Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2015 23:00 - За свлачищата, дъждовете и безхаберието в Оряхово...
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 4834 Коментари: 3 Гласове:
23

Последна промяна: 22.03.2015 23:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Преди близо година публикувах постинг с подобно заглавие тук.  Той се оказа до известна степен пророчески. Вижте продължението: Вчера, 21.03.2015 г. докато бях по работа извън града получих линк към сайта на община Оряхово. Когато го отворих първо не можах да повярвам на очите си, а после избухнах в неудържим смях. Кметчето издало извънреден брой на общинския парц.... пардон вестник. С НАШИТЕ пари, тъй като видях че днес това нещо се предлага безплатно "в по-добрите магазини". Тук давам линк към вестника за да споделя с всички бледите епистоларни напъни на лицето-кмет и местната дръжка на микрофон. Та в тази писаница, като изключим личните нападки към мен и хората, които събираха помощи, защото явно заплатата от 2350,00 лв. му е малко, лицето кмет се опитва да убеди хората, че свлачището поглъщащо къщите им е природно явление и нищо не може да се направи. Разбира се тези глупости бяха опровергани в предаването по НОВА телевизия от доц.Николай Добрев от БАН и доц.Стефчо Стойнев от МГУ. Някак си на тези учени имам повече вяра отколкото на недоучили техници и хора заемащи временно длъжности поради липса на образователен ценз. Долу може да видите видеото. Защо обаче агрономчето така панически се опитва да се оправдае с природните сили? Проблемът е, ЧЕ АКО СЕ ДОКАЖАТ ТВЪРДЕНИЯТА НА УЧЕНИТЕ ЗА НАПОДДЪРЖАНАТА АНТИСВЛАЧИЩНА ИНФРАСТРУКТУРА И ТЕЧАЩИЯ ОТ ТРИ ГОДИНИ ВОДОЕМ ТО ОБЩИНАТА ЩЕ Е ДЛЪЖНА ДА ОБЕЗЩЕТИ СЪБСТВЕНИЦИТЕ НА ИМОТИ, ЗАСЕГНАТИ ОТ СВЛАЧИЩЕТО. С една дума трябва да се носи отговорност, а кметчето бяга от това като дявол от тамян. Защото няма как да накара Общинския съвет да гласува, че свлачището се дължи на природно явление. Да погледнем обаче фактите. По-долу можете да видите моето питане към кмета и отговора на заместника му относно почистването и поддръжката на системата за събиране и отвеждане на дъждовните води. Още си спомням ехидната усмивка на зам.кмета когато отговаряше на въпроса ми...
imageimage
 След това можете да видите сигнала на нашия съгражданин Марин Маринов - отново никакви мерки не са взети:
imageimage
 Преди повече от година нашият съгражданин г-н Мондашки ми обясни защо се свлича района около СБА. Ето какво казва самият той във Facebook:
Димитър Мондашки Който не вярва нека да види.Идете при техническия център и вижте как три години и повече отпадните и дъждовни води от Хидком се изливат през подпорната стена.Това съм съобщил на зам.кмета,Председателя на ОбС.Кмета,на Петранов ,на Хр.Иванов и както виждате ...глас в пустиня.Кой да мисли за Оряхово? Бог да ни пази...от управници!    Димитър Мондашки Ипак такива управници се отказаха от новопроектирания път за Лесковец,като заявиха,че не ни е нужен и продадоха трасето на Стефан Маринов за изграждане на лозарски масив.За справка вижте плана за земеразделяне.Същият е посочен като държавна собственост. 19 март в 21:27 · Харесвам · 3   Както се вижда КМЕТА, ЗАМЕСТНИК-КМЕТА, ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ СА ЗНАЕЛИ ЗА ПРОБЛЕМА И НЕ СА ПРЕДПРИЕЛИ НИКАКВИ ДЕЙСТВИЯ ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА СВЛАЧИЩЕТО!   Факт също, че с мен се срещнаха хора и със сълзи на очите ме молиха да предприема нещо, тъй като къщите им които са над Централното дере, където в момента се извършва трансграничен проект се пукат. Дали това е свлачище? Дали причината е друга? Дали хората лъжат? Аз не знам, но знам, че когато преди много години е поставян въпросът там да се построи градския стадион е отказано, поради свлачищни процеси. Знам също, че през 50-ти години там, е изградена солидна антисвлачищна инфраструктура, която до 1989 година е била редовно поддържана. Дали тази инфраструктура още съществува? Дали се поддържа? Все въпроси на които кмета и приближените му ни дължат отговори. Дано се окажа лош пророк и наистина там да няма проблеми…А дано…    На последните снимки може да се види как изглеждаше пътя към с.Лесковец преди 5 години и как изглежда сега…. 
2010
image
Сега
image
2014
image
Сега
image
Ясно се виждат разликите...
Мога да продължа да пиша още, като например какво предложих преди месец и половина:
         Общинският съветник Николай Петранов предложи в поименния списък на капиталовите разходи за 2015 г. да се добави обект „Основен ремонт и почистване на водосъбирателни и отводнителни шахти” на стойност 100 000 лв. И ето как са гласували общинските съветници: По предложението на Николай Петранов:       Гласували поименно общински съветници: „ЗА” – 4 – Венцислав Кънев, Ивайло Вагенщайн, Николай Петранов и Татяна Станчева. „ПРОТИВ” – 10 - Дилян Гуленов, Камен Петров, Людмила Кушева, Милен Методиев, Радослав Николов, Ранка Владимирова, Сашко Маринов, Силвия Маринова, Станислав Димитров, Стелиян Стефанов „ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ” – 2 - Анатоли Андреев, Светлозар Николов                                                                                         Не се приема.   Когато фактите говорят всички би трябвало да замълчат…




Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dingila - Хак да ви е герберчето. Дръжти го ...
23.03.2015 00:33
Хак да ви е герберчето.Дръжти го сега за...шлифера!!!!!!!
цитирай
2. vagoro - Луксозното издание на Оряховска ...
23.03.2015 08:33
Луксозното издание на Оряховска трибуна се раздава наистина безплатно.Чух че щели да го пускат със самолет над Зелена бара.
цитирай
3. hollywadin - Жеков и жена му преди години ги из...
23.03.2015 10:55
Жеков и жена му преди години ги изгониха със сопи от Дъбниците сега май и оряховчените ще ги последват
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5813541
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930