Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2012 22:20 - Обяснение на "положителен" вот за МБАЛ Оряхово.
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 12827 Коментари: 61 Гласове:
2

Последна промяна: 25.06.2012 22:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Днес съвсем случайно попаднах на една интересна статия на г-жа Люба Манолова. Статията е с оригинално заглавие "Лов на вещици в „Пирогов” по съветски образец", но в нея много точно е анализирано здравеопазването в България през последните 3-4 години и може би дава обяснение и на факта как беше фалирана и Оряховската болница и как евентуално ще бъдат фалирани и други общински болници. Мисля, че на читателите на блога ми би било интересно да я прочетат:

"

Кой ще лекува обикновения данъкоплатец? Репресиите срещу лекарите, подхванати от вътрешния министър Цветан Цветанов продължават в най-различна форма и болници. Този път на ред е институт „Пирогов” и работещите в него лекари, медицински сестри, и добре вършещ служебните си задължения  персонал. Срещу „Пирогов” застана поредната назначена от управляващата партия здравен министър – жена без опит в здравеопазването, с претенциите за юридически знания в тази чувствителна материя и с много хъс, претенции и парадна демонстративност.

Юрисконсулт от провинциална психиатрия, издигната от партия завзела властта изстреля на върха тръгна срещу съсловието от медици с амбициите да се саморазправи с него!

Като за начало трябва да задам въпроса: защо?

Отговорът се съдържа в  изявлението на финансовия министър Симеон Дянков: „Отлагаме здравната реформа за втория мандат на ГЕРБ”.

Части от отговора се съдържат и във факта, че Дянков заяви, че ще отпуска 80 на сто от бюджетно определените за здравеопазване средства, като никой не попита – А къде са останалите 20 на сто, предвидени за здравеопазване?

Къде отиде Резервът на Здравната каса? Нито опозиция, нито депутати питат и се интересуват от това.

Друга причина за саморазправата с лекарите в „Пирогов” е, че чиновниците от коридорите на властта имат намерение да смъкнат категорията на здравното заведение, които също ще даде повод да се превеждат по-малко пари и медиците да бъдат съкратени, или с намалени заплати…

Но какво да очакваме от депутати, които непрекъснато вдигат заплатите си, а в същото време не желаят парите от глоби да отиват във Фонд за лечение на деца?

Какво да очакваме от народни избраници, които предлагат изборът на лекарски екип да става само с допълнителна здравна осигуровка?

Нищо добро няма да се случи с българите след като достъпът до лекар специалист е силно ограничен.

Нищо добро не ни очаква след като премиерът на страната препоръча лекарите да направят курбан?

Ще забравим за нормално здравеопазване след като министърът на финансите „обърка” броя на инвалидите, който е 262 228 души, а не 800 000?!

Как да живеем спокойно след като властта отпуска силно орязани средства за здраве, а министър-председателят заявява: „Няма да плащам дългове на болници – ако някоя фалира, значи не е била нужна?!”

Типично по сталински*!

Дежурният кандидат за шеф на „Пирогов” проф. Милан Миланов доскоро твърдеше, че е „Непростимо е властта да използва пациентите срещу лекарите”, а сега мълчи в очакване и дума не обели за защити колегите си от четвъртата министър на здравеопазването, Десислава Атанасова! Та същата сподели, че изборът на лекар е добре да става през частни фондове!

Защо болниците да са виновни за това, че отделенията им има плесен и хлебарки?

Източване на „Пирогов”?

Това е едно от обвиненията на Атанасова, като явно ни взема за идиоти и смята, че не можем да съберем две и две и да установим, че няма как да се прави източване след като схемата на заплащане е в ръцете на НЗОК и принципала Министерство на здравеопазването.

Разходите по клинични пътеки се доказват, одобряват и чак тогава се превеждат пари на „Пирогов” от НЗОК – къде в тази посока може да изтекат милиони? Министър Атанасова мълчи, Дянков – още повече.

Разходите пред МЗ също се обосновават контролират, доказват и чак тогава осребряват – тук също възможността за източване също няма как да се случи, най-малко защото МЗ проверява и чак тогава превежда пари . т. е. – или „участва” в така нареченото „източване”, или не си гледа съвестно работата.

Здравеопазването е най-чувствителната сфера за българина

- веднъж заради финансовата невъзможност да се лекува, и

- втори път – заради някои грешки при лечението.

Това е яхнала новата министър на здравеопазването и пори простора като се саморазправя с медицинското съсловие. Внезапни зрелищно организирани проверки в болници, изпращане на инспектори, които се държат арогантно с работещия персонал, за да всяват респект, лъжи в удобни медии като официозната телевизия тв7, кампания за цените на лекарствата, лични посещения на избрани от екипа й болни пациенти – като една царица Йоанна Десислава Атанасова няма умора да води телевизии и журналисти със себе си в тези PR-мероприятия.

Пускат се в медийното пространство заканите за наказания, за уволнения, за даване на прокурор на медици – и ефектът е най-малкото – троен! Веднъж печели ГЕРБ, с демонстративната грижа за хората, втори път – министър лично се ангажира да „оправя” нереформираната система, и трети път – лекарите са изправени до стената с инсинуации, неистини, лъжи и некопметентни констатации!

Важното е като в древния Рим на арената да се хвърли изкупителната жертва и да се даде на тълпата за да я разкъса!

А как покриват дефицитите, създадени умишлено и злонамерено от Дянков здравните заведения – за това Атанасова мълчи.

Каква квалификация имат чиновниците на Атанасова като нахлуват да проверяват хабилитирани лица, създали стройна, работеща система – това никого не интересува – важното е да се разсейва гражданството от постоянно вдигащите се цени и безработицата! Клин клин избива!

Важното е да си верен на партия ГЕРБ, па макар и изпълзял от дълбоката провинциална здравна служба!

Как се спасяват хора без здравни осигуровки, дошли по спешност и с приложено скъпо струващо лечение – това Атанасова не коментира. Парите, които държавата отпуска за спешно преминали болни, изобщо не покриват разходите на лечебните заведения, но за това се знае и се мълчи.

Как се работи с не дофинансирани клинични пътеки освен за загуба?

Как в много болници клиничните пътеки вече са в не докомплект, защото липсват специалисти, при засилващата се емиграция на медици зад граница – това също не е приоритет на министър Атанасова.

Защо вместо да се сложи данък на хазарта, ГЕРБ не намали или премахне високото ДДС от лекарствата? Три години Десислава Атанасова беше в парламента и тези неща бяха в ръцете й.

Защо Атанасова не провери как и защо от 10 трансплантирани деца, 5 умират след операцията в Правителствена болница? Защо не отиде в отделението за граждани в същата болница, за да види, че там също има хлебарки? Или болницата на властта е недосегаема при избирателния принцип, с който министър Атанасова подхожда при избора на мишена?

Далновидно е да се пренасочва гневът на пациантите към лекарите, за да не се обърне срещу управляващите, но това рано или късно ще излезе на дневна светлина.

Вследствие на умишлено афишираната проверка в „Пирогов” и предварително разгласените „злоупотреби” без да са доказани, лекарите от здравното заведение за спешна помощ не спират да приемат пациенти, даже след набезите на чиновниците на министър Атанасова приетите за лечение са се увеличили.

В същото време, заради породилата се ситуация водещи хирурзи от института споделят, че се замислят да сменят работното си място…

В този смисъл смехотворно, но и цинично двучат думите на друга партийна креатура на ГЕРБ, Даниела Дариткова, шеф на здравната комисия в парламента:

„Не губете доверие в медиците!

………….

Крайно време беше да започнат обстойни проверки на болниците в страната. Проблеми обаче има не само в държавните лечебни заведения като „Пирогов”, но и в много от общинските, които са на ръба на фалита или дори са обявени в несъстоятелност. Проверките са много важен инструмент в ръцете на изпълнителната власт, за да се контролира как се реализира оказването на медицинска помощ на хората.”

Защо цитирам Дариткова – причината е, че проверки не изваждат от несъстоятелност и фалити болници, а как се работи в мизерия и недоимък – лекари и пациенти се пържат на един и същи огън.

Властта има правомощия „да дисциплинира” системата” – вместо да я реформира, вместо да остави медиците да работят при нормални условия за доброто на пациента – върви три години вече едно сплашване и рестрикции на хора от ГЕРБ.

Дариткова казва още нещо: „За санкции на това ръководство /на „Пирогов” – бел. Л. М./е твърде рано да се говори, защото първо трябва да се произнесе прокуратурата, която в момента разполага и с доклада на здравното министерство. Факт е обаче, че първата стъпка вече е подета. Оттук нататък предстоят много други проверки на болници и се надявам, че това ще се превърне в един оздравителен процес за цялата система на здравеопазването…”

Едно е пропуснала Дариткова – да обясни как се оказва спешна помощ на пациенти, докато някакви чиновници, които даже не се представят ровят в документацията ти и искат отговори. Нищо лошо, но потърпевшите са и лекарите, и пациентите.

Като е толкова страшно е престъпно това, което се е случвало и случва в „Пирогов” – да затворят болницата от ГЕРБ, да изпишат болните и да проверяват празно лечебно заведение.

Но като казвам – да проверяват – нека проверяващите да са на равнището на професорите, доцентите и други хабилитирани лица, за да са компетентни да правят заключения и констатациите им да са добросъвестни.

Нищо по-страшно няма от овластените неграмотни и некопметентни, но облечени в партийни правомощия и власт чиновници! Историята го е доказала с печални примери. Историята се променя от НЕНАУЧЕНОТО.

Това е причината 22 години да тънем в бедност, хаос, корупция, престъпления, трупове, мръсотия, чудовищно покачване на цените, инфлация и да увеличаваме опашките пред чуждите посолства.

Сега заминават лекари, работили в България, с опит, стаж и научни знания, утре ще заминават от студентската скамейка, едва завършили медицина и кой ще лекува българския данъкоплатец?

Редовия, не онзи от политическото олигархично малцинство, който може да завърти глобуса и да отиде на лечение където му душа иска.

Ето какво каза министър Десислава Атанасова в официозната тв7 по повод проверката в „Пирогов” по която все още Прокуратурата не се е произнесла има ли извършени престъпления. Водещият Бареков услужливо нарича скандален Доклада, въпреки че все още нищо не е доказано:

http://lubamanolova.info/images/stories/pdf/desi-pirogov-1.doc

Коментара оставям на читателите.

Поучително е да се прочете едно писмо, което ще цитирам:

Възмутени сме от инсинуациите за съществуване на черен пазар на органи в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”, публикувано във вестник Телеграф на 22.06.2012 г… Цитираме: „В случай, че болният умре, органите му отивали за търговия на черно”.

Категорично твърдим, че това не е вярно и не е възможно. Органи за трансплантация се взимат само от лица в мозъчна смърт, при които е запазена перфузията на органа и има изрично съгласие и попълване на документация от лекарска комисия и от близките.

При наличие на биологична смърт (когато болният е умрял) органите са негодни за трансплантация.

Подобни твърдения разкриват некомпетентност на авторите им и са несъвместими с етиката на журналистическата професия.

Началник к-ка:

/доц.д-р М.Каменова/

Началник отделение „Обща и клинична патология”:

/д-р Н.Сърбянова/

Началник отделение „Съдебна медицина”:

/д-р Ал.Минчев/

Щастливеца беше написал: “Пази, Боже, сляпо да прогледа!”
За тези, които не знаят кой е Щастливеца и са чели само Винету, уточнявам, иде реч за Големия Алеко Константинов.
——————————–

* Делото срещу лекарите, наричани лекари-вредители, лекари-убийци е заведено в началото на 1953 г. по скалъпени обвинения в конспирация за елиминиране на съветското ръководство.

Делото срещу лекарите се подготвя тайно още от лятото на 1951 г. То е замислено като обвинение срещу видни, приближени до Кремъл, лекари в престъпно лечение на съветските вождове. За съветските служби за държавна сигурност това не е първият случай: още през 1937 г., в процеса срещу Бухарин, подобни обвинения се отправят и към професор Д. Д. Плетньов, лекарите Л. Г. Левин, И. Н. Казаков (бесарабски българин).

Делото се подхранва от общата психоза на Сталин, от неговия страх от заговори, както и от подозрителността му към лекарите, особено при влошаването на здравето му през 1953 г. Вероятно тази подозрителност се е дължала на факта, че „вождът“ е вербувал лекари за наемни убийци, които са отстранявали жертвите му чрез отровни лекарства, както например случаят с Андрей Жданов. От друга страна обаче, повод за разследването е откритият от лекар Лидия Тимашук съмнителен метод при лечението на Андрей Александровеч Жданов, довел според нея до смъртта му.

Арестите на видни лекари започват още през септември 1952 г. Отначало биват арестувани 37 лекари, но броят им бързо нараства на стотици. Част от тях биват изпратени в ГУЛАГ или екзекутирани.

На 3 януари 1953 г. вестниците „Правда“ и „Известия“ публикуват съобщение на ТАСС за ареста на „групата на лекарите-вредители“. Последва инсценирана подписка под писмо, предназначено за в. „Правда“, в което остро се осъжда заговорът на „буржоазните националисти“ и се изразява одобрение към действията на съветското правителство.

Органите на държавна сигурност фабрикуват аналогични дела в различни градове. Лекарите се боят да ходят на работа, а пациентите се страхуват да се лекуват при тях. . бел. Л. М.

Люба Манолова

http://lubamanolova.info






Гласувай:
5



1. анонимен - Eto kak ni lekuvat ve4e: Когато ...
25.06.2012 22:52
Eto kak ni lekuvat ve4e:

Когато кризата налегне здравеопазването, надеждата е в златните ръце на докторите, които спасяват живот дори с консумативи от битака
Гениално и елементарно – хирург замести реброто на пациент с нестандартен консуматив – цип и му спаси живота.


Необичайният консуматив
Пациентът на хирурга доктор Николай Фетисов бил приет с възпаление на белите дробовете, но когато направили по-обстоен преглед се установило, че едната част вече била буквално изгнила и пълна с течност. Специалната помпа не успявала да се справи с проблема и трябвало да се направят серия от разрези на гръдния кош, за да освободят дробовете на пациента, защото той просто умирал. Най-често на провинциалните лекари им хрумват гениални идеи, защото те се разкъсват между желанието да помогнат и липсата на модерна техника.

Така изобретателният доктор предложил на па


Пациентът
циента си да му направи „джоб“ на гръдния кош, през който лесно ще се чистят дробовете му. Иначе трябвало буквално като касапи да го разфасоват и да го кърпят всеки божи ден, както повелява утвърдената практика. Любопитна подробност разказва хирургът доктор Фетисов. След работа минавал покрай сергиите на битака и окото му грабнал най-обикновен цип. На следващия ден извадили едно от ребрата на 45-годишния пациент и там зашили същия този цип от битака, вместо да чакат за специалните консумативи. Не без чувство за хумор мъжът, чиито живот е вече вън от опасност казва, че с ципа му е много добре – само има гъдел, докато медсестрите бърникат вътре. След дни ще махнат ципа и на мястото на необичайния „консуматив“ от битака ще остане едва видим белег, който ще остане до живот, който според хирурга, вероятно ще е дълъг
цитирай
2. анонимен - Съвсем точно написано не като др...
25.06.2012 23:13
Съвсем точно написано не като дрънканиците на бившия комунист,седесар и новоизлюпен гербер др.Гуленов дето ги слушаме вече не знам колко години.
цитирай
3. анонимен - ". . . . Това е причината 22 г...
25.06.2012 23:27
"....Това е причината 22 години да тънем в бедност, хаос, корупция, престъпления, трупове, мръсотия, чудовищно покачване на цените, инфлация и да увеличаваме опашките пред чуждите посолства. ..."
Като изключим някой места от статията, на които на авторката и бяга мисълта, това изречение е най-точното. Всички от началото на прехода са виновни за сегашното състояние на здравната система. Тройната коалиция и тя нищо не направи, като изключим Гайдарски, който си направи частна болница във Видин.
цитирай
4. анонимен - Съвсем точно написано не като др...
25.06.2012 23:30
анонимен написа:
Съвсем точно написано не като дрънканиците на бившия комунист,седесар и новоизлюпен гербер др.Гуленов дето ги слушаме вече не знам колко години.

Стига с тоя Гуленов бе!
цитирай
5. анонимен - Що бе???Той нали е най-умният там. ...
25.06.2012 23:38
Що бе???Той нали е най-умният там.От толкова години драпа да е местен дупетат нека направи нещо сега а не само да влачи!
цитирай
6. анонимен - Що бе???Той нали е най-умният там. ...
25.06.2012 23:41
анонимен написа:
Що бе???Той нали е най-умният там.От толкова години драпа да е местен дупетат нека направи нещо сега а не само да влачи!

Какво, според теб, може да направи?
цитирай
7. анонимен - Ми нали знае как?Да отвори болни...
25.06.2012 23:45
Ми нали знае как?Да отвори болницата!!!!!!!!!Само разправя наляво надясно как всичко е виждал и всичко е знаел ама не са го питали.Даже едно време изхвърли вещите на един велик хирург/мир на праха му/за да се нанесе в шефския кабенет!!!!!Май само знае да привлача към новия си стар шеф Гъндев.
цитирай
8. анонимен - Ми нали знае как?Да отвори болни...
25.06.2012 23:58
анонимен написа:
Ми нали знае как?Да отвори болницата!!!!!!!!!Само разправя наляво надясно как всичко е виждал и всичко е знаел ама не са го питали.Даже едно време изхвърли вещите на един велик хирург/мир на праха му/за да се нанесе в шефския кабенет!!!!!Май само знае да привлача към новия си стар шеф Гъндев.

Гуленов ли затвори болницата?
цитирай
9. анонимен - А кой съсипа хирургията в Оряхово. ...
26.06.2012 08:10
А кой съсипа хирургията в Оряхово.Нека да си спомним кой се държеше като дерибей и изгони другите лекари!!!!!!!!!
цитирай
10. анонимен - Не само Гуленов, а още един човек, , ...
26.06.2012 14:17
Не само Гуленов, а още един човек ,,знае", ама си пази идеите. И двамата са мижитурки, но поне Гуленов работи...
цитирай
11. анонимен - Те май всички работят здраво за д...
26.06.2012 15:55
Те май всички работят здраво за джоба си ама някой май повечко.Такова влачене в горката ни община не е било и по нейчово време,а той беше професионалист.
цитирай
12. анонимен - Тоя вашия град май си заслужава да ...
26.06.2012 16:18
Тоя вашия град май си заслужава да изчезне.Там май сте само измамници и курваре.Да живей община Селановци!!!!!!!!
цитирай
13. анонимен - Те май всички работят здраво за д...
26.06.2012 16:23
анонимен написа:
Те май всички работят здраво за джоба си ама някой май повечко.Такова влачене в горката ни община не е било и по нейчово време,а той беше професионалист.

Тц,тц,тц!!!
цитирай
14. анонимен - Тоя вашия град май си заслужава да ...
26.06.2012 16:24
анонимен написа:
Тоя вашия град май си заслужава да изчезне.Там май сте само измамници и курваре.Да живей община Селановци!!!!!!!!

Това да се чува! Тц,тц,тц!!!
цитирай
15. анонимен - Мечтайте си селаЙновчани. И като си ...
26.06.2012 16:29
Мечтайте си селаЙновчани.И като си отворите очите пак сте до колене в л**ната.
цитирай
16. анонимен - Мечтайте си селаЙновчани. И като си ...
26.06.2012 16:33
анонимен написа:
Мечтайте си селаЙновчани.И като си отворите очите пак сте до колене в л**ната.


Това да се чува! Тц,тц,тц!!! :)
цитирай
17. анонимен - Мечтайте си селаЙновчани. И като си ...
26.06.2012 16:57
анонимен написа:
анонимен написа:
Мечтайте си селаЙновчани.И като си отворите очите пак сте до колене в л**ната.


Това да се чува! Тц,тц,тц!!! :)


Тц,тц,тц!!!
цитирай
18. анонимен - анон.
26.06.2012 17:46
Драскане,тцъкане,псуване,а тия като др.гуленов,дингилето,диков и нейчовия си натовариха колата и продължават да грабят и съсипват градчето ни!!!
цитирай
19. анонимен - Мечтайте си селаЙновчани. И като си ...
26.06.2012 17:59
анонимен написа:
Мечтайте си селаЙновчани.И като си отворите очите пак сте до колене в л**ната.

Да ви еба в урехофските краваре!
цитирай
20. анонимен - Изброените от 18 целенасочено ц...
26.06.2012 18:03
Изброените от 18 целенасочено цъкат и псуват за да отвлекат вниманието от себе си.Тъжното е че ние оряховчаните ги търпим да ни ограбват години наред.
цитирай
21. анонимен - Драскане, тцъкане, псуване, а тия ...
26.06.2012 18:30
анонимен написа:
Драскане,тцъкане,псуване,а тия като др.гуленов,дингилето,диков и нейчовия си натовариха колата и продължават да грабят и съсипват градчето ни!!!

Как бе,Дингилето нали го видя какъв пич е,как се накара на Обс.Вади пачки,задава математически въпроси,раздава награди.Ще ги видите сега на сесията,пак ще им слушаме глупостите на старчоците.
цитирай
22. анонимен - . . . . . . а как всички мълчаха навели ...
26.06.2012 18:33
......а как всички мълчаха навели глави.Нали всички са продукт на Дингилето и старчоците.
цитирай
23. анонимен - Айде стига вече се плюхте...
26.06.2012 18:53
Айде стига вече се плюхте, ами си разширете кръгозора и около детските градини,особенно ЦДГ "Дружба",където елита на града си водят децата по единия път дупки по половин метър,а по другия през яслата трева до колене.
Около началното училищее "Св.Св.К и М",стърчи строеж ,който е от вечността.В СОУ " Хр.Ботев" директорката има кабинет по добре обзаведен и от кметския, топли се и се охлажда с климатик, а децата ни цяла зима мръзнаха, сега щяла да съкращава ,защото не и достигали средства!
В ОДЗ " Пролет" и НУ"Д-р П.Берон", които се намират в кв.Ботев две амбициозни директорки се борят адски и създават добри условия за малобройните групи и класове,но кои го интересува къде какъв персонал съществува!?И дали това не са едни много сериозни проблеми наред с болницата в тоя град.
А г-дата от общината обещаващи чудеса за нашите деца ......г-н Вагенщайн къде са детските площадки, можеше тия прословути 50000 лв, точно за тия цели да се похарчат.
ѝбе хора ние нямаме дори градска тоалетна, и това ми било град,ами едно шадарванче ,ако някой припадне в тия горещини!
Май и вие г-да съветници сте като всички останали,спите и сънувате как да си оправите вашия личен живот!СРАМОТА И БЕЗОБРАЗИЕ.
цитирай
24. анонимен - Вярно ли е че Вагината ще плати тр...
26.06.2012 18:53
Вярно ли е че Вагината ще плати транспорта на желаещите да присъстват на гейпарада в събота?Разбрах че щяла да ходи замкметицата с мъжа си,общинския педерас и самият Вагинщайн и компания.
цитирай
25. анонимен - Едните обратни, другите подсъд...
26.06.2012 19:13
Едните обратни,другите подсъдими.......Знае ли някой как приключи делото на зам.кмета Ивчо,човек на Вагината,нали го съдят за злоупотреби по времето на Дингилето.Май,май всички са омотани като свински черва.....май,май!!!!!
цитирай
26. анонимен - Учредява се нова партия - ГЕЙове за ...
26.06.2012 19:19
Учредява се нова партия - ГЕЙове за Развитието на България и Оряхово(ГЕЙРБO).
Председател: Ивайло ВагИнщайн Русинов
Справки и записвания - по време на гей парада,транспорта осигурен от Председателя.
цитирай
27. анонимен - А какво ще кажете за Кривачков?Д...
26.06.2012 19:38
А какво ще кажете за Кривачков?Другия човек на Вагината!Или Вагината е негов човек.Също подсъдим заедно с Томата!Скоро и самият Вагина ще е подсъдим.Дингила се хвали че го дал на прокурор за пране на пари и не може да докаже произход.
цитирай
28. анонимен - Вярно ли е че Вагината ще плати тр...
26.06.2012 22:58
анонимен написа:
Вярно ли е че Вагината ще плати транспорта на желаещите да присъстват на гейпарада в събота?Разбрах че щяла да ходи замкметицата с мъжа си,общинския педерас и самият Вагинщайн и компания.

Тц,тц,тц!Верно е,запиши се и ти да не пропуснеш авантата!
цитирай
29. анонимен - Едните обратни, другите подсъд...
26.06.2012 22:59
анонимен написа:
Едните обратни,другите подсъдими.......Знае ли някой как приключи делото на зам.кмета Ивчо,човек на Вагината,нали го съдят за злоупотреби по времето на Дингилето.Май,май всички са омотани като свински черва.....май,май!!!!!

Тц,тц,тц!Като свински черва пълни с лайна...
цитирай
30. анонимен - Учредява се нова партия - ГЕЙове за ...
26.06.2012 23:40
анонимен написа:
Учредява се нова партия - ГЕЙове за Развитието на България и Оряхово(ГЕЙРБO).
Председател: Ивайло ВагИнщайн Русинов
Справки и записвания - по време на гей парада,транспорта осигурен от Председателя.

Тц,тц,тц!Вътре си в нещата,явно си членка,а Петранов е ПУТКА,започна отново с цензурата.Очилатко,кво станасъс свободата на словото,ти най-много бръмчиш?
цитирай
31. анонимен - А какво ще кажете за Кривачков?Д...
26.06.2012 23:42
анонимен написа:
А какво ще кажете за Кривачков?Другия човек на Вагината!Или Вагината е негов човек.Също подсъдим заедно с Томата!Скоро и самият Вагина ще е подсъдим.Дингила се хвали че го дал на прокурор за пране на пари и не може да докаже произход.

Тц,тц,тц!Крадеца и идеолога на Некрофили за Оряхово,вика дръжте крадеца.Очилатко,вече си заработи трохите от Памперса за изтрития постинг.
цитирай
32. анонимен - Във форума на общината се е появил ...
26.06.2012 23:52
Във форума на общината се е появил погребален агент, който като петранов цитира други автори. Интелектуалната немощ не се лекува!
цитирай
33. nikolaycska - Уважаема госпожо 23, вместо да се ...
27.06.2012 07:59
Уважаема госпожо 23,

вместо да се оплаквате, може да вземете нещата в свои ръце. Аз не водя дъщеря си в цитираната от вас детска градина вече 8 месеца, а стърчащия строеж в училището е творение на доказания дебил и простак ристу Памперса. В нормална държава, той отдавна трябва да е клиент на Централния софийски затвор, но тук сме Оряхово, където съдиите, вместо да пращат доказани политически престъпници в затвора, се занимават с ровене из дела от изминалото хилядолетие, заведени и проведени по поръчка и при преките напътствия на споменатия Памперс. В гимназията децата мръзнат в следствие незаконните действия на престъпник номер едно в историята на Селановци Недовзривена Гоца, която трови въпросните деца с канцерогенни пушеци вече няколко години, но пък си прибра процента от Енемона. За Валя на Гери сте права, много амбициозна и кадърна директорка на детска градина, браво, Валя!
цитирай
34. анонимен - Във форума на общината се е появил ...
27.06.2012 10:09
анонимен написа:
Във форума на общината се е появил погребален агент, който като петранов цитира други автори. Интелектуалната немощ не се лекува!

Тц,тц,тц!
цитирай
35. nikolaycska - Другарке 35, единствената госп...
27.06.2012 13:09
Другарке 35,

единствената госпожица общинска съветничка е Ранка Владимирова, вижте http://oriahovo.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=19&Itemid=22&lang=bg . През тази седмица тя е в отпуск и е на българското черноморие с приятеля с И. Ц. Навярно имате предвид другарката Станчевицата, но не вярвам Ганди да е достигнал до такова сексуално падение.
цитирай
36. petranov - О, в приказките сте много добри. ...
27.06.2012 16:09
О, в приказките сте много добри. Само че приказките не решават проблемите на града и общината. Само преди 5 минути се прибрах отново по разбитата улица, на която зеят кратери като след бомбардировка, а само преди половин час разговарях с една детска лекарка, която ми се оплака, че в детската градина температурата е над 32 градуса по Целзий и децата плуват в пот. На тоя фон сигурно много добре се чувстват тия, които се разхождат в чужбина именно ЗА СМЕТКА НА ГРАЖДАНИТЕ НА ОРЯХОВО!
Между другото единственото конкретно нещо в така цитираната програма е периода 2011 - 2015. Това го каза сам Кмета на община Оряхово :)))))
цитирай
37. анонимен - .....
27.06.2012 16:33
До nikolaycska 27.06.2012
07:59
“......., а стърчащия строеж в училището е творение на доказания дебил и простак ристу Памперса. В нормална държава, той отдавна трябва да е клиент на Централния софийски затвор, но тук сме Оряхово, където съдиите, вместо да пращат доказани политически престъпници в затвора, се занимават с ровене из дела от изминалото хилядолетие, заведени и проведени по поръчка и при преките напътствия на споменатия Памперс......
А щом е за вас е “.... ровене из дела от изминалото хилядолетие, заведени и проведени по поръчка и при преките напътствия на споменатия Памперс......”, а за другите определени от вас като престъпници следвало да правораздава и без да има внесен за това по съответния ред обвинителен акт след проведено надлежно предварително/досъдебно производство. Българския съд по закон правораздава по наказателни дела само след внесен в съда обвинителен акт/ тъжба по дела от ЧХ. Такива в РС Оряхово не е внасяни против Христо Петров Иванов, освен за онзи случай с паметника на площада и там имаше осъдително решение.

цитирай
38. анонимен - О, в приказките сте много добри. ...
27.06.2012 16:51
petranov написа:
О, в приказките сте много добри. Само че приказките не решават проблемите на града и общината. Само преди 5 минути се прибрах отново по разбитата улица, на която зеят кратери като след бомбардировка, а само преди половин час разговарях с една детска лекарка, която ми се оплака, че в детската градина температурата е над 32 градуса по Целзий и децата плуват в пот. На тоя фон сигурно много добре се чувстват тия, които се разхождат в чужбина именно ЗА СМЕТКА НА ГРАЖДАНИТЕ НА ОРЯХОВО!
Между другото единственото конкретно нещо в така цитираната програма е периода 2011 - 2015. Това го каза сам Кмета на община Оряхово :)))))

Тц,тц,тц!Компетенция и още нещо...
цитирай
39. анонимен - Обяснете моля каква е връзката м...
27.06.2012 17:06
Обяснете моля каква е връзката между Дингила и Христинка.
цитирай
40. анонимен - Христинка е снаха на Дингила. Ом...
27.06.2012 17:58
Христинка е снаха на Дингила.Омъжена е за сина му.Когато Дингила беше на власт тя пишеше хвалебствени стихове за него и бълваше ла*на по претендента за кметския стол селановчанина Пенков.Когато обаче последния спечели изборите тя се яви първа да му прави с*ирки за да я назначи на работа.После естествено му тегли ритника и се насочи към Жеков като най-перспективен кандидат.Сега е готова на всичко за Жеков.........до следващите избори.Поредното комуно-,царско-,герберско- недоразумение.Освен да виси по цял ден из разни мрежи друго не прави.Е когато е свободна от това да обслужва специфичните нужди на началниците си.Злите езици говорят че Дингила се е намесил при `произвеждането`на внука си ама ние не им вярваме......
цитирай
41. анонимен - Благодаря за отговора!
27.06.2012 18:13
Благодаря за отговора!
цитирай
42. анонимен - 43 e малко в грешка. Жеков отдавна би ...
27.06.2012 19:55
43 e малко в грешка.Жеков отдавна би дузпата на Дингилица.Сина на Дингила също е на път да я изгони.Тя сега се увърта около съветника Стелко с надеждата да има къде да иде като я изгонят.
цитирай
43. анонимен - Христинка е снаха на Дингила. Ом...
27.06.2012 23:25
анонимен написа:
Христинка е снаха на Дингила.Омъжена е за сина му.Когато Дингила беше на власт тя пишеше хвалебствени стихове за него и бълваше ла*на по претендента за кметския стол селановчанина Пенков.Когато обаче последния спечели изборите тя се яви първа да му прави с*ирки за да я назначи на работа.После естествено му тегли ритника и се насочи към Жеков като най-перспективен кандидат.Сега е готова на всичко за Жеков.........до следващите избори.Поредното комуно-,царско-,герберско- недоразумение.Освен да виси по цял ден из разни мрежи друго не прави.Е когато е свободна от това да обслужва специфичните нужди на началниците си.Злите езици говорят че Дингила се е намесил при `произвеждането`на внука си ама ние не им вярваме......

Тц,тц,тц!
цитирай
44. анонимен - 43 e малко в грешка. Жеков отдавна би ...
27.06.2012 23:26
анонимен написа:
43 e малко в грешка.Жеков отдавна би дузпата на Дингилица.Сина на Дингила също е на път да я изгони.Тя сега се увърта около съветника Стелко с надеждата да има къде да иде като я изгонят.

Тц,тц,тц!!!
цитирай
45. анонимен - 43 e малко в грешка. Жеков отдавна би ...
28.06.2012 11:14
анонимен написа:
43 e малко в грешка.Жеков отдавна би дузпата на Дингилица.Сина на Дингила също е на път да я изгони.Тя сега се увърта около съветника Стелко с надеждата да има къде да иде като я изгонят.

Тц,тц,тц! Тук42-ри отговаря на 43-ти. Очилатко пак цензурира. Да го еба в сланинявия задник!
цитирай
46. анонимен - Дебелия, какво решихте с Памперса, ...
28.06.2012 11:52
Дебелия, какво решихте с Памперса, кого ще изпитвате днес?Ще има ли пак пачки?
цитирай
47. анонимен - Я да те питам г-н Петранов,
30.06.2012 02:00
Вече цяла седмица се коментира по заведенията прословутата ни гимназия от мало и голямо ,особенно учителската гилдия!Леле какви неща научихме!Вие в общината знаете ли че няма средства достатъчни за училището?Защото директорката бивша бесепарка,седесарка и сега герберка ,тя според зависи, свикала събрание и без представител от общината направила нужното съобщение ,че поради лошото финансово състояние и недостиг на средства отпускани от Общината трябва да се съкратят няколко учители и служители,определени от някаква комисия на която никой не узнал имената,нахвърляла някакви предварителни листове ,нещо като тестове и същата комисия трябвало да се произнесе след 28юни.
Та да ви предам някой коментари,първо председателката на общ.КНСБ, Жени Маринова изведнъж изчезва на важно съвещание извън града,П.Еленкова ,цял шеф на отдел образование към общ. също,секретара на общината ,красавицата Хр.Иванова също и т.н.
Та хората се чудят с кой да споделят ,как директорката от първия ден плюе и рогае всички наред,всички решение се взимат под ключ само от нея,пом.директора Силвия Михайлова и ЗАС,Стела Георгиева.Как на всеки час по половин час дирекцията все е заключена.Как леличките -чистачки тичат в пек и мраз за специално кафе из града, при условие че в училището има два автомата за кафе!
Как се харчат луди пари за специални прищевки на директорката.Как параджията-поп ходи когато си иска на работа и зимата парното се пали в 7-8 часа вместо по рано,но той носи специални подаръци на г-жа директорката и тя дума не дава да се каже за него,а той си взима добра заплатка от двете места и си кюти!Как синдикатите също си кютат и не смеят да защитят колектива и да се опълчат на голямата директорка.Как ходи командировки с колите на собствените си роднини и взима луди пари ,а за другите има ограничения!
Та има ли г-н Петранов общински съвет,отдел Образование,секретар на общината и комисия отговаряща за образованието в този град !Май се повтаря сцената с бившата директорка Сапунова
цитирай
48. анонимен - Тц, тц, тц!Уважаема госпожо 47, ...
30.06.2012 12:34
Тц,тц,тц!Уважаема госпожо 47,напишете това във форума на общината.Задавате въпроса не където трябва.Сланинявия гъз освен от медицина и от даскалък ли разбира?Такива универсални рендета не вършат никаква работа!
цитирай
49. анонимен - koia e dirktorkata?
30.06.2012 17:36
koia e dirktorkata?
цитирай
50. анонимен - koia e dirktorkata? Тц, тцтц!...
30.06.2012 17:47
анонимен написа:
koia e dirktorkata?

Тц,тцтц!Коментар 47 е от сланинявия задник,щом става дума за пари и после ще си отговори!
цитирай
51. анонимен - до ТЦъкащата селянка
30.06.2012 20:11
анонимен написа:
koia e dirktorkata?

Тц,тцтц!Коментар 47 е от сланинявия задник,щом става дума за пари и после ще си отговори!
цитирай
да ми тцъкнеш .. селянко проста
цитирай
52. анонимен - Такива универсални рендета не в...
30.06.2012 20:15
Такива универсални рендета не вършат никаква работа!

Ми вземи си купи от ония немските, дето оня пендел с обицата ги рекламира по телевизията. Ама като нямаш 5 стотинки да се прекрастиш.. как да си купиш! Тц,тц,тц каква мухла.
цитирай
53. анонимен - Такива универсални рендета не в...
30.06.2012 20:33
анонимен написа:
Такива универсални рендета не вършат никаква работа!

Ми вземи си купи от ония немските, дето оня пендел с обицата ги рекламира по телевизията. Ама като нямаш 5 стотинки да се прекрастиш.. как да си купиш! Тц,тц,тц каква мухла.

Тц,тц,тц!Сланинявия коментира анонимно........
цитирай
54. анонимен - Такива универсални рендета не в...
30.06.2012 23:27
анонимен написа:
Такива универсални рендета не вършат никаква работа!

Ми вземи си купи от ония немските, дето оня пендел с обицата ги рекламира по телевизията. Ама като нямаш 5 стотинки да се прекрастиш.. как да си купиш! Тц,тц,тц каква мухла.

Тц,тц,тц! Да взема да се ,,прекрастя" или прекръстя?
цитирай
55. анонимен - tc tc ne zaslujava6 po dobyr prav...
01.07.2012 00:34
tc tc ne zaslujava6 po dobyr pravopis ako 6te6 stoi na 4elna stoika hi4 ne mi puka za takava selska stomna :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
56. анонимен - tc tc ne zaslujava6 po dobyr prav...
01.07.2012 13:00
анонимен написа:
tc tc ne zaslujava6 po dobyr pravopis ako 6te6 stoi na 4elna stoika hi4 ne mi puka za takava selska stomna :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Тц,тц,тц! Да та еба у гъза неграмотен! Първо пишеше на кирилица, сега мина на латиница за да покажеш и тук неграмотност. 4 и 6 са цифри, а не букви! Цървул! Сланинявия, пак взе да триеш? Дай СВОБОДА на словото...
цитирай
57. анонимен - анонимен написа: tc tc ne zasl...
01.07.2012 13:58
анонимен написа:
tc tc ne zaslujava6 po dobyr pravopis ako 6te6 stoi na 4elna stoika hi4 ne mi puka za takava selska stomna :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Тц,тц,тц! Да та еба у гъза неграмотен! Първо пишеше на кирилица, сега мина на латиница за да покажеш и тук неграмотност. 4 и 6 са цифри, а не букви! Цървул! Сланинявия, пак взе да триеш? Дай СВОБОДА на словото...
цитирай
6e pi6a kakto si iskam kon takav..6to da ne ti eba putkata mai4ina i na tebe dyrta kurvo nedoklatena aide iz4ezvai bahti prostite seliani na golia im gyz i studena limonada e taka i bez punktuacia muhlo
цитирай
58. анонимен - анонимен написа: tc tc ne zasl...
01.07.2012 15:03
анонимен написа:
анонимен написа:
tc tc ne zaslujava6 po dobyr pravopis ako 6te6 stoi na 4elna stoika hi4 ne mi puka za takava selska stomna :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Тц,тц,тц! Да та еба у гъза неграмотен! Първо пишеше на кирилица, сега мина на латиница за да покажеш и тук неграмотност. 4 и 6 са цифри, а не букви! Цървул! Сланинявия, пак взе да триеш? Дай СВОБОДА на словото...
цитирай
6e pi6a kakto si iskam kon takav..6to da ne ti eba putkata mai4ina i na tebe dyrta kurvo nedoklatena aide iz4ezvai bahti prostite seliani na golia im gyz i studena limonada e taka i bez punktuacia muhlo

Тц,тц,тц! Да та еба у гъза неграмотен!
цитирай
59. анонимен - анон.
02.07.2012 13:09
Наистина в Оряхово хората с интелект ги няма!
Навред се шири простотия и "андрешковците" са на "почит" и "властимеющи"!!!
цитирай
60. анонимен - до анонимен 59
04.07.2012 20:19
Хората с интелект в Оряхово не се занимават с коментари от подобен тип, затова ги няма тук. Не че не виждат нередностите или че са пасивни, просто знаят, че подобен начин на недоволство не помага на никого.
цитирай
61. анонимен - Хората с интелект в Оряхово не се ...
04.07.2012 21:02
анонимен написа:
Хората с интелект в Оряхово не се занимават с коментари от подобен тип, затова ги няма тук. Не че не виждат нередностите или че са пасивни, просто знаят, че подобен начин на недоволство не помага на никого.

Каквато простакеса е Сланинявия, такива са и коментарите. Той смята, че света се върти около дебелия му задник и че всички други са некадърници и крадци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5812679
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930