Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2010 15:35 - Г-н Луканов и злободневните проблеми на болницата в Оряхово
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 19182 Коментари: 109 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Чест прави на вестник Зов нюз и съответния сайт www.zovnews.com , че още на следващия ден след интервюто на кмета Пенков публикуват и интервю с ВРИД Управителя на Оряховската болница г-н Луканов. Ето линк към статията: http://zovnews.com/bg/shefat-na-oryahovskata-bolnitsa-svetozar-lukanov-shte-otseleem-ako-reshim-zabatachenite-problemi/. Според ме спасяването на болницата е най-важният краткосрочен проблем на нашият град и на нашата община.  Копирам статията и тук с цел да продължим дискусията по темата.

Шефът на оряховската болница Светозар Луканов: Ще оцелеем, ако решим забатачените проблеми ZovNews.com
image От месеци Многопрофилната болница за активно лечение в Оряхово е почти пред фалит. Дали лошото й финансово състояние е благодарение на предишния управленски екип или на други фактори никой към днешна дата не може да отговори. Благодарение на огромните задължения към доставчици и неизплатени заплати лекарите дни наред стачкуваха пред кметството в града. Дали успяха да постигнат нещо? Едно е ясно, от броени дни лечебното заведение в Оряхово вече е с нов управител-Светлозар Луканов. Днес разговаряме с него по-най наболелите въпроси в подопечното му здравно заведение

Господин Луканов, към днешна дата какво е финансовото сътояние на болницата в Оряхово?

Финансовото състояние на лечебното заведение не е тайна за никого. То не се е променило за няколко седмици. Дълговете са си все толкова - над 2 400 000 лева. Хубавото е, че болницата започна да работи. Отделенията са пълни. Правим всичко възможно, за да работим на максимален обем. Благодаря на работещите в лечебното заведение, въпреки че не са получавали заплати от 5 месеца.

Кое, според Вас, доведе до тежкото финансово състояние на здравното заведение - предишното ръководство, лошо управление или има още нещо...

Според мен най-големия фактор, довел лечебното заведение дотук е непремереното плащане за неща, които търпят отлагане във времето, непремереното изразходване на финансов ресурс в насоки, които не са директно обвързани с медицинската дейност. Както знаете, тежкото финансово състояние на всичките болници в страната е факт и в такъв един период на финансова несигурност, на недостиг на средства, според мен оцелява този, който харчи разумно по-малко и то за най-неотложното и необходимото.

Как смятате да се справите с проблема?

Разчитам основно на помощ от принципала - община Оряхово, разчитам на разбиране от страна на кредиторите ни, разчитам на здравия разум и не на последно място на екипа на болницата - всички лекари, сестри, санитари и целия персонал. От тази седмица стартира една инициатива за по-широка подкрепа в гражданското общество. Създаваме един инициативен комитет за подпомагане на Многопрофилната болница за активно лечение. Той ще се сформира до края на тази седмица. Ще се обсъди съответната стратегия и ще се търсят възможности, чрез широко подкрепени от обществото инициативи за подпомагане на лечебното заведение чрез дарителски кампании, различни видове инициативи, които евентуално пак по дарителски път биха могли да подпомогнат по нататъшното съществуване на болницата. За контакти с инициативния комитет и предложения моля гражданите , които биха приели присърце спасяването на една от първите болници в България след освобождението да се обаждат на тел. 09171/25-16 begin_of_the_skype_highlighting              09171/25-16      end_of_the_skype_highlighting, 22-21 и да пишат на e mail mbal_oriahovo@abv.bg и svetli_lukanov@abv.bg

Оптимист ли сте по отношение на оздравителния процес на болницата? Смятате ли, че ще успеете да запазите лечебното заведение?

Независимо дали съм оптимист или песимист моята непосредствена задача е да работя за това лечебно заведение и затова съм тук. Недейте да мислите, че всичко е по възможностите на управителя. Аз не съм маг и не мога да реша в рамките на седмица или месец проблеми, които са наслагвани с години. Така че, ако се осъществят всичките ни инициативи - мои, на екипа с който работя, на община Оряхово, твърдо мога да кажа, че би могло да съществува това лечебно заведение.

По колко клинични пътеки работи Мнгогопрофилната болница за активно лечение в Оряхово?

Болницата обслужва 83 клинични пътеки. Болни се приемат в детско, вътрешно, нервно, инфекциозно и отделение по физикална рехабилитация. До този момент болни се приемаха и в акушеро-гинекологично , хирургично отделение и ОАРИЛ.

Колко пациенти минават през болницата?

През 2009 година са минали общо 5185, което прави средномесечно 432 човека. През тази година на месец минават средно по 385 човека.

Досега имало ли е случай лекар да напусне болницата по финансови причини?

От лекарите, които са работили с години тук, единици са напуснали. Имаме напуснали кадри, които са поканени да работят и са работили тук известно време, но това са лекари от съседни области, които са си отишли най-вероятно заради финансови причини.

Предстоят ли съкращения?

Безспорно съкращения се налагат от създалата се ситуация, ситуация на тотална финансова рецесия. В такъв случай в едно търговско предприятие първото нещо, което се търси е намаляване на разходите, което от своя страна е свързано освен с намаляване разходите за издръжка и с намаляването на персонала. Това тепърва ще обсъждаме и с колегите тук от екипа, и на медицински съвет в болницата, и естествено пред пренципала - Общинския съвет в Оряхово.

Ще бъдат ли закривани отделения?

В ход е преструктуриране на всички болници и превеждането им в съотвествие с изискването на утвърдените медицински стандарти и нивата на компетентност. До края на седмицата ще имаме решението кои отделения биха отговорили на тези стандарти и ниво на компетентност и тогава можем да имаме точна информация. На първо време в работен вариант мога да ви кажа, че напълно отговарят на изискванията основната част от отделенията - детско, вътрешно, неврологично отделение, отделение по образна диагностика, отделение по физиотерапия и рехабилитация .

Това означава ли, че тези отделения, които не отговарят на стандартите ще бъдат закрити?

Естествено. Ние сме лечебно заведение и бихме могли да същетвуваме само и единствено ако отговаряме на законовата рамка, утвърдена от Министерство на здравеопазването.

В изброените отделения липсваше акушеро-гинекологичното отделение. Това означава ли, че има вероятност то да бъде закрито?

На този етап това отделение не може да отговори на изискванията, заложени в стандарта по акушерство и гинекология, дори за първо ниво на компетентност. Все пак имаме още малко време. Ако успеем да се преборим и да привлечем кадри, което винаги е възможно, отделението ще се запази.

Ако не успеете, какво става с хората, имащи нужда от такъв вид услуга?

Докато ние не намерим необходимия ресурс и не осигурим качество на тази медицинска услуга ще ползват услугите на лечебно заведение, където такава структура отговаря на изискванията и качеството на предоставяните медицински дейности са гарантирани от изпълнението на съответните стандарти. Най-близките болници са в Козрлодуй, Бяла Слатина и областната болница във Враца. Но доколко те отговорят на изискваният на утвърдения стандарт и ниво на компетентност не мога да кажа. Това е в правомощията единственно на Районният център по здравеопазване-Враца, като районно подразделение на Министерството на здравеопазването. Все пак до края на месеца ще текат проверки от страна на Районният център по здравеопазване по отношение съответствието с медицинските стандарти и заявените дейности в лечебните заведение за болнична помощ.

Каква територия и население обслужва Многопрофилната болница за активно лечение?

Основно общините Оряхово, Мизия, Хайредин, отчасти община Борован, защото има отдалечени селища близо до нас и по-отдалечени от други болници. Разбира се, ние не връщаме пациенти, независимо от коя община или област са. Тук искам да допълня, че от новата година стартира дейността си и нова структура на болницата - отделение по долекуване и продължително лечение, тъй като част от корпуса на болницата, отдалечен от основната сграда на стационара, преди години е служил за долекуване и продължителен престой на болни и, ако вземем предвид курортния характер на градчето Оряхово смятам, че бихме могли да предложим отлични условия за функционирането на това отделение, така че нашите пациенти да останат доволни и отново да ни потърсят.



Тагове:   Оряхово,   Луканов,


Гласувай:
0



1. анонимен - Колко дни стачкуваха лекарите и ...
25.11.2010 17:15
Колко дни стачкуваха лекарите и назначен ли е вече Луканов за управител? Това е подвеждаща информация.
цитирай
2. анонимен - Аз лично бих подкрепил една дари...
25.11.2010 18:17
Аз лично бих подкрепил една дарителска кампания в полза на МБАЛ-Оряхово.Нещо повече,на мен самия ми е минавала подобна идея и възнамерявах да запозная Ники Петранов с нея.Хубаво е обаче да се открие сметка в определена банка,в която могат да внасят пари тези хора,които не искат да се афишират.Впрочем Гери съм.
цитирай
3. анонимен - Гери, то по Коледа се събират няк...
25.11.2010 19:36
Гери,то по Коледа се събират някакви жалки суми за децата,та камо ли за болницата.
цитирай
4. анонимен - И аз подкрепям дарителската кам...
25.11.2010 19:44
И аз подкрепям дарителската кампания! Все пак тази болница е в полза на гражданите на общината! То защо общината абдикира и не поема никаква иниациатива? Няма друга такава..........жалко е!
цитирай
5. анонимен - правилно
25.11.2010 19:53
Така е, всеки трябва да се включи. А защо не се включат и лекарите от болницата, например да даряват по две талончета 3 на ден за болницата. Аз лично внасям веднага пари по дарителската сметка, когато я направят де. Общинските съветници, гражданите, хайде бе хора, да спасим нашата болница. Кой каквото има, ако нямаш пари подари храна, ако нямаш храна подари дрехи, ако нямаш дрехи - къде си тръгнал гол сред зима.
цитирай
6. анонимен - Не е вярно, че общината е абдикир...
25.11.2010 20:04
Не е вярно,че общината е абдикирала-но това е друга тема.Въпроса е,че занапред болницата няма да може вече да разчита на общината,както досега-и ще трябва да се оправя сама/което впрочем отдавна вече трябваше да е направила/.Независимо от всичко обаче призовавам хората в тая община да помогнем,с каквото можем.Не забравяйте-ние не сме ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,а хора и граждани!пЪК ЗНАЕ ЛИ ЧОВЕК-ПО кОЛЕДА СЕ СЛУЧВАТ ЧУДЕСА!Впрочем пак съм Гери.
цитирай
7. анонимен - към 6
25.11.2010 20:38
Кмета абдикира от болницата-не и общината.И кмата да не забравя,че ТОЙ НЕ Е ОБЩИНАТА-доказано му бе неколкократно.А лекарите на тази болница и дариха немалко,а именно по 5 заплати .(към 5).
цитирай
8. анонимен - Кой от общинските съветници е ра...
25.11.2010 20:41
Кой от общинските съветници е работил 5 месеца благотворително за общината?Има ли такъв?Или може би някой от общ.администрация?
цитирай
9. анонимен - Цялото гражданско общество зачита ...
25.11.2010 20:52
Цялото гражданско общество зачита неуморният труд на персонала на МБАЛ Оряхово. Няма друго учереждение или каквото и да е друга организация която би издържала на това напрежение и без заплати месеци на ред! Община Оряхово заслужава да има болница! Жителите Ви подкрепят!
цитирай
10. анонимен - Подкрепяте ни, но нека тази подк...
25.11.2010 21:11
Подкрепяте ни,но нека тази подкрепа да не е само в блога!Изразете вашата позиция пред общ.съвет утре на сесията от 13.30.Обществото трябва наистина да покаже,че то има нужда от своята болница.А не кмета да ни обвинява,че ние не работим и ревем само за заплати.
цитирай
11. анонимен - Повечето от лекарите ще си намерят ...
25.11.2010 21:14
Повечето от лекарите ще си намерят работа в други болници.Малко от тях ще останат в частните си кабинети.От това обаче ще загубат само жителите на общината,защото човешкия живот не се спасява в частния кабинет-това става в болницата.А тук има и немалко спасени хора!
цитирай
12. анонимен - Към 1- Да Г-н Луканов е новият Упр...
25.11.2010 21:18
Към 1- Да Г-н Луканов е новият Управител на МБАЛ Оряхово ,а това,както и протестите на медицинския персонал не е подвеждаща информация.
И...,какво значение има ,колко дни сма стачкували, не е ли по-важно е ,че имахме смелост за разлика от някои други мед. служители,който не бяха с нас и не ни подкрепиха "поради лични съображения"да изразим загриженост,и да изкажем недоволството си от безхаберието на кмета и мизерниците в неговото обкръжение....
цитирай
13. анонимен - Ми нека общинските съветници по...
25.11.2010 21:22
Ми нека общинските съветници поставят началото на кампанията ,като дарят по 5 заплати,хем да подпомогнат болницата,хем да разберат как се чувства персонала в момента,хем да внимават друг път като гласуват.
цитирай
14. анонимен - към 6
25.11.2010 21:25
Гери,аз не зная досега общината да е помагала с нещо на болницата!Дала била 10000 лв. за постелъчно бельо.И къде са парите? И как ние да сме сигурни,че наистина са дадени?И ако е така защо не е потърсена сметка от бившия управител за това!Защо никой не се поинтересува къде са тези пари?
цитирай
15. анонимен - Ако някой от общ. съветници беше ...
25.11.2010 21:36
Ако някой от общ.съветници беше извадил тези пари от джоба си,той щеше живо да си интересува къде са те.Но понеже това са ,,ничии пари,,общ.съвет не се поинтересува!Г-да общ.съветници така ли прахосвате парите на данъкоплатците си.Даже не Ви интересува къде са те?
цитирай
16. petranov - Само да уточня нещо - утре на засе...
25.11.2010 21:39
Само да уточня нещо - утре на заседанието на Общинския съвет ще се утвърждава новия Управител на "МБАЛ-Оряхово" ЕООД. Докато не се утвърди и подпише договор с него той все още е ВРИД Управител. Така че 1. анонимен е прав. Редно е да се пише, че все още е ВРИД Управител. Надявам се след утрешната сесия вече да имаме нов Управител без да има ВРИД при длъжността му. Не е кой знае каква неточност това обаче.
Вчера внесох докладна в Общинския съвет с която искам общината да кандидатства за кредит-овърдрафт в размер на 600 000,00 лева които пари да се предоставят на болницата за да покрие дълговете, които са изискуеми и да отпаднат запорите на сметките. Надявам се разумът в колегите да надделее и да ме подкрепят за тази докладна и г-н кмета най-после да влезе във функциите си и да се вслуша в мнението на хората, а не само да пресмята печалбите и загубите. Тази докладна тази вечер беше разгледана на бюджетната комисия и беше приета с 4 гласа "за" и 1 "въздържал се". Всеки е добре дошъл утре на заседанието на Общинския съвет от 13:30 за да изрази позицията си за това, което правим. Също тази вечер обаче се случи нещо което ме разочарова. Обади ми се лекар от болницата, който директно ме обвини, че съм бил изключително недалновиден с действията и е трябвало да не сменяме сега Кочев. Днес била затворена хирургията, нямало реаниматор и "какво правим сега". Държа на всички да стане ясно, че тези задължения и съответно съдебни дела не са от вчера, не са от месец или два, а някои от тях са дори от миналата година. Може би трябваше да чакаме дълговете на болницата да надхвърлят три милиона за да предприемем някакви действия? Още преди повече от година и половина алармирах пред общинския съвет за тежкото положение на болницата, но кой ме подкрепяше? Двама-трима колеги съветници... Мисля, че на много хора в болницата им е било ясно положението, но всеки си е мълчал докато ножа не опря до кокала. Миналата година през октомври когато искахме корекция на договора на Кочев имаше хора само в негова защита...
цитирай
17. petranov - ...продължение...
25.11.2010 21:39
Къде са те сега? Къде бяха тогава останалите? Знам, че на медицинските съвети се е дискутирало тежкото положение на болницата, защо никой не дойде тогава в Общинския съвет да ни подкрепи? Не искам никого да обвинявам...аз не бягам от отговорността си като общински съветник, но все пак моля ви постарайте се да отговорите на тези въпроси. За да се вземе дадено решение в Общинския съвет трябва 9 от 17-те съветника да гласуват със "за" за него. Тази вечер може би загубих един добър приятел...дано поне успеем утре да дадем глътка въздух на болницата...
цитирай
18. анонимен - към 16
25.11.2010 21:50
Искам да кажа на колегата който ти се е обадил,че хирургичното отделение не е болницата.В болницата в Кнежа също няма ХО- но .А и нищо не се знае.Може отделението отново да заработи.Стига този път НАШИЯ ХИРУРГ ДА ОСТАНЕ ВЕРЕН НА БОЛНИЦАТА!А какво Може Кочев -видяхме!Трупане на дългове ,които с всеки изминал ден ни закопаваха.
цитирай
19. анонимен - Бе направо си беше болницата. Ма...
25.11.2010 21:55
Бе направо си беше болницата.Мангалката наричаше ХО,,КРАЛСКАТА ХЕРУРГИЯ,,
цитирай
20. petranov - Моля ви поне в коментарите под този ...
25.11.2010 21:58
Моля ви поне в коментарите под този постинг да не използваме обидни и цинични коментари. Каузата е прекалено блогородна за да я опошляваме. Благодаря ви предварително!
цитирай
21. анонимен - към 17
25.11.2010 22:04
Къде са били медиц.съветници ли?Ами било ги е страх за постовете и заплатите си!И после при Кочев началниците имаха високи заплати,а сега дали ще е така?Все още не се знае!Единственото,което сгрешихте е,че не освободихти Кочев по най-бързия начин- с една заплата обезщетение.
цитирай
22. анонимен - към 19
25.11.2010 22:09
Петранов,ние преглъщахме обидите и униженията ,но децата ни искат да преглъщат храна.Дано да ни разбираш.
цитирай
23. petranov - Разбирам Ви - защо мислите вчера ...
25.11.2010 22:18
Разбирам Ви - защо мислите вчера внесох тази докладна? Трябва по-най-бързият начин да се осигурят тези 600 000,00 лева. Дано да Ви разберат и останалите колеги съветници, както и кмета...
цитирай
24. анонимен - към 20
25.11.2010 22:18
Нали виждаш ,,кралете,,докъде ни докараха!Как искаш да им благодарим?Защо те не подариха като нас останалите в болницата работници по 5 заплати?
цитирай
25. анонимен - Даряват само благородните хора.
25.11.2010 22:26
Даряват само благородните хора.
цитирай
26. анонимен - към 17
25.11.2010 22:30
Знаеш ли къде са те сега!Напуснаха КОРАБА КАТО ПЛЪХОВЕ!
цитирай
27. анонимен - Обаче има един-два останали плъха!
25.11.2010 22:31
Обаче има един-два останали плъха!
цитирай
28. анонимен - към 21
25.11.2010 22:35
Не бе 21!Страх ги е било от него-нали ходеше с пистолет!
цитирай
29. анонимен - Или поне те така си казват.
25.11.2010 22:37
Или поне те така си казват.
цитирай
30. анонимен - към 23
25.11.2010 22:42
Общ.съветници да не мислят за нас,а да мислят за хората на общината,защото голяма част от тях са потенциални пациенти на болницата!
цитирай
31. анонимен - Този лекар който ти си е обадил не ...
25.11.2010 22:53
Този лекар който ти си е обадил не знае какво иска от себе си а камо ли от другите!
цитирай
32. анонимен - ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ОБЩ. СЪВЕТНИЦИ ...
25.11.2010 22:54
ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,ЧЕ ОБЩ.СЪВЕТНИЦИ ОБЕЩАХА,ЧЕ СЛЕДВАЩИЯ ОВЪРДРАФТ ЩЕ БЪДЕ ЗА БОЛНИЦАТА.
цитирай
33. анонимен - към 32
25.11.2010 22:56
Това обещание дадоха на предишната общ.сесия.
цитирай
34. анонимен - А когато сняг забръска, що ще чиним ...
25.11.2010 23:26
А когато сняг забръска,що ще чиним ний зимъска.Кой и с какви пари ще почиства пътищата,за да могат линейките,ако имат гориво и желание от страна на мед.персонал да отреагират бързо на повикванията.За какво да даряваме пари,като когато се обадиш,те карат сам да си търсиш превоз?Както някой е написал,в Кнежа може да няма хирургия,но там има 5 спешни екипа с 5 линейки и спешната помощ се поддържа от Плевен.Те затова хората преминаха в Плевенска област.
цитирай
35. анонимен - Аааааа Петранов този сигурно е от ...
25.11.2010 23:28
Аааааа Петранов този сигурно е от лекарите ,които си стояха в кабинетчетата докато ние явно показвахме недоволството си в общината.Това са големите специалисти дето изкарват парите на болницата...
цитирай
36. анонимен - Не трябва да се напъваш много за да се ...
25.11.2010 23:32
Не трябва да се напъваш много за да се досетиш кой е...
цитирай
37. анонимен - Петранов, защо мислиш, че лекарят ...
25.11.2010 23:37
Петранов,защо мислиш,че лекарят който те е обвинил в недалновидност не е прав.След твоята намеса започна всичко.Имаше по-финни начини за излизане от положението.А лекаря,който те е обвинил е ВЕЧНО НЕДОВОЛНИЯ.
цитирай
38. petranov - За мен това беше начинът - и то моята ...
26.11.2010 00:01
За мен това беше начинът - и то моята намеса започна преди повече от година и половина. Ако тогава имах подкрепа може би нямаше сега да сме в това положение. Никой друг не предложи по-финни начини - ще се радвам ако дори постфактум ги споделите тук.
цитирай
39. анонимен - КЪМ 34
26.11.2010 00:14
В Оряхово и 6 спешни екипа да има,все ще са толкова смешни като сегашния единствен.Явно не знаеш,но ФСМП са структура,нямаща нищо общо с болницата.Те получават заплати,гориво,консумативи и т.н. от друго място.Така,че не се притеснявай за горивото на линейката им,а за непроменяемото отношение и манталитет на работещите там.Дай ми 1 пример ФСМП да е излекувал някого-терапия за в къщи не дават,а може би не е инужно,но те не могат да отреагират и на спешните случаи,на нищо.не могат да свалят температура,не смеят да свалят кръвно,да не говорим за астматичен пристъп.Гола вода са без болницата!Тяхната работа е-викай този,викай онзи от отделението,телефонисти и дървени философи.Така,че ако закрият болницата не ги виждам,ще им се развали рахатлъка
цитирай
40. анонимен - Към Петранов
26.11.2010 07:48
Ники кажи на Бетовия да си пие хапчетата редовно.
цитирай
41. анонимен - Към39
26.11.2010 09:05
Явно не си приритвал,ако пририташ и те те спасят ще пееш друга песен.Друг е въпроса,че Санков беше приритал и го спасиха в същата тази болница,която иска да затворят.Много къса памет и неблагодарни хора!
цитирай
42. анонимен - Ники, игнорирай лекето което ти се е ...
26.11.2010 10:39
Ники,игнорирай лекето което ти се е обадило.Знам,че боли когато те предаде приятел,но може би г-н Луканов е взел мерки срещу часпрома,а именно докторчето,което ти се е обадило,това го боли.Предполагам кой е и знам че не се срамува да взима пари на ръка.
цитирай
43. анонимен - анон.
26.11.2010 12:30
Д-р Гуленов не взема ли пари на ръка,или само другите вземат?
Кой се явява всезнаещ?
цитирай
44. анонимен - Гуленов си има частен кабинет и е в ...
26.11.2010 14:53
Гуленов си има частен кабинет и е в правото си да взема на ръка,а ти умнико го правиш през работно време.Направи си и ти частен кабинет.
цитирай
45. анонимен - анонимен
26.11.2010 15:03
Към 39;Спешна помощ е помагала и ще помага на много хора , дано и на Вас 39 и на близките Ви се наложи да помогат,защото както е тръгнало само те ще останат в този пропаднал град,на който нито болница му трябва ,нито Спешна помощ.Всички Вие които пишете против Болницата и Спешна помощ ,дано да умирате като кучета.
цитирай
46. анонимен - Е този диалог не ми харесва. Уваж...
26.11.2010 15:13
Е този диалог не ми харесва.Уважавайте себе си,уважавайте се помежду си,в крайна сметка уважавайте и човека,който ви направи този сайт-защото впрочем вашите междуличностни проблеми рефлектират и върху него-друг е въпроса,че си трае.И имайте едно на ум-и външни хора четат тук.И си правят изводи.А кажете ми заслужавате ли да се организира тая дарителска кампания в полза на болницата,след като се хапете като кучета и нямате идея как да се измъкнете от блатото,освен идеята общината да тури едно рамо....свърши тая,братлета-от мен да го знаете.От тук нататък щете,нещете,сами трябва да се оправяте-общината пари няма,а и не е длъжна да ви дава/друг е въпроса,че го правеше/
цитирай
47. анонимен - ха. ха
26.11.2010 15:57
Консумативите за частния кабинет май са за сметка на хирургията,а това на ръка е само за лична облага!
цитирай
48. анонимен - Сефте!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...
26.11.2010 16:05
Сефте!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
49. анонимен - 47-ми, тресе те завист. Тичай при ...
26.11.2010 16:19
47-ми, тресе те завист.Тичай при Луканов и докладвай - ще получиш захарче.45-ти пази се от ехото.
цитирай
50. анонимен - 45 не така, това е грозно и злобно. . . ...
26.11.2010 16:36
45 не така, това е грозно и злобно...Току що на редовната общинска сесия се спомена точно тона на този блог,нима не си давате сметка ,че всичката тази помия засипва всички нас,но най вече лекарите .Нека да има работа за всички и стига сме гледали всеки в паничката на другия и стига сме коментираме кой е по-можещ от другия, пациентите са тези ,които ни дават най-реалната оценка ....
цитирай
51. анонимен - Препоръчвам на г-н Луканов да влиза ...
26.11.2010 16:48
Препоръчвам на г-н Луканов да влиза от време на време в този блог,за да разбере с какви хора се е захванал.
цитирай
52. анонимен - Ами напиши си името препоръчителю, ...
26.11.2010 19:38
Ами напиши си името препоръчителю,или те е срам/страх/
цитирай
53. анонимен - Проблемите са лесни за решаване. ...
26.11.2010 19:41
Проблемите са лесни за решаване.Бяхте на сесията.Да бяхте предложили закриване на болницата.Така ще се махнат всички "льоши хора" и ще има омиротворяване.Всички ще са радостни и щастливи.
цитирай
54. анонимен - Решението
26.11.2010 20:12
Какво решихте на днешната сесия,г-н петранов?
цитирай
55. анонимен - Към 53
26.11.2010 20:33
Прав си Бетов,така щеше да бъдеш доволен.
цитирай
56. анонимен - Не ми е ясно защо мислите, че тези ...
27.11.2010 08:33
Не ми е ясно защо мислите ,че тези простотии се пишат само от работещи в болницата.Тук всеки може да си пише каквото иска и от името на който иска.Имайте в предвид ,че повечето от работещите в МБАЛ са на възраст,която не предполага висене пред компютъра,още повече такъв арогантен и циничен език!
цитирай
57. анонимен - към 53 и защо трябва да се затвори ...
27.11.2010 15:21
към 53 и защо трябва да се затвори болницата ,за да си отидат лошите хора от болницата... !? Нека лошите си отидат само лошите :),а болницата да остане=
цитирай
58. анонимен - Ако затворят болницата ти и женати ...
28.11.2010 10:25
Ако затворят болницата ти и женати сте АУТ
цитирай
59. анонимен - Г-н Луканов ако влизате в този блог, ...
28.11.2010 10:28
Г-н Луканов ако влизате в този блог, знайте, че има много хора ,които ВИ подкрепят и разчитат на Вас,тези хора ще помогнат, както и с каквото могат...
цитирай
60. анонимен - Обаче Луканов, не си прав за упра...
30.11.2010 21:55
Обаче Луканов,не си прав за управлението на болницата,защото нали знаеш,че рибата се вмирисва откъм главата.
цитирай
61. анонимен - Нещо против бабичките ли имате?Че ...
01.12.2010 19:53
Нещо против бабичките ли имате?Че те отдавна са се вмирисали!
цитирай
62. анонимен - Сега и по Луканов ли взехте да плюете ...
02.12.2010 00:44
Сега и по Луканов ли взехте да плюете бе боклуци!Б.Борисов ли да ви докарат за управител?
цитирай
63. анонимен - ако Б. Борисов може да се справи с ...
02.12.2010 22:07
ако Б.Борисов може да се справи с некадърните и мързеливите -да го призоват при нас.
цитирай
64. анонимен - към 62
03.12.2010 22:49
Поне можеше да си избере по-млад и енергичен заместник.Не беше уместно да преизбира човека,който 2год. и половина тъпчеше и обиждаше хората.Хората имат лоши спомени.А и вълка нрава си мени,но козината-никога.
цитирай
65. анонимен - Д-р Гуленов, д-р Пешева според мен ...
03.12.2010 22:52
Д-р Гуленов,д-р Пешева според мен щяха да бъдат по-подходящи.
цитирай
66. анонимен - съсед на пивницата
04.12.2010 19:38
Гуленов си е добре сега като консултант във вътрешното при Пешева.
Важно е да върви часпрома!
Пешева -да,но Рашева...Партията си знае работата.
Ние трябва да работим.
"Дайте да им дадем!"
цитирай
67. анонимен - към 64
05.12.2010 11:53
А ти кой предлагаш 64 , Антимова или Тевекелева...я стига ...Рашева си е много добра за този пост.Подхода на жената е точно ,какъвто трябва да бъде...мисли за оцеляването на болницата,а АА вечно е недоволна и само напуска ,а мъжа и пък бил оторизиран да затвори болницата....
цитирай
68. анонимен - към 67
05.12.2010 16:48
И аз мисля,че д-р Пешева щеше да е по-добрия вариант.
цитирай
69. анонимен - Като нищо може да я затвори, защото ...
05.12.2010 16:51
Като нищо може да я затвори,защото всички знаем,че това,което сме сега е далеч от болница.Малко хора знаят какво е да трепериш над човешки живот!А този,който не знае .......да замълчи!
цитирай
70. анонимен - към 66
05.12.2010 16:56
Свърши с даването!
цитирай
71. анонимен - Към 69
05.12.2010 17:20
Да викне и петранов като я заключва и да му даде ключа.
цитирай
72. анонимен - По-правилно е да викне целия общ...
05.12.2010 20:58
По-правилно е да викне целия общински съвет,защото ние всички знаем,че една птичка пролет не прави!
цитирай
73. анонимен - И преди Петранов пак не беше болн...
05.12.2010 21:06
И преди Петранов пак не беше болница.Имахме рентгенолог от Ботевград,който всички знаем как идваше.Ма му плащахме като за 3 рентгенолога.Имахме 3-ма реаниматора,но нали помните злополуката с Добринка-оказа се,че и реаниматори нямаме.а им плащахме незнам като за колко...........Не е въпроса само в кадрите-въпроса е в организацията!
цитирай
74. анонимен - Само във вътрешно и хирургично се ...
05.12.2010 21:19
Само във вътрешно и хирургично се намираше кой да те посрещне по всяко време на денонощието.
цитирай
75. анонимен - анон.
06.12.2010 12:46
Да,особено в хирургията и винаги "весели" и "усмихнати"!
цитирай
76. анонимен - Аз пък предпочитам да не ми се смеят и ...
06.12.2010 22:28
Аз пък предпочитам да не ми се смеят и да се тръшкат с мен,а да действат адекватно на ситуацията.
цитирай
77. анонимен - Е как да не ти се смеят като си попа...
07.12.2010 00:13
Е как да не ти се смеят като си попаднал не където трябва
цитирай
78. анонимен - съсед на пивницата
07.12.2010 09:26
Ако си платиш,може и да те превържат.
цитирай
79. анонимен - Не ви пожелавам да ви се налага, но на ...
07.12.2010 12:42
Не ви пожелавам да ви се налага,но на мен ми се е налагало и съм била попаднала на точното място в точния момент,защото ,ако се налагаше да стигна до по- точното място щях да изпусна точния момент.Как не ви е срам!На всеки в този град му се е налагало да попада по някакъв повод в тази болница и сигурно тогава сте били доволни,но бързо забравяте.На маймуни ги направихте тия хора.Гимназията един месец бяха без заплата и ревнаха.Представяте ли си какво е за 6м.работа да ви дадат 100лв.?!
цитирай
80. анонимен - Призовете тези които изхарчиха ...
07.12.2010 13:05
Призовете тези които изхарчиха парите ви и живяха на ваш гръб да върнат поне малко от тях та да имате поне за коледа заплата!
цитирай
81. анонимен - МЛАДЕНЕ, МЛАДЕНЧЕ, КОЧЕ, КОЧЕВ...
07.12.2010 20:34
МЛАДЕНЕ,МЛАДЕНЧЕ,КОЧЕ,КОЧЕВЧЕНЦЕ,ПРИЗОВАВАМ ВИ КАТО ЗЛИ ДУХОВЕ-ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ.80,ЕДВА ЛИ ЩЕ ПОМОГНЕ.НИЩО,БОГ ЩЕ ГИ НАКАЖЕ,И ТО В НАЙ-МИЛОТО
цитирай
82. анонимен - КЪМ 81
07.12.2010 21:52
и АЗ ТАКА МИСЛЯ,ЗАЩОТО,, ГОСПОД Е БЪЛГАРИН,,
цитирай
83. анонимен - към 80
07.12.2010 23:35
Че те ако искаха да имаме заплати нямаше да ни ограбват!
цитирай
84. анонимен - А МЛАДЕНЧО ПАК СЕ УРЕДИ ТОЙ ПРИ ВСЕКИ ...
09.12.2010 07:28
А МЛАДЕНЧО ПАК СЕ УРЕДИ ТОЙ ПРИ ВСЕКИ ШЕФ СТАВА.НАГЛА МИШКА
цитирай
85. анонимен - съсед на пивницата
09.12.2010 07:50
Приема уроците и напътствията на Диков и сие!
цитирай
86. анонимен - НЕ СЕ ЗНАЕ ЗА КАКВО СЕ Е УРЕДИЛ, МОЖЕ ...
09.12.2010 20:42
НЕ СЕ ЗНАЕ ЗА КАКВО СЕ Е УРЕДИЛ,МОЖЕ ДА СИ Е УРЕДИЛ КИЛИЯ ДО МОМАТА
цитирай
87. анонимен - анон.
10.12.2010 13:01
Цеца Янковата няма да допусне да пострада членчето!
цитирай
88. анонимен - bovQfoYLAP
25.05.2011 06:34
AKAIK you've got the asnwer in one!
цитирай
89. анонимен - FRdgEckCsWlVMDHEGWT
25.05.2011 06:41
Thank God! Somoene with brains speaks!
цитирай
90. анонимен - eYdfnYVPNWwgPXsF
25.05.2011 09:20
Hey, that's the graetest! So with ll this brain power AWHFY?
цитирай
91. анонимен - vjqbOrhwtpFxqYaXfv
25.05.2011 11:31
Hey, youВ’re the goto expert. Thanks for hganing out here.
цитирай
92. анонимен - xFqFmGDLHCKkmstjlIe
25.05.2011 15:19
mCcGTe <a href="http://fgyciggypbov.com/">fgyciggypbov</a>
цитирай
93. анонимен - NZhcIuXjmpQnnfEX
25.05.2011 15:30
VIMFRg <a href="http://apvtzrcfwaqq.com/">apvtzrcfwaqq</a>
цитирай
94. анонимен - WhjhvjWZvyVewkD
25.05.2011 16:08
I bow down humbly in the perscnee of such greatness.
цитирай
95. анонимен - nyeYGHvDSjdiP
25.05.2011 22:42
AFAIC that's the best anwesr so far!
цитирай
96. анонимен - PUgsDmUwPAhDByAQXB
26.05.2011 13:15
eWqDAW <a href="http://blyvnmxmfxnb.com/">blyvnmxmfxnb</a>
цитирай
97. анонимен - jmUutizcLNNMAyccp
26.05.2011 18:29
tHaDTR , [url=http://fvkmkozuluuc.com/]fvkmkozuluuc[/url], [link=http://lzhyxwusrpnt.com/]lzhyxwusrpnt[/link], http://rbvejdrnfhvf.com/
цитирай
98. анонимен - jZTblTsKLMWXdTR
26.05.2011 18:57
bwVne9 , [url=http://gjigykqrtlyy.com/]gjigykqrtlyy[/url], [link=http://sbjtfkxcjhms.com/]sbjtfkxcjhms[/link], http://waltvejuoqcw.com/
цитирай
99. анонимен - OlhotKZeKvAIPS
26.05.2011 19:09
6sGRBC , [url=http://nyqwmogppfvm.com/]nyqwmogppfvm[/url], [link=http://quehdkqjkguc.com/]quehdkqjkguc[/link], http://qxofashqarah.com/
цитирай
100. анонимен - yfERSQKkcsDQvlzq
26.05.2011 20:40
QJwVYC , [url=http://foezqpdecfrd.com/]foezqpdecfrd[/url], [link=http://biyeqejvfygk.com/]biyeqejvfygk[/link], http://mjmsczsntswn.com/
цитирай
101. анонимен - WVUCvsqUR
28.05.2011 16:26
beZBcu <a href="http://yubdvhhssxsi.com/">yubdvhhssxsi</a>
цитирай
102. анонимен - ChdyMiXLhSHAjB
28.05.2011 16:43
9TXfVK <a href="http://ltbgbuyjuvgt.com/">ltbgbuyjuvgt</a>
цитирай
103. анонимен - nksWzladRWCtxvGYQN
28.05.2011 17:38
p48Ql1 <a href="http://fravnfesjmln.com/">fravnfesjmln</a>
цитирай
104. анонимен - nbNoUAsXLtj
28.05.2011 19:06
PQsstE <a href="http://ewsopkotuwhw.com/">ewsopkotuwhw</a>
цитирай
105. анонимен - UgzdZHMEVedAOcQjVO
31.05.2011 19:47
UoTPja , [url=http://eyuxyozcqglr.com/]eyuxyozcqglr[/url], [link=http://sglcrlxwmrsn.com/]sglcrlxwmrsn[/link], http://vbqikirhnndc.com/
цитирай
106. анонимен - upMZmLcjvE
31.05.2011 20:13
ss9XU2 , [url=http://zsrvvalhcjbk.com/]zsrvvalhcjbk[/url], [link=http://lwuqktgnsino.com/]lwuqktgnsino[/link], http://fbfltmuvfeeb.com/
цитирай
107. анонимен - EThsNAPsWfxVZ
31.05.2011 20:17
NvzMqA , [url=http://pqndeecgibyf.com/]pqndeecgibyf[/url], [link=http://slwydtfdbmyk.com/]slwydtfdbmyk[/link], http://zqatvudhmsjt.com/
цитирай
108. анонимен - WtaHxxgsxRCrCjL
31.05.2011 20:30
D95KkG , [url=http://jjferssturgc.com/]jjferssturgc[/url], [link=http://ougjuocgoytj.com/]ougjuocgoytj[/link], http://lzcjtsmwdhin.com/
цитирай
109. анонимен - QMnPVNgesfdAZXYLktj
01.06.2011 13:28
6TOarp , [url=http://ztdkreojdici.com/]ztdkreojdici[/url], [link=http://daaywxgaupbl.com/]daaywxgaupbl[/link], http://nwnpamofsrnx.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5806357
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930