Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2014 10:41 - Смешен плач на оряховското геПберче
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 5337 Коментари: 8 Гласове:
21

Последна промяна: 13.02.2014 14:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
       Вчера, разглеждайки пресата в интернет попаднах на следната любопитна информация от в."Конкурент". Ето я:
ГЕРБ: Наказаха политически кметовете ни 2014-02-09 410 0   image      

Кметове на общини във Врачанско, издигнати от ГЕРБ се оплакаха от „политическо наказание”, заради нулевото финансиране на проектите, които са представили пред държавата за програмата Растеж и устойчиво развитие на регионите. Това стана по време на пресконференция с двамата депутати от Враца Петя Аврамова и Тотю Младенов. На срещата присъства и кметът на Оряхово Росен Добрев – една от общините, които остава без пари, заедно с Козлодуй и Бяла Слатина.

Аврамова изрази възмущението си от факта, че община Борован ще получи 453 000 лева за изграждане на културно-информационен център в ромската махала на село Малорад. Близо 380 000 лева държавата дава за ремонт на читалището в същото село. Общо в Борован са предвидени да отидат 1 503 000 лева. Община Хайредин, която е с население 5001 жители пък има одобрени проекти за 1 400 000 лева. Община Бяла Слатина е кандидатствала с 21 проекта, някои от които за по 5 хиляди лева, но въпреки това няма нито един одобрен. Проектите на Оряхово са били общо 3 на стойност около 8 000 000 лева. Според кмета на Оряхово Росен Добрев, по-правилно би било областния управител да събере кметовете и да обясни на какъв принцип са оценявани проектите.

„Това е видимо наказание за общините от ГЕРБ. Обеднялото население на Хайредин и Борован поддава се поддава на паричен натиск и буквално проституира, има политическа проституция. По време на изборите им купуват гласовете и в момента най-нормалното нещо е да им върнат жеста”, каза кметът Добрев.

На пресконференцията бяха засегнати и темите за вота на недоверие и промените в изборния кодекс. От днес във Враца ГЕРБ стартира подписка за референдум на предстоящите евроизбори. В края на срещата, от ръководството на ГЕРБ признаха, че са радостни от факта, че община Враца ще получи близо 7 милиона лева, но имало и други общини, които се нуждаят от пари.

КАКТО ВСЕКИ МОЖЕ ДА ВИДИ КМЕТЪТ НА ОРЯХОВО Г-Н РОСЕН ЖЕКОВ ПО ПОДОБИЕ НА ГУРУТУ СИ ОБВИНЯВА НАСЕЛЕНИЕТО НА ХАЙРЕДИН И БОРОВАН В ПРОСТИТУЦИЯ И ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ ИЗРАЗЯВАЩО СЕ В КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ. АЗ ЛИЧНО ОЧАКВАМ ПРОКУРАТУРАТА ДА СЕ САМОСЕЗИРА ОТ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ И ЛИЦЕТО-КМЕТ ДА БЪДЕ ТАКА ДОБРО ДА ДОКАЖЕ ДУМИТЕ СИ! А ДАНО...АМА НАДАЛИ...

Кой знае защо, на последното заседание на Общински съвет гр.Оряхово на въпрос на общинския съветник г-н В.Кънев именно с колко и какви проекти община Оряхово кандидатства по фонда за развитие на регионите лицето-кмет не отговори конкретно. За съжаление спазвайки "ПРИНЦИПИТЕ НА ПРОЗРАЧНОСТ НА ГЕРБ" на това заседание, на което се приемаше най-важният закон на една община - бюджета, липсваше телевизията, липсва въпросът  и отговора на кмета и от протокола на заседанието.  Като знам нивото на компетентност на екипът на герберчето е ясно защо община Оряхово кандидатства само с три проекта и колко компетентно и прозрачно са били подготвени те.

На 08.02.2014 година имах възможност да присъствам на конгреса на БСП и лично да се поинтересувам от това, защо община Оряхово не получава нищо. Разбира се не очаквах ресорния министър, г-н Чобанов,  да ми отговори конкретно за проектите представени от община Оряхово, но ми беше обяснено, че няма никаква тенденциозност в разпределянето на средствата, но се има предвид финансовата дисциплина на всяка една община и това дали до момента е имало нарушения в разходването на публични средства.

Замислих се какви ли пък толкова нарушения е допуснала община Оряхово. На първо време ми дойде на ума прословутия "воден цикъл", по който общината има да връща много пари. Спомних си, че на едно от първите заседания този Общински съвет, кметът обвини от трибуната за неуспехите в тази област предишното ръководство и увери гражданите на общината, че ще потърси отговорност. Какво се случи повече от две години по-късно - ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО! Оказа се дори, че не е обжалвано докрай решението за възстановяването на тези средства. Логичният въпрос е ЗАЩО? и няма ли връзка това с недоверието към сегашното ръководство на общината?

Второто нещо, което ми дойде наум е за така наречените "калинки" и съответните проверки в общината по този въпрос. Ето един документ, свързан с този въпрос:
image
Е как да се има доверие на такива хора?!
Третият ми въпрос е свързан отново с едно  Решение на Общинския съвет.  Читателите на блога ми знаят, че "богатата" община Оряхово и нейните не-по-малко "богати" жители трябваше да закупят камион за снегопочистване за 135 000,00 (СТО ТРИДЕСЕТ И ПЕТ ХИЛЯДИ) ЛЕВА. Решението не се прие и няколко дни след това "на тъмно" и "на подпис" беше набързо прието. След това на звук ни стон по този въпрос. Явно не беше изпълнено и няма да се изпълни. Може би това има връзка с този документ:
image
Е как да се има доверие на хора, които всеки месец вземат решения "на тъмно" и "на подпис" и дори не ги изпълняват!?

Да не говорим за "заемообразното" ползване на средства от така наречените "бели петна", за което също е уведомена сметната палата.

В предния постинг съм публикувал как общината харчи с лека ръка пари за рапъри, панаири, фестове и зрелища. Е как да се има доверие на такива хора!?
МЕН МНОГО МЕ БОЛИ, ЧЕ ОРЯХОВСКИТЕ ЖИТЕЛИ И ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ОСТАНАТ СЪС СКАПАНИТЕ СИ УЛИЦИ. Е, ЗА СМЕТКА НА ТОВА САМО СЛЕД НЯКОЛКО ДНИ ЩЕ СЕ НАСЛАДИМ НА ИЗПЪЛНЕНИЯТА НА ЕДИН РАПЪР. ОБЩИНАТА Е БОГАТА И ЩЕ ПЛАЩА!

В заключение напоследък ми беше много интересно защо "успехите" на сегашното ръководство освен в общинския пар..., пардон вестник, за който добре осведомени източници твърдят че не излиза без личното одобрение на кмета и често се налага преработка на вече готовия вестник, се рекламират много усърдно в една областна медия. Може би отговорът се крие в долния документ:
image
Ограденото в жълто. Направих си труда да проверя колко струва годишния абонамент на този вестник. Ето резултата:
image

Както се казва, когато фактите говорят...








Гласувай:
21



1. orh90 - Характерна черта за комунистите - ...
10.02.2014 12:45
Характерна черта за комунистите - разпределение на тато,брато и свато... :) Хората и градовете в Северозапада са цъфнали и вързали ,та трябва да сме свидетели и на долна комунистическа "състезателност" и избиване на комплекси... ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ МРЪСНИ КОМУНИСТИ!!!! До там ни докара тоя строй... когато не се прави... недоволни ,когато се прави - отново недоволни :)
цитирай
2. petranov - Мда. . . когато някои хора нямат а...
10.02.2014 13:35
Мда...когато някои хора нямат аргументи започват обиди и клетви... Две години кой му пречеше на кметчето да направи нещо за Оряхово? Както обичам да казвам - на крива ракета космоса и пречи. Съвсем скоро гражданите на Оряхово ще го раберат. Ще разберат че някои хора им подхвърлят трохи, а задкулисно "усвояват" едни дебели фондове... Най-важното тепърва предстои... :)))
цитирай
3. abc2013 - Защо "плаче" кмета!?!
10.02.2014 13:51
В библията пише, че всеки отговаря за делата си и всеки получава, според заслугите си! Къде сме ние?
Това, че кмета е от ПП ГЕРБ съвсем не означава, че той е кмет само на привържениците и симпатизантите на тази партия. Той е кмет и на всички останали жители на тази община! Той трябва да работи не само за благополучието на привържениците и симпатизантите на ПП ГЕРБ, той трябва да работи за всички! Не може да се върви с рогата напред, а в същото време да се иска потупване по рамото, НЕ МОЖЕ! Има много кметове в страната, които са членове на една политическа партия пък са изкарали по 3-4 мандата като такива и съответно са работили с различни правителства и са постигнали завидни резултати! Да се замисли г-н кмета как я правят тази работа тези хора па да се поучи от тях, а не да слуша 2-ма, 3-ма, защото до никъде няма да стигне...
цитирай
4. nikolaycska - ББ, по-известен като Шурла-бурла тиквен гъз
11.02.2014 09:17
Бойко Методиев Борисов е роден на 13 юни 1959 г. в село Банкя до София. Баща му -Методи Борисов, е милиционер, служител в Софийско градско управление на МВР. Активен член на БКП и доносник на ДС. Уволнен заради извънбрачна връзка с малолетна. Сестра му, Красимира, е лекар-педиатър в 3-та АГ болница-вече приватизирана, в което тя има дялово участие. Борисов има дъщеря, Венета, която учи -не в СУ, а в САЩ. Все пак е дъщеря на мултимилионер. Съжителстваше с Цеца Секса, банкерка, постигнала всичко в своя живот с това, което е между бедрата й. Бойко завършва средното си образование в Банкя, като секретар на комсомолската организация. През 1977 г. кандидатства във Висшата специална школа на МВР, факултет “Държавна сигурност”, но е приет във факултет “Противопожарна охрана” поради слабите му оценки на изпитите. Дипломира се с чин младши лейтенант -пожарникар. Тренира и преподава карате. В системата на МВР започва като командир на взвод, а по- късно -командир на рота. Пробва се и като физкултурник в СГУ.
Командва наказателни операции срещу българските турци в град Дулово през 1989 г. Лично е награден от Тодор Живков, който за благодарност превръща село Банкя в град и построява резиденция, за да го пазят верни люде. През 1990 г. Бойко Борисов отказва да подпише декларацията за деполитизиране на МВР и напуска милицията. Започва с охранителен бизнес, като повечето борци, ангажирани от ДС да сплашват и ограбват хората, проявили стопанска самоинициатива, чрез отвличания, рекет, убийства, грабежи. Влиза в съдружие с Младен Михалев-Маджо, Румен Николов-Пашата, Красимир Маринов-Маргина, Илия Павлов-Зъбчето, Милчо Бонев-Бай Миле, Кеворк Кеворкян-Мустака, Стоил Славов, Любчо Василев и куп други мутри. Основава охранителна фирма “Ипон”, по подобие на ВИС, Клуб 777, СИК и други такива, занимаващи се с криминална дейност в областта на рекета, наркотрафика и проституцията.
цитирай
5. vra4anin - Бойко Методиев Борисов е роден на 13 ...
11.02.2014 09:25
nikolaycska написа:
Бойко Методиев Борисов е роден на 13 юни 1959 г. в село Банкя до София. Баща му -Методи Борисов, е милиционер, служител в Софийско градско управление на МВР. Активен член на БКП и доносник на ДС. Уволнен заради извънбрачна връзка с малолетна. Сестра му, Красимира, е лекар-педиатър в 3-та АГ болница-вече приватизирана, в което тя има дялово участие. Борисов има дъщеря, Венета, която учи -не в СУ, а в САЩ. Все пак е дъщеря на мултимилионер. Съжителстваше с Цеца Секса, банкерка, постигнала всичко в своя живот с това, което е между бедрата й. Бойко завършва средното си образование в Банкя, като секретар на комсомолската организация. През 1977 г. кандидатства във Висшата специална школа на МВР, факултет “Държавна сигурност”, но е приет във факултет “Противопожарна охрана” поради слабите му оценки на изпитите. Дипломира се с чин младши лейтенант -пожарникар. Тренира и преподава карате. В системата на МВР започва като командир на взвод, а по- късно -командир на рота. Пробва се и като физкултурник в СГУ.
Командва наказателни операции срещу българските турци в град Дулово през 1989 г. Лично е награден от Тодор Живков, който за благодарност превръща село Банкя в град и построява резиденция, за да го пазят верни люде. През 1990 г. Бойко Борисов отказва да подпише декларацията за деполитизиране на МВР и напуска милицията. Започва с охранителен бизнес, като повечето борци, ангажирани от ДС да сплашват и ограбват хората, проявили стопанска самоинициатива, чрез отвличания, рекет, убийства, грабежи. Влиза в съдружие с Младен Михалев-Маджо, Румен Николов-Пашата, Красимир Маринов-Маргина, Илия Павлов-Зъбчето, Милчо Бонев-Бай Миле, Кеворк Кеворкян-Мустака, Стоил Славов, Любчо Василев и куп други мутри. Основава охранителна фирма “Ипон”, по подобие на ВИС, Клуб 777, СИК и други такива, занимаващи се с криминална дейност в областта на рекета, наркотрафика и проституцията.


Точно казано! Забравил си да споменеш за агент Буда и разследванията срещу Боко Тиквата!
цитирай
6. nikolaycska - Боко Тиквата, представителя на DEA за България
11.02.2014 13:07
Шефе, имаш гости – отвори вратата секретарката на Бойко Борисов и въведе в офиса на „Ипон” двамата американци, пратеници на DEA.
Шефът, който бе играл допреди малко тенис с Бойко Добрев от ресторант „Къщата”, посрещна пратениците от САЩ по шорти, потник и джапанки – любимото му облекло. Селянчето от Банкя не знаеше английски и затова помоли секретарката си да му превежда. Пожарникарят, охрана на Тато и Бай Симо, не знаеше никакви езици, беше прост шоп. Но покрай „борците” успя да изплува и да забогатее. Направи фирма за охрана като ВИС и СИК и сега дерибействаше из цялата страна.
Американците от DEA го използваха за посредник, за да минават техните дроги през България на път за Западна Европа.
– Влизайте и сядайте, а ти превеждай ма! – заповяда Бойко Рапона.
– Шефе, полека, ще им превеждам...
– Коен, Шапиро – представиха се пратениците от DEA.
– Айде, сядайте! – изкомандори Бойко Борисов и кръстоса голи космати крака пред представителите от Америка, навирайки смрадливите си петала пред физиономиите на озадачените костюмари от „Агенцията за борба с наркотрафика”.
– Шефе, дойдоха и от Drogendezernat.
– Ааа, баварците, да влизат, нека сядат...
– Голденблат, Розенберг – представиха се германците от Бавария.
– Шефе, Генерала звъни.
– Еби го в мамата, той вече не е важен за мен, сега аз съм в кириза... Дъртият направи каквото можа, кажи му, че ще му звънна...
– Шефе, Кузман звъни от Бразилия.
– И на него ще му се обадя, да чака тази шматка!
И Бойко Борисов започна договорките с куките от Америка и Германия за трафика на наркотици през България.
цитирай
7. vra4anin - Попълване на бели петна в спомените ...
12.02.2014 11:34
Попълване на бели петна в спомените на лицето-сайт http://boykoborissov.bg/bg/politicheska-kariera. Бойко Методиев Борисов
Дата на раждане : 13 юни 1959 г .

Допълнение: Не лъже поне за името и рождената си дата, но пък си има дядо до поискване за всяка аудитория.
Трудов стаж
21.05.2013 – понастоящем
Народен представител от ПП ГЕРБ в 42-то Народно събрание на Република България.

Допълнение: Плаща на РБ и протестърите да го върнат като премиер. Осигурил си монополно медийно влияние в поне две национални телевизии, създал профили във Фейсбук, Туитър, където наел хора да пишат от негово име, закупил множество сайтове и като апотеоз – създал си собствен сайт, в който с любопитство научава какво е написал.

27.07.2009 – 21.02.2013 г.
Министър–председател на Република България.

Допълнение: Превърнал рекета срещу бизнеса от зората на демокрацията в държавна политика. Ще се запомни с “Мишо Бирата”, което влезе като пример в последния доклад на ЕС за корупцията. Свален по най-позорен начин от властта, но избегнал пряк побой от благодарното гражданство. Изхарчил 8 млрд. и докарал фискалния резерв до санитарен минимум. Посегна и на Здравната каса. Първият премиер, превърнал държавата в лош платец, който не си изпълнява задълженията и така доведе до фалит хиляди фирми. Създаден е култ към личността му по това време в медиите на Пеевски. Назначил най-нефелния президент на държавата като продължение на трайната кадрова политика – да издига калинки. Летял и ритал.

10.11.2005 г.
Назначен на длъжност кмет на Столична община, с решение № 270 от 06.11.2005г. на Столичен Общински Съвет.

Допълнение: Администраторът на сайта да се уволни! “Спечелил изборите за кмет” се пише, Колтуклиева. Продължил политическата си кариера с присвояване на резултати на МВР, но бързо установил, че е по-добре да печели популярност като открива градинки, катерушки и раздава бизнес на разни Котараци.

01.09.2001 г.
Назначен на длъжност Главен секретар на МВР с указ № 194/2001 на Президента на република България, а със заповед на Министъра на вътершните работи му е присъдено звание „полковник” от МВР. С указ № 32/2002 на Президента на Република България е удостоен със звание генерал-майор, а на 25.06.2004 г. е удостоен със званието генерал-лейтенант.

Допълнение: Назначен от Симеон на длъжност, която е много нависоко и встрани от нивото му на компетентност. Даже е в насрещното на длъжностната си характеристика, защото би трябвало сам да се разработва. Използвал длъжността си, за да си приписва като своя заслуга резултатите на службите, дори когато липсват или той научава за тях от медиите. Прочул се с убийството на Чакъра под личното му ръководство. Целувал ръка на Доган, П. Стоянов и Първанов за колекция от генералски звезди, които превърнаха званието в гротеска. Отнел охраната на нефтопровода на Лукойл от МВР и я прехвърлил на ИПОН. Прехвърлил бюджетите на основни звена на МВР в банката на Цветелина, като й осигурил и офиси в помещенията на МВР за услуги на гражданите. По негово време са извършени повечето неразкрити убийства на прехода.

1991 г.
Основава фирма „ИПОН-1” ООД, която е сред най-големите охранителни фирми в страната. Фирмата членува в Световната организация на охранителите IAPPA, а Бойко Борисов е персонален член на организацията.

Допълнение: Напуска МВР при деполитизирането му, за да остане член на БКП. Участва активно в СИК, където натрупаха пари от рекет като насилствено охраняваха и застраховаха с мотивите на бухалката; правеха фабрики за амфетамин и фалшиви цигари. Намесваха се в трафика на турските гастарбайтери, като хората им пробиваха радиаторите на колите при мотел Божур; след това ги чакаха да стигнат на неохранявано място по пътя, за да ги оберат. С отнет лицез на ИПОН заради бандитска дейност, лично признал, че е раздавал масово подкупи, за да си го върне, но не станало. Вербуван като “Буда” и формално разработван, с което му е осигурен чадър срещу любопитни ченгета.

1985 – 1990 г.
Преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност на МВР. Защитава дисертация на тема “Психо-физическата подготовка на оперативния състав” и му е присъдена научната степен „кандидат на науките” (равностойна на „доктор”). През 1990г. напуска системата на МВР.

Допълнение: Командир на батальон за репресии по време на възродителния процес. Особено чаровно е допълнението в скобите, което лъже, че тогава кандидат на науките е равностойно на доктор на науките.

1982 г.
Командир на взвод, впоследствие – командир на рота.

Допълнение: Липсват данни за смелост и саможертвеност при гасенето на пожари.

Образование
1982 г.
Дипломира се във Висшата специална школа на МВР като инженер по специалността “Противопожарна техника и безопасност” с чин лейтенант.

Допълнение: Където нямаше изобщо да учи, ако беше вярно, че има дядо убит от Народния съд.

Богомил Бонев

Бивш вътрешен министър
цитирай
8. nikolaycska - Още един напусна герберастите
14.02.2014 13:47
http://www.blitz.bg/news/article/250533
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5813165
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930