Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2015 15:45 - КОЛЕДНОТО СУРВАКАНЕ В ОРЯХОВО
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 4789 Коментари: 5 Гласове:
21

Последна промяна: 22.12.2015 17:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Изборите отминаха и коледното сурвакане на оряховчани започна! Сметката от изборите в крайна сметка ще се плаща от всички оряховчани и най-вече от най-бедните хора в Европейския съюз. Това стана ясно след последното заседание на Общински съвет в гр.Оряхово. Драстичното се увеличават данъците за автомобилите и таксите на най-бедните жители на общината като УВЕЛИЧЕНИЕТО на такса смет за жителите на селата Горни и Долни Вадин достигат до СТО ДВАДЕСЕТ И ДВА ПРОЦЕНТА! Всеки може да пресметне това. Таксата смет за жителите на тези села се вдига от 1,80 промила на 4 промила. Това означава, че ако имате данъчна оценка на имота си от 10 000 лева и до сега таксата е била 18 лева, вече ще се плащат 40 лева! Останалите жители на общината ще се „разминат” с увеличение от „само” ЧЕТИРИДЕСЕТ И ДВА ПРОЦЕНТА! Което означава, че ако до сега за имот с данъчна оценка 10 000 лева сте плащали 28 лева такса смет, сега данъкоплатците ще плащат 40 лева! Честито съграждани! За бизнеса, който без друго едва крета увеличението е „само” 25 процента – 8 на 10 промила. Това означава, че имот, който се използва за бизнес и има данъчна оценка 10 000 лева до сега са се плащали 80 лева, а сега сметката се закръгля на 100! И ВСИЧКО ТОВА СЕ СЛУЧИ НА ГРАЖДАНИТЕ НА ОРЯХОВО САМО И ЕДИНСТВЕНО С ГЛАСОВЕТЕ НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПАРТИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИ РАЗВИТИТЕ БЪЛГАРИ! Опорните им точки за увеличението на данъците са няколко:
  1. През 2009 година промилите са били намалени от 3,6 на 2,8 от „лошият” Общински съвет, когато кмет беше г-н Пенков. Това наистина е така и тъй като и тогава бях общински съветник знам защо го направихме. Явно герберчетата са с къса памет и не помнят, че тогава бяха увеличени данъчните оценки на имотите и поради тази причина с цел да не допуснем увеличаване на данъчната тежест върху населението на една от най-бедните общини в България и целия ЕС ние тогава ги намалихме. Това обаче удобно се пропуска.
  2. Увеличението на данъците и таксите било „директива на Европейския съюз” – това, разбира се, е абсолютна лъжа! Не храня топли чувства към европейските чиновници, но в случая това просто не е вярно. Само човек, който е абсолютно некомпетентен или е замаян от постоянното надигане на ибрика може да твърди това. Като знам кой употребява тази „опорна точка” бих казал, че за този човек важат и двете твърдения!
  3. В Оряхово сме имало републикански шампиони по определени спортове и това струвало пари. На мен не ми е ясна връзката между спорта и такса смет, но явно има такава :). Освен това не смятам, че жителите на община Оряхово трябва да плащат сметките! Развиването на спорта е добре, но в крайна сметка спортните клубове навсякъде по света си търсят спонсори, а не чакат на най-бедните граждани да им плащат издръжката! 
Всичките тези увеличения идват на фона на изключително ниската събираемост на данъците и таксите, която според ОФИЦИАЛНИЯ ДОКУМЕНТ публикуван по-долу е между 62 и 67 процента! Интересно…  В крайна сметка таксата смет в Оряхово е сред най-високите в област Враца(данъци и такси в община Враца няма да се вдигат)! Разбира се имаме и повод за гордост – нашият кмет получава най-високата заплата в област Враца! Да е жив и здрав! Кмета на областния град е със заплата от 1700 лева(ето заплатите в община Враца), а нашият с 2350! Едва ли има смисъл от повече обяснения! По-долу публикувам ОФИЦИАЛНИЯ ПРОТОКОЛ от заседанието на Общински съвет гр.Оряхово от където е видно кои точно общински съветници гласуваха тази заплата, както и докладните с които данъците и таксите се увеличават. Кога ли чашата ще прелее!?
Eто сметката, която ще плащат гражданите на община Оряхово:
image
image
image
image
image
image
image
image
image
imageimage
image
image
image
image
А ето и заплатата на кмета на общината и кои общински съветници позволиха това безобразие:
image

А ето и заплатите на кметовете на кметства:
image

 

   


Тагове:   Оряхово,   добрев,   петранов,   petranov,   oryahovo,   oriahovo,   dobrev,   orjahovo,


Гласувай:
21



1. vra4anin - Джакпот
22.12.2015 17:47
Кмет да си в Оряхово!
цитирай
2. rebu - Браво,
23.12.2015 10:24
Хубаво е че ни запознаваш с тези събития от последният месец. Не добре така да се товарят хората. Но дай сега отчет и за предишните 71 години, през които от района в България с най-плодородна и обилна земя и най-трудолюбиви и предприемчиви стопани се стигна до "най-бедната община". През това време не е бил ГЕРБ на власт.
цитирай
3. petranov - Здравейте, rebu! За предишните 71 ...
23.12.2015 21:46
Здравейте, rebu! За предишните 71 години няма как да дам отчет, тъй като тогава не съм участвал в управлението на общината. Безспорно през тези години са се случвали неща, които са били в ущърб на общината и едно от тях е, че малко от тези години тя е била управлявана от Оряховчани. Земята си е пак тук и е все така плодородна - плодовете и обаче отиват у единици, аз ги наричам агроолигарси и това е една от причините за бедността в общината. Между другото вярно е, че партия ГЕРБ не е била на власт, но хората които сега са в тази партия са били. Между другото и сред сегашните общински съветници на партия ГЕРБ в Оряхово има такива, които са били членове на БКП :)
цитирай
4. abc2013 - Питане!
29.12.2015 11:00
Г-н Петранов, наистина е добре, че ни запознавате с нещата, които се случват в общината, но жалкото е, че при това мнозинство няма шанс да се случат свестни неща. Гледам Наредба 6...какво значи едно удостоверение за сем. положение да има срок на издаване 3 дни?!?!? При положение, че става за секунди с натискане на един клавиш на компютъра! Или пък там другите подобни на вид документи. И какво ще рече експресно издаване?!? Айде, моля, моля...За тези услуги не трябва да има друг срок на издаване, освен моментален!!!
цитирай
5. abc2013 - :)
29.12.2015 11:05
А що се касае за многоцветните общински съветници...ми те не са виновни! Виновни сме всички ние, които им позволяваме да седнат там! Нито вършат някаква работа, нито имат някакъв потенциал, но пък са винаги с модерните на деня! Това е за жалост не само тук в Оряхово, а и в цялата държава! Управляващите днес сочат с пръст комунистите, но те са ги надминали!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5797894
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031