Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2013 10:18 - Купуването и продаването на гласове в Оряхово НЕ Е престъпление!
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 4257 Коментари: 6 Гласове:
18

Последна промяна: 13.06.2013 10:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Преди малко прочетах една статия в сайта на в."Конкурент", която изразява "Позицията на ексшефа на парламента в Оряхово". Останах изключително впечатлен - оказа се, че в Оряхово купуването и продаването на гласове НЕ Е престъпление. Търговията с власт и влияние също НЕ Е престъпление. Просто нямам думи. Ето какво казва лицето Ивайло Вагенщайн: "Тази наша подкрепа и гласувано политическо доверие бяха скрепени със споразумение, подписано както от мен, така и от г-н Росен Добрев. Да! Гласувано политическо доверие от мен и моя екип!!! Срещу нашата подкрепа ние заслужено трябваше да получим позиции, гарантиращи участие в управлението на общината, а именно – председателско място в ОбС и зам.- кмет." Подкрепа срещу постове! Да живее пазарната икономика и неолиберализма! Аз лично приветствам позицията на експредседателя на Общинския съвет в Оряхово, но го призовавам като е казал "А" да каже и "Б" и да осветли и другите споразумения, които е сключил с представителите на други политически сили. Тогава може ще може поне отчасти да компенсира факта, че две години с безрезервната си подкрепа към всички, меко казано не в интерес на гражданите на Оряхово, решения на лицето-кмет беше си превърнал в неговото момче за всичко.
Дано обаче това не е само на думи. Когато един човек сменя постоянно позицията си срещу определи облаги дали все още може да му се вярва? Нека гражданите на община Оряхово сами направят необходимите изводи!
Поради фундаменталния характер на изразената позиция я публикувам по-долу без редакторска намеса:

Позиция на ексшефа на парламента в Оряхово

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,         
След приключилата поредна предизборна „игра“ и последвалите я кадрови промени, аз – ИВАЙЛО ВАГЕНЩАЙН и моят екип, се обръщаме към Вас, за да ви запознаем с обективната информация, така необходима за изграждането на всяка лична позиция. Информацията е необходимо, но недостатъчно условие, за да сме свободни и отговорни хора в една демократична държава. За целта е нужно информацията да е обективна, т.е ВЯРНА, защото ако е грешна, изкривена, скрита  и не преследва истината, тя не може да ни направи свободни хора, да не говорим за отговорни граждани с изградена гражданска позиция, формирана от същата тази информация.         
Аз и моят екип сме „ВИНОВНИ“, местната власт да бъде това, което е в момента!  Аз и моят екип апелирахме към вас да подкрепим и изберем един кандидат с градивно и конструктивно мислене; един кандидат, чийто манталитет обещаваше безпристрастно управление, честност, почтеност и разум във всички действия, касаещи бъдещето на нашата община.         
Тази наша подкрепа и гласувано политическо доверие бяха скрепени със споразумение, подписано както от мен, така и от г-н Росен Добрев. Да! Гласувано политическо доверие от мен и моя екип!!! Срещу нашата подкрепа ние заслужено трябваше да получим позиции, гарантиращи участие в управлението на общината, а именно – председателско място в ОбС и зам.- кмет. По този начин смятах, че ще бъдем ангажирани да защитаваме интересите не само на тези, които ни подкрепиха, но и на всички живеещи на територията на общината.         
След направения избор за местна власт, поетите ангажименти бяха изпълнени, страстите утихнали, живота се върна в нормалното си русло и както казва народа „всяко чудо за три дни“, а после…„нищо ново под слънцето“.         
Всичко вървеше добре до парламентарни избори 2013г.  Оказа се, че кметът на община Оряхово – г-н Росен Добрев бе забравил, че аз и моят екип не сме екипът на ГЕРБ  и не може да иска от нас пълна подкрепа за ПП ГЕРБ. Самият аз бях номиниран за народен представител от друга политическа партия и имах нужда от нужната подкрепа. Това не се хареса на г-н Добрев и той ме обяви за враг № 1.         
В една демократична страна предизборното време е не само кампания за разходване на пари, но и за отчитане пред избирателите на това какво е свършено. Това е приоритет, заради необходимостта в демокрацията, изборът да бъде информиран, т.е. ние гражданите, които предстоим да дадем своето парче власт на свои представители, да знаем що за хора и политически сили са тези, на които бихме го дали, какви идеи защитават и по какъв начин, спазват ли дадените по-рано обещания. Следвайки тези предизборни „правила“, аз запознавах избирателите си с това, което съм свършил в качеството си на председател на ОбС Оряхово, съвместно с общинска администрация, разбира се.         
Предизборната кампания, която съм водил, е била честна и коректна. Била е кампания, в която съм акцентирал върху това, което съм и с какво бих бил полезен на моята община, в качеството си на народен представител, а не кампания ПРОТИВ която й да било политическа сила, както бях обвинен. Да, бях обвинен /забележете само от членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ/ в некоректност, в нечестност и в ред други нередни действия. Защо ли, обаче, обвиненията дойдоха само от членовете и симпатизантите на тази партия?!?!? Отговор може всеки да даде сам за себе си!         
В резултат на всички мои действия се стигна и до последвалите кадрови промени, а именно – освобождаване от работа на зам.-кмета Ива Иванова и смяната ми като председател на ОбС Оряхово. Тук искам да акцентирам върху нещо много важно – г-н Добрев не ни е гласувал политическо доверие, за да го снема сега!!!  Ние сме тези, които му гласувахме политическо доверие, подкрепяйки го в кметската надпревара и ние сме тези, които СНЕМАМЕ ПОЛИТИЧЕСКОТО СИ ДОВЕРИЕ ОТ НЕГО!!! УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,      Управлението на г-н Добрев, в качеството му на кмет на община Оряхово, е станало възможно с голяма част от вашите гласове, т.е. вие сте дали съгласието си той да ви представлява, той да работи за вашето благо, а вие му плащате заплата за това. Той ви дължи обяснение и извинение, за това, че не е спазил едно споразумение на база, на което той е бил избран за кмет с вашите гласове. Споразумение, което му даде възможност да спечели и което в последствие да наруши. Той ви дължи…много. Апелирам към всички вас да намерите подходящия начин и време да си поискате дължимото!!!                                                   

С уважение към всички Вас                                                ИВАЙЛО ВАГЕНЩАЙН






Гласувай:
18



1. hollywadin - Важното е че се е осъзнал. Петранов, ...
13.06.2013 10:58
Важното е че се е осъзнал.Петранов,подкрепето го в името на голямата цел да изхвърлите мекеретата на Тиквата от Оряхово!!!!!!!
цитирай
2. grobara - Now is time to discard this thieving ...
13.06.2013 10:58
Now is time to discard this thieving mayor of the city! Send him to the village, where he belongs!

цитирай
3. vra4anin - Не вярвайне на тази разкаяла се В...
13.06.2013 16:27
Не вярвайне на тази разкаяла се Вагина!Нека първо да разкаже как Жеков му даде двеста хиляди лева за да го подкрепи на изборите.Сега Жеков си ги е поискал а Вагината не ги дава.Те това е тоя лицемер.След тази вестникарска статия е добре полицията за задържи и тъпия селановчанин и Вагината.Нека разкажат и как беше подменена кръвната проба на пияната Вагина с помоща на Жеков.
цитирай
4. vagoro - Сигурен ли си зе тея пари?Като по...
13.06.2013 17:25
Сигурен ли си зе тея пари?Като познавам стиснатия и крадлив Добрев сигурно е обещал парите и не ги е дал.За това Вагиналното сега се прави на ощипана девица.
цитирай
5. vra4anin - Че той не дава негови пари а на мут...
13.06.2013 21:01
Че той не дава негови пари а на мутрата Боко Тиквата,крадени пари.То той с всички е добре нали е наполовина рязан помак.Пък и жена му е в топли връзки с фесовете.
цитирай
6. oryah - Единственото смислено действие на ...
14.06.2013 11:01
Единственото смислено действие на тиквеника от Оряхово е уволнението на Ива Иванова.Тая е толкова некадърна и тъпа, че дори за...айде да не казвам какво не става.Изгониха я поради некадърност отвсякъде.Жалко че има свестен мъж.Интересно кога ще изхвърли и другия замкмет,който е подсъдим и краде като не видял.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5813008
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930