Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2012 17:54 - "Eкстрите" и община Оряхово
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 9175 Коментари: 25 Гласове:
4

Последна промяна: 24.11.2012 20:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Днес, 23.11.2012 г. минах през Общинския съвет в гр.Оряхово за да си взема материалите за предстоящото на 29.11.2012 г. заседание. Дневния ред се оказа доста постен. Явно Председателя на Общинския съвет не си дава много зор за да оправдае  заплатата си от над 1 000,00 лева, която е двойна в сравнение с тази на Председателя на предишния Общински съвет. От 11 точки дневен ред две са задължителните - т.1 - Изказвания, питания, становища и предложения на гражданите и последната точка 11. Разни. Две от точките касаят закупуване НА ВТОРИ СЛУЖЕБЕН АВТОМОБИЛ ЗА ОБЩИНА ОРЯХОВО, ДВЕ КАСАЯТ ЗАКУПУВАНЕ НА ГЕНЕРАТОР ЗА НУ "Св.св.Кирил и Методий", две точки са  "съобщения", които не би трябвало да се разглеждат от Общинския съвет и са сложени за пълнеж, една точка е регулярна "информация" от полицията, една от точките е пък напълно рутинна - предварително съгласие за преминаване на газопровода "Южен поток" през общински имоти в с.Селановци и с.Галово (едва ли някой разумен човек би се противопоставил на такова искане) и има САМО ДВЕ СЪЩЕСТВЕНИ ТОЧКИ. Едната от които безспорно е добра за гражданите на Оряхово - държавата БЕЗВЪЗМЕЗДНО ни прехвърля собствеността върху държавните терени, освободени от трасето на бившата ж.п.линия. На мен лично ми е чудно как става това, тъй като трасето попада в заливаемата част - справка, площадката, където трябваше да се изгражда пречиствателна станция през 2005 година е актувана като държавна собственост, тъй като била заливаема. Явно аршина е според това кой е на власт и колко наш човек е. Две от най-интересните докладни са за ЗАКУПУВАНЕТО НА ВТОРИ СЛУЖЕБЕН АВТОМОБИЛ. Да не забравяме, че първата работа на новото ръководство на Общинския съвет беше да се увеличи заплатата на председателя, след това представителните разходи се използваха за командировки в чужбина, сега, вместо основен ремонт на ОДК ще купуваме кола на кмета. Явно жаждата за пътувания е голяма и не всички могат да бъдат удовлетворени. Да не говорим, че съм виждал служебния автомобил да се кара от кой ли не, включително и през уикенда. Предполагам, че колата може би вече е избрана и купена, но формално се изисква решение на Общинския съвет. Някой дали се съмнява, че това глупаво решение ще бъде подкрепено? Трябва да се харчи докато е време, защото догодина идват избори и не се знае дали ще могат такива решения да минават безнаказано. Втората важна докладна е ОТМЯНА НА НАШЕ РЕШЕНИЕ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА С КОЕТО ОТ АКТИВИТЕ НА "МБАЛ ОРЯХОВО" ЕООД Е ИЗВАДЕНО ДВИЖИМО И НЕДВИЖИМО ИМУЩЕСТВО. С ЕДНА ДУМА ДАВАМЕ ПРАВО НА СИНДИКА ДА СЕ РАЗПОРЕЖДА С ТОВА ИМУЩЕСТВО. ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ ВЕЧЕ Е НАМЕРЕН КУПУВАЧ И СЕ БЪРЗА ЗА ДА МОЖЕ ТЕЗИ ИМОТИ ДА СЕ ПРОДАДАТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ. АЗ ЛИЧНО ПОДОЗИРАМ, КОЙ ЩЕ БЪДЕ КУПУВАЧА - ЕДИН ОТ "НОВИТЕ СПАСИТЕЛИ" НА БОЛНИЦАТА И РАДЕТЕЛ ЗА ИЗМИСЛЕНИЯ ФИЛИАЛ. ТОВА Е ОКОНЧАТЕЛНИЯ КРАЙ НА БОЛНИЦАТА В ОРЯХОВО...

  За да не съм голословен по-долу публикувам документите за заседанието, които цитирах. Дневния ред може да се види тук.
image
imageimageimage
 








Гласувай:
9



1. vra4anin - Аз доскоро си мислех че нашия съвет ...
23.11.2012 18:51
Аз доскоро си мислех че нашия съвет във Враца е най-корумпирания. Във вашия по-голямата част от тях са уж ореховчани познавам ги а гласуват каквото им каже селановчанина.По-голямата част са уж грамотни хора а се водят по акъла на калинката Вагинщайн с купената диплома.Кажи си го в прав текст-болницата ще я купува триото Гъндев-Здравков-Георгиев.С една дума вива медика.Това е!Болница в Оряхово никога няма да има отново!!!!!!!!Жалко за ореховчани!!!!!!!!!
цитирай
2. petranov - Уважаеми vra4anin, Не мога да тв...
23.11.2012 19:42
Уважаеми vra4anin,
Не мога да твърдя неща в прав текст без да мога да ги докажа. Аз също имам определени подозрения, че бившето нервно отделение се подготвя за продажба за жълти стотинки заедно с оборудването. Неслучайно беше извършен ремонт там тази зима. Предполагам също кой ще е купувача. Когато разбера това ще публикувам тук. Би трябвало това да стане след търг от синдика.
цитирай
3. petranov - Да го ду_ат урехофчани!!!!Само ...
23.11.2012 19:44
анонимен написа:
Да го ду_ат урехофчани!!!!Само след няколко години център на общината ще е Селановци!А вие наркоманчета си стоите в гетото Урехово.


Мечтай си, човече! Оряхово е град на осемстотин години! Много управници се пробваха да го съсипят, но все не успяват. Няма да успеят и последните.
цитирай
4. otetsnafarforiy - Леле, вълкъ козиняка си мени, нрава ...
23.11.2012 20:48
Леле,вълкъ козиняка си мени,нрава не да го ева.Ей,г-н Петранов,цар си да го ева на манипулациите.Вкара врачане,анонимни с удобни вапросе,само да си отговараш сам!Кво го е.е некакъв врачанин за наща болница?Ми кво лошо има некой да ги купи и болницата да работи?А,сетих са да го ева,Божинов ша остане с пръст в г.з!Предполагаш,а не казваш,така секи го мое и я предполагам за твоито семейство,че праите далавери и то големи ама си млъча да го ева!
цитирай
5. petranov - Eй, отче, все едно и също повтаряш, ...
23.11.2012 22:34
Eй, отче, все едно и също повтаряш, да го ева! Моя блог се следи от доста хора, дори медии са го цитирали. Интересното за болницата е, че преди около година извадихме бившето нервно отделение от активите на МБАЛ, ПРЕДИ ДА ВЛЕЗЕ СИНДИК, а сега доброволно отменяме решението си. Защо? Интересен ще ми е отговора на кмета. Не знам г-н Георги божинов да е проявявал интерес към закупуване на болницата. А "предполагам" по една проста причина - много хора биха дали мило и драго да ме осъдят за обида и тъй като аз винаги пиша с името са за разлика от Вас се налага да бъда предпазлив с употребяваните думи и да оставям на читателите ми сами да се досещат. Хайде лека нощ, отче, и вземете да смените плочата, че тая вече се изтърка :)))
цитирай
6. otetsnafarforiy - Ей, Петранов, много са фалиш да го ...
23.11.2012 22:53
Ей,Петранов,много са фалиш да го ева,а дай линк да видим къде са та цитирале да го ева!Ми да ги купат бе,кой има пари да купува,ама едва ли му требва на некой,за кво му е,за тулите ли или за дръвения матреял?
цитирай
7. petranov - Вродената скромност не ми позво...
24.11.2012 20:10
Вродената скромност не ми позволява да връщам лентата назад. За мен е важно хората от община Оряхово да видят и осъзнаят пълната липса на компетентност и дори наченки на идея у управниците ни. Останалото...то ще дойде на мястото си. Аз съм търпелив човек, Отче, нали и Господ ни учи на това?
цитирай
8. otetsnafarforiy - Еее, Петранов, скромността краси ...
24.11.2012 20:56
Еее,Петранов,скромността краси човека,но ти нито си скромен,ни красив,така че плюни камичето да го ева и ни кажи.Тава за компетентността го пофтараш до втръсванйе,само ти имаш идеи да го ева,ами а кажи ги де!
цитирай
9. petranov - Отче Нафърфорие, На конкурс за к...
24.11.2012 21:09
Отче Нафърфорие,
На конкурс за красота нямам намерение да се явявам. Естествено, че имам идеи и основната от тях е управниците да мислят главно за просперитета на съгражданите си, а не за собствения си джоб! Какво да очакваме обаче от кмет, на който и колата му дори е регистрирана в друга област и данъците отиват там. Конкретните идеи за постигането на този просперитет отчасти съм споделял, но нямам никакво намерение да навлизам в детайли. Както казах по-горе аз съм търпелив човек. Мога да чакам дълго, докато нещата следват естествения си ход и най-накрая дойдат на местата си.
цитирай
10. petranov - Председателя и синдикатите!
24.11.2012 21:51
Понякога човек трябва да отскочи до местоживеенето на кмета (имам предвид гр.Плевен) за да научи някои подробности. Оказа се, че председателя на Общинския съвет е станал член на синдиката в общината. И то с една единствена цел - да се възползва от колективния трудов договор и да си докара допълнителни стотина лева към хилядалевовата си заплата, която е гласувана за нищоправенето му. Да му е честито. Добре осведомени източници обещаха, че въпреки драконовските мерки въведени в общината ще се опитат да "пъхнат под чистачките ми" документи, доказващи това. Аз също ще задам въпрос на г-н председателя дали е чувал някога за разделение на властите и че това е основен принцип в една демократична държава. Ако разбира се е в състояние да разбере въпроса :))))
цитирай
11. selanovchanin - Урехофчани по чевръсто духайте. . . ...
24.11.2012 23:50
Урехофчани по чевръсто духайте..................супата!!!!!!!!!!И я го карайте малко по здраво.И Гошо и Роско ви направиха луди щото вие сте жалки наркоманчета жадни за власт!!!!!!!!!!!
цитирай
12. hattrick82 - ужасно си тъп селяновчанино
25.11.2012 00:20
ужасно си тъп селяновчанино
цитирай
13. otetsnafarforiy - Бай Гроздане, колко да са праиш на ...
25.11.2012 15:22
Бай Гроздане,колко да са праиш на неграмотен,чарапете ти миришат да го ева!Къ е трагнало,да го ева,ма ше стане истина!
цитирай
14. sten - Урехофчани по чевръсто духайте. . . ...
25.11.2012 23:23
selanovchanin написа:
Урехофчани по чевръсто духайте..................супата!!!!!!!!!!И я го карайте малко по здраво.И Гошо и Роско ви направиха луди щото вие сте жалки наркоманчета жадни за власт!!!!!!!!!!!


Г-н Петранов,ще оставите ли едно поне населено място в България без blog регистрация?То не бяха врачани,лесковчани,селановчани,оряховчани,а пощадете нещо де!Знам,че гоните класации и гласове,ама поспрете малко!
цитирай
15. petranov - Уважаеми sten, Аз имам една един...
26.11.2012 10:28
Уважаеми sten,
Аз имам една единствена регистрация в blog.bg и тя е настоящата - petranov. За какво са ми гласове и класации? Какви предимства ми дава? Казвал съм го многократно - моята цел е възможно повече хора да се запознаят с работата на Общинския съвет в гр.Оряхово. Аз нямам никаква полза от фалшиви рейтинги. Сигурен съм, че утре някой ще ме обвини, че и Вашата регистрация е направена от мен с цел да вдигам рейтинга си. Така миналата година например бях отново обвиняван, че във форума на общината мое дело е "pieros". Факт е, че много хора ме срещат и ме поздравяват за това, което пиша. Никога през годините дейността на Общинския съвет гр.Оряхово не е била така осветявана и това според мен е добре. Радвам се, че блога ми се чете и от голяма част от общинските съветници. На няколко пъти вече дори ми беше искана сметка защо съм писал това или онова. На това аз отговарям - всеки, който се чувства засегнат или смята, че съм написал нещо невярно може да си потърси правата. Именно поради тази причина аз ВИНАГИ публикувам в подкрепа на твърденията си документи. Знам, че на управниците и най-вече на техните "пудели" това не им допада, но тава си е техен проблем. Знам също, че Вие и себеподобните ви имате задача да отвличате вниманието от основната тема в постинга. Това също е Ваше право. Аз много лесно мога да разреша публикуването на коментари след одобрение и да оставям само тези, които са ми "изгодни". Разбира се не го правя и никога няма да го направя, защото за мен е важен всеки коментар, а още по-важна е свободата на словото. Това не са празни приказки, а принципи и аз винаги ще ги спазвам, защото ако искаме да постигнем нещо като община в частност и като народ, казано по-общо, трябва да издигаме в култ не личности, а демокрацитичните принципи, един от които е и свободата на словото.
цитирай
16. nikolaycska - Предложения -1
26.11.2012 10:55
Уважаеми сенатор Петранов,
След като става пределно ясно, че в нашата община всеки може да си прави, каквото си поиска, бих искал да попитам, според теб, мога ли да извърша следното:
1. Искам да се отоплявам в блока с печка, в която да горя нарязани автомобилни гуми. Така ще достигна гарантирана семейна ефективност на отопление и значително намаляване на разходи в семейния си бюджет.
2. На площада на града ни е нарисувано със спрей нещо си, което уж било сърце, но на мен ми прилича на задник. Бих искал в рамките на очертаната от секретарката на съвета форма, да нарисувам синя тиква със зелена дръжка, като израз на своята почит и преклонение към Вожда и учителя на българския народ Боко Тиквата.
3. След като се твърди, че са похарчени н‘ам си колко хилядарки за ремонт на улица „22 септември“, но тротоарите на въпросната улица не може да се ползват, защото по нея е пълно с паднали листа, а клоните на дърветата по нея не са кастрени с години и човек рискува да си избоде очите, ако тръгне по тротоара, аз смятам да си откъртя някоя и друга тротоарна плоча и да наредя въпросните плочи я по потъналата в бурени втора половина на „9 ноември“, я по потъналата в буедаци и кал „Филип Тотю“, а защо не и по потъналата в зелена маса, но без тротоари и от двете страни „Климент Охридски“.
4. От няколко месеца някакъв циганин, на име Мартин, обикаля по къщята и апартаментите на хората и лъже нагло, че си търси жилище за закупуване или за отдаване под наем. Малко след като тоя циганин посети една къща по нашата улица, от въпросната къща бяха откраднати метални контейнери. Въпреки че, се обаждах по време на кражбите на телефона на Народната милиция в Оряхово, оттам ми казаха, че случая е регистриран и да не им звъня повече. Оня ден въпросния циганин е бил довлечен от виден член на управата на града, за да се настани в гарсониерата до апартамента ми. Само ден след визитата на въпросния мургавеляк, е направен опит да разбият мазата ми.
цитирай
17. nikolaycska - Предложения -2
26.11.2012 10:56
След като управниците в града ни са се заели да развеждат престъпници из жилищата ни, аз смятам да наема за моя сметка жилище на Сали Циганина и да го настаня в съседство до такива идейни управници, за да се почувстват комфортно и да заживеят в добросъседство и взаимно разбирателство.
5. След като в парка ръждясаха и последните 2 люлки и всяко дете, което се качи на люлка, потъва цялото в ръжда, смятам да си взема и занеса люлките у нас. Щом детето ми ще се цапа с ръжда, нека бъде поне у нас в двора, за да е близо до чешма и да се измие.
цитирай
18. otetsnafarforiy - Ее, Петранов, спри с, , уникални...
27.11.2012 20:31
Ее,Петранов, спри с ,,уникалните" посещения на блога си да го ева.Цъкаш да го ева и трупаш точки.Видели да го ева къ спреа гнусотиите в блога откоги не можеш да пишеш анонимно.Ти си IT специалист,ама сиги разбрах що не ставаш за нищо,щото като си ходил некоги на работа си викал IT/ай ти/ свръши таа работа!:)))
цитирай
19. galov4aninotostrov - :)))))))))))))
27.11.2012 22:27
:)))))))))))))
цитирай
20. hattrick82 - Ее, Петранов, спри с, , уникални...
28.11.2012 10:33
Дядо попе , ти явно не си толкова кух, колкото изглеждаш. Понякога гледаш дори телевизия и цитираш оттам някои вицове.
цитирай
21. otetsnafarforiy - Дядо попе , ти явно не си толкова кух, колкото изглеждаш.
28.11.2012 20:56
Браво Гроздане!Явно и ти гледаш ТВ да го ева,ама тава за Петранов,че цъка посещения съм сигурен да го ева!Сиги що спреа разни малоумни коментаре?
цитирай
22. анонимен - Цък, цък, да го ева и сме на пръва с...
29.11.2012 10:42
Цък,цък,да го ева и сме на пръва страница на класациата в политика.Петранов,що викаш,че си IT специалист,кат са пишеш електроинженер,коги си завръшил IT да го ева?И си работил в ОББ,щото мама е ходатайствала да та назначат и кат са та виделе колко си грамотен са та уволниле,тава е информация от вътрешен човек,пожелал анонимност!
цитирай
23. анонимен - Цък, цък, да го ева и сме на пръва с...
29.11.2012 10:58
Цък,цък,да го ева и сме на пръва страница на класациата в политика.Петранов,що викаш,че си IT специалист,кат са пишеш електроинженер,коги си завръшил IT да го ева?И си работил в ОББ,щото мама е ходатайствала да та назначат и кат са та виделе колко си грамотен са та уволниле,тава е информация от вътрешен човек,пожелал анонимност!
цитирай
24. nikolaycska - Доброволни отряди за защита от престъпниците
29.11.2012 12:40
Една статия в Стандарт на адрес http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-11-29&article=432914 , отново ме накара да се замисля за кражбите от една къща в съседство до тази на майка ми, при която въпреки навременните ми сигнали, единственото, което направиха органите на Народната милиция в Оряхово, бе да регистрират случилото се. Настава ли време сами да защитаваме имуществото си и беззащитните възрастни българи поради бездействието на ония, дето получават заплати от нашите данъци, може да си отговорите сами.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5807669
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930