Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2013 22:32 - Блогът, коментарите и ощипаната госпожица
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 6264 Коментари: 9 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Както редовните читатели на блога ми знаят на 27.06.2013 година се проведе поредното заседание на Общински съвет гр.Оряхово. Дневният ред беше доста дълъг. Особено място в него заемаха върнатите от областната управа за ново обсъждане  9 (ДЕВЕТ) докладни - наистина перфектно работи екипът на кметчето и особено корифеите на юридическата мисъл в него. Стана ясно, че и шефът на РУП Оряхово се явява в нова роля и клетите оряховски данъкоплатци ще трябва да финансират с по 200.00 (ДВЕСТА ЛЕВА) месечно министерството в което са предвидени над 100 000 000.00 (СТО МИЛИОНА ЛЕВА) за  подслушване на същите тези данъкоплатци. Разбира се тази така наречена молба в най-скоро време ще стане достояние както на Министъра на вътрешните работи, така и на съответните институции в ЕС за да стане ясно как провоохранителните органи в България възприемат призивите  за икономии и ще бъде зададен въпросът защо е необходимо жителите на най-бедния регион в ЕС да плащат два пъти за една и съща услуга, която държавата по конституция е длъжна да им осигури. По късно ще анализирам както този, така и другите по-интересни казуси на миналото заседание. Безспорно ной-интересната точка беше искането на оставката на г-ца Ранка Янкова Владимирова като зам.председател на Общински съвет гр.Оряхово. Малко предистория - въпросната госпожица беше на второ място в листата, на която аз бях водач. По време на предизборната кампания през 2011 година даваше вид, че споделя идеите на Българската социалистическа партия. Още в ноща, когато станаха ясни резултатите от изборите обаче се хвана на хорото и искрено се радваше на победата на ГЕРБ в общината, след което стана една от най-верните поддръжнички на европейски развития кмет. Дотук всичко е ясно - нито ще е първата, нито последната, която в името на това да се запази кокала предава идеите на партията, която я е издигнала и подменя вота на избирателите, които са гласували за нея. Задачата, която беше поставена на БСП Оряхово (Я) ООД беше на път да се изпълни - партията трябваше да бъде ликвидирана и да се осигури безпроблемна победа на ГЕРБ. Да ама не, както обичаше да казва един наш известен журналист. Номерът не им мина. С много усилия БСП Оряхово беше възстановена, а бившата партийна секретарка и майка на новоизпечената госпожица дори нямаше доблестта да се яви на проведената конференция и да даде отчет за дейността си. Това обаче не пречи на нейната дъщеря да раздава документи, които отдавна не са валидни на общинските съветници от Оряхово в жалък опит да оспори легитимността на напълно редовно избрания Председател на Общинския съвет на БСП. Е, това вече не е нейната майка...:)))
По докладната взех думата пръв и аргументирах искането с това, че реално председателството не си върши работата, няма упълномощени от кмета лица на комисиите, които да отговарят на въпросите на съветниците и т.н. и т.н. Интересно на колко председателски съвета е присъствала госпожицата? Дали си спомня? Май клонят към НУЛА! Освен това от 33 заседания на Общинския съвет, проведени до 27.06.2013 година тя е отсъствала от 12 (ДВАНАДЕСЕТ). Това показва изключителната и загриженост за гражданите на Оряхово, освен това Общинския съвет на БСП отдавна е свалил доверието си от въпросната персона.
Интересен сценарии беше изработен от кметчето и шайк..., пардон, екипът му. Първо се изказа д-р Гуленов и като бивш член на БКП и настоящ на ГЕРБ изказа мнение, че докладната подписана от ШЕСТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ БИЛА НЕСЪСТОЯТЕЛНА защото нямало доказателства, че сегашният Председател на Общинския съвет на БСП бил наистина такъв. Изключително много уважавам като професионалист д-р Гуленов и наистина останах изненадан, че се опитва да влиза в схеми, които не му приличат.  Аз също никога не съм виждал документ, че кметчето е представител на ГЕРБ, но това не ми пречи да го считам за такъв. Наложи се да му напомня, че вътрешнопартийните работи на БСП отдавна не го засягат. Последва прочувствено изказване на г-ца Ранка Янкова Владимирова. Вместо да изтъкне работата си като общински съветник тя нападна мен и блогът ми. То не беше раздаване на един стар документ, от който било видно, че председателят на БСП в Оряхово всъщност бил изключен (разбира се за тези действия на госпожицата е сезиран Областният съвет на БСП за да и бъде потърсена отговорност), то не беше четене на коментари от блога ми. Интересното е, че г-ца Ранка Янкова Владимирова твърдеше, че въпросните коментари били писани от мен. Трябва да напомня на госпожицата, че ще и се наложи да доказва, както твърденията си, че аз съм писал коментарите, така и това, че дори съм ги прочел :))). Доста трудна задача и се отваря :)))
Накрая госпожицата ми вмени някакви лични чувства  и дори, че съм бил "обсебен от нея". Първоначално ми стана смешно, след това се замислих за тежкия самотен живот на попрезрелите госпожици, които дори природата е лишила от що-годе атрактивна външност. Замислих се за тежките психически разстройства, които често получават, за розовите сънища, които ги навестяват и за разочарованието от грубата реалност сутринта и дори ми стана тъжно.
Между другото преди малко пуснах изказването на г-ца Ранка Янкова Владимирова на съпругата си. Тя се задави от смях и дори се наложи да я потупам по гърба. Все пак тя ме познава изключително добре и е напълно наясно, че не бих докоснал хора като въпросната госпожица дори и с малкото си пръстче. Разбира се както е казал народът "За всеки влак си има пътници"  и искрено пожелавам на госпожицата мечтите и да се сбъднат (не с мен обаче :))) и хормоналният и баланс да бъде възстановен. По-долу може да видите документи, които потвърждават въпросите, повдигнати от мен, както и откъс от заседанието на 27.06.2013 година, съдържащо фундаменталното изказване на г-ца Ранка Янкова Владимирова. Оригиналът на записа на цялато заседание на Общинския съвет може да видите тук
image
image
image





Тагове:   Оряхово,   петранов,   petranov,   oryahovo,   oriahovo,


Гласувай:
20



1. vra4anin - Баба Цуцолана беше приватизирала ...
03.07.2013 11:36
Баба Цуцолана беше приватизирала партията в града.Нейната цел беше да смуче колкото може и да ползва привилегии и дори пари.Такова крадене никой не си е позволявал.Дъщеря и е изключително прост и ограничен човек като самата нея и пробива най-вече в хоризонтално положение за предпочитане с бивши депутати от района които не са много гнусливи.
цитирай
2. petranov - Искам да призова всички читатели на ...
03.07.2013 19:47
Искам да призова всички читатели на блога ми да не употребяват обиди към трети лица. Психическото сътояние на някои персони е доста нестабилно и аз не бих искал да нося отговорност, че съм допринесъл за влошения им психоемоционален статус. Извън всичко останало определени индивиди се чувстват много обидени от коментарите в блога ми и дори се опитват да вкарат Прокуратурата в мръсната си игра. Моля да изразявате оношението си по цивилизован и културен начин без да употребявате обидни епитети към определени лица. Благодаря предварително на всички за разбирането!
цитирай
3. nikolaycska - Малко уточнение
03.07.2013 22:26
Госпожица Ранка Владимирова никога не е играла на хорото на гейберастите в изборната нощ, стоеше кротко до мен, докато изгарях плакат на омразния и ненавистен на всички нормални хора Дингил. Ранка взима заплата по-голяма от доходите на всеки друг оряховски общински съветник, радва се на стабилна връзка с господин Искрен Цветков и редовно се забавлява в големите градове на страната. Използвам случая да пожелая успех на сенатор Петранов и на сенатор Владимирова в общинския съвет.
цитирай
4. oryah - О появи се и Матросов с жълтата кн...
04.07.2013 12:13
О появи се и Матросов с жълтата книжка
цитирай
5. nikolaycska - Правопис
04.07.2013 13:47
Другарке, правописа, пунктоацията и възпитанието ви се намират в сериозна криза.
цитирай
6. petranov - Един навременен сигнал прави чудеса...
04.07.2013 14:29
Край на даренията в МВР. До края на седмицата вътрешният министър Цветлин Йовчев забранява всички дарения в повереното му ведомство, с изключение на тези по съвместни проекти или по международни договори.
Друга новост в силовото ведомство е и орязване пълномощията на МВР-шефа за разрешаване прилагането на СРС-та. Това предвиждат законови промени, намерили място в плана „Орешарски."
Очаква се до средата на август месец да бъде подготвен проект за нов закон за МВР, в който да бъдат прецизно дефинирани функциите на МВР и така накрая да се решат съществуващите към редица проблеми.
Трябва ясно да се разграничи отговорностите на политическото и професионалното ръководство на министерството.
Министърът не трябва да влияе върху решението дали да се започне едно дело или не, както и дали трябва да се разреши прилагане на СРС или не. Това коментира министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който заедно с главния секретар на МВР представиха предлаганите от тях мерки. Планиран е засилен контрол при прилагането на СРС и повишаване ефективността при прилагането им.
Цветлин Йовчев поясни и че трябва да се приоритизира и използването на СРС-та. В момента могат да се подслушват 1250 телефона, като са определени квоти за Прокуратурата, ДАНС и МВР. Най-много се отпускат там, където са най-много оперативните работници. Подслушванията ще спаднат с пъти, а ефективността ще нарасне, обеща още министърът и добави, че това ще стане, като всеки ръководител ще знае с колко ресурси разполага и той трябва да приоритизира исканията си.
Една от първите цели на МВР е структуриране на системата за Национална сигурност и изготвяне на Рамков закон за системата за национална сигурност.
„Беше работено от предишния парламент и ние ще използваме всички положителни идеи оттам и ще надградим с още положителни неща", обеща Йовчев и добави, че ще се стремят да се определят пълномощията за управление на системата от президента, Народното събрание и Министерски съвет.
Предвидени са и промени по линия на „Човешки ресурси". Според Йовчев и експертът, и полицаят трябва да бъде там, където има нужда от него. Именно заради това се готвят промени в патрулно-постовата дейност. До месец GPS-система започва да следи разположението на патрулите.
Има точка и за изграждане на система за персонална оценка на служителите, която ще бъде обвързана с кариерното развитие, така ще да се мотивират служителите.
Ръководният състав не е подготвен.
Много трябва да работим и за полицаите, които са на улицата. Това е изключително необходимо, но ще отнеме повече от две години, пресметна вътрешният министър.
Той обеща законови промени и с цел недопускане злоупотреби с оперативните дела, както и СРС-тата. Предвидени са и няколко нива на контрол на обществените поръчки.
Ще се правят и периодични изследвания за лоялност на МВР-служителите, в това число и преминаване на полиграф.
Цветлин Йовчев обеща и че полицейските ресурси ще се разпределят според картата на престъпността и „така повече няма някои да се разкъсват от работа".
Освен това ще се изготви и проект за наредба на МВР и ДАНС. Предвижда се ДАНС да се занимава с разследване производството и трафика на наркотици, а МВР с разпространението.
С тежките престъпления - отвличания, грабежи, взривове, ще са ангажирани МВР-служителите, а ДАНС ще бори корупцията по високите етажи и международния тероризъм.
От МВР обещаха да се погрижат и връщане доверието на хората. За всяка своя стъпка ще се отчитат пред медиите и обществото. Първите конкретни резултати се очакват до края на годината; вторият етап е през първото шестмесечие на 2014 година. Някой мерки ще се реализират след две години.
цитирай
7. petranov - Ето така се работи! При криза, ко...
04.07.2013 14:33
Ето така се работи! При криза, когато хората ровят в кофите за боклук се реформира ведомството и се търси ефективност, а не се изтръскват отънелите джобове на данъкоплатците!
цитирай
8. orh90 - .
04.07.2013 15:15
Пирянков престани да се правиш на много устроумен и оборотен ,защото всички видяхме как се н**ка на сесията... в интернет си нинджа ,навън .. мижитурка :D
цитирай
9. petranov - Кой се е н**кал на сесията то се вижда ...
04.07.2013 16:03
orh90 написа:
Пирянков престани да се правиш на много устроумен и оборотен ,защото всички видяхме как се н**ка на сесията... в интернет си нинджа ,навън .. мижитурка :D

Кой се е н**кал на сесията то се вижда :))) Неслучайно съм публикувал извадки от нея. Между другото фамилията ми е Петранов и се гордея с нея. Пирянков беше кмет на Хисар и сега града е изваден като от журнал. Хайде със здраве :)))

P.S. Рядко приемам оценки от хора, които дори не могaт да пишат правилно на български.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5807060
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930