Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2012 08:38 - Първият сняг и община Оряхово
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 5786 Коментари: 17 Гласове:
2

Последна промяна: 12.12.2012 13:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Преди известно време Кмета на община Оряхово в отговор на мой въпрос ми изпрати писмо с информация кои фирми са спечелили конкурсите за зимно почистване на община Оряхово. От няколко дни пък пред сградата на общината дежури един камион оборудван за зимно почистване. Помислих си, че този път действително управниците са помислили за хората. И така до първия сняг... Честит първи сняг, уважаеми съграждани. Не вярвайки особено на управниците обаче, след като видях, още снощи, че започна да трупа навих часовника си половин час по рано. Интуицията ми не ме излъга. Улицата пред дома ми изглеждаше така:
image
Тъй като за малката ми дъщеря е трудно да се движи по неразринатия сняг запалих автомобила си за да я закарам до училище. По ул."22 септември" видимо беше минал снегорин, който беше разчистил около 2/3 от пътното платно. Улицата от църквата нагоре обаче не беше видяла снегорин и по нея вървяха тълпи ученици. Тротоарите също не бяха разринати и децата вървяха по платното с риск за живота си близо до преминаващите автомобили. Ето и снимки от тази улица:
image
image

Отидох да си купя и вестник и тогава видях друга картинка. Улицата, водеща към общината беше добре почистена и опесъчена. Пред общината пък видях 4 (четири души) с лопати, които разриваха паркоместата и подходите към сградата на общината. Да не би Н.В.Кмета (да се свети името Му) да се подхлъзне и недай Боже падне или още по зле - да няма къде да паркира :))). Ето я грижата на управниците. Децата на Оряхово газят в преспите, а управниците се грижат да не би да си намокрят краката. А уж децата са ми първа грижа...
За да не съм голословен ето и снимките от пред сградата на община Оряхово:
image
image



Тагове:   община,   Оряхово,   кмет,   петранов,


Гласувай:
7



1. анонимен - Дето се вика зимата пак изненада ...
10.12.2012 10:58
Дето се вика зимата пак изненада Оряхово!
цитирай
2. petranov - За съжаление всяка година сме св...
10.12.2012 13:42
За съжаление всяка година сме свидетели на една и съща картинка. Интересно, днес не видях "специализирания камион" на сметоизвозващата фирма, въпреки че доста покръстосвах оряховските улици. Освен главните улици никъде другаде не беше разринато сутринта. Срещнах само един трактор с видгнато гребло и това беше.
цитирай
3. petranov - pieros ми зададе въпрос във форума на общината. Ето го:
11.12.2012 08:08
от pieros » Пон Дек 10, 2012 1:55 pm

В петък прочетох публикувания протокол от последното заседание на ОбС и там в т.1 г-жа Ива Иванова е уведомила за резултатите от проверката на депото за отпадъци.
Въпросът ми към кмета г-н Добрев е:Ще предприеме ли някакви действия за търсене на отговорност на лицето Христо Иванов-Дингила и другите подписали сигнала до Прокуратурата за всяване на смут сред жителите на общината.Не е лошо и г-н Петранов да се извини в блога си за постинга касаещ депото за отпадъци/там не мога да коментирам,понеже нямам регистрация/,тъй като той безрезервно вярва на новия си идол Дингила и с постинга си допринесе за разпространението на лъжата.Блогът му е с ГОЛЯМА посещаемост,което той не отрича,сега нека има смелостта и да се извини!
цитирай
4. petranov - А ето и моят отговор:
11.12.2012 08:22
от petranov » Вто Дек 11, 2012 9:04 am

Pieros,
Не съм видял до сега кмета на общината да отговаря във форума, може би е под достойнството му. Аз обаче ще го направя. Дори нещо повече - ще копирам както въпросите Ви поставени към мен в блога ми, така и моят отговор. Да, г-жа Иванова уведоми за резултатите от някаква проверка. Защо обаче не се публикуват резултатите както аз предложих? Интересно ми е да видя кой е извършил проверката и кой се е подписал под резултатите. Аз идоли нямам, pieros, нито Христо Иванов - Дингила, нито някой друг. Един гражданин категорично заявява нещо на заседание и аз съм длъжен да го отразя и да подам сигнал. Сигурно и ТВ - Рава, която предава заседанията ни трябваше да цензурира г-н Иванов и да се извини на зрителите. Смешен сте, pieros! Интересно, но г-н Иванов подаде лично сигнал да прокуратурата и настоява да бъде разпитан. Ходи дори до прокурорите в Оряхово с молба да го извикат на ОФИЦИАЛЕН РАЗПИТ. След като се разбра за информацията изнесена от г-жа Иванова, Дингила доколкото ми е известно лично подаде сигнал до Главна прокуратура и до Министерството на околната среда и водите. Аз не знам този човек ако информацията му не е вярна защо прави това? Явно е 100 % сигурен в това, че на депото има нещо нередно! Така че, уважаеми pieros, още е рано за извинения. На мен смелост не ми липсва. Както виждате пиша навсякъде с името си и когато се налага се подписвам под това, което искам да кажа. На мишки като Вас им липсва смелост. Блогът ми, колкото и да Ви е тъжно е с огромна посещаемост. Хората имат нужда от информация и я получават. Знам, че много Ви се иска нещата да бъдат както едно време - гръмна Чернобил ама нас бодро ни уверяваха от екрана, че всичко е наред, миналата година гръмна Фукушима и пак в началото всичко беше наред. Стремежа на управниците е да скриват значимите неща от хората. Интернет обаче промени това. Именно за това са и последните опити да се ограничи свободата в интернет. Замислете се върху това! Ако все още можете да мислите...
цитирай
5. petranov - pieros написа:
11.12.2012 10:37
pieros » Вто Дек 11, 2012 9:53 am

Г-н Петранов,
Както Вие сте повярвали на ЕДИН ГРАЖДАНИН,така аз съм повярвал на информацията изнесена от г-жа Иванова.Ако една от двете информации е невярна си има органи да я доказват.Моля Ви не ми давайте пример с Чернобил,тогава Вашата партия скри от народа тази информация.Виждам,че не сте се разделили с дебелащината си,не само физическа,да наричате хората мишоци.В постинга си никъде не съм Ви обидил,така че докажете,че сте възпитан,както поне Вие твърдите,а аз се съмнявам в това!

29. petranov - Проверката не може да не установи ...
29.10 21:37
Проверката не може да не установи нищо. Има два варианта:

1. Проверката установява, че сметището наистина е замърсено и похабено както твърди г-н Христо Иванов. Предполагам, че тогава ще се направи предписание как проблема да се разреши, съответно виновните да си понесат отговорността.

2. Проверката установява, че сметището не е замърсено и похабено както твърди г-н Христо Иванов. Тогава кмета ще има пълното право да му потърси отговорност за това, което е казал вече на две заседания и както правилно описал в коментара си № 24.
цитирай
http://petranov.blog.bg/politika/2012/1 ... ni.1014853
цитирай
6. petranov - Ето и моя отговор:
11.12.2012 10:55
от petranov » Вто Дек 11, 2012 11:54 am

Pieros,
Вие, разбира се можете да вярвата на каквото си искате. Това е Ваше право и както виждате аз никъде не го оспорвам. Просто ми се иска такива информации да се публикуват! Ето г-н Христо Иванов - Дингила застава зад думите си със своето собствено име и дори се подписва! Нека да видим точно кой е направил проверката, и какво точно е установено. Между другото точно това иска г-н Иванов - да бъде извикан от Прокуратурата и да даде обяснения. За това ЛИЧНО е подал сигнал до Прокуратурата в Оряхово, а преди ден-два ЛИЧНО подаде и до Главна прокуратура същия сигнал с копие до МОСВ. Човекът може да си има своите кусури, но не е анонимник като Вас и е искрено загрижен за бъдещето на града ни, какъвто би трябвало да е всеки истински ОРЯХОВЧАНИН. Наистина вече взе да ми писва от мишки, които когато са анонимни са много смели, а когато застанем лице в лице си забравят заглавието! Колкото до партията ми - сигурно тя миналата година криеше информацията за Фукушима, която по оценки не експерти се оказа не по-малко опасна от Чернобил. С примерите исках да покажа, че управниците навсякъде по света се стремят управляваните от тях да нямат цялата информация, особено когато тя е неблагоприятна за първите. А колкото до възпитанието ми - Вие имате право на мнение, но лично за мен то няма особено значение. Мнението на мишките засяга единствено тяхната общност и аз се радвам, че никога не съм бил част от тази общност. Що се отнася до думите ми, които сте цитирали аз си стоя зад тях. Нека да бъде разпитан г-н Христо Иванов от Прокуратурата, нека се направят необходимите експертизи, пък тогава вече ще се приложат хипотезите, които съм посочил.
Желая Ви приятен ден и се радвам, че редовно четете блога ми и дори ме цитирате. Полезно е за Вас и гарантирано ще разширите кръгозора си...:)))
цитирай
7. petranov - pieros написа:
11.12.2012 14:19
от pieros » Вто Дек 11, 2012 12:34 pm

Браво г-н Петранов,на прав път сте!Поради липса на коментари в блога Ви започвате и да ме цитирате!Кой от кого се учи е друг въпрос.Изказах лично мнение,че за дезинформация трябва да се търси отговорност.Колкото до пенсионерската дружинка Дингила,Сапунов и З.Николов,чийто съмишленик сте и Вие,по-добре да дундуркат внуци и правнуци и да не дават акъл,в което се съмнявам,че имат,но пък Ви ползват за говорител!Кръгозора си точно от Вас няма да разширявам.Женчо,който стои до полата на жена си не може да бъде пример за подражание!Приятен ден г-н Петранов и се пазете нервите!
цитирай
8. petranov - А ето и моят отговор:
11.12.2012 14:20
от petranov » Вто Дек 11, 2012 3:14 pm

Pieros,
Наистина сте смешен. Започвате една тема и когато човек аргументирано обори жалката Ви теза сменяте темата. Нали искахте гласност? Ето - аз Ви я давам. Блогът ми има над 200 уникални посещения от вчера, а вашият постинг тук 40 и то половината са мои за да влизам да Ви отговарям :))). Нали искате повече хора да прочетат какъв съм аз, какъв е Дингила? Давам Ви тази възможност и пак сте недоволен! Разберете - аз не се страхувам от мишки като Вас! Нито пък се нервирам. Дори напротив - честно казано липсвахте ми няколко месеца и дано да продължите с глупавите си писания за да мога да продължа да се забавлявам с Вас. Знам, че се пръскате по шевовете от яд, че нито имате необходимото образование, нито пък възможности да правите нещо друго освен анонимно плюене, но аз не мога да Ви помогна. Четете, pieros, четете - когато прочетете един вагон с книги както съм направил аз и съпругата ми, тогава може и да влезете в клуба на знаещите. А дотогава като първа стъпка Ви препоръчвам блога си - наистина ще разшири кръгозора Ви и ще Ви накара да виждате малко по-далеч от носа си. Аз също Ви желая приятен ден и не забравяйте да наминете с паничката до управляващите да Ви платят. Макар че, честно казано те май сега не са в настроение - разбрах, че са си потрошили кокалите по идеално почистените улици и тротоари :)))
цитирай
9. nikolaycska - А Пенковеца кога?
11.12.2012 14:36
Три години условно получават Тома Томов, Димитър Викентиев и Цецко Кривачков
http://kozloduy-bg.info/index.php?p=news&aid=8703
цитирай
10. petranov - Сегашният кмет преди една година се ...
11.12.2012 16:43
Сегашният кмет преди една година се заканваше, че ще търси отговорност от виновните за фалита на общината. До сега като гледам никаква отговорност не търси. Всъщност едно от лицата по-горе е член на ОИК и чест гост в сградата на общината.
цитирай
11. petranov - Преди малко ходих да си изхвърля ...
11.12.2012 19:56
Преди малко ходих да си изхвърля боклука - контейнерите за боклук също вече преливат. Напълно позната картинка при първия сняг - интересно какво оправдание ще си измислят този път - миналата година беше, че улиците били непочистени и сметосъбиращите машини не можели да минат. Този път обаче фирмата, която извършва сметосъбирането е спечелила и конкурса за снегопочистване. Сигурно този път международното положение ща да е виновно...
цитирай
12. анонимен - Чедо Петраново, много са жалиш да го ...
11.12.2012 23:10
Чедо Петраново,много са жалиш да го ева!Обикаляш улиците каго изоглавен,ми много ти е боклука да го ева,спри да плюскаш толкова!Орева орталъка да го ева,ту ти не е разчистено,ту ти е много боклука!Куту видиш буклучаркага,бегай,бегай да та не обръкат и да та натоварат да го ева!Бе ти си си за там да го ева,ама ние сме свикнале с боклуци като тебе да го ева!
цитирай
13. анонимен - Criminals of Oryahovo
12.12.2012 23:36
Съдят земеделец за облаги по ”Сапард”
Съдебен състав към Районния съд във Враца, с председател Стела Колчева, отложи за края на месец февруари 2013 година съдебният процес срещу подсъдимият Ивайло Митков Иванов от село Селановци. Ищец по делото е Държавен фонд „Земеделие”, а наблюдаващ прокурор е Пешо Стаменов. Очаква се на 22 февруари съдебният състав да продължи с разпитите на свидетели по случая. До момента разпитаните за извършеното деяние са над 30 човека. На последният процес съдебният състав се запозна с направените от експертите графологични и счетоводни експертизи.
Повдигнатото обвинение срещу Ивайло Иванов е за измама със средства по програма „Сапард” в особено големи размери. В него се посочва, че на 17 май 2004 година, за да набави за себе си имотна облага, подсъдимият е заблудил шефа на земеделския фонд, че проектът, с който кандидатства за финансирането на земеделска земя, е истински. По този начин той е причинил имотна щета в размер на 91 962 лева. Седемдесет и пет на сто от средствата са предоставени от фондове на Европейския съюз, а 25 процента са от националния бюджет на България.
Вторият обвиняем по делото е ексдиректора на следствената служба в Оряхово и настоящ съдия по вписванията Цецко Костадинов Кривачков. Срещу него е повдигнато обвинение за документно престъпление.

Ако се докаже, че двамата подсъдими са виновни за извършеното престъпление, наказанието за подобен род деяние е лишаване от свобода от 1 до 8 години и конфискация до ½ от имуществото им.
Припомняме, че това не е първото дело срещу бившия ръководител на следствието в Оряхово Цецко Кривачков. В края на месец декември миналата година той бе осъден на 4 години затвор, а през следващите седем без право да заема длъжности като съдия, прокурор, съдебен следовател и частен съдия-изпълнител. До присъдата се стигна след като бе обвинен, заедно с бившия червен депутат Тома Томов и Димитър Викентиев, в корупция, в изтръгване на показания, принуда, осуетяване на наказателно преследване. Първоначално обвинения бяха повдигнати само на Кривачков и Викентиев, но след като бе отнет депутатския имунитет на Тома Томов, той също бе подведен под наказателна отговорност за подкуп, престъпления по служба и злоупотреба със служебно положение.
В началото на 2007 година, след ревизия в прокуратурата, започва разследване срещу Тома Томов, Димитър Викентиев и вече бившия директор на следствената служба в Оряхово - Цецко Кривачков. МВР разполага с данни за разговори за решаване на дела, както и съответстващи цени.
В началото на този месец обаче Софийският градски съд намали присъдите на тримата обвиняеми. Бившият ръководител на следствието в Оряхово Цецко Кривачков, който е признат за виновен като съучастник на другите двама подсъдими, също получава от САС условна присъда от три години, с три години изпитателен срок. Решението може да се обжалва или протестира пред Върховния касационен съд.
цитирай
14. nikolaycska - Инфото е от http://zovnews.com/bg/sadyat-zemedelets-za-oblagi-po-sapard-/
13.12.2012 13:43
Няма да осъдят въпросното лице, защото то спонсорира ритнитопковците в Селановци, плати парите за купуване на циганските гласове в полза на ристу Памперса, на Дачковото и на Гъцо Зайчерина, убеден съм че снася пари и на партията на гражданина Жеков, както и на мургавите ритнитопковци от надежда Оряхово.
цитирай
15. sten - Като се заговорихме така сладко за ...
13.12.2012 14:28
Като се заговорихме така сладко за престъпления,та ми дойде на ум,че цяло лято в този блог се плюеше по различни заведения - на кого били,силна музика,лоша хигиена,та г-н Петранов,бихте ли попитали Вилма,там където си пиете сутрешното кафе и провеждате оперативките на Некрофили за Оряхово,тя като прави предновогодишни банкети в заведението си ,,Ловен дом",то има ли необходимите разрешителни от различните органи това мизерно място да работи.Понеже блога Ви е с голяма посещаемост,дано и някой контролен орган прочете това!
цитирай
16. nikolaycska - Nekrofili place, пътя на кюмуръ и интервюто на Петранов
13.12.2012 14:55
Уважаеми господин Стен,

Некрофили за Оряхово провеждат предиобедните си оперативки в кафето на Мичо, защото то е любимото място на чичи Пампо. Веднъж изгледах с любопитство как Сенатора беше строил Памперса на едната маса, а на другата беше сгъчкал Здрафко Търб и Проктолога. Говореха си за...история :)! Използвам случая да повторя въпроса си към сенатор Петранов, повдигнат преди 2 седмици тук. Има ли начин да се направи проверка на пътя на гъсънковия кюмур до крематориума на Силвето и защо след като другите крематориуми в града ни поне топлят, в школото на Силвето на децата им е студено, та се налага да се включват ел. печки. Междувременно, ранобудна читателка от Селановци ми прати линк към интервю на сенатор Петранов във вестник Дума - http://duma.bg/node/44675 . Сенаторът е направил блестящ коментар на случващото се в общината, но за мое дълбоко съжаление не е коментирал казуса с престъпленията около крематориумите в Оряхово.
цитирай
17. galov4aninotostrov - Г-н Петранов, от малкото останало в ...
14.12.2012 16:32
Г-н Петранов, от малкото останало в общинския сайт, Ваши публикувани снимки и документи, както и на други потребители са изтрити или замазани.Това дали не е работа на лакейчето the_one?Жалко за него!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5797523
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031