Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2013 23:34 - Походът на "калинките" в Оряхово.
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 6128 Коментари: 12 Гласове:
17

Последна промяна: 31.05.2013 09:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Днес, както е известно се проведе поредното заседание на Общински съвет гр.Оряхово. Една от първите точки в дневния ред беше искането на пет общински съветници от ПП „ГЕРБ” за свалянето на Председателя на Общинския съвет. Съгласно ПРАВИЛНИКА ЗА

ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА  НА  ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, НЕГОВИТЕ КОМИСИИ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕТО МУ С ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ както и в ЗМСМА  отпадна изискването искането за оставка да бъде подкрепено  от поне ШЕСТ общински съветника и последователите на Боко и Цецо, които са ПЕТ на брой са се възползвали от това.  Ето какво казва по-горе посоченият Правилник:   Чл.14 (1) Пълномощията на председателя на общинския съвет се прекратяват предсрочно при:
1.подаване на оставка;

2.трайна невъзможност, или системно неизпълнение на задълженията си като председател за повече от три месеца; 
 

 Г-н Ивайло Вагенщайн Русинов не е подавал оставка, по думите на лицето-кмет беше един от най-добрите председатели на най-добрия в историята на Оряхово Общински съвет.  Честно казано въпреки че с г-н Ивайло Вагенщайн Русинов често сме били на различни мнения и сме "кръстосвали шпаги" в Общинския съвет ми стана мъчно за него. Не е лесно да си в ролята на тоалетна хартия - използван и изхвърлен на бунището на историята. В "скалъпената" по неговите думи докладна този човек е обвинен от мутро-милиционерите във всички смъртни грехове. Защо все пак се иска оставката му? По-вероятно е причината да се крие в това, че лицето-кмет на Оряхово не може да прежали тоталната загуба на групировката си в Оряхово. Ето как описват ситуацията журналистите от сайта tribali.info 

 

 „Вагенщайн вече не е председател в Оряхово

 

 Днес Ивайло Вагенщайн беше освободен от длъжност, научи tribali.info. Това стана по време на редовното заседание на общинския съвет в Оряхово, където той бе председател.
Освобождаването му бе една от първите точки в дневния ред, като докладната беше внесена за разглеждане от сенатори от ГЕРБ. Въпреки разногласията между общинските съветници, Вагенщайн бе подкрепен само от шестима сенатори, а други 11 гласуваха свалянето му.
Припомняме, че една от основните причини за освобождаването на Вагенщайн е не каква да е, а политическа. Вагенщайн е от ВМРО-НИЕ и активно е участвал в изборния процес, като именно тук вижданията на председателя и кмета на общината Росен Добрев се разминават напълно. Добрев и Вагенщайн са имали договорка още при кметските избори, да се подкрепят, но по време на предизборната кампания доверието помежду им се стопи.
Този месец, Добрев освободи и заместника си по финанси и социална дейност Ива Иванова, като и тук мотивите бяха политически и липса на доверие.”

 

Последваха тотални нарушения на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. Ето какво казва този основополагащ документ за избора на нов Председател: Чл.12 (1) Изборът на председател се извършва с бюлетини по утвърдения образец с имената на издигнатите кандидати.  Под благосклонният поглед на зам.председателят на Общинския съвет, г-жа Людмила Велчева-Кушева, която по образование е юрист! гласуването се извърши с бюлетина на която освен издигнатите кандидати бяха изписани и всички останали общински съветници. 

Нарушенията на Правилника продължиха и след избора на Председател. Новоизбрания Председател заяви от трибуната, че не бил в настроение да води заседанието та поради тази причина г-жа Велчева-Кушева да го водела докрая. Ето какво казва Законът за местната администрация и местното самоуправление за този случай:    Чл. 24. (Изм. - ДВ, бр. 65 от 1995 г.)

 (4) (Предишна ал. 2, доп. - ДВ, бр. 69 от 2003 г., в сила от 27.10.2003 г.) При предсрочно прекратяване на правомощията на председателя, при негово отсъствие, както и при обсъждане на дейността му, заседанието на съвета се председателства от избран съветник или от заместник-председател, ако има избран такъв.

Интересно с коя от изброените хипотези кореспондира с „липсата на настроение” у председателя J и дали е липса на настроение или просто неподготвеност и тотална некомпетентност?

При провеждането на заседанието последваха нови груби нарушения на правилника,  допусна се диалогов режим и обсъждане тип „махленска седянка”, но това ще го онагледя, когато бъде публикуван записът от заседанието на Общинския съвет.

Не мога да не спомена обаче и последния напън на лицето-кмет да оправдае собствената си абсолютна некомпетентност. Оказа се, че община Оряхово дължи много пари по подписан, но неразплатен договор. Беше обвинен предишния кмет и беше директно запитан „Къде са парите?”. Честно казано на мен ми заприлича на въпроса „Кой ми с*а в гащите?”. Последва логичния отговор на Георги Пенков, че две години след като той вече не е кмет не може да каже къде са парите и ако сегашния кмет не знае то толкова по-зле за него.  Тук бих посъветвал Луковата…пардон лицето-кмет да потърси Прокуратурата за съдействие и ако има нарушения да бъдат привлечени под отговорност виновните лица. А дано…ама надали. Така или иначе се оказа, че община Оряхово е на път да загуби 900 дка плодородна земя в с.Селановци вече описани от съдия-изпълнител. Остава да видим кой ли ще е купувачът на тази земя и дали случайно накрая тя няма да се окаже на безценица в ръцете на фирма „Росагро” ЕООД или в съответните свързани лица. Времето ще покаже…, а междувременно оряховчани отново ще пият една студена вода….

 

 

 Добавих един нов клип, който много добре характеризира отношенията между управниците и техните пуделчета преди и сега :)










Гласувай:
19



1. vra4anin - Верен ли е слуха който се носи че Х...
31.05.2013 01:47
Верен ли е слуха който се носи че Христо Иванов на сесията е описал забежката на кмето с Бела.Жената на Вили-Господ да го прости сигурно се обръща в гроба като вижда какъв глупак ухажва жена му.Кмето пък се оказал голям ербап ама май ще яде боя.
цитирай
2. oryah - И аз така разбрах. Ами сега като н...
31.05.2013 02:10
И аз така разбрах.Ами сега като научи Ралица такъв бой ще му тегли, че в понеделник май ще дойде посинен на работа.Той пък голям ебач се извъди Росен ама то за тая работа се иска да имаш дупе и поне малко нещо освен мухи в главата.Не му ли стигат курветата в общината та налита на Бела.
цитирай
3. kompetentotkru4mata - Отворко
31.05.2013 06:55
Що така г-н Петранов?Защо ми изтрихте коментара,че сте голям КОМПЕТЕНТ и вместо чл.14 бяхте цитирали чл.15.Последната промяна заради моята забележка е в 0.59 часа.Отнело Ви е време докато си нацъкате плюсовете,но нали не триехте коментари?
цитирай
4. petranov - kompetentotkru4mata, по-изве...
31.05.2013 07:59
kompetentotkru4mata, по-известен като ибрикчията с шестте ник-а,
Явно снощи сте препил в кръчмата и сте сънувал сладки сънища как геПбергския шеф, по известен като Луковата глава Ви обладава нежно :))))
цитирай
5. petranov - Бих искал да помоля читателите на ...
31.05.2013 08:05
Бих искал да помоля читателите на блога ми да не разпространяват непроверени слухове за който и да било в блога ми. На мен ми е пределно ясно, че човек на когото са дърпани ушите за тоталната загуба на изборите в община Оряхово е склонен да доказва егото си чрез явно неукротимия си сексуален нагон, но все пак това са само слухове и не е редно да се разпространяват анонимно.
цитирай
6. анонимен - ДругарЮ Петранов, вчера под друг ...
31.05.2013 08:08
ДругарЮ Петранов,вчера под друг Ваш постинг обърнах внимание на голямата ,,посещаемост" на блога Ви.Браво!Вчера в 7 и 30 часа сутринта посещенията бяха 1 092 741.Сега всеки може да си направи сметката за 24 часа близо 22 000 посещения.,,Много четен" сте!
цитирай
7. petranov - Така е. Блогът ми се радва на изкл...
31.05.2013 08:14
Така е. Блогът ми се радва на изключителна посещаемост и аз се радвам, че много хора могат да се запознаят с Луковата глава, която се води кмет и още няколко тикви, които скоро ще освободят от присъствието си общината.
цитирай
8. kompetentotkru4mata - Не съм препил, но не очаквам кому...
31.05.2013 08:32
Не съм препил,но не очаквам комунистическа отрепка като Вас поне един път да си признае.Като смяташ,че съм препил защо си изтрил коментара и си променил постинга в 0.59.Човек допуска грешки и не е срамно да си ги признае,а не веднага да започва с обидни квалификации.Както виждаш в коментар №3 използвам учтива форма на обръщение,но производител на стимуланти за папагалчета друго не може да измисли.Нали в Оряхово нямаше наркозависими,как ли полицайте са хванали млад човек от Оряхово с марихуана.Справка :в-к ,,Конкурент".
цитирай
9. petranov - Бълнувал сте нещо кръчмарско ко...
31.05.2013 09:03
Бълнувал сте нещо кръчмарско компетентче. Миналата вечер имах работа до късно и докато си почивах слушах клипчета в youtube. Eдно от тях ми хареса особено и съм го добавил в 0:59. Явно сте се събудил неудовлетворен от розовите си сънища си измисляте несъществуваки интриги. Всъщност като всеки уважаващ себе си член на мутро-милиционерската групировка геПбери сипете наляво и надясно пълни лъжи с тайната надежда да намалите популярността на блога ми. По същия начин Луковата глава се прави на изненадан, че предния кмет не му е оставил пълна каса с пари за крадене. Наркозависимите в Оряхово май се появиха след провеждането на кьорсофрите наречени семинари за уж борба с наркоманиите. Дали пък тези семинари на научиха младите хора как да се снабдяват с наркотици? В заключение - аз също използвам учтива форма в обръщението си към Вас, но все пак не бива да забравяме, че шайката мутро-милиционери, последователи на физкултурника и пожарникаря малко трудно разбират, когато човек им говори на нормален език.
цитирай
10. hollywadin - Петранов, попитахте ли кмета за ...
31.05.2013 09:22
Петранов,попитахте ли кмета за комарите?Уж пръскаха ама да не е било с чиста водица защото като че ли след пръскането комарите се увеличиха?
цитирай
11. petranov - Човек от нашата група, г-жа Стан...
31.05.2013 09:41
Човек от нашата група, г-жа Станчева, повдигна въпроса за комарите, но лицето кмет с типичната си наглост обясни, че пък други хора му благодаряли за пръскането и за това, че комарите изчезнали. Колко ли трябва да са ти промили мозъка мутро-милиционерите за да кажеш това?
Между другото лицето-кмет, по известно като Луковата глава каза че лично проверило и дори снимало в баките на самолета разтвора. Друг е въпросът че уж "специалиста" не сподели, че най-подходящото време за пръскане е вече отминало. Освен това, пръскането се осъществи през деня, когато комарите се крият под листата. Върха на сладоледа обаче беше, че освен това е духал вятър който отнасял облака с разтвор встрани от населените места. Обаче нямало как да се изчака по подходящо време. За парите на данъкоплатците хвърлени на вятъра никой не спомена. Честито на печелившите и прибралите комисионите!
цитирай
12. gagaorh - г-н Петранов, вие сте изключително ...
02.06.2013 19:02
г-н Петранов,вие сте изключително тъпо същество,казвали са ми,но сега се убедих в това. На г-н Добрев не можете да му стъпите на малкия пръст,натъпкайте си го в празната глава.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5797688
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031