Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2013 14:32 - Закони или врати в полето властват в община Оряхово?
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 8617 Коментари: 20 Гласове:
6

Последна промяна: 10.01.2013 14:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Вчера, докато преглеждах местната преса попаднах на едно интересно заглавие в сайта zovnews.com става въпрос за материала "Управници не декларират имотното си състояние" ето и линк към него: http://zovnews.com/bg/upravnitsi-ne-deklarirat-imotnoto-si-sastoyanie/  
Община Оряхово се е отчела в неспазването на законите този път чрез заместник кмета Ива Иванова. Ето какво е записано: "Заместник-кметът на община Оряхово Ива Иванова също е в „черния списък” на подалите непълна декларация. Дамата не е декларирала данни за съпруга си, който притежава лек автомобил „Ситроен Ксара Пикасо”. Много интересно как като влязат във властта, някои хора с претенции за интелигентност и познаване на закона "забравят" задълженията си. Аз лично не съм изненадан, тъй като вече на две от сесиите от г-н Сава Монов беше изнасяна информация, че другия заместник-кмет има проблеми със закона. Същият той беше обявил на всеослушание, че докато старият кмет заемал тази длъжност той не е плащал данъци в общината, за да не работи кмета, който той не одобрявал, с неговите пари. И това е становище на ЗАМЕСТНИК-КМЕТ. То по тая логика да вземем всички дето не харесваме сегашния кмет да не си плащаме данъците. Смешно, че чак тъжно... Интересна информация излиза в сайта на Сметната палата. Вече повече от година лицето Ивайло Вагенщайн Русинов фигурира в декларацията си като заместник-кмет. Ето снимка на декларацията:
image

Ето и линк към нея:
http://register.bulnao.government.bg/2011y/BA0BBCF4-59BF-4E0F-B312-1E0FA6DA16D441285.xml От регистъра е видно, че лицето Русинов  пpез 2012 година е подало само уведомление, т.е. няма промени в обстоятелствата, т.е. продължава да заема длъжността "заместник-кмет". За хората, които не са запознати с длъжността на лицето Русинов пояснявам, че той е председател на Общинския съвет и в демократичния смисъл за разделението на властите не е служител на община Оряхово, независимо, че добре информирани източници твърдят, че с цел увеличаване на заплатата се е присъединил към колективния трудов договор на служителите в общината.
Направи ми впечатление също една информация от 08.01.2013 г.: "Събрание на Регионалното сдружение на общините"
http://zovnews.com/bg/sabranie-na-regionalnoto-sdruzhenie-na-obshtinite/  . Оказва се, че са присъствали представителите на някаква фирма, и със същата тази фирма щял да се сключва някакъв договор. Фирмата е "Грийнпланет" ООД. Бърза справка в регистъра на Агенцията по вписванията показва, че това е дружество с ограничена отговорност с капитал 5 000,00 лв., регистрирано през 2009 година. Собствениците са двама - ПЕТЪР ИЛИЕВ ЦВЕТАНОВ с капитал от 3000 лв. и ИРЕН АТАНАСОВА ЙОТОВА - ЦВЕТАНОВА - с капитал от 2000 лв. Двамата собственици живеят на един и същи адрес. Фирмата явно ще работи нещо, свързано с отпадъците - какво точно ще питам кмета на общината. Дано да не са отново безсмислени семинари и обучения!
 






Тагове:   Оряхово,   петранов,   petranov,   oryahovo,


Гласувай:
11



1. vagoro - Вагиналчо Русинов здраво е изпа...
10.01.2013 14:58
Вагиналчо Русинов здраво е изпаднал.Драпа за всеки лев да измъкне от общината.
цитирай
2. анонимен - Ивчето я изхвърлиха преди време от ...
10.01.2013 15:05
Ивчето я изхвърлиха преди време от нои поради некадърност и мързел.Тая няма мозък за две пари каква кметица какви пет лева!!!!!!!!!!
цитирай
3. grobara - Corrupt assholes of Oryahovo!
10.01.2013 15:20
Corrupt assholes of Oryahovo!
цитирай
4. vra4anin - Тоя вашия председател е уникален ...
10.01.2013 19:44
Тоя вашия председател е уникален тъпанар.Наскоро го срещах и наистина с по-прост човек не съм разговарял.Оряхово наистина няма бъдеще с тези чучела.
цитирай
5. анонимен - Айде, стиге бе Петранов, жена ти ...
10.01.2013 22:31
Айде,стиге бе Петранов,жена ти издава ли касови бонове,колкото и да твърдиш,че ЕООД-то и отвсякъде е редовно?Ти си срам за Оряхово и общината!Видя ли колко хора,който са отдавна в политиката,са сгрешили волно или неволно декларациите си,само ти се намери да пишеш.Тази информация я публикуваха преди дни и аз с нетърпение очаквах поредното ти л.йно и то не закъсня!Смърди отвсякъде Петранов,но първо виж дали не е от вас?
цитирай
6. petranov - Уважаеми 5, Съпругата ми не упра...
11.01.2013 10:48
Уважаеми 5,
Съпругата ми не управлява парите на данъкоплатците и от нейните решения НЕ ЗАВИСИ съдбата на община Оряхово. От нейните решения зависи здравето на пациентите и и според тях и според мен тя се справя перфектно с това. Знам, че Ви се иска да хвърляте кал по семейството ми, но просто няма как да стане. Съпругата ми е от най-добрите зъболекари в региона и спазва стриктно законодателството. Основните и приходи са от договора със здравната каса и профилактичната дейност, която изпълнява. Тези пари се превеждат по банков път и за тях НЕ СЕ ИЗДАВАТ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ. На хора като Вас им се иска ние да плащаме двойни данъци, но няма как да стане. Оборотът на касовия апарат на съпругата ми също не е малък, но ще можете да се запознаете с годишния финансов отчет на фирмата и след 30.06.2013 г., когато е длъжна да го публикува. Толкова по този въпрос.
Не знам дали аз съм срам за Оряхово ИЛИ СА СРАМ ХОРАТА, КОИТО ДОРИ ЕДНА ДЕКЛАРАЦИЯ НЕ МОГАТ ДА ПОПЪЛНЯТ БЕЗ ГРЕШКИ. Да приемем, че зам.кмета Иванова е сбъркала. Приемам това. Но г-н Ивайло Русинов Вагенщайн какъв е? Или може би и той не знае? Зам.кмет ли е, председател на ОбС ли е? Ивайло Вагенщайн Русинов ли е или Ивайло Русинов Вагенщайн? Защото в декларацията един път името му и написано така, по-долу иначе...Смешна работа! И моля Ви - не бъркайте правото на информация на гражданите с нещо друго. Аз както виждате говоря с документи и заставам с името си зад всичко, което съм казал, за разлика от Вас!
цитирай
7. petranov - Днес, 11. 01. 2013 година отново ...
11.01.2013 10:51
Днес, 11.01.2013 година отново лъсна пълната управленска немощ на така наречените висококомпетентни управленци на Оряхово. Сутринта хората се пързаляха по неопесъчените улици и тротоари, дечицата, за които кмета много се грижи падаха по пътя за училище, а родителите им кой знае защо попържаха кмета и приближените му :)))).
цитирай
8. galov4aninotostrov - Г-н Петранов, никой не отрича пр...
11.01.2013 11:10
Г-н Петранов,никой не отрича професионализма на съпругата Ви,но не са само парите от Здравната каса,а говорим за парите от неусигурени пациенти,за пациенти надвишили услугите,които се заплащат от касата.При тези заплащания СЪПРУГАТА ВИ НЕ ИЗДАВА КАСОВИ БОНОВЕ!Колкото до Вагенщайн сам го попитайте защо има разминаване в имената в данъчната декларация и тогава пишете!Нали сте СМЕЛ,задайте му този въпрос лично и тогава пишете!
цитирай
9. hollywadin - Петранов трябва да се веселиш че ...
11.01.2013 11:14
Петранов трябва да се веселиш че управляващите храчат по теб.
цитирай
10. petranov - galov4aninotostrov, отново от...
11.01.2013 11:48
galov4aninotostrov, отново отклонявате въпроса. Да съм написал нещо за съпругите или съпрузите на управниците? Аз пиша САМО ЗА БЕЗОБРАЗИЯТА НА УПРАВНИЦИТЕ! Техните лични и семейни отношения са табу за мен. Разбира се не бягам от въпросите които задавате. Не мога да се впусна в подробности, но съпругата ми стриктно спазва законите. За всичко се издават бележки. Как иначе ще има хиляди левове оборот на касовия апарт само за миналата година? Аз няма защо да питам г-н Ивайло Вагенщайн Русинов или Ивайло Русинов Вагенщайн. Нито подавам декларации от негово име, нито съм длъжен да подавам такива, нито пък съм човекът, който трябва да го контролира. Други трябва да задават въпросите. Аз просто показвам степента на грамотност на управниците - останалото си е техен проблем.

цитирай
11. petranov - hollywadin, аз наистина се радвам, ...
11.01.2013 11:51
hollywadin, аз наистина се радвам, че управниците храчат по мен. Лошото е, че поради това, че съм перфектен се опитват да храчат и по семейството ми. Хубавото е, че обикновено храчките се връщат там, откъдето са тръгнали...
цитирай
12. grobara - На парламентарно питане от депу...
11.01.2013 14:06
На парламентарно питане от депутатката Корнелия Нинова свързано с разкриване на корупцията в България, вътрешният министър Цветанов отговори така: „Корупция има по целия свят. Въпросът е да имаме политическа воля”. Цветанов естествено рече, че корупцията била създадена от тройната коалиция и не спомена и дума, че днес България по времето на управлението на ГЕРБ е била всякакви рекорди по корупция.

Цветанов по никакъв начин не отговори и защо МВР-то не му можа да направи нищо за противодействие срещу корупцията. Цветанов припомни, че при правителството на ГЕРБ всички оперативни програми по усвояването на европари било спряно заради тройната коалиция като ГЕРБ направило чудеса от храброст за да се възстановели инфраструктурните проекти.
Цветанов заблябосва за Батко и Братко, но дума не обели на кръга Котараците, Пашата и за собствения си кумец, както и за апартаментите си. Жалката роля на вътрешният министър да говори глупости около „нека си припомним” премина във фаза, как Цветанов се „съобразявал с обществения интерес”.
Така се е съобразил, че всички корумпирани крадци от държавната организирана престъпност при управлението на ГЕРБ цъфтят и вързват.
цитирай
13. grobara - На това му се казва гьонсурат!
11.01.2013 14:17
Критикуват Дянков за това, че няма коледни надбавки за пенсионерите, за това, че вече четвърта година няма повишение на пенсиите, независимо от това, че вдигнаха минималната работна заплата, така че пари трябва да има, а той отвръща с общи приказки. При това дори не се е сетил, че по времето на Станишев имаше и коледни надбавки, и увеличение всяка година на пенсиите. И, както знаем от статистиката, дори и магистралите, построени през онзи период са все още по-дълги като километри от тези, построени от 2009-а насам. Не че има някакво значение, защото днешните управляващи си мислят, че България започва от тях, от техния втори мандат.

Да – втори, а не първи, защото първият е толкова лош поради наследството от предишния кабинет…
Дянков, както и останалите емигранти, дошли си в България от чужбина, е доказателство, че те трябва да работят максимум две години у нас – иначе се побългаряват и става страшно.
____
… * Впрочем, ако бях Станишев, бих използвал прякора на Дянков. Ето какво пише в “Из делниците на един луд“: ” Между другото, да ви кажа една клюка. Не се наемам да твърдя, че е вярна, но, с оглед на нещата, които съм чувал, изглежда логична. На заседание в МФ (колегиум ли, на заседание на ПК ли, не разбрах добре), присъствала, естествено, и Ирина Велкова. С кученцето чихуахиа в скута. По едно време станала, отишла при Дянков и рекла: „Мони, цункай Джиджи!” И Мони го цункал. Даже нямал благоприличието да се притесни от тази нелепа постъпка…
Цункай Джиджи…
Култово!
Пенсиите, цункайте Джиджи!”

Вени Марковски
цитирай
14. hollywadin - Добри цитати гробарино!
11.01.2013 14:55
Добри цитати гробарино!
цитирай
15. grobara - Thank you!
11.01.2013 15:06
Thank you!
цитирай
16. grobara - Вожд. Харизма. Път. Прогрес. Ба...
11.01.2013 16:21
Вожд. Харизма. Път. Прогрес.
Банско. Писти. Интерес.
Дюни. Бонуси. Кумец.
Референдум. Ток. АЕЦ.

Колорадо. Аспен. Гаф.
Изявление. Масраф.
Ролекс. Линкълн. Кръст. Синод.
Литургия. Храм. Възход.

Дянков. Доходи. Числа.
Приходи. Бюджет. Тесла.
Босфор. TB. Листопад.
Рейтинг. Медии. Диктат.

Мечки. Рожен. Стадион.
Мач. Победа. Шампион.
Тигри. Футбол. Еърбъс.
Перник. Мъка. Земетръс.

Криза. Майчински. Позор.
Цаца. Избор. Прокурор.
Гаф. Принуда. Прецедент.
Клетва. Хумор. Президент.

Инфраструктура. Тръба.
Газ. Печалба. Веселба.
Път. Обама. Интервю.
Слава. Блясък. Дежа вю.

Урни.... още Битка. Матриал.
Яне. Марешки. Парцал.
Лято. Избори. Сефте.
Бюлетина. Ром. Кюфте.
цитирай
17. sten - Гробар бъди коректен към авторите:http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1023276
12.01.2013 10:04


Начало » Общество

Размер на шрифта:

Добрички поет измисли безглаголни стихове за властта

11 януари 2013 19:45 | Теодора Симова | 3 Коментирай Препоръчай (0)
Добрички поет измисли безглаголни стихове за властта
© Sofia Photo Agency, архив

Чуй още от Новините в аудио

Стихотворение за родната действителност без глаголи взриви социалната мрежа. Поетът Ясен Ведрин публикува в блога си стихотворение, което описва ситуацията в страната само със съществителни.

Ясен Ведрин е псевдоним на поета Стефан Главчев от Добрич.

Какви са мотивите му да напише тази своебразна „политическа сатира", наречена „България в думи", чуйте в звуковия файл от самия поет.
цитирай
18. nikolaycska - Платен провокатор
12.01.2013 10:58
Всеки път, когато сенатора Петранов постави на обсъждане някакъв наболял за нашата община проблем, тук цъфва някакъв кретен, наименувал се grobara и започва да ни залива с глупости, явно целящи отвличане на вниманието от актуалния проблем. Герберастино, умолявам те учтиво да се разкараш оттук и да си постваш дивотиите в общинския сайт, собственост на шефа ти Жеков. Ае, къш...
цитирай
19. otetsnafarforiy - Бре Петранов, чедо, молоумници ли ...
15.01.2013 22:38
Бре Петранов,чедо,молоумници ли четат в блога,то нема нови коментаре,ама пада едно цъканйе да го ева,ма та нема на пръва страница и те тава е!Спри са чадо,фани са у работа,за.би тава клъцанйе!И аватара си го откраднал да та ева!Измисли си твой,ма и за тава не стааш да та ева...
Линк:http://lambo.blog.bg/profile.php
цитирай
20. petranov - Ваше Благородие :))), отче Нафъ...
16.01.2013 10:21
Ваше Благородие :))), отче Нафърфорие,
Знам, че на идола, на който се кланяте (с мафиотски прякор на зеленчук :)) и особено на неговите наместници в общината не им харесва блогът ми, но това само ме радва. Дали са малоумници тези, които четат не знам, но постоянно получавам поздравления за информацията, която изнасям и която иначе би останала скрита. Историята на плаката, който имам за аватар явно не Ви е известна и поради това ме обвинявате в кражба от друг потребител. А оригиналът е още от времето на Втората световна война. Ама то какво да обясняваш на хора, които смятат, че първично на света е...Тиквата :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5811859
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930