, вземете мерки относно бетови, на тях някой им е обещано нещо. Този който им ебещал пак ще ги пр.....бе с онзи четвъртития.Тези двамата /те вече са еничари/ искат да остават 100 човека без работа.
Бетовите, онзи от горе всичко гледа, а с парите за които осъдихте болницата ще си копувате свещи, разбрахти ле бе СМОТАНЯЦИ.
цитирай
4. petranov - Господа, вземете мерки относно ...
16.06.2011 15:17
анонимен написа:
Господа, вземете мерки относно бетови, на тях някой им е обещано нещо. Този който им ебещал пак ще ги пр.....бе с онзи четвъртития.Тези двамата /те вече са еничари/ искат да остават 100 човека без работа.
Бетовите, онзи от горе всичко гледа, а с парите за които осъдихте болницата ще си копувате свещи, разбрахти ле бе СМОТАНЯЦИ.


Доколкото знам проверката е приключила. Очакват се поредните санкции за болницата и управителя. Проблемът е, че някои хора се надяват болницата да фалира и да си напазаруват апаратура за жълти стотинки. Това обаче няма как да се случи. Въпреки атаките и отвътре и отвън по-голямата част от Общинския съвет твърдо подкрепя болницата и ще направим всичко възможно да не се осъществи планирания геноцид срещу населението на община Оряхово!
цитирай
5. petranov - Болница та болница!Стига де!Тя ...
16.06.2011 17:45
анонимен написа:
Болница та болница!Стига де!Тя вече я няма.Та за това алено мушкато -пак някой ще се налапа.

И то доста добре ще се налапа!
цитирай
6. анонимен - Как защо има проверка-просто же...
17.06.2011 00:25
Как защо има проверка-просто желанията на Бетов за заплата има-няма 2000 лв. и жена му да се върне като шефка,не се осъществиха и те за това е всичко.В интернет може да се прочете съдебното решение и на двамата относно болницата,заплатата му всъщност не е била 1500,а 1800 лв. с включени допълнителни възнаграждения,за какво са те-едва ли някой знае.Може би за положеното разположение,или работа в празнични дни,или води прекалено много болни...и той не знае,но ги е папкал тези хилядарки,а другите са го носили на гърба си за 400-500 лв.Дано спи с чиста съвест за парите и за унижението ,което поднася всеки ден на другите.
цитирай
7. petranov - Въпреки, че не съм изцяло съгласен с ...
17.06.2011 16:08
Въпреки, че не съм изцяло съгласен с горните коментари ще ги цитирам за да не бъда обвинен в погазване на свободата на словото.
цитирай
8. petranov - Абе хора вие не разбрахте ли че няма ...
17.06.2011 16:08
анонимен написа:
Абе хора вие не разбрахте ли че няма по долни хора от двамата доктори бетови в този град.Умориха сума ти хора а сега искат да се налапат без пари със апарати за стотици хиляди.Бетова и сега прибира по над 600лв.от болницата и освен това по 40 лв.независимо от това че и плаща и здравната каса.Бетов що не пише това да одита?Щото е посран!Сега кочев и шарков му обещават че ще вземат той и жена му апаратите без пари,но ако помогне да се срине болницата и той го прави.Питайте го какво прави на тайните срещи с коча и шарков!А ето и каква заплата му е давал коча!За това реве той за него!
Р Е Ш Е Н И Е

№ 141

Гр.Оряхово,02.05.2011 г.



В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А





Оряховският районен съд, в публично съдебно заседание на двадесет и шести април две хиляди и единадесета година в състав:

РАЙОНЕН СЪДИЯ:И.Кънева - Санкова

при секретаря Г.Ц., като разгледа докладваното от съдията гр.дело № 113 по описа за 2011 г.,за да се произнесе, взе предвид следното:



Производството е образувано по обективно съединени искове с правно основание чл.128, и чл.245 ал.2 КТ от Б.А.Б., с ЕГН **********,***,чрез адв. Л.К. – АК-Монтана със съдебен адрес гр.Оряхово, ул.”В.Левски” № 10-12 против „МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ-ОРЯХОВО” ЕООД гр. Оряхово, с ЕИК 106512407, със седалище и адрес на управление гр. Оряхово, ул.”Арх.Цолов” № 98, представлявана от управителя Светозар Борисов Луканов. С нея са предявени обективно съединени искове по чл.128 КТ – за сумата от 9 145,00 лв. – неизплатено трудово възнаграждение за месеците: юли 2010 г. – в размер на 1 829,00 лв., август 2010 г. – в размер на 1 829,00 лв.; септември 2010 г. – в размер на 1 829,00 лв., октомври 2010 г. – в размер на 1 829,00 лв., ноември 2010 г. – в размер на 1 829,00 лв., лихва за забава върху всяко неплатеното дължимо трудово възнаграждение за съответния месец до датата на завеждане на иска 15.02.2011г. общо в размер на сумата 356,23 лева, съответно за всеки месец:върху неплатеното възнаграждение за м. юли – сумата от 102, 87 лева, за м. август – 86,85 лева, за м. септември – 71,35 лева, за м. октомври – 55,33 лева, за м.ноември – 39,83 лева, както и законната лихва върху дължимите суми, считано от датата на завеждане на делото, до окончателното им изплащане.

Претендират се и направените по делото разноски.

В исковата молба се твърди, че страните се намират в трудовоправни отношения по силата на които ищецът работи, като лекар във «вътрешно отделение» при ответника. Ищецът твърди, че със заповед №4/18.01.2010г. основното му трудово възнаграждение като лекар във «ВО» било увеличено на 1 500 лева считано от 19.01.2010г. С допълнителните трудови вознаграждения предвидени в трудовия договор БТВ на ищеца възлизало на 1829.00 лева. Твърди се, че до момента на ищеца не са изплатени трудовите възнаграждения за месеците юли, август, септември, октомври и ноември 2010 г.

Предявеният иск е допустим.

В подкрепа на иска са представени писмени доказателства: ДС към ТД №95/01.10.2010г., Заповед №4/18.01.2010г., фиш за изплатено трудово възнаграждение за м.юни 2010г.

Направено е доказателствено искане за допускане на съдебно счетоводна експертиза, която след като се запознае с документацията по делото и тази в счетоводството при ответника, да даде заключение за размера на дължимите трудови възнаграждения за посочените в Исковата молба периоди, начислении и изплатени ли са същите на ищеца, както и размера на лихвата за забава.

В срока за отговор на Исковата молба от управителя Светозар Борисов Луканов е депозеран писмен такъв. Същият оспорва размера на дължимите трудови възнаграждения и дължимостта на лихвата за забава върху тях, като неоснователни.

В откритото съдебно заседание ищецът поддържа предявеният иск и на основание чл.214 ал.1 ГПК, е направил изменение на размера на исковете си – по чл.128 КТ да се счита предявен за сума в размер на 8 819,40 лв., , а иска по чл. 245 КТ да се счита предявен за сума в размер на 252,27 лв.

Ответникът редовно призован не се явява в с.з. и не се представлява.

По делото са събрани писмени доказателства представени от ищеца: Допълнително споразумение № 95/01.10.2010г. към ТД №1621/01.10.1992г.,Заповед №4/18.01.2010г. на управителя на МБАЛ Оряхово, фиш за изплатено трудово възнаграждение на ищеца за м.юни 2010г.

Ответникът - Работодател не е изпълнил задължението си за представяне на ЛТД на ищеца.

По искане на ищеца е допусната съдебно счетоводна експертиза със задача, след като се запознае с представените по делото писменни доказателства и водените у ответника счетоводни документи, да даде заключение: 1.Какъв е размера на дължимите на ищеца суми от неизплатено трудово възнаграждение; 2.Какъв е размера на дължимото обезщетение за забавено плащане за всяка не изплатена месечна заплата считано от 01.08.2010г. до 15.02.2011г.

Съдът, като анализира и прецени доказателствата по делото поотделно и в тяхната съвкупност, намира за установено от фактическа страна следното:

По делото не се спори, че страните са се намирали през процесния период и се намират в трудовоправни отношения по силата на които ищецът работи, като лекар във «вътрешно отделение» при ответника. Не се спори и че със Заповед №4/18.01.2010г. на управителя на МБАЛ Оряхово,на основание чл.118 ал.3 КТ, основното месечно възнаграждение на ищеца е определено в размер на сумата от 1 500 лева, считано от 19.01.2010г.Не се спори и че с допълнителните трудови възнаграждения предвидении в трудовия договор БТВ на ищеца възлизало на 1829.00 лева.

Горното се установява от представените копия от Допълнително споразумение № 95/01.10.2010г. към ТД №1621/01.10.1992г.,Заповед №4/18.01.2010г. на управителя на МБАЛ Оряхово, фиш за изплатено трудово възнаграждение на ищеца за м.юни 2010г.

Ищеца твърди, че за месеците юли, август, септември, октомври и ноември 2010 г.,ответника не е изпълнил задължението си по договора за изплащане в срок на определеното трудово възнаграждение.

От приетото от съда и страните като обективно,всестранно и пълно заключение на вещото лице в с.з., се установява, че дължимото на ищеца трудово възнаграждение за месеците юли,август, септември,октомври, ноември и декември 2010г. е в размер на общо 8 819,40 лв., а дължимата лихва за забава върху всяко от дължимите месечни възнаграждения за месеците юли до декември 2010г. включително, считано от 01.08.2010 г. до 15.02.2011 г.е в размер общо на 252,27 лева.

Въз основа заключението на вещото лице ищецът е изменил размера на първоначално предявените искове и съдът, на основание чл. 214 ГПК е допуснал и приел направеното изменение на иска.

От така установеното се налагат следните правни изводи:

При предявен иск по чл. 128 КТ в тежест на работника е да докаже, че е бил през исковия период в трудово правоотношение с работодателя и е изпълнявал задължението си през установеното работно време да изпълнява възложената му работа. От друга страна, с оглед разпределението на доказателствената тежест и доколкото не изплащането на възнаграждението е отрицателен факт, в тежест на работодателя е да ангажира доказателства, че исковите суми са платени.

Безспорно е, че през исковия период ищецът е работил в ответното дружество на длъжността "Лекар във ВО", по силата на трудов договор.

От заключението на съдебно-счетоводната експертиза се установява, че начисляваното на ищеца, но неизплатено трудово възнаграждение за процесния период е съответно : За месец юли 2010 г. – чиста сума за получаване 1 562,89 лв.; за месец август 2010 г- - чиста сума за получаване 1516,71 лв.; за месец септември 2010 г. – чиста сума за получаване 1 624,14 лв.; за месец октомври 2010 г. чиста сума за получаване 1 555,51 лв.; за месец ноември 2010 – чиста сума за получаване 1 630,27 лв.;като трудовото възнаграждение за месец декември 2010 г.също не е изплатено, а ищецът е получил само аванс в размер на 100 лева и остават дължими – чиста сума за получаване 929,88 лв. Според експерта, общата сума на неизплатеното чисто трудово възнаграждение на ищеца за периода м. юли до м. декември вкл. възлиза на 8 819,40 лева,а обезщетението за забавено плащане върху всяка неизплатена заплата за съответните месеци юли, август, септември, октомври, ноември и декември 2010г., съобразено с всички банкови промени на основния лихвен процент,вещото лице е изчислило на общо на 252, 27 лв.

Вещото лице в заключението си заключава, че към проверката, сумите са начислени по ведомост на ищеца, но не са изплатени.

Съгласно чл. 128 т. 2 КТ работодателят е длъжен в установените срокове да плаща уговореното трудово възнаграждение за извършената работа. Задължението по чл. 128 от КТ включва два основни елемента: изплащане на трудовото възнаграждение за извършената работа, съгласно уговореното в колективния или индивидуалния трудов договор или със споразумение при учредяване на трудовото правоотношение - при избор или конкурс, то включва, както основното, така и допълнителните трудови възнаграждения (за прослужено време, за извънреден и нощен труд, за научна степен, за ползване на чужд език в работата и други подобни) и дължимост на плащането на трудовото възнаграждение в "установените срокове".

По делото не е спорно, че ищецът е изпълнявал добросъвестно трудовите си задължения. Задължение на ответника - негов работодател, е било да плаща в установените срокове уговореното трудово възнаграждение. Това не е сторено. Нормата на чл. 128 задължава работодателя да плаща уговореното трудово възнаграждение за извършената работа. Ето защо,съдът намира, че ответникът-работодател дължи, като трудово възнаграждение на ищеца за времето от месец юли 2010г. до месец декември 2010 г. включително сумата от 8 819,40 лева, съобразно заключението на съдебно-счетоводната експертиза.Такъв е и размерът, който ответника следва да бъде осъден да заплати на ищеца, тъй като на работника се дължи трудово възнаграждение в нетен размер - след приспадане на дължимите данък и осигурителни вноски.

На основание гореизложеното съдът приема предявения иск по чл. 128 КТ за основателен и доказан до размера на 7 889,52 лева, като в останалата си част до размера на 8 819,40 лева следва да бъде отхвърлен като неоснователен, тъй като процесния период определен с ИМ не включва неизплатеното трудово възнаграждение за м. декември 2010г.Ответникът следва да бъде осъден да заплати на ищеца начислено, но неизплатено трудово възнаграждение за месеците юли, август, септември,октомври и ноември 2010г. в размер на 7 889,52 лева - чиста сума за получаване, ведно със законната лихва върху сумата, считано от предявяване на иска 15.02.2011г. до окончателното изплащане на сумата.

При положение, че съдът приема за основателен предявеният главен иск за заплащане на дължимо трудово възнаграждение, основателен е и предявеният акцесорен иск за обезщетение за забава по чл.245 ал.2 КТ. Вещото лице заключава, че размерът на лихвата за забава на плащанията като трудово възнаграждение за процесния период е в размер на 246,49 лв. и в този размер иска следва да се уважи, като до размера на 252,27 лв следва да бъде отхвърлен като неоснователен, тъй като в ИМ не се претендира обезщетение по чл.245 ал.2 КТ за месец декември.

На осн. Чл. 78 ал.6 от ГПК във вр.с чл.359 от КТ, ответникът следва да понесе и направените по делото разноски в размер на 140 лева - възнаграждение на вещо лице и дължимата държавна такса в размер на 325,44 лева.С оглед изхода на делото на ищецът следва да бъдат присъдени и направените от него деловодни разноски в настоящото производство, размер на общо 600 лева за адвокатски хонорар.

По реда на чл. 242, ал. 1 от ГПК следва да се постанови предварително изпълнение на решението в частта на трудовото възнаграждение и присъденото обезщетение.

Мотивиран от горното , съдът



Р Е Ш И :



ОСЪЖДА “МБАЛ” ЕООД, гр.Оряхово, ЕИК 106512407, със седалище и адрес на управление гр.Оряхово, ул.”Арх.Цолов” № 98 представлявано от Управителя - Светозар Борисов Луканов да заплати на Б.А.Б., с ЕГН **********,*** сумата от 7 889,52 лева, представляваща начислено, но неизплатено трудово възнаграждение за месеците юли, август, септември, октомври и ноември 2010г.- чиста сума за получаване, ведно със законната лихва, считано от предявяване на иска – 15.02.2011г. до окончателното изплащане на сумата, сумата от 246,49 лв., представляваща обезщетение за забавено плащане на дължимото трудово възнаграждение считано от 01.08.2010г до 15.02.2011г., както и направените деловодни разноски в размер на 600 лв.за адвокатско възнаграждение.

ОТХВЪРЛЯ иска за присъждане на неизплатено трудово възнаграждение над уважения размер 7 889,52 лева до предявеният от 8 819,40 лева, както и иска за обезщетение за забавено плащане на дължимото трудово възнаграждение считано от 01.08.2010г. до 15.02.2011г. над уважения размер 246,49 лв. до предявения от 252,27 лв, като неоснователни.

ОСЪЖДА “МБАЛ” ЕООД, гр.Оряхово, ЕИК 106512407, със седалище и адрес на управление гр.Оряхово, ул.”Арх.Цолов” № 98 представлявано от Управителя - Светозар Борисов Луканов да заплати в полза на Държавата по сметка на ВСС сумата от 140,00 лв. - възнаграждение на вещо лице и дължимата държавна такса в размер на 325,44 лв.

ПОСТАНОВЯВА предварително изпълнение на решението в частта на присъденото трудовото възнаграждение и присъденото обезщетение.

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд гр. Враца в двуседмичен срок от 10.05.2011г. за страните.





РАЙОНЕН СЪДИЯ:




цитирай
9. petranov - Такива "висококвалифици...
17.06.2011 16:08
анонимен написа:
Такива "висококвалифицирани" лекари-алчници докараха болницата до просяшка тояга.

цитирай
10. petranov - Моля лесковчанин или петранов да ...
17.06.2011 16:09
анонимен написа:
Моля лесковчанин или петранов да цитират коментара защото сигурно ще изчезнат а повече хора трябва да ги видят.

цитирай
11. petranov - Болница, та болница в Оряхово, м...
17.06.2011 16:09
анонимен написа:
Болница,та болница в Оряхово,много важно!
Важно е, и е редно да се уважи от кмета и антуража му откриването на болница
във Враца и да се поднесат нужните хвалебствия и подъръци!
Да се обещае и насочване на пациентите към същата!
В Оряхово може да си минем и без местна здравна служба!!!
Браво кмете!

цитирай
12. petranov - Как няма да има хвалебствия. Нали ...
17.06.2011 16:11
анонимен написа:
Как няма да има хвалебствия.Нали лично гошо пенковеца и антонио георгиев откраднаха леглата за новата болницата от нашия склад!А Луканов не се възпротиви.Явно са дупе и гащи.Така са обещали и на бетови да подарят апаратурата.

цитирай
13. petranov - Абсолютно съгласен съм, че болн...
17.06.2011 17:33
Абсолютно съгласен съм, че болницата е източвана чрез фонд работна заплата. Такива заплати като в нашата болница са рядко срещани дори и в университетски болници. Само ще ви моля да се въздържате от лични нападки и обиди. В крайна сметка лека-полека фактите излизат наяве и ще стане ясно кой е пил и кой ще плаща.
За "Алено мушкато" според мен въпросът в допитването трябва да е: Съгласни ли сте да има "Алено мушкато" и всички вие, гражданите на община Оряхово да го платите.


анонимен написа:
Пак тази болница!Няма смисъл от повече приказки за нея!Тук ставаше въпрос за "Алено мушкато".Тоя народ съвсем е изтрещял,подписват се яко да има два дни ахо-ихо,инак по улиците на Оряхово е пълно с дупки.Съвсем си заприличахме на цигански град.


анонимен написа:
Какво не си съгласен,Петранов?!Добре е,че някой публикува съдебното решение и всички да видят за какви пари става дума и да преценят с какво ги е заслужил този надменен търтей!Нали подаде молба за напускане,за кой ли път,и пак за кой ли път иска да я оттегли ,но този път наистина е АУТ!Може да публикувате и съдебното решение относно жена му,но всъщност няма нужда-сумите са доста близки до горепосочените.Където и да отиде да работи няма да е толкова сладко и лесно-2 в 1, 3 в 1...Алчността има граници,нали,докторче?Ето защо не мррънкаше както винагио,когато правеше по някоя ехография на х.о.,защото устичката ти беше запушена с парички...

цитирай
14. petranov - Уважаеми leskovchanin, Чудя се как ...
18.06.2011 23:09
Уважаеми leskovchanin,
Чудя се как не Ви омръзна да се опитвате да ми приписвате действия, които не са характерни за мен. Нямам никакво намерение да хуля когото и да било. Аз за разлика от мишленца като Вас винаги заставам с името си зад думите си. Когато имам да кажа нещо на някого аз му го казвам в очите! И това е характерно за целия род Петранови! На д-р Бетов също съм казвал и то неведнъж какво мисля по въпроса за болницата и за него лично. Той също ми е казвал. Чест му прави, че когато пише, винаги застава зад думите си с името си! Не веднъж сме говорили по тези въпроси и със съпругата му, д-р Антимова. Между другото тя беше една от първите, която се противопостави на предишното ръководство. Така че да ме обвинявате,че сипя хули срещу тях, при това анонимно е меко казано смешно. Неведнъж съм призовавал в блога си да не се сипят лични обиди. За съжаление това не винаги се спазва. Виждате, че и срещу мен се сипят анонимни обиди, но аз го приемам абсолютно спокойно. Колкото повече анонимни хули и обиди се сипят срещу мен, толкова повече се убеждавам, че съм на прав път. Между другото цитирам коментарите за да не се загубят. Вие също го правехте, но в един момент изтрихте всички Ваши постинги с цитати, тъй като сметнахте, че по този начин сте ми помагали. На Вас не може да Ви угоди човек - като изчезнат коментарите - то твърдите, че аз ги трия. Като ги цитирам - аз съм ги бил писал анонимно. Хайде измислете нещо по-оригинално защото ставате смешен!
цитирай
15. petranov - Леле Петранов като виждам какви ...
19.06.2011 09:52
анонимен написа:
Леле Петранов като виждам какви поразии направи,поемайки по правия път,страх ме хваща като си помисля ако тръгнеш по грешния!!!


Важното е да се върви по правия (правилния) път. А дали са поразии или напълно адекватни и разумни действия нека да оставим времето да покаже.
цитирай
16. petranov - Пак изчезват коментари. Нека не ...
19.06.2011 20:12
анонимен написа:
Пак изчезват коментари.Нека не свързваме Б.Б. и думата чест и достойнство!Добре,че някой публикува съдебното решение,за да се види от всички за какви пари е ставало дума,след като честолюбивият е знаел,че това са в пъти в сравнение с тези на колегите му и най-безцеремонно и нагло продължаваше да ги прецаква.Той не работи в почивните дни,не спазва работно време,разположение не дава,че имал малко дете,ще кажеш,че сега се е родило,не дава повече от2-3 нощни месечно и т.н.Къде беше честта му по Кочево време,защо сега не каза на проверяващите КОЙ ДОВЕДЕ ВТОРИЯТ ГАСТРОЕНТЕРОЛОГ И НЕВРОЛОГ,КОИТО САМО СЕ ВОДЕХА И ЕДВА ЛИ ЗНАЕХА КЪДЕ СЕ НАМИРА ОРЯХОВО НА КАРТАТА.МАЙ СЕМЕЙСТВОТО ГИ НАМЕРИ И ИМ СПАЗАРИ ДИПЛОМИТЕ,А?!И тогава и сега е все едно и също,но тогава устичката на докторчето бяха запушени с доста парички и мълчеше.Интереса клати феса,дами и господа,а ти,Петранов не се изказвай за човешките ценности,след като не си в кухнята на нещата и много неща не знаеш.

Вярно е, че не съм в кухнята. И на мен чак сега някои неща ми се изясняват. Никога не съм обичал да гледам в чужди канчета, но такива заплати са рядко срещани дори и в големи университетски болници.
анонимен написа:
Да,времето ще покаже,че както е тръгнало болница едва ли ще има до Нова година

Според мен болница ще има! И след Нова година и по-нататък.
анонимен написа:
Бетови ли закриха болницата?

И да искат няма да могат!
анонимен написа:
Все още не е закрита и това не зависи от тях,просто едва ли има вече някой,който да се навие да работи срещу това смешно заплащане,и то % от него.От друга страна тези,които идват от някъде съвсем не са с тези заплати,с които сме ние,така,че се получава така,че ние,които поемаме дежурствата ежедневно работим за без пари,а те почти или изобщо не идват на работа,но при касиерката идват,де...Работим,за да изкарваме хилядарките на гастрольорите,къде е справедливостта?

Ако е вярно, че се мери с двоен аршин наистина не е справедливо. Ще попитам Управителя за това.
анонимен написа:
Кандидат-кмет Петранов няма ли да коментираш?

Преди точно половин час се прибрах от път и веднага коментирам както виждате.
цитирай
17. petranov - При първия удобен случай, или на...
20.06.2011 08:34
При първия удобен случай, или най-късно до 24.06.2011, когато ще е заседанието на Общинския съвет ще поискам информация от Управителя по въпроса за юриста и счетоводителя. Иначе за процентите е съвсем вярно...разбире се че не е все едно 60% от 2000 и 60% от 400. Този постинг е в отговор на анонимен коментар, който пропуснах да цитирам.
цитирай
18. petranov - Кмете оти триеш бе?оставаш квото ти ...
20.06.2011 14:37
анонимен написа:
Кмете оти триеш бе?оставаш квото ти аресва само и го цитираш.праиш се на принципен.айде холан.


Кмет все още не съм станал - аз за разлика от други хора не казвам "хоп" преди да съм скочил :))). За триенете ми омръзна да обяснявам. Винаги, когато видя анонимен коментар го цитирам за да не изчезне. Горния пропуснах до го цитирам и за това добавих уточнение, че е в отговор на изчезнал коментар. Просто нямам време през цялото време да седя пред компютъра и да чакам да се появи коментар за да го цитирам.
цитирай
19. анонимен - betov v far
21.06.2011 07:07
betov 6te raboti ot drygia mesets v far 6te zatvori i tam
цитирай
20. анонимен - На Бетов дипломата никой не може да ...
21.06.2011 12:59
На Бетов дипломата никой не може да му я отнеме завистници!Канабис може да се унищожи,диплома не.Педал стига три .
цитирай
21. petranov - betov 6te raboti ot drygia mesets v ...
21.06.2011 13:13
анонимен написа:
betov 6te raboti ot drygia mesets v far 6te zatvori i tam


анонимен написа:
На Бетов дипломата никой не може да му я отнеме завистници!Канабис може да се унищожи,диплома не.Педал стига три .


анонимен написа:
Само с диплома не става .Трябва си и акъл!


анонимен написа:
към 24
аз и едно друго място за затваряне знам-пак е лечебно заведение!


анонимен написа:
към 24 а в Червен Бряг не го ли искат?Чух,че е казвал преди време,че ще ходи в Червен Бряг.

цитирай
22. анонимен - dikovvv
21.06.2011 15:27
Aleno my6kato 6te ima prez 2011 god to e qsno no ne zardi podpiskite koi to se sabirat . Alenoto my6kato 6te e 4ast ot
цитирай
23. petranov - анонимен
21.06.2011 16:31
анонимен написа:
Aleno my6kato 6te ima prez 2011 god to e qsno no ne zardi podpiskite koi to se sabirat . Alenoto my6kato 6te e 4ast ot

цитирай
24. petranov - leskovchanin, че не е редно да има ...
22.06.2011 00:42
leskovchanin, че не е редно да има лични обиди в блога е вярно. Че всеки има право на избор, също е вярно. Не мога да се съглася обаче за предизборния популизъм. Още от 2009 година аз и още колеги твърдяхме, че болницата се източва чрез различните ненужни ремонти и поръчки и чрез фонд "Работна заплата". Кръгът на източващите обаче е бил доста по-широк от това, което сме предполагали. Достатъчно е да разгледаме сайта на Оряховския съд. Там точно е изнесено на осъдилите болницата кой какво е получавал. Продължавам да твърдя, че такива заплати са рядко срещани дори и в университетски болници! Аз далеч не мисля, че хората, които са получавали тези заплати не ги заслужават. Пенсионерите също заслужават по 1000 лева пенсия. Ама държавата ги няма тия пари. Общината също. То за това болницата е на такъв хал - като харчиш повече отколкото можеш да си позволиш и се стига до огромни дългове и риск от това да оставиш 120 човека на улицата. Има две поговорки които искам да цитирам - "Не плюй в кладенеца от който си пил вода" и "Храни куче да те лае". Тези, които трябва ще се сетят за кой става дума!

Между другото, да честитя на кмета Пенков поредният финансов шамар, който ще плащаме всички ние, жителите на община Оряхово!
http://www.konkurent.bg/novini/10820/kmetat-na-orqhovo-otnese-10-bona-globa
цитирай
25. petranov - Това съм написал и аз: ". . . . . ...
22.06.2011 09:27
анонимен написа:
Шамара е за общината, а не за Георги Пенков. Вижте сайта на РС Оряхово. НАХД №153 по описа за 2011г. на съда. Статията във в-к Конкурент е некоректна.


Това съм написал и аз: ".....поредният финансов шамар, който ще плащаме всички ние, жителите на община Оряхово!". За съжаление ще плащаме както безсмислените му проекти, по които има куп нарушения, така и вместо да извлечем някаква полза от сметището на територията на общината ни, ние ще плащаме глоби...
Ама пък ще правим "Алено мушкато", реклама за общината, тук ще потекат милиони инвестиции и тогава какво значат някакви си мизерни 10 000 лева. Щеше да е смешно ако не се отнасяше за нашия град и ако не сме свидетели на трагичната действителност...
цитирай
26. petranov - Цитати
22.06.2011 22:33
анонимен написа:
Бетов,нищо не постигна!Трябва пак да пишеш-този път до Дядо Господ.


анонимен написа:
По повод за назначените,,дипломи,,.Алчното семейство също докара някоя и друга диплома...

цитирай
27. petranov - leskovchanin, не Ви ли омръзна да ...
22.06.2011 23:40
leskovchanin, не Ви ли омръзна да повтаряте едно и също. Никога не съм си позволявал да пиша анонимно в блога си. Още повече пък да се цитирам. Това много лесно може да се провери. Анонимността в нет-а е химера. Повтарял съм го многократно. Знам, че лично на Вас Ви е много тъжно, че няма как да ме компрометирате по какъвто и да е начин освен чрез лъжи, но не мога да Ви помогна. Аз многократно съм повтарял - за разлика от Вас аз не се страхувам да кажа на човек в лицето, това което мисля за него. За разлика от мишленца като Вас криещи се зад анонимни ник-ове и сипещи откровени лъжи. С д-р Бетов сме съученици, със съжаление трябва да кажа, че бяхме и приятели. Винаги съм го уважавал като лекар и макар и бивш приятел и ВИНАГИ съм му казвал лично мнението си за всичко свързано с болницата. Цитирам коментарите, защото Вие също много добре знаете, че изчезват, а аз не искам това да се случва. Вие също цитирахте, после престанахте, след това отново избирателно цитирате. Това е Ваше право. Бъдете коректен обаче и не се опитвайте да ми приписвате действия, които никога не са били харектерни за мен и никога няма да бъдат. Моето най-силно оръжие е, че говоря като заставам зад думите си с името си и никога не изсипвам помия скрит в мишата си дупка като Вас.
цитирай
28. petranov - Явно не ме познавате. Никога не съм ...
22.06.2011 23:45
Явно не ме познавате. Никога не съм страдал от нервност.
цитирай
29. petranov - Аз правописни грешки не допускам ...
22.06.2011 23:57
Аз правописни грешки не допускам уважаеми leskovchanin :)))). Имал съм добри учители и съм им благодарен за това, че са ме научили да пиша правилно. Освен това за думи, за които имам съмнения разполагам на бюрото си с "Правоговорен речник". Препоръчвам го и на Вас. А Вие като не намирате аргументи измествате темата. Много стар и вече непопулярен трик.
цитирай
30. nikolaycska - Уважаеми потребител leskovcha...
22.06.2011 23:57
Уважаеми потребител leskovchanin, в постинг 36 на сенатор Петранов има 5-6 пропуснати запетаи и нито една правописна грешка.
цитирай
31. petranov - Лошото е, че наглите Петранов и Н...
23.06.2011 00:06
leskovchanin написа:
Лошото е,че наглите Петранов и Николов разбиха болницата,а сега всичко се трупа на Бетов и компания.Дай линкове към РС Оряхово да видим кой за какво е осъдил болницата.


Е, ако под "разбиване" смятате спиране на откровеното разграбване на болницата бих го направил отново. А колкото до линкове напишете в google "Районен съд Оряхово", изберете първия резултат, отворете сайта на съда, от менюто вдясно изберете "Съдебни актове", от табличките за съответния месец изберете ГР.ДЕЛА и се наслаждавайте на четивото. Надявам се, че съм Ви бил полезен.
цитирай
32. petranov - Луканов не е ли назначавал дипло...
23.06.2011 00:24
leskovchanin написа:
Луканов не е ли назначавал дипломи?Той беше Ваш избор.


Г-н Луканов пред Общинския съвет отрече да е назначавал "дипломи". И да Ви кажа честно си противоречите - в друг Ваш коментар казвате, че съм никой, тук пък твърдите, че г-н Луканов бил мой избор. Прекалено голяма власт ми приписвате. Едва ли бих могъл да влияя на комисията по избора на Управител. За ваше сведение тя включваше Председателя на Общинския съвет г-н Кънев, г-н Сапунов, д-р Пешева, зам.кмета г-жа Шенай Амиш, и д-р Ставрева, понастоящем шеф на Регионалната здравна инспекция гр.Враца. Между другото имаше напълно легитимен конкурс за избор на Управител и всеки можеше да се яви на него. Според мен г-н Луканов направи много за укрепването на болницата, но както е казал народът: "Няма ненаказано добро". Атаките са както отвън, така и отвътре. Жалко е, че идват и от хора, които се наричат оряховчани и които стават проводници на чужди интереси, които в никакъв случай не съвпадат с интересите на гражданите на общината ни.
цитирай
33. petranov - Прегледах набързо съдебните ак...
23.06.2011 00:35
leskovchanin написа:
Прегледах набързо съдебните актове.Какво нередно има,че някой си търси правата по съдебен път?Друг е проблема кой е сключвал договорите за такива заплати.


Никакъв проблем няма - всеки има право да си търси правата. Съдебните актове просто дават възможност на всички нас да видим за какви заплати е ставало дума, защото иначе без съгласие на лицето не може да се изнасят данни за доходите му. Както виждате дори в съдебните решения имената не са цитирани, но по длъжностите и инициалите всеки може да се ориентира. Пак повтарям - такива заплати са рядкост дори в университетски болници. Тук става въпрос за откровено източване. И пак си противоречите - този, който е сключвал такива договори ние 10 човека общински съветници го изритахме, но Вие твърдите, че с това сме разбили болницата. Може би трябваше да го оставим на спокойствие и болницата ни да е вече история.
цитирай
34. petranov - Луканов е отрекъл. Какви са резу...
23.06.2011 00:40
leskovchanin написа:
Луканов е отрекъл.Какви са резултатите от проверката?


Общинския съвет не прави проверки. На сесията в петък, 24.06.2011 г. ще разглеждаме отчета на Управителя за първото тримесечие на 2011 г. Тогава всеки може да присъства и да задава на Управителя всякакви въпроси. Включително и за "дипломи". Заповядайте на заседанието на Общинския съвет от 13:30 и аз лично ще се ангажирам да Ви бъде дадена възможност да си зададете въпросите лично на Управителя на МБАЛ Оряхово.
цитирай
35. petranov - Вместо безсмислени прояви да се ...
23.06.2011 10:01
анонимен написа:
Вместо безсмислени прояви да се приведат площадките за игра в двете детски градини по стандарти-да осигуряват безопасност на децата.В сегашният си вид са напълно в разрез с всякакви норми.


Ето това е добра идея! Освен всичко останало нееднократно съм предлагал и да се монтират поне по един-два климатика в детските градини и ясли на територията на общината. През лятото дечицата не могат да почиват пълноценно в жегите. За това обаче никога няма пари. За "Алено мушкато" пък все ще се намерят....
цитирай
36. petranov - Уважаеми leskovchanin, Хайде б...
23.06.2011 17:16
Уважаеми leskovchanin,
Хайде бъдете поне малко по-оригинален. Не съм толкова луд сам да си пиша анонимни коментари и после да ги цитирам. Всеки добър компютърджия може да установи от кой компютър е написан даден коментар. Мислите ли, че ще направя тази глупост сам да си пиша коментари и да се компрометирам? Ако не вярвате на мен поразровете се в нет-а и ще разберете, че анонимността в мрежата е илюзия. Разбира се, че предложенията ги има. И за щори на детските градини и ясли и за климатици. Обаче част от предложенията не се приеха. Ако не ми вярвате потърсете сам, не бъдете мързелив. Колкото до средствата - през 2009 година се прахосаха над 100 000,00 лева за шоуто "Алено мушкато", а за климатици и щори трябваше поне петкратно по-малка сума. Е, разбира се шоуто дава възможност някои хора да се изтъпанят на сцената, а дечицата на общината не са гласоподаватели! А едва ли през 2009 година съм давал преизборни обещания.
цитирай
37. petranov - Уважаеми leskovchanin, Злобата Ви ...
24.06.2011 01:11
Уважаеми leskovchanin,
Злобата Ви е безгранична, но въпреки всичко отново ще Ви обясня. Аз съм срещу прахосването на средства и то без решение на Общинския съвет. Независимо кой прахосва средствата. Аз ако разчитам на джобни от общинския бюджет, то значи да си умра от глад. Това са пари обаче откраднати от всички граждани на общината. Това са пари, с които можеха да се решат много проблеми. А те се хвърлиха за две вечери за фойерверки, хонорари, коктейли и PR акции.
цитирай
38. petranov - Нагли, нагли, колко да са нагли?Не ...
25.06.2011 12:43
leskovchanin написа:
Нагли,нагли,колко да са нагли?Не повече от теб,щом заменяш една политическа сила с друга,само и само да си във властта.


Не знам аз какво заменям, но не използвам парите от данъци и такси на съгражданите си за пищни PR акции, екскурзии в страната и чужбина, тежки софри и ежемесечни награди за "добре свършена работа" :))))
цитирай
39. petranov - Знаете ли leskovchanin, подадох си ...
25.06.2011 13:51
Знаете ли leskovchanin, подадох си оставката от НДСВ несъгласен с политиката на местния лидер. След това на бутафорно събрание, на което дори се бяха уплашили да ме поканят съм бил "помолен да напусна партията" (цитирам пресата). Как точно се изключва човек подал оставката си аз не знам - може да питате г-н Санков за това той е "специалист" в тази област. Не съм единственият, който напуска тази партия заради местния лидер. Колкото до БСП -това в момента е една от малкото партии, която се опитва да защитава интересите на обикновения човек. Аз се опитвам да правя същото!
цитирай
40. petranov - Боцмана/Г. Санков/ е също толкова ...
25.06.2011 18:38
leskovchanin написа:
Боцмана/Г.Санков/ е също толкова безскрупулен както и ти,затова сте се събрали в НДСВ,но понеже и двамата искате да сте на върха на хранителната пирамида не сте се разбрали.Санков беше много активен член на БКП,там накъдето си се запътил и ти.Интереса клати феса.


Уважаеми leskovchanin (или по-точно уважаема neleskovchanke :))) ),
Омръзна ми да обяснявам едно и също, но няма да изгубя търпение да го повтарям с надеждата все някога да го разберете. Никога не съм се натискал за съветник или каквото и да било. Г-н Санков навремето ме покани в НДСВ. По-късно разбрах, че това е било ход от негова страна да използва моя авторитет, на съпругата ми и на семейството ми като цяло за своите си цели. Както е използвал и други авторитетни хора за това. Когато се опитаха да ми наложат обаче как да гласувам в Общинския съвет удариха на камък. Аз на натиск не се поддавам. Точно това беше и поводът да напусна тази партия, а не вашите фантазии. Това, че искам да се кандидатирам за кмет е, защото искам да спре разрухата на града и общината ни. Другото са Ваши свободни съчинения, които изсмуквате от пръстите си поради фактът. че подопечните Ви, към които сте поели ангажимент за излъскване на имиджа, просто се страхуват от силна кандидатура като моята. Страхуват се от това, че аз лично съм поел ангажимент да потърся сметка за безобразията в града и общината ни през последните години. За безогледното разхищаване на средства и т.н. и т.н. Благодаря Ви, че цитирате старата народна поговорка: "Интереса клати феса". Така е! Само че аз искам интересът, който клати фесът, да е интересът на всички граждани на града и общината ни. Крайно време е някой да работи в интерес не на собствения си джоб, а в интерес на всички жители на общината. Аз с живота и делата си до сега съм доказал, че мога да направя това. В крайна сметка думата ще имат уважаемите граждани на община Оряхово.
цитирай
41. petranov - Сегашните управляващи също обе...
25.06.2011 20:31
leskovchanin написа:
Сегашните управляващи също обещаваха,че ще потърсят сметка на тройната коалиция,ама нещо не се получи.Наслушали сме се толкова години на такива обещания.Гарван,гарвано око не вади.Когато обещават,блеят благо,но после трудно се доят.


Уважаеми leskovchanin (или по-точно уважаема neleskovchanke),
Аз не мога да отговарям за сегашните управляващи. Аз отговарям за себе си. Всички знаят моята непримиримост към нарушенията в нашата община. Ако жителите на общината ми гласуват доверие, ще могат да се уверят, че аз никога не говоря празни приказки!
цитирай
42. petranov - Уважаеми leskovchanin (или по-...
26.06.2011 11:09
Уважаеми leskovchanin (или по-точно уважаема neleskovchanke),
Олеле, как се уплаших само :)))). От страхливци като Вас, несмеещи да застанат със собственото си име зад думите си не може да се очакват каквито и да са реални действия. "Убедителния начин" си го запазете за останалите мишленца в дупката Ви :)))).
цитирай
43. petranov - Уважаеми leskovchanin (или по-...
26.06.2011 14:20
Уважаеми leskovchanin (или по-точно уважаема neleskovchanke),
Отдавна не съм се смял така гръмогласно. Човече, страх Ви е дори да застанете зад името си, но имате наглостта да ме заплашвате. Просто човек не би трябвало дори погледа си да спре на безлично и страхливо същество като Вас. Но пък Вашите коментари искрено ме забавляват и ми дават възможност да Ви поставя на мястото Ви - в тъмното подземие на сенките от където се страхувате дори носа си да покажете навън. Защото слънчевата светлина е противопоказна на тъмната Ви същност. Така или иначе, тъй като съм оптимист по природа, винаги търпеливо ще отговарям на въпросите и откровените Ви заядици. Все пак във всеки човек има и нещо добро. Ще се радвам ако успея да го открия във Вас и да Ви помогна да преодолеете страха си и да излезете на светло.
цитирай
44. petranov - Петранов, а сега защо апаратурата ...
27.06.2011 13:10
анонимен написа:
Петранов, а сега защо апаратурата от болницата ни отива в частната болница на Гъндев във Враца, която се казва "Вива Медика". Луканов я дарява на частната болница, това ли е укрепването "отвътре".


На този въпрос вече отговорих.

leskvchanin написа:
Къде били наглите,а Петранов къде ги вижда.


Уважаема neleskovchanke,
Знам, че Вашият шеф иска от Вас резултати. Просто запомнете едно - Петранов никога не е участвал в тъмни сделки и никога няма да участва. Петранов никога няма да прахосва парите на данъкоплатците за щоу-програми и PR акции. Аз винаги разполагам с документи и неоспорими факти за да подкрепям думите си. А вие, уважаема, разполагате само с лъжи. Но както всички знаем още от детството си - на лъжата краката са къси :))))


анонимен написа:
Не ви ли се струва ,че в инициалите ББ има ясно изразена патология в национален мащаб?


Доста добре казано!

анонимен написа:
Има ли нещо общо с изнесената апаратура ББ?





цитирай
45. petranov - Все пак на фона на упадъка нека има и ...
27.06.2011 18:40
анонимен написа:
Все пак на фона на упадъка нека има и нещо положително -разгледайте материалите за д-р Маргарита Виткина.Ето това е пример ,че само с диплома не става , а трябва и акъл.Тази жена ще стане републикански специалист и нека всички и го пожелаем.С ругаене на хората единствено може да си тътриш чехлите из ВО-Оряхово.


Това наистина е добра новина. В ранното си детство сме били съученици с д-р Виткина. В момента тя работи в ИСУЛ и в още няколко медицински центъра. Със съпругът и сме също съученици. Буквално преди няколко дни я помолихме да прегледа наш близък и тя и веднага се отзова. Аз лично от сърце и пожелавам успех! Това е още един пример какви доктори е създала болницата в Оряхово! Защото е важна основата...във всяко начинание.
цитирай
46. анонимен - Тъпите Бетови.
03.07.2011 01:18
Бетови, Бетови има да си мечтаете да сте като Веско и Маргарита.
Вие сте единствените пустняци в МБАЛ Оряхово и за това напуснете болницата и град Оряхово и не се връщайте никога повече и забравете за лекарската професия, вие можете да работите само в погребално дружество. Разбрахти ли бе боклуци напуснете веднага бе Мамкави Мръсна...................
цитирай
47. анонимен - анон.
03.07.2011 08:40
Но ще дойдат подострените шаркови,не по-малко алчни и безскрупулни!
цитирай
48. анонимен - В лабораторията на Шаркови работят ...
04.07.2011 15:04
В лабораторията на Шаркови работят много добри лаборантки,но май имат заповед да не издават касови бележки.Защо ли?
цитирай
49. анонимен - анон.
04.07.2011 16:17
За тези явно няма хигиенни/от ХЕИ/ проверки и финансови такива!
Плащат ли си наема на хигиенната инспекция???!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5811861
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930