Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2013 18:58 - Хубава работа...ама герберска. Кой е отговорен?
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 5518 Коментари: 5 Гласове:
20

Последна промяна: 20.09.2013 08:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Преди две години община Оряхово падна под герберско иго. Слогана на бойковата дружина беше "Градим Оряхово". И градежите започнаха. Е, с отрицателен знак, но който ти гледа в еуфорията на победата и предвкусването на кокала. Първата работа на новоизпечените управници беше да ЗАКРИЯТ 130 ГОДИШНАТА БОЛНИЦА. След две години мотане започна "граденето" в Оряхово. Първата построена сграда беше... Градският клозет :). Е, вярно че работи само в петък и в началото протече, ама това са само подробности. Както подобава на Повелителя на магистралите започна и строежът на магистрали. Ето какво пише във в."Конкурент" от 19.06.2013 г.:
Улици като магистрали асфалтират в
община image image  "Асфалтират ударно улици в община Оряхово. Подновените трасета са блеснали като магистрали и радват местни жители и гости. В момента основно се асфалтира отсечката до село Галово.  
„Пътят не се кърпи, а се асфалтира изцяло. Ремонтиран е преди години още по време на кметуването на Христо Иванов, но изпълнението е лошо и некачествено”, заяви градоначалникът на Оряхово Росен Добрев.  
Обновяването на шосето ще глътне 200 000 лева. Това е втората пътна отсечка на територията на общината, която се ремонтира основно.
С асфалтирана улица се сдобиха и жителите на Селановци. Обновено напълно е трасето от табелата на Оряхово до входа на селото. Дължината му е 2.5 км и чрез него оряховската община се свързва с Плевен. В цялостния ремонт са вложени 650 000 лв. Парите са отпуснати от агенция „Пътна инфраструктура” след проведен разговор между кмета на крайдунавския град Росен Добрев и изпълнителния директор на държавното ведомство Лазар Лазаров. Както „Конкурент” единствено писа, градоначалникът на Оряхово изиска среща с агенцията и постави на вниманието й инфраструктурните проблеми в общината, решаването на които е належащо.  
„Пътната отсечка до Селановци не е ремонтирана повече от 30 години. Последно може би асфалт там е полаган през 1985 година”, коментира Росен Добрев. Градоначалникът допълни, че през следващите две години обновяването на улиците в община Оряхово ще продължи, като само в града ще бъдат преасфалтирани основно три улици."

Внушението на агрономчето е, че по времето на Христо Иванов се строяло "лошо и некачествено". Е, г-н Иванов не е кмет вече шест години, но явно смятането на е от силните страни на интервюирания.
Дали обаче гербовите магистрали ще издържат ПОНЕ ШЕСТ ГОДИНИ? А дано...ама надали. Ето как изглежда прословутата магистрала "Селановци" ТРИ МЕСЕЦА след ремонта:
image
Бях информиран, че по подобен начин изглежда на места и магистрала "Галово" и ако получа снимки оттам ще ги публикувам тук. Както се казва "Когато фактите говорят и тиквите мълчат :)))"
Днес, 19.09.2013 година, точно три месеца след изграждането на магистрала "Селоновци" забелязах, че там тече усилен ремонт. "Старият" асфалт, положен само преди три месеца се изстъргва и на негово място ще се полага явно нов. Ето снимки:
imageimageimageimage
image
Това, разбира се, е много добре ако не стоеше въпроса кой ще плаща явно некачествения ремонт? Дали "приятелят" на лицето-кмет г-н Лазар Лазаров? Аз лично подозирам, че каквото и да говорим пак ще плащамe всички ние, данъкоплатците на България. Дали някой ще излезе на площада пред общината да протестира срещу местните олигарси? Въпросът е риторичен...
На фона на това тъжно звучи, че в НУ "Св.св.Кирил и Методий" само в трети клас децата са със седем по-малко... Там също управляват висококомпетентните гербери. Докато търсех статията за "магистралите", попаднах и на една друга:
 
    "Ремонтират пътя Селановци - Галово  

 
  На 7 март кметът на община Оряхово Росен Добрев, зам.-кметът Ива Иванова, председателят на ОбС Ивайло Вагенщайн, общински съветници и  представители на общинската администрация  в Оряхово посетиха кметство Бекет. То бе по повод участие в информационен семинар във връзка със стартиране изпълнението на проект "Път към Дунава" по програмата за трансгранично сътрудничество Румъния -България. По проекта, в който  партньори са Кметство Бекет и община Оряхово ще бъде изграден нов път в гр.Бекет, а за община Оряхово като дейност е предвиден ремонт на път VRC 1129 “Селановци-Галово” в участъка от км 0+000 до км 3+000- с. Селановци. Продължителността на проекта е 30 месеца. Проектният бюджет за Община Оряхово е 999 131.48 евро.

2013-03-30 23:35:34 "

Изминали са ШЕСТ МЕСЕЦА, А ДУПКИТЕ ПО ТОЗИ ПЪТ В ЧАСТТА МУ В СЕЛО СЕЛАНОВЦИ ВЕЧЕ СА СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В КРАТЕРИ... Останалата част от табелата Селановци, до табелата Галово беше ремонтирана за само два милиона лева по време на така мразеният от кметчето Христо Иванов и вече повече от 8 години е в перфектно състояние. Ама тогава си нямахме Повелител на магистралите...тогава той беше Повелител на гранатомета :)))

За магистрала "Остров" също съм писал многократно. На хората там им омръзна да чакат. Виновни са..."кишата, Гришата и международното положение", както се казваше в един много стар виц.
Дали някога общината ни ще заприлича на една наистина европейска община? Категорично "ДА"! Решение има - просто да се мисли за хората, а не за партийния и личния джоб!



Гласувай:
20



1. petranov - Изповедта на един гербер. http://www.tribali.info/bg/obshtinski-savetnik-ot-gerb-napusna-partiyata/#.UjtTv39Gbes
19.09.2013 22:47
Общинският съветник във Видин Вардан Папикян напусна ПП ГЕРБ и разпространи мотивите за постъпката си :
Считано от 19.09.2013г прекратявам членството си в ПП ГЕРБ

1. Разочарован съм от делата и отношението на Владимир Тошев към хората тук и всичко, което се случва в региона.

2. Не мога да се съглася с мълчанието и подкрепата, които ръководството на партията гласуват на този провалил се два пъти на избори човек. Провала му като човек не е най-важен в случая, но липсата на морал и достойнство силно ме карат да се чувствам омерзен.

3. Не съм съгласен с пренебрежителното и арогантно отношение на партийното ръководсто към реалните проблеми, за които аз, мои колеги общински съветници, членове на ГЕРБ и симпатизанти не веднъж сме сигнализирали.

4. Не съм съгласен с увереността на Владо Тошев, че хората от Видин са глупави и затова са избрали другиго. Мисля, че те ясно му показаха колко много не го искат.

5. Не искам да се преструвам, че не съм свидетел на тъпкането на бизнеса, на мачкането на човешкото достойнство, на анатемосването на различните, на преследването на непокорните. Не мога повече да се преструвам, че заплахите към всеки достоен и почтен член или симпатизант на партия ГЕРБ, когато мисли различно от плановете и кроежите на Тошев са ми безразлични.

6. Вярата и надеждите, с които преди 5 години станах член на ГЕРБ днес граничат с глупостта. Вие успяхте да ми покажете, че хората са ухажвани само по време на избори и проблемите и въпросите ни така и не намериха отговор. Висшето ръководство на партията не си направи труда да ни изслуша и да се запознае с проблемите на региона, но не от доносите и докладните на Тошев, а както дълго молехме за среща със членове и симпатизанти. Без режисура и сценарии.

7. Усещането, че си бил използван ме изпълва с горчивина. Но с болка ме изпълва също и разбирането за изгубеното време, за пропиляните надежди, за подведените приятели и съграждани, онези, които гласуваха за мен, а не за Владимир Тошев.

8. Затова реших днес да прекратя членството си в ПП ГЕРБ. И да запазя достойнството си. Да съхраня надеждата си и да продължа да вярвам, че ключа за промяна е във всеки един от нас. И за да се случи, за да заживеем по-добре не трябва да премълчаваме грешките, нито да ги продължаваме.

9. Отстоявам това в което вярвам а вярвам в почтеността и достойнството. Затова признавам, че бях подведен и сгреших. Позволих да бъда употребен от недостойни хора. И днес избирам да бъда себе си.
цитирай
2. rebu - Петранов,
20.09.2013 10:29
От този партизанлък, от това плюене по политическия противник, само защото е политически, докарахте община Оряхово до това дередже. Дайте малко благопристойност, безкористност и желание да се направи нещо добро за това население, толкова изстрадало от Живковската мъст. Бъдете поне веднъж родолюбци, а не алчни партизани на една или друга фракция на БКП.
цитирай
3. orh90 - Причина този път, все още невидял ...
20.09.2013 17:54
Причина този път ,все още невидял зима, а да е толкова зле са камионите на така наречените зърнопроизводители (които понякога надвишават 40тона) и тънкият слой асфалт ,който се нанесе на този път. Двете заедно водят до тези резултати. Виновен за това е изпълнителя на ремонтните дейности ,аз колкото и пъти да минех през Селановци не съм видял кмета с валяк или лопата :)) Дано след тази издънка пътя да се ремонтира... защото няма нищо по-прекрасно от това да караш по равен път ,без ями(както беше преди) и всеки сезон да изправяш джанти (както вече 2години правя аз в резултат на пътя Кнежа-Искър-Плевен .... ,който вие така хвалите... нищо ,че не споменавате ,че има още една отсечка ,която е в УЖАСНО състояние! )
цитирай
4. petranov - Аз лично не виждам никакъв парти...
20.09.2013 18:19
Аз лично не виждам никакъв партизанлък. Виждам един път, за който един фукльо казва, че са хвърлени 650 000,00 (ШЕСТСТОТИН И ПЕТДЕСЕТ ХИЛЯДИ ЛЕВА) и три месеца след това пътя е на юфка. Как ще изглежда след зимата не се наемам да коментирам. Ако виновни са камионите на зърнопроизводителите (между другото един от тях е и въпросният фукльо) то къде е била полицията и ДАИ? Аз не казвам, че кмета или кметицата трябва да са с валяк или лопата. За това си има така наречената ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ. Има ли проект този път? Дебелината зависи от заложеното в проекта! Има ли строителен надзор? Кой е подписал приемателните протоколи? С едно изречение: ИМА ЛИ НЯКОИ, КОЙТО ДА Е ОТГОВОРЕН ЗА ЕДНИ ПОХАБЕНИ ШЕСТСТОТИН И ПЕТДЕСЕТ ХИЛЯДИ ЛЕВА! Колкото до ужасната отсечка между Кнежа и Искър - така е. Все още е ужасна. Хубавото е, че останаха само 2-3 км. ужасни и да се надяваме, че ще бъдат оправени. Дали някога обаче ще бъде ремонтирам пътя между Селановци и Кнежа, който съвсем скоро ще наподобява отсечката, която визирате. В заключение - към потребителя rebu - след като все още стоя в Оряхово ми се струва, че все пак обичам родния си край. Искам наистина нещо да се промени, а не само да се имитира дейност. Ако кметът не ми беше политически противник и беше направил такава издънка, можете да бъдете сигурен (сигурна), че реакцията ми щеше да бъде същата. Защото пак повтарям - работата на кмета не е да държи лопатата и да кара валяка, а да КОНТРОЛИРА! За тази цел му трябват специалисти, а не раболепни ибрикчии, които да се чудят как най-бързо да си напълнят джоба. Всички тези въпроси, които задавам тук ще ге задам и на кмета на предстоящата сесия на 26.09.2013 година и отговора естествено ще го поствам тук. А и надявам се всички ще могат да го видят по местната телевия - аз ще имам грижата да бъде качен и тук. Разбира се ще има и запитване до АПИ, които също би трябвало да осъществяват контрол, както и надявам се, са провели обществената поръчка за избор на изпълнител и контрольор.
цитирай
5. orh90 - ето една снимка от един български ...
21.09.2013 12:59
ето една снимка от един български инфраструктурен форум ,където ентусиасти споделят информация за пътни ремонти и тн.:

http://media.snimka.bg/s1/2670/031584248-big.jpg?r=0

Конкретната снимка е от гр.Искър при полагането на ВТОРИ слой асфалт... В Селановци общо всички слоеве(ако е повече от 1) са двойно по-малки от ВТОРИЯТ слой в Искър ... Без да смятаме първия положен такъв! Е как да издържи този път ,като сами виждаме какво и колко е положено.. Ще видим горе посоченият път в гр.Искър ,колко време ще издеяни ,но предполагам повече от няколко месеца...
цитирай
6. orh90 - и имайте впредвид, че до другата ...
21.09.2013 13:00
и имайте впредвид ,че до другата седмица се очаква 3ти слой асфалтово покритие !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5797489
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031