Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2014 23:19 - За въздухарите и сапунените мехури от Оряхово
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 2911 Коментари: 0 Гласове:
18

Последна промяна: 31.07.2014 23:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Днес, 31.07.2014 година се проведе поредното заседание на Общински съвет гр.Оряхово. Както винаги то протече вяло, без истински дебати, изпълнено със сервилничене към "силните на деня" и многобройни нарушения на Правилника. На него в крайна сметка беше приет един изключително важен документ - Общински план за развитие 2014 - 2020 г. на община Оряхово. За съжаление във връзка с така прокламираната "прозрачност" и "публичност" този план не е качен на сайта на община Оряхово. Аз обаче разполагам с него и при желание на някой от читателите на блога мога да го изпратя по електронна поща или чрeз добре познатите начини за трансфер. Този план е изготвен по проект „Подпомагане на община Оряхово за следващия програмен период чрез ефективни политики” по Оперативна програма “Административен капацитет”, приоритетна ос I “Добро управление”, подприоритет 1.3 „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики”, бюджетна линия BG051PO002/13/1.3-07. Съдържа около 145 страници текст, но като изключим статистическата информация, коята всеки що-годе компютърно грамотен гражданин може да открие и сам съществената част е не повече от 20 страници (от стр.76 до към 96-97 стр.). Колко ли струват тези страници на българските и европейските данъкоплатци? Ще се опитам да получа отговор на този въпрос (включително и от OLAF) и ще го публикувам тук. По важното обаче е друго. На заседанието на Общинския съвет аз лично в качеството си на общински съветник направих няколко предложения за допълване на същия този план. Видимо изнервено кметчето се опита да ме прекъсне и след като направих предложението си се опита да осуети гласуването на моите предложения с аргумента, че видити ли имало обществено обсъждане и трябвало там да направя предложения. Трябва да напомня на лицето-кмет, свикнало на сервилно отношение (и опасни чупки в кръста ;)   ), че аз отлично познавам правата си на общински съветник и не бих допуснал опитите на който и да е те да бъдет ограничавани по какъвто и да е начин!  Така или иначе предложенията ми бяха гласувани в нарушение на Правилника ан блок и естествено отхвърлени. Ето предложенията, които бяха отхвърлени от "милеещите за Оряхово общински съветници":

"Предлагам добавяне на стр.78, Приоритет 1.2 ,Мярка 1.2.1      • Оказване на експертна помощ при изготвяне на проекти, финансирани от фондовете на ЕС, на желаещи граждани на община Оряхово.   Предлагам добавка на стр.81, Приоритет 2.1 Мярка 2.1.1.
 На първо място да се постави
  • Предприемане на активни действия за изграждането на мост Оряхово – Бекет край Оряхово   • Преасфалтиране на улиците в гр.Оряхово и останалите населени места от общината по които има изградена подземна инфраструктура или по които не се предвижда изграждането на такава.   • Газификация на битовите и промишлени потребители в община Оряхово   Стр.82 Мярка 2.1.2. • Ежегодно почистване и поддръжка на шахтите за повърхностни дъждовни води.     Стр.83 Мярка 2.1.5   На първо място да се постави • Възстановяване в пълен обем на дейността на МБАЛ Оряхово     Стр.86 Мярка 3.2.1  ·       Модернизация на ОУ „Н.Й.Вапцаров” – с. Селановци Да се добавят всички действащи училища на територията на община Оряхово

Стр.88 Мярка 3.4.2          Подобряване на състоянието и реконструкция на дома-музей "Д. Илиев" По-редно е да се каже създаване на къща-музей „Дико Илиев” тъй като такава не съществува в момента."

Гласуването протече по следни начин:
"за" - Николай Петранов, Венцислав Кънев, Татяна Станчева и Светлозар Николов
"против" - Д-р Дилян Гуленов и Стелиян Стефанов
"въздържали се" - Анатоли Андреев, Сашко Маринов, Силвия Маринова, Милен Методиев, Силвия Маринова, Радослав Николов и Людмила Велчева-Кушева.

Гражданите на Оряхово могат сами да преценят кой и как се грижи за развитието на древния ни град, кой и как желае гражданите му да се почувстват европейци не само на думи, кой в как се опитва да ни тласка към дъното... Защото човек е толкова голям, калкото големи са мечтите му - аз бих добавил и колкото амбициозни задачи си поставя!





Гласувай:
18



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5812779
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930