Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2014 19:49 - Бюджет 2014 и пладнешкия грабеж в Оряхово
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 3843 Коментари: 7 Гласове:
19

Последна промяна: 05.02.2014 20:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
       

На 30.01.2014 беше приет бюджета на община Оряхово. Поредното ограбване на Оряхово и Оряховчани! Вместо да ремонтира улиците, които бавно и полека се превръщат в лунен пейзаж самозабравилото се кметче и кликата му ще използват с пот изкараните от гражданите на Оряхово левчета за PR акции и предизборни агитации. За зрелища са предвидени над 90 000,00 (ДЕВЕТДЕСЕТ ХИЛЯДИ ЛЕВА) И ТОВА САМО ЗА ОРЯХОВО И СЕЛАНОВЦИ. Логично - там живеят най-много избиратели. Още 45 000,00 лева са предвидени за спорт като 18 000,00 (ОСЕМНАДЕСЕТ ХИЛЯДИ ЛЕВА) са предвидени за СК „Бадминтон” на г-н Станев – явно верността към герберите е добре подплатена финансово. 8 000,00 лева бяха предвидени и за спортен клуб по борба С ПРЕДСЕДАТЕЛ САМОТО КМЕТЧЕ. Все пак аз изисках регистрацията на клуба и усетилото гафа си герберче в последния момент прехвърли парите в резерв, като ще ги прибере след като избере нов председател-марионетка. Аз твърдя, че повече от 150 000,00 (СТО И ПЕТДЕСЕТ ХИЛЯДИ ЛЕВА) ДОПЪЛНИТЕЛНО МОЖЕХА ДА СЕ ДАДАТ ЗА УЛИЦИТЕ В ОРЯХОВО. МОЖЕ БИ ЧАКАМЕ  ЗЕЙНАЛАТА ПРОПАСТ ПОД „ХИДКОМ” (БИВШИЯТ ЗАВОД „ДУНАВ”) ДА ПОГЪЛНЕ НЯКОЙ АВТОБУС С УЧЕНИЦИ ЗА ДА СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ!? По-долу ще публикувам проектните предложения, а когато излезе протокола и приетите приложения с поименните гласувания за да се види кой „оряховчанин” как е подкрепил родния си град. По-страшното обаче е друго – КМЕТЪТ И ПРЕХВАЛЕНИЯТ МУ ЕКИП ОТ СПЕЦИАЛИСТИ НЯМА ДА ПОЛУЧИ И ЛЕВ ОТ ФОНДА ЗА „РАСТЕЖ И УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНИТЕ”. Враца получава 7 000 000,00 (СЕДЕМ МИЛИОНА ЛЕВА) ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА УЛИЧНАТА МРЕЖА И ДОРИ ОБЩИНА ХАЙРЕДИН ПОЛУЧАВА 1 400 000,00 (ЕДИН МИЛИОН И ЧЕТИРИСТОТИН ХИЛЯДИ ЛЕВА). Ето информацията от DarikNews.bg: „Община Враца ще получи 7 млн. лева за рехабилитация на уличната мрежа в града, стана ясно днес, след като излезе списъка с проектите, одобрени по Публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите".  Това е и най-голямата сума, която ще бъде отпусната на община от Северозападна България…

Ето и останалите одобрени проекти за врачанско:- 3 на Община Борован - за изграждане на културно-информационен център в ромската махала в с. Малорад за 473 фил.лв., Ремонт и реконструкция на сградата на читалище "Просвета 1919", с. Малорад за 380 хил.лв. и Внедряване на енергоспестяващи мерки и рехабилитация на административните сгради на община Борован за 650 хил. лв. - 839 хил. лв. ще получи Община Криводол за корекция на р.Лева.- Мездра ще получи и пари за реконструкция на транспортна инфраструктура в общината - 740 хил. , както и 200 хил. за изграждане на спортни площадки в града.- Община Мизия е с един одобрен проект за близо 500 хил.лв. - Ремонт на православен храм "Св. Св. Кирил и Методий" и реконструкция на ул. "28-ми април", ул. "Иван Вазов" и ул. "Осъм" с. Липница.- Община Роман е с одобрени три проекта за изграждане на детска площадка, игрище за футбол със съблекални и реконструкция на водопроводна мрежа в с.Хубавене за близо 571 хил.лв. Една от най-малките общини в областта ще получи 1 400 000 лв. за реконструкция на уличната мрежа.”

Тук ще перифразирам една крилата фраза – не може само с ядене (и крадене) трябва и акъл и образование по-високо от това давано в университета в Горно Нанадолнище :)

Линк към статията тук.

ПОЗНАЙТЕ КОЛКО ЩЕ ПОЛУЧИ ОБЩИНА ОРЯХОВО?

По-долу публикувам проектните предложения за културния календар и за спорт. На печелившите – честито!

                   
                                            ПРИЛОЖЕНИЕ № 11
 

 

 

справка

ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА  РАЗЧЕТЕНИТЕ СРЕДСТВА ПО КУЛТУРНИ КАЛЕНДАРИ ПО НАСЕЛЕНИ МЕСТА ПРЕЗ 2014 г.

 

 

 

 

1.Оряхово                                   73 600 лв.

 2.Селановци                              18 800 лв.

 3.Галово                                          900 лв.

 4.Остров                                        1800 лв.

 5.Г.Вадин                                         900 лв.

 6.Д.Вадин                                       1200 лв.

 7.Лесковец                                     1000 лв.         

  

Всичко                                          98 200 лв.

 

Горните суми са предложени от кметовете на кметства и кметските наместници и са разчетени по бюджетите на съответното кметство.

 

  

Директор ФСДД  :                                              КМЕТ:

                            /А.Кирилов/                                   /Р.Добрев/


                                                               ПРИЛОЖЕНИЕ № 14
 

  

справка

 

за планираните средства по бюджета на Община Оряхово за 2014 г. в дейност 712”Детски и специализирани спортни школи” и 714 „Спортни бази за спорт за всички”
1.ФК „Дунав” Селановци /деца/      6500 лв. 2.Канадскаборба                             2000 лв.

3.Класическа борба-Селановци      2000 лв.
4.СК Дебют –шах                            4000 лв.
7.СК Бадминтон                           18 700 лв.
8. Класическа борба - Оряхово  Клуб по класическа борба  „Надежда-2014” Оряхово                8000 лв.
9.Футбол – мъже – Оряхово        ФК„Надежда 1926”
                                                       
2000 лв.
8.Масов спорт                                1862 лв., в т.ч. по к-ва

- Оряхово                                                      800 лв.

- Селановци                                                   662 лв.

- Галово                                                         200  лв.

- Лесковец                                                     200  лв.

 

      ВСИЧКО                                                   45 062 лв.

 

 

 

Горните суми са предложени от кметовете на кметства и кметските наместници и са разчетени по бюджетите на съответното кметство.

 

 

 

Директор ФСДД  :                                              КМЕТ:

                            /А.Кирилов/                                /Р.Добрев/

 

 

 

 

 






Гласувай:
19



1. vra4anin - Петранов вярно ли е че една особа ог ...
06.02.2014 17:36
Петранов вярно ли е че една особа ог женски пол с пилешки мозък се хвалела как мъжът и всяка вечер се прибирал с тъпкани джобове с пари и дори веднъж му изпрала панталоните с три бона вътре?Също се говори как Журата носил пари лично на секретарката-калинка?
цитирай
2. abc2013 - Това са градски легенди, но г-н П...
06.02.2014 19:50
Това са градски легенди, но г-н Петранов надали знае от първо лице. У същото това семейство, в двора им има поне 20-ина стола от тези, дето се редят на площада за панаира. Там били от миналата година, а до кога ли ще са там?!?! То само това да е...за жалост!
цитирай
3. petranov - Петранов вярно ли е че една особа ог ...
06.02.2014 20:27
vra4anin написа:
Петранов вярно ли е че една особа ог женски пол с пилешки мозък се хвалела как мъжът и всяка вечер се прибирал с тъпкани джобове с пари и дори веднъж му изпрала панталоните с три бона вътре?Също се говори как Журата носил пари лично на секретарката-калинка?

Наистина нямам идея дали това е вярно или не. Не поддържам контакти с такъв вид индивиди. Признавам, разбира се, че съм чувал тези "градски легенди". Когато за пръв път чух това ми дойде наум приказката за въшката, която като извършила паразитната си дейност излязла на челото да се похвали и това и струвало живота :))). Какво да се прави - "Разни хора, разни идеали" - колко актуален е все още Великият Алеко!
До мен днес достигна информация, че г-н Станев вече е започнал усвояването на 18-те ХИЛЯДИ ЛЕВА НА ОРЯХОВСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ. Искането е за закупуване на мрежи, съдийски столове, плащания към федерацията и т.н. Не се е посвенил да поиска и заплащането на разноските по доставката с "Еконт" :))). Нали щеше да бъде физкултурен салон към училището? Както и да е. Получих определени сигнали които съм отнесъл към съответните компетентни органи в ЕС. Дано обаче данъкоплатците на Оряхово не плащат отново за безобразията на някои хора...
цитирай
4. zaw12929 - Кмета е избран да управлява, а ти н е ...
07.02.2014 16:14
Кмета е избран да управлява, а ти н е си прокурор- не ми се кавва какво си- сам се сети
цитирай
5. abc2013 - Кмета е избран да управлява, а ти н е ...
07.02.2014 16:23
zaw12929 написа:
Кмета е избран да управлява, а ти н е си прокурор- не ми се кавва какво си- сам се сети

Бъркате драги ми...кмета е избран да служи на жителите на общината, да работи за тяхното благополучие, за просперитета на цялата община, а не да управлява!!! Да управлява, кого? А? Да управлява едни, за да могат други да се облагодетелстват и да се правят на слепи, така ли?!?! Хайде стига, аман от гьонсорати...
цитирай
6. petranov - Кмета е избран да управлява, а ти н е ...
07.02.2014 21:05
zaw12929 написа:
Кмета е избран да управлява, а ти н е си прокурор- не ми се кавва какво си- сам се сети


Кмета в една община олицетворява изпълнителната власт. Законодателната е в ръцете на Общинския съвет. Аз като общински съветник имам пълното право да харесвам или да не харесвам определени действия както на кмета, така и на колегите си. Също така имам пълното право (а и задължение според ЗМСМА) да информирам избирателите си за действията на кмета и Общинския съвет. Тъй като в така наречения общински вестник материали критикуващи кмета не се допускат (отлично информирани източници твърдят, че всеки брой се одобрява лично от кмета и често се е налагало преработка в последния момент) аз използвам възможностите, които ми дава интернет и запознавам възможно най-широк кръг от хора с действията си като общински съветник. Вие, разбира се, имате пълното право да не харесвате тези мои действия и също така имате пълното право да ме наричате с обидни думи. Като публична личност аз съм длъжен да ги преглътна. Само бих Ви помолил - когато обиждате някого заставайте зад думите с името си, аз така правя! Нося отговорност за думите си и дори неколкократно бях привикван в полицията и дори във вече бившия ГДБОП да давам обяснения, което си беше жив опит за цензура. За моя най-голяма радост опитите на разни незадоволени субекти не успяха и аз продължавам да публикувам документи и факти, които в много случаи не се приемат благосклонно от управниците. Получих определени сигнали за злоупотреби и тъй като става въпрос за европейски средства на свой ред подадох сигнал на компетентните органи в ЕС. Времето ще покаже кой е прав... Желая Ви лека и спокойна вечер и дано ибрика да не Ви тежи много :)))
цитирай
7. nikolaycska - http://www. blitz. bg/news/ar...
08.02.2014 00:16
http://www.blitz.bg/news/article/249240
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5812283
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930