Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2013 12:03 - Калинките и калинчовците в Оряхово
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 2222 Коментари: 1 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В последните дни се изнесоха фрапиращи данни за "трудолюбието" на някои държавни служители. Оказа се, че някои от тях са работили по 24 часа в денонощието без почивка месеци наред. Една от тези "калинки" пък твърди, че не трябвало да се сумират механично часовете по различните договори, тъй като те се изпълнявали по едно и също време в рамките на работния ден. Чудно защо обаче когато става дума за заплащането то се сумира механично. Типично по геПберски гражданите са били безогледно ограбвани. Нещо подобно се случи и в община Оряхово преди няколко години. Служители, работещи по така наречения "воден цикъл" - един изцяло провален проект, дори и според сегашното лице, изпълнвяващо нетипичната роля на кмет. Та тези служители, които и досега работят в община Оряхово са получавали допълнителни пари за това, че са работили по проект на община Оряхово. Още преди години публикувах дори разплащателната ведомост с имената на тези хора, но разбира се ефект няма. Подозирам, че и в момента се осъществяват подобни схеми, но за съжаление типично по милиционерски в общината ни цари пълно информационно затъмнение по въпроса. Въпреки това на последното заседание на Общинския съвет аз зададох писмено няколко въпроса и се надявам лиц;ето-кмет да отговори своевременно и да направи необходимото да разкара калинките и калинчовците от общината, ако разбира се такива има. Eстествено за питането ми е уведомен и новият областния управител, който трябва да осъществява контрола от страна на държавната власт (старата,  нямаше смисъл да бъде сезирана по обясними причини). Ето и самите въпроси които цитирам от протокола на последното заседание на Общински съвет гр.Оряхово:
 "Писмено питане към кмета на общината отправи общинският съветник г-н Николай Петранов, относно: Работят ли в община Оряхово служители, чийто образователен ценз не отговаря на Класификатора на длъжностите в администрацията и какви мерки ще бъдат предприети за отстраняване на нарушенията, ако има такива? Работят ли в община Оряхово служители, чийто трудов стаж към момента не отговаря или към момента на назначаването им не е отговарял на Класификатора на длъжностите в администрацията и какви мерки ще бъдат предприети за отстраняване на нарушенията, ако има такива? Работят ли в община Оряхово служители, представили дипломи за завършено образование, за които има съмнение за автентичността им и какви мерки са предприети, ако е имало такива съмнения?
          На питането на г-н Петранов предстои писмен отговор до следващото заседание на Общинския съвет."

По-долу публикувам разплащателната ведомост отпреди няколко години, както и клип с изказването на г-ца Ранка Янкова Владимирова, тъй като съм "обсебен" от нейната въпиюща "интелигентност" и искам колкото е възможно повече хора да видят това :)))

image


image







Гласувай:
18



1. selanovchanin - Селановчани сме си доволни от него.
10.07.2013 11:35
Селановчани сме си доволни от него.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5806977
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930