Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2012 10:04 - Поредната подигравка на управниците с гражданите на Оряхово
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 15059 Коментари: 36 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Вчера, 19.09.2012 г., бях поканен в Общинския съвет в гр.Оряхово за да получа материалите за предстоящото заседание на Общински съвет гр.Оряхово. Бях втрещен обаче, когато сред малкото докладни прочетох две, внесени от Председателя на Общинския съвет Ивайло Вагенщайн Русинов и президент на ФК "Дунав 09" - с.Лесковец. С първата докладна господинът желае да бъдат отпуснати ДОПЪЛНИТЕЛНО 6300,00 ЛЕВА НА ФК "ДУНАВ-98" с.СЕЛАНОВЦИ. Само преди 20 дни във в."Оряховска трибуна" излезе следното съобщение: 

                                                           СПОРАЗУМЕНИЕ
    Днес, 24.08.2012 г., в гр.Оряхово, между
Ивайло Вагенщайн - президент на ФК "Дунав - 09" с.Лесковец
                                          и
Ивайло Иванов - президент на ФК "Дунав 98" с.Селановци

се сключи настоящото  СПОРАЗУМЕНИЕ за спортно-техническо сътрудничество и бъдеща съвместна дейност във футболното първенство на "В" Северозападна аматьоpска гpупа, като се запазват и защитава интересите на футболистите.
  Това споразумение отразява един по-добър баланс между двата клубни отбора и предобпределя развитие и по-високи футболни успехи.
  Благодарим на нашите фенова за подкрепата и в желанието си да достигнем до това споразумение, и да продължим да работим съвместно в тази област, сме готови и за в бъдеще да радваме и да доставяме удоволствие на всички, които ни подкрепят.
  Настоящото споразумение се сключи за срок от 3 /три/ години и в 2 /два/ еднообразни екземрляра - по един за всяка от страните.

   С уважение, Ивайло Вагенщайн - президент на ФК "Дунав - 09" с.Лесковец  и
                            Ивайло Иванов - президент на ФК "Дунав 98" с.Селановци

Ето и линк: http://oriahovo.bg/images/stories/files/oriahovska_tribuna/2012/Oriahovo_14.pdf
Наистина много интересно. Само по-малко от месец след споразумението се искат допълнителни средства, ВЪПРЕКИ огромната сума отпусната от бюджета на общината за футболните отбори. Като оставем настрана, че г-н Ивайло Вагенщайн Русинов е в явен конфликт на интереси, считам че това е поредната подигравка с гражданите на община Оряхово. Като знам обаче, че в Общински съвет Оряхово се подкрепят АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ приумици на Светата двоица няма да се изненадам ако дори сумата бъде увеличена. Честито на печелившите! В края на настоящия постинг може да се запознаете с копие от докладната.

Втората внесена докладна касае едно сдружение, наречено "КНЕЖА В ЕВРОПА". Отново докладната е внесена от г-н Ивайло Вагенщайн Русинов и отново е в ущърб на гражданите на Оряхово! Иска се УЧРЕДЯВАНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПРАВО НА ПОЛЗВАНЕ  ВЪРХУ ИМОТ ЧАСТНА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ ЗА СРОК ОТ ТРИ ГОДИНИ!
БЕЗВЪЗМЕЗДНО! Отново ще се направи опит общинските съветници да бъдат изнудени да ПОДАРЯВАТ общинска собственост на никому неизвестно сдружение, което НЯМА НИЩО ОБЩО С ОРЯХОВО. Имотът е в идеалния център на Оряхово, в сградата, където се помещаваше Пощенска банка и то на първия етаж. Доживяхме община Кнежа да работи с младежите на Оряхово и да ги обучава как да изразяват гражданската си позиция. Между другото седалището и адреса на управление на това сдружение е същият като този на неговият Председател. Много сериозна работа! Една от целите на сдружението е ПОДКРЕПА НА МЕСТНИТЕ И НАЦИОНАЛНИ ВЛАСТИ! Разбира се "ОРЯХОВЧАНИТЕ" В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ТОВА, КОЕТО ИСКА КМЕТА. След месец очаквам да бъде внесена докладна, естествено "на подпис", че целите на сдружението отговарят на Общинския план за развитие на община Оряхово за да може сдружението да кандидатства за европейско финансиране!  Нищо че в Оряхово също върви дискусия за създаване на подобно сдружение, което да подпомогне ремонта на Храмът  "Успение на пресвета Богородица". Там за съжаление на управниците ни не са "правилните" хора и целите не са "подкрепа на местните и национални власти".

От тези две докладни може да се направи извода, че община Оряхово е много богата. Даваме допълнително пари за футболни отбори, подаряваме общинска собственост...изобщо може да нямаме болница, може да чупим колите си по улици, приличащи на бомбардирани, но пък за това ще имаме футболни отбори и младежите ни ще са "ПРАВИЛНО ОРИЕНТИРАНИ" .

По-долу можете да се запознаето подробно със сканираните докладни.

Клиповете в края на постинга са доста стари, но считам, че са много актуални в настоящия момент и са поздрав към гражданското общество на Оряхово!

imageimageimage

imageimageimageimageimageimageimageimage









Гласувай:
5



1. анонимен - Вагината и Форцака нали са големи ...
20.09.2012 10:57
Вагината и Форцака нали са големи бизнесмени и президенти гледам.Що не се бръкнат да си платят за футболните отбори!!!!!!!!!
цитирай
2. анонимен - Пияндето Ивайло Вагината заряза ...
20.09.2012 11:08
Пияндето Ивайло Вагината заряза Лесковец щото им е сърдит.Сега ще развява влашкото знаме в Селановци.Трябват и повечко пари за почерпка щото селайновчани са повече и трябват по големи софри и повечко бира.
цитирай
3. анонимен - Фондацията от Кнежа е касичка на ...
20.09.2012 11:23
Фондацията от Кнежа е касичка на управляващите.Ще се промиват мозъци и ще се събират пари за изборите.За предпочитане е Европа да плаща сметката.
цитирай
4. анонимен - Да питам аз все пак: НЯМА ЛИ ИСТИНСКИ ...
20.09.2012 11:33
Да питам аз все пак: НЯМА ЛИ ИСТИНСКИ ОРЯХОВЧАНИ КОИТО ДА СПРАТ НАБЕЗИТЕ НА СЕЛЯНИТЕ НАД НАШИЯ ДРЕВЕН ГРАД!!!!!!!!
цитирай
5. анонимен - Бре. . . . . много сме богати!!!!На ...
20.09.2012 11:55
Бре.....много сме богати!!!!На вечно потния Веско 8 бона за ритнитопковците първо 30 бона сега още 6 бона.Кой като нас!!!!Хляб и зрелища.....ама без хляба!!!!!!
цитирай
6. nikolaycska - Шефът на Дунав Селановци е основен ...
20.09.2012 12:06
Шефът на Дунав Селановци е основен спонсор на чичи Памперс. Това означава, че на следващите кметски избори Ганди се кани да удари Жеков на чужд терен, казано на футболен език, като обере гласовете на всички дингилистично настроени селановчани. В Оряхово ще вземе гласовете на всички дингили и анти-селановчани. Няма да го има и изпратения от герб доктор Миша, който на предните избори отне на Ганди решаващите за балотаж гласове. Между другото, да ви питам, каква полза имат данъкоплатците в Оряхово от някакви си мургава формация ритнитопковци, наричаща се ФК Надежда. Защо се харчат безумно средства за някакви си безделници, които трябва да си запълват по някакъв начин времето в съботните следобеди за сметка на нашите данъци?
цитирай
7. анонимен - И каква стана тя???Гласуваш за В...
20.09.2012 12:35
И каква стана тя???Гласуваш за Вагината,получаваш чичи Памперс!!!!Както се казваше в една политреклама преди време...........
цитирай
8. анонимен - Новата лесково-селайновска чета ...
20.09.2012 12:52
Новата лесково-селайновска чета ще има нови мажоретки-Широкопутаранова и Христинка-секретарката.Да живей!
цитирай
9. анонимен - До селянина с колело №8
20.09.2012 12:57
Тебе та не питам!
цитирай
10. анонимен - До селянина без колело 9
20.09.2012 13:12
Селянин си ти тъпанарю 9!!!
цитирай
11. анонимен - От 9. Не беше за този 8 а за другия дето ...
20.09.2012 13:23
От 9.Не беше за този 8 а за другия дето попържаше Оряхово но го изтриха овреме.
цитирай
12. анонимен - Кои са Широкопутаранова и Христ...
20.09.2012 13:46
Кои са Широкопутаранова и Христинка?
цитирай
13. анонимен - Как може да не знаеш най-известните ...
20.09.2012 14:05
Как може да не знаеш най-известните местни ку....сори...леки жени.Първата е бивша любовница на Коча,после на още много а сега на видното пиянде и председател на съветниците Ивайло Вагинщайн по прякор Вагината.Втората е бившата снаха на Памперса позорно изхвърлена от него и сина му и вече позавехнала но опитваща се да бъде елитна куртизанка най-вече от придобитите умения в свирките.
цитирай
14. анонимен - Забравих да спомена първата е гл...
20.09.2012 14:16
Забравих да спомена първата е главна експертка по свир...сори....обществените поръчки в общината, а другата е секретар на общината и отговаря за жизнения и полов комфорт на кмета Жеков.
цитирай
15. анонимен - Абе вие ги изкарахте в тая община ...
20.09.2012 14:35
Абе вие ги изкарахте в тая община само курви и курвари.Не може да няма и свесни хора там.
цитирай
16. анонимен - Да питам аз все пак: НЯМА ЛИ ИСТИНСКИ ...
20.09.2012 14:41
анонимен написа:
Да питам аз все пак: НЯМА ЛИ ИСТИНСКИ ОРЯХОВЧАНИ КОИТО ДА СПРАТ НАБЕЗИТЕ НА СЕЛЯНИТЕ НАД НАШИЯ ДРЕВЕН ГРАД!!!!!!!!


Ми нема,да ви еба у гражданята1
Вашия цензор също да го еба!
цитирай
17. анонимен - Има!Ама са заврени в миша дупка щото ...
20.09.2012 14:45
Има!Ама са заврени в миша дупка щото хлебеца е дефицитна стока в Оряхово!!!!
цитирай
18. анонимен - Да питам аз все пак: НЯМА ЛИ ИСТИНСКИ ...
20.09.2012 15:58
анонимен написа:
анонимен написа:
Да питам аз все пак: НЯМА ЛИ ИСТИНСКИ ОРЯХОВЧАНИ КОИТО ДА СПРАТ НАБЕЗИТЕ НА СЕЛЯНИТЕ НАД НАШИЯ ДРЕВЕН ГРАД!!!!!!!!


Ми нема,да ви еба у гражданята1
Вашия цензор също да го еба!


Я иди се гръмни във външнио си кенеф бе селендур!
цитирай
19. анонимен - Познах аз!Жеков натопи пияндето ...
20.09.2012 16:04
Познах аз!Жеков натопи пияндето Ивайло Вагината пред полицаите и пак той го отърва.Сега го принуждава да внася предложения които го излагът като оряховчанин и тоя ще се прости с мечтата си да стане кмет.Отрано си подготвя почвата гербераста-иска да съсипе изцяло града ни!!!!Събудете се оряховчани!!!!
цитирай
20. анонимен - Тихо!!!!Че ще събудиш селайнов...
20.09.2012 16:14
Тихо!!!!Че ще събудиш селайновчани ;)
цитирай
21. анонимен - Да питам аз все пак: НЯМА ЛИ ИСТИНСКИ ...
20.09.2012 18:05
анонимен написа:
анонимен написа:
анонимен написа:
Да питам аз все пак: НЯМА ЛИ ИСТИНСКИ ОРЯХОВЧАНИ КОИТО ДА СПРАТ НАБЕЗИТЕ НА СЕЛЯНИТЕ НАД НАШИЯ ДРЕВЕН ГРАД!!!!!!!!


Ми нема,да ви еба у гражданята1
Вашия цензор също да го еба!


Я иди се гръмни във външнио си кенеф бе селендур!


Доволен ли си,като твоя кенеф е до кухнята - ядеш и сереш,а може и обратното.


И собственика на блога е едно ГОЛЯМО Л...О,трие избирателно.
цитирай
22. анонимен - Това сдружение отКнежа е от групата ...
20.09.2012 20:59
Това сдружение отКнежа е от групата на Граждани за Ежедневно Разграбване на България и са призвани да събират пари за тях!
цитирай
23. анонимен - Абе няма начин и Ивайло Вагината да ...
20.09.2012 21:32
Абе няма начин и Ивайло Вагината да не чопне нещо от кнежаните.Тоя нищо не прави без да има процент за него.
цитирай
24. анонимен - Днес в едно кафе случайно чух че В...
20.09.2012 21:56
Днес в едно кафе случайно чух че Вагината бил даден на комисията за незаконно имущество.Тая дето и викаха комисия Кушлев.Някой знае ли нещо за това?Май тоя Кушлев го мярках скоро тук......или в Селановци.И да Ви кажа на всички-не всички селановчани са селайновчани макар че има и такива ама май повече са в Оряхово
цитирай
25. анонимен - 24. анонимен - Днес в едно кафе сл...
20.09.2012 22:04
24. анонимен - Днес в едно кафе случайно чух че В...
21:47
Днес в едно кафе случайно чух че Вагината бил даден на комисията за незаконно имущество.Тая дето и викаха комисия Кушлев.Някой знае ли нещо за това?Май тоя Кушлев го мярках скоро тук......или в Селановци.И да Ви кажа на всички-не всички селановчани са селайновчани макар че има и такива ама май повече са в Оряхово
цитирай
цитирай
26. анонимен - 24. анонимен - Днес в едно кафе сл...
20.09.2012 22:05
24. анонимен - Днес в едно кафе случайно чух че В...
21:47
Днес в едно кафе случайно чух че Вагината бил даден на комисията за незаконно имущество.Тая дето и викаха комисия Кушлев.Някой знае ли нещо за това?Май тоя Кушлев го мярках скоро тук......или в Селановци.И да Ви кажа на всички-не всички селановчани са селайновчани макар че има и такива ама май повече са в Оряхово

Кажи в кое кафе и аз ще ти кажа подробности.
цитирай
27. анонимен - Кафето на Вилма. Срещу общината.
20.09.2012 22:41
Кафето на Вилма.Срещу общината.
цитирай
28. анонимен - Там походва и Здравко Търбуха. По ...
20.09.2012 23:03
Там походва и Здравко Търбуха.По негова покана Кушлев е бил в Селановци на откриването на ловния сезон и от него най-добре можеш да бъдеш информиран,въпреки че Търбуха е страхлив интригант.
Ето ти и линк:http://www.konkurent.bg/novini/19695/lovnata-drujinka-v-selanovci-posre6tna-desetki-gosti-s-horo
цитирай
29. анонимен - Здравко Търбуха сигурно е шефа на ...
20.09.2012 23:24
Здравко Търбуха сигурно е шефа на Ловното.Познавам го.Ще го питам.Благодаря за информацията.Наистина ми е интересно дали тая комисия разследва Вагината.Доста имоти е натрупал.И защо в сметната палата се води замкмет?
цитирай
30. анонимен - Не това е последната подигравка с ...
22.09.2012 22:50
Не това е последната подигравка с хората на Оряхово.Разкажи за срещата в Галерията.
цитирай
31. анонимен - http://opendata. yurukov. net...
22.09.2012 23:05
http://opendata.yurukov.net/statesecurity/pdf/2-44.pdf
цитирай
32. анонимен - Гошо Санков е голям боклук, позн...
22.09.2012 23:19
Гошо Санков е голям боклук,познавам го лично.Цветан Босев също го познавам,работеше като кранист на Пристанището.Сред какви хора сме се движели,които са слухтели непрекъснато и са топили хора с различно мислене.Пълни БОКЛУЦИ!Благодаря за линка!
цитирай
33. анонимен - Георги Санков не просто е голям б...
23.09.2012 12:11
Георги Санков не просто е голям боклук-той е най-големият боклук на Оряхово!Винаги сее интриги и слухти.Сигурен съм че и сега продължава да топи който свари наляво и надясно.За Георги Санков топенето и интригантите е начин на живот!!!!!Абсолютен боклук!!!!!!!!!
цитирай
34. анонимен - А обкръжението му кое е?
23.09.2012 16:49
А обкръжението му кое е?
цитирай
35. анонимен - КЪДЕ
25.09.2012 15:37
КЪДЕ МИ Е КОМЕНТАРА БЕ ИДИОТ
цитирай
36. анонимен - И какво стана сега ?! Селановските ...
25.09.2012 21:26
И какво стана сега ?! Селановските деца /Господ здраве да им дава / ще получат средства за спортни дейности , имат си и детски площадки , а оряховските изглежда се раждат "херкулесовчета" , те нямат нужда от физически занимания !
Никой не проявява воля наличните , детски игрища в града да поне да бъдат приведени в състояние , което да позволява използването им по предназначение ! И жалкото е , че предателството към оряховските деца се извършва отново от оряховчанин !
цитирай
37. анонимен - Да растат по-бързо оряховските ...
30.09.2012 13:17
Да растат по-бързо оряховските деца и да се записват във футболните отбори.Ама верно трябва да растат по-бързо,че както няма и болница...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5812965
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930