Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2014 00:22 - За свлачищата, дъждовете и безхаберието...
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 2826 Коментари: 1 Гласове:
19

Последна промяна: 24.05.2014 00:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   След последните проливни дъждове в Оряхово на много места се активираха отдавна забравени свлачища. Улиците, измити преди три месеца за посещението на Боко в Оряхово сега са потънали в кал (или прах в зависимост от метеорологичните условия) и мръсотия. Сега обаче няма кой да ги измие - посещения на Буда не се предвиждат скоро. Този дето ни се води кмет надава вой до небесата, че дъждовната канализация била калпава и за това така се получавало. То горкото селянче сигурно не е виждало и не знае, че шахтите, които трябва да поемат дъждовната вода се нуждаят от поддръжка. Е, за един частен спортен клуб пари има, а за почистване на шахтите няма. Все пак е редно да нопомним на лицето-кмет, че данъците които всички ние плащаме на общината трябва да се използват за благоустрояването на града ни, в частност, за поддръжка на системата от шахти за поемане на повърхностните дъждовни води в изправност. Дали това е така? По-долу може да видите снимки на шахти, които до такава степен са затлачени от кал и мръсотия, че някои от тях дори не се виждат, на други пък липсват капаци и са опасни за гражданите, попаднах и на едно новаторско явление - шахта за събиране на дъждовни води...покрита с бетонен капак и то счупен :) ... Абе личи си колко грамотни са управниците ни. Готов съм лично да разведа лицето кмет или упълномощен от него служител и да му покажа още десетки такива, като долните снимки.
imageimageimageimageimageimage
За сведение на "слугите на народа" снимките са от улиците "22-ри Септември", "Любен Каравелов" и "Аспарух".
Провокиран от тези гледки преди няколко дни внесох питане в Общински съвет гр.Оряхово. Когато получа отговора  (ако го получа) ще го публикувам тук. Ето и питането:
 

                                                    Чрез

                                                    Председателя на

                                                    Общински съвет Оряхово

                                                    До

                                                    Кмета на

                                                    Община Оряхово

 

 

 

 

 

ПИТАНЕ

от

инж. Николай Йорданов Петранов  - общински съветник от Общински съвет Оряхово.

 

                 Г-н Кмете,

     Във връзка с работата ми като общински съветник и на основание чл.33, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, настоявам да ми предоставите писмено следната информация: Кой е отговорен за поддържането и почистването на шахтите за събиране и отвеждане на дъждовните води и какви мерки смятате да предприемете за да приведете в работно състояние занемарената от години система за събиране и отвеждане на дъждовните води на територията на гр.Оряхово?

     Както е известно, по голяма част от улиците на град Оряхово  има изградена канализация, за събиране и отвеждане на дъждовните води. Прави впечатление, че голяма част от тези съоръжения не изпълняват преназначението си, поради това, че са задръстени от кал, камъни и боклуци, на някои от тях липсват решетки и са опасни за  преминаващите граждани  и автомобили (при необходимост съм готов да предоставя снимков материал в потвърждение на тези мои твърдения).  Смятам, че е необходима спешна намеса от Ваша страна, още повече, че  последните проливни дъждове  показаха плачевното състояние на тези съоръжения, което се дължи най-вече на липса на всякакво почистване и поддръжка през последните близо 10 години. Считам също, че за почистването и поддръжката на голяма част от тези съоръжения не са необходими особено много средства. Озеленяването на града ни и провеждането на спортни мероприятия е наистина важно, но по-важна според мен е задачата да не допуснем улиците на гр.Оряхово и къщите на съгражданите  ни  да поемат по „прекия път” към р.”Дунав”.

    Надявам се на бърз и честен отговор от Ваша страна.

 

     

 

 

 

20.05.2014  г.                                                                

Гр.Оряхово                                                      инж.Николай Петранов

Между другото днес след обяд дори успях да покажа лично някои от сниманите от мен шахти на Председателя на Общинския съвет. Дали ще се вземат мерки? А дано...ама като познавам тия, които трябва да се размърдат...надали...

 







Тагове:   Оряхово,   петранов,   petranov,   oryahovo,   oriahovo,


Гласувай:
19



1. vra4anin - Боковите тиквеничета освен да к...
24.05.2014 23:52
Боковите тиквеничета освен да крадат друго не са научили.Сега ронят сълзи и сополи че авантата свърши ама не пропускат дори най-малката възможност да свият нещо.По-лоши от циганите са.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5807574
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930