Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2013 21:32 - Конкурси, стил на управление и заслуги...
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 8032 Коментари: 4 Гласове:
21

Последна промяна: 13.07.2013 21:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Както е известно на читателите на блога ми на последното заседание на Общински съвет гр.Оряхово отправих питане към кмета на община Оряхово, г-н Росен Жеков Добрев, за това дали в община Оряхово има "калинки" и дали при конкурсите са спазвани всички изисквания на съответния закон. Все още чакам отговор на питането си, но междувременно, въпреки че съм на почивка получих запитвания от граждани на Оряхово за вчерашния парламентарен контрол, където е било замесено името на г-жа Ралица Добрева, която доколкото ми е известно е съпруга на г-н Росен Жеков Добрев. Разрових се в нет-а и открих текста на питането. Ето го и него:
"ЧРЕЗ ПРЕДСЕДАТЕЛ                                     
НА 42-то НАРОДНО СЪБРАНИЕ
  НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Г-Н МИХАИЛ МИКОВ
ДО
ПРОФ. д.с.н. ДИМИТЪР  ГРЕКОВ
МИНИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО
И ХРАНИТЕ

 

 

     

В Ъ П Р О С

                                                                                  от

 

     

Митхат Метин,

 

     

Народен представител от ПГ на ДПС

 

     

 

 

     

 

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията Република България и чл. 89, ал. 1 от Правилника за организация и дейността на Народното събрание, внасям въпрос

 

     

Относно: Обстоятелства свързани с директора на областна служба „Земеделие“ г-жа Ралица Добрева

 

     

         УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,    

         Съгласно влязло в сила с Решение № 552/22.04.2010 г. на Плевенския районен съд, шести  наказателен състав по НАХ  дело № 1128, заемащата длъжността директор на Областна Дирекция „Земеделие” – Плевен,  г-жа Ралица Трилкова Добрева е осъществила, състава на престъпление по чл.313, ал.1 вр.чл.26, ал.1 от НК. Престъплението по този член от НК се изразява в цитирам дословно: „Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация или съобщение, изпратено по електронен път, които по силата на закон, указ или постановление на Министерския съвет се дават пред орган на властта за удостоверяване истинността на някои обстоятелства, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева.

          На основание чл.78а, ал.1 от НК съдът е освободил г-жа Добрева от наказателна отговорност като и налага административно наказание - глоба.

         Уважаеми господин министър, за времето  през което Ралица Добрева е директор на областната служба, са налице множество назначения по служебни правоотношения, без затова да са провеждани конкурси. Впрочем  и самата госпожа Добрева е назначена, считано от 24.08.2009 г. без да е провеждан конкурс.

          С оглед на гореизложеното Ви питам, смятате ли, че този служител притежава моралните качества да продължи да заема отговорната длъжност директор на Областна дирекция земеделие в Плевен.

                                      Благодаря за вниманието!

 

          София, 09.07.2013 г.                              С уважение,"

Все още отговорът на Министъра не е качен на сайта на Народното събрание, когато това се случи ще го публикува м тук. За момента само ще цитирам сайта http://plevenzapleven.bg. Оригиналът е 
тук:

"Притежава ли Ралица Добрева необходимите нравствени качества да заема длъжността директор на Областна дирекция „Земеделие” – този въпрос зададе днес в Народното събрание, по време на заседанието, в свое питане, депутатът от ДПС Митхат Метин. Той се позова на решение на Плевенеския съд, както и на факта, че за 4 години в регионалното ведомство са назначени 24 държавни служители без конкурс.В отговор на неговото питане, министърът на земеделието и храните Димитър Греков потвърди факта за назначениията, като каза, че в момента в министерството се извършва преглед на досиетата и анализ на квалификацията, компетентността и професионалния опит на служителите, като след него министърът ще вземе съответните решения. Ще се съобразя с Вашето питане, заяви министър Греков от трибуната на Народното събрание

 

 

image
Надявам се тази стряскаща статистика да бъде прекратена, коментира пък изказването на земеделския министър плевенският депутат от ДПС Митхат Метин.
Припомняме факта, че Ралица Добрева е от скоро общински съветник в местния парламент, избрана с листата на ПП ГЕРБ.

снимки – архив Плевен за Плевен"
Искам да припомня на читателите на блога ми, че на 27.02.2013 година публикувах в блога си снимки от фейсбук, където "видни" оряховски (и не само!) гербери "протестираха спонтанно" в защита на баш европейски развития Бойко. Ето публикацията 
http://petranov.blog.bg/politika/2013/02/27/quot-spontannite-quot-protesti-v-quot-zashtita-quot-na-bb-i-.1058745  . А поради нейната актуалност отново публукувам една от снимките:

image
Изводите всеки може да си ги направи сам!

 

 

 

     





Гласувай:
21



1. abc2013 - !!!
13.07.2013 22:54
...ама те честни бе Петранов :), а ти дебре ли им намираш кусури...Как не им е неудобно!
цитирай
2. 4ukaistan4o - Петранче, ти искаш навсякъде да са ...
14.07.2013 03:22
Петранче, ти искаш навсякъде да са само комунисти. Как да стане бе, брат!
цитирай
3. abc2013 - Станчо, всичките са маскари - и к...
14.07.2013 07:43
Станчо, всичките са маскари - и комунисти, и герберисти, и седесисти и всекакви други - исти. Но поне като се пишеш ербаб войвода и че си най-заслужилия да вееш байрака, а в същото време се знаеш какво ла*но си, седи си там на стола, мълчи си и си трай...
цитирай
4. petranov - Петранче, ти искаш навсякъде да са ...
14.07.2013 10:58
4ukaistan4o написа:
Петранче, ти искаш навсякъде да са само комунисти. Как да стане бе, брат!


Станчо, искам просто правилата да се спазват и за всички длъжности в общинската и държавната администрация да се провеждат конкурси съгласно съответния закон. Дипломите и стажът на служителите да отговарят на тези, изискуеми по закон. Политическата принадлежност за мен няма значение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5807487
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930