Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2011 17:23 - "Алено мушкато" или как се пренаписва народната памет
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 20317 Коментари: 60 Гласове:
0

Последна промяна: 23.06.2011 17:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Както почти всички жители на общината знаят в момента върви подписка за възобновяване на шоуто "Алено мушкато". В едно шоу, разбира се няма нищо лошо, още повече ако то не иска средства от изтънелия общински бюджет, а се финансира изцяло от спонсори. Днес обаче, ми беше показана една статия от един от музикантите на маестро Дико Илиев. Аз по-късно я открих и в интернет и ще я публикувам тук за да могат повече хора да се запознаят с нея и сами да преценят как се експлоатира името на великият музикант и как се правят опити за пренаписване на народната памет. Мисля, че авторът на статията е уважаван оряховчанин, бил е рамо до рамо с големия народен музикант и едва ли би си позволил да пише неистини.

“Дунавското хоро” на Дико Илиев и “Алено мушкато” нямат нищо общо - Вестник Конкурент
Анатолий Гаранин*

Благодаря на в. “Конкурент” за предоставената ми възможност да споделя с читателите някои свои мисли за именития български музикант Дико Илиев /на снимката/. По повод предстоящите музикални празници “Дико Илиев” бих искал да поздравя институциите, които ги организират.
Но “Дунавско хоро”, закичено с алено мушкато, ми прозвуча странно. Ние, неговите музиканти, освен в Оряхово, сме свирили и по селата, но никъде и по никакъв повод не е ставало дума за посоченото алено мушкато. Познавам Дико Илиев от детските си години. Живеехме на една улица в Оряхово – улица “9 ноември”. След университета се върнах в родния си град, където се включих в неговия духов оркестър от основаването му. И под диригентската палка на Дико Илиев свирих дълги години. Не сме го чували да споменава за алено мушкато, въпреки че той имаше развито чувство за хумор. Радостен съм, че можах да популяризирам творчеството му извън страната. При моя специализация в Московската ветеринарна академия “Акад. Скрябин” занесох грамофонна плоча с хората на Дико Илиев. Руски музиканти, които ги слушаха, останаха възхитени от хармонията, която звучи от тях, и от неравноделните български тактове, които, както е известно, чужди музиканти трудно свирят.
В тези години пребивавах и в университета в Лайпциг, в института по тропическа ветеринерия и зоотехния. На среща с дейци на културата разказах за творчеството на именития български музикант Дико Илиев, отдаде ми се възможност да присъствам на празника на общината в град Вернигероде Германия. Духови музиканти даваха концерт на открито. Запознах се с тях и разказах, че съм музикант на именития композитор на хора в България Дико Илиев. И заедно с тях свирих увертюрата “Поет и селянин” от композитора Франц фон Супе. Вълнуващ момент, който никога няма да забравя.
Когато става дума за българското хоро, в интерес на истината трабва да спомена, че до идването на капелмайстор от Вейнер и Дико Илиев в Оряхово също е имало военна музика. Под нейните звуци покойната ми майка, тогава момиче, е играла тези хора на площада. Капелмайстор е бил Михайлов, възпитаник на консерваторията в Одеса. Сред музикантите са били нашите съграждани Георги Станев – флейтист, и дядо Стоян – басфлигорнист.
За да се проследи как се е развивало българското хоро, ще бъде интересно музиколози да изследват архивите и нотните партитури на музикантския взвод на 36-и пехотен Козлодуйски полк в Оряхово. Те се намират във военния архив във Велико Търново. Едно такова изследване ще установи какви хора са свирили до идването на Вейнер и Дико Илиев в полка в началото на 30-те години на миналия век – тяхната тоналност, гами, мотиви и тактове. Такова едно изследване ще бъде голям принос за развитието на хорото в изпълнение на духов оркестър. Тъй Дико Илиев ще заеме по-достойно място в българската музикална култура. За него акад. Николай Кауфман казва “в хората му звучат народни мелодии”.
Дико Илиев е голям народен музикант. А онези, които са закичили “Дунавско хоро” с алено мушкато, нека сложат цветето на ухото си, а България да го слуша такова, каквото го е композирал Дико Илиев.

*Авторът е музикант в духов оркестър на Дико Илиев в Оряхово


Ето и линк към статията: http://www.konkurent.bg/novini/3755/dun ... i6to-ob6to
По долу публикувам и статията от хартиеното издание, където има снимка на автора:   image
Накрая бих искал да отправя едно предложение към организаторите на шоуто - ако наистина обичате и милеете за града ни, ако наистина уважавате великият Дико Илиев нека да го обявим за ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ОРЯХОВО. Мисля, че той заслужава това! И нещо друго - вместо да организирате пищни шоу-програми и PR акции вложете средствата от евентуално спонсорство не в грандиозни огнени фойерверки, а в това да се възстанови къщата на бай Дико и отново да бъде открита експозицията, която беше посещавана от почитателите на народния музикант от цялата страна, а и от чужбина!



Гласувай:
1



1. petranov - Изобщо не си противореча. И нищо не ...
24.06.2011 00:58
Изобщо не си противореча. И нищо не искам да спирам. На хората въпроса трябва да се задава: Искате ли да има "Алено мушкато", но ако има вие ще го платите. Ще видим тогава какви ще са отговорите. А тук става дума за откровени опити да се "модифицира" историята. Цитираната статия, да Ви обърна внимание, не е от Петранов, а от наш съгражданин свирил рамо до рамо с великият Дико Илиев.
цитирай
2. petranov - Уважаеми leskovchanin, Не се бе...
24.06.2011 08:50
Уважаеми leskovchanin,
Не се безпокойте, не сте ми развалил съня. Просто често работя нощем и за разтоварване преглеждам и блога си и съответно отговарям на въпросите. Има една мааалка подробност. Когато се прави допитване до народа си има съответния закон. Там точно е описано как се прави. Това, че някои използва служебното си положение за да си прави PR акции е наказуемо и аз ще сезирам Прокуратурата по въпроса. Да не говорим за "модифицирането" на историята, за което говори в статията си г-н Гаранин.
цитирай
3. petranov - Продавам ягнета и свиня майка. цена ...
24.06.2011 12:56
анонимен написа:
Продавам ягнета и свиня майка. цена по договаряне


Остави и телефон за връзка и ще ти пратя рекламната тарифа :)))))
цитирай
4. petranov - Г-н Петранов, не искам да влизам в ...
25.06.2011 12:29
анонимен написа:
Г-н Петранов, не искам да влизам в тази полемиката по горе, защото е доста безсмислена. А относно статията на в-к "Конкурент" прочетете книжката на нашата съгражданка Цветана Маркова - "Дунавско хоро закичено с Алено Мушкато". Може би там ще намерите и друго мнение. Цветана Маркова е жива и здраве, може и да поговорите с нея за спомените и от срещите с Дико Илиев


Аз също не искам да влизам в полемика, по въпроси, на които не съм бил свидетел. Просто е редно да се видят различните гледни точки и да не се експлоатира безогледно името на великият ни съгражданин. Прочел съм книжката на уважаваната ни съгражданка г-жа Маркова. Струва ми се обаче, че и мнението на г-н Гаранин, който е свирил рамо до рамо с маестро Дико Илиев, е редно да се вземе пред вид. Все пак той пледира на Дико Илиевите празници да звучи автентичната музика на великият композитор. Останалото лично за мен е шоу, което разбира се има своето място, но не е уместно да употребява името на велика личност като маестро Дико Илиев.
цитирай
5. petranov - Петранов, какво стана на сесията ...
25.06.2011 12:38
анонимен написа:
Петранов,какво стана на сесията днес,по-конкретно за болницата?Поставихте ли някои въпроси към управителя и какъв е отговора?Ако е възможно в резюме напиши накъде отиват нещата2


За съжаление не успяхме да зададем въпросите си към Управителя на МБАЛ Оряхово. Имаше писмо от него, че неотложни служебни ангажименти го възпрепятстват да присъства на нашето заседание. По предложение на г-н Санков, което почти всички подкрепихме, отложихме разглеждането на отчета на болницата за първото тримесечие на 2011 г. за следващото заседание на Общинския съвет. До това време в писмото си управителят на болницата е изразил готовност да отговори на евентуално поставени към него въпроси. Аз лично при първата си среща с него ще попитам за така нареченият "двоен аршин" и ще публикувам отговора му тук. Ако желаете да формулирате и други въпроси към Управителя може да му ги зададете лично или чрез мен.
цитирай
6. petranov - Понеже знам, че не спиш, отговори на ...
25.06.2011 12:40
leskovchanin написа:
Понеже знам,че не спиш,отговори на хората.


Е, този път не познахте. По времето когато сте писали това съм бил унесен в спокоен и дълбок сън.
цитирай
7. petranov - Уважаеми leskovchanin, Разбира ...
25.06.2011 13:20
Уважаеми leskovchanin,
Разбира се, че не е така. Човекът е написал предния ден официално писмо, което е внесъл в Общинския съвет. Ако желаете ще публикувам това писмо тук, но едва ли има нужда. Старият управител изощо не си правеше труда да идва на нашите заседания. Така или иначе отчетът е много подробен и ние можехме да го приемем и без г-н Луканов, но се съобразихме с мнението на повечето колеги, че е редно управителят да присъства. От предния управител никога не сме виждали такива подробни отчети, явно защото имаше какво да се крие.
цитирай
8. анонимен - И каккъв е неотложният ангажимент ...
26.06.2011 07:50
И каккъв е неотложният ангажимент на Луканов? Да не го е викал Министъра или Президента? То друго няма какво да отложи явяването му на сесията! А МОЖЕ БИ СЕ СТРАХУВА? А отчета сме го видели,подробен друг път! И в качеството со на какъв Петранов казваш че ще го приемете преди да е обсъждан на сесия? Или вече е решено? СМЕШКОВЦИ!
цитирай
9. анонимен - докато вие слушахте отчета две яки ...
26.06.2011 08:01
докато вие слушахте отчета две яки момчета преместиха реанимацията в една частна болница
цитирай
10. petranov - И каккъв е неотложният ангажимент ...
26.06.2011 11:00
анонимен написа:
И каккъв е неотложният ангажимент на Луканов? Да не го е викал Министъра или Президента? То друго няма какво да отложи явяването му на сесията! А МОЖЕ БИ СЕ СТРАХУВА? А отчета сме го видели,подробен друг път! И в качеството со на какъв Петранов казваш че ще го приемете преди да е обсъждан на сесия? Или вече е решено? СМЕШКОВЦИ!


Не съм се интересувал какъв точно е ангажиментът на г-н Луканов. Знам само, че се е наложило да замине за София. Не съм останал с впечатление до сега да се страхува да дойде на сесия. Винаги до сега го е правил. Това е първото му отсъствие. На всекиго може да се наложи. Отчетът за първото тримесечие е доста подробен. Тази е причината да не го публикувам тук. Всеки един от съветниците го има. Аз лично бих го показал на всеки, който се интересува с изключение на преките конкуренти на болницата. Никога не съм казвал да приемаме какъвто и да е отчет без обсъждане! Казах, че отчетът е достатъчно подробен за да можем да го приемем и без г-н Луканов, но гласувах за отлагане за следващото заседание за да може да присъства Управителят и да се зададат въпросите към него. Много моля да не ми преиначавате думите!

анонимен написа:
докато вие слушахте отчета две яки момчета преместиха реанимацията в една частна болница


Ако е извършвана кражба от болницата е редно да бъде извикана полицията. Ако пък някой е разрешил да се изнася апаратура и инструменти също ще си понесе отговорността!

цитирай
11. анонимен - Какви са резултатите от проверк...
26.06.2011 11:20
Какви са резултатите от проверката,която Бетовите предизвикаха?Май забравиха,когато и двамата срещу талон,кеш или по-рядко срещу приятелство водеха на хартия хора ,които се нуждаеха от болничен лист!Това не е ли злоупотреба,семейство Бетови?!Явно наистина си падате по 2 в 1-така работите,така източвате едновременно НЗОК и НОИ!Антимова изтърка стъпалата да се моли да се върне,на Бетов отказа за напускане също не го уважиха,и .... не можа да ги отърве този път!МАРШ ОТ БОЛНИЦАТА,АЛЧНИ,МЪРЗЕЛИВИ РЕКЕТЬОРИ!Добре ти топят лагерите в частната болница,да видиш как се изкарват пари!
цитирай
12. анонимен - Какви са резултатите от проверк...
26.06.2011 11:21
анонимен написа:
Какви са резултатите от проверката,която Бетовите предизвикаха?Май забравиха,когато и двамата срещу талон,кеш или по-рядко срещу приятелство водеха на хартия хора ,които се нуждаеха от болничен лист!Това не е ли злоупотреба,семейство Бетови?!Явно наистина си падате по 2 в 1-така работите,така източвате едновременно НЗОК и НОИ!Антимова изтърка стъпалата да се моли да се върне,на Бетов отказа за напускане също не го уважиха,и .... не можа да ги отърве този път!МАРШ ОТ БОЛНИЦАТА,АЛЧНИ,МЪРЗЕЛИВИ РЕКЕТЬОРИ!Добре ти топят лагерите в частната болница,да видиш как се изкарват пари!

цитирай
13. анонимен - анон. обслужващ
26.06.2011 13:17
Неотложен ангажимент= Инстуктаж!
Има още за изнасяне към частните болници от милеещите за градчето ни!
Град мечта-за ....
Оставете нещо и за шаркови, и те са хорица,гладнички,то само с една лабораториика,
за кое по-напред!
За изборите-дайте ни Обещания,пък после...
цитирай
14. petranov - Какви са резултатите от проверк...
26.06.2011 13:32
анонимен написа:
Какви са резултатите от проверката,която Бетовите предизвикаха?Май забравиха,когато и двамата срещу талон,кеш или по-рядко срещу приятелство водеха на хартия хора ,които се нуждаеха от болничен лист!Това не е ли злоупотреба,семейство Бетови?!Явно наистина си падате по 2 в 1-така работите,така източвате едновременно НЗОК и НОИ!Антимова изтърка стъпалата да се моли да се върне,на Бетов отказа за напускане също не го уважиха,и .... не можа да ги отърве този път!МАРШ ОТ БОЛНИЦАТА,АЛЧНИ,МЪРЗЕЛИВИ РЕКЕТЬОРИ!Добре ти топят лагерите в частната болница,да видиш как се изкарват пари!


анонимен написа:
Неотложен ангажимент= Инстуктаж!
Има още за изнасяне към частните болници от милеещите за градчето ни!
Град мечта-за ....
Оставете нещо и за шаркови, и те са хорица,гладнички,то само с една лабораториика,
за кое по-напред!
За изборите-дайте ни Обещания,пък после...


Още в понеделник ще бъде поставен въпросът на Управителя кой и как е разрешил изнасяне на апаратура. Изнасяна ли е апаратура, с чие разрешение и т.н. Веднага след като разбера нещо по въпроса ще информирам тук.

цитирай
15. petranov - Петранов, едва ли изнасянето на ...
26.06.2011 20:25
leskovchanin написа:
анонимен написа:
Петранов, едва ли изнасянето на наркозно-дихателна апаратура и лабораторна техника да става без някой да е наредил и без знанието на друг/защо ли си мисля, че и някои от общинския съвет има участие в това/. Забележете, че става въпрос на най съвременна и нова, с най малка амортизация техника.Забравете за възстановяване на клинична лаборатория, АГО, ОАИЛ, ХО и ИО. Възниква въпроса за колко процента от реалната стойност е продадена техниката, кой взе решението и има ли това отношение към изплащането на задълженията към персонала? Имам впредвид на работещия все още персонал, защото на напусналите вече е изплатено.Това са все въпроси към вашата особа, г-н Петранов!



Аз също останах изненадан, когато ми се обадиха вчера. Веднага се свързах с Председателя на Общинския съвет и той не знаеше нищо. Най-отговорно заявявам, че Общинския съвет в Оряхово не е взимал решение за продажба на каквато и да е техника! Значи това е или нагла кражба или е ЕДНОЛИЧНО решение на Управителя. Това в крайна сметка ще се разбере утре!
цитирай
16. petranov - Кое "утре"?Имам ...
27.06.2011 12:53
анонимен написа:
Кое "утре"?


Имам предвид днес, 27.06.2011 година

анонимен написа:
Болницата няма ли охрана?От толкова работещи в болницата никой ли не е попитал защо се изнася апаратура и евентуално да се подаде сигнал до полицията,а не до шута Петранов,който е един от виновниците за сегашното положение на болницата?Работата мнооого мирише...

анонимен написа:
Такаа, апаратурата от МБАЛ "Оряхово" отива в частната болница на БСП във Враца и Петранов се издига за кандидат кмет от БСП. Добре измислено, браво зъбче /Петранов/, браво!


Днес стана ясно за какво става въпрос. Апаратурата не е изнесена тайно, нито е продавана, а е дадена под наем за временно ползване. Всички знаете, че опитите ни да подпомогнем финансово болницата удариха на камък. Според мен няма нищо лошо, неизползваната в момента апаратура да се даде под наем и да носи някакви приходи за лечебното заведение.

анонимен написа:
Предполагам,че всички работещи в болницата и техните семейства ще гласуват за Петранов.


Уважаема neleskovchanke,
Не е толкова важно за кого ще гласуват работещите в болницата и техните семейства. Важното е болницата ни да я има и хората да могат да ползват услугите и. Знам, че Ви е много мъчно, защото не успявате да изпълните задачата си. Управителят на болницата се опитва всячески да привлече финансов ресурс в болницата. Хората, работещи там също трябва да получават заплати и след като кмета на общината предпочита да прахосва парите им за шоу-програми и PR акции трябва да се търси възможност собствеността на лечебното заведение да носи приход.
цитирай
17. анонимен - анон.
27.06.2011 13:51
Ех, злобари! Голяма работа,изнесли някакви си кревати и медицинска апаратура!
Оставете хората да си работят спокойно. Избори идват.
Току виж гъндев ни стане и кмет,ще ви питам тогава!
цитирай
18. petranov - Мнениеот petranov » Нед Май 01, 2011 ...
27.06.2011 14:12
leskovchanin написа:
Мнениеот petranov » Нед Май 01, 2011 11:41 pm

Leskovchanin написа:На вниманието нА Общински съвет Оряхово и Кмета на Община Оряхово: Да помогнем на д-р Бетов да стане шеф на Вътрешно отделение.НЕ НА ПАРАШУТИСТИТЕ!



Eто думите Ви цитирани, уважаеми Leskovchanin. Всеки грамотен човек може да прочете какво казвате.
Общината има право да подпомага финансово търговското дружество МБАЛ - Оряхово ЕООД, защото е нейна собственост. Дори и съдът го потвърждава. Много други общини в България го правят. Парите за подпомагане ще се вземат от бюджета на общината или ще бъдат от кредит. Качествено здравеопазване без пари за съжаление не можем да очакваме. Друг е въпросът, че болницата ни натрупа огромни дългове, ръководена от един човек, който ние искахме да изгоним още преди 2,5 години. Не можахме тогава обаче да убедим колегите в правотата си. Е, накрая разбраха...Все пак по-добре късно, отколкото никога."В този постинг твърдите,че МБАЛ-Оряхово ЕООД е собственост на Община Оряхово.Не би ли трябвало отдаването под наем на скъпоструваща апаратура,чийто СОБСТВЕНИК е Община Оряхово да бъде съгласувано и гласувано от Общинския съвет.Тази апаратура едва ли е по-евтина от стоте хиляди лева предвидени за "Алено мушкато".Нито парите от "Алено мушкато" ще се върнат,нито апаратурата ще бъде върната.По-рано легла,сега апаратура и до изборите болницата няма да я има.


Уважаема neleskovchanke,
В бързането си сте смесили постинги и нещо не мога да разбера какво точно искате да кажете. МБАЛ Оряхово ЕООД е собственост на община Оряхово. Не е въпроса дали аз го твърдя или не - това е неоспорим факт! Болницата е общинско дружество и има назначен Управител след проведен по всички правила конкурс! Преди няколко заседания, Управителят беше депозирал докладна, да му разрешим да отдаде под наем повилиона пред болницата. Тогава корифеите на юридическата мисъл в нашия Общински съвет подчертаха, че отдаването под наем е изцяло в правомощията на Управителя. Ако Общинския съвет се намеси ще бъдем обвинени, че се бъркаме в работата на ръководството на болницата. Личното ми мнение е, че е хубаво една собственост да носи някакъв приход. Още повече в този труден момент за болницата. Можеше да се мине и без това ако кметът на общината беше изпълнил нашите решения и на болницата беше оказана поне минимална финансова помощ. От друга страна аз винаги съм бил за пълна прозрачност в действията и ми се струва, че г-н Луканов е можел да внесе това предложение за отдаване под наем в Общинския съвет и след обсъждане да бъде взето решение. Така и обществото и общинските съветници биха били информирани, а не да се получават ситуации, при които не се знае за какво става дума.
цитирай
19. petranov - Петранов, покажи договора за наем, ...
27.06.2011 18:24
анонимен написа:
Петранов, покажи договора за наем, нали си за прозрачност, или няма кой да ти го сложи ..... под чистачките. Нали така ти е казал Луканов, под наем, та покажи го тоя договор за наем, да видим дали наистина е под наем или е безсрочно назаем.
Нали не е секретен тоя договор, или сега вече нищо не се показва до изборите.


Договорът за наем не съм го виждал. За първи път чух днес, че е дадена под наем тази апаратура. Аз лично нямам против да го публикувам тук със съгласието на двете страни. Все пак има данни на фирми, идентификационни номера, ЕГН-та и т.н. Пак казвам - винаги съм бил за пълна прозрачност при разпореждането с каквото е да е общинско имущество. Така ще бъде и в този случай.

анонимен написа:
Гери съм.Присъединявам се към написаното по горе с едно уточнение-освен договор за наем с упоменати срокове и наемна цена трябва да има и приемо-предавателен протокол с подробно описание на всички артикули.


Гери, абсолютно си прав. Че то какъв договор за наем би било без упоменати срокове и наемна цена. Приемо-предавателния протокол би трябвало да е неразделна част от договора. Освен това там би трябвало да са описани подробно всички артикули както и съответното техническо състояние в което се предава апаратурата.
цитирай
20. petranov - Соня Съботинова, отправи своя „...
27.06.2011 21:18
анонимен написа:
Соня Съботинова, отправи своя „болен" въпрос към Гъндев и Марио Трайков: „В БСП имахте една много добра идея за преструктурирането на общинските болници, създаването на центрове в малките населени места и насочване на остро болните към областните болници. Тази идея остава ли?"Гъндев отговори, че ако БСП спечели иборите и работата по този проект продължи, той ще бъде финализиран. „Смятаме, че това е успешия модел на българското здравеопазване, за да има ефективно използване на средствата", каза той. „Убеден съм, че това, което Коалиция за България предлага откъм преструктуриране на здравеопазването съвпада 90 на 100 с вашите идеи. Най-важното нещо е, че реално увеличаваме всяка година средствата за здравеопазване. В условията на България парите наистина не достигат, но тенденцията е те да нарастват. Има неща без които не може, това са здравеопазване и образование", заключи Гъндев.


Всеки може да дава идеи. Въпросът е кои от тях ще се осъществят.
цитирай
21. petranov - Петранов, да те светна, изтриваш ...
27.06.2011 21:36
анонимен написа:
Петранов, да те светна, изтриваш ЕГН и официалните данни на дружествата и показваш какво е дадено, защо е дадено безвъзмездно, и каква е наемната цена, с която се подпомага изключително "МНОГО" нашата мила болница. Нали искаме да знаем как "ПОМАГАТЕ" на милата на нас и на ВАС болничка.


Казах вече, че при първа възможност и във възможно най-кратък срок ще поискам тези договори и приемо-предавателни протоколи. Аз нямам интерес да крия каквото и да било от гражданите на община Оряхово. Мисля, че трябва да сте се убедили в това.

анонимен написа:
Това което видяхме,че товарят юнаците на буса, повярвайте съвсем не беше в плачевно състояние. Ми то е хубаво да се дава под наем нещо което не се използва.Щото при един друг управител се даде под наем подвижен рентгенов апарат и парогенератор от които до този момент няма нито пари от наем, нито са върнати на МБАЛ. Не е ясно дали и за ортопедичните легла се плаща нещо, но се говори, че били загубени протоколите. Абе, божа работа, човешка заплесия /пардон лакомия/.


Радвам се, че в този случай се е появила активна гражданска позиция и добре е гледано какво се товари в буса. Сам казвате, че при един бивш управител това и онова е давано под наем пък няма помен от него. За ортопедичните легла - знаете че тогава кмета на общината лично се беше появил в болницата заедно с един бивш държавен управник. Ще поискам информация и за тези протоколи. За този парогенератор и подвижен рентгенов апарат също може да се изиска информация. Само че уточнете по кое време и при кой управител са дадени под наем. Като слух съм чувал също, че при един бивш управител е давана апаратура от болничната лаборатория "под наем". Дали е така за сега не знам. Надявам се отново да се появи активната гражданска позиция и да ми помогнете с информация и за това.
цитирай
22. анонимен - Трий Петранчо, трий
28.06.2011 16:42
Като дий Петранчо, дий. Защо триеш коментарите Петранчо. "Чували" сме, че Петранови продават ги съдели за продажба на канабис и платили 50 000 долара рушвет, за да може канабиса да стане семе за папагали. За толкова пари, може да стане и слънчогледово олио, нали Петранов. А това вярно ли е Петранов?
цитирай
23. petranov - Като дий Петранчо, дий. Защо триеш ...
28.06.2011 17:26
анонимен написа:
Като дий Петранчо, дий. Защо триеш коментарите Петранчо. "Чували" сме, че Петранови продават ги съдели за продажба на канабис и платили 50 000 долара рушвет, за да може канабиса да стане семе за папагали. За толкова пари, може да стане и слънчогледово олио, нали Петранов. А това вярно ли е Петранов?


Много пъти вече съм го казвал. Преди 12 години бяха заплахите към майка ми от двама небезизвестни прокурори в Оряхово, единият от които подсъдим и сина му доколкото си спомням май в затвора. Та тия същите щяха да я вкарват в затвора. За съжаление им се наложи да прекратят делото ПОРАДИ ЛИПСА НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Стигна се до там един агроном да обяснява на мастити прокурори, че не знаят законите. Това е положението, колкото и да не им харесва на някои хора. За всичко това както винаги имам съответните документи. Съмнявам се майка ми и баща ми да са имали някога толкова пари за да подкупят митническите власти, пред които са декларирани семената внесени от Гърция и то от гръцка фирма, представители на самата гръцка фирма, които са се явили пред Прокуратурата и са декларирали какво внасят и за какво ще се използва, властите в Гърция, които са дали сертификати за семената, учените от Българската академия на науките, които са дали съответните си заключения. Така че господа прокурорите нямаха никакъв шанс - те дори са искали да впишат в постановлението, че прекратяват делото поради липса на доказателства. На това майка ми е възразила и е поискала да се впише "поради липса на престъпление". В противен случаи прокуратурата е щяла да бъде съдена и може би е щяло да се стигне до изплащане на обезщетение на майка ми, поради нанесени морални щети. В крайна сметка на следващата година моята сестра кандидатства за американска виза и се омъжи в Америка, ние със съпругата ми също посетихме САЩ, майка ми, изпечената "наркотрафикантка", получи 10 годищна виза за САЩ. Сигурно сме отделили от тези 50 000,00 долара и за американския посланик :))))) Знам че някои бивши и настоящи властници от Оряхово умират от страх, че аз лично ще изкарам далаверите им на бял свят. Знам че трескаво ровят да извадят някакъв компромат за мен, но просто ще трябва да се примирят - това е НЕВЪЗМОЖНО. Аз винаги разполагам с документи и неоспорими факти в подкрепа на твърденията си. А когато фактите говорят то и анонимните PR-ки се налага да замълчат :)
цитирай
24. анонимен - Р Е Ш Е Н И Е № 146 Гр. Оряхово, ...
28.06.2011 21:07
Р Е Ш Е Н И Е

№ 146

Гр.Оряхово,13.05.2011 г.



В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А





Оряховският районен съд, в публично съдебно заседание на трети май две хиляди и единадесета година в състав:

РАЙОНЕН СЪДИЯ:В.Живкова-Офицерска

при секретаря Г.Ц., като разгледа докладваното от съдията гр.дело № 112 по описа за 2011г.,за да се произнесе, взе предвид следното:





Производството е образувано по обективно съединени искове с правно основание чл. 128 и чл.245 ал.2 КТ от А.С. Антимова – Бетова с ЕГН ********** ***, чрез адвокат Л.К. – АК Монтана и съдебен адрес *** против „МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ-ОРЯХОВО” ЕООД гр. Оряхово, с ЕИК 106512407, със седалище и адрес на управление гр. Оряхово, ул.”Арх.Цолов” № 98, представлявана от управителя Светозар Борисов Луканов за сумата от 11 981,37 лв. – представляваща неизплатено трудово възнаграждение за месеците: юни, юли, август, септември, октомври, ноември и декември 2010 г., както и лихва за забава в размер на 430.93 лв., считано от датата на забавата на плащането на всяко дължимо трудово възнаграждение до предявяване на иска – 15.02.2011 . Претендира се и законната лихва върху главницата, считано от предявяване на иска до окончетелното изплащане.

В подкрепа на иска са представени писмени доказателства.

Допусната и изслушана е съдебно-счетоводна експертиза със задача, след проверка в счетоводството на ответника, да изчисли размера на начислените, но неизплатени на ищцата трудови възнаграждения за месеците:юни, юли, август, септември, октомври, ноември и декември 2010г. поотделно, както и размера на дължимата лихва за забавено плащане, считано от деня на забавата на всяко дължимо плащане, до предявяване на исковата молба.

По делото е представено ЛТД на ищцата.

В срока за отговор е постъпил писмен такъв от управителя Светозар Борисов Луканов. Същият оспорва като неоснователни предявените искове с възражението, че посочените като дължими суми за неизплатени трудови възнаграждения не отоварят по размер на действително дължимите на лицето и поради това, че претенцията е за присъждане на брутно трудово възнараждение, което е в противоречие със съдебната практика.

Оспорва и иска за заплащане на мораторна лихва за забавено изпълнение поради това, че ищцата не е предявявала към дружеството вземанията си за трудови възнаграждения преди завеждане на делото.



В откритото съдебно заседание ищцата, чрез процесуалния си представител поддържа предявените искове.

Ответникът не се явява и не се представлява.



Съдът, като анализира и прецени доказателствата по делото поотделно и в тяхната съвкупност, намира за установено от фактическа страна следното:

Ищцата е работила в ответното дружество, като с Трудов договор №10/09.04.2008г. е назначена на длъжност „Ординатор”-Неврологично отделение. С допълнително споразумение от 20.05.2008г. е преназначена на длъжност „ Началник неврологично отделение”, считано от 20.05.2008г. за срок от ткри месеца. Трудовото правоотношение на ищцата е било многократно променяно с допълнителни споразумения , като след спечелен конкурс с Допълнително споразумение №51/26.09.2009г. към Трудов договор №10/09.04.2008г. ищцата, трудовият договор е изменен и тя е назначена на длъжност „началник отделение” за срок от една година с основно месечно трудово възнараждение от 800 лв. Трудовият договор е бил прекратен със Заповед № 67/30.12.2010г. на Управителя на основание чл.326 ал.1 и ал.2 КТ, считано от 01.01.2011г. Горното се установява от представеното копие от ЛТД на ищцата.



От приетото от съда и страните като обективно,всестранно и пълно заключение на вещото лице, се установява, че на ищцата по ведомост е начислено и неизплатено трудовото възнаграждение за месеците юли, август, септември, октомври, ноември и декември 2010г. , което общо възлиза на сумата от 8 326.27 лв. Дължимото и възнаграждение за месец юни 2010г. е изплатено на ищцата на две части-на 19.10.2010г. и на 20.12.2010г. Вещото лице дава заключение, че обезщетението за забава плащането на трудовите възнаграждения, считано от момента на възникване на вземането до предявяване на иска е в размер на 222.56 лв.

От така установеното се налагат следните правни изводи:

При предявен иск по чл. 128 КТ в тежест на работника е да докаже, че е бил през исковия период в трудово правоотношение с работодателя и е изпълнявал задължението си през установеното работно време да изпълнява възложената му работа. От друга страна, с оглед разпределението на доказателствената тежест и доколкото неизплащането на възнаграждението е отрицателен факт, в тежест на работодателя е да ангажира доказателства, че исковите суми са платени.

Безспорно е, че през исковия период ищцата е работила в ответното дружество на длъжността "началник неврологично отделение" , по силата на трудов договор.

От заключението на съдебно-счетоводната експертиза се установява, че начисляваното на ищцата, но неизплатено трудово възнаграждение за процесния период е съответно : За месец 06.2010г.- възнаграждението е изплатено на 19.10.2010г. и на 20.12.2010г.; за месец 07.2010г. –чиста сума за получаване-1449.23 лв.; за месец 08.2010г. - чиста сума за получаване- 1435.05 лв.; за месец 09.2010г. - чиста сума за получаване- 1498.49 лв. ; за месец 10.2010г. - чиста сума за получаване- 1470.91 лв.; за месец 11.2010г. - чиста сума за получаване- 1130.97 лв. и за месец 12.2010г. - чиста сума за получаване- 1341.62 лв. Според експерта, общата сума на неизплатеното чисто трудово възнаграждение на ищцата възлиза на 8 326.27 лева, като възнаграждението за месец юни е изплатено на ищцата със закъснение, но преди предявяване на иска. Вещото лице заключава, че размерът на обезщетението за забавено плащане е в размер общо на 222.56 лв.

Съгласно чл. 128 т. 2 КТ работодателят е длъжен в установените срокове да плаща уговореното трудово възнаграждение за извършената работа. Задължението по чл. 128 от КТ включва два основни елемента: изплащане на трудовото възнаграждение за извършената работа, съгласно уговореното в колективния или индивидуалния трудов договор или със споразумение при учредяване на трудовото правоотношение - при избор или конкурс, то включва, както основното, така и допълнителните трудови възнаграждения (за прослужено време, за извънреден и нощен труд, за научна степен, за ползване на чужд език в работата и други подобни) и дължимост на плащането на трудовото възнаграждение в "установените срокове".

По делото не е спорно, че ищцата е изпълнявала добросъвестно трудовите си задължения. Задължение на ответника - нейн работодател, е било да плаща в установените срокове уговореното трудово възнаграждение. Това не е сторено. Нормата на чл. 128 задължава работодателя да плаща уговореното трудово възнаграждение за извършената работа. Ето защо,съдът намира, че ответникът-работодател дължи, като трудово възнаграждение на ищцата за времето от месец юли 2010г. до 31.12.2010г. сумата от 8 326.27 лева, съобразно заключението на съдебно-счетоводната експертиза.Такъв е и размерът, който ответника следва да бъде осъден да заплати на ищцата, тъй като на работника се дължи трудово възнаграждение в нетен размер- след приспадане на дължимите данък и осигурителни вноски.

На основание гореизложеното съдът приема предявения иск по чл. 128 КТ за основателен и доказан.Ответникът следва да бъде осъден да заплати на ищцата начислено, но неизплатено трудово възнаграждение в размер на 8 326.27 лева за месеците юли, август, септември , октомври, ноември и декември 2010г.-чиста сума за получаване, ведно със законната лихва върху сумата, считано от предявяване на иска -15.02.2011г. до окончателното изплащане на сумата. Иска над уважения размер до предявения общо в размер на 11 981.37 лв. следва да се отхвърли като неоснователен и недоказан.

При положение, че съдът приема за основателен предявеният главен иск за заплащане на дължимо трудово възнаграждение, основателен е и предявеният акцесорен иск за обезщетение за забава по чл.245 ал.2 КТ. Вещото лице заключава, че размерът на лихвата за забава на плащанията като трудово възнаграждение за процесния период е в размер на 222.56 лв. и в този размер следва да се уважи, а над него-до предявения от 430.93 лв. – да се отхвърли като неоснователен и недоказан.



На осн. Чл. 78 ал.6 от ГПК във вр.с чл.359 от КТ, ответникът следва да понесе и направените по делото разноски в размер на 100 лева - възнаграждение на вещо лице и дължимата държавна такса в размер на 341.95 лева, като те се присъдят в полза на съда.

С оглед изхода на делото на ищецът следва да бъдат присъдени и направените от него деловодни разноски в настоящото производство - 650 лева за адвокатски хонорар.



По реда на чл. 242, ал. 1 от ГПК следва да се постанови предварително изпълнение на решението в частта на трудовото възнаграждение и присъденото обезщетение.



Мотивиран от горното , съдът





Р Е Ш И :



ОСЪЖДА “МБАЛ-ОРЯХОВО” ЕООД, гр.Оряхово, ЕИК 106512407, със седалище и адрес на управление гр.Оряхово, ул.”Арх.Цолов” № 98 представлявано от Управителя - Светозар Борисов Луканов да заплати на А.С. Антимова – Бетова с ЕГН ********** *** сумата от 8 326.27 лева, представляваща начислено, но неизплатено трудово възнаграждение за месеците юли, август, септември , октомври, ноември и декември 2010г.-чиста сума за получаване, ведно със законната лихва върху сумата, считано от предявяване на иска -15.02.2011г. до окончателното изплащане на сумата, както и сумата от 222.56 лв.,представляваща обезщетение за забавено плащане на дължимото трудово възнаграждение считано от датата на забавата на всяко периодично плащане до предявяване на иска.

ОТХВЪРЛЯ предявените искове по чл. 128 и чл. 245 ал.2 КТ над уважените размери ,до предявените съответно от 11 981,37 лв. и 430.93 лв., като неоснователни и недоказани.



ОСЪЖДА “МБАЛ-Оряхово” ЕООД, гр.Оряхово, ЕИК 106512407, със седалище и адрес на управление гр.Оряхово, ул.”Арх.Цолов” № 98 представлявано от Управителя - Светозар Борисов Луканов да заплати на А.С. Антимова – Бетова с ЕГН ********** *** сумата от 650 лева направени деловодни разноски за адвокатски хонорар.



ОСЪЖДА “МБАЛ-Оряхово” ЕООД, гр.Оряхово, ЕИК 106512407, със седалище и адрес на управление гр.Оряхово, ул.”Арх.Цолов” № 98 представлявано от Управителя - Светозар Борисов Луканов да заплати в полза на Държавата по сметка на ВСС дължимата държавна такса в размер на 341.95 лева, както и сумата от 100 лв. - възнаграждение за вещо лице.



ПОСТАНОВЯВА ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ на решението в частта на присъденото трудовото възнаграждение и присъденото обезщетение.



Решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд гр. Враца в двуседмичен срок от съобщението.





РАЙОНЕН СЪДИЯ :






цитирай
25. vagoro - Р Е Ш Е Н И Е № 146 Гр. Оряхово, ...
29.06.2011 08:30
анонимен написа:
Р Е Ш Е Н И Е

№ 146

Гр.Оряхово,13.05.2011 г.



В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А





Оряховският районен съд, в публично съдебно заседание на трети май две хиляди и единадесета година в състав:

РАЙОНЕН СЪДИЯ:В.Живкова-Офицерска

при секретаря Г.Ц., като разгледа докладваното от съдията гр.дело № 112 по описа за 2011г.,за да се произнесе, взе предвид следното:





Производството е образувано по обективно съединени искове с правно основание чл. 128 и чл.245 ал.2 КТ от А.С. Антимова – Бетова с ЕГН ********** ***, чрез адвокат Л.К. – АК Монтана и съдебен адрес *** против „МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ-ОРЯХОВО” ЕООД гр. Оряхово, с ЕИК 106512407, със седалище и адрес на управление гр. Оряхово, ул.”Арх.Цолов” № 98, представлявана от управителя Светозар Борисов Луканов за сумата от 11 981,37 лв. – представляваща неизплатено трудово възнаграждение за месеците: юни, юли, август, септември, октомври, ноември и декември 2010 г., както и лихва за забава в размер на 430.93 лв., считано от датата на забавата на плащането на всяко дължимо трудово възнаграждение до предявяване на иска – 15.02.2011 . Претендира се и законната лихва върху главницата, считано от предявяване на иска до окончетелното изплащане.

В подкрепа на иска са представени писмени доказателства.

Допусната и изслушана е съдебно-счетоводна експертиза със задача, след проверка в счетоводството на ответника, да изчисли размера на начислените, но неизплатени на ищцата трудови възнаграждения за месеците:юни, юли, август, септември, октомври, ноември и декември 2010г. поотделно, както и размера на дължимата лихва за забавено плащане, считано от деня на забавата на всяко дължимо плащане, до предявяване на исковата молба.

По делото е представено ЛТД на ищцата.

В срока за отговор е постъпил писмен такъв от управителя Светозар Борисов Луканов. Същият оспорва като неоснователни предявените искове с възражението, че посочените като дължими суми за неизплатени трудови възнаграждения не отоварят по размер на действително дължимите на лицето и поради това, че претенцията е за присъждане на брутно трудово възнараждение, което е в противоречие със съдебната практика.

Оспорва и иска за заплащане на мораторна лихва за забавено изпълнение поради това, че ищцата не е предявявала към дружеството вземанията си за трудови възнаграждения преди завеждане на делото.



В откритото съдебно заседание ищцата, чрез процесуалния си представител поддържа предявените искове.

Ответникът не се явява и не се представлява.



Съдът, като анализира и прецени доказателствата по делото поотделно и в тяхната съвкупност, намира за установено от фактическа страна следното:

Ищцата е работила в ответното дружество, като с Трудов договор №10/09.04.2008г. е назначена на длъжност „Ординатор”-Неврологично отделение. С допълнително споразумение от 20.05.2008г. е преназначена на длъжност „ Началник неврологично отделение”, считано от 20.05.2008г. за срок от ткри месеца. Трудовото правоотношение на ищцата е било многократно променяно с допълнителни споразумения , като след спечелен конкурс с Допълнително споразумение №51/26.09.2009г. към Трудов договор №10/09.04.2008г. ищцата, трудовият договор е изменен и тя е назначена на длъжност „началник отделение” за срок от една година с основно месечно трудово възнараждение от 800 лв. Трудовият договор е бил прекратен със Заповед № 67/30.12.2010г. на Управителя на основание чл.326 ал.1 и ал.2 КТ, считано от 01.01.2011г. Горното се установява от представеното копие от ЛТД на ищцата.



От приетото от съда и страните като обективно,всестранно и пълно заключение на вещото лице, се установява, че на ищцата по ведомост е начислено и неизплатено трудовото възнаграждение за месеците юли, август, септември, октомври, ноември и декември 2010г. , което общо възлиза на сумата от 8 326.27 лв. Дължимото и възнаграждение за месец юни 2010г. е изплатено на ищцата на две части-на 19.10.2010г. и на 20.12.2010г. Вещото лице дава заключение, че обезщетението за забава плащането на трудовите възнаграждения, считано от момента на възникване на вземането до предявяване на иска е в размер на 222.56 лв.

От така установеното се налагат следните правни изводи:

При предявен иск по чл. 128 КТ в тежест на работника е да докаже, че е бил през исковия период в трудово правоотношение с работодателя и е изпълнявал задължението си през установеното работно време да изпълнява възложената му работа. От друга страна, с оглед разпределението на доказателствената тежест и доколкото неизплащането на възнаграждението е отрицателен факт, в тежест на работодателя е да ангажира доказателства, че исковите суми са платени.

Безспорно е, че през исковия период ищцата е работила в ответното дружество на длъжността "началник неврологично отделение" , по силата на трудов договор.

От заключението на съдебно-счетоводната експертиза се установява, че начисляваното на ищцата, но неизплатено трудово възнаграждение за процесния период е съответно : За месец 06.2010г.- възнаграждението е изплатено на 19.10.2010г. и на 20.12.2010г.; за месец 07.2010г. –чиста сума за получаване-1449.23 лв.; за месец 08.2010г. - чиста сума за получаване- 1435.05 лв.; за месец 09.2010г. - чиста сума за получаване- 1498.49 лв. ; за месец 10.2010г. - чиста сума за получаване- 1470.91 лв.; за месец 11.2010г. - чиста сума за получаване- 1130.97 лв. и за месец 12.2010г. - чиста сума за получаване- 1341.62 лв. Според експерта, общата сума на неизплатеното чисто трудово възнаграждение на ищцата възлиза на 8 326.27 лева, като възнаграждението за месец юни е изплатено на ищцата със закъснение, но преди предявяване на иска. Вещото лице заключава, че размерът на обезщетението за забавено плащане е в размер общо на 222.56 лв.

Съгласно чл. 128 т. 2 КТ работодателят е длъжен в установените срокове да плаща уговореното трудово възнаграждение за извършената работа. Задължението по чл. 128 от КТ включва два основни елемента: изплащане на трудовото възнаграждение за извършената работа, съгласно уговореното в колективния или индивидуалния трудов договор или със споразумение при учредяване на трудовото правоотношение - при избор или конкурс, то включва, както основното, така и допълнителните трудови възнаграждения (за прослужено време, за извънреден и нощен труд, за научна степен, за ползване на чужд език в работата и други подобни) и дължимост на плащането на трудовото възнаграждение в "установените срокове".

По делото не е спорно, че ищцата е изпълнявала добросъвестно трудовите си задължения. Задължение на ответника - нейн работодател, е било да плаща в установените срокове уговореното трудово възнаграждение. Това не е сторено. Нормата на чл. 128 задължава работодателя да плаща уговореното трудово възнаграждение за извършената работа. Ето защо,съдът намира, че ответникът-работодател дължи, като трудово възнаграждение на ищцата за времето от месец юли 2010г. до 31.12.2010г. сумата от 8 326.27 лева, съобразно заключението на съдебно-счетоводната експертиза.Такъв е и размерът, който ответника следва да бъде осъден да заплати на ищцата, тъй като на работника се дължи трудово възнаграждение в нетен размер- след приспадане на дължимите данък и осигурителни вноски.

На основание гореизложеното съдът приема предявения иск по чл. 128 КТ за основателен и доказан.Ответникът следва да бъде осъден да заплати на ищцата начислено, но неизплатено трудово възнаграждение в размер на 8 326.27 лева за месеците юли, август, септември , октомври, ноември и декември 2010г.-чиста сума за получаване, ведно със законната лихва върху сумата, считано от предявяване на иска -15.02.2011г. до окончателното изплащане на сумата. Иска над уважения размер до предявения общо в размер на 11 981.37 лв. следва да се отхвърли като неоснователен и недоказан.

При положение, че съдът приема за основателен предявеният главен иск за заплащане на дължимо трудово възнаграждение, основателен е и предявеният акцесорен иск за обезщетение за забава по чл.245 ал.2 КТ. Вещото лице заключава, че размерът на лихвата за забава на плащанията като трудово възнаграждение за процесния период е в размер на 222.56 лв. и в този размер следва да се уважи, а над него-до предявения от 430.93 лв. – да се отхвърли като неоснователен и недоказан.



На осн. Чл. 78 ал.6 от ГПК във вр.с чл.359 от КТ, ответникът следва да понесе и направените по делото разноски в размер на 100 лева - възнаграждение на вещо лице и дължимата държавна такса в размер на 341.95 лева, като те се присъдят в полза на съда.

С оглед изхода на делото на ищецът следва да бъдат присъдени и направените от него деловодни разноски в настоящото производство - 650 лева за адвокатски хонорар.



По реда на чл. 242, ал. 1 от ГПК следва да се постанови предварително изпълнение на решението в частта на трудовото възнаграждение и присъденото обезщетение.



Мотивиран от горното , съдът





Р Е Ш И :



ОСЪЖДА “МБАЛ-ОРЯХОВО” ЕООД, гр.Оряхово, ЕИК 106512407, със седалище и адрес на управление гр.Оряхово, ул.”Арх.Цолов” № 98 представлявано от Управителя - Светозар Борисов Луканов да заплати на А.С. Антимова – Бетова с ЕГН ********** *** сумата от 8 326.27 лева, представляваща начислено, но неизплатено трудово възнаграждение за месеците юли, август, септември , октомври, ноември и декември 2010г.-чиста сума за получаване, ведно със законната лихва върху сумата, считано от предявяване на иска -15.02.2011г. до окончателното изплащане на сумата, както и сумата от 222.56 лв.,представляваща обезщетение за забавено плащане на дължимото трудово възнаграждение считано от датата на забавата на всяко периодично плащане до предявяване на иска.

ОТХВЪРЛЯ предявените искове по чл. 128 и чл. 245 ал.2 КТ над уважените размери ,до предявените съответно от 11 981,37 лв. и 430.93 лв., като неоснователни и недоказани.



ОСЪЖДА “МБАЛ-Оряхово” ЕООД, гр.Оряхово, ЕИК 106512407, със седалище и адрес на управление гр.Оряхово, ул.”Арх.Цолов” № 98 представлявано от Управителя - Светозар Борисов Луканов да заплати на А.С. Антимова – Бетова с ЕГН ********** *** сумата от 650 лева направени деловодни разноски за адвокатски хонорар.



ОСЪЖДА “МБАЛ-Оряхово” ЕООД, гр.Оряхово, ЕИК 106512407, със седалище и адрес на управление гр.Оряхово, ул.”Арх.Цолов” № 98 представлявано от Управителя - Светозар Борисов Луканов да заплати в полза на Държавата по сметка на ВСС дължимата държавна такса в размер на 341.95 лева, както и сумата от 100 лв. - възнаграждение за вещо лице.



ПОСТАНОВЯВА ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ на решението в частта на присъденото трудовото възнаграждение и присъденото обезщетение.



Решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд гр. Враца в двуседмичен срок от съобщението.





РАЙОНЕН СЪДИЯ :








Добри заплати са се вземали в Оряхово.Тази същата умори мой близък.Браво.
цитирай
26. анонимен - Крайно време е тези двамата, след ...
29.06.2011 11:15
Крайно време е тези двамата ,след като са си взели паричките да се махнат от болницата ,а най-после и от града!!!!!!Как не ги е срам да гледат в очите колегите си,които вземат някакви жалки аванси солидарно всички,но работят и се грижат за пациентите си.Заедно с Вачев мислеха,че без тях болницата не може да съществува,е,видя се ,че без Вачев може!Може и без ТЯХ,защото те са част от проблемите на болницата.В случая проблемите трябва да се решават радикално.Дано Луканов има смелостта и нервите!
цитирай
27. анонимен - http://test. zalata. net/r/851/
29.06.2011 17:21
http://test.zalata.net/r/851/
цитирай
28. анонимен - Изтрий си поне и коментар 44 или ти ...
01.07.2011 12:13
Изтрий си поне и коментар 44 или ти твойте ги не триеш.
цитирай
29. petranov - 44. анонимен - Крайно време е тези ...
01.07.2011 13:13
анонимен написа:
44. анонимен - Крайно време е тези двамата, след ...
29.06 11:15 Крайно време е тези двамата ,след като са си взели паричките да се махнат от болницата ,а най-после и от града!!!!!!Как не ги е срам да гледат в очите колегите си,които вземат някакви жалки аванси солидарно всички,но работят и се грижат за пациентите си.Заедно с Вачев мислеха,че без тях болницата не може да съществува,е,видя се ,че без Вачев може!Може и без ТЯХ,защото те са част от проблемите на болницата.В случая проблемите трябва да се решават радикално.Дано Луканов има смелостта и нервите


46. анонимен написа:
Изтрий си поне и коментар 44 или ти твойте ги не триеш.


Уважаеми 46. анонимен,
Аз анонимни коментари в блога си не пиша. Винаги съм имал смелостта да се изправя лице в лице, с който и да е и да изразя мнението си. Анонимността я свързвам със страх, а на мен това чувство ми е доста чуждо.

цитирай
30. анонимен - Поне в името на приятелството си с ...
01.07.2011 15:48
Поне в името на приятелството си с Бетови трябваше да го изтриеш както триеш много други но избирателно.
цитирай
31. анонимен - , , Нашият човек, , е изгонен от Бл...
01.07.2011 16:19
,,Нашият човек,, е изгонен от Благоевград.Защо ли?И къде му е мястото според Вас?
цитирай
32. анонимен - Ще купува болницата с Шаркови.
01.07.2011 18:13
Ще купува болницата с Шаркови.
цитирай
33. анонимен - анон.
01.07.2011 20:12
шарков=савчев & диков
цитирай
34. анонимен - КЪМ 30
01.07.2011 22:38
Спазена ли е цялата процедура по отдаване под наем на болничната апаратура?За какви пари е отдадена?Символични или ...Защо за отдаването под наем на апаратурата не е уведомен нито медицинския съвет на болницата,нито общинския съвет?Луканов,защо се ,,скри ,,от ,,хората си,,?
цитирай
35. анонимен - Има нещо гнило в Дания-и преди, и ...
01.07.2011 22:41
Има нещо гнило в Дания-и преди,и сега..............
цитирай
36. анонимен - И преди, и сега-шампион е ЦСКА!
01.07.2011 22:42
И преди ,и сега-шампион е ЦСКА!
цитирай
37. анонимен - към 49
01.07.2011 22:44
НА ТОПЛО!-така де ,навън си е студено-нищо,че е лято!
цитирай
38. leskovchanin - Спазена ли е цялата процедура по ...
01.07.2011 22:47
анонимен написа:
Спазена ли е цялата процедура по отдаване под наем на болничната апаратура?За какви пари е отдадена?Символични или ...Защо за отдаването под наем на апаратурата не е уведомен нито медицинския съвет на болницата,нито общинския съвет?Луканов,защо се ,,скри ,,от ,,хората си,,?

цитирай
39. petranov - Поне в името на приятелството си с ...
01.07.2011 23:53
анонимен написа:
Поне в името на приятелството си с Бетови трябваше да го изтриеш както триеш много други но избирателно.


Аз никога не съм трил каквито и да са коментари от този блог! Има проблем с анонимните постинги, и когато видя такъв винаги го цитирам за да не изчезне. Независимо дали е критичен към мен или не. Не ме е страх от никакви въпроси и нямам какво да крия. С д-р Бетов бяхме добри приятели...но вече едва ли ще бъдем.

анонимен написа:
,,Нашият човек,, е изгонен от Благоевград.Защо ли?И къде му е мястото според Вас?


За Благоевград не знам. Къде му е мястото ще каже Прокуратурата на Република България.

анонимен написа:
Ще купува болницата с Шаркови.


Дали ще купува не мога да кажа, но няколко пъти вече го забелязвам да излиза от дома на д-р Шарков.

анонимен написа:
шарков=савчев & диков


Единственото, което съм чул по въпросът е, че това трио, както и други "интересни" личности ще бъдат в листата на д-р Шарков.

анонимен написа:
Спазена ли е цялата процедура по отдаване под наем на болничната апаратура?За какви пари е отдадена?Символични или ...Защо за отдаването под наем на апаратурата не е уведомен нито медицинския съвет на болницата,нито общинския съвет?Луканов,защо се ,,скри ,,от ,,хората си,,?


Дали е спазена процедурата, договорите за наем, приемо-предавателните протоколи, експертните оценки и др.въпроси ще бъдат разгледани на извънредно заседание на Общински съвет гр.Оряхово на 05.07.2011 г. от 13:30 часа. Дневния ред на заседанието можете да видите на сайта на община Оряхово.

анонимен написа:
Има нещо гнило в Дания-и преди,и сега..............


Предстои да се изясни във вторник, 05.07.2011 г. както написах по-горе.

анонимен написа:
И преди ,и сега-шампион е ЦСКА!


Като привърженик на този отбор не мога да не се съглася с това твърдение :)))

анонимен написа:
анонимен - към 49
22:44 НА ТОПЛО!-така де ,навън си е студено-нищо,че е лято!


Дано!
цитирай
40. анонимен - Уважаеми 49, това не е вярно! А ако го ...
02.07.2011 08:34
Уважаеми 49,това не е вярно! А ако го твърдите от къде го знаете?
цитирай
41. анонимен - към 58 -от 49
02.07.2011 11:40
Уважаеми 58,Вие знаете ли кой е ,,нашия човек?,,Вие ,,нашия човек,,ли сте?
цитирай
42. анонимен - към 58
02.07.2011 11:53
Напиши кой си,за да реша как да те,, уважа,,!
цитирай
43. анонимен - към 49
02.07.2011 12:12
Уважаеми 49 ,,нашия човек,, най-вероятно си е,, подал оставката,, ,а не изгонен както ти твърдиш!
цитирай
44. анонимен - Днес не те гонят-просто си, , под...
02.07.2011 12:13
Днес не те гонят-просто си ,,подаваш оставката!,,
цитирай
45. анонимен - Финансистът пое управлението на ...
03.07.2011 13:57
Финансистът пое управлението на 14.03.20011.Кога го пое,кога го изплю?!
цитирай
46. nikolaycska - Джулай морнинг в Оряхово
04.07.2011 08:52
На 30 юни за първи път в Оряхово се проведе празника “Джулай морнинг”. Това е традиционен хипи празник в България, който възниква във Варна през 1986 г. Името на празника се свързва с известната песен на Юрая Хийп от 1971 г. July Morning. Въпреки че традицията е свързана със световното хипи движение през 1960-те, тя съществува в България и до днес. На всеки 30 юни срещу 1 юли големи групи хора се събират по българското крайбрежие на Черно море, за да посрещнат заедно изгрева на слънцето. Така те смятат, че се пречистват пред него, без това да има връзка с езически или религиозни ритуали. Джулая е уникален за България поради естеството на неговото възникване и не се наблюдава в други европейски страни. Твърди се, че е възникнал като протест срещу комунистическата власт, изразен в символиката на едноименната песен на Юрая Хийп. Символичното посрещане на изгрева е било като посрещането на едно ново начало и едно по-добро бъдеще за първоначалните участници. Събитието се проведе в полуразрушения ресторант до крепостта Камъка от местните бизнесмени и любители на хард рока DJ Ivan и Papinko MC. Въпреки че първи юли беше работен ден, въпреки необичайното студено време, силния дъжд, разбития път, липсата на осветление и почти нулева реклама за предстоящето събитие, тази първа по рода си за града ни проява бе посетена от значителен брой хора на всякаква възраст. Под звуците на незабравими химни на тежкия рок, участниците в събитието пиха, пяха и се веселиха до 3 часа сутринта. За радост на всички, сред участниците имаше голям брой млади хора, а младите бизнесмени бяха подсигурили чадъри, скара и напитки. Дано това чудесно начинание се превърне в традиция и да спомогне за възраждане на интереса на младите хора в града ни към хард рока.
цитирай
47. анонимен - "Наакано мушкато" П...
04.07.2011 14:32
"Наакано мушкато" Петранов,къде се скри?Нещо не скачаш вече от радост за болницата.
цитирай
48. анонимен - към 63
04.07.2011 18:50
Човекът е специалист по ,,напъхването,,.За ,,поемането,,-нямам информация.
цитирай
49. petranov - Спазена ли е цялата процедура по ...
04.07.2011 20:41
анонимен написа:
Спазена ли е цялата процедура по отдаване под наем на болничната апаратура?За какви пари е отдадена?Символични или ...Защо за отдаването под наем на апаратурата не е уведомен нито медицинския съвет на болницата,нито общинския съвет?Луканов,защо се ,,скри ,,от ,,хората си,,?


Ще отговоря и тук. Преди малко завърши заседанието на бюджетната и на здравната комисии в Общински съвет Оряхово. Г-н Луканов също присъстваше. Съвсем официално ни беше предоставен договор за наем, писма за оферти, оценка от лицензиран оценител за наемната цена на апаратурата, приемо-предавателен протокол и юридическо становище. Утре за заседанието на Общинския съвет изискахме допълнително от управителя на МБАЛ да ни предостави информация за покупната цена на апаратурата, амортизациите и остатъчната стойност. Както знаете утре от 13:30 часа ще бъде заседанието на Общинския съвет и всеки, който има желание да се запознае с договорите, оценките и др.подобни, както и да зададе въпроси е добре дошъл. Сесиите са открити и всеки гражданин може да присъства.
След заседанието ще уведомя читателите на блога за взетите решения.
цитирай
50. 4ukaistan4o - без заглавие
05.07.2011 09:13
хора, толкова ли сте тъпи или на тъпи се правите. фак йорселф плииз
цитирай
51. анонимен - Тъпи, тъпиии. . . отговорило ехото.
05.07.2011 11:25
Тъпи,тъпиии... отговорило ехото.
цитирай
52. 4ukaistan4o - без заглавие
05.07.2011 12:00
the eho response studip...pid...pid
цитирай
53. orto - Докато не се изчистим от червените ...
06.07.2011 22:50
Докато не се изчистим от червените боклуци,които са на всякаде,ще има кражби,злоупотреби,документни измами и лобиране в здравеопазването и в частност МБАЛ.Как се избират зав.отделение,правейки си PR използвайки служебното си положение,подкрепяни от мед.управители на МБАЛ??С честни и прозрачни "конкурси" ли?Как се откриха тези частни болници и клиники?
Със заеми или с честно изкарани пари?
цитирай
54. анонимен - 72-ри, това ще остане, няма да бъде ...
10.07.2011 23:13
72-ри,това ще остане,няма да бъде изтрито.
цитирай
55. анонимен - анон.
12.07.2011 08:23
Как няма да трие,след като е неугодно на триото шаркови!
Триенето е постоянно,без оглед на анонимно или не!!!
Сигурно е сладък кметския престол???
цитирай
56. анонимен - анон.
17.07.2011 20:32
Наем,наем, но дали ще се дава и той?!
Важното е,че Партията е решила да въздига Партийната болница!!!
Оттук нататък и болните ще трябва да тичат натам,подпомагани и
насочвани от хирурга и реаниматора!!!
цитирай
57. petranov - Наем, наем, но дали ще се дава и то...
18.07.2011 23:53
анонимен написа:
Наем,наем, но дали ще се дава и той?!
Важното е,че Партията е решила да въздига Партийната болница!!!
Оттук нататък и болните ще трябва да тичат натам,подпомагани и
насочвани от хирурга и реаниматора!!!


Има договор за наем и ако договорът не се спазва той ще се прекрати и апратурата ще се върне в болницата.

По отношение на триенете - отново уверявам всички, че в моя блог аз коментари не трия. Не се страхувам от каквито и да е въпроси към мен и съм готов да отговарям на всякакви такива както тук, така и очи в очи!
цитирай
58. анонимен - ИДИОТИ!!!
19.07.2011 13:35
ИДИОТИ!!!
цитирай
59. анонимен - cishotik mnrched
21.07.2011 19:00
Браво Петранов! Евала на коментара ти! Болницата съществувала 130 години без Бетов! Наистина си доста нагъл в коментара си - в момента не се коментира личноста Бетов,а лекаря Бетов! Става дума за това,че лекари специалисти напускат Болницата! А ако за вас единственият кадърен лекар е Д-р Али,то страшно няма! Нека да лекува във всички отделения! Искрено се надявам да не изтриеш коментара ми!
цитирай
60. petranov - Браво Петранов! Евала на коментара ...
21.07.2011 23:06
анонимен написа:
Браво Петранов! Евала на коментара ти! Болницата съществувала 130 години без Бетов! Наистина си доста нагъл в коментара си - в момента не се коментира личноста Бетов,а лекаря Бетов! Става дума за това,че лекари специалисти напускат Болницата! А ако за вас единственият кадърен лекар е Д-р Али,то страшно няма! Нека да лекува във всички отделения! Искрено се надявам да не изтриеш коментара ми!


Отговорил съм Ви в другата тема. Коментари не трия. Дори Ви цитирам за да не изчезне коментара Ви и да ме обвините, че съм го изтрил.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5807429
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930