Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2012 11:59 - Въздухарите и община Оряхово
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 35406 Коментари: 162 Гласове:
1

Последна промяна: 11.06.2012 18:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Днес 11.06.2012 г. бях по работа да личния си лекар. Минавайки покрай МБАЛ Оряхово ми стана тъжно, че управниците ни позволиха една 130 годишна болница да отиде в небитието. За сметка на това обаче малко по-нататък ни посреща един голяяяям червен надпис. Ето го:
image Естествено вратата беше заключена, и вътре нямаше и помен от лекари.Над табелата се вижда неизрязаната монтажна пяна и стичащата се боя. Това сигурно е 5 звездното вътрешно отделение. Понятието филиал е неточно, говорим за втори адрес, но важното е алъш-вериша да върви. Поредния балон на управниците. Между другото на последното заседание на Общинския съвет кмета дълго и тягостно чете информация относно разкриването на този втори адрес. Управниците пак са поставили каруцата пред коня както обикновено. Направили ремонт, отдали под наем и толкова. Лекари, сестри и санитари няма. Дами и господа управници, искам да ви напомня, че преди всичко са хората. Знам че за да замажете очите на хората имитирате дейност, но вие толкова си можете. Имате капацитет само да се хвалите и да говорите в бъдеще време. Публикувам информацията на кмета и тук:
image image
image Дали всичко е протекло както го е описал кмета не знам. Моята информация не е точно такава. По време на почивката се прокраднаха слухове, че един от "лошите" лекари искал баснословно заплата за да започне работа. Дали е така аз не знам, но в този документ се прокрадва основната идея на сегашните управници - абе ние правим всичко възможно ама "лошия матри`ял" саботира действията ни. Е надявам се "филиалът" един ден да отвори врати и тогава може да викнат ББ де резне лентичката.
Бих искал да покажа още малко от въздухарските изпълнения на управниците в Оряхово. На последното заседание на Общинския съвет Кмета на общината отговори на мое питане и ми предостави график за вдигането на контейнерите с боклук на територията на общината. Поредния въздухарски документ. Само на десет метра от вратата на дома ми контейнерите представляват такава гледка:
image Не са изхвърляни вече ТРИ СЕДМИЦИ, а по график се изхвърлят всяка седмица. Е, какво да се прави - трябва да има парици за екскурзии до Израел и Гърция.
Шест часа обаче след тази публикация гледката вече е друга:
image
Значи можело! Благодаря Ви г-н Кмете! Все пак обаче е редно да спазвате графикът, който сам сте приели. Ако така бързо действате и с другите проблеми в общината блогът ми ще остане без критични публикации за Вас и администрацията Ви. А дано...ама надали :))))
Улицата, по която се прибирам има следния вид:
image Съседите дори започнаха да слагат камъни по бордюрите, защото колите в търсене на читав участък минават по тротоарите на сантиметри от къщите им.
На този фон и поради огромния интерес на някои мои съграждани ще публикувам отново и върха на нахалството на управниците. Ето една молба:
image Управителя на една фирма, иска да се създаде селищно образувание на друга фирма. Молбата е от "Бургозоне" ЕООД, а печата отдолу е на друга фирма. Естествено молбата е удовлетворена. Естествено аз вече изпратих на ЕК и ОЛАФ копия от тези документи, тъй като подозирам, че тези неточности могат да доведат до някакви нарушения при изразходването на евфрофондовете, които се пълнят от всички нас. Между другото по долу публикувам решението на Общинския съвет:
Р Е Ш Е Н И Е № 170 ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ Р Е Ш И:             1. На основание чл.21, ал.1, т.11 от ЗМСМА и във връзка с чл.5, ал.1 от ЗУТ задължава „Астра-Ф” ЕООД да представи цифров модел на одобрения със заповед №1157/31.10.2005 г. на Кмета на Община Оряхово, Подробен устройствен план за имот №005143, м.”Нерезините” в землището на с.Лесковец, заедно с актуална кадастрална основа с отразени съществуващи и изградени наземни и подземни сгради и съоръжения в имота.             2. На основание чл.21, ал.1, т.17 и т.18 от ЗМСМА и във връзка с чл.25, ал.1, т.1 от ЗАТУРБ, създава ново селищно образувание с местно значение и с наименование „ШАТО БУРГОЗОНЕ”, собственост на „Астра-Ф” ЕООД, с граници идентични със строителната граница на УПИ №005143, м. „Нерезините” в землището на с.Лесковец, определена с Подробен устройствен план, одобрен със заповед №1157/31.10.2005 г. на Кмета на Община Оряхово.             3. На основание чл.25, т.3 от Закона за административно-териториално устройство на Република България, решението да се обнародва в „Държавен вестник”. Гласували: „за” – 9, „против” – 1, „въздържали се – 5.                         Приема се. 



Гласувай:
4



1. анонимен - Кмета що не е написал точните думи на ...
11.06.2012 13:16
Кмета що не е написал точните думи на шефа на врачанската болница че сме щели да работим на ръба на закона?
цитирай
2. анонимен - Носят се слухове че Бетов и Антимова ...
11.06.2012 13:27
Носят се слухове че Бетов и Антимова искали по 3000 лв.заплати за да работят в Оряхово.
цитирай
3. анонимен - Аз искам да попитам кой управлява в ...
11.06.2012 14:01
Аз искам да попитам кой управлява в момента болницата?Още ли е кебапчията?
цитирай
4. анонимен - Интересно защо не виждам вечно н...
11.06.2012 14:11
Интересно защо не виждам вечно недооценения др.Гуленов сред желаещите да управляват филиала.Че той нали за това мечтае от години!!!!Къде си спасителю къде си Диляне!!!!!!!??????????
цитирай
5. анонимен - Вагиналния нали обещаваше че до ...
11.06.2012 15:36
Вагиналния нали обещаваше че до февруари ще имаме болница.На Росенчо нали министъра го беше подкрепил.А то всъщност министъра го смениха и не се знае......А болницата се е наводнила в момента.Сигурно скоро ще бракуват всичко вътре и ще го продадат на цената на скрап на Гъндевата болница.Др.Гуленов ще получи медал и повишение на заплатата...........
цитирай
6. анонимен - Не се бойте. Вагиналния чрез нег...
11.06.2012 15:50
Не се бойте.Вагиналния чрез неговата Широкопутаранска са обявили обществена поръчка за сметосъбирането и ще нагласят една вярна фирма.Тя ще отчислява директно в джоба на Вагиналния и малко в джобчето на метресата му.Идат избори и България на гражданите има нужда от парици.
цитирай
7. анонимен - Това Оряхово още ли е град?Остана ли ...
11.06.2012 16:12
Това Оряхово още ли е град?Остана ли да живее някой там?Май само гадните и некадърни селяни сте останали!!!!!!!!!!!!!
цитирай
8. анонимен - Петранов, контейнерите ти са пълни ...
11.06.2012 17:13
Петранов, контейнерите ти са пълни понеже много папкаш, а и женати едва ли спазва правилата за изхвърляне на медицински отпадъци.
цитирай
9. petranov - Петранов, контейнерите ти са пълни ...
11.06.2012 17:31
анонимен написа:
Петранов, контейнерите ти са пълни понеже много папкаш, а и женати едва ли спазва правилата за изхвърляне на медицински отпадъци.


Уважаеми/а/ № 8,
дали "много папкам" или напротив не е толкова важно. Аз не изхвърлям това, което консумирам в контейнерите за боклук. Между другото преди малко засякох сметосъбиращата машина да събира полупразните контейнери по ул."22 септември" (успоредна на "Аспарух", която се вижда на снимката). Дано да стигнат и до преливащите контейнери пред дома ми. Колкото до моята съпруга - тя стриктно спазва правилата за изхвърляне на опасни отпадъци и има договор с МБАЛ Враца, където се обезвреждат.
цитирай
10. анонимен - За Бургозонето най-много драпа ...
11.06.2012 17:52
За Бургозонето най-много драпа Ценовелчевата щерка.Тя колко пари е смъкнала от Нейчо и Стефан за нефелни "адвокатски" услуги просто не е истина.Също в кюпа е и сол ташака им Ради.Конците ги дърпа обаче старата лисица Нейчо.Грешката в молбата не е грешка а умишлено е подадена така.Целта е яко точене на общината.Тия двамата ги дайте на прокурор.Те нямат право да гласуват!!!!!!!!!!
цитирай
11. анонимен - Воят настава, тупкат сърца ни Ще ...
11.06.2012 18:00
Воят настава, тупкат сърца ни
Ще си избираме нови душмани
Кураж дружина, вярна сговорна,
Един век вече се борим с кризата.

Нека пред света се изтъпаним,
нека за всичко друг да обвиним,
че с гей начело, с цар, или архонт
ще си оставаме все шибан народ

Зад Меглена Кунева, Яне и Мартин,
Държавата на мутрите пак да подарим!
Бойко и Костов ще са опора, да си оставаме рая покорна!

С гняв и дързост днес да издигнем глас,
дано пак дойдат нашите на власт,
който нахрани всички цигани,
нашата нация ще обедини!

Дружно братя българи, воят да звучи!
В министерския съвет да хвърчат глави!
О, майко моя, Родино мила, кой не те хвана той не те ...!

цитирай
12. анонимен - Петранов, контейнерите ти са пълни ...
11.06.2012 18:09
petranov написа:
анонимен написа:
Петранов, контейнерите ти са пълни понеже много папкаш, а и женати едва ли спазва правилата за изхвърляне на медицински отпадъци.


Уважаеми/а/ № 8,
дали "много папкам" или напротив не е толкова важно. Аз не изхвърлям това, което консумирам в контейнерите за боклук. Между другото преди малко засякох сметосъбиращата машина да събира полупразните контейнери по ул."22 септември" (успоредна на "Аспарух", която се вижда на снимката). Дано да стигнат и до преливащите контейнери пред дома ми. Колкото до моята съпруга - тя стриктно спазва правилата за изхвърляне на опасни отпадъци и има договор с МБАЛ Враца, където се обезвреждат.



Гъзът си с рози накичи....насраното да не личи!?
цитирай
13. petranov - Прибирам се преди 5 минути и какво да ...
11.06.2012 18:16
Прибирам се преди 5 минути и какво да видя? Чудо! Сметосъбиращата машина вдига контейнерите пред домът ми. Благодаря г-н Кмете! Значи можело! И все пак спазвайте графика! В основния постинг можете да видите снимка на същите контейнери шест часа след публикацията тук.
цитирай
14. анонимен - Алчните доктори като Бетов, Гул...
11.06.2012 19:18
Алчните доктори като Бетов,Гуленов,Балев,Сапункова................... затриха болницата!!!!Това трябва да е ясно на селяните от Ореово!
цитирай
15. анонимен - Алчните доктори като Бетов, Гул...
11.06.2012 19:33
анонимен написа:
Алчните доктори като Бетов,Гуленов,Балев,Сапункова................... затриха болницата!!!!Това трябва да е ясно на селяните от Ореово!


Петранов, какво са виновни Добрев и Вагенщайн, че няма желаещи да работят във филиала? Или ей така да си пишеш...
цитирай
16. petranov - Нещо сте в грешка уважаеми г-не/...
11.06.2012 20:44
Нещо сте в грешка уважаеми г-не/г-жо,
Виновен може да бъда човек, който нещо е извършил. Въпросните нищо не могат, нищо не правят, така че не са виновни.
Всъщност обещаваха де, единият от тях се беше изцепил, че до 25 Февруари 2012 година филиалът ще проработи. Поредния балон. Само че той, горкият, не знае че окачването на табелата не значи работеща болница. Оряховските доктори са били, са и ще бъдат едни от най-добрите в България! Само че те искат да практикуват медицина, а не финансови акробатики на "ръба на закона"!
цитирай
17. анонимен - Докторите!
11.06.2012 20:45
Я, както е написано в "информация" - та, тези дето пишат, че този и онзи лекар е искал 3000 лв. заплата и че ще се работи на ръба на закона да вземат да напишат кога и пред кого точно е казано. Да сме точни, викам!!! :) Па да видим, в крайна сметка, кой крив и кой прав! Иначе чешенето на езици е до болка познато...
цитирай
18. анонимен - А каква е тая Ива Иванова и какво общо ...
11.06.2012 21:44
А каква е тая Ива Иванова и какво общо има с МБАЛ Враца?Това не е ли оная дето гледаше Вагиналния в захлас и му пишеше какво да говори,че той горкия две думи на кръст не може да върже?Защо докторите ще се унижават и ще подават заявления при нея, а не директно в МБАЛ Враца?
цитирай
19. анонимен - Нещо сте в грешка уважаеми г-не/...
11.06.2012 21:55
petranov написа:
Нещо сте в грешка уважаеми г-не/г-жо,
Виновен може да бъда човек, който нещо е извършил. Въпросните нищо не могат, нищо не правят, така че не са виновни.
Всъщност обещаваха де, единият от тях се беше изцепил, че до 25 Февруари 2012 година филиалът ще проработи. Поредния балон. Само че той, горкият, не знае че окачването на табелата не значи работеща болница. Оряховските доктори са били, са и ще бъдат едни от най-добрите в България! Само че те искат да практикуват медицина, а не финансови акробатики на "ръба на закона"!


То и ти обещаваше,ама....си скри идеите.Сега докторите били най-добрите,а когато ги обвиняваше,че участват в закриването на болницата и както е казал 17-ти,кой е искал висока заплата и тогава да говорим...
цитирай
20. petranov - То и ти обещаваше, ама. . . . си скри ...
11.06.2012 22:31
анонимен написа:
То и ти обещаваше,ама....си скри идеите.Сега докторите били най-добрите,а когато ги обвиняваше,че участват в закриването на болницата и както е казал 17-ти,кой е искал висока заплата и тогава да говорим...


Съжалявам, но трябва да внеса малко яснота. Обещавал съм и съм имал ясна визия как да се спаси болницата. Не съм си скрил идеите. Винаги съм ги отстоявал. БОЛНИЦАТА Е НАЙ.ВАЖНАТА ИНСТИТУЦИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНАТА НИ! Не трябваше да се допуска обявяването и в несъстоятелност. Когато го говорех това сегашните управници се смееха. Защото тяхната задача е ЛИКВИДИРАНЕТО НА ОБЩИНАТА. Никога не съм обвинявал персонала за закриването на болницата. За големите дългове е отговорен предпоследния управител - г-н Кочев и работещите в болницата много добре знаят това. Е, носят се слухове, че въпросният отново се мотаел в общината и предлагал услугите си. Може пък да го назначат за главен финансист на общината. Поне е сигурно, че тогава ще бъдем първата фалирала община в България!
цитирай
21. анонимен - Платен плювач!!!
12.06.2012 09:01
Платен плювач!!!
цитирай
22. petranov - :))))) Когато няма аргументи и ф...
12.06.2012 10:24
:))))) Когато няма аргументи и факти започват обидите....:)))))
цитирай
23. анонимен - 18+ ВНИМАНИЕ, ТЕКСТЪТ Е СВЪРЗАН С ...
12.06.2012 10:36
18+ ВНИМАНИЕ, ТЕКСТЪТ Е СВЪРЗАН С БЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА – СИРЕЧ ПОРНОГРАФИЯ И СТИЛЪТ МУ Е СЪОБРАЗЕН С ТЕМАТИКАТА!!! ЧЕТЕТЕ НА СВОЯ ОТГОВОРНОСТ!!! Премиерът и председателят на парламента да взимат заплата от 7 хил. лв. - това предвижда проект на Закона за висшия държавен служител, подготвен от финансовото министерство, пише в. “Стандарт“.Ако депутатите го одобрят, той ще обхване също така министрите и заместниците им, зам.-шефовете на Парламента, президента, вицепрезидента, както и членовете на независимите комисии, коментира пред изданието вицепремиерът Симеон Дянков.

За да не бъде обвинен кабинетът “Борисов”, че си вдига заплатите, в закона ще бъде записано, че той влиза в сила от август 2013 г., когато трябва да е сформирано следващото правителство.

В момента заплатата на министър-председателя е под 3300 лв.

“Не е реално човекът, който отговаря административно за цялата държава, да има такава заплата. Това трябва да се промени, за да е явно и прозрачно”, казва Дянков, който получава чисто 2701 лв. (Текст и снимка – Днес БГ)

вЕрно е, бе! вЕрно е! Не е истина направо! Не е истина, че премиерът и политиците взимат толкова малко пари! Ебаси! Горките копелета! Ще умрат от шибан глад! Толкова много отговорности! Толкова много свършена работа, а се трепят горките за шибани жълти стотинки!

Мамка им долна, нещастна! Как хубаво само си послаха! Ако спечелят изборите – печелят цял живот, ако загубят, печелят благодарността на следващото правителство, което и да е то, а както сочат статистиките, почти 100% сигурно е че ГЕРБ-ерите ще си натресат гнусните задници, заедно с още една две жалки пародии на политически сили, каквито са останалите партии в България!

Хей, вижте, наистина ми писна на к*ра! Писна ми да се самоцензурирам до сега, писна ми да съм метафоричен! Писна ми! Край! От тук насетне ще наричам нещата с истинските им имена, а на който не му харесва, по-добре да спре да ми чете статиите! Тази грозна ебавка с хората трябва да спре! Лайнари мръсни ! Не ги е срам! Срамота било пемиера да взима 3800 лева! Срамота ли!? Лицемерна измет! Срамота е хора с 50 години трудов стаж да взимат 300 лева пансия! Срамота е майчинските да са под 500 лв. на месец! Срамота е, че всяка година българите с хиляди напускат страната! Срамота е, че от 22 години тази шибана държава тъпче на едно и също място! Срамота е, че всичките ни политици са презрели тикви! Срамота е, че културата, историята и интелекта на този народ са заринати в купчина лайна, оформени като кючеци, силиконови цици и евтин PR! ЕТО ТОВА, дараги ми Дянков, е СРАМОТА! Срамота е, наглецо, че все още си министър на финансите! Срамота е, че един човек, който е толкова тесногръд, че не смее да остави собствените си избрани подчинени да работят, да е начело на държавата! Срамота е лидерът на опозицията да е смешен, комплексиран плужек! Срамота е единственият политик в България да е нагъл и крадлив мафиот, който рекетира 15% от населението на страната, за да гласуват за него! Много неща в България са срамота, господин вице-премиер, но заплатите на министрите не са едно от тях! Или може би са, защото предвид свършената работа, министрите би следвало да взимат около 270 лева заплата!

Е хайде, гласувайте, животни мръсни, сигурен съм, че всички ще подкрепят! После гласувайте и заем от 1 милиард евро, който да плащаме до края на света! После гласувайте още един и още един! А този скот, който минава за народ по нашите ширини, нека слуша Пайнерките и да се чуди кой ли чука Николета Лозанова! Тези неща, в крайна сметка са доста по-важни от бъдещето на децата ви, будали такива!

Александър Стоянов

http://ruslantrad.com
цитирай
24. анонимен - 23-ти, гробарю, ти си един анони...
12.06.2012 11:13
23-ти,гробарю,ти си един анонимник и нищо повече.
цитирай
25. nikolaycska - 23,
12.06.2012 11:21
А колко трябва да бъде заплатата на един премиер, пък било то и пожарникар, след като не един или двама ореховчани със средно образование взимат в АЕЦ-а всеки месец колкото Боко Тиквата? Колко да бъде заплатата на един кмет, пък било то и съселянин на травестита Недовзривена Гоца, след като един работник в АЕР-а взима колкото Жеков?
цитирай
26. анонимен - Смятам, че заплатите в АЕЦ - Козл...
12.06.2012 12:07
Смятам, че заплатите в АЕЦ - Козлодуй и АЕР и подобни предприятия имащи отношение към ядрената енергетика, трябва да са високи не според образованието, а заради факта, че персонала трябва да бъде стимулиран да бъде отговорен и спокоен в своето ежедневие. Това са предприятия от които зависи сигурността на цяла една държава и не само. АЕЦ-Козлодуй не е фабрика за мармалад, а ядрена фабрика и с това шега не бива. Всеки един проблем в личен план извън площадката на централата може да допринесе за неблагоприятен развой в дадена ситуация. Целта на тези предприятия е недопускане и на най-малка възможност за създаване дори на ситуация, но дори при възникнала тогава мисълта на всеки един от персонала трябва да е фокусирана. Персонала трябва да е добре платен, осигурен и спокоен за утрешния ден. А там където се прави мармалада си е друго. Повечето хора винаги могат да бъдат заменени без никакъв проблем. В АЕЦ-Козлодуй смятам, че специалист се създава с години трупане на опит и знания независимо с какво образование е дадения специалист. Нека имаме нужното уважение към нашите ядрени специалисти и не дотам специалисти. Не смятам, че въобще е уместно да се сравняват заплати на премиер и кмет с тези на хората служители на подобни предприятия. А относно заплатите на премиер, кмет и т.н. смятам, че носят достатъчно отговорност за което трябва да бъдат възнаграждавани подобаващо - за едни малко, за други пък много. Така е в България, не можеш да угодиш на всеки.
цитирай
27. анонимен - И каква отговорност носи любимия ти ...
12.06.2012 12:33
И каква отговорност носи любимия ти Жеков цесекарче?А,забравих-трябва да осигурява комфорта на Широкопутаранска,Христинка Дингилица,общинския педераст и един куп други лапачи.Каква отговорност носи Вагината?Дето е обърнал общината на офис на фирмата си!!!!И един осъден псевдоюрист по цял ден виси при него.Може да те вземе и тебе при себе си.Ще те води и в чужбина.Гарантирано от Меглена!!!
цитирай
28. анонимен - ФОТАДЖИЯТА ПЕТРАНОВ
12.06.2012 13:36
МОЛЯ ЕДНА СНИМКА, АКО ОБИЧАТЕ !
цитирай
29. анонимен - до 28
12.06.2012 13:59
Теб ли да те снимат? :)
цитирай
30. анонимен - До 23
12.06.2012 14:23
Какво предлагаш? Същото питам и г-н Петранов който все е против. Всъщност питам всеки един който не е доволен от сегашното управление. Какво предлагате? Или само мрънкате, че е по-лесно. Естествено, че който работи той и ще сгреши. Този който само търси кусури няма как да сгреши. Кусури колкото искаш. Като започнете сега да ме оплювате и като свършите с тази си част искам да поместите тук
1. Предлагам това............., защото...........
2. Предлагам това............., защото...........
3. Предлагам това.............., защото...........
и т.н.
Градивна критика няма. Критиката си е критика. Градивно може да бъде само дадено предложение, но не е задължително. Ако ще се смята за градивно, то същото трябва да има сериозна обосновка за ползите от него. Правителството теглило 1 милиард, да де то хубаво, някой запита ли се защо? Или ей така да си дигнат заплатите. Всяко нещо се прави с причина и то не каква да е причина, а причина носеща след себе си положителен резултат. Все още чакам и от Г-н Петранов доказателствата му относно пасищата за които той споменава в предната тема, че били дадени на хора свързани с управляващите. Доказателства Г-н Петранов. Кои и с какво са свързани? Или поредният ВАШ БАЛОН! В предната тема не отговорихте, защо ли? Доказателства ли няма, какво? Защо лъжете хората не разбирам. Това по-горд ли Ви прави. Не искам снимки или поредният лаконичен отговор - искам ДОКАЗАТЕЛСТВА за това което твърдите? Искам вашите предложения както посочих по-горе. Нали за това сте общински съветник. Предложения г-н Петранов. Тук - нека всички да ги видят. Не на комисиите или на сесията, а тук. Значи всички чакаме доказателствата и предложенията!!!!!!!
цитирай
31. petranov - Уважаеми г-не/г-жо 30, Въпреки, че ...
12.06.2012 15:27
Уважаеми г-не/г-жо 30,
Въпреки, че предпочитам да назовавам хората с имената им, а не с номерата на постингите ще Ви отговоря. Какво предлагам:
1. По първия въпрос в този мой постинг. Предлагал съм го многократно и сега пак ще го кажа. БОЛНИЦАТА В ОБЩИНА ОРЯХОВО Е НАЙ-ВАЖНАТА ИНСТИТУЦИЯ. Трябва по най-бързия начин да се реализира оздравителна програма и с кредит от общината да се подпомогне и да започне да работи. Ще бъде много трудно. Просто не трябваше да се затваря през ноември, а още тогава трябваше да се подпомогне финансово. Измисления филиал едва ли някога ще тръгне. Въпреки че лично аз нямам нищо против и се надявам тази идея да успее. Така или иначе ако до няколко месеца МБАЛ Оряхово не се подпомогне от общината тя вече напълно ще е история. По-конкретно от това няма как да Ви отговоря. Критиката ми е, че се започна ремонт, хвърлиха се пари ПРЕДИ да е ясно дали и кой ще работи в този филиал. Защо беше това бързане за ремонти? За симулиране на дейност ли? Освен това сегашните управници НЕ МОЖАХА и един управител да намерят въпреки хвалбите им колко експерти имат.
2. По втория въпрос повдигнат в постинга Ви. ПРЕДЛАГАМ общината да спазва графика за сметосъбирането, ЗАЩОТО самите те са го приели. Ето Ви конкретно. Защо не се спазва? Аз съм изпълнил своята част - платил съм си всички данъци и такси към общината. Освен това редовно почиствам улицата и тротоара пред дома си защото смятам, че така трябва. Често почиствам и около контейнерите за боклук. И то не чакам някаква кампания, а го правя почти всяка седмица. Между другото след като контейнерите бяха вдигнати напълно коректно благодарих на кмета и документирах събитието. Въпросът е това да не е събитие, а редовна практика.
3. По третия въпрос. Улиците. Голяма част от тях са като след бомбардировка. Аз не казвам, че кмета е отговорен за всичко, но все пак е редно да обърне внимание и на улиците извън 100 метровия радиус около общината. Една моя съседка, г-жа Магда Еленкова беше поставила камъни на тротоара. Друг комшия пък подразнен от това махна камъните и стана скандал. Налагало се е сами да запълваме най-големите дупки по улиците. Това продължава вече почти 10 години. Все чакаме да се обърне внимание и на нас. В крайна сметка по тази улица минава половината град, голяма част от населението на селата и дори съседни общини. Те идват при съпругата ми на зъболекар и често ме питат защо не повдигам въпроса в Общинския съвет за тази улица. До сега считах, че не е редно аз да го правя. Би било така да се каже "конфликт на интереси". Въпросът обаче ми се поставя от все повече хора и аз не мога да мълча. Повечето дупки са от В и К аварии. Какво пречи специалистите от техническата служба на общината да констатират това и да задължат В и К да отстрани проблема? Ето Ви конкретно предложение.
4. По четвъртия въпрос повдигнат в моя постинг. Молба за селищно образувание от Булгозоне ЕООД, подпечатана с печата на АСТРА-Ф ЕООД. В молбата Бургозоне иска да се направи селищно образуввание собственост на АСТРА-Ф. На сесията предложих да се отложи за следващо заседание и документацията да се оправи. Какво лошо има в това? Не се прие и се гласува напук това, което бяха решили управниците. Е, щом е така има и по-горни инстанции - ЕК и ОЛАФ. С гласуване напук не се прави услуга на никого, а дори напротив.
Накрая ще Ви отговоря и за пасищата. Не са спазени изискванията на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и по специално обръщам внимание на чл.37о. Погледнете го. Ето Ви линк: http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2132550145 . Защо не се спазва закона? Защо е бързането? Именно поради този факт съм изразил съмнение и съм използвал в кавички "нашите хора". Иначе не познавам почти никого от тези, които са кандидатствали за пасища. Въпросът който повдигнах и принципен. Аз между другото предложих да отложим всички тези докладни за да се изпълнят изискванията на Закона, но това дори не се подложи на гласуване. Погледнете в протокола от последното заседание. Там го има това мое предложение и не е подлагано на гласуване. Ето линк за да Ви е по удобно: http://oriahovo.bg/images/stories/files/obshtinski_suvet/reshenia/2012/31.05.doc . Казвате, че който не работи той не греши. Така е. Въпросът е обаче, че когато аз ПОСОЧВАМ грешките и искам отстраняването им се гласува напук! Е, какво да направя в този случай? Да си мълча?! С това мълчане вече 22 години града ни се стопи и е на път да изчезне от картата на България!
Даже още един пример ще Ви дам. Вчера ме извикаха да вземем решение "на подпис". Да определим човек, който ще представлява общината на Общото събрание на акционерите на МБАЛ Враца, което се провежда днес. Попитах защо беше необходима извънредна сесия за това, при положение, че писмото с което се уведомява за това Общо събрание носи дата 11.05.2012 г.? Отговорено ми беше, че това не било гласувано на 31.05.2012 година, защото не се знаело кмета дали ще може да отиде. Смешно!!! До момента винаги на Общото събрание е ходил зам.кмет. Така или иначе смислен отговор не ми беше даден. Какво е това? Грешка? Безхаберие? Нищо не пречи ако кмета не може да отида да упълномощи един от зам.кметовете и това да се гласува на редовната сесия. Защо е необходимо всички решения да се взимат в последния момент и без обсъждания? Кой има интерес от това? Аз също държа на отговори на въпросите си, но едва ли ще го получа.
Извинете ме за дългия постинг, но Вие искахте изчерпателен отговор и мисля, че го получихте. Винаги съм готов да отговарям на конкретни въпроси и да обоснова защо съм гласувал "за" или "против" по всеки един въпрос.
цитирай
32. анонимен - До тук добре
12.06.2012 15:55
Радвам се на бързият Ви отговор относно предложенията. Да започнем с всяко едно от тях. Теглим кредит и болницата започва да функционира. Вие сериозно ли мислите, че болница която е проектирана да работи за община доста по-голяма от нашата е в състояние да се самоиздържа и да си върне натрупаните дългове и в този вид на здравната система. Ако е така много жалко. Поинтересувайте се повечко преди да давате безмислено предложение. Да смятам, че този вид на здравната система е пагубен за самата система и скоро трябват сериозни спешни промени за пореден път. Докато се смята, че здравето се подчинява на пазарна икономика няма да има промени. Смятам също, че наливането на пари в една бездънна яма с цел копането още по-надълбоко и затъването на общината още и още е нещо което няма да има положителен край. Ако си поставим за цел да крета още година две без да ни интересуват последствията то тогава Вашето предложение е много добро, но е хубаво да се каже на гражданите какво да очакват след това. Най-малкото ще е само вашите кофи да не се изхвърлят, защото след натрупаните дългове се съмнявам въобще да има пари след това за каквато и да е кофа. Целта на филиала според мен е или бе да се осигури здравеопазване на нашата община в обем и качество отговарящо на нуждите на общината в този обем. Брой население, средна възраст и т.н. и то без да има пряка финансова ангажираност от общината дори още по-добре с оглед приходите изкарани по здравните пътеки, за период който общината ще има възможност да се съвземе и да върне натрупаните до сега дългове. Да боли когато нещо се руши. Понякога нещата се губят безвъзвратно. И да плювате и да не плювате това са фактите. И на мен не ми е приятно да ходя по чужди болници, но факт. Аз съм го приел. Гледането назад не означава по-добре.
По вторият и третият въпрос съм съгласен с Вас. НО! Забравихте да кажете от къде пари, а то това е най-важното според мен. Защо ли го пропуснахте. Мирише ми на див популизъм. И къде са ДОКАЗАТЕЛСТВАТА!!!
цитирай
33. petranov - За болницата това е Вашето мнение. ...
12.06.2012 16:07
За болницата това е Вашето мнение. Моето е различно. Аз съм сигурен, че болницата може да се самоиздържа ако не бяха безсмислените дългове, на които също съм се противопоставял в предния Общински съвет. Според мен няма нищо лошо да има различни мнения по този или друг въпрос. Аз приемам Вашето, но не съм съгласен с него. Общината може да изкупи дълга на МБАЛ, може да води преговори с кредиторите за разсрочване и т.н. и т.н. Въпросът е обаче, че това ръководство дори филиалът не успя да направи. Все пак аз съм един от 17-те общински съветници. Нито съм кмет, нито имам власт да назначавам хора или да водя преговори с лекари.
За сметоизвозването парите ги плащаме всички ние. И те МОГАТ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ САМО ЗА ТАЗИ ДЕЙНОСТ. ЗАКОН! Друг е въпросът, че събираемостта е ниска и тук трябва да се работи здраво за да се повиши.
За улиците парите могат да дойдат от европроекти - говоря за основните ремонти, а дребните кръпки могат да дойдат с ефективно изразходване на парите от бюджета на общината. Управниците обаче предпочетоха да хвърлят над 20 000,00 лв.за ЧАСТНИТЕ футболни клубове, 5000 лв. за борба с наркоманиите, за екскурзии до Израел, Гърция, а чувам че ще има и още. Ето Ви пари. Ама се иска воля да се изразходват оскъдните средства за благото на хората, а не да се отблагодаряват за услуги по време на кампанията.
Продължих постинга и съм разяснил и въпроса за пасищата. Извинете ме, но един постинг може да е най-много 2000 символа и може да се продължи при редактиране.
Винаги съм готов да отговарям на всички конкретни въпроси, зададени както от Вас така и от други читатели на блога ми.
цитирай
34. анонимен - Като изкупи Общината дълговете на ...
12.06.2012 16:30
Като изкупи Общината дълговете на болницата,не ги ли плащаме пак с НАШИТЕ ПАРИ? Нещо се правиш,че разбираш...ама йок,пак отиваме на проблема с бездънната каца!
цитирай
35. petranov - 34, с НАШИТЕ ПАРИ Е. Много добре го ...
12.06.2012 17:25
34, с НАШИТЕ ПАРИ Е. Много добре го разбирам. Още от 2009 съм предвидил какво ще стане с болницата ни. Тогава такива като Вас ми се смееха и превъзнасяха г-н Кочев и г-н Пенков. През 2010 г. тогавашния зам.министър Валерий Митрев и депутата Янко Здравков хвалеха мениджърските умения на г-н Кочев и го потупваха по рамото. Сега пък кметът от същата партия говори друго. Това на тях си им е навик, но въпросът е, че няма ли болница скоро и община няма да има. А аз не искам този сценарии да се случи. Вие явно сте на различно мнение и това си е Ваше право. Защо в Кнежа, Бяла Слатина, Козлодуй и др.общини болниците не са бездънна каца? Защото има отговорни пред хората управници, които явно знаят как да си вършат работата!
цитирай
36. анонимен - Поинтересувай се, посочените от ...
12.06.2012 17:29
Поинтересувай се,посочените от теб болници, как се финансират.
цитирай
37. анонимен - Георги Йонов съм. Г-н Петранов, ...
12.06.2012 17:47
Георги Йонов съм.Г-н Петранов,един мой бивш началник навремето,като ни събереше на месечно съвещание,казваше така:"колеги,нищо старо не сте забравили и нищо ново не сте научили".Умен човек сте , не ви отива да се правите на демагог и да твърдите,че болницата може да се самоиздържа,защото това не е вярно и вие добре го знаете.32-ви е написал с думи прости за какво точно става дума.Аз впрочем съм ви го написал същото още преди повече от година.При сегашната система на финансиране на общественото здравеопазване,поставяща болниците в зависимост от броя на работещите в тях лекари,както и от броя на лекуваните в тях пациенти,малките болници са обречени.Кадровия дефицит в нашата болница е проблем от години,а и пациентите намаляват,защото намалява самото население.Дори да допуснем хипотетично,че общината изплати болничния дълг,след година-две той ще е пак същия.Тогава какво правим-нов кредит ли ще вземаме?И докога така?Аз разбирам-идват избори..........ама политиката е изкуство не на желаното,а на възвожното.
цитирай
38. анонимен - ...
12.06.2012 20:20
Абре хора, как си мислите, че общината би теглила кредит, за да погаси задълженията на болницата? Ако вие, г-н Петранов сте кмет, бихте ли теглили кредит, за да погасите задълженията на болницата, при все че ви е оставено като зестра от предишният управник дълг от близо 2 млн. лв? Така ли лесно бихте закопали общината още по-дълбоко? Приказвате, без да мислите реално...Да не говорим, че от това, което сегашния кмет прави - вие не може да си го помислите, та какво ли остава за друго. За да не ме упрекнете в популизъм /ей, много модерна дума :)/ ще ви кажа само, че мисля Ви е ясно, че кмет от друга политическа партия трудно пробива, еле па вие...Най-добре е да приемете този факт и не се напъвайте много, че при големи напъни знаете какво излиза...:)
цитирай
39. анонимен - Петранов, кой е grobara? нали не ...
12.06.2012 20:40
Петранов, кой е grobara? нали не обичаш анонимници?
цитирай
40. анонимен - "На 31. 05. 2012 г. се проведе ...
13.06.2012 08:23
"На 31.05.2012 г. се проведе поредното заседание на Общински съвет гр.Оряхово. Дневният ред съдържаше рекорден брой точки – над 40. Повечето обаче бяха за отдаване под наем на пасища. Естествено изискванията на Закона за ползването на селскостопанските земи не беше спазен, но кой ти гледа. Важното е да се удовлетворят исканията на хората и най-вече на „нашите хора”."
Това са Вашите думи. Всеки да тълкува както иска, но според мен Вие чисто и просто подвеждате хората, че едва ли не срещу закона се облагодетелстват хора близки до управляващите. Пишете, че изразявате съмнение. Вие направо си обвинявате г-н Петранов. Съмнение се изразява по друг начин. Когато Ви помолих за доказателства Вие бягате и казвате ми то всъщност аз не ги познавам. Е защо след като не ги познавате хвърлят някакви обвинения ей така за спорта, а може би и по други причини. Стига с тази демагогия. То бива, бива. Относно нарушаването на закона за което твърдите е спорен въпрос, но срока за наемане на пасища е твърд и там няма нищо спорно. Ако хората не си наемат пасищата, то тогава, след като няма да имат друг избор освен да ги ползват, ще имат проблем с закона. Обяснявайте всичко докрай, не от тук от там. Този принцип на водене на политика ми е ясен и далече от това което твърдите, че е за благото на хората. Този принцип на водене на политика е продиктуван единствено и само от това, че си мислите, че скоро идат избори т.е. е видно, поне за мен, че си правите предизборна кампания. И между другото си има орган който казва дали един закон е нарушен или не, не аз, не ВИЕ, не друг! Лек и приятен ден!
цитирай
41. nikolaycska - През 1980 г. в Оряхово живееха 8125 ...
13.06.2012 08:34
През 1980 г. в Оряхово живееха 8125 човека, а във входа на блока ни бяхме 31. Сега в града са не повече от 5000, като половината са пенсионери и неплащащи данъци цигани, а във входа са 16. В Козлодуй и.д. управител на болницата д-р Румен Тихолов полага неимоверни усилия да закрепи в кадрово отношение болницата, като дори подписа споразумение за финансово съдействие от атомната централа. Въпреки че той гарантира заплати, равни на тези в плевенските болници, той среща огромни проблеми да убеди доктори от други места да работят в Козлодуй. Според вас, какви са шансовете Жеков и екипа му да възродят местната болница при сегашните обстоятелства?
цитирай
42. анонимен - Никакви и именно затова не си зас...
13.06.2012 09:11
Никакви и именно затова не си заслужава да се прави, но как да се обясни това нещо на г-н Петранов. Или той си го знае, но идват избори според него и е ясна целта.
И г-н Петранов, защо отново подвеждате обществеността, като твърдите, че "На 31.05.2012 г. се проведе поредното заседание на Общински съвет гр.Оряхово. Дневният ред съдържаше рекорден брой точки – над 40. Повечето обаче бяха за отдаване под наем на пасища." Направих си труда да отворя дневния ред и да преброя колко е точно броя на докладните за пасища и останах много учуден след като ги преброих 14, което се оказва по малко от 20 което е половината на 40. Единствено и само прехвърлянето на бройката 20, би Ви дало основание да твърдите, че повечето т докладните са били за пасища. Чувал съм не веднъж да твърдите, че винаги говорите само истината, но тук нещо май се разминавате нея. Какво се опитвате да направите? "Повечето обаче бяха за отдаване под наем на пасища." Какво значи думата "обаче". Че нищо не се работи ли, какво? Че лъжете за бройката ясно, но и тази дума "обаче" в това изречение - е не Ви прави Чест. Може да е всичко, но поне като мъж имайте малко достойнство и чест!
цитирай
43. анонимен - И какво като идват избори, Ники К...
13.06.2012 09:23
И какво като идват избори, Ники Компромата вече го знаят хората и напъните са му напразни...
цитирай
44. petranov - Уважаеми г-н Йонов, Съжалявам, че ...
13.06.2012 09:54
Уважаеми г-н Йонов,
Съжалявам, че се забавих с отговора, но ми възникна неотложна работа и в късния следобяд вчера и вечерта бях зает. Болницата ни може да се самоиздържа и го е доказала през годините. Разбира се в крайна сметка болницата е общинска и е редно и общината да подпомага съществуването и. В крайна сметка болници има и в Бяла Слатина и в Кнежа и в Козлодуй и в други подобни на нашата общини и там местната власт не се готви да ги затваря. Жалко, че един оряховчанин разсъждава така. Е, в това може би има логика. Вие винаги сте възхвалявали предния кмет, сегашният също. За мен не е тайна защо - повдигали сме въпроса във форума на общината. Относно изборите - за местна власт те са ако не ме лъже паметта след около 3 години и 4 месеца. След година естествено има парламентарни избори, но аз нямам никакво намерение да се кандидатирам за депутат :))). Не знам дали знаете структурата на болничния дълг. Нашият общински съвет пое болницата с приблизително 600 000,00 лв. дълг. 400 000,00 лв. от тях бяха обещаните от общината пари за скенера, които са гласувани от Общинския съвет в който са били и вие, но решението не е изпълнено. Защо тогава не вдигахте пара, че не се изпълнява решението? За мен отговора е ясен. За две години един доста разтропан управител успя да натрупа дълг от близо 2 000 000,00 лв. От тях 600 000,00 лв. за парна инсталация, повече от 200 000,00 лв за ремонт на покрив (който беше ремонтиран по ваше време), мисля че около 80 000,00 лв. за климатици, също толкова за нова ел.инсталация за тях. И ето го близо милион от това. Останалото се натрупа от баснословните заплати на управителя и няколко човека от неговото най-близко обкръжение. Така че едва ли за 2-3 години би се натрупал нов дълг. Аз още от 2009 година се противопоставях на това управление ама кой да слуша. Е, то така лека полека ще закриваме болница, после ще се преместят съдът и прокуратурата, после училища, детски градини и накрая самата община. Последния да загаси лампата......
цитирай
45. petranov - Отговор на анонимните мишоци
13.06.2012 10:04
Естествено, че не познавам хората, на които се отдават под наем пасищата. За мен въпросът е принципен. Не са спазени изискванията на Закона, въпреки че имаше предостатъчно време за това. Това поражда у мен съмнение, че нещо се прави умишлено. Съществува и другия вариант - администрацията да не познава Закона. Именно тези съмнения съм споделил. Да не стане така след няколко месеца да се налага връщане на пари и тогава ще Ви питам какво ще правите. Знаете, че пасищата се отдават за да се кандидатства за пари от европейските фондове. А там хората изискват да се спазва всяка точка на Закона. Пасищата са ПУБЛИЧНА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ. Размера на отдадената земя трябва да е съобразен с животните, които отглежда всеки един замеделски производител. Всичко това го има записано в Закона за който съм дал линк в по-горен постинг. На мишката дето се заяжда, че съм написал "повечето докладни" мога да отговоря, че просто трябва да опресни познанията си по български език. "Повечето", мишчице, а не "повече от половината" ама де толкова акъл да го разберете :)))). Наистина е жалко, че сте част от тази администрация, в която иначе има много стойностни хора. Думата "обаче" съм употребил точно на място. Докладните бяха гласувани на конвейер за много кратко време, без обсъждания. Дори моето предложение да ги отложим докато се приведът във вид отговарящ на закона не се подложи на гласуване. Може би от страх, че може пък да се приеме....
цитирай
46. petranov - Отговор на nikolaycska
13.06.2012 10:06
Шансовете на г-н Жеков и екипът му да възстановят болницата ако имат желание за това са огромни. Пак повтарям АКО ИМАТ ЖЕЛАНИЕ ЗА ТОВА!
цитирай
47. анонимен - Петранов, язък че си израсъл в се...
13.06.2012 10:12
Петранов,язък че си израсъл в семейство на селскостопански специалисти.Овцете и говедата се изкарват на паша още в началото на април,сега сме средата на юни.Отдаването на пасищата, според теб,кога трябва да стане,може би на Коледа? Стига с тия съмнения и буквоядство,не всички мислят за кражби като теб.И пак,който има различно мнение от твоето е мишок.Жалък си!
цитирай
48. анонимен - Шансовете на г-н Жеков и екипът му да ...
13.06.2012 10:14
petranov написа:
Шансовете на г-н Жеков и екипът му да възстановят болницата ако имат желание за това са огромни. Пак повтарям АКО ИМАТ ЖЕЛАНИЕ ЗА ТОВА!


Кратуно,хората ти го написаха,че въпреки финансовата помощ от АЕЦ-а и в Козлодуй не могат да намерят лекари,ами ти едно си знаеш.
цитирай
49. petranov - Кратунко, тя финансовата помощ на ...
13.06.2012 11:28
Кратунко, тя финансовата помощ на АЕЦ не е от сега. От много години болницата в Козлодуй получава по 200 000,00 на година от АЕЦ ца да поддържа в готовност 10 легла за евентуална производствена авария. Почетете малко преди да пишете! А на Кнежа и Бяла Слатина като си нямат АЕЦ кой ги финансира? Мездра? Там направиха опит за закрият кардиологичната болница ама удариха на камък. Защото има КМЕТ, а не...хайде да не казвам!
цитирай
50. анонимен - Г-н Петранов, не обвързвайте ра...
13.06.2012 11:33
Г-н Петранов,не обвързвайте раздаването на пасища с броя налични животни,които би трябвало да има еин стопанин,за да получи пасище.Такова може да получи и човек,който няма животни-защото средствата за пасища се дават за тяхната поддръжка,а не да пасат кравите и овцете.
цитирай
51. анонимен - Г-н Петранов написа: Нашият о...
13.06.2012 11:43
Г-н Петранов написа:
Нашият общински съвет пое болницата с приблизително 600 000,00 лв. дълг. 400 000,00 лв. от тях бяха обещаните от общината пари за скенера, които са гласувани от Общинския съвет в който са били и вие, но решението не е изпълнено. Защо тогава не вдигахте пара, че не се изпълнява решението? За мен отговора е ясен.

Общинският съвет 2003-2007 г. гласува 400 000 лв за Болницата, които след предложение на Ръководството й бяха разпределени за определени апаратури /в т.ч. 100 000 лв за скенер/. Прав сте , че решението не бе изпълнено от кмета ,но ако някой помни колко пъти тогавашният Об.съвет се опитваше да накара г-н Иванов да изпълни Решението . Бяха отправяни запитвания защо не се изпълнява това Решение, сигнализира се Обл. управител, Прокуратурата, уведомяваха се средствата за масова информация от областно и републиканско ниво.
Така, че г-н Петранов твърдението Ви, че не "вдигана пара" не е съвсем точно.
цитирай
52. petranov - Уважаеми/а/50, Да, има възможност ...
13.06.2012 12:11
Уважаеми/а/50,
Да, има възможност да се дават пасища за да се поддържат. До колко и как ще се поддържат обаче като пак не е спазен Законът? Ето Ви: Чл. 37о. (Нов - ДВ, бр. 10 от 2009 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 2010 г.) Общинският съвет ежегодно приема решение с мнозинство от общия брой на съветниците за предоставяне и актуализиране на ползването на мерите и пасищата, което съдържа:
1. годишен план за паша;
2. съгласие за предоставяне на мери и пасища за общо и за индивидуално ползване;
3. задълженията на общината и на ползвателите за поддържането на мерите и пасищата.

Обърнете внимание на т.3. Какви точно са задълженията на общината и ползвателите? Общинския съвет не е приел такова решение. Разберете, аз нямам нищо против пасищата да се поддържат в идеален вид. Въпросът е да се спази Закона, защото после може тия същите хора да се наложи да връщат пари. Времето ще покаже кой е бил прав.

Ето отново и линк към съответния Закон: http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2132550145

Щом като от общинската администрация твърдят, че са изпълнили всичко в Закона то няма проблем да мине проверка на ОЛАФ и да провери това. Пак повтарям, тревогата ми е да не се наложи да се връщат пари, както сега се налага да се връщат за прословутия "воден цикъл". И тия пари да трябва да се връщат от ВСИЧКИ НАС.
Дано да не съм прав и това да не се случи!
цитирай
53. petranov - 51, Аз отговарях на г-н Йонов и имах ...
13.06.2012 12:16
51,
Аз отговарях на г-н Йонов и имах предвид в личен план "вдигане на пара". Когато кмета Пенков не изпълняваше наши решения аз ЛИЧНО пишех до Прокуратурата, Областната управа и т.н. Колко пъти съм се разкарвал до следствието във Враца и до Окръжната дирекция да давам показание и аз вече не знам. Все пак имаше някакво възмездие. Много е лесно човек да се крие зад КОЛЕКТИВНИТЕ действия, по-трудно е ЛИЧНО да подпише това, което има да каже.
цитирай
54. анонимен - Г-н Петранов
13.06.2012 12:44
Я да видим сега. Когато имаме 40 докладни. Какво означава "повечето"? Назовете числа да видим. За мен повечето, при така даденото число е всичко >20 т.е. по голямата част и затова се казва "повечето". Ако са 20 е = и ако са по-малко от 20 е <. Може и да знаете Български, но тук става видно , че и по него има още какво да се иска, но математиката явно не Ви е на ниво, а май бяхте с титла Инж. Става интересно. До кога ще се излагате. И не ми излизайте сега с отличната Ви диплома ами вземете да я снимате да видим колко имате по висшите математики.

"повече"
нареч. Сравнителна степен от много; по-много. Трябва ни повече храна от миналата година.

Мислете си сега Българино, но вижте все пак и 2+2 на колко е равно, че язък........
Лек ден! И Ч.Р.Д все пак. Много здраве, успехи и повечко градивност! И в едно сте прав! В спора се ражда истината, така че не преставайте да спорите, но всичко си има мярка! :)
цитирай
55. анонимен - Кратунко, тя финансовата помощ на ...
13.06.2012 12:44
petranov написа:
Кратунко, тя финансовата помощ на АЕЦ не е от сега. От много години болницата в Козлодуй получава по 200 000,00 на година от АЕЦ ца да поддържа в готовност 10 легла за евентуална производствена авария. Почетете малко преди да пишете! А на Кнежа и Бяла Слатина като си нямат АЕЦ кой ги финансира? Мездра? Там направиха опит за закрият кардиологичната болница ама удариха на камък. Защото има КМЕТ, а не...хайде да не казвам!


Кратуно, в нашата община няма предприятия с финансовите възможности на АЕЦ-а.Колкото до другите общини и това ти бе обяснено,нашата е с много малко население.И стига приписва грешки на предишни кметове и Обсъвети на сегашните управляващи.За теб все има начини,ама нямало желание.И в предишния ОбС беше така и сега си същия ПЛЮНЧО.
цитирай
56. анонимен - Г-н Петранов
13.06.2012 13:07
"Обърнете внимание на т.3. Какви точно са задълженията на общината и ползвателите? Общинския съвет не е приел такова решение."

Отново блъф Г-н Петранов. Отново голяма греда! Вече е явно, че май не знаете и какво гласувате. Голям смях и откровено излагане. Ще Ви кажа къде е записано и дори взето такова решение, дори и от Вас, а именно: Наредба за стопанисване, управление и предоставяне за ползване на общински пасища и мери на територията на Община Оряхово. Прочетете я. Все пак сте участвали в гласуването за тази наредба макар и въздържал се. Кое точно Ви е възпряло да си дадете гласа не знам, но е видно, че хем искате закона да се изпълнява, но Вие в същото време пречите на това. Това пък как да го разбирам.


цитирай
57. анонимен - ДО Г-н Петранов
13.06.2012 13:10
Пак лъжете Г-н Петранов. 200 000 от АЕЦ-Козлодуй. Не са 200 000. И са само по авариен план, но това е друга тема. Пак лъжете хората. Не пишете не проверена информация. Не случайно казвам смело, че лъжете!!!!!!! Боже, Боже.....
цитирай
58. petranov - 54, То да е х. . . да Ви го набие човек, ...
13.06.2012 13:29
54,
То да е х... да Ви го набие човек, ама акъл не може.
цитирай
59. анонимен - ДО Г-н Петранов
13.06.2012 13:37
"То да е х... да Ви го набие човек, ама акъл не може"
Това ли само успяхте да измислите - и то човек който е общински съветник. Голям срам! Тц Тц Тц ...... Срам нямате ли? Публична личност сте. Какви са тези приказки. Не Ви отива. Инж. сте. високо образован, с много качества. Голям срам......
цитирай
60. анонимен - "То да е х. . . да Ви го набие ч...
13.06.2012 13:39
анонимен написа:
"То да е х... да Ви го набие човек, ама акъл не може"
Това ли само успяхте да измислите - и то човек който е общински съветник. Голям срам! Тц Тц Тц ...... Срам нямате ли? Публична личност сте. Какви са тези приказки. Не Ви отива. Инж. сте. високо образован, с много качества. Голям срам......


Не се притеснявайте от умствени и физически импотенти!!!!
цитирай
61. анонимен - Попитали Радио Ереван: -Може ли ...
13.06.2012 13:42
Попитали Радио Ереван:
-Може ли инж.Петранов да се удави?
Радио Ереван отговорило:
-С тази голяма празна глава е невъзможно!
цитирай
62. petranov - 55, Да, много са големи разликите. ...
13.06.2012 13:45
55,
Да, много са големи разликите. Ето статистиката от 15.05.2012 г. Сравнете и вижте колко общини си имат болници, но са съпоставими по население с община Оряхово http://www.grao.bg/tna/tab01.html .
Но дори да приемем, че греша. Къде е филиала? Нали сегашните управници се хвалеха, че до 25.02.2012 г. ще го открият. Виждам само една табела. Другото е въздухарски хвалби!!!
цитирай
63. анонимен - 54, То да е х. . . да Ви го набие човек, ...
13.06.2012 13:46
petranov написа:
54,
То да е х... да Ви го набие човек, ама акъл не може.


Когато аргументите свършат идва простотията!
цитирай
64. анонимен - "Но дори да приемем, че греша. ...
13.06.2012 13:48
"Но дори да приемем, че греша." Да грешите? Е това ми се струва невъзможно. Вие и грешка - "стига бе"!
цитирай
65. анонимен - 55, Да, много са големи разликите. ...
13.06.2012 13:49
petranov написа:
55,
Да, много са големи разликите. Ето статистиката от 15.05.2012 г. Сравнете и вижте колко общини си имат болници, но са съпоставими по население с община Оряхово http://www.grao.bg/tna/tab01.html .
Но дори да приемем, че греша. Къде е филиала? Нали сегашните управници се хвалеха, че до 25.02.2012 г. ще го открият. Виждам само една табела. Другото е въздухарски хвалби!!!

Като "ГОЛЯМ" борец за болница, предлагам на кмета да те включи в преговорите на следваща среща с лекари лично ти да ги убедиш да работят в Оряхово.Иначе отстрани всеки може да дава акъл.
цитирай
66. petranov - 56, В Закона ясно са казани нещата. ...
13.06.2012 13:50
56,
В Закона ясно са казани нещата. Специално този текст от Закона не изисква приемане на наредба, а конкретно указва какво трябва да приеме Общинския съвет и дори с какво мнозинство. Аз много добре знам какво гласувам. И много добре знам какво ще се случи. Времето ще покажекой е прав. Интернет има едно голямо предимство - след време може да се види кой какво е казал и какво се е случило. Не бих се радвал обаче ако пак се окажа прав. Защото финансовата тежест ще е върху всички жители на общинтата. Вие обаче страхливо не заставате с името си и после естествено ще се отметнете от думите си.
цитирай
67. petranov - 63 - на прост човек - прост отговор ...
13.06.2012 13:52
63 - на прост човек - прост отговор :))))) И вземете свършете някоя работа в тази община, а не стойте само на компа. Не Ви плащам заплата за това! А и мръсното Ви подсъзнание само едно си представя :))))))
цитирай
68. petranov - 65 - аз не мога да водя преговори от ...
13.06.2012 13:54
65 - аз не мога да водя преговори от името на общинската администрация. В България има разделение на властите и всеки трябва да си върши работата!
цитирай
69. анонимен - 65 - аз не мога да водя преговори от ...
13.06.2012 13:56
petranov написа:
65 - аз не мога да водя преговори от името на общинската администрация. В България има разделение на властите и всеки трябва да си върши работата!

Тогава какво се пънеш?
цитирай
70. анонимен - 63 - на прост човек - прост отговор ...
13.06.2012 13:58
petranov написа:
63 - на прост човек - прост отговор :))))) И вземете свършете някоя работа в тази община, а не стойте само на компа. Не Ви плащам заплата за това! А и мръсното Ви подсъзнание само едно си представя :))))))

И с какво плащаш заплатите на хората,безработен клошар?
цитирай
71. petranov - Виждам че няколко човека от адми...
13.06.2012 14:05
Виждам че няколко човека от администрацията са се включили в защита на въздухарите. Радвам се на това. Радвам се също, че постингите ми са винаги в челните места в blog.bg. Хубаво е повече хора да видят колко можете. За осем месеца управление едно голямо нищо. За това и ви дразни толкова блога ми. Моята е лесна. Жалкото е че въздухарите съсипват общината ни. Те само това могат.
цитирай
72. анонимен - Виждам че няколко човека от адми...
13.06.2012 14:19
petranov написа:
Виждам че няколко човека от администрацията са се включили в защита на въздухарите. Радвам се на това. Радвам се също, че постингите ми са винаги в челните места в blog.bg. Хубаво е повече хора да видят колко можете. За осем месеца управление едно голямо нищо. За това и ви дразни толкова блога ми. Моята е лесна. Жалкото е че въздухарите съсипват общината ни. Те само това могат.

В тази община ти си най-големия въздухар.Не може човек,който не работи, да дава акъл на другите как да работят.Ставаш единствено за шамандура.
цитирай
73. анонимен - До г-н Петранов
13.06.2012 14:24
Само общи приказки г-н Петранов. Нямате аргументи, не го ли съзнавате. "В Закона ясно са казани нещата. Специално този текст от Закона не изисква приемане на наредба, а конкретно указва какво трябва да приеме Общинския съвет и дори с какво мнозинство. Аз много добре знам какво гласувам. И много добре знам какво ще се случи. Времето ще покажекой е прав. Интернет има едно голямо предимство - след време може да се види кой какво е казал и какво се е случило. Не бих се радвал обаче ако пак се окажа прав. Защото финансовата тежест ще е върху всички жители на общинтата. Вие обаче страхливо не заставате с името си и после естествено ще се отметнете от думите си." Всичко е според закона, и това ли не съзнавате. Трябва да е взето решение и то е взето, а дали е в наредба упоменато, както всъщност се прави, дали е под друга форма според мен няма абсолютно никакво значение. Решението си е решение, както и закона си е закон и когато той е изпълнен е по-добре да замълчите и да подхванете друга тема, а именно да продължите да лъжете за болницата. 200 000 от АЕЦ. Хората понеже не знаят и Вие си мислите, че може да ги лъжете, но лъжете само себе си г-н Петранов. Не Ви ли е срам.
"То да е х... да Ви го набие човек, ама акъл не може." Тук каквото и да имате предвид, самото изказване не Ви отива и показва, че няма какво друго да кажете, а нормалните хора в този случай мълчат и си признават, че сте сбъркали. Но тук всички знаем, че това е невъзможно. Повечето не значело повече от половината - хахахахах. Какво значи г-н Петранов. Вероятно по-малко а? Лелелееееее
цитирай
74. анонимен - Драги ми Балоне, когато по време на ...
13.06.2012 14:35
Драги ми Балоне,когато по време на предизборната агитация,пак хвърляше кьорфишеци и хората ти казваха,че от теб нищо не става,ти каза,че щом те атакуват значи си на правилния път.Сега не ти ли идва същото на жалкия ти ум,че другите са на правилния път щом така злостно ги атакуваш?
цитирай
75. анонимен - Поправка
13.06.2012 14:57
себе си г-н Петранов. Не Ви ли е срам.
"То да е х... да Ви го набие човек, ама акъл не може." Тук каквото и да имате предвид, самото изказване не Ви отива и показва, че няма какво друго да кажете, а нормалните хора в този случай мълчат и си признават, че СА сбъркали. Но тук всички знаем, че това е невъзможно. Повечето не значело повече от половината - хахахахах. Какво значи г-н Петранов. Вероятно по-малко а? Лелелееееее

И хванете прочетете тази наредба за която Ви споменавам и ще се убедите, че вътре пише всичко необходимо което се изисква от закона. Положете малко усилия и в градивен план. Всъщност първо прочетете закона и после наредбата и ако все още имате въпроси питайте, с радост ще Ви отговоря. Закона си е изпълнен с решение на Обс номер 134/29.03.2012 г. Наредба или не, то отговаря на изискванията посочени в закона.
цитирай
76. анонимен - Лекари могат да се намерят, дори и да ...
13.06.2012 15:05
Лекари могат да се намерят ,дори и да са пенсионери,трябва да се предложи прилична заплата и безплатни режийни за желаещи от други населени места,иначе града си е едно истинско село към днешна дата.Аз отдавна не живея в него ,но обстоятелствата ме връщат понякога.Намирам ,че корабът потъва с всеки изминал ден-безработица, липса на здравни услуги.......
цитирай
77. petranov - 73 - омръзна ми да обяснявам едно и ...
13.06.2012 15:38
73 - омръзна ми да обяснявам едно и също. Думата "повечето" съм употребил в смисъл, че основната част от докладните са за пасища. От 40 точки, 14 не са ли основната част? Дали всичко е според закона вече казах, че времето ще покаже. Имайте търпение. Лошото е че тогава друга песен ще запеете, а и отгоре на всичко дори не смеете да застанете с името си зад тези си думи. Щеше да е смешно ако не беше тъжно и не съсипвахте нашата община.

За финансирането - тази сума са ми казвали. Нямам достъп до счетоводната документация на АЕЦ нито на болницата в Козлодуй. Сумата е приблизителна. Разрових се в нет-а и установих, че сумата е била 154 000,00 лв.за 2010 г. - това го казва и.д.управител и уважаваната от мен д-р Биляна Стояновска. Кой лъже сега № 73 анонимен :))))) Изобщо не ме е срам - Вас трябва да Ви е срам поради очевадната Ви управленска немощ. Линк няма да Ви давам. Потърсете си го сам. Хайде ще Ви подхвърля една сламка - вестинка е "Козлодуй днес". Честно казано омръзна ми да опровергавам лъжите Ви. Знам, че Ви се иска да омаловажитге казаното в блога ми, но когато фактите говорят тогава и кмета мълчи.
цитирай

77 - ами поискайте промяна в Закона. Нали непогрешимите депутата ит ГЕРБ са го приели. Пък вие нали сте много гъст с тях. Заглавията не са гръмки, а много точно отразяват това, което свършихте за 8 месеца. Жалкото е, че след отще 3 години и 4 месеца заглавията ще са същите. Народа е казал - "Денят се познава от сутринта". За осем месеца на гврека дупката, след три години - три дупки. Това Ви е капацитета. Съжалявам но това са фактите.
цитирай
78. petranov - Съжалявам, че коментарът с номер 77 ...
13.06.2012 15:41
Съжалявам, че коментарът с номер 77 е изчезнал. Знам, че ще бъда обвинен че аз съм го изтрил. Беше доста подробно развит казус от Закона, който не е прецизиран. Ще помоля 77 да го постне отново ако не му представлява проблем.
цитирай
79. анонимен - Г-н Петранов
13.06.2012 15:44
73 - омръзна ми да обяснявам едно и също. Думата "повечето" съм употребил в смисъл, че основната част от докладните са за пасища. От 40 точки, 14 не са ли основната част?"
За финансирането - тази сума са ми казвали. Нямам достъп до счетоводната документация на АЕЦ нито на болницата в Козлодуй. Сумата е приблизителна. Разрових се в нет-а и установих, че сумата е била 154 000,00 лв.за 2010 г. - това го казва и.д.управител и уважаваната от мен д-р Биляна Стояновска. Кой лъже сега № 73 анонимен :))))) Изобщо не ме е срам - Вас трябва да Ви е срам поради очевадната Ви управленска немощ. Линк няма да Ви давам. Потърсете си го сам. Хайде ще Ви подхвърля една сламка - вестинка е "Козлодуй днес". Честно казано омръзна ми да опровергавам лъжите Ви. Знам, че Ви се иска да омаловажитге казаното в блога ми, но когато фактите говорят тогава и кмета мълчи.

Така "основна" вече подхожда на тази бройка, която не е "повечето". Усетихте къде подвеждате хората и това е добре. Тук имаме признание.
154 000 не е, ама въобще 200 000 лева. И тук си признахте. И след като нямате достъп да проверите дадена информация по-добре не споделяйте такава. Незнанието не Ви прави по-малко лъжец, нали?
Радвам се, че си признахте за двете лъжи. Не веднъж сте споменавали, че държите всичко да е точно, така че не ми казвайте, че разлика от 46 000 която е сериозен процент (23%) не е разлика. Към момента сумата е доста по голяма и от 200 000, ако трябва и аз да съм коректен - говорим за годишна, защото всъщност е структурирана на тримесечие. Точна сума няма споделям поради лични съображения.

"Честно казано омръзна ми да опровергавам лъжите Ви." Моите лъжи ли? Искам 1 г-н Петранов. Поне 1! В очакване съм.
С името си няма да изляза и преди съм Ви го казвал. В блог като този където дори Вие самият използвате изрази, странни за мен, не бих си сложил името.
цитирай
80. анонимен - Г-н Петранов
13.06.2012 15:55
Не бих Ви обвинил в нищо преди да съм проверил информацията и понеже няма как да проверя просто ще Ви се доверя. Казуса беше прост пример как нещата в закона не са толкова ясни както ги описва г-н Петранов. Има много пропуски по законите и бях дал пример с пасищата. Но нямам време да го напиша пак, че имам задължния и жената ще ми се кара :) Важното е г-н Петранов, че Вие сте го прочел и сам разбрахте каква глупост сте казали с това, че в закона нещата са ясни. Ами факт е, че всъщност не са толкова ясни. Относно това да се променя закона - аз нямам как да го направя. Нямам нищо общо с герб. Просто Ви акцентирах на поредното Ви крайно заключение без грам аргументи.
Едно Ви признавам - Голям демагог сте. Сериозно умеете да подвеждате хората и да ги лъжете.
цитирай
81. petranov - Не бих Ви обвинил в нищо преди да съм ...
13.06.2012 16:03
анонимен написа:
Не бих Ви обвинил в нищо преди да съм проверил информацията и понеже няма как да проверя просто ще Ви се доверя. Казуса беше прост пример как нещата в закона не са толкова ясни както ги описва г-н Петранов. Има много пропуски по законите и бях дал пример с пасищата. Но нямам време да го напиша пак, че имам задължния и жената ще ми се кара :) Важното е г-н Петранов, че Вие сте го прочел и сам разбрахте каква глупост сте казали с това, че в закона нещата са ясни. Ами факт е, че всъщност не са толкова ясни. Относно това да се променя закона - аз нямам как да го направя. Нямам нищо общо с герб. Просто Ви акцентирах на поредното Ви крайно заключение без грам аргументи.
Едно Ви признавам - Голям демагог сте. Сериозно умеете да подвеждате хората и да ги лъжете.


Този път специално Ви цитирам поста за да не би случайно да изчезне. Колкото до заключението - пак повтарям - времето ще покаже. Знаете моного добре колко проекти не се платиха изцяло на община Оряхово поради такива "недоглеждания". Проблемът е, че за тези грешки не плаща отговорния служител в администрацията, а всички граждани на общината.
цитирай
82. анонимен - Петранов - черна станция Нумер 1
13.06.2012 16:15
Едно си баба знае, чедно си бае...
То е лесно от страни да се каже и маже...
И аз искам болницата да работи, ама какво направи и ти по този въпрос? Нещо смислено и конкретно, някое изпълнимо предложение или каквото и да било.
Лесно е да се каже - дайте пари на лекарите. Преди години нали така беше и всички викаха и псуваха пак тия лекари - много им било, това им било безплатно. онова не знам си какво...
Лесно е да се вика тук - дайте да дадеме... Лесно е да надуваш БАЛОНИ - САМО И САМО ДА СИ В ЧЕЛНИТЕ МЕСРА НА БЛОГ.БГ! сАМО ДА НЕ СА ПЪЛНИ С ЛАЙНА ТИЯ БАЛОНИ, ПЕТРАНОВ, ЧЕ КАТО СЕ СПУКАТ И ТЕБЕ ЩЕ ИЗПРЪСКАТ!
цитирай
83. petranov - 79 - аз говоря за прилизителна сума. ...
13.06.2012 16:24
79 - аз говоря за приблизителна сума. Тази сума ми е споделяна от познати, работещи в АЕЦ и нея съм споменал. Намерих Ви интервю, където сама и.д.управителката казва, че сумата за 2010 г. е 154 000,00 . Вие сам казвате че към момента сумата е над 200 000,00 лв. Вие ме обвинихте, че лъжа хората. Може да не знам точните цифри, не работя в АЕЦ, но порядъка е този. В безсилието си и в желанието си да извадите от 9 кладенеца вода за да оправдаете номоженето на кумирите си се опитвате да ме обвините в лъжа, но сам се оплетохте в лъжи. Аз също съм казал, че сумата е годишна. През 2010 година дори се обяви общиствена поръчка, която беше частично прекратена през 2011 г. Тогава повдигнахме въпроса и искахме и нашата болница да подаде оферта за тази обществена поръчка.
цитирай
84. petranov - Едно си баба знае, чедно си бае. . . То ...
13.06.2012 16:33
анонимен написа:
Едно си баба знае, чедно си бае...
То е лесно от страни да се каже и маже...
И аз искам болницата да работи, ама какво направи и ти по този въпрос? Нещо смислено и конкретно, някое изпълнимо предложение или каквото и да било.
Лесно е да се каже - дайте пари на лекарите. Преди години нали така беше и всички викаха и псуваха пак тия лекари - много им било, това им било безплатно. онова не знам си какво...
Лесно е да се вика тук - дайте да дадеме... Лесно е да надуваш БАЛОНИ - САМО И САМО ДА СИ В ЧЕЛНИТЕ МЕСРА НА БЛОГ.БГ! сАМО ДА НЕ СА ПЪЛНИ С ЛАЙНА ТИЯ БАЛОНИ, ПЕТРАНОВ, ЧЕ КАТО СЕ СПУКАТ И ТЕБЕ ЩЕ ИЗПРЪСКАТ!


Балоните ги надуват други уважаеми/а/ 82,
Важното е, че информирам хората колко не Ви бива за нищо. Всеки ден получавам поздравления за това, което правя и често пъти от хора, които дори не съм подозирал, че четат блога ми. Хората се страхуват. Много от тях са зависими от Вас. Те или техни близки могат да останат без работа. Такъв страх не е имало в общината и по времето на Пенков. И това ми го споделят вътрешни хора. Също така ми споделят, че такава некомпетентност като сега никога не е царяла в община Оряхово. Самозалъгвайте се, че нещо можете и нещо правите. Накрая балоните се пукат от много въздух.
цитирай
85. petranov - О, чудо. Работното време на АЕЦ-а ...
13.06.2012 16:51
О, чудо. Работното време на АЕЦ-а свърши и единия от опонентите се изгуби :)))). Ето заради такива нищоправчовци цената на тока отново се вдига :)))))
След малко ще свърши и работното време на общината и също няколко нищоправчовци ще напуснат спора :)))))
цитирай
86. анонимен - О, чудо. Работното време на АЕЦ-а ...
13.06.2012 17:45
petranov написа:
О, чудо. Работното време на АЕЦ-а свърши и единия от опонентите се изгуби :)))). Ето заради такива нищоправчовци цената на тока отново се вдига :)))))
След малко ще свърши и работното време на общината и също няколко нищоправчовци ще напуснат спора :)))))

А ти какво прави цял ден,висеше пред компа и се правеше на умен.Колко получаваш за това от господаря си Дингил?
цитирай
87. анонимен - Бегай бърже в кухнята и пръжни яй...
13.06.2012 18:12
Бегай бърже в кухнята и пръжни яйчица поне, че Станка пак ще те бие.
цитирай
88. petranov - А ти какво прави цял ден, висеше пред ...
13.06.2012 18:19
анонимен написа:
А ти какво прави цял ден,висеше пред компа и се правеше на умен.Колко получаваш за това от господаря си Дингил?


Аз господари нямам! Нито началници. Още по-малко пък Дингила може да ми бъде господар.

анонимен написа:
Бегай бърже в кухнята и пръжни яйчица поне, че Станка пак ще те бие.


Съпругата ми в момента е на лечение в Павел баня и освен това не обича особено пържени яйца :))))
цитирай
89. анонимен - А ти какво прави цял ден, висеше пред ...
13.06.2012 18:23
petranov написа:
анонимен написа:
А ти какво прави цял ден,висеше пред компа и се правеше на умен.Колко получаваш за това от господаря си Дингил?


Аз господари нямам! Нито началници. Още по-малко пък Дингила може да ми бъде господар.

Имаш, имаш, Динго навсякъде се хвали, че го гледаш в очите като пале, пръчка да ти хвърли ще я донесеш. Сега си негов дописник и защитник, кака Цеца ти би шута.
цитирай
90. petranov - Всеки може да се хвали. Аз пък мога да ...
13.06.2012 18:41
Всеки може да се хвали. Аз пък мога да се похваля, че той ме гледа в очите и пръчка да му хвърля ще я донесе. И какво? Хайде припкайте да му кажете какво съм се похвалил :)))))
За г-жа Цветана Янкова нито ще кажа добро, нито лошо. Вярвал съм и, но някои неща, които научих впоследствие поразколебаха тази вяра. Така или иначе това са неща, които няма да коментирам публично.
цитирай
91. анонимен - Всеки може да се хвали. Аз пък мога да ...
13.06.2012 18:47
petranov написа:
Всеки може да се хвали. Аз пък мога да се похваля, че той ме гледа в очите и пръчка да му хвърля ще я донесе. И какво? Хайде припкайте да му кажете какво съм се похвалил :)))))
За г-жа Цветана Янкова нито ще кажа добро, нито лошо. Вярвал съм и, но някои неща, които научих впоследствие поразколебаха тази вяра. Така или иначе това са неща, които няма да коментирам публично.

Черпи те с кафе, понеже си зле с джобните и вече си в неговия лагер. Направил те е председател на групата, за да те държи на каишка и да агитираш за него и да плюеш по опонентите му.
цитирай
92. petranov - Дингила да ме черпи с кафе? Нещо си в ...
13.06.2012 18:56
Дингила да ме черпи с кафе? Нещо си в голяма грешка! Председател на група не ми дава абсолютно никакви права повече от на всеки редови общински съветник. Както и председател на комисия или дори председател на Общински съвет. Как точно ще ме държи на каишка? Човече, това че съм седнал да изпия едно кафе с някого не го прави мой шеф. Кафе съм пил и с кмета Добрев. Той всъщност ме е черпил с кафе в общината :)))) (Дингила все още не е). Това значи ли, че кмета ме държи на каишка? Всъщност кмета дори ми дължи пари - не е плащано миналата година на общинските съветници от предния мандат. Това обаче не ми пречи да го критикувам. То за това кмета плаща избирателно само на някои съветници от предния мандат. Ха познайте на кои :)))))) Единствено коректността към жителите на община Оряхово ме въздържа от възможността да заведа дело срещу общината и да си прибера парите с лихвите, тъй като лихвите пак няма да ги плати Н.В. Кмета, а всички граждани на общината. Някои мои бивши колеги обаче не са така коректни и скоро гражданите ще плащат и то с лихвите. Всъщност половината лихви трябва да са за сметка на предния кмет.
цитирай
93. анонимен - Е, г-н Петранов, признайте си, че ...
13.06.2012 19:08
Е, г-н Петранов, признайте си, че сте от кликата на Дингила! Не боли! И стига с тия усмивки ще ти се схване ченето, а докторката нали каза, че е на лечение.
цитирай
94. анонимен - Патранов, ЧРД, що не казваш че си ...
13.06.2012 20:25
Патранов, ЧРД, що не казваш че си астрален близнак с ББ.Хайде бъди жив и здрав все пак, ама понамали малко темпото.
цитирай
95. анонимен - Петраноооввввв, Петранов.
13.06.2012 21:39
"О, чудо. Работното време на АЕЦ-а свърши и единия от опонентите се изгуби :)))). Ето заради такива нищоправчовци цената на тока отново се вдига :)))))
След малко ще свърши и работното време на общината и също няколко нищоправчовци ще напуснат спора :)))))"
Тук пак излъгахте хората. А между другото си нямате и най-малка представа как се определя цената на тока, така че не се излагайте. Не захващайте тема в която сте много бос, че много ще се смееме тук. Да не стане като с 200 000 хиляди които се оказа, че никога не са били толкова. Да приблизително сте познали, но не сте бил никога сигурен. Така ли казвате на хората нещата. Каквото чул! Вярно не вярно все тая, нали сте чул. Не се прави така. Спомням на една сесия едно младо момче съветник как също Ви каза приблизително за някаква сума и Вие като скочихте та лелеле мале и то само, че сбъркало с някакви проценти. ВИе с цели 23 сбъркахте и сега хленчите, че това сте чули, че сте нямал достъп, че вятъра духа от север и т.н. Хайде стига де. Като нямате достъп - мълчите и не говорите каквото сте чул. Трябва да говорите истини, проверени и доказани. Знаете ли числото пи. Всеки го знае = 3,14. Ми то 3,13 е приблизително равно нали!? Да, но не е пи. Схващате ли!? Но Вие решавате - дали ще се смееме тук. Аз спирам до тук. Нека да има и ВИе какво да кажете по цената на тока!!!
цитирай
96. sten - Оставете Петранов,той толкова може
13.06.2012 21:54
Г-н Петранов е електроинженер и след като намери необходимата информация в интернет ще Ви даде информация, относно формирането цената на тока. Той всичко ,,знае"!
цитирай
97. petranov - 93 - аз съм от кликата на гражданите ...
13.06.2012 22:48
93 - аз съм от кликата на гражданите милеещи за Оряхово и винаги съм бил от тази клика.
94 - Благодаря Ви за пожеланията. Не знам дали това е повод за хвалене или напротив.
95 - Никого не съм излъгал. Ясно е, че сте от нищоправачите в АЕЦ-а. Вярно те доста намаляха ама още не са изчезнали. Поредната "калинка" сте, това поне го разбрах. Процента, който цитирате е за определянето на заплатата на председателя на Общинския съвет, който за осем месеца така и не се научи да води заседанията и да спазва правилника. Пример - последното заседание. Аз дадох предложение, вписано е в протокола и не беше подложено на гласуване. Аз лично вече съм вдигнал ръце. Човек няма как да пребори простотията. Дали са 200 000.00, 154 000.00, или 210 000.00 това не е толкова важно. Човек трябва да се научи да пресява наистина важните неща от тези, които нямат абсолютно никакво значение за общината ни. Тези пари са дават на болницата в Козлодуй. А ония проценти за които онова младо момче повдигна въпрос :)))) се вземат от всички нас! Ето там е разликата! Цената на токът много добре знам как се определя. Някои от ръководителите на ДКЕВР са ми били преподаватели в ТУ - София. Аз съм завършил този университет, а не като Вас университета в Горно Нанадолнище :)))). Между другото лекциите ми по една или друга тема не са безплатни. Ако желаете такава ще трябва добре да захраните банковата ми сметка, срещу което разбира се ще получите надлежна фактура :))))
96, Стенчо, първо се научете да пишете без повторения. Естествено е такива като Вас да ги слагам в малкия си джоб.
Какво да се прави. Не може всички да имат елитно образование. Някой трябва да върши и черната работа.

цитирай
98. анонимен - Напротив, Петранов, от кликата на ...
13.06.2012 22:58
Напротив, Петранов, от кликата на Дингила си и неговите нови последователи келепирджии Здравко Търбуха,милиционера С и пиянката Пират, а ти си мухата върху л....то.
цитирай
99. анонимен - Балоне, да си чешеш топките не тр...
13.06.2012 23:31
Балоне,да си чешеш топките не трябва елитно образование.
цитирай
100. анонимен - Г-н Петранов
14.06.2012 00:09
Време е според мен да чуем и как се определя цената на тока. Все пак сте завършил ТУ-София и то при преподаватели - ръководители на ДКЕВР. Хубаво е хората да знаят как аз лично "тежа" в цената на тока. Моето "неправене на нищо" как се отразява в цената на тока. Ето това ако ми обясните Ви признавам. Или искате да кажете да се качвам на педалите и да въртя колелото и да произвеждам ток. А ако не се кача на колелото се произвежда по-малко ток и то той ства по-скъп, защото според Вас е много персонала. Голям смях се очертава. И понятие си нямате от АЕЦ, а започвам да се съмнявам дали въобще разбирате и от енергетика. Много е вероятно колкото от болница толкова и от енергетика :) Но така е - много баби, хилаво бебе. Това, че сте електроинженер нищо не значи, но Вие разбира се си го знаете. Ако е ставало енергетик от Вас, то да сте такъв, но след като не сте какво да говорим. И аз навремето скачах с парашут и сега какво - парашутист ли се водя? хахахахаха казах аз, че ще пада голям смях, но не ми повярвахте, но Ваш избор!
В очакване на методиката за ценообразуването на тока и после да поговорим за нея.
цитирай
101. анонимен - Към 100
14.06.2012 00:32
И сега какво,връщате Петранов в ТУ,въпреки че по негово време е ВМЕИ.Сега цяла нощ ще търси методиките.Петранов,виж някой да не ти ги е пъхнал под чистачките!
цитирай
102. petranov - 100 - Вече Ви казах - лекциите ми са ...
14.06.2012 09:25
100 - Вече Ви казах - лекциите ми са много скъпи. Образоването на "калинка" като Вас пък ще струва двойно :)))))
101 - през 1991 когато съм завършил вече беше ТУ. Нямам абсолютно никакво намерение да търся каквато и да е методика.
Въздухари като вас със 100, които две думи не могат да вържат когато и където трябва просто да слушат внимателно и да и записват когато аз говоря :))))
Като гледам смеха за сега е от моя страна :))))
цитирай
103. анонимен - Г-н Петранов
14.06.2012 09:35
След като твърдите, че едва ли не аз имам вина за по скъпият ток поне обяснете защо, или пак по старо му. Да кажем тук нещо, макар и неистина. Нагло. Защо отново лъжете, не Ви разбирам. Това да не е болестно състояние. На преглед ходихте ли? Вие и Вашите лекции си ги дръжте за Вас. Аз когато е трябвало съм ходил на лекции и съм си плащал нужният хонорар за да имам удоволствието да ги слушам, но това е друга тема. Не мисля, че има с какво повече да допринесете за моето техническо образование и моето израстване в този аспект. Съжалявам, че влязох в полемика с човек като Вас. Очаквах да сте с повечко достойнство и чест и в спора да използвате истински неопровержими факти, а то какво се получи. Лъжи, хвалби, лъжи, хвалби............... тръгвам, че идва моя ред на педалите. Ще дам всичко от себе си да намаля цената на тока.....
П.С. Нали знаете кои си се смеят сами без нищо!?
цитирай
104. анонимен - Петранов много си стреснал Ваги...
14.06.2012 10:17
Петранов много си стреснал Вагиналния.Щом е пратил солташака си срещу теб.Надявам се знаеш кой е тоя централчик дето се заяжда с тебе.Заедно с теб е в съвета.Намърда се в централата покрай баща си с козлодуйска диплома като на Вагиналния и колегите му се подиграват с него.Добре че е баща му да го пази защото е и с гейски наклонности.
цитирай
105. анонимен - 101 - през 1991 когато съм завъ...
14.06.2012 10:32
petranov написа:

101 - през 1991 когато съм завършил вече беше ТУ. Нямам абсолютно никакво намерение да търся каквато и да е методика.

В CV-то си за предизборната кампания сам си написал,че си завършил ВМЕИ "Ленин".Тогава ти вършеше работа,понеже фигурира др.Ленин,за по-простите избиратели.И да искаш да научиш,няма как да знаеш методиката на ценообразуването на тока.Смех! Смех! Смех!
цитирай
106. анонимен - До 104
14.06.2012 11:20
Ти сериозно ли!? Ти бил ли си там когато са му се подигравали? Или вероятно си му бил състудент в Козлодуй? Или просто си му виждал дипломата? Ти въобще знаеш ли нещо истинско за него? А дали въобще този човек пише? Как го разбра? До него ли седеше, докато той пише? Лелеле само хулите, обиждате и набеждавате хората тук в разни провинения, плод на вашите фантазии, а част от тях сигурно и не подозират в какво ги замесват. Предполагам си видял и как баща му го пази, интересно как? Би ли описал? И как се е намърдал в централата? Ти беше на преговорите ли? А много вероятно е и да си му светил след като знаеш за гейските му наклонности? А и след като знаеш какво е гейска наклонност може би ти самият си такъв? :) Казах аз, че ще става интересно!
цитирай
107. petranov - 103 - Знаех си аз, че не може да си п...
14.06.2012 12:11
103 - Знаех си аз, че не може да си позволите моите лекции :)))). Аз също наистина съжалявам, че влязох в полемика с Вас. Обикновено избягвам да правя това с "калинки", но като собственик на блога съм длъжен да взема отношение.Не знам каква точно работа вършите на "педалите" :))), но Ви пожелавам успех. Дано да успявате да се справите с машините, каквито аз съм проектирал.Между другото правите всичко възможно да отклоните вниманието от основните проблеми поставени от мен, а именно:
- въздуха под ниско налягане с новия филиал дето трябваше да е отворил още преди три месеца
- проблема с мръсотията в града
- проблема с лунния пейзаж по улиците.
Между другото на последното заседание освен всички останали глупости някои хора промениха щатното разписание без никога да са го утвърждавали. Жалко за общината ни...

104 - Благодаря Ви за информацията, но тя не ми върши работа. За мен този човек си е анонимна мишка, която се опитва да показва мускули, но при най-малкия шум се шмугва в дупката си. Сексуалната му ориентация пък си е личен проблем.

105 - През 1986 когато постъпвах в ТУ - София то наистина се казваше ВМЕИ "Ленин". Когато завършвах през 1991 вече беше ТУ - София. Методиката на ценообразуването на тока нито е секретна, нито е трудна за разбиране. Но това е за хора, които имат истински дипломи, а не тип "калинка". По отношение на това какво пишело в CV-то ми и "по-простите" избиратели. По паметливите от нас знаят как някак си на предизборните си плакати кмета на общината ни се представяше като Жеков. После пък започна да се представя с фамилията си - Добрев. Защо ли? Друг пък един се представя с второто си име сигурно защото фамилията Русинов му се струва някак си "по-проста" :))).
цитирай
108. анонимен - До Г-н Петранов
14.06.2012 12:45
"Дано да успявате да се справите с машините, каквито аз съм проектирал"
Сигурен?
цитирай
109. анонимен - Непрекъснатите ти "усмив...
14.06.2012 12:50
Непрекъснатите ти "усмивки" Петранов говорят за един крайно изнервен човек.Лъскай "дъртия бастун" на Дингила и той може да те втърка в някоя кандидат-дупетатска листа на 12-15 място,но поне ще бъдеш в листа.Шефа си е шеф,трябва да се слуша.
цитирай
110. анонимен - Кратка биография
14.06.2012 13:02
андидат за кмет на БСП
Той е на 45 г,семеен.Електроинженер по специалност. Работил е като системен администратор в банка и мениджър в информационен център в Оряхово.
http://www.trud.bg/ElectionsArticle.asp?ArticleId=1066923

Аз бих се гордял, ако нещо съм проектирал и това би ми дало сериозен имидж, но явно не сте подали пълна информация за да не Ви навреди. Явно не говори добре за човек ако е проектант. Системен администратор или мениджър в информационен център не Ви прави проектант. Има една камара от която трябва да имате издадено едно удостоверение за правоспособност и т.н. И това отново няма да означава, че сте проектант, а просто че имате право да извършвате съответното проектиране. След като проектирате нещо - отново не сте проектант, защото същото нещо трябва и да се въведе в експлоатация и едва тогава и то ако сте с основен принос може да се счете , че Вие сте проектирал нещо. Чертането на официални схеми като чертожник също не означава да сте проектант, а самото измисляне на схемите би Ви доближило до онова което си приписвате. Ако лъжа ме опровергайте с факти и то разбира се неопровержими и получавате моето извинение - не че Ви е притрябвало, но ще съм морално задължен. А в АЕЦ Ви уверявам всичко се поддържа на най-високо ниво, с най-модерна техника от водещи производители с водещи специалисти. Дет се вика чайника остана :)
Лек и приятен ден!
цитирай
111. petranov - E, имаше едно време един ИЕТ. И в него ...
14.06.2012 14:29
E, имаше едно време един ИЕТ. И в него работеше един конструктор взет на работа директно от студентската скамейка. Там се проектираха силови трансформатори, те не гърмяха като италианските. България тогава беше от водещите производители и дори реализираше добър износ. Едва ли "калинка" като Вас знае тези неща. Нямам намерение да Ви прилагам копие от трудовата си книжка, но дори в АЕЦ съм срещал бивши колеги, тъй като както може би знаете собственото ни производство беше съсипано. Колкото до това, че в АЕЦ всичко се поддържа на най-високо ниво съм абсолютно съгласен с Вас. Нещо повече, определено подкрепям както строителството на 7-ми блок в Козлодуй, така и АЕЦ Белене. Бих се доверил на руската технология в ядрената област много повече отколкото на канадската или тази на САЩ. Така или иначе бъдещето е в ядрената енергетика, колкото и да се иска на някой да отрече това. По отношение на информацията от в."Труд" - там имаш 2-3 минути да се представиш и то с последните си работни места. Втората ми специалност още от училище е програмист на ЕИМ. Още по време на казарамата съм участвал в разработката на първите системи реализирани с компютри за управление на огъня на артилерията (122 мм САУ). Това ставаше още в далечната за Вас 1984 г. След като се прибрах в Оряхово през 1994 действително 8 години работих като състемен администратор. Мога да се похваля и тук с успехи, като участие във внедряването на една от първите компютърни мрежи в Оряхово, но хайде да не изпадам в подробности. Като мениджър на iЦентъра в Оряхово пък съм организирал обучението на почти цялата общинска и държавна администрация и съм провеждал изпити с хора от администрациите в общините Оряхово, Мизия и Козлодуй. Нашият iЦентър дори беше лицензиран и се провеждаха изпити IT Card. Идвали са хора дори от Свищов и Никопол да държат изпити тук. Провеждал съм компютърни курсове със служители на съда, Български пощи, МБАЛ Оряхово...
Тия хора всеки ден ги срещам из града. Можете да ги попитате. Лек ден!
цитирай
112. анонимен - До Г-н Петранов
14.06.2012 15:09
"Там се проектираха силови трансформатори, те не гърмяха като италианските."
За трафовете съм съгласен с Вас, но сам казвате, че там са се проектирали, а не че Вие сте проектирали - разлика голяма. По горе написах какво е нужно за да се наречете гордо проектант. Това, че сте бил на същото място докато са се проектирали силови трафове, сам разбирате, че нищо не значи.
"Бих се доверил на руската технология в ядрената област много повече отколкото на канадската или тази на САЩ."
Има защо!
"Това ставаше още в далечната за Вас 1984 г."
Колкото за мен далечна, толкова и за Вас, толкова и за всеки друг. Всички в момента живеем в 2012 година и до 1984 за всички е минало еднакво време :)
"Мога да се похваля и тук с успехи, като участие във внедряването на една от първите компютърни мрежи в Оряхово"
Това също не Ви прави проектант, но продължавайте да се величаете, щом Ви доставя удоволствие! :)
"Още по време на казарамата съм участвал в разработката на първите системи реализирани с компютри за управление на огъня на артилерията (122 мм САУ)"
И с какво допринесохте, като правихте кафе на екипа ли!? Стига вече. Всички разбрахме що за проектант сте, само Вие още не сте го разбрали. То хвалене, хвалене, но чак пък толкова. По вашата логика всеки правил дипломна работа е правоспособен проектант, нали е проектирал нещо. Дори много от тях правят работещи макети. Но истината е съвсем друга. Не са проектанти и много хляб ще има да изядат докато станат. :)

Лек и спокоен ден!
цитирай
113. nikolaycska - Хонорараджиите с намалени напо...
14.06.2012 15:34
Хонорараджиите с намалени наполовина възнаграждения! Боже, опази, ами сега... Как ще се прехранват Некрофили за Оряхово и пинкьоф?

http://kozloduy-bg.info/?p=news&aid=7422
цитирай
114. petranov - 112 - проектирането на една бих к...
14.06.2012 15:49
112 - проектирането на една бих казал доста сложна машина като силов трансформатор едва ли е по силите на сам човек. В днешно време проектирането е екипна дейност. Участват конструктори, технолози, изпитвателни лаборатории и т.н. Радвам се, че съм бил част от такъв екип. След като съм получавал заплата за това и съм бил назначен за пълноправен член на такъв проектантски екип то сигурно не съм "калинка" като Вас. Опитите Ви да се подигравате просто показва, че Ви липсва както образование, така и възпитание. И двете трудно се получават "на педалите" :))))
Между другото дипломната ми работа беше на тема: "Променливотоков електромагнит с намалени пулсации" и дори получих пари за нея чрез дипломния си ръководител проф.д.т.н.Александров, тъй като имаше сключен договор с едно производствено предприятие за нея. Според Вас сигурно са ми плащали просто защото са имали пари в излишък :))))
цитирай
115. анонимен - Защо се опитвате да изместите ос...
14.06.2012 16:52
Защо се опитвате да изместите основната тема? Какви са тези тъпотии, с които се опитвате да отвлечете вниманието? От по-горните постинги става ясно, че някои хора наистина имат интерес в Оряхово да няма болница. Изтъкнаха се различни доводи: няма субсидиране от общината, няма допълнителни финансови инжекции от работещо предприятие, няма квалифициран персонал, няма лекари, няма управител.. Знаете ли, всъщност и преди закриванато на болницата всички тези доводи бяха на лице, но вие определено не искате да знаете - разбирам ви !!! Не всеки е готов да работи без заплата повече от година в полза на благородната кауза!!!!!!! И все пак пациенти имаше и болницата работеше. Искам сега да ми изброите също толкова доводи, поради които хората да останат без адекватна медицинска помощ и да умират по къщите. Моля да не разтягате лукуми - при мен не минават.Бъдете кратки и достатъчно изчерпателни, така че да не се губи основната тема. Кажете ми защо трябва да се изтреби населението в общината за да се стигне дотам, че наистна да няма нужда от медицинско заведение?
цитирай
116. анонимен - http://www. gerb. bg/uf/pages...
14.06.2012 17:33
http://www.gerb.bg/uf/pages/upr_programa_gerb_1June.pdf
цитирай
117. анонимен - http://www. gerb. bg/uf/pages...
14.06.2012 17:34
анонимен написа:
http://www.gerb.bg/uf/pages/upr_programa_gerb_1June.pdf

Сега ясно ли е?
цитирай
118. анонимен - На мен всичко ми е ясно, господин...
14.06.2012 17:55
На мен всичко ми е ясно, господине/госпожо. На вас май не ви е ясно щом не можете да отговорите със свои думи, кратко просто и ясно. Не ме интересуват болните амбиции на неколцина български посерковци,стремящи се да достигнат върховете на новия световен ред. Нека да не си говорим празни приказки, моля ви!Ако по-горния въпрос ви затруднява имам и други. Може ли най-учтиво да ми отговорите на коя кинопрожекция мога да отида тези дни? Кой филм мога да гледам на големия екран, какви заглавия предлагате и в кои дни са прожекциите?
Предварително Ви бладаря за отговора.
цитирай
119. анонимен - Право в десетката 116!!!!!!!!!...
14.06.2012 17:56
Право в десетката 116!!!!!!!!!Точно Боко,Цвъчко и пажовете им!!!!!!!!!!!Е такива продажници като Вагиналния и солташачето му съветниче с гейски наклонности продават Оряхово!!!!!!!!За сведение на 106 видял съм с очите си и чул с ушите си.Ясно?
цитирай
120. анонимен - Юнак, надскочил Левски през плета, ...
14.06.2012 18:02
Юнак, надскочил Левски през плета,
със свинките обичал да играе.
Бозал Той петдесет и три лета
(и още продължава да бозае).
Копал картофи в тежкото си детство
и пъшкал в мракобесния режим,
но с много бой и благородни средства
Той станал каратист непобедим
и топката преследвал като тигър,
на корта и зеления килим.
На дядо си съветите попивал
на другия си дядо бил любим
със третия разбирали се готски
четвърти дядо му е Бай ТодОр
а петият е Симо Кобургготски -
и Внукът станал справедлив топор.
Сечал глави и други атрибути
на Тройната разкрачена ламя;
и мерките му бИли много крути -
дивила му се цялата Земя:
- Какъв е само гений непоръбен!
- Какъв е недошлайфан диамант!
- И колко страховито е озъбен,
и пак е съвършен комедиант!
Юнакът бозал, ял и се развивал,
заспивал с Винету и Робин Худ;
сънувал, че раздава справедливост
и плащат му за този тежък труд.
***
Бозал юнакът, минали години…
***
Коравата мазолеста десница
изисквала от всеки бизнесмен
да се отчита като хубавица
на сводник след работния си ден.
***
Червени прашки, късайте се в ярост!
Народът ни празнува Ден Рожден
и пожелава до библейска старост
със фенки да е Мощният ерген!
_________
ПП. СЕГА-форумеца wreckage предложи промени в календара на Св. Синод – 13 юни да стане православен празник на името на Рапон Зарезан. С настоящата публикация “После” се присъединява към инициативата.
Иво Балев

В. Сега
цитирай
121. анонимен - Право в десетката 116!!!!!!!!!...
14.06.2012 18:04
анонимен написа:
Право в десетката 116!!!!!!!!!Точно Боко,Цвъчко и пажовете им!!!!!!!!!!!Е такива продажници като Вагиналния и солташачето му съветниче с гейски наклонности продават Оряхово!!!!!!!!За сведение на 106 видял съм с очите си и чул с ушите си.Ясно?

Ха, кажи де!Видял,облизал и теб опънали и готово.
цитирай
122. анонимен - до високоинтелектуаналния Петранов
14.06.2012 18:42
Дингилско дупе оближи,
дупетат ще станеш ти!
цитирай
123. анонимен - хахахах
14.06.2012 20:35
Право в десетката 116!!!!!!!!!Точно Боко,Цвъчко и пажовете им!!!!!!!!!!!Е такива продажници като Вагиналния и солташачето му съветниче с гейски наклонности продават Оряхово!!!!!!!!За сведение на 106 видял съм с очите си и чул с ушите си.Ясно?

Ти чуваш ли се какво говориш? Малеее изперка тоз народ! Че и чул, че и видял? Аз не защитавам никой, но по абсурдни твърдения не бях чувал. Ако го е уредил баща му д а е жив и здрав. Теб що не уреди. Ми защото нищо не става от теб - то по думите ти личи. Защо го защитава баща му, ами защото му е син и той му е баща, като те гледам какви ги ръсиш едва ли разбираш за какво ти говоря. Сексуалната му наклонност както каза мистър Петранов си е негова лична работа. Поне има ориентация, а теб като те гледам как си си врял носа за да чуеш и видиш явно всичо ти харесва от към сексуална ориентация. Е какво да ти кажа повече - то се видя какъв си. Хайде със здраве.
цитирай
124. анонимен - Защо се опитвате да изместите ос...
14.06.2012 21:13
анонимен написа:
Защо се опитвате да изместите основната тема? Какви са тези тъпотии, с които се опитвате да отвлечете вниманието? От по-горните постинги става ясно, че някои хора наистина имат интерес в Оряхово да няма болница. Изтъкнаха се различни доводи: няма субсидиране от общината, няма допълнителни финансови инжекции от работещо предприятие, няма квалифициран персонал, няма лекари, няма управител.. Знаете ли, всъщност и преди закриванато на болницата всички тези доводи бяха на лице, но вие определено не искате да знаете - разбирам ви !!! Не всеки е готов да работи без заплата повече от година в полза на благородната кауза!!!!!!! И все пак пациенти имаше и болницата работеше. Искам сега да ми изброите също толкова доводи, поради които хората да останат без адекватна медицинска помощ и да умират по къщите. Моля да не разтягате лукуми - при мен не минават.Бъдете кратки и достатъчно изчерпателни, така че да не се губи основната тема. Кажете ми защо трябва да се изтреби населението в общината за да се стигне дотам, че наистна да няма нужда от медицинско заведение?

цитирай
125. анонимен - Чувам се много добре какво говоря. ...
14.06.2012 22:44
Чувам се много добре какво говоря.За баща му мога само хубави неща да кажа.Но на тоя му се подиграват колегите зад гърба.За чеп за зеле не става както казва бабами.Солташак на Вагиналния и ближе гъзове и други атрибути на шефове.Е това е тоя.Нека се знае!
цитирай
126. анонимен - Защо се опитвате да изместите ос...
14.06.2012 22:45
анонимен написа:
Защо се опитвате да изместите основната тема? Какви са тези тъпотии, с които се опитвате да отвлечете вниманието? От по-горните постинги става ясно, че някои хора наистина имат интерес в Оряхово да няма болница. Изтъкнаха се различни доводи: няма субсидиране от общината, няма допълнителни финансови инжекции от работещо предприятие, няма квалифициран персонал, няма лекари, няма управител.. Знаете ли, всъщност и преди закриванато на болницата всички тези доводи бяха на лице, но вие определено не искате да знаете - разбирам ви !!! Не всеки е готов да работи без заплата повече от година в полза на благородната кауза!!!!!!! И все пак пациенти имаше и болницата работеше. Искам сега да ми изброите също толкова доводи, поради които хората да останат без адекватна медицинска помощ и да умират по къщите. Моля да не разтягате лукуми - при мен не минават.Бъдете кратки и достатъчно изчерпателни, така че да не се губи основната тема. Кажете ми защо трябва да се изтреби населението в общината за да се стигне дотам, че наистна да няма нужда от медицинско заведение?

цитирай
127. анонимен - Отговор
14.06.2012 23:11
Безумни хора, болни люде,
убиват днес народа мой,
но истината ще пребъде,
доказана в борба и в бой.
Че разни хора самозвани,
фалшиви, хитри , обиграни,
играят си с народа мой,
а той мълчи не дава вой.
Вълци, чакали, лешояди,
хиени, търтеи, мравояди,
крадат на мравката труда
и тайно трупат те блага.
Отгоре всичко Господ вижда,
кой краде и кой завижда,
дано със истина, разплата,
спаси Родината ми свята.
Затънали във тиня, кал
и измърсени с кръв човешка,
убиват, мачкат, нямат жал
шепа убийци, орис тежка
за цял народ, за теб, за мен!
Къде си слънце, светъл ден?!
цитирай
128. анонимен - Чувам се много добре какво говоря. ...
14.06.2012 23:44
анонимен написа:
Чувам се много добре какво говоря.За баща му мога само хубави неща да кажа.Но на тоя му се подиграват колегите зад гърба.За чеп за зеле не става както казва бабами.Солташак на Вагиналния и ближе гъзове и други атрибути на шефове.Е това е тоя.Нека се знае!


Тоя нещо те е цакал ми се струва. Не е станала твоята. :) Ма то и как да стане като чета какво пишеш. :)
цитирай
129. анонимен - Къде и кога мога да отида да гледам ...
15.06.2012 01:12
Къде и кога мога да отида да гледам някой филм в Оряхово? Нали има кино - читалище. Кога мога да отида на някой спектакъл или театрална постановка? Не ми отговаряте, чешете си езиците само.. тоя така, оня онака!! От всичко това става ясно, че в Оряхово освен условия за адекватно лечение, липсват и условия и за каквото и да е развлечение. И не само.. искам да попитам къде мога да отида да си напазарувам, в кой голям супермаркет, в който искам да пазарувам на нормални цени...защо трябва да бия път до Козлодуй или Кнежа? Къде мога да заведа детето си? Има ли специализирани изградени детски центрове, където децата да се забавляват? Не искам да знам нищо за ловния дом и счупените 5 люлки от Адамово време! Къде ви е водната база, защото имате невероятна река и природа,които незнаете как да използвате? Къде ви е банката с кадри и как се поддържа и обогатява тя? Знаете ли, че ако съумеете да издирите само вишистите завършили след 1990 г. /дори само те/ , ще имате толкова много различни по своята специфичност и специализация кадри, че направо ще се уплашите?
Не сте велики госпожи и господа- жалки сте!!!
Има неща, които неможеш да си купиш с пари. Това са онези малките неща, които ни радват в живота. Няма как да сте добри управници, ако не познавате тези малки неща. ..
цитирай
130. анонимен - Предложение
15.06.2012 08:11
Общината да изтегли заем и да открие болницата.
Общината да изтегли заем и да направи един МОЛ.
Общината да изтегли заем и да направи киносалон/театър.
Общината да изтегли заем и да направи детски център.
Общината да изетгли заем и да направи воден център - може и есперанто с поне 200 легла база.

Те дребни дребни тези неща, но ми се струва, че доста заеми ще трябват, а кой ли ще ги даде?
Иначе сте прав/права. И аз съм за.
цитирай
131. petranov - Общината да изтегли заем и да открие ...
15.06.2012 08:39
анонимен написа:
Общината да изтегли заем и да открие болницата.
Общината да изтегли заем и да направи един МОЛ.
Общината да изтегли заем и да направи киносалон/театър.
Общината да изтегли заем и да направи детски център.
Общината да изетгли заем и да направи воден център - може и есперанто с поне 200 легла база.

Те дребни дребни тези неща, но ми се струва, че доста заеми ще трябват, а кой ли ще ги даде?
Иначе сте прав/права. И аз съм за.


Не е необходимо общината да тегли заеми за всички тези неща. Другите общини не го правят. ОБЩИНАТА ТРЯБВА ДА СЪЗДАДЕ УСЛОВИЯ ЗА ПРАВЕНЕ НА БИЗНЕС. Хайде Козлодуй по обясними причини няма да го давам за пример. Погледнете обаче една Кнежа, която само преди 20-30 години приличаше повече на село. Погледнете новоасфалтираните улици в Мизия. Докато в Оряхово ЦЕЛЕНАСОЧЕНО се поощрява некомпетентността и простотията общината ни е обречена. В общините, които даваме за пример обаче управляват личности! А тук...възпитанието не ми позволява да употребя точната дума....
цитирай
132. анонимен - Из Козлодуйски писаници
15.06.2012 08:56
Нямам думи просто до какво състояние се докараха красивите липи в града!От една седмица гледам нагли мангали как безпроблемно кършат клони в централната част на града окачени на един очукан син бус.По времето на Торбов си мислех,че ако изберем друг кмет нещата ще се променят,но ето го резултата.Мутрите станаха по-богати от всякога,а мангалите по-нагли от всякога.Нямаме една улица без дупки,а се предполага,че го играем атомна столица.Козлодуй никога няма да стане нормален град!!!

цитирай
133. анонимен - За инвестициите
15.06.2012 09:39
Напълно съм съгласен с това което казвате. Но трябва да отчетем и един неоспорим факт. Общината сама по себе си без държавата трудно би създала условия за бизнес инвестиции, защото чисто икономическите показатели които определят бизнес климата в национален мащаб, не зависят от нея. А това всъщност е основното, което би събудило интереса на сериозен инвеститор. Едва след като е налице това, общината ще трябва да изиграе своята роля, като помага с решенията си, а не пречи, както се е случвало преди години. Желание е имало, но общината е пречила. Не мисля, че бизнес климата е толкова зле в България с оглед на икономическите показатели, но трябва да отчетем и факта, че инвеститорите се страхуват да инвестират в държава в която хора умират от изпоядени кучета, в страна в която все още се смята, че корупцията не е изкоренена, в страна в която нечии интереси диктуват какво да се случва. И аз да съм инвеститор не бих посмял. Вероятността парите ми да потънат в бездънна яма е огромна, а и парите които трябва да дам за рушвет не ще ми бъде възможно да оправдая, а те няма да са малко т.е. няма да съм конкурентно способен, защото ще се наложи да ги включа в себестойността на онова благо което произвеждам. Има и друг вариант. Да се перат пари тук. Но едва ли има желаещи за този вариант.
цитирай
134. анонимен - Ami privle4ete 4ujdi investituri ...
15.06.2012 10:59
Ami privle4ete 4ujdi investituri gospoda! samo 4e kak kogato az ne bih dovel nito edin ot priatelite si v Oriahovo poneje tam niama kakvo da pravim, a i ne dai si boje na niakoi mu stane zle .....ne, ne tova e goliama otgovornost.Niamate banka s kadri, a ima specialisti koito mogat da vi otvoriat o4ite za tolkova mnogo ne6ta. Ne vsi4ko se gradi sas zaemi ima i drugi mehanizmi, koito o4evidno na horata ne sa im izvestni. I poneje ne sa im izvestni, 6te poddarjame izvestna seliania
цитирай
135. анонимен - Балончо е на дълъг път, очаквайте ...
15.06.2012 12:03
Балончо е на дълъг път, очаквайте новата му фотосесия. Луд умора няма!
цитирай
136. imbe - Faktite govorqt
15.06.2012 12:43
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/55513
цитирай
137. анонимен - Прост народ - малиииииии
15.06.2012 15:13
анонимен написа:
анонимен написа:
Чувам се много добре какво говоря.За баща му мога само хубави неща да кажа.Но на тоя му се подиграват колегите зад гърба.За чеп за зеле не става както казва бабами.Солташак на Вагиналния и ближе гъзове и други атрибути на шефове.Е това е тоя.Нека се знае!


Тоя нещо те е цакал ми се струва. Не е станала твоята. :) Ма то и как да стане като чета какво пишеш. :)


Направо си го е прецакал! От ясно по ясно! Сега си мисли, че му връща - :)
цитирай
138. анонимен - Балоне, пусни некоя снимка, нема ...
16.06.2012 00:27
Балоне, пусни некоя снимка, нема начин да нема с кво да ни изнинадаш.
цитирай
139. анонимен - Пореден протестен митинг заради ...
16.06.2012 11:09
Пореден протестен митинг заради затворената девинска болница събра хиляди жители от селищата на трите общини – Девин, Борино и Доспат днес в центъра на Девин. Заради невъзможността да се окаже навременна медицинска помощ 14 души от района са починали на път за други здравни заведения, откакто МБАЛ – Девин не работи от 4 юли, обявиха от трибуната на протеста. Това са 14 жертви на ликвидираната общинска болница. Колективна жалба заради заключеното здравно заведение е изпратена до Брюксел. Получен е отговор, че жалбата е заведена и ще се проверява защо три общини Девин, Борино и Доспат, с 28 000 души население, са оставени без болница, съобщи адвокат Живко Чепишев, представител на гражданска организация. Във връзка с колективната жалба ежеседмично се събират по 2 000 подписа, които поетапно се изпращат в Брюксел. Протестите ще продължат докато болницата не заработи отново, има готовност за гражданско неподчинение
цитирай
140. анонимен - Хоспис"Русинов" ООД ...
16.06.2012 12:17
Хоспис"Русинов" ООД гр.Оряхово

Предлага на своите пациенти отлични жилищни условия:

- стаи със самостоятелни санитарни възли, оборудвани съвременно и функционално

- красива дневна, предлагаща домашен уют

- градина с много цветя

Пациентите на хосписа се обслужват от екип в следния състав:


- Лекар, медицинска сестра, рехабилитатор, социален работник и санитар.


При необходимост в екипа се включват:


- Лекар-консултант, психолог и духовно лице.

Желанието ни е възрастните хора, които живеят в усамотение,но имат много обработваема земя, да излязат от принудителната си изолация и да намерят мястото си. Ежедневието им ще изпълним с игри, музика, тренировки на паметта, гимнастика. Ще провеждаме излети, тържества и чествания, в които могат да участват и близките на нашите обитатели.
Лежащо болните, в зависимост от общото им състояние, ще бъдат мобилизирани, за да вземат участие в ежедневните занимания.
В трапезарията на дома е интегрирана кухня, където веднъж седмично ще се приготвя самостоятелно ястие по желание. Там ще димят и любими гозби, приготвени от самите обитатели.
Социален педагог ще изработи програма, която да запълни емоционалните дефицити и да накара нашите обитатели да се почувстват отново пълноценни и полезни.
Това е само част от всеобхватния индивидуален план за всеки обитател. Стремежът ни е за всеки един от тях да осигурим най-добро качество на живот, духовен и материален комфорт и достойни старини,срeщу ипотека на притежаема земя и пасища.

цитирай
141. анонимен - То си е казано
16.06.2012 12:52
Най-интелигентните хора говорят за идеи,
средно интелигентните хора говорят за събития,
глупавите хора говорят за другите хора!!!
Хайде със здраве !
цитирай
142. анонимен - 139 Че нали в Девин направиха филиал ...
16.06.2012 13:18
139 Че нали в Девин направиха филиал на Токуда?Или и това е като филиала на Вагиналния и г-жа Ива дето събира документите за "петзвезния" хотел!Оряховчани са си били винаги мърши.В Девин хората ще извоюват правата си.А ние?Ще ходим с автобуса до гробищата осигурен от Ивайло Вагината Русинов!!!!!
цитирай
143. анонимен - Дайте да насрочим протестен митинг ...
17.06.2012 12:17
Дайте да насрочим протестен митинг на гражданите и конкретни искания и срокове към мършавите управници за отваряне на болницата;стартиране на наказателно производство на виновните за това състояние и конкретни присъди ,включване на икономическа полиция за доказване на кражбите.Във ВРАЦА СА ПОКАНИЛИ ИЗРАЕЛСКИЯТ ПРОФЕСОР Ор-специалист по лечения на заболявания със стволови клетки и се готвят да направят център с прилагане на тази процедура при редица заболявания.Трябва да се търси всяка възможност.
цитирай
144. анонимен - По въпроса за земите какво мислите ? ...
17.06.2012 12:26
По въпроса за земите какво мислите ? Предстой цената на земята в северозападната част да се повишава ,само за една година се вдигна със100%.В Добруджа играчите са ясни ,териториите са завладени и пазара е стопиран, никой не продава, затова интересите ще са насам.Пробвайте високи ценови нива при продажби и дръжте цените,ако продавате.Арендаторите имат увеличени субсидии-европейски и държавни .Нива от 1000 лева са приемливи вече за фондовете.
цитирай
145. анонимен - Абсолютно прав сте за цената на з...
17.06.2012 13:15
Абсолютно прав сте за цената на земята.Тези които четат тук информирайте родителите си баби дядовци.Нека не продават за жълти стотинки на хора като Вагиналния и Жеков.Те бясно търсят земя защото искат да направят удара сега и после да вижеят на ваш гръб.Сега се опитват да направят така че да профукат и общинската земя.Уредили са една уж чужда фирма в която и двамата кмета и Вагиналния имат участие.Скоро ще искат да продадат или да дадат за 35 години цялата общинска земя и то на тази фирма.Искат да ни заробят.Да не позволим това да се случи!!!!!!!!!!!
цитирай
146. анонимен - Инвеститорите основно възнаме...
17.06.2012 15:32
Инвеститорите основно възнамерявали да работят в Северозападна България

Китайски инвеститори искат да обработват 100 000 декара земя в Северозападна България, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. Това е станало ясно на среща на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов с китайска бизнесделегация.

Корпорацията Tianjin State Farms Agribusiness Group Company възнамерявала да обработва до 100 000 декара, е казал вицепрезидентът на фирмата Ли Лиян Суо.

Инвеститорите основно възнамерявали да работят в Северозападна България. Във Видинско вече те оглеждали да вземат под аренда 12 000 декара или да ги купят, посочват от МЗХ.

Китайците ще търсят земи и в районите на Враца и Монтана, е казал министър Найденов. Отделно около 40 000 декара инвеститорите щели да купят или вземат под аренда в районите на Елхово и на Ямбол. Вицепрезидентът на компанията е обяснил, че искат да отглеждат предимно царевица, люцерна и други култури за фураж, добавят от МЗХ.

Expert.bg Ви припомня, че от 2008 г. насам Китай провежда държавна политика за обработка на земеделска земя в чужбина, като по този начин подсигурява изхранването на своето население.

По-голяма част от инвестициите на Поднебесната империя са насочени към Африка, където според публикация в сп. Форин полиси годишната рента на площ от 4 декара е под 1 американски долар.


-----------------

www.expert.bg

Тук е мястото за високотехнологичната китайска болница,която ще конкура Токуда.
цитирай
147. анонимен - Катар търси проекти, в които да и...
17.06.2012 15:37
Катар търси проекти, в които да инвестира на първо време 100 милиона евро, предимно в животновъдството. Кувейт е готов да вложи до 480 млн. долара в родното земеделие чрез създаване на смесена българо-кувейтска компания. България предложи да участва с апорт на държавна земя, съоръжения като системи за напояване и ноу-хау. Заявената цел е да се отглеждат и преработват плодове и зеленчуци, които да се предлагат и у нас, и в Кувейт. Страната ни се вписва идеално и в инициативата на краля на Саудитска Арабия за инвестиции в земеделието и хранителната сигурност извън кралството с бюджет от 800 млн. долара. Целта е да се осигурят достатъчни количества и стабилни цени за стратегическите земеделски култури с взаимни ползи както за Саудитска Арабия, така и за държавата, която получава инвестиции. Проявен бе интерес към отглеждане у нас на зърнени култури и фуражи, към развитие на животновъдството и рибните ресурси, производството на храни. България изнася на саудитския пазар предимно зърнени храни, захарни продукти и семена. Но страната ни има значителен потенциал за експорт и на маслодайни култури, млечни продукти, агнешко и птиче месо, яйца, плодове и плодови сокове, вина, тютюн, цигари и др.

цитирай
148. анонимен - Миналата година печалбата от тон ...
17.06.2012 16:40
Миналата година печалбата от тон рапица е 900 лв.Какви са очакванията за изплащаните ренти тази година?
цитирай
149. анонимен - , , Момчета, купувайте земя, чух, че ...
17.06.2012 16:44
,,Момчета,купувайте земя,чух ,че напоследък не се произвежда." Марк Твен
цитирай
150. анонимен - Болницата може да стане център за ...
17.06.2012 16:46
Болницата може да стане център за китайска медицина.
цитирай
151. анонимен - Само не трябва да забравят китай...
17.06.2012 17:42
Само не трябва да забравят китайските и арабските инвеститори да отчислят полагащите се комисиони за джобовете на Вагиналния и Жеков,както и за съответните партии-ГРОБ и Пръмова.Може и за Божинов и Янкови да отделят некой лев че са пообеднели.
цитирай
152. анонимен - Шефката на държавната агенция по ...
17.06.2012 18:57
Шефката на държавната агенция по земеделието в Плевен също ще даде едно рамо.Бивш кадър на ДПС.Друг бивш кадър на ДПС и сегашен министър също.
цитирай
153. анонимен - Абсолютно съм съгласна с №129!Сред ...
17.06.2012 19:18
Абсолютно съм съгласна с №129!Сред всичките простотии,които се пишат тук това е нещо по същество.Защо в нашия град не се прожектират филми,нали имаме кино?Поне лятото да има прожекции,когато доста деца идват тук!А за театър и други подобни можем само да си мечтаем.
цитирай
154. анонимен - Абсолютно съм съгласна с №129!Сред ...
17.06.2012 20:08
анонимен написа:
Абсолютно съм съгласна с №129!Сред всичките простотии,които се пишат тук това е нещо по същество.Защо в нашия град не се прожектират филми,нали имаме кино?Поне лятото да има прожекции,когато доста деца идват тук!А за театър и други подобни можем само да си мечтаем.

Като сте съгласна,наясно ли сте, че ДП"Разпространение на филми" отдавна несъществува и разпространението на филми и киносалоните са в частни ръце.
цитирай
155. анонимен - Абсолютно прав сте за цената на з...
17.06.2012 22:50
анонимен написа:
Абсолютно прав сте за цената на земята.Тези които четат тук информирайте родителите си баби дядовци.Нека не продават за жълти стотинки на хора като Вагиналния и Жеков.Те бясно търсят земя защото искат да направят удара сега и после да вижеят на ваш гръб.Сега се опитват да направят така че да профукат и общинската земя.Уредили са една уж чужда фирма в която и двамата кмета и Вагиналния имат участие.Скоро ще искат да продадат или да дадат за 35 години цялата общинска земя и то на тази фирма.Искат да ни заробят.Да не позволим това да се случи!!!!!!!!!!!

Коя е чуждата фирма, която ще ,,пълни" джобовете на споменатите особи? Сигурна ли е информацията? Моля малко инфо, та да хване дикиш!!!
цитирай
156. анонимен - Nabucco Gas Pipeline Interna...
17.06.2012 23:24

Nabucco Gas Pipeline International GmbH


Трасето през България

Трасето навлиза у нас от територията на Турция при с. Странджа, върви паралелно на съществуващата газопреносна транзитна система - 76 км, пресича планинската верига Стара Планина при максимална височина 770 м. над морското равнище.

След това съоръжението се насочва на северозапад самостоятелно до срещата с националния северен полупръстен - километри 116,3.

Следва отново паралелно движение в посока изток-запад със съществуващата национална газопреносна система - километри 133, последен самостоятелен северозападен участък - километри 86,5. Трасето излиза при град Оряхово на река Дунав.

Предвижда се тръбата да премине през 9 области, 24 общини и 100 землища на селища. 12,5% от трасето ще засегне необработваеми земеделски земи, 68,5 на сто - обработваеми, 13 на сто - горски територии.

Засегнатите водни площи ще бъдат 0,5 на сто, територии на транспорта - 0,5 на сто и други още 0,5 на сто.

120 километра от трасето ще бъде на територията на Плевенска област. Тръбата с газа ще пресича землищата на шест общини в региона - Плевен, Левски, Пордим, Долни Дъбник, Кнежа и Искър, като ще преминава и през четири от защитените зони по НАТУРА 2000 в областта - това са "Обнова", "Студенец" и реките Искър и Вит.

цитирай
157. анонимен - любопитен
18.06.2012 08:24
Преди няколко дни идваха ония с костюмите и лъскавите коли от болница "Александровска" и "Токуда",искат да купят болницата в Оряхово и да отворят отделения с техен персонал-някаква яснота по въпроса???Ще се радвам ако стане и да изхвърлят всичките частници и лични доктори от сградата на болницата
цитирай
158. анонимен - към 154
18.06.2012 08:26
Наясно съм,но сигурно може да се направи нещо по въпроса поне с хитовите филми,заради които децата ходят по София,Плевен и т.н.Да,сега все още може да се тегли безплатно от интернет ,но скоро и това ще бъде платено.
цитирай
159. анонимен - Преди няколко дни идваха ония с к...
18.06.2012 11:18
анонимен написа:
Преди няколко дни идваха ония с костюмите и лъскавите коли от болница "Александровска" и "Токуда",искат да купят болницата в Оряхово и да отворят отделения с техен персонал-някаква яснота по въпроса???Ще се радвам ако стане и да изхвърлят всичките частници и лични доктори от сградата на болницата


Не се били спазарили с Гуленов и Вагината за съответния процент.Кмета и той иска своето.
цитирай
160. анонимен - Забележителности Неделя, 16 Май ...
18.06.2012 13:54
Забележителности
Неделя, 16 Май 2010 20:35
Е-мейл Печат

Средновековната крепост “Камъка” – гр. Оряхово

Средновековната крепост "Камъка"Намира се на 600 м западно от град Оряхово. Изградена е през ІХ в. като част от дунавската укрепителна система на Първата българска държава. В периода ХІІ-ХІV в. е подновена и има ролята на важно защитно съоръжение. Продължава да се използва и след падането под османско робство до края на ХV в. Първи сведения за нея се откриват в унгарска грамота от 1283 г. През крепостта преминават войските на два кръстоносни похода, предвождани от унгарските крале Сигизмунд (1396) и Владислав Ягело (1444). Днес от крепостта е запазена правоъгълна двуетажна кула от времето на Втората българска държава. Останките от средновековното строителство и красивата панорамната гледка към река Дунав очароват посетителите.

Няма организиран транспорт и екскурзоводски услуги. Земен път. Обектът е достъпен за пешеходци и за автомобили.

Исторически музей – град Оряхово

Създаден през 1939 г. от Никола Коцев, днес Историческият музей притежава фонд от над 4 500 експоната. Уникални по своя характер са статуята “Добрия пастир” и Каменен кръст от ІV век – прекрасни образци на раннохристиянското изкуство. Статуята “Добрия пастир” участва в две международни изложби, организирани в Рим и Брюксел. Музеят се помещава се в къщата на възрожденския деец Филип Симидов, декларирана за паметник на културата. Представлява двуетажна градска сграда, построена в края на ХІХ век в стил късен барок. Уредени за посещение са три зали. От тях две са с постоянни експозиции – “Археология” и “Възраждане”. В третата зала се разполагат временни изложби на различни теми.

Етнографска къща към Историческия музей – гр. Оряхово

Етнографската къща е във възрожденски стил и е част от колорита на Старата чаршия на Оряхово. Реставрирана е през 1989 г., като е запазен нейния възрожденски стил. Тук посетителите могат да се запознаят с традициите на Оряховския край, представени в експозициите “Народен бит и култура” и "Градски бит и култура от края ХІХ и началото на ХХ век". В третата зала е разположена временно експозицията посветена на народния музикант и композитор Дико Илиев. Показан е богат снимков материал, отразяващ живота и творчеството на обичания от всички българи автор на "Дунавското хоро", лични вещи и партитури. В етнографската къща могат да се видят картини и скулптури от фонда на художествената сбирка “Проф. Марин Върбанов” (отдел на музея). От 2007 г. е открита и нова зала в общинска сграда в центъра на град Оряхово, която е определена за картинна галерия.

Църква “Свети Георги” – гр. Оряхово

Църквата св. ГеоргиДекларирана е за паметник на културата с национално значение. Тя е построена през 1837 г. с дарения и доброволен труд на оряховските жители. За първи път е поставена камбана на Великден 1864 г. Изписана е през 1887 г. Стенописите, които се виждат сега датират от 1928 г. Църквата е трикорабна със седловиден покрив. Иконостасът е възрожденски, резбован и позлатен. Привлича с ярките си рисувани пана. Иконите представляват единна колекция от ХІХ век, предназначена специално за църквата. Изписани са от трима майстори на Дебърската школа.



Църква “ Успение Пресвета Богородица” – гр. Оряхово

uspenie_bogorodichnoЦърквата е завършена и осветена през 1911 г. Тя е трикупулна с четири камбани. Разполага с икони, които са руско, гръцко и българско произведение на изкуството, като българските икони са рисувани от Великотърновска и Тетевенска школа. В църквата има две подарени икони: едната - от Йерусалим , изографисана със сцени по текста на Библията, а другата – от Атон Света Гора. В нея има амвон, владишки трон, царски двери и два малки иконостаса, които са направени с изкустна дърворезба.

Читалище “Надежда 1871”-гр.Оряхово

Читалището е основано през 1871г. Уникалната читалищна сграда е построена по проект на известните оряховски архитекти Иван Васильов и проф. Димитър Цолов и функционира от 1936 г. Читалището е едно от първите в България, носител на орден “Кирил и Методий” - I степен
цитирай
161. анонимен - Uvajaema g-jo 153, niama da polu4im ...
18.06.2012 19:32
Uvajaema g-jo 153,
niama da polu4im smisleni otgovori ot tezi sa6testva. Nie niamame pravo da se lekuvame, niamame pravo da se trudim dostoino, niamame pravo da pazaruvame,niamame pravo na razvle4enie... mai ni6to ne ni ostana. Vse pove4e mladi hora napuskat grada, poradi vsi4ki tezi pri4ini i tova e celenaso4ena politika Tova e rasizym, ako moga taka da se izrazia. Ima mnogo na4ini za da se izleze ot situaciata, no prosto niama jelanie, a niama i grajdansko ob6testvo v Oriahovo! I kak da ima kato ni darjat ,,na kai6,, v informacionno zatamnenie - edin film nemoje da gleda 4ovek da ne govorim za ne6to drugo.Niamame nujda ot bolnica 6toto sled 5 godini niamalo da iam koi da se lekuva v neia hahaha kak to4no go iz4isliha?! Ako se prodaljava taka i 5 godini sa mnogo, no na koi mu puka. Nikoi ne pojela da dade argumenti i da otgovori na vyprosa mi: Za6to triabva da ostavim naroda v ob6tinata da izmre za da se obezmisli sy6testvuvaneto na kakvoto i da e med. zavedenie?
цитирай
162. анонимен - Преди няколко дни идваха ония с к...
19.06.2012 21:54
анонимен написа:
анонимен написа:
Преди няколко дни идваха ония с костюмите и лъскавите коли от болница "Александровска" и "Токуда",искат да купят болницата в Оряхово и да отворят отделения с техен персонал-някаква яснота по въпроса???Ще се радвам ако стане и да изхвърлят всичките частници и лични доктори от сградата на болницата


Не се били спазарили с Гуленов и Вагината за съответния процент.Кмета и той иска своето.

Убедихте ли се защо няма да има болница в Оряхово,заради такива боклуци като вас!Смятате ли,че някой е готов да пълни джобовете на споменатите особи.Все пак срещу тях са доста по-умни от тях и от вас хора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5791935
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031