Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2013 22:57 - Бонусите и просяците в община Оряхово
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 2854 Коментари: 3 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   За втори пореден месец в община Оряхово ще се раздават бонуси! Разбира се в това нямаше да има нищо лошо ако бяхме една просперираща община, но за съжаление дори според лицето-кмет това не е така. Това обаче не пречи на него и кликата му от геПбери и реформатори да грабят с пълни шепи от отънелия общински бюджет. Е, може би се спазват някакви предизборни обещания - наскоро отлично информиран източник сподели с мен, че един иначе много принципен дългогодишен кмет се е жалвал от неспазени обещания - на всяко тримесечие трябвало да има бонуси, а такива до сега нямало. Явно уплашен да не загуби подкрепата на този човек, известен с това, че се върти според вятъра, лицето-кмет вече втори пореден месец раздава бонуси и то в нарушение на закони и наредби. Може би за това държи тези бонуси да минат през Общинския съвет, като по този начин отговорността е на съветниците и тъй като пък те не носят отговорност за решенията си грабежът става законен.
Как законово са обосновани бонусите в докладната на лицето-кмет. Да видим:
1. На основание чл.21, ал.1, т.5 от ЗМСМА - ето какво гласи тя:
"Чл. 21. (Изм. - ДВ, бр. 65 от .) (1) Общинският съвет:
.....
5. (доп. - ДВ, бр. 69 от
., в сила от 27.10.2003 г.) определя размера на трудовите възнаграждения на кметовете в рамките на действащата нормативна уредба и средствата за работна заплата на персонала от общинския бюджет по предложение на кмета на общината; "
Това доколкото виждам не е трудово възнаграждение, а бонус, но кой ти гледа...
2. Второто основание в докладната е чл.24, ал.1 и 2 от Наредба за заплатите на служителите в държавната администрация. Явно според лицето-кмет то самият той, както и кметовете на кметства са държавни служители :). По-страшното е, че явно така смятат дори юристите на общината и тези в Общинския съвет. Ето всъщност какво гласи цитирания текст:
"
Чл. 24. (1) (Доп. - ДВ, бр. 80 от 2012 г., в сила от 19.10.2012 г., доп. - ДВ, бр. 27 от 2013 г.) Допълнителното възнаграждение за постигнати резултати се определя за точно и в срок изпълнение на поставените задачи, включително за служителите, командировани по реда на чл. 86а от Закона за държавния служител, както и за дейности по управление и изпълнение на проекти и програми.
(2) Допълнителното възнаграждение за постигнати резултати може да се изплаща четири пъти годишно - през април, юли и октомври за текущата година и през януари - за предходната година."
Доколкото може да се види календара сега не сме нито април, нито юли или октомври, още по-малко пък януари. Това обаче явно отново няма значение.
ВСИЧКО ТОВА БЛЕДНЕЕ ОБАЧЕ НА ФОНА НА БЛИЗО ЧИТИРИДЕСЕТ ПРОЦЕНТНОТО СУРОВАКАНЕ, ЧРЕЗ УВЕЛИЧАВАНЕТО НА ТАКСАТА ЗА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ В ОБЩИНА ОРЯХОВО. ЗА ТОВА ОБАЧЕ ЩЕ ПИША В СЛЕДВАЩИЯ СИ ПОСТИНГ.
Както винаги по-долу публикувам докладните на кмета в оригинал. За стимулиране на бизнеса в общината няма пари, но за бонус на верните кметове винаги ще се намерят. Весели празници скъпи съграждани! Подаръците от вас - кметски бонуси за "изпълнение на поставените индивидуални задачи", каквито и да са те... За гражданите на Оряхово остава "горещата" супа...
image
image

  Първата докладна вече е приета на заседанието на 28.11.2013 година. Ето как се гласували по въпроса избранниците на община Оряхово:

 

 

По т.7 от дневния ред: - Вх.№729/2013 г. – докладна, относно определяне на допълнително възнаграждение за постигнати резултати през трето тримесечие на 2013 г. на кметовете на кметства и кметските наместници.          Общинският съветник г-н Николай Петранов предложи отхвърляне на докладната, поради това, че Общинският съвет не е компетентен да вземе такова решение. По предложението на г-н Николай Петранов: Гласували:„ЗА” - 1, „ПРОТИВ”- 12, „ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ”- 3.   Не се приема. По предложението на вносителя: Р Е Ш Е Н И Е № 488 ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ Р Е Ш И:          На основание чл.21, ал.1, т.5 от ЗМСМА, чл.24, ал.1 и 2 от Наредба за заплатите на служителите в държавната администрация и чл.27, т.1 от Вътрешни правила за заплатите в Общинска администрация Оряхово – Дейност 122, Общински съвет Оряхово определя размера на допълнителните възнаграждения за постигнати резултати през трето тримесечие на 2013 г. на кметовете на кметства и кметските наместници както следва:          1. Кмет на кметство Селановци                        - 100,00 лв.          2. Кмет на кметство Остров                              - 100,00 лв.          3. Кмет на кметство Горни Вадин                     - 100,00 лв.          4. Кмет на кметство Лесковец                          - 100,00 лв.          5. Кметски наместник Долни Вадин                 - 100,00 лв.          6. Кметски наместник Галово                           - 100,00 лв. Гласували поименно общински съветници: „ЗА” – 12 – Анатоли Андреев, Дилян Гуленов, Камен Петров, Людмила Кушева, Милен Методиев, Радослав Николов, Ранка Владимирова, Сашко Маринов, Светлозар Николов, Силвия Маринова, Станислав Димитров, Стелиян Стефанов „ПРОТИВ” – 1 - Николай Петранов „ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ” – 3 - Венцислав Кънев, Георги Пенков, Татяна Станчева   Приема се.


Тагове:   Оряхово,   петранов,   petranov,   oryahovo,   oriahovo,


Гласувай:
22



1. vra4anin - Селянина с колелото от полето ра...
16.12.2013 11:28
Селянина с колелото от полето разказа играта на ОРЯХОВО!!!!!
цитирай
2. vra4anin - Вървяла лисицата през гората и в...
16.12.2013 11:38
Вървяла лисицата през гората и видяла враната да лети на заден ход. Попитала я:
- Ти защо летиш на заден ход?
- Сега има демокрация. Както искам така ще летя.
Решила лисицата също да тръгне на заден ход. Не щеш ли зад един храст се показал мечока и я. . . . . изненадал.
Ядосала се тя и продължила пак на заден ход. Зад втори храст се показал вълка и също я . . . . изненадал.
Зад трети храст изкочил заека. И той. . . . Ядосала се лисицата и си казала:”Само да ми падне враната ще й откъсна главата. ” В същото време се появила враната и лисицата я попитала:
- Каква е тая демокрация ма лъжлива врано? И мечока, и вълка, и заека ме. . . изненадаха.
Враната й отвърнала : - ДЕМОКРАЦИЯТА Е ЗА НАС, ДЕТО СМЕ НА ВИСОКО. ЗА ВАС ДОЛУ ОСТАВАТ. . . . ИЗНЕНАДИТЕ
цитирай
3. nikolaycska - За предишната отрепка
16.12.2013 13:11
Господин vra4anin,

"селянина с колелото" изглежда като невинна сирийска девица в сравнение със своя предшественик, недокланата и недовзривена Гъца тираджийката, която се опита да ни изтрови барабар с децата и старците с кюмура на авера си Гъсънков.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5809145
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930