Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2012 20:56 - PR акциите в община Оряхово и излъганите камилчета.
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 3511 Коментари: 7 Гласове:
4

Последна промяна: 15.11.2012 18:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Днес, 13.11.2012 г. ми се обадиха от Общинския съвет в гр.Оряхово. Отново заседание "на подпис". Отново парите на данъкоплатците ще са харчат "на подпис" и "на тъмно", без дебати, без да има възможност хората да чуят различно от мнението на управниците, без всякаква прозрачност. Естествено парите вече са похарчени и общинските съветници се викат само за парлама и за замацване на очите на хората. Точно както правеше предния кмет. А тези уж щяха да са различни!
Та за какво става въпрос - миналата седмица с фанфари и блясък в очите беше открит така нареченият филиал на врачанската болница. Беше прерязана лентата лично от министърката на здравеопазването. Естествено отново беше обвинен предния Общински съвет. Министърката обаче забравя, че точно съветниците от ГЕРБ най-ревностно подкрепяха човека, който натрупа огромните задължения на болницата. През първите три години от мандата единият съветник от ГЕРБ беше председател на бюджетната комисия, а другия съветник от ГЕРБ беше пък председател на здравната комисия. Не бива да се забравят думите на депутата д-р Янко Здравков в подкрепа на г-н Кочев. Не бива да се забравя, че за безобразията в болницата в Оряхово писахме на г-н Николай Коцев депутат от ГЕРБ още през 2010 г. Тогава на
посещение беше същия депутат д-р Янко Здравков и той също беше информиран за положението в Оряхово.Тогавашния зам.министър на здравеопазването г-н Митрев беше заедно с него и бяха изречени изключителни хвалебствия за най-добрия мениджър, натрупал над два милиона дълг.  НЕ БИВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ, ЧЕ ДОГОВОРА НА УПРАВИТЕЛЯ НА БОЛНИЦАТА Г-Н ЯНКО КОЧЕВ БЕШЕ СКЛЮЧЕН ОТ КМЕТА НА ОБЩИНАТА БЕЗ ОДОБРЕНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ. Това обаче са подробности за управниците. Важното е електората да повярва, че те са се загрижили за неговото добруване. Надяват се на късата памет на хората. В ерата на интернет обаче всеки може да провери това, което аз твърдя. Та значи ще правим филиал на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца. НО! Оказва се, че трябва да се прави ремонт. Той естествено няма да е за сметка на Врачанската болница, а за сметка на всички нас. Постфактум днес бяхме поканени да дадем 5 000,00 (пет хиляди) лева неизвестно на кого и за какво. Естествено ремонта се прави отново без да се потърсят оферти от поне три фирми, без никаква прозрачност. Спешно е! Ленти трябва да се режат! По-долу публикувам копиеот докладната на кмета, която предполагам, че ще бъде одобрена с почти пълно мнозинство от общинските съветници. Освен това въпреки, че филиалът ще бъда на болницата във Враца данъкоплатците от община Оряхово ще назначат трима души, които да приготвят храната за лежащо болните и освен това поемат стойността на самата храна. Много интересно! Врачани добре са си направили сметката! Отново гражданите на община Оряхово ще бъдат излъганите камилчета, отново управниците си правят PR с парите на данъкоплатците. Градът ни потъва! Тъжно ми е като ходя по все по-разбитите улици, мръсните тротоари и бълващите канцерогенни пушеци училищни сгради. Честито уважаеми съграждани!  Лентичките за управниците, а сметката за всички нас!

imageimageimage








Тагове:   Оряхово,   МБАЛ,   петранов,   petranov,   oryahovo,   oriahovo,


Гласувай:
5



1. petranov - А Вие защо сте анонимен/анонимна? ...
13.11.2012 22:37
А Вие защо сте анонимен/анонимна? Явно сте намерили начин да измамите "модераторите" :))))
цитирай
2. nikolaycska - Манджи и пушеци по орехофски
14.11.2012 08:19
Уважаеми сенатор Петранов,

в плевенските болници никой не готви манджи. Доставят се тестени закуски, на обед се предлага супа в кофички, в каквито се поставя кисело мляко. Всичко това се изпълнява от фирма за кетъринг. Интересно как един виден местен кетърингджия, известен с хлебния си прякор и доскоро верен авер на чичата ристу Памперса, е изпуснал благодатната ниша. Гражданинът Жеков може просто да не знае за такава опция, но ти, например, можеш да му я подскажеш. По темата за пушеците - падне ли мъгла, на практика не може да се диша на улицата. Тежък зловонен дим бълва от училището и ни трови всички. Селановският травестит Недоклана Гоца си взе под масата тлъстия хонорар от Енемона, Гъсънковия си гуши парсата от доставка на смърделия си кюмур, директор Силвето си взима хонорарчето от общинския съвет, децата лапат отровните пушеци. Пълна оряховска идилия.
цитирай
3. petranov - Уважаеми г-н Иванов, Г-н Жеков/...
14.11.2012 11:13
Уважаеми г-н Иванов,
Г-н Жеков/Добрев по мои наблюдения е доста добре информиран за това кое как се прави. Проблемът обаче е, че за тези няколко месеца предшестващи изборите трябва да се излъжат колкото се може повече хора, че на властта и пука за Оряхово. Предполагам, че скоро още верни хора ще бъдат назначени я за охрана, я за някоя друга измислена длъжност само и само да пуснат заветната бюлетина и да може да се позакрепи властта. Както виждате една година измина и освен балонестите хвалби на кмета нищо не се е случило. Чуваме само хвалбите за проекти, които бяха разработени от предишната администрация и дори такива, за които финансирането е осигурено като пътя в с.Остров не могат да стартират защото явно не дотам изпипаните процедури се обжалват. Тази година димът от началното училище е наистина непоносим и аз отново ще сезирам МОСВ за геноцида над гражданите на Оряхово. За съжаление обещанията на колежката ми в ОбС г-жа Силвия Маринова се оказаха същия балон като на кмета и скоро не се вижда края на пушеците.
цитирай
4. nikolaycska - Кюмуръ
14.11.2012 14:22
Уважаеми сенатор Петранов,

тези дни паднаха тежки крайдунавски мъгли и цялата смрад се връща обратно и трови хората. За мое дълбоко съжаление, има и немалко урехуфчани, които се отопляват с кюмуру, защото били бедни, а някои, които са по-заможни, си правят парно със следния железен аргумент: "Я обичам да ода из целия дом по бели гащи и потник и да ми е се топлу насекъде." Като се добави и немалкия техен принос и картинката става плачевна. Основният замърсител, обаче, си остава на Силвето школото и не виждам кога ще спре тази трагедия. Дори и най-после да го довзривят/дозаколят/дозастрелят оня недоклатен селановски травестит, това ни най-малко няма да реши проблема ни...
цитирай
5. petranov - За съжаление е така. Въглищата с...
14.11.2012 16:14
За съжаление е така. Въглищата стават от година на година все по-некачествени. С гордост мога да кажа, че от тази година аз и още един съсед казахме "сбогом" на "кюмуръ" и преминахме на пелетно гориво. Удобството е несравнимо по-голямо - пускането и спирането на отоплението става с натискането на един бутон, отпадъка е минимален, пушек от комина изобщо няма. Цената на пелетите е равна или малко по-ниска от тези на въглищата, разходът също е съизмерим. Нищо не пречи на г-жа Маринова да премине на друг тип отопление или в краен случай вместо за командировки в чужбина и развитието на световния селановски футбол да беше инвестирано в инсталация и филтри, които драстично да намалят замърсяването. Явно обаче тук са намесени едни по-други интереси.
цитирай
6. sten - Г-н Петранов и аз съм подложен от мой ...
15.11.2012 14:31
Г-н Петранов и аз съм подложен от мой съсед на ,,пушечен" терор, но въпреки равностойните по цена на въглищата пелети, защо не кажете цената на котлето и автоматиката към него и колко според Вас хора могат да си го позволят?
И един друг въпрос - знаете ли нещо за самолета прелитащ в момента непрекъснато над цялата община и срещу какво ни ,,третират" този път?
цитирай
7. petranov - Разбира се, че мога да Ви кажа. Аз ...
15.11.2012 18:04
Разбира се, че мога да Ви кажа. Аз използвам старото си котле DAKON, което съм закупил доста отдавна. Цената му в момента не знам. Знам, че е 24 kW. Горелката ми е от тези на инж.Иво Геров от Хърлец. Струваше преди около 2 месеца към 1820 лв. заедно с шнека за подаване на пелети, автоматиката и бъркалка. Малко по-евтин вариант са горелките на ERATO - по последни данни около 1600 лв. И двата типа горелки могат да се монтират на котлета, които преди това са използвани на въглища. Монтажът от фирмата-производител струва 70 лв. Отделно има и контейнери за пелети, които всеки може да си направи сам или да си закупи - струват в зависимост от вида им между 180 и 250 лв. Удобството е несравнимо, възможностите за пестене също са много големи предвид на това, че когато е топло горелката работи с 10 % от мощността си. Ако и тогава е все още прекалено топло може да се изключва. Автоматиката включва и седмичен програмируем таймер. Освен това срещу допълнителни 200 лв. може да се поръча и GSM контрол и горелката да се управлява от мобилния телефон. Колко хора могат да си позволят това аз не мога да кажа. В крайна сметка аз говорех за големите замърсители, които би трябвало до направят всичко възможно за да намалят вредните емисии във въздуха.
За самолета - доколкото ми е известно в момента разхвърлят от въздуха ваксини срещу бяс за дивите животни. Представляват някакви примамки с особен мирис на мърша и не трябва да се пипат от хората.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5797218
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031