Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2017 19:17 - Оряхово и Арнаудовци, Петровци и Дековци -истината
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 2412 Коментари: 0 Гласове:
20

Последна промяна: 07.03.2017 20:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


2007 година, Ноември, г-н Георги Пенков печели изборите за кмет на Оряхово.

Само след два месеца е поискан отчет от тогавашния управител г-н Велков. На нас съветниците ни беше казано, че той е отказал да го предостави. Така се стигна до гласуването на неговата оставка. За оставката му гласуваха единодушно всички съветници, включително тези от ПП ГЕРБ! Така се стигна до конкурс за нов управител, на който лично бяха поканени всички доктори, работещи тогава в МБАЛ Оряхово и имащи сертификат за "Здравен мениджмънт". Никой от тях не се съгласи. Беше ни представен г-н Кочев, който временно пое МБАЛ Оряхово до провеждане на конкурс. Беше обявен конкурс и на него се яви само въпросния г-н Кочев! Той го спечели и беше назначен за управител. Договора на г-н Кочев за Управител обаче никога не беше гласуван от Общинския съвет! Аз никога като съветник не го бях виждал дори! Така че обвиненията, че ние сме му гласували огромната заплата са просто лъжа! От тогава няма документи с поименни гласувания на сайта на общината. В общината обаче има както оригиналите на документите, така и записи от заседанията и това лесно може да се докаже! Та истинската история след това е такава:


Денят е 26.02.2010 г. Приема се бюджета на община Оряхово

 

ПРИЛОЖЕНИЕ № 8

      - предложение от общинския съветник Николай Петранов – да отпаднат предвидените 50хлв. за провеждане Международен конкурсен фестивал по творчеството на Дико Илиев „Алено мушкато” и се отразят в Прил.№8, като нова т.10 - за подпомагане на „МБАЛ-ЕООД”-Оряхово

Гласували поименно общинските съветници:

„ЗА”3, в т.ч.: Васил Асенов, Здравко Николов и Николай Петранов

„ПРОТИВ”8 - Ванко Калиничов, Виктор Кунчев, Венцислав Кънев, Георги Санков, Гошо Тодоров, Дико Диков, Сашо Кирков и Светлозар Василев

„ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ” 6 – Атанаска Петкова, Милен Милов, Милен Кирилов,Светла Илиева, Стефан Тодоров и Цветана Янкова

                                                Предложението не се приема

 

     Обърнете внимание кой е сред гласувалите „против” и „въздържал се” – доколкото си спомням през 2007 г. г-н Дико Диков беше разлепен на плакат с Бойко борисов като кандидат-кмет от ГЕРБ. Той и д-р Милов бяха в общински съветници от ПП ГЕРБ. Кой е гласувал тогава против подпомагането на болницата.

Дали знаят Арнаудовци, Петровци и Дековци?

 

Разбира се обжалвах бюджета на общината пред областния управител г-жа Пепа Владимирова и получих отказ да го върне. Ето го:

 image

Дали Арнаудовци, Петровци и Дековци спомнят от коя партия беше г-жа Пепа Владимирова – да точно така от ПП ГЕРБ!

 

Ето отчета на МБАЛ Оряхово за 2009 г.  Нещо става ли ви ясно?

 

Денят е 28.04.2010 г.  Спомняте ли си го г-н  Арнаудовци, Петровци и Дековци, за другите от вашата групичка изобщо не говоря. Още тогава прогнозирах, че болницата ни се води към фалит. Къде ли бяха тогава тези, които сега се бият в гърдите под Вашия постинг?  Помнят ли?

 Хубавото на интернет е, че написаното остава!

 Датата е 11.05.2010 г. –  отново пиша за заплатата на управителя Кочев. Къде бяха тогава Арнаудовци, Дековци, Петровци и други знайни и незнайни герои?

 

Датата е 12.06.2010 г. Мястото ХГ „проф.Марин Върбанов”, присъстват областен управител от ГЕРБ и тогавашните депутати от ГЕРБ. Водещ на срещата г-н Росен Жеков – сегашния кмет! Запознахме тези хора с безобразията в МБАЛ Оряхово. И….нищо! Къде бяхте тогава Арнаудовци, Дековци, Петровци и Жековци? Помните ли?

Датата е 25.06.2010 г. Гласуваме Декларация в защита на болницата ни. Има и гласували против.

 

Датата е 01.07.2010 г.   Писах писмо до тогавашния депутат от ГЕРБ г-н Николай Коцев. Ето откъс от него:

Друг важен въпрос, който бихме искали да повдигнем пред Вас е загрижеността за състоянието на „МБАЛ-Оряхово” ЕООД, или болницата в Оряхово. Искаме да Ви обърнем внимание, че това е една от първите болници в България с повече от 130 годишна история. Загрижени сме най-вече от това, че болницата към момента е натрупала огромни дългове – по наша информация около два милиона лева и е застрашена от фалит. В същото време Управителя на „МБАЛ-Оряхово” ЕООД получава огромна за мащабите на България заплата, която надвишава около два пъти дори заплатата на Министър-председателя на Република България. Това според нас е в нарушение на Наредбите на Министерството на здравеопазването. По този повод през есента на миналата година сме внасяли докладна в Общинския съвет за привеждане на възнаграждението на Управителя в съответствие с нормативните документи, но за съжаление нашето предложение беше отхвърлено, което поражда определени съмнения у нас. Разбира се, ние обмисляме да сигнализираме и Прокуратурата, за тези нарушения, но не сме го направили, поради факта, че по този начин бихме могли да навредим на болницата като институция. Междувременно разбрахме, че г-н Янко Кочев - управителя на „МБАЛ-Оряхово” ЕООД е консултант (дума изпълнена с особено съдържание през последните дни) на други болници в страната, като например болницата в гр.Свищов. Доколко това е правомерно ние не знаем – Община Оряхово и Общинския съвет в Оряхово няма дори юрист, който бихме могли да използваме за консултации и становища. В последните дни се обсъжда и така наречената „здравна карта”. Според информацията, която имаме болницата ни ще остане без хирургично отделение, АГО, инфекциозно отделение и ОАРИЛ. Ние остро възразяваме срещу това и молим за Вашето съдействие за запазването на болницата ни. На последното заседание на Общинския съвет приехме декларация в защита на болницата, което мислим също е крачка в правилната посока. 

 

Къде бяхте тогава Арнаудовци, Петровци, Дековци и т.н.?

 

22.07.2010 г.  Министърката на здравеопазването от ГЕРБ напада Оряховската болница.

 Къде бяхте тогава Арнаудовци, Петровци и Дековци? Скрити на топло и удобно, а?

 

16.08.2010 г.  Председателят на синдикалния комитет при МБАЛ Оряхово пише писмо до Инспекцията по труда за неизплатени възнаграждениия.

Къде бяхте тогава Арнаудовци, Петровци и Дековци?

 

 

23.08.2010 г. Отправих покана към всички граждани на Оряхово да присъстват в Комисията по здравеопазване за прекратяване на договора на управителя Кочев.

Ето я и нея:

Уважаеми читатели, уважаеми съграждани от община Оряхово,

На 23.08.2010 г. в заседателната зала (на третия етаж в общината) от 16:00 часа ще се проведе заседание на КОМИСИЯТА ПО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА, ТРУДОВА ЗАЕТОСТ, ЕКОЛОГИЯ И ТУРИЗЪМ. Освен всичко останало комисията ще разгледа и докладната внесена от мен и колегата Здравко Николов за прекратяване на договора на управителя Кочев и за назначаване на временно изпълняващ длъжността управител Д-р Антимова. Като член на тази Комисия си позволявам да отправя покана към всеки, който желае да посети заседанието и да изрази своето отношение. Заседанията на комисиите на Общинския съвет са открити и всеки може да присъства и да вземе отношение по поставените въпроси. Много ви моля не бъдете безразлични. Мисля че това е много съдбоносно време за болницата ни и е време да подкрепим един наистина стойностен човек като д-р Антимова. Когато сме единни няма от какво да се страхуваме! Не позволявайте да бъдете отново манипулирани с празни обещания от човек който няма капацитета да ги осъществи!
  Също така ще си позволя да поканя всички и на заседанието на Общинския съвет на 27.08.2010 година от 13:30 часа. Ако има много желаещи да присъстват ще направим постъпки пред председателството на Общинския съвет заседанието да се проведе в художествената галерия "Марин Върбанов" за да могат всички желаещи да проследят дебатите. 
   Комисията по здравеопазване, социална политика, трудова заетост, екология и туризъм ще вземе в понеделник решение, което ще предложи на заседанието на Общинския съвет в петък. Нейното решение също е много важно и ще се радвам заседанието да бъде посетено от възможно най-широк кръг граждани на общината и особено работещи в МБАЛ.  

   Благодаря предварително за присъствието на всеки един от вас.

 

Къде бяхте тогава Арнаудовци, Петровци и Дековци?

 

23.08.2010 г. http://petranov.blog.bg/politika/2010/08/23/svetlina-v-tunela-ili-porednoto-uvyrtane.594971 Д-р Бетов получи от Инспекцията по труда писмо в което го уведомяват за ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПРЕДПИСАНИЯ към управителя на МБАЛ да изплати работните заплати.

 

Къде бяхте тогава Арнаудовци, Петровци и Дековци?

 

 

27.08.2010 г.  Аз и г-н Здравко Николов искаме да прекратим договора на управителя Кочев. Ето гласуването:

По т.10 от дневния ред      

 

            - Докладна Вх.№ 955, относно прекратяване Договор № 41/19.06.2008год. за възлагане на управление на „МБАЛ-Оряхово” ЕООД

               І. Предложение от вносителите на докладната Здравко Николов и инж. Николай Петранов

Р Е Ш Е Н И Е № 586 :

Общински съвет Р Е Ш И:

На основание чл.21 ал.1, т.8 от ЗМСМА,

        1. Общинския съвет прекратява Договор № 41/19.06.2008год. за възлагане на управление на „МБАЛ-Оряхово” ЕООД на основание чл.21 на същия договор.

        2. До провеждане на конкурс за нов управител на „МБАЛ-Оряхово” ЕООД назначава за временно изпълняващ длъжността управител на лечебното заведение д-р Албена Симеонова Антимова-Бетова- понастоя-

щем завеждащ неврологично отделение в същото лечебно заведение.

        3. Определя възнаграждение на временно изпълняващия длъжността Управител, в размер на 380% от средната брутна заплата в лечебното заведение.   

Гласували поименно общинските съветници:

 „ЗА”5 , в т.ч. Васил Асенов, Здравко Николов, Милен Кирилов, Николай Петранов и Стефан Тодоров.

„ПРОТИВ”2 – Атанаска Петкова и Георги Санков

„ВЪЗДЪРЖАЛИ  СЕ”5 – Ванко Калиничов, Венцислав Кънев, Гошо Тодоров, Сашо Кирков и Светла Илиева.                                

                                                           Решението НЕ СЕ приема   

  

Къде бяхте тогава Арнаудовци, Петровци и Дековци?

  

09.09.2010 г.  Беше създадена гражданска инициатива за развитието на здравеопазването. 105 души се бяха подписали. Не виждам подписите обаче на Арнаудовци, Дековци, Петровци и си-е! Защо ли?

 

 

03.09.2010 г.  Шестима общински съветници поискахме да се свика извънредно заседание на Общинския съвет за болницата.

13.09.2010 г. Ето и едно писмо на тогавашния кмет г-н Пенков в защита на Кочев.

 

16.09.2010 г. Кочев вече не е управител на МБАЛ. Игрите на г-н Пенков      

 

        -  Обсъждане създалото се напрежение между лекарите и Управителя на „МБАЛ-Оряхово” ЕООД и снемане на Управителя

Р Е Ш Е Н И Е № 593 :

Общински съвет Р Е Ш И:

           

        1. Общинският съвет  ПРЕКРАТЯВА Договор № 41/19.06.2008год. за възлагане на управление на „МБАЛ-Оряхово”ЕООД, на основание чл.21 на същия договор.

Гласували поименно общинските съветници:

 „ЗА”10 , в т.ч. Атанаска Петкова, Васил Асенов, Венцислав Кънев, Здравко Николов, Милен Кирилов, Николай Петранов, Сашо Кирков, Светлозар Василев, Стефан Тодоров и Цветана Янкова.

„ПРОТИВ” 2 – Виктор Кунчев и Георги Санков

„ВЪЗДЪРЖАЛИ  СЕ”4 – Ванко Калиничов, Гошо Тодоров, Дико Диков и Светла Илиева.                                                                                                                            

 

Обърнете внимание кой е против прекратяването на договора на г-н Кочев – не виждам никой от БСП. Но виждам г-н Дико Диков от ПП ГЕРБ!

 

Между другото преди това заседание г-н Росен Жеков в качеството си на представител на ПП ГЕРБ дойде при мен и заяви, че ПП ГЕРБ държи г-н Кочев да остане управител. Дали ще има мъжеството г-н Росен Жеков Добрев да потвърди това? Заедно с мен тогава бяха адвокат Георги Сапунов и г.н Здравко Николов и те могат да го потвърдят. Кой тогава подкрепяше Кочев? А Арнаудовци, Петровци и Дековци?

 

17.09.2010 г. http://petranov.blog.bg/politika/2010/09/28/ti-go-gonish-prez-vratata.612419 Поискахме справки за задълженията на МБАЛ. Ето и кореспонденцията между Кочев и Пенков от това време.

Тогава ние се борехме за МБАЛ Оряхово, а къде бяхте вие Арнаудовци, Петровци и Дековци?

 

 

    След тези перипетии започнахме да търсим нов управител на МБАЛ Оряхово. ЛИЧНО БЯХА ПОКАНЕНИ ВСИЧКИ ЛЕКАРИ, КОИТО ИМАХА НУЖНАТА КВАЛИФИКАЦИЯ ДА ОГЛАВЯТ БОЛНИЦАТА НИ. НИКОЙ НЕ СЕ СЪГЛАСИ!

 

02.11.2010 г.  Започна атаката на ПП ГЕРБ срещу свалянето на г-н Кочев. Атакува ни не кой да е, а д-р Янко Здравков, тогава Народен представител от ПП ГЕРБ, а кметът на общината отказа да подпише договора на г-н Луканов. Дадохме интервю и по БТВ.

 

Къде бяхте тогава Арнаудовци, Петровци и Дековци?

 

17.11.2010 г.  Бяха взети решения за подпомагане на МБАЛ Оряхово и за пълна ревизия. Ето ги:

   

Р Е Ш Е Н И Е № 641

Общински съвет Р Е Ш И:

На основание чл.21, ал.1, т.8 от ЗМСМА,

Общинския съвет задължава председателството да поиска извършване на пълна финансова ревизия на „МБАЛ-Оряхово” ЕООД за пет годишен период пред компетентните органи, съгласно чл.61 от Търговския закон.

Р Е Ш Е Н И Е № 647

Общински съвет Р Е Ш И:

На основание чл.21, ал.1,т.8 и т.10 от ЗМСМА, да се добави към Решение №624 по Протокол№66/29.10.2010 г.:

т.ІV. Свободните парични средства по т.ІІ-т.1 Кмета на общината да предостави на „МБАЛ-Оряхово” ЕООД, по банков път в 15 /петнадесет/ дневен срок от датата на вземане на настоящото решение.

 

26.11.2010 г. Внесох докладна за теглене на кредит от общината за подпомагане на болницата. Ето гласуването по нея:

Р Е Ш Е Н И Е № 650

Общински съвет Р Е Ш И:

На основание чл.21, ал.1, т.10 от ЗМСМА и чл.3 от Закона за общинския дълг,

          І.Общински съвет дава съгласие община Оряхово да ползва краткосрочен банков кредит-овърдрафт от „Интернешънъл Асет Банк” АД, при следните условия:

1.Максимален размер 600 000 ,00 /шестстотин  хиляди/ лева.

2.Вид на дълга, съгласно чл.3, ал.2 от Закона за общинският дълг - дълг поет по договор за общински заем в български левове.

3.Срок за ползване – до 30.09.2011 година.

4.Начин на обезпечаване на кредита – ипотека на имоти,  частна общинска собственост.

5.Условия на погасяване – еднократно в края на периода.

6.Лихвен процент – определен след кредитен анализ, съгласно условията, вътрешните правила и тарифата на „Интернешънъл Асет Банк” АД, но не повече от блп +1,5%. Такси, комисионни и други- според тарифата на „Интернешънъл Асет Банк” АД.

7.Учредява залог на бъдещи вземания на Община Оряхово от местни данъци и такси в размер на 600 000,00 лева.

8.Да бъде издаден чрез Кмета на Общината запис на заповед за размера на кредита, включително всички такси и комисионни.

         ІІ.Упълномощава Кмета на Общината да подписва всички документи, свързани с кредита и обезпеченията по него.

         ІІІ.Упълномощава Кмета на Общината да предостави, спешно, паричните средства по  т.І.1, на „МБАЛ-Оряхово”ЕООД, съгласно чл.54,ал.3 от ЗМСМА и  чл.100, ал.2, т.4 от Закона за лечебните заведения, за погасяване на задължения  на лечебното заведение.

         ІV.В бюджет 2011 г. на община Оряхово, да се планират парични средства от продажби на имоти частна общинска собственост и такива от наеми в размер на 600 000 /шестотин хиляди/ лв., с които да се погасят ползваните суми по искания овърдрафт, в срок до 30.08.2011 година.

Гласували поименно общинските съветници:

 „ЗА”11-Атанаска Петкова, Васил Асенов, Венцислав Кънев,  Дико Диков, Здравко Николов, Милен Кирилов, Николай Петранов, Светлозар Николов, Светла Илиева, Стефан Петров и Цветана Янкова

„ПРОТИВ” няма

„ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ”5-Ванко Калиничов, Виктор Кунчев, Георги Санков, Гошо Тодоров и Милен Милов

                                                                                       Решението се приема

Тук съветниците от ПП ГЕРБ са на различни мнения – г-н Диков подкрепя, а д-р Милов е против. БСП – единодушно „за”.

 

Областния управител Пепа Владимирова от ПП ГЕРБ връща решението ни.
 

05.01.2011 г.  Бяха предприети оздравителни мерки за МБАЛ Оряхово от г-н Луканов.

 

12.01.2011 г. МБАЛ Оряхово беше акредитирана според новите правила и получи разрешение да извършва лечебна дейност!

 

Къде бяхте тогава вие, Арнаудовци, Петровци, Дековци?

 

16.03.2011 г.  Административният съд отменя заповедта на областния управител Пепа Владимирова от ПП ГЕРБ и потвърждава, че Общински съвет Оряхово може да подпомага болницата си.

 

17.05.2011 г. И още една отхвърлена от Административния съд жалба на Областния управител Пепа Владимирова от ПП ГЕРБ  

 

16.09.2011 г.  Разлепвахме и покани за протести срещу отказа на г-н Пенков да изпълни Решенията на Общинския съвет и да финансира болницата.

 

Къде бяхте тогава вие, Арнаудовци, Петровци, Дековци?

  

2012 г. Дойде новата власт в лицето на г-н Росен Жеков и г-н Ивайло Вагенщайн. Ето как се грижи за болницата. 
 

Значи обърнете внимание – през 2012 ГОДИНА ПО ВРЕМЕТО НА Г-Н ДОБРЕВ И Г-Н ВАГЕНЩАЙН СЕ ПРОВЕЖДА КОНКУРС ЗА УПРАВИТЕЛ. ПРЕЗ СЪЩАТА ГОДИНА 2012 ГОДИНА МБАЛ ОРЯХОВО БЕШЕ ОБЯВЕНА В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ. ТОГАВА УПРАВЛЯВАШЕ ГЕРБ В СЪЮЗ С ВАГЕНЩАЙН. КАК ТОЧНО БСП ЗАКРИХА БОЛНИЦАТА?

Историята натам я знаем - откри се един измислен филиал, който скоропостижно се спомина. Бог да пази жителите на община Оряхово! 

Къде бяхте тогава Арнаудовци, Петровци и Дековци?

Както виждате за разлика от горепосочените аз цитирам единствено документи и неопровержими факти! А когато документите и фактите говорят какви ли лъжи могат да измислят Арнаудовци, Дековци, Петровци пък дори и Жекодобревци...
ТАКА ЧЕ УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, НЯМА ОТ КАКВО ЛИЧНО АЗ ДА СЕ СРАМУВАМ ОТ ТОВА, КОЕТО СЪМ НАПРАВИЛ ЗА БОЛНИЦАТА, НИТО ПЪК ПАРТИЯТА МИ - БСП! ПОМИСЛЕТЕ ВИЕ ОБАЧЕ КАКВО ПРАВИХТЕ И КЪДЕ БЯХТА ПО ТОВА ВРЕМЕ. АЗ ЗНАМ!


 
 

 



Тагове:   Оряхово,   МБАЛ,   Жеков,   петранов,   petranov,   oryahovo,   oriahovo,


Гласувай:
20



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5797758
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031